Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραπεμπτικο εοππυ

Recommended Posts

Καλησπερα σας!! πηγα σημερα σ ενα μικροβιολογικο εργαστηριο για μια εξεταση καλιεργεια κολπικου υγρου με παραστατικο του εοππυ απο τον γυναικολογο..το μονο που ζητουσα ηταν τα αποτελεσματα την εξεταση την ειχα κανει στον γυναικολογο.η συμμετοχη το 15% δηλ ηταν 7 ευρω.ο μικροβιολογος βεβαια μου ζητησε 30ευρω.του λεω γιατι η συμμετοχη ειναι 7 ε γιατι εσεις θελετε 30. η απαντηση του ηταν οτι δεν βαζουν ολες τις τιμες πανω στο παραπεμπτικο. θα με τρελανει!!! ισχυει κατι τετοιο; πες τε μου

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας!! πηγα σημερα σ ενα μικροβιολογικο εργαστηριο για μια εξεταση καλιεργεια κολπικου υγρου με παραστατικο του εοππυ απο τον γυναικολογο..το μονο που ζητουσα ηταν τα αποτελεσματα την εξεταση την ειχα κανει στον γυναικολογο.η συμμετοχη το 15% δηλ ηταν 7 ευρω.ο μικροβιολογος βεβαια μου ζητησε 30ευρω.του λεω γιατι η συμμετοχη ειναι 7 ε γιατι εσεις θελετε 30. η απαντηση του ηταν οτι δεν βαζουν ολες τις τιμες πανω στο παραπεμπτικο. θα με τρελανει!!! ισχυει κατι τετοιο; πες τε μου

Καλησπέρα.Έχω κάνει καλλιέργεια κολπικού υγρού αρκετές φορές και μία τώρα πολύ πρόσφατα.Η πλήρης καλλιέργεια για χλαμύδια και άλλα πολλά με το παραπεμπτικό έχει σχεδόν 5 ευρώ.Τώρα το ουρεόπλασμα επειδή δε γράφεται το κοστολογεί ο καθένας όσο θέλει.Δε ξέρω βέβαια αν ζήτησες να γίνει η εξέταση.Αυτά που σου λέει αυτός είναι χαζομάρες.Εκτός και αν ο γιατρός σου σου έγραψε μία καλλιέργεια και τις άλλες σε έβαλε ο άλλος να τις πληρώσεις.Τί να πω.

με το παραπεμπτικο πληρωνεις ακριβως οσο γραφει η συμμετοχη σου.ο μονος λογος να πληρωσεις παραπανω ειναι εαν του ζητησες καποια επιπλεον εξεταση η οποια δεν ηταν γραμμενη στο παραπεμπτικο.εαν οχι τοτε δεν εχει κανενα δικαιωμα να σου ζητησει παραπανω χρηματα.εκτος εαν υπηρχε καποια εξεταση γραμμενη στο παραπεμπτικο που ομως το συγκεκριμενο μικροβιολογικο δεν καλυπτει γιατι δεν εχει συμβαση με τον εοππυ για την συγκεκριμενη εξεταση,σε αυτην την περιπτωση θα οφειλε να σε ενημερωσει εκ των προτερων.τα εδωσες τα χρηματα?σου εδωσε αποδειξη και εαν ναι τι αιτιολογια εγραφε?

με το παραπεμπτικο πληρωνεις ακριβως οσο γραφει η συμμετοχη σου.ο μονος λογος να πληρωσεις παραπανω ειναι εαν του ζητησες καποια επιπλεον εξεταση η οποια δεν ηταν γραμμενη στο παραπεμπτικο.εαν οχι τοτε δεν εχει κανενα δικαιωμα να σου ζητησει παραπανω χρηματα.εκτος εαν υπηρχε καποια εξεταση γραμμενη στο παραπεμπτικο που ομως το συγκεκριμενο μικροβιολογικο δεν καλυπτει γιατι δεν εχει συμβαση με τον εοππυ για την συγκεκριμενη εξεταση,σε αυτην την περιπτωση θα οφειλε να σε ενημερωσει εκ των προτερων.τα εδωσες τα χρηματα?σου εδωσε αποδειξη και εαν ναι τι αιτιολογια εγραφε?

οχι δεν ζητησα καποια επιπλεον εξεταση.μονο αυτες που ειχε πανω.επισης μου τα μπερδεψε γιατι μου λεγε μετα, πως οι τιμες (σε δυο εξετασεις )δεν ειναι ιδιες. αλλα οχι οτι δεν εχει συμβαση με τον εοππυ για καποια συγκεκριμενη εξεταση .χρηματα δεν του εδωσα.ειπα οταν παρω τα αποτελεσματα την τεταρτη.

οχι δεν ζητησα καποια επιπλεον εξεταση.μονο αυτες που ειχε πανω.επισης μου τα μπερδεψε γιατι μου λεγε μετα, πως οι τιμες (σε δυο εξετασεις )δεν ειναι ιδιες. αλλα οχι οτι δεν εχει συμβαση με τον εοππυ για καποια συγκεκριμενη εξεταση .χρηματα δεν του εδωσα.ειπα οταν παρω τα αποτελεσματα την τεταρτη.

τοτε να πληρωσεις αυτα που που γραφει το χαρτι φυσικα!και να του πεις οτι θα απευθυνθεις στον εοππυ γιατι ειναι παρανομο αυτο που κανει.εσυ πληρωνεις την συμμετοχη σου κανονικα.σε ιατρικες πραξεις που δεν εχει συμβαση ας εχει οτι κοστολογιο θελει(για αυτο υπαρχουν διακυμανσεις στα μικροβιολογικα).μην το αφησεις ετσι

Διαφημίσεις

τοτε να πληρωσεις αυτα που που γραφει το χαρτι φυσικα!και να του πεις οτι θα απευθυνθεις στον εοππυ γιατι ειναι παρανομο αυτο που κανει.εσυ πληρωνεις την συμμετοχη σου κανονικα.σε ιατρικες πραξεις που δεν εχει συμβαση ας εχει οτι κοστολογιο θελει(για αυτο υπαρχουν διακυμανσεις στα μικροβιολογικα).μην το αφησεις ετσι

αυτο εχω σκοπο να κανω. δε θα τ αφησω ετσι..

ευχαριστω:)

Καλησπέρα κ από μένα δουλεύω σε μικροβιολογικο!!!

Ή συμμετοχή είναι αυτή που γράφει το παραπεμπτικο το ουρεοπλασμα δεν καλύπτεται κ πολλοί γιατροί γράφουν το μυκοπλασμα δύο φορές για να το καλύψουν εάν δεν έχεις πάρει σαφή απαντηση απλά δεν πληρωνεις εάν σου φέρει αντιρρηση πες πως θα κάνει καταγγελία κ τελείωσε ή υποθεση!!!

Ακόμα κ με την κρίση μυαλό δεν βαζουμε:rolleyes:

• 5 χρόνια μετά...

Σε διαγνωστικό κέντρο της περιοχής μου, για ακτινογραφία χρεώνουν σχεδόν το διπλάσιο της τιμής συμμετοχής του ασφαλισμένου ΕΟΠΠΥ, με την ατάκα "έχουμε ψηφιακό μηχάνημα"... Θα μου πείτε, αν δε θες λες: "Ευχαριστώ πολύ, σήμερα το κορόιδο έχει ρεπό" και πας αλλού. Και δίκιο θα έχετε. Ωστόσο, ποντάρουν στο άμεσο της εξυπηρέτησης, καθώς δεν κλείνεις ραντεβού και έχεις σε λίγα λεπτά την ακτινογραφία σου να την πας στο γιατρό.

Έτσι όπως το βλέπω, μιλάμε για εμφανέστατη κλεψιά και χλευασμό στα μούτρα του άλλου. Προφανώς πατάνε σε κάποιου είδους παραθυράκι ημινομιμότητας. Μήπως ξέρετε σε ποιο; Μήπως κάνω λάθος και τους αδικώ;...

51 minutes ago, samsympan said:

Σε διαγνωστικό κέντρο της περιοχής μου, για ακτινογραφία χρεώνουν σχεδόν το διπλάσιο της τιμής συμμετοχής του ασφαλισμένου ΕΟΠΠΥ, με την ατάκα "έχουμε ψηφιακό μηχάνημα"... Θα μου πείτε, αν δε θες λες: "Ευχαριστώ πολύ, σήμερα το κορόιδο έχει ρεπό" και πας αλλού. Και δίκιο θα έχετε. Ωστόσο, ποντάρουν στο άμεσο της εξυπηρέτησης, καθώς δεν κλείνεις ραντεβού και έχεις σε λίγα λεπτά την ακτινογραφία σου να την πας στο γιατρό.

Έτσι όπως το βλέπω, μιλάμε για εμφανέστατη κλεψιά και χλευασμό στα μούτρα του άλλου. Προφανώς πατάνε σε κάποιου είδους παραθυράκι ημινομιμότητας. Μήπως ξέρετε σε ποιο; Μήπως κάνω λάθος και τους αδικώ;...

Εγώ με παραπεμπτικό έψαχνα ραντεβού για υπέρηχο θυρεοειδή και κανένα διαγνωστικό δεν είχε ραντεβού νωρίτερα από τρεις εβδομάδες, δηλαδή θα είχε λήξει το παραπεμπτικό!! φοβεροί?? το μόνο που βρήκα με χρέωσε παραπάνω αλλά ήταν επείγον να κάνω τον υπέρηχο οπότε και πήγα.

πρίν από 10 λεπτά , kotsifikos είπε:

το μόνο που βρήκα με χρέωσε παραπάνω αλλά ήταν επείγον να κάνω τον υπέρηχο οπότε και πήγα.

Φοβερό! Δηλαδή εκτέλεσαν το παραπεμπτικό σου και σε υπερ-χρέωσαν. Που πατάνε όμως και το κάνουν;! Εκτός από το διεφθαρμένο σύστημα και την ανοχή μας. Μήπως πρέπει να ζητήσουμε εξηγήσεις γραπτώς από τον ΕΟΠΠΥ;  Θα το κάνω.

Διαφημίσεις

42 minutes ago, samsympan said:

Φοβερό! Δηλαδή εκτέλεσαν το παραπεμπτικό σου και σε υπερ-χρέωσαν. Που πατάνε όμως και το κάνουν;! Εκτός από το διεφθαρμένο σύστημα και την ανοχή μας. Μήπως πρέπει να ζητήσουμε εξηγήσεις γραπτώς από τον ΕΟΠΠΥ;  Θα το κάνω.

Πατάνε στο ότι δεν βρίσκεις πουθενά αλλού και θες να κάνεις την εξέταση σου. Εμένα περισσότερο εντύπωση μου έκανε πως δεν έβρισκα ραντεβού σε κανένα κέντρο πριν την λήξη του παραπεμπτικού.

Ναι! Εννούσα που πατάνε, σε ποια ρύθμιση για να είναι νόμιμοι. Πάντως έστειλα γραπτό ερώτημα στον ΕΟΠΠΥ σχετικά. Στην ιστοσελίδα του έχει σχετική φόρμα. Να το γνωρίζουμε και να κάνουμε χρήση, όταν έχουμε ερωτήματα, παράπονα, καταγγελίες, κλπ. Ελπίζω τώρα να λάβω καμιά σοβαρή απάντηση. Θα ενημερώσω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...