Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

* Έχω απολύσει λογιστές για λιγότερα λάθη από όσα έκανες εσύ στους υπολογισμούς σου.

Αννα μου εκαστος στο ειδος του, εγω ειμαι αρκετα εξοικειωμενη με τους μισθωτους γιατι ειμαστε μικρο λογιστικο γραφειο με μικρες επιχειρησεις και πολλους ιδιωτες, αρα δηλωσεις εισοδηματος κλπ. Η Κωνσταντινα οπως ειπε εχει ΑΕ και συμβουλευει μεγαλες επιχειρησεις. Τα φοροτεχνικα εχουν ενα πολυ ευρυ φασμα, δεν μπορουν ολοι να ασχολουνται με τα παντα, εγω ξερω τους μικρους γι'αυτο ισως ειμαι πιο ανεκτικη, η Κων/να ξερει τους μεγαλους και ισως γι'αυτο ειναι πιο αμειλικτη!

Περα απο τη φορολογικη συνειδηση που πολυ σωστα προσπαθει να προωθησει γιατι ολοι ειμαστε ενωμενοι και την φοροδιαφυγη του ενος την πληρωνουμε οι υπολοιποι εγω ωσαν σφηνα :) θελησα να προωθησω και την επαναστατικοτητα, μην κουναμε μονο το δαχτυλο στον παραβατη, καποιες περιπτωσεις -πολλες πλεον- δεν βγαινουν χωρις καποιες παρατυπιες, οποτε ας συμμετεχουμε σε οποια δραση μπορουμε ή εστω να ειμαστε ενημεροι ωστε να διεκδικουμε δικαιοτερη φορολογια παραλληλα με την φορολογικη συνειδηση!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 103
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε κορίτσια τι γίνεται εδώ;! Αντί να συμφωνούμε ότι για το καλό όλων μας θα πρέπει κάνεις να μην φοροδιαφευγει τα βάζουμε με την κοπέλα που είπε το αυτονόητο..! Κανονικά θα έπρεπε πάντα να καταγγελονται όλοι μικροί και μεγάλοι για να μην τολμουσε κάνεις να μην κόψει απόδειξη. Αν υπήρχαν σωστοί έλεγχοι από την αρχή και ο καθένας πληρωνε τους φόρους που του αναλογουσαν δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το μπάχαλο. Όσο για το ποιος έχει επιβαρυνθει περισσότερο από τους φόρους εξαρτάται πάντα από τη σκοπιά που το βλέπει ο καθένας, του μισθωτου θέλοντας και μη του κρατάνε αυτόματα τον φόρο από τον μισθό του, και δεν μπορεί να δηλώσει λιγότερο εισόδημα στην εφορία, αντίθετα ο ελεύθερος επαγγελματίας θα φορολογηθει για τα ποσά που θα δηλώσει σύμφωνα με τις αποδείξεις που έκοψε. Παρεμπιπτόντως εγώ σαν ιδ. υπάλληλος με εισόδημα λίγο πάνω από τις 20000 όλα από μισθωτες υπηρεσίες πλήρωσα συνολικά εφορία μαζί με εισφορά αλληλεγγύης 3600 περίπου..!!!

Προσωπικά είμαι από αυτούς τους σπαστικούς τύπους που ζητάνε αποδείξεις από παντού. Νευριάζω πάρα πολύ όταν βλέπω να μη κόβουν απόδειξη είτε είναι καφετέρια είτε ταβέρνα είτε μεγάλη επιχείρηση.

Κατανοώ ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί αλλά αυτό δε τους δικαιολογεί όταν δεν κόβουν αποδείξεις. Και νευριάζω και με αυτούς που δε την ζητάνε...προχτές σε σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση περίμενα να πάρω λουκουμάδες για τη κόρη μου και δεν έκοψε σε κανέναν απόδειξη...ήμουν η μόνη που ζήτησα και ας ήταν το κόστος τους μόνο 1,5 ευρώ.

Προχτές παραγγείλαμε σουβλάκια τα οποία πριν 2-3 μήνες έκανε 2 ευρώ το ένα. Τώρα το πλήρωσε ο άντρας μου 2,20 το ένα λόγω αύξησης λέει του φπα. Κοιτάω τη σακούλα και δεν είχε πουθενά απόδειξη, μου ήρθε κόλπος! Ηθελα να τους πάρω τηλέφωνο αλλά δε με άφησε ο άντρας μου αλλά τους το κρατάω για την άλλη φορά, δε πρόκειται να το αφήσω. Αν δε θες να κόψεις απόδειξη μη μου ανεβάζεις και τη τιμή να χαρείς, αυτό είναι κοροiδία πραγματική!

Τέλος να πω ότι στην λαική από όσο ξέρω ο παραγωγός δεν υποχρεούται να κόψει αποδείξεις, μόνο οι έμποροι.

Σε μία χώρα που "ξεχνάνε" να δηλώσουν εκατομύρια ευρώ οι υπουργοί της ίδιας της κυβέρνησης είναι αστείο και τραγικό να κυνηγάμε την γιαγιά με τον μαιντανό και να "καταγγέλουμε" μία επιχείρηση γιατί δεν έκοψε μία απόδειξη του δυσθεώρητου ποσού των 3 ευρώ.... για τις μεγάλες εταιρείες να μην μιλήσω καλύτερα για το πως φοροδιαφεύγουν (νομιμότατα) με τις νόμιμες συμβουλές των λογιστών!!!!!!!!!!

οπότε ας μην μιλάμε για ηθικότητα για ένα σύστημα που είναι ανήθικο!!

η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει την ελληνική οικονομία και εμείς κυνηγάμε την μία απόδειξη!!!

Προσωπικά είμαι από αυτούς τους σπαστικούς τύπους που ζητάνε αποδείξεις από παντού. Νευριάζω πάρα πολύ όταν βλέπω να μη κόβουν απόδειξη είτε είναι καφετέρια είτε ταβέρνα είτε μεγάλη επιχείρηση.

Κατανοώ ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί αλλά αυτό δε τους δικαιολογεί όταν δεν κόβουν αποδείξεις. Και νευριάζω και με αυτούς που δε την ζητάνε...προχτές σε σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση περίμενα να πάρω λουκουμάδες για τη κόρη μου και δεν έκοψε σε κανέναν απόδειξη...ήμουν η μόνη που ζήτησα και ας ήταν το κόστος τους μόνο 1,5 ευρώ.

Προχτές παραγγείλαμε σουβλάκια τα οποία πριν 2-3 μήνες έκανε 2 ευρώ το ένα. Τώρα το πλήρωσε ο άντρας μου 2,20 το ένα λόγω αύξησης λέει του φπα. Κοιτάω τη σακούλα και δεν είχε πουθενά απόδειξη, μου ήρθε κόλπος! Ηθελα να τους πάρω τηλέφωνο αλλά δε με άφησε ο άντρας μου αλλά τους το κρατάω για την άλλη φορά, δε πρόκειται να το αφήσω. Αν δε θες να κόψεις απόδειξη μη μου ανεβάζεις και τη τιμή να χαρείς, αυτό είναι κοροiδία πραγματική!

Τέλος να πω ότι στην λαική από όσο ξέρω ο παραγωγός δεν υποχρεούται να κόψει αποδείξεις, μόνο οι έμποροι.

Λάθος ξέρεις :) ο παραγωγός υποχρεούται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ να κόβει απόδειξη... είτε ο παραγωγός πουλάει 1 τόνο εμπορεύματα είτε πουλάει 5 σκόρδα....

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Να σας ρωτησω κατι....

Οταν αγοραζεται μια τσαντα (και και λεω τσαντα γιατι συνηθως εχουν πολλες οι γυναικες)

Και σας λεει: θελετε αποδειξη ή πιο θφηνα;

Τι κανετε;;;

Το πιο φθηνα φυσικα πρεπει να ειναι - τον ΦΠΑ

Καλημερα!

Να σας ρωτησω κατι....

Οταν αγοραζεται μια τσαντα (και και λεω τσαντα γιατι συνηθως εχουν πολλες οι γυναικες)

Τι κανετε;;;

Το πιο φθηνα φυσικα πρεπει να ειναι - τον ΦΠΑ

Εμένα σε κανένα μαγαζί δεν με έχουν ρωτήσει εάν θέλω κάτι πιο φτηνά για να μην μου κόψουν απόδειξη.... αυτός που με έχει ρωτήσει είναι ο ηλεκτρολόγος, υδραυλικός π.χ. και αυτό παλιότερα.... δεν θα σου απαντησω όμως τι του είπα γιατί δεν θέλω να με καταγγείλει η φοροτεχνικός με την μηδενική ανοχή....

Ουτε κι εμενα μου εχουν πει σε μαγαζι να μου δωσουν κατι φθηνοτερα και να μη μου κοψουν αποδειξη.Μου το εχουν πει πχ όταν αγορασα πλακακια η μαρμαρα η καποια τετοιου είδους πραγματα για το σπιτι παλιοτερα.Το τι θα απαντησω εξαρτάται από το ποσα χρηματα θα μου κοψει ο άλλος και πιο παλια με το αν χρειαζομασταν τις αποδειξεις.Το ότι θα επιλεξω να μην παρω αποδειξη προφανως και είναι λαθος...δεν πρόκειται να δικαιολογησω τον εαυτο μου.

Οση ευθυνη εχω εγω που το δεχομαι άλλη τοση ευθυνη εχει και ο επαγγελματιας που μου το προτινει.

Λυπάμαι γιατι αυτή ηταν και αυτή εξακολουθεί να είναι η νοοτροπια μας ως λαος...τα λαθη του αλλου παντα φταινε...τα δικα μας ποτε.Και αυτό μας εφερε εδώ που μας εφερε...όχι μονο οι πολιτικοι και οσα εφαγαν εκεινοι.Και οσο δυσκολο είναι να λυθει η φοροδιαφυγή άλλο τοσο δυσκολο είναι να αλλαξει και αυτή η νοοτροπια.

Οι μαγαζάτορες εχουν πληγει πολύ...κανεις δεν το αρνειται αυτό.Κι εμενα η οικογενεια μου επιχειρηση εχει και βλεπω τι γινεται.

Όταν παλια εβγαινες να αγορασεις ένα ρουχο και ηταν όλα σε εξωφρενικες τιμες και σε κοιταζαν και ειρωνικα αν δεν ειχες να διαθεσεις τοτε ηταν όλα καλα?Πηγα να αγορασω ένα φωτιστικο προ κρισης σε ένα καλο μαγαζι και μου ζηταγε 1000 ευρω.Δεν ειχα να τα διαθεσω.Οταν αρχισαν τα προβλήματα και κανα χρονο αργοτερα περασα από το ιδιο μαγαζι ειδα το ιδιο ακριβως φωτιστικο στην ιδια ακριβως θεση τοποθετημενο και όταν ρωτησα τιμη μου ειπαν 1500 ευρω.Ε αι σιχτιρ...ας το κρατησουν στο μαγαζι τους να το βλεπουν μονοι τους.

Εμένα πάντως μου το έχουν πει και μάλιστα θα μου έκοβαν και πολύ χαμηλό ποσό, ούτε καν τον φπα και το αρνηθηκα όχι μόνο γιατί μου φαινόταν λάθος, αλλά γιατί ουσιαστικά ο τύπος με δούλευε κανονικά ότι μειωνε την τιμή για να με ωφελησει, αφού στην ουσία με αυτόν τον τρόπο απλά αυτός έβαζε στην τσέπη του περισσότερα. Και συμφωνώ μαζί σας ότι έχουμε κλέφτες υπουργούς και ότι από αυτούς θα πρέπει να ξεκινήσει η καθαρση, αλλά μήπως και αυτούς εμείς δεν τους είχαμε εκλεξει για να μας βολεψουν σε καμία θεσουλα; Γενικά όλο αυτό θα πρέπει να σταματήσει και ο καθένας σαν πολίτης από την πλευρά του να λειτουργεί πιο υπεύθυνα είτε αυτός είναι ο καστανας της γειτονιάς είτε ο υπουργός.

Μια στιγμή, το ζήτημα δεν είναι αν είναι σωστή η φοροδιαφυγή ή όχι. Συμφωνούμε ότι είναι λάθος. Το πρόβλημα που βλέπω εγώ και μερικοί άλλοι είναι ότι έχουν συκοφαντηθεί οι μικρομεσαίοι ως φοροφυγάδες (εν μέρει δικαίως), και περνά σιγά σιγά η ελπίδα ότι όταν έρθουν οι πολυεθνικές, θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Κούνια που μας κούναγε.

Αλήθεια, ότι οι καφετζήδες δεν κόβουν αποδείξεις, το μάθαμε. Έκανε ποτέ κανείς καταγγελία "παράγγειλα online από τον Αμαζόνιο (ο νοών νοείτω) και δεν μου έκοψαν απόδειξη";

Διαφημίσεις

Πέρσυ ήθελα να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή για το γραφείο. Έκανα καλή έρευνα και αφού εντόπισα τι ήθελα, άρχισα να ψάχνω τιμές. Κάποια στιγμή, βρήκα ένα site, Αγγλικό, όπου οι τιμές ήταν περίπου ένα 20 % κάτω. Ωραία λέω, βρήκα λαυράκι.

Στέλνω ένα ωραίο μαιλ για να τους πω ό,τι εφόσον είμαι στην Ελλάδα και μεταξύ επιχειρήσεων έχουμε απαλλαγή από τον ΦΠΑ εντός ΕΕ, να μου στείλουν τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ.

Και τι μου απαντάνε????

Όλες μας οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ, δεν χρεώνουμε τον ΦΠΑ. :confused::confused::confused::confused::confused:

Απολύτως παράνομο για λιανική πώληση.

Είναι που δεν είχα όρεξη να τραβολογιέμαι για ένα ξένο site. Το ελληνικό μαγαζί όμως από όπου τελικά ψώνισα με τιμολόγιο και τα όλα του, παραλίγο να χάσει τσάμπα μια πώληση.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Μπαινω λιγο καθυστερημενα στη συζητηση και χωρις να εχω διαβασει ολα τα μηνυματα, προσπαθω να κατανοησω τον σκοπο του θρεντ.

Τι ακριβως θελει να πετυχει η θεματοθετρια? Και ως φοροτεχνικος και παλαια στο φορουμ, πρωτη πρωτη καταγγελια για "φοροδιαφυγη" κανει μετα απο τοσα χρονια, σημερα, για τα 3 ευρω σε μια καφετερια? Δεν εχει διαπιστωσει τιποτα αλλο τοσα χρονια? Μπραβο....

ΥΓ να σημειωσω, οτι ειμαι απο τα ατομα που πανε κυριολεκτικα "με το σταυρο στο χερι". Και εχω καει στη χωρα μας. Απο πολλα.

ΥΓ2 εαν καποιος θελει να καταγγειλει φοροδιαφυγη, καλει το ΣΔΟΕ επι τοπου, ωστε να διαπιστωσει το αδικημα. Εφοσον η Ρεα/Κωνσταντινα εχει αυτη τη στιγμη στα χερια της αποδειξη του μαγαζιου, δεν μπορει να αποδειξει τιποτα. Σε παρομοιες περιπτωσεις αν θελησει να αντιδρασει το μαγαζι, το επιχειρημα "ειμαι μια αγνωστη στο παρεντς, τη γνωριζω απο το 2008 και ειναι αξιοπιστη" δε επαρκει νομικα. Χρειαζονται αποδειξεις οτι δεν εκοψαν αρχικα αποδειξη.

Πέρσυ ήθελα να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή για το γραφείο. Έκανα καλή έρευνα και αφού εντόπισα τι ήθελα, άρχισα να ψάχνω τιμές. Κάποια στιγμή, βρήκα ένα site, Αγγλικό, όπου οι τιμές ήταν περίπου ένα 20 % κάτω. Ωραία λέω, βρήκα λαυράκι.

Στέλνω ένα ωραίο μαιλ για να τους πω ό,τι εφόσον είμαι στην Ελλάδα και μεταξύ επιχειρήσεων έχουμε απαλλαγή από τον ΦΠΑ εντός ΕΕ, να μου στείλουν τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ.

Και τι μου απαντάνε????

Όλες μας οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ, δεν χρεώνουμε τον ΦΠΑ. :confused::confused::confused::confused::confused:

Απολύτως παράνομο για λιανική πώληση.

Είναι που δεν είχα όρεξη να τραβολογιέμαι για ένα ξένο site. Το ελληνικό μαγαζί όμως από όπου τελικά ψώνισα με τιμολόγιο και τα όλα του, παραλίγο να χάσει τσάμπα μια πώληση.

Μου εχει τυχει ακριβως το ιδιο χρονια πριν, δε θυμαμαι πλεον την ιστοσελιδα αλλα μου ειχαν πει τα ιδια...Και αγορασα απο αλλο καταστημα, εδω.

Μπαινω λιγο καθυστερημενα στη συζητηση και χωρις να εχω διαβασει ολα τα μηνυματα, προσπαθω να κατανοησω τον σκοπο του θρεντ.

Τι ακριβως θελει να πετυχει η θεματοθετρια? Και ως φοροτεχνικος και παλαια στο φορουμ, πρωτη πρωτη καταγγελια για "φοροδιαφυγη" κανει μετα απο τοσα χρονια, σημερα, για τα 3 ευρω σε μια καφετερια? Δεν εχει διαπιστωσει τιποτα αλλο τοσα χρονια? Μπραβο....

ΥΓ να σημειωσω, οτι ειμαι απο τα ατομα που πανε κυριολεκτικα "με το σταυρο στο χερι". Και εχω καει στη χωρα μας. Απο πολλα.

ΥΓ2 εαν καποιος θελει να καταγγειλει φοροδιαφυγη, καλει το ΣΔΟΕ επι τοπου, ωστε να διαπιστωσει το αδικημα. Εφοσον η Ρεα/Κωνσταντινα εχει αυτη τη στιγμη στα χερια της αποδειξη του μαγαζιου, δεν μπορει να αποδειξει τιποτα. Σε παρομοιες περιπτωσεις αν θελησει να αντιδρασει το μαγαζι, το επιχειρημα "ειμαι μια αγνωστη στο παρεντς, τη γνωριζω απο το 2008 και ειναι αξιοπιστη" δε επαρκει νομικα. Χρειαζονται αποδειξεις οτι δεν εκοψαν αρχικα αποδειξη.

Ενταξει γλυκεια μου...εαν αντιδρασει το μαγαζι...δηλωνω εγω η αγνωστη οτι δε θα βγω μπροστα να υπερασπιστω τη Rea...μην ανυσηχεις.Για την ωρα παντως μονο η hara86...αγνωστη ομοιως αντεδρασε και σε αυτην απαντησα...ως αγνωστη προς αγνωστη.

Και ειμαι σιγουρη δλδ οτι και η Ρεα αν αποφασισει να καταγγειλει κατι δε θα στηριχθει στην δικη μου υποστηριξη, μη φοβασαι.

Ξέρω αγαπητή γιατί ήταν δίπλα μου. Δεν καθόμασταν σε τραπέζι. On the go you know?

Αγαπητή Rea, ασχέτως με το "ηθικό" ή μη του εγχειρήματός σου (αν και προφανώς συμφωνώ, εφ όσον συμμετέχω στη συζήτηση) θέλω να προσθέσω το εξής για τη συγκεκριμένη καφετέρια: Κάναμε εκεί τα γενέθλια της κόρης μου, στις 25/05/2014. Είχαμε συμφωνήσει στην τιμή χωρίς αναφορά στον ΦΠΑ, όλα οκ και όταν πληρώσαμε ΔΕΝ μας έδωσαν αρχικά απόδειξη. Μας ευχαρίστησαν κατά την πληρωμή, ζήτησα απόδειξη και τότε κόπηκε η απόδειξη. Η πρόθεσή τους ήταν φανερή και απ ό,τι φαίνεται η τακτική τους σταθερή.

Και να προσθέσω 2 πράγματα:

1) την καφετέρια αυτή δεν τη λες και μικρό μαγαζάκι

2) αν εκείνη την ώρα έρθει έλεγχος και μας τσακώσει να φεύγουμε χωρίς απόδειξη, συνέπειες θα έχουμε αμφότεροι (τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω).

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Ενταξει γλυκεια μου...εαν αντιδρασει το μαγαζι...δηλωνω εγω η αγνωστη οτι δε θα βγω μπροστα να υπερασπιστω τη Rea...μην ανυσηχεις.Για την ωρα παντως μονο η hara86...αγνωστη ομοιως αντεδρασε και σε αυτην απαντησα...ως αγνωστη προς αγνωστη.

Και ειμαι σιγουρη δλδ οτι και η Ρεα αν αποφασισει να καταγγειλει κατι δε θα στηριχθει στην δικη μου υποστηριξη, μη φοβασαι.

Παντως ηδη την υπερασπιζεσαι εδω. Και ξερεις και τι θα κανει εκ των προτερων. Καλα ολα αυτα, και καλα κανεις, αλλα δεν μας αφορουν, γιατι δεν αποτελουν επιχειρημα ουτε αποδειξη ως προς το τι συνεβη. Οχι οτι και θα ειχε πλεον σημασια, γιατι οπως ειπα, κομμενη αποδειξη υπαρχει πλεον.

Το βασικο ομως ειναι τι ακριβως προτεινει να κανουμε, με το να αναρτουμε εκ των υστερων τυχον περιστατικα. Με ποιο σκοπο δηλαδη. Αυτο ειναι το κυριο ερωτημα μου, γλυκεια μου.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως, μια και είναι τέτοια η φύση του συγκεκριμένου site, να γινόταν αυτή η συζήτηση αναφορικά με γιατρούς-μαίες. Γιατί έχω κάνει άπειρες φορές την ίδια κουβέντα με γνωστούς-φίλους για τον τάδε ή τον δείνα ΚΟ ΡΥ ΦΑΙ Ο επιστήμονα, ο οποίος παίρνει κατ οίκον 70 χωρίς απόδειξη αλλά κατά τα άλλα τον εμπιστευόμαστε τυφλά για το παιδί μας. Το κράτος κλέβει , άλλωστε, για να επιβιώσει. Όχι εμάς.

Ή μήπως θα πρέπει να ζητάμε τις τελευταίες υποβληθείσες δηλώσεις του κάθε επαγγελματία για να αποφασίσουμε αν θα ζητήσουμε απόδειξη ή όχι?

Εγώ πάντως δε δείχνω ανοχή σε κανέναν. Το θεωρώ ζήτημα αρχής.

Πληρώνω κάτι, θέλω απόδειξη. Ασχέτως με το ποιος έφτασε τη χώρα εδώ που έφτασε και ασχέτως με το πόσο βοηθάω στα έσοδα του κράτους ή κλείνω το σπίτι του επαγγελματία.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

ΝΙΚΙ81 είμαι 100% σίγουρη πως έχεις παρεξηγήσει τελείως το λόγο για τον οποίο αντέδρασα!

Αν η κοπέλα ,άσχετα με το επάγγελμα της, ως άτομο που πληρώνει όλους τους φόρους της και έχοντας μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή, είχε καλέσει το ΣΔΟΕ επιτόπου κι είχε κάνει καταγγελία για το συμβάν, δεν θα είχα ΤΊΠΟΤΑ να πω!

Να συμβει όμως, να το περάσεις στο ντούκου ( να μην το καταγγείλεις στην αρμόδια υπηρεσία) και να το καταγγελεις εδώ...ειλικρινά έχει κανένα νόημα; Είμαι η μόνη τόσο χαζή που δεν το καταλαβαίνω δηλαδή;

Και να ζητάς να καταγραφεις κι άλλα; Δεν είμαστε ΣΔΟΕ ρε κορίτσια,κάνε την καταγγελία σου και έπειτα γράψ'το και 'δω, τότε Ναι έχει νόημα! Και μόνο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επωνυμία του μαγαζιού.

Το βρίσκεις παράλογο εσύ αυτό;

ΝΙΚΙ81 είμαι 100% σίγουρη πως έχεις παρεξηγήσει τελείως το λόγο για τον οποίο αντέδρασα!

Αν η κοπέλα ,άσχετα με το επάγγελμα της, ως άτομο που πληρώνει όλους τους φόρους της και έχοντας μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή, είχε καλέσει το ΣΔΟΕ επιτόπου κι είχε κάνει καταγγελία για το συμβάν, δεν θα είχα ΤΊΠΟΤΑ να πω!

Να συμβει όμως, να το περάσεις στο ντούκου ( να μην το καταγγείλεις στην αρμόδια υπηρεσία) και να το καταγγελεις εδώ...ειλικρινά έχει κανένα νόημα; Είμαι η μόνη τόσο χαζή που δεν το καταλαβαίνω δηλαδή;

Και να ζητάς να καταγραφεις κι άλλα; Δεν είμαστε ΣΔΟΕ ρε κορίτσια,κάνε την καταγγελία σου και έπειτα γράψ'το και 'δω, τότε Ναι έχει νόημα! Και μόνο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επωνυμία του μαγαζιού.

Με αυτό εξοργίστηκα. Ποιος σου είπε ότι δεν έκανα καταγγελία επίσημη; Και επώνυμη αν και ο νόμος δεν το απαιτεί.

Η δουλειά μου είναι τέτοια που έχω εξοικιωθεί με τους μηχανισμούς ελέγχου.

Οι κρατικοί μηχανισμοί δρουν με τους δικούς τους ρυθμούς. Δεν με απασχολεί.

Αρκετά πια με τον καθένα που γράφει ότι του κατέβει. Και όχι κοριτσάρα μου. Εδώ θα γράφω. Γιατί η κοινωνική καταγγελία είναι πιο σημαντική από τη καταγγελία σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Γιατί κάποιοι τρώνε σανό και νομΐζουν ότι εκφράζουν ταξική συνείδηση.

Αν πάλι κάποιος ενοχλείται γιατί έχει υιοθετήσει τη φοροδιαφυγή, περαστικα του. Εδώ θα με φάει στη μάπα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

δ χωρίς απόδειξη αλλά κατά τα άλλα τον εμπιστευόμαστε τυφλά για τα παιδια.

Πάνε οικογένειες. Τρώνε πίνουν. Με μικρά παιδιά. Και δεν αναρωτιούνται για το στοιχειώδες: Αυτός που δεν εκδίδει απόδειξη αγοράζει χωρίς απόδειξη.

Αγοράζει χωρίς απόδειξη; Δηλαδή ποιές είναι οι πηγές του; Από που προμηθεύεται αυτά που μας σερβίρει στο πιάτο; Τι δινει στα παιδιά μας να φάνε;

Αν αυτό για κάποιους είναι εντάξη για μένα δεν είναι. Η φορολογική συνείδηση είναι θέμα γενικότερης ηθικής.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

1. Προφανώς κάτι έμπλεξες. Το περιστατικό έγινε λίγες μέρες πριν την αναφορά μου εδώ.

2. Δεν γνωρίζεις από ελεγκτικούς μηχανισμούς και έχεις αποψη.

Σε μεμονομένη καταγγελία, αν ασχοληθεί η υπηρεσια κάνει επιτόπιο έλεγχο πάντα σε ανύποπτη μέρα ή ώρα. Αν ασχοληθεί. Ασχολείται με πολλές, αλλά οι καταγγελίες είναι περισσ9τερες.

Σε πολλαπλές για το ίδιο πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) συντάσεται φάκελος. Στέλνεται ειδοποίηση και ξεκινά διαφορετικά η ρουτίνα.

Όπως το να βλέπετε csi δεν σημαίνει ότι ξέρετε πως λειτουργεί η αστυνομία ομοίως μη φαντασιώνετε για το ελεγκτικό σώμα.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Hara δικαιωμα σου να βρισκεις παραλογο ενα θεμα...ξερεις ποσα βρισκω εγω παραλογα? Εκφραζεις την αντιθεση σου και αποχωρεις.Γιατι τοση επιθεση ομως..δε μιλαω για σενα μονο.

Εστω οτι μια κοπελα παει να φαει με την οικογενεια της σε ενα εστιατοριο και τους σερβιρογν χαλια φαγητο και ανοιξει ενα θεμα εδω και το καταγγειλει.Θα δεχτει τετοια επιθεση? Θα της ζηταμε αποδειξεις οτι οντως ευθυνεται το φαγητο που αρρωστησε και πως τολμαει να δυσφημει ετσι το μαγαζι?

Οχι υποθετω...αρα το θεμα δεν ειναι η δυσφημηση του μαγαζιου που σας ενοχλησε...αυτο που ενοχλησε ειναι οτι τολμαει καποιος να θιξει οσους μαγαζατορες δεν κοβουν αποδειξεις...

Έτσι ήμουν κι εγώ μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου.

οπότε ας μην μιλάμε για ηθικότητα για ένα σύστημα που είναι ανήθικο!!

η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει την ελληνική οικονομία και εμείς κυνηγάμε την μία απόδειξη!!!

Τώρα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι όπως η elenip.

Καλώς, κακώς, δεν ξέρω, πάντως από αυτά που έχω δει και έχω ακούσει έχω γίνει πολύ πιο ανεκτική στη φοροδιαφυγή, ειδικά από μικρές επιχειρήσεις που βλέπω ότι κάνουν υπερπροσπάθεια για να επιβιώσουν σε ένα αντίξοο περιβάλλον.

Τι κανετε;;;

Δεν μου έχει τύχει ποτέ. Αν μου τύχαινε, νομίζω θα επέλεγα το πιο φθηνά.

Αυτο που ειπαμε, ειναι οτι ηθικα και νομικα δεν μπορεις να αναφερεις την επωνυμια της επιχειρησης, πριν διαπιστωθει η παραβαση απο το αρμοδιο οργανο. Διαφωνω στο οτι το ΣΔΟΕ διενεργει μονο τους δειγματολητικους ελεγχους, πχ σαρωτικα σε ενα απογευμα μια περιοχη, αιφνιδια. Το ΣΔΟΕ ελεγχει και μετα απο καταγγελια. Εννοειται βεβαια, οτι δε θα παρει τηλεφωνο πριν ερθει. Και δεν το γνωριζω απο εκπομπες που δεν παρακολουθω, αλλα επειδη η Υπηρεσια μου, συνεργαζεται με το ΣΔΟΕ και τις κοινοποιουνται (ορισμενοι) ελεγχοι του.

Τωρα ομως το αλλαζετε. Τελικα η θεματοθετρια εχει κανει καταγγελια?

Στο δε βασικο ερωτημα μου, τι θελει να πετυχει με το να αναρτουμε εδω τις σχετικες πληροφοριες δεν πηρα απαντηση. Τι ειναι η κοινωνικη καταγγελια?

Niki81, αν φας σε ενα μαγαζι και γραψεις μετα οτι επαθες δηλητηριαση, χωρις αποδειξεις, ναι ειναι δυσφημιση. Κατω απο το γραφειο μου εκλεισε σαντουιτσαδικο, γιατι εκαναν καταγγελια μετα απο δηλητηριαση που διαπιστωσε σε εναν αντρα, γιατρος στο ΙΚΑ της περιοχης. Ηρθε το ΣΕΠΕ και το υγειονομικο και βρηκαν πολλες παραβασεις. Αν απλα το ειχαν γραψει σε ενα φορουμ, τοτε τι θα ειχαν πετυχει ακριβως? (και) γι αυτο και υπαρχουν τα αρμοδια οργανα. Δεν διαφωνω με οσα λες, την προασπιση των δικαιωματων των καταναλωτων, με τον τροπο διαφωνω.

Καλο ειναι να μπειτε στη ΓΓ Καταναλωτη και σε σχετικες σελιδες ΜΚΟ για την προστασια καταναλωτη, εκει θα βρειτε τροπους συνεργασιας και θα ενημερωθειτε για το πως μπορειτε να αντιδρασετε, αν και οποτε θελετε.

Η αιτια που αποχωρουν ατομα απο αυτη (και αλλες) συζητησεις ειναι η απαραδεκτη ειρωνια μερικων που δεν ειμαστε υποχρεωμενοι ουτε εχουμε τη διαθεση να δεχομαστε. Οπως και σε μια παρεα, αν τελικα δεν μπορεις να συνεννοηθεις με καποιον σε ενα φορουμ, καταληγεις να τον αποφευγεις.

Αντε καλες γιορτες! Θα φαμε πολλα μελομακαρονα τελικα στο φορουμ φετος.:mrgreen:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...