Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιστροφή στην εργασία με 4,5 μηνών μωρό

Recommended Posts

Δεν έχω εμπειρία από αντλήσεις και τράπεζα γάλακτος αλλά γράφω για να σου ευχηθώ καλή δύναμη! Με ηρεμία και υπομονή όλα θα γίνουν. Όσο για το θηλαστρο, νομίζω πως όσο "ζητάς" από το στήθος γάλα, τόσο αυτό αυξάνει την παραγωγή του. 

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , MARY.YD είπε:

Καλησπέρα σας!

Έχω γεννήσει με  φυσιολογικό τοκετό 23/9 και το θηλάζω αποκλειστικά μέχρι τώρα.

Το μωρό παίρνει κανονικά βάρος ( Γεννήθηκε 2920 και φύγαμε 2720 απο το μαιευτήριο και τώρα είναι 4900 )

Σε 2 βδομάδες θα επιστρέψω στην εργασία μου για 8 ώρες συν 1 ώρα πήγαινε έλα,  δύσκολα τα πράγματα.

Έχω νοικιάσει το νοσοκομειακό θήλαστρο symphony της medela και αναρωτίεμαι πως μπορώ να εξασφαλήσω το καθημερινό φαγητό του?

Μέχρι στιγμής έχω αντλήσει 3 σακουλάκια των 50 και κάτι ml και τα έχω στην κατάψυξη.

Με κάθε διπλή άντληση έχω μέχρι 60 μαξ ml και αυτό αν έχει φάει το μωρό από το ένα.

Φοβάμαι να αντλω συνέχεια μήπως το ρουφάει όλο το θήλαστρο και δεν μένει τίποτα για το παιδί..

Τι πρόγραμμα μπορώ να ακολουθήσω?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δεν ξεμένει το στήθος από γάλα μη φοβάσαι. Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να καθιερωσεις συγκεκριμένες ώρες που θα αντλείς ώστε να συνηθίσει το στήθος και να παράγει καλύτερα εκείνες τις ώρες.  Νομίζω πρέπει τουλάχιστον 2 φορες την ημέρα ώστε να καταφέρεις να κάνεις μια μικρή ικανοποητικη τράπεζα.  Κι όταν επιστρέψεις στην εργασία είναι σημαντικό να αντλεις συστηματικά. Τοσες ώρες απουσίας με τόσο μικρό μωρό χρειάζεσαι 2 φορές τουλάχιστον στη δουλειά και το βράδυ στο σπίτι αλλη μια θα έλεγα, κάπως έτσι έκανα εγώ με 4.5 μηνών μωρό.  

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το γάλα έτσι?

Πάντως συνήθως δεν με αφήνει καθόλου να αντλήσω όλο ζητάει να φάει ή γκρινιαζει μόλις πάω να τον αφήσω στο κρεβατάκι του οπότε τον έχω κολλημένο συνεχώς πάνω μου..Ειδικα το πρωί που ο άντρας μου λείπει είναι πολύ δύσκολο.

Στεναχωριέμαι που θα τον αφήσω τον καημένο τόσες ωρες.Και ελπίζω να μπορέσω να αντλώ τα γεύματα του.

Είναι σημαντικό κάθε φορά η άντληση να γίνεται διπλή ή δεν παίζει ρόλο?

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!!

On 13/11/2019 at 7:35 ΜΜ, MARY.YD είπε:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το γάλα έτσι?

Πάντως συνήθως δεν με αφήνει καθόλου να αντλήσω όλο ζητάει να φάει ή γκρινιαζει μόλις πάω να τον αφήσω στο κρεβατάκι του οπότε τον έχω κολλημένο συνεχώς πάνω μου..Ειδικα το πρωί που ο άντρας μου λείπει είναι πολύ δύσκολο.

Στεναχωριέμαι που θα τον αφήσω τον καημένο τόσες ωρες.Και ελπίζω να μπορέσω να αντλώ τα γεύματα του.

Είναι σημαντικό κάθε φορά η άντληση να γίνεται διπλή ή δεν παίζει ρόλο?

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!!

το βασικό ερώτημα είναι αν θα μπορείς να αντλείς κάθε 2-3 ώρες στη δουλειά. Αλλιώς θα χρειαστείς μικτή διατροφή και φυσικά μόλις μπεις στο σπίτι, το μωρό συνέχεια στο στήθος.

Ποιος θα μένει με το παιδί; Ξέρει πώς να το ταϊζει; Είναι πολύ διαφορετικό από ένα μωρό που πίνει φόρμουλα.

Ναι είναι πρόβλημα και αυτό με την δουλειά. Αλλα θα προσπαθήσω να βρω ένα χώρο να πηγαίνω να αντλώ+καμία καφετέρια).Αλλιως βλέπω τα στήθη μου με προβλημα μετα.Κατα κύριο λόγο τα πεθερικά μου και καμιά φορά η αδελφή μου θα το κρατανε.Εχουμε πάρει και ένα μπιμπερό της medela το calma και το δοκιμάσαμε τις προάλλες.Το δέχτηκε ευτυχώς κατευθείαν. Ελπιζω να τα καταφέρουν και όταν δεν είμαι μπροστά.

Πάντως οι αντλήσεις βλέπω ότι πάνε σχετικά καλά.Καταφερα να βγάζω κοντά στα 90ml σε κάθε διπλή άντληση.φυσικα υπό προϋποθέσεις (όχι αμέσως μετά τον θηλασμό, και πρωινές ωρες).

Πίνω και ένα τσάι θηλασμού που μου πρότειναν.Τι να πω μακάρι να πάνε όλα καλά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...