Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καταγγελια παιδικου σταθμου στον Αλιμο

Recommended Posts

για να μην ανεβασω σταθμούς και θεωρηθεί διαφημιση ανεβαζω ένα αρθρο για οποιον ενδιαφέρεται

https://rotasapantaw.wordpress.com/2015/06/28/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84/

επισης Δευτερα εχω ραντεβού με έναν τετοιο σταθμο...οποτε αν το αποφασισω θα εχω ξεκαθαρη αποψη για το αν τελικα φταιω εγω,το παιδι μου ή το παιδαγωγικο συστημα.

Διαφημίσεις

σε παιδικο σταθμο και εκλειναν ραντεβού ναι...όπως και σε πολλους που εφαρμοζουν το μοντελο Βερολίνου για προσαρμογή,ή εστω προσπαθουν.

Από το μυαλο μου παντως δεν τα βγαζω...δεν εχω φτασει σε τετοια επίπεδα και δεν εχω λογο..

με το παιδι πηγαμε μια εβδομαδα περιπου..

αν καποιο παιδακι χτυπουσε το παιδι μου σαφως θα στεναχωριομουν αλλα δεν θα ειχα απαιτηση να τιμωρησουν ένα παιδι που στην τελικη δεν φταιει,αλλα κατι κρυβεται πισω από την συμπεριφορά του.

Ως ανθρωπος θα ηθελα να το βοηθησουν και όχι να το απομονωσουν και να χειροτερεψουν το πρόβλημα.

Εχω βρεθει σε παιδοτοπο με παιδακι πολύ επιθετικο...επειδή ημουν εκει και τσιμπησε την δικια μου επειδή δεν του εδινε ένα παιχνιδι,εκατσα διπλα τους, τους μιλησα οπωως και η μαμα του παιδιου και επαιξαν στην συνεχεια ηρεμότατα...που ακριβως θα βοηθουσε αν η μαμα του ελεγε "επειδή χτυπας το κοριτσακι παμε τωρα να φυγουμε?" ετσι θα το βοηθουσε να καταλαβει?

Γιατί ποιος είπε ότι τα απομονώνουν με την τιμωρία ? Δεν έχει καμία σχέση αυτό που αναφέρεις με τον παιδότοπο , με τον παιδικό σταθμό .Είναι 20-30 παιδιά ,που πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες, αλλιώς υπάρχουν συνέπειες.

Και αυτό που λες ότι τσίμπησε την κόρη σου εξαρτάται σε ποια ηλικία είναι..

Σε ένα 4χρονο ή 5χρονο , δεν δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά...το παίρνεις κ φεύγεις

* σου εύχομαι να μην σου τύχει να χτυπάει κάποιο άλλο παιδί καθημερινά το παιδί σου.........γιατί αυτά που λες στην πράξη δεν εφαρμόζονται

3W24p3.png

* σου εύχομαι να μην σου τύχει να χτυπάει κάποιο άλλο παιδί καθημερινά το παιδί σου.........γιατί αυτά που λες στην πράξη δεν εφαρμόζονται

η αληθεια είναι θελει κοπο...ενώ το "κατσε στο καρεκλακι" ή "βγες από το συνολο" ή "δεν θα πας στην αυλη" είναι λιγα δευτερόλεπτα υποθεση...

ξαναειπα..η προσβαση στην πληροφορια είναι ελευθερη..

εχουμε εκ βαθεων διαφορετικες αντιληψεις οποτε είναι λογικο να διαφωνούμε σε πολλα σημεια..

επετρεψε μου να εχω πολλα παραδείγματα αλλαγης συμπεριφορας του παιδιου,οταν ο γονιος αλλαξε τακτικη...

το παιδι δεν φταιει ποτε...δεν γεννιουνται παιδια επιθετικα και παιδια ηρεμα..κατι πηγε στραβα.Το στραβο δεν διορθώνεται με απανωτα λαθη..με κουβεντα κυριως από το σπιτι και μετα οσο είναι εφικτο από το σχολειο,ομως μπορει να υπαρχει βοηθεια.

Πρωτη μερα μαζι με την μαμα στην ταξη.Η μαμα αμμετοχη και ουσιαστικα να λεει στο παιδι πως αν χρειαζεται κατι μπορει να απευθυνθει στην δασκαλα του.Δευτερη μερα το ιδιο...τριτη μερα η μαμα φευγει για δεκα λεπτα...την επομενη μιση ωρα κοκ για περιπου 7-10 ημερες.

Για να μην γινει χαμος με τοσο κοσμο τα σχολεια χωριζουν σε γκρουπακια τα ζευγαρια μαμα-παιδι.

το παιδι μαθαινει τον χωρο,τον εξερευνει με την ασφαλεια που του δινει η παρουσια της μαμας,γνωριζει την δασκαλα του.

Είσαι σίγουρη ότι οι πληροφορίες προέρχονται από μαμά ή από σταθμό; Όχι ότι δεν γίνεται.

Στον πρώτο σταθμό που πήγαμε, στο ραντεβού, μας είχαν περιγράψει κάπως έτσι την προσαρμογή, αλλά τη δευτερη μέρα, μη σου πω την πρώτη, με ξαποστειλαν τελικά, μετά από λίγα λεπτά. Είχα την εντύπωση ότι δεν με ήθελαν στα πόδια τους, να νιώσω εγώ την αύρα του σταθμου με παιδιά μέσα, όπως γράφεις. Τα παιδιά μου δεν είχαν θέμα προσαρμογής, ούτε κανένα άλλο στους 2 σταθμούς που πήγαμε, εκτός από ένα που είδα μια φορά προσωπικά. Και πήγαμε 4 χρόνια συνολικά. Μπορεί να έτυχε...

Τέλος πάντων, θέλω να πω, σημασία έχει και ποιος σου δίνει την πληροφορία και τι σου τάζουν τελικά.

Πράγματι, ο πρώτος σταθμός που πήγαμε δεν αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή, παρόλο που ήταν πολυδιαφημισμένος. Αλλάξαμε μετά από λίγους μήνες, αφού καταλάβαμε ότι στο βρεφικό έπεφτε πολύ παρκάρισμα. Δηλαδή η μέρα να περνάει με τα παιδιά να τσουλάνε αυτοκινητάκια και να μην πολυακούνε ομιλίες ενηλίκων, με συνέπεια να μην εξελίσσονται γλωσσικά και γνωστικά όπως θα μπορούσαν. Αυτό το τσέκαρα από πολλές πλευρές και κυρίως από την εμπειρία μας κατόπιν εορτής, στα δικά μου παιδιά και του τμήματος. Αυτό είναι η προσωπική μου ευαισθησία και ως μαμά βλέπω ότι δεν μένει ποιοτικός χρόνος αν σκέφτεσαι συνέχεια τα διαδικαστικά για πόσα παιδιά.

Χωρίς να θέλω να βγάλω συμπέρασμα για το δικό σας, πάντως δεν μπορεί να απέκτησε καλή φήμη έτσι τυχαία. Για κάποιο λόγο την απέκτησε.

Επίσης, ο κάθε σταθμός έχει μια φήμη, αλλά σημασία τελικά έχει η δασκάλα και όταν κλείσει η πόρτα του τμήματος (αν κλείνει) αν θα ασχοληθεί με τα παιδάκια ή θα τα αφήνει να τσουλάνε αυτοκινητάκια και εκείνη να παίζει πχ με το κινητό της. Δεν είναι εύκολο ούτε για τη Διεύθυνση ενός σταθμού να το ελέγχει απόλυτα αυτό. Και παίζει εκμετάλλευση και κακές εργασιακές σχέσεις στο χώρο, οπότε ούτε οι εργαζόμενοι έχουν κίνητρα να είναι καλοί τελικά. Από σταθμό σε σταθμό παίζουν αυτά.

εχω και περιεργεια ποιος ειναι αυτος ο σταθμος,καθοτι μενω στην περιοχη,επιτρεπεται να γραψεις??

Αν μπεις στην εεταα , στους πίνακες των οριστικών αποτελεσμάτων , Δ.Αλίμου, θα το δεις αμέσως......νηπιακή αγωγή....

3W24p3.png

Διαφημίσεις

οι 2-3 εμπειριες που εχω ειναι απο μαμαδες Αθηνα οποτε ισχυουν 100%.

το ποστ εξελιχθηκε να μιλαμε για αλλο θεμα...εγω ειπα εξ΄αρχης πως την μηδαμινη προσαρμογη την ηξερα.

Αυτα που δεν ηξερα ηταν περι τηλεορασεων και τετοια..

επισης αυτο που ειπα ειναι πως επειδη πραγματικα εχει καλη φημη με την εννοια των δραστηριοτητων και των "καλων μαθητων" αργοτερα,το μονο που δικαιολογει την συμπεριφορα τους ειναι οτι ειμαστε μεσω εσπα...

Η προσαρμογη αυτη ειναι..δεν θα ηταν αλλη αν πληρωναμε.Αν ομως πληρωναμε η δασκαλα δεν θα ειχε τετοιο υφος και σιγουρα δεν μας πετουσαν εξω απο την αυλη με τετοιο τροπο.

Αν η συμπεριφορα τους ηταν αλλιως και ηταν πιο συζητησιμοι ισως να βρισκαμε ακρη.

Πηγα με ολη την καλη διαθεση να ακολουθησω τους κανονες του σχολειου αλλα ηθελα και απο την πλευρα τους λιγη ανθρωπια που δεν εδειξαν..το μονο που εχω να σου πω ειναι πως δηλωσα μονο αυτο το σταθμο.

Επεσα απο τα συννεφα διοτι οταν μιλησα με την γραμματεα ειδα στα ματια της μια διαθεση για συνεργασια και χαρηκα πολυ.Θεωρησα(λαθος μου) πως θα μπορουσαμε να συνεννοηθουμε...επεσα εξω...και ξαναλεω...δεν εχω απαιτηση να αλλαξουν προσαρμογη για εμενα..αλλα πες μου εσυ πως εξηγεις σε ενα παιδι 2,5 που χτυπιεται να παει στην αυλη να παιξει οταν ερχεται η ωρα να φυγει,πως απαγορευεται να κανει τσουληθρα επειδη ειναι η μαμα του εκει?

Εγω θα σου περιγραψω πως εγιναν τα πραγματα στο σταθμο που πηγαινε το δικο μου παιδι.

Από το καλοκαιρι ηδη που πηγα για να κανω την εγγραφη το παιδι ηρθε μαζι μου...μου ζητησαν αυτές να το παρω μαζι μου.Εκει ηδη το πηραν από το χερι και το ξεναγησαν στους χωρους του σχολειου...του εδειξαν τα παιχνίδια,την ταξη,λαποια πραγματα που ειχαν φτιαξει τα παιδακια από την προηγουμενη χρονια και μετα συζητησαν λιγο μαζι του...λεγοντας του ξανα και ξανα ποσο χαιρονται και ποσο ανυπομωνουν να τον εχουν μαζι τους.Αρα από το καλοκαιρι ηδη το παιδι ηξερε και πως ειανι το σχολειο και ποια είναι η δασκαλα.Μετα μου εξηγησαν πως πρεπει ολο το καλοκαιρι να του μιλαω για το σχολειο και για τη δασκαλα,ναα περναμε από κει να το βλεπει...ώστε να είναι προετοιμασμενο.

Την πρωτη μερα που πηγαμε το παιδι ηταν αγχωμενο...λογικο..δεν ηθελε να παμε.Μας ανοιξαν την πορτα και με τη μια ηρθε η δασκαλα του...τον πηρε από το χερι και τον πηγε στην ταξη να παιξουν..οντας πολύ γλυκεια και τρυφερη μαζι του.Εγω εφυγα και επεστρεψα σε 2 ωρες.Οτανμου ανοιξαν την πορτα το παιδι ηταν κατενθουσιασμενο και μου ειπε ποσο τελειο είναι το σχολειο τελικα και ποσο ομορφα περασε που ζωγραφισε με πινελα.Την επομενη καθησε λιγο περισσοτερο...και μετα κανονικα.Αρχισε να κανει νερα μετα από καμια δεκαρια μερες που καταλαβε τη μονιμοτητα του θεματος αλλα και παλι τπτ σπουδαιο.2 φορες που ετυχε και εκλαιγε πολύ και δεν ηθελε να παει...προσωπικα δεν τον πηγα αλλα του ξεκαθαρισα ότι είναι η τελευταια φορα και ότι δε θα ξαναγινει.

Βλέπεις εσυ σε αυτό καποια εγκαταλειψη και καποια ζημια στον ψυχισμο του παιδιου?Εσυ δλδ από οσα σου ειπαμε αυτό που καταλαβες εινι ότι σε παροτρύναμε να παρατησεις το παιδι σε ένα αγνωστο μερος και...δεν πειραζει μωρε αμα κλαψει εκλαψε?Το παιδι για να παει στο σχολειο θελει προετοιμασια από το σπιτι...είναι βασικο αυτό.Δεν ξυπνάς μια ωραια μερα και του λες ελα παμε σχολειο.

Ως προς την τιμωρια.Στο ξαναλεω...άλλο είναι το σπιτι άλλο η οποιαδήποτε κοινωνικη ομαδα.Οταν λοιπον ένα παιδακι εκανε κατι λαθος πχ χτυπαγε,δαγκωνε...πηγαινε και καθοταν στο τραπεζακι...διπλα στα υπολοιπα παιδια...δεν απομονωνοταν...απλα δε συμμετειχε στην τρεχουσα δραστηριοτητα...μαζι με μια από τις δασκάλες η οποια του μιλουσε προφανως για να του εξηγησει ποιο ηταν το λαθος που εκανε και γιατι ηταν λαθος.

Εδώ βλέπεις κατι το τραγικο?Γιατι κι εσυ κουβεντα προτινεις.Η κουβεντα πρεπει να γινει παρουσια ολων των παιδιων?Να σταματησει δλδ η οποια δραστηριοτητα κανουν τα υπολοιπα παιδια για να ασχοληθούμε με το τι εκανε ο Κωστάκης?Και αν ο Κωστάκης χτυπάει 3 φορες τη μερα τρεις φορες θα διακόπτεται η ροη της ταξης για να του εξηγει η δασκαλα ξανα και ξανα το ιδιο?Δεν είναι προτιμοτερο το παιδι να κατσει καπου μονο του και να μιλησει με τη δασκαλα μονο του?

Το να συγκρινεις αυτό...με το ότι παλια οι δάσκαλοι χτυπουσαν..και πως εσυ η ενημερωμενη φαινεσαι τρελλη σε εμας της ανενημέρωτες θα το θεωρησω απλα ατυχες γεγονός.

Και σου ξαναλεω ...προσωπικα θεωρω ότι καλα εκανες και πηρες το παιδι από το συγκεκριμενο σταθμο.Ουτε αμφισβητω ότι υπαρχουν σταθμοι που να τηρουν αυτά που θελεις.Ευχομαι να βρεις αυτό που σας ταιριαζει

ποια χρονια παει σχολειο το παιδακι σου Νικη?

ακομα και αν ειναι η πρωτη αυτο που εκανα ειναι 10 φπρες καλυτερο απο αυτο που εκαναν σε εμας...πως να σας εξηγησω πως την δασκαλα την ειδαμε πρωτη φορα στην ζωη μας οταν πηγαμε να αφησουμε τα παιδια?

Επισης την προετοιμαζα και πηγε με χαρα αλλα μην ξχνας πως μεσω εσπα δεν εισαι και ποτε 100% σιγουρος ουτε για το αν ουτε για το που οποτε δεν μπορεις να λες συνεχως μα συνεχως στο παιδι για κατι που δεν ξερεις αν θα γινει

επισης αυτο που λες δεν ειναι τιμωρια...

εγω μιλαω για "βγες απο το συνολο μεχρι να ηρεμησεις" και απλα καθεται μονο του..."χανεις το διαλειμμα επειδη εκανες αυτο..." βεβαιως το ακουσα απο ιδιοκτητρια παιδικου να το εφαρμοζει σε 3 χρονα.

Οσον αφορα την ατυχη συγκριση με τους δασκαλους και τις τοτε μαμαδες δεν ειναι και πολυ ατυχης αν σκεφτεις πως κατηγορηθηκα για κολλημενη πανω στο παιδι μου και για δικο μου προβλημα προσαρμογης επειδη απλα ψαχνω να μην ακολουθησω την πεπατημενη...

και ναι για το δικο μου παιδι λογω του οτι δεν δουλευω και ειμαστε 24 ωρες το 24 ωρο μαζι απο την πρωτη στιγμη που γεννηθηκε θα ηταν εγκαταλειψη...για το παιδι καποιας μαμας που δουλευει η κοπελα και υποχρεωτικα ηταν μακρυα της,ισως ηταν διαφορετικα.

Το καθε παιδι ειναι ξεχωριστο..ας μην τα τσουβαλιαζουμε..εγω δεν μιλησα για το παιδι κανενος..μιλησα για το δικο μου

ακομα και αν ειναι η πρωτη αυτο που εκανα ειναι 10 φπρες καλυτερο απο αυτο που εκαναν σε εμας...πως να σας εξηγησω πως την δασκαλα την ειδαμε πρωτη φορα στην ζωη μας οταν πηγαμε να αφησουμε τα παιδια?

Το καταλάβαμε.Και το δικό μου παιδί πρώτη φορά είδε την δασκάλα του , κ είχε την ίδια ηλικία με το δικό σου.Προφανώς δεν μου ήταν ευχάριστο να το αφήσω κ να κλαίει.....

Επισης την προετοιμαζα και πηγε με χαρα αλλα μην ξχνας πως μεσω εσπα δεν εισαι και ποτε 100% σιγουρος ουτε για το αν ουτε για το που οποτε δεν μπορεις να λες συνεχως μα συνεχως στο παιδι για κατι που δεν ξερεις αν θα γινει

κι εγώ περίμενα το ΕΣΠΑ ,όμως περνούσαμε από κει κ πήγε την πρώτη μέρα χοροπηδώντας. Όταν καταλάβουν ότι θα πηγαίνουν κάθε μέρα αντιδρούν ακόμη κ τα παιδιά που πήγαν τις πρώτες μέρες χωρίς αντίδραση

αυτο που λες δεν ειναι τιμωρια...

εγω μιλαω για "βγες απο το συνολο μεχρι να ηρεμησεις" και απλα καθεται μονο του..."χανεις το διαλειμμα επειδη εκανες αυτο..." βεβαιως το ακουσα απο ιδιοκτητρια παιδικου να το εφαρμοζει σε 3 χρονα.

Στον σταθμό μας υπάρχει μόνο το καρεκλάκι....μπορεί κ σαν έσχατη λύση αν του πάρουν το παιχνίδι. Ένα αγόρι πέρσι κ ενώ ήταν όλα στην τουαλέτα κ περίμεναν την σειρά τους ,αποφάσισε να πάει να κατουρήσει τον δικό μου.Η δασκάλα τι έπρεπε να κάνει ? να του δώσει συγχαρητήρια ? Είναι σε ένα χώρο που πρέπει να ακολουθούν κανόνες!!!

Οσον αφορα την ατυχη συγκριση με τους δασκαλους και τις τοτε μαμ

αδες δεν ειναι και πολυ ατυχης αν σκεφτεις πως κατηγορηθηκα για κολλημενη πανω στο παιδι μου και για δικο μου προβλημα προσαρμογης επειδη απλα ψαχνω να μην ακολουθησω την πεπατημενη...

και ναι για το δικο μου παιδι λογω του οτι δεν δουλευω και ειμαστε 24 ωρες το 24 ωρο μαζι απο την πρωτη στιγμη που γεννηθηκε θα ηταν εγκαταλειψη...για το παιδι καποιας μαμας που δουλευει η κοπελα και υποχρεωτικα ηταν μακρυα της,ισως ηταν διαφορετικα.

Το καθε παιδι ειναι ξεχωριστο..ας μην τα τσουβαλιαζουμε..εγω δεν μιλησα για το παιδι κανενος..μιλησα για το δικο μου

Καλή συνέχεια , εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις !

Οι έρευνες πάντως κ οι θεωρίες έχουν τεράστια διαφορά στην πράξη

3W24p3.png

Εγω θα σου περιγραψω πως εγιναν τα πραγματα στο σταθμο που πηγαινε το δικο μου παιδι.

Από το καλοκαιρι ηδη που πηγα για να κανω την εγγραφη το παιδι ηρθε μαζι μου...μου ζητησαν αυτές να το παρω μαζι μου.Εκει ηδη το πηραν από το χερι και το ξεναγησαν στους χωρους του σχολειου...του εδειξαν τα παιχνίδια,την ταξη,λαποια πραγματα που ειχαν φτιαξει τα παιδακια από την προηγουμενη χρονια και μετα συζητησαν λιγο μαζι του...λεγοντας του ξανα και ξανα ποσο χαιρονται και ποσο ανυπομωνουν να τον εχουν μαζι τους.Αρα από το καλοκαιρι ηδη το παιδι ηξερε και πως ειανι το σχολειο και ποια είναι η δασκαλα.Μετα μου εξηγησαν πως πρεπει ολο το καλοκαιρι να του μιλαω για το σχολειο και για τη δασκαλα,ναα περναμε από κει να το βλεπει...ώστε να είναι προετοιμασμενο.

Την πρωτη μερα που πηγαμε το παιδι ηταν αγχωμενο...λογικο..δεν ηθελε να παμε.Μας ανοιξαν την πορτα και με τη μια ηρθε η δασκαλα του...τον πηρε από το χερι και τον πηγε στην ταξη να παιξουν..οντας πολύ γλυκεια και τρυφερη μαζι του.Εγω εφυγα και επεστρεψα σε 2 ωρες.Οτανμου ανοιξαν την πορτα το παιδι ηταν κατενθουσιασμενο και μου ειπε ποσο τελειο είναι το σχολειο τελικα και ποσο ομορφα περασε που ζωγραφισε με πινελα.Την επομενη καθησε λιγο περισσοτερο...και μετα κανονικα.Αρχισε να κανει νερα μετα από καμια δεκαρια μερες που καταλαβε τη μονιμοτητα του θεματος αλλα και παλι τπτ σπουδαιο.2 φορες που ετυχε και εκλαιγε πολύ και δεν ηθελε να παει...προσωπικα δεν τον πηγα αλλα του ξεκαθαρισα ότι είναι η τελευταια φορα και ότι δε θα ξαναγινει.

Βλέπεις εσυ σε αυτό καποια εγκαταλειψη και καποια ζημια στον ψυχισμο του παιδιου?Εσυ δλδ από οσα σου ειπαμε αυτό που καταλαβες εινι ότι σε παροτρύναμε να παρατησεις το παιδι σε ένα αγνωστο μερος και...δεν πειραζει μωρε αμα κλαψει εκλαψε?Το παιδι για να παει στο σχολειο θελει προετοιμασια από το σπιτι...είναι βασικο αυτό.Δεν ξυπνάς μια ωραια μερα και του λες ελα παμε σχολειο.

Ως προς την τιμωρια.Στο ξαναλεω...άλλο είναι το σπιτι άλλο η οποιαδήποτε κοινωνικη ομαδα.Οταν λοιπον ένα παιδακι εκανε κατι λαθος πχ χτυπαγε,δαγκωνε...πηγαινε και καθοταν στο τραπεζακι...διπλα στα υπολοιπα παιδια...δεν απομονωνοταν...απλα δε συμμετειχε στην τρεχουσα δραστηριοτητα...μαζι με μια από τις δασκάλες η οποια του μιλουσε προφανως για να του εξηγησει ποιο ηταν το λαθος που εκανε και γιατι ηταν λαθος.

Εδώ βλέπεις κατι το τραγικο?Γιατι κι εσυ κουβεντα προτινεις.Η κουβεντα πρεπει να γινει παρουσια ολων των παιδιων?Να σταματησει δλδ η οποια δραστηριοτητα κανουν τα υπολοιπα παιδια για να ασχοληθούμε με το τι εκανε ο Κωστάκης?Και αν ο Κωστάκης χτυπάει 3 φορες τη μερα τρεις φορες θα διακόπτεται η ροη της ταξης για να του εξηγει η δασκαλα ξανα και ξανα το ιδιο?Δεν είναι προτιμοτερο το παιδι να κατσει καπου μονο του και να μιλησει με τη δασκαλα μονο του?

Το να συγκρινεις αυτό...με το ότι παλια οι δάσκαλοι χτυπουσαν..και πως εσυ η ενημερωμενη φαινεσαι τρελλη σε εμας της ανενημέρωτες θα το θεωρησω απλα ατυχες γεγονός.

Και σου ξαναλεω ...προσωπικα θεωρω ότι καλα εκανες και πηρες το παιδι από το συγκεκριμενο σταθμο.Ουτε αμφισβητω ότι υπαρχουν σταθμοι που να τηρουν αυτά που θελεις.Ευχομαι να βρεις αυτό που σας ταιριαζει

Ως βετερανος των παιδικων σταθμων δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Στις εκπαιδευτικες δομες τετοιου τυπου, οταν μιλουν για προσαρμογη, εννοουν του παιδιου στο νεο σχολειο. Αν και η μαμα χρειαζεται χρονο για να το παρει αποφαση, ισως δεν ειναι ετοιμη να αποχωριστει το αγγελουδι της και της "βρομανε" ολα. Αυτα που προτεινεις φιλη μου, οπως σου ειπε και η Νικη, στην πραξη ειναι πολυ δυσκολο να εφαρμοστουν, εκτος κι αν το παιδι σου ειναι σε τμημα των 10-12 παιδιων με 2-3 δασκαλες (κομματακι δυσκολο, για να μην πω ανεφικτο). Εγω παλι, επειτα απο πενταετη εμπειρια, θεωρω οτι οι δημοσιοι παιδικοι σταθμοι (παρα τα τρωτα τους) ειναι μακραν καλυτεροι, κυριως διοτι δεν εμπλεκεται η πελατειακη σχεση...

Διαφημίσεις

επισης αυτο που λες δεν ειναι τιμωρια...

Οσον αφορα την ατυχη συγκριση με τους δασκαλους και τις τοτε μαμαδες δεν ειναι και πολυ ατυχης αν σκεφτεις πως κατηγορηθηκα για κολλημενη πανω στο παιδι μου και για δικο μου προβλημα προσαρμογης επειδη απλα ψαχνω να μην ακολουθησω την πεπατημενη...

Ηταν η πρωτη φορα που πηγε σχολειο...πεσι...φετος αστο...φετος ηξερε που παει δεν είχαμε θεμα κανενα.Δε στα λεω αυτά για να σου δικαιολογησω το σχολειο...ξεχνα το αυτό το σχολειο...καλα εκανες κα πηρε το παιδι από εκει.Δε δικαιολογειται να βαζουν ταινια πρωτες μερες στα παιδια.Εμενα ο δικος μου ταινια ειδε 2 φορες ολο το χρονο στο σχολειο...ταινια στα αγγλικα...στα απλαισια του μαθηματος των αγγλικων.

Στα λεω για τι μου φαινεσαι πρκαλειλημενη ισως λογω της εμπειριας σου.Αν υπαρχουν σχολεια που χρησιμοποιουν τέτοιες μεθόδους τιμριας θεωρω πως είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανονας.Φυσικα και υπαρχουν και απαράδεκτα σχολεια.Θυμαμαι μια μαμα ειχε ανοιξει περσι θεμα και ελεγε πως στο σχολειο του παιδιου της για τιμωρια βαζαν τα παιδια στην τουαλετα και τα φοβεριζαν πως θα ερθει η αστυνομια να τα παρει.Συνηθως όμως όταν λενε τιμωρια δεν εννοουν κατι τετοιο.

Επειδή εγω ημουν που σου ειπα ότι εισαι κολλημενη στο παιδι...και συγγνωμη αν σε εθιξα...αλλα πιστευω ακράδαντα ότι τα παιδια επηρεάζονται τρομερα από εμας τις μαμαδες.Κι εμενα τα δικα μου είναι ολη μερα κάθε μερα μαζι μου.Οταν γεννησα τον δευτερο ο πρωτος ηταν μολις 20 μηνων.Περασα ολη την εγκυμοσυνη κλαιγοντας για το ως θα αφησ τον πρωτο για να παω τρεις μερες στο μαιευτηριο που δεν ειχε μεινει ουτε μια ωρα μακρυα μου.Σε πληροφορω ότι το θεμα το ειχα εγω..αυτος μια χαρα ηταν και που ελειψα...εγω εκλαιγα.Το θεμα της ανεξαρτητοποίησης του παιδιου είναι πολύ σημαντικο θεμα και θελει πολύ προσεχτκους χειρισμούς.Δεν παω να στο παιξω εγω η καλη μαμα..εγω τα εκανα τα λαθη μου και συνεχιζω να κανω.Στο λεω εντελως φιλικα.

Ηταν η πρωτη φορα που πηγε σχολειο...πεσι...φετος αστο...φετος ηξερε που παει δεν είχαμε θεμα κανενα.Δε στα λεω αυτά για να σου δικαιολογησω το σχολειο...ξεχνα το αυτό το σχολειο...καλα εκανες κα πηρε το παιδι από εκει.Δε δικαιολογειται να βαζουν ταινια πρωτες μερες στα παιδια.Εμενα ο δικος μου ταινια ειδε 2 φορες ολο το χρονο στο σχολειο...ταινια στα αγγλικα...στα απλαισια του μαθηματος των αγγλικων.

Στα λεω για τι μου φαινεσαι πρκαλειλημενη ισως λογω της εμπειριας σου.Αν υπαρχουν σχολεια που χρησιμοποιουν τέτοιες μεθόδους τιμριας θεωρω πως είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανονας.Φυσικα και υπαρχουν και απαράδεκτα σχολεια.Θυμαμαι μια μαμα ειχε ανοιξει περσι θεμα και ελεγε πως στο σχολειο του παιδιου της για τιμωρια βαζαν τα παιδια στην τουαλετα και τα φοβεριζαν πως θα ερθει η αστυνομια να τα παρει.Συνηθως όμως όταν λενε τιμωρια δεν εννοουν κατι τετοιο.

Επειδή εγω ημουν που σου ειπα ότι εισαι κολλημενη στο παιδι...και συγγνωμη αν σε εθιξα...αλλα πιστευω ακράδαντα ότι τα παιδια επηρεάζονται τρομερα από εμας τις μαμαδες.Κι εμενα τα δικα μου είναι ολη μερα κάθε μερα μαζι μου.Οταν γεννησα τον δευτερο ο πρωτος ηταν μολις 20 μηνων.Περασα ολη την εγκυμοσυνη κλαιγοντας για το ως θα αφησ τον πρωτο για να παω τρεις μερες στο μαιευτηριο που δεν ειχε μεινει ουτε μια ωρα μακρυα μου.Σε πληροφορω ότι το θεμα το ειχα εγω..αυτος μια χαρα ηταν και που ελειψα...εγω εκλαιγα.Το θεμα της ανεξαρτητοποίησης του παιδιου είναι πολύ σημαντικο θεμα και θελει πολύ προσεχτκους χειρισμούς.Δεν παω να στο παιξω εγω η καλη μαμα..εγω τα εκανα τα λαθη μου και συνεχιζω να κανω.Στο λεω εντελως φιλικα.

Ολες κανουμε λαθη...ολες φοβομαστε πως τα κανουμε ολα λαθος..μονο ετσι μπορει τελικα να κανουμε και κατι σωστο..

Και αν ταραζομαι ειναι γιατι ολες κανουμε οτι μπορουμε και σε αυτη την ηλικια που ο χαρακτηρας διαμορφωνεται θελει πολυ προσοχη οπως σωστα ειπες για αυτο και στεκομαι σε καποια πραγματα που ισως φαινονται λεπτομερειες...τελοσπαντων..να μαστε καλα να μεγαλωσουμε ευτυχισμενους ανθρωπους..

Εγώ θα επικεντρωθώ στην ηλικία του παιδιού (2 χρονών) και θα πω ότι αν έγιναν όλα όπως τα παρουσιάζει η θεματοθέτρια, δικαίως είναι θυμωμένη και καλώς πήρε το παιδί της από τον παιδικό σταθμό. Πιστεύω πως κάποιες συζητήσεις γίνονται σε λάθος βάση π.χ. κι εγώ είμαι υπερ της τιμωρίας αλλά όχι για παιδάκια κάτω των 3 χρονών. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Επίσης το να περνάς έξω από το σχολείο και να λες στο 2χρονο "να το καινούριο σου σχολείο" δεν αποτελεί απόπειρα προσαρμογής. Θεωρώ τραγικό να μην σε προσκαλεί ο ίδιος ο παιδικός σταθμός να πας με το παιδί να γνωρίσετε το χώρο και τη δασκάλα πριν αφήσεις το παιδί μόνο του εκεί. Ομολογώ πως δεν είχα ακουστά το μοντέλο του Βερολίνου, αλλά από μια ματιά που του έριξα μου φαίνεται απολύτως λογικό. Κατανοώ ότι για να ακολουθήσει ένας παιδικός σταθμός το μοντέλο αυτό χρειάζεται μεγάλη οργάνωση και ενδεχομένως καλύτερη αναλογία προσωπικού/παιδιών, αλλά όχι και να αποδεχόμαστε το 2χρονο που σπαράζει όταν αποχωρίζεται τη μαμά του ως κάτι το φυσιολογικό που δεν χρειάζεται να το διορθώσουμε! Ούτε και είναι λύση η μερέντα για την παρηγοριά.

Δυστυχώς υποψιάζομαι ότι, ακόμα κι αν ο παιδικός σταθμός έχει διάθεση να εφαρμόσει ένα συμμετοχικό και σταδιακό μοντέλο προσαρμογής, πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει αυτό, γιατί ένα τέτοιο μοντέλο περιλαμβάνει έξτρα απασχόληση για τις νηπιαγωγούς και έξτρα έξοδα για τον παιδικό σταθμό. Δείτε το σαν ένα ακόμα παρελκόμενο της κρίσης. Δεν ξέρω πόσα χρήματα πληρώνει το ΕΣΠΑ για κάθε παιδάκι, αλλά δεν φαντάζομαι ότι χρυσοπληρώνει και σίγουρα δεν δίνει έξτρα χρήματα για ομαλότερη προσαρμογή.

Προσωπικά πιστεύω πως όποιο παιδάκι δεν χρειάζεται να πάει παιδικό σταθμό πριν τα 3, καλύτερα είναι να παραμένει στον οικείο χώρο του σπιτιού με οικεία πρόσωπα. Ο παιδικός σταθμός στις ηλικίες αυτές είναι λύση ανάγκης. Αν η δασκάλα του παιδιού (για οποιοδήποτε λόγο) σου κλείνει την πόρτα στα μούτρα, αντί να προσπαθεί να σε καθησυχάσει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις (αν μπορείς) είναι να πάρεις το παιδί στο σπίτι.

Από τη μία διαφωνώ με το χειρισμό του σταθμού απέναντι στα παιδιά αλλά και στους γονείς από την άλλη μήπως βιάστηκες να τους κρίνεις; Μία βδομάδα μήπως είναι λίγο για να προβείς σε καταγγελία;

Γενικά συμφωνώ μαζί σου με τη προσαρμογή αν και στη πράξη είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Εμείς όταν περάσαμε στο εσπα (η μικρή ήταν 2 ετών και 9 μηνών) σε δημόσιο παιδικό σταθμό, τη πρώτη μέρα πήγαμε μαζί με τη μικρή στο σταθμό και έκατσα μαζί της μέχρι να νιώσω ότι ήταν η ώρα να φύγω. Οι δασκάλες μου το είπαν, δε το έκανα μόνη μου, το ίδιο κάνανε και οι άλλες μαμάδες. Νομίζω πως έκατσα μισή ωρίτσα (μπορεί και λιγότερο δε θυμάμαι ακριβώς) αλλά θυμάμαι που μου έδειχνε τα παιχνίδια η μικρή με χαρά. Όταν έφυγα δυσαρεστήθηκε λίγο αλλά εγώ είμουν με το χαμόγελο στα χείλη για να της δείξω ότι ξέρω ότι θα περάσει καλά εκεί. Και ας πέθανα στο άγχος όταν βγήκα έξω.

Την πήρα μετά από 2 ώρες και ήταν μια χαρά.

Την επόμενη μέρα μπήκα μέσα, άφησα τα πράγματα της, τη φίλησα και έφυγα. Το ίδιο κάνανε και οι άλλοι γονείς.

Όσο για το φαγητό μας είχαν τετράδιο που το είχαν πάντα στη τσαντούλα της και μας σημειώνανε τι τρώγανε κάθε μέρα και αν έφαγε πολύ ή λίγο (μάλιστα με αυτοκολλητάκια κάθε μέρα για να χαροποιήσουν τα παιδάκια).

Κι όλα αυτά σε δημόσιο παιδικό σταθμό.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν έχετε ενημέρωση για το φαγητό και που δε το θεωρούν σημαντικό.

Για μένα οι δασκάλες κάνουν όλη τη διαφορά, να τις βλεπεις ορεξάτες, ευγενικές και γλυκές που ξέρεις ότι το παιδί σου θα τις αγαπήσει. Αν το παιδί αγαπήσει τη δασκάλα και κάνει φίλους, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και το παιδί παίρνει πάρα πολλά από την εμπειρία.

Για τη μερέντα και το βίντεο δε θα σχολιάσω αλλά και πάλι μήπως τα κάνουν αυτά επειδή είναι αρχή για να τα καλοπιάσουν;

Τέλος για τη τιμωρία, και στο σταθμό και προνήπιο-νήπιο δεν υπήρχαν ακραίες τιμωρίες...απλά η καρέκλα της σκέψης μέσα στη τάξη φυσικά και με συζήτηση από τη δασκάλα. Μη σε φοβίζει η λέξη τιμωρία, μπορεί αν ακούγεται κάπως αλλά είναι αυτό ακριβώς που σου είπε και η Νίκη πιο πάνω. Πρέπει να βρουν ένα τρόπο να ηρεμήσει το παιδί, τι το κακό να κάτσει στη καρέκλα της σκέψης για λίγο;

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι οτι τις πρωτες μερες κ εβδομαδες ειμαστε ολοι αγχωμένοι κ στην τσίτα κ μαμάδες κ δασκάλες κ παιδιά. Η δασκάλα που είχε ο γιος μου για 2 χρόνια είναι αυστηρή , απόλυτη σε πολλά , αλλά αποδείχτηκε πολύ πολύ καλή , τους έμαθε πολλά πράγματα , τα παιδιά την λατρεύουν.Εγω ήθελα να την μαλλιοτραβήξω , οταν μου ειπε για το 2,5χρονο αγοράκι μου , ''με θέλει ακόμη κ στην τουαλέτα'' (γιατί ποιό ήταν το φυσιολογικό ? να μην την θέλει ?) και 2-3 ακόμη που μου φάνηκαν υπερβολικά την 3η μέρα που πήγε το παιδί. Ακόμη κι αυτη που εχει τωρα που ειναι γλυκύτατη , όταν πηγα μια μερα στις 12 30 να τον παρω , μετα απο οδηγια του διευθυντή ,δεν μου τον εδωσε γιατι ετρωγαν..τσακωθηκα κ με τις 2 , πηρα κ τον διευθυντη τηλεφωνο.....τελικα όλοι ηρεμησαμε , εκανα κι λίγο πισω , εδωσα λιγο χρόνο κι όλα καλά,. Κι αυτες εχουν 30 παιδια κ αλλες τόσες μαμάδες που η καθε μια λεει κ θέλει το δικό της....υπομονή !!!!!!

Mummytobe, εχω την αίσθηση οτι νομιζεις οτι ειμαι εναντινον σου κ δεν σε καταλαβαινω ,αλλα κανεις λαθος ......απλά άκου κι άλλες γνωμες απο μαμαδες που εχουν περασει απο αυτό το σταδιο

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Διάβασα ξανά το ποστ σου πιο προσεκτικά και είδα ότι το ζητούμενό σου είναι αν πρέπει να κάνεις καταγγελία. Γιατί φαίνεται ότι ήδη έχεις αποφασίσει, ότι δεν θα είστε εκεί, παραβλέποντας τα αποτελέσματα του σταθμού αυτού στο γνωστικό κομμάτι, στις μελλοντικές επιδόσεις στο σχολείο... Αλήθεια, οι απόφοιτοι αυτών των σταθμών έχουν κάποια χαρακτηριστικά, συναισθηματικά κλπ, που είναι ενοχλητικά;

Η καταγγελία, ή ενημέρωση πες, θα μπορούσε να ευσταθεί, σε περίπτωση που όντως υπήρχαν κάποιες προδιαγραφές, ότι υποχρεωτικά τα παιδιά θα βγαίνουν στον κήπο ή να μην βλέπουν βιντεάκια ή να ενημερώνονται οι γονείς για την τουαλέτα ή οτιδήποτε.

Να σου πω την αλήθεια, από αυτά που γράφεις θεωρώ σημαντικά αυτό με το παιδί που ήταν απρόθυμο, αν και δεν κατάλαβα καλά και αυτό με τον κήπο. Προσωπικά τον κήπο, για τις ώρες που αφήνουν οι εργαζόμενες τα παιδιά τους ειδικά, τον βρίσκω πολύ σημαντικό, ειδικά αν έχει κάποιος ένα παιδί κινητικό.

Επειδή όμως υπάρχουν ένα κάρο σταθμοί με πολύ καλή φήμη που δεν ενημερώνουν για το φαγητό (δεν το ζήτησα να σου πω την αλήθεια), δεν έχουν καν χώρο προαυλισμού κατάλληλο για τα πλήθη παιδιών που έχουν, και γενικώς δεν υπάρχουν στανταρ επίσημα πάνω στα οποία να βασιστείς...

Η απάντηση στο ερώτημά σου, είναι δεν ξέρω τι θα γίνει με μια τέτοια καταγγελία. Αν είναι κάποιος που θα τη δεχτεί που ξέρει το χώρο καλά, μπορεί να μην τη λάβει σοβαρά υπόψη.

Καλά, εμείς πηγαίναμε σε σταθμό που έφερναν θιάσους και κάναν παραστάσεις στα μικρά. Για αυτό, φαντάζομαι δεν θα είχες ένσταση. Ή ένσταση είναι η οθόνη;

Edit...

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες προδιαγραφές για την Ελλάδα, βρήκα κάτι από τον Καναδά. Στα γρήγορα, δεν φαίνεται κάποια υποχρέωση να ενημερώνουν καθημερινά όλους τους γονείς για τουαλέτα ή φαγητό. Αν υπάρχει στην πράξη σε κάποιους σταθμούς, το πληρώνεις, όπως γραφτηκε πιο πάνω, είτε με επιπλέον προσωπικό, είτε με λιγότερη διαθεσιμότητα του υπάρχοντος προσωπικού.

http://www.gov.mb.ca/fs/elccmanual/pubs/manual.pdf

Στη σελ. 75 είναι το πιο κοντινό στο θέμα αυτό, μιλάει για daily record.

Το βλέπω πιο χαλαρά το πράγμα, γιατί αλλιώς είναι να μην είναι όλη σου η έννοια το ένα παιδί. Φαντάσου να είχες δύο, αν θα τα κατάφερνες τόσο τέλεια, να είναι όλα όπως τώρα με την τουαλέτα, το φαγητό κτλ. Φαντάσου τώρα να έχεις δέκα. Κάτι μένει σε δεύτερο πλάνο, κάπου μπαίνουν προτεραιότητες. Στο παραπάνω κείμενο βρίσκουν ότι αξίζει να ενημερώνεται ο γονιός καθημερινά, προφορικά, για θέματα συμπεριφοράς κυρίως. Και να καταγράφονται γραπτώς τα σοβαρά θέματα. Το φαγητό και η τουαλέτα δεν αναφέρονται, ούτε προφορικά, ούτε γραπτά. Εκτός αν το διάβασα πολύ πρόχειρα.

Μπορεί βέβαια το gut feeling που έχεις για το σταθμό να είναι σωστό και αυτά που γράφεις να είναι κάποια επιφανειακά σημάδια. Δεν σημαίνει όμως ότι όποιος σταθμός έχει αυτά τα σημάδια, είναι σκάρτος. Όπως σου είπα, σε δύο σταθμούς, τέσσερα χρόνια, μόνο ένα παιδάκι είδα να κλαίει και να ζητάει τη μαμά του. Οπότε αν υπάρχει αυτό σε τακτική βάση, μπορεί όντως στο συναισθηματικό να χωλαίνουν, όχι ότι είναι απαραίτητα για καταγγελία.

Και τελικά, σου είπα. Και εγώ την πάτησα μια φορά, στον πρώτο σταθμό. Ξεκαθάρισε ποιες είναι οι προτεραιότητές σου και πάρε πληροφορίες από έγκυρες πηγές, για να είναι καλή η επιλογή σας αυτή τη φορά.

Αφού όντως έχετε τη δυνατότητα να κάθεστε πολλές μέρες συνεχόμενες σε άλλους σταθμούς που λες, θα μπορείς να δεις καλά. Το πιο ασφαλές κριτήριο τελικά βρήκα ότι είναι αυτό. Μπορεί να μην χρειάζεται πολλές ώρες ή μέρες παραμονής. Να βλέπεις χαρούμενα προσωπάκια, χαλαρά, συναισθηματικά καλά. Όχι να φοβούνται, να είναι περιορισμένα. Παράλληλα με την έμφαση σε άλλα κομμάτια βέβαια, αναπτυξιακά.

Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας.

Επισημα ακυρωσα την θεση,ωστε να μπει καποιο αλλο παιδακι.

Ενημερωσα παραλληλα οχι για το θεμα προσαρμογης,αλλωστε αυτο ειναι το συστημα του σχολειου και δεν μπορει να παρεμβει κανεις,αλλα για την αγενεια και την μηδενικη διαθεση για συζητηση.

Σημερα ημουν σε μια βαπτιση και προς μεγαλη μου εκπληξη μιλησα με δασκαλο με 35ετη πειρα και γυρισε και μου ειπε επισης "παρε το παιδι απο εκει μεσα..".Η κορη του δασκαλα επισης,μου ειπε πως το καλυτερο ειναι αν καποιες μητερες μπορουν να πανε τα παιδια τους αργοτερα να το κανουν,ωστε να μην ειναι ολα μαζι και να μπορουν να δωσουν περισσοτερο χρονο στο καθε παιδι που ξεκιναει προσαρμογη.Η κοπελα δουλευει σε δημοσιο σταθμο..

με λιγα λογια λυσεις υπαρχουν,αρκει να υπαρχει ενσυναισθηση και αγαπη στην δουλεια τους.

Επισης αυτο που με συμβουλεψαν ειναι αν μπορω να απορριψω τους ιδιωτικους οχι επειδη ειναι ολοι ετσι,αλλα για να αποφυγω την "πελατειακη σχεση". Δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα εχει μια βαση..

Ευχομαι σε ολους σας τα καλυτερα για τα παιδακια σας και να ξερετε πως ενας απο τους λογους του ποστ ηταν να μαθουν εστω και δυο μητερες ακομα οτι η βιαιη προσαρμογη στο σχολειο,δεν ειναι μονοδρομος..

με λιγα λογια λυσεις υπαρχουν,αρκει να υπαρχει ενσυναισθηση και αγαπη στην δουλεια τους.

Πρέπει να υπάρχει και μυαλό για να σκεφτείς τις λύσεις. Εγώ στο θέμα της προσαρμογής στο νηπιαγωγείο έχω παράπονα από το δημόσιο που πηγαίνει ο γιος μου. Έκαναν κάποια πράγματα σωστά αλλά άλλα πράγματα, που θα ήταν πολύ εύκολο να τα εφαρμόσουν, δεν τα έκαναν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα παιδάκια (συμπεριλαμβανόμενου και του δικού μου) που ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί. Και μιλάμε για μεγαλύτερα παιδάκια 4-5 χρονών, όχι για 2χρονα...

ενας απο τους λογους του ποστ ηταν να μαθουν εστω και δυο μητερες ακομα οτι η βιαιη προσαρμογη στο σχολειο,δεν ειναι μονοδρομος..

Αυτό ξαναπέστο.

Αχ mummytobe προσπάθησε να χαλαρώσεις, μην ενοχλείσαι απ' τις υποδείξεις μας πάντως, κουβέντα κάνουμε εδώ, είμαστε έμπειρες οι περισσότερες και αγαπάμε εξίσου τα μωρά μας, άρα σε καταλαβαίνουμε.

Κι όλες έχουμε πάρει την κρυάδα της πρώτης προσραμογής. Προσπαθούμε να κουβεντιάσουμε τον προβληματισμό που θέτεις.

- Δεν νομίζω πως υπάρχει σταθμός ή γονιός νορμάλ που να δέχεται οποιοδήποτε είδος σωματικής τιμωρίας ή βίας. Τιμωρία ένα σχολείο εννοεί συνήθως έναν τρόπο με τον οποίο συνετίζουν ένα παιδί, το βάζουν σε μία γωνία να απέχει για λίγο, συνήθως 2λεπτα έως 5λεπτα, και ασφαλώς να σκεφτεί τι έκανε. Σου ξαναλέω, υπάρχουν κανόνες, προέχει η ασφάλεια ΟΛΩΝ των παιδιών.

Συν τοις άλλοις το παιδί κάνει το πρώτο βήμα στην εκπαίδευση. Εκπαίδευση. Συναναστροφή. Κοινωνία = κανόνες. Τηρώ κανόνες = εκπαιδεύομαι. Δεν τηρώ κανόνες = έχω συνέπειες. Διαφορετικά θα χτυπάμε τα κεφάλια μας μεθαύριο. Μικρά διορθώνουν τα θεματάκια που προκύπτουν.

- Οταν πρόκειται ένα παιδάκι να πάει στον σταθμό, εξηγείς και προετοιμάζεις σαν γονιός για το τι πρόκειται να γίνει. Ναι, 28 μηνών είναι αρκετά μεγάλο για να καταλάβει. Αλίμονο. Θα το προετοιμάσεις λοιπόν θετικά, θα του δείξεις το σχολείο, θα το πας στον κήπο και θα του δείξεις ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ, θα του εξηγήσεις πως θα κάνει φίλους, πως θα μάθει πράγματα και πως η μαμά δεν θα είναι μαζί - ομως θα μπορεί να βρεθεί οποιαδήποτε στιγμή συμβεί το παραμικρό. Υστερα θα γνωρίσετε την δασκάλα, θα συστήσεις το παιδί θα του υπενθυμίσεις πως θα έρθεις να το πάρεις αμέσως όταν σχολάσει και θα του πεις να μπει.

Εγώ δεν είχα προβλήματα προσαρμογής να πω την αλήθεια, θα έχω όμως ΣΙΓΟΥΡΑ με το μικρό μου που είναι πιο πολυ γατζωμένο επάνω μου. Κάποια μικρά είναι πιο ευαίσθητα. Κι εμείς τα συμπονάμε περισσότερο. Σκέφτομαι λοιπόν να δουλέψω πολύ από πριν. Ηδη παίζουμε "σχολείο" στο σπίτι κάποιες φορές, όταν έρθει η ώρα να είσαι σίγουρη πως θα πλαντάξω κι εγώ όταν θα το αφήσω να μπει κλαίγοντας. ΟΜΩΣ thats life. To είδα και σε 5χρονα τώρα στο νήπιο και φρίκαρα. Ολόκληρα παιδιά και πραγματικά ούρλιαζαν σαν να τα έσφαζαν. Νομίζω πως δεν είχαν προετοιμαστεί και κατάλληλα. Κι εδώ ξέρεις, στο νήπιο πια, δεν υπάρχουν οι ανοχές των παιδικών σταθμών. Εκεί μπαίνει όταν ηρεμήσει και δεν έχει πολλά καλοπιάσματα. Εχε το υπόψη σου.

- Το να δουν ένα παραμύθι στην τιβι για μένα δεν είναι θέμα διαγραφής του παιδιού μου απ' τον σταθμό να πω την αλήθεια . Στην πορεία κάνανε και μάθημα πάνω σ'αυτά. Αυτό που δεν θα μου άρεσε και θα κατηγορούσα, είναι να τα βάζουν με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

-Για την μη καθημερινή ενημέρωση, μερέντες και τα λοιπά, ναι, εξακολουθώ να διαφωνώ. Αν δεν μπουν οι βάσεις για σωστή διατροφή από τώρα....

Θα συμφωνήσω και με την nikol* στα περισσότερα σημεία. Γιατί δεν έχεις δει ακόμη αυτά που περιγράφει περι επιθετικότητας. Εμένα με ενοχλεί πολύ πάντως να υπάρχουν παιδιά που χτυπούν τα δικά μου. Τι είναι τα παιδιά μου; Σάκοι του μποξ για το κάθε προβληματικό παιδάκι; Να τρώνε τα δικά μου ξύλο για να μην στενοχωρήσουμε ένα επιθετικό παιδί; να μην αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους και τα δικά μου να τρώνε ξύλο ώσπου να ξυπνήσει ο κάθε γονιός να τα συνετίσει; Κι αν τα καταφέρει; πως το εννοείς; Εδώ θα επιμείνω πάρα πολύ.

ΥΓ1 ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ που λες. Πουθενά δεν συνάντηση μεταχείριση δύο ταχυτήτων. Ακόμη και σε σταθμό που ο ιδιοκτήτης ήταν μοχθηρός άνθρωπος.

ΥΓ2 Καλά έκανες και ακύρωσες τη θέση, να την πάρει άλλο παιδάκι - ελπίζω από μαμά που εργάζεται. Εμείς δυστυχώς 2η χρονιά η μικρή εκτός. Φέτος είχαν προτεραιότητα οι άνεργες μητέρες. Σόρυ αλλά ειναι το δικό μου αγκάθι αυτό. Σε κάποιο άλλο θέμα θα ήθελα να το αναλύσουμε.

• 4 months later...

Για όσες μαμάδες ενδιαφέρονται ας διαβάσουν για το μοντέλο προσαρμογής του Βερολίνου. Ας μάθουμε τουλάχιστον τι υπαγορεύει η σύγχρονη παιδοψυχολογια κι ας απορρίψουμε τις παρωχημένες αντιλήψεις του παρελθόντος που εφαρμόζονται ακόμη απο δήθεν παιδαγωγούς.

• 1 month later...
Για όσες μαμάδες ενδιαφέρονται ας διαβάσουν για το μοντέλο προσαρμογής του Βερολίνου. Ας μάθουμε τουλάχιστον τι υπαγορεύει η σύγχρονη παιδοψυχολογια κι ας απορρίψουμε τις παρωχημένες αντιλήψεις του παρελθόντος που εφαρμόζονται ακόμη απο δήθεν παιδαγωγούς.

Που μπορουμε να διαβασουμε γιαυτο?

Επισης οταν ο παιδικος σταθμος ειναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, πού απευθυνόμαστε για ενστασεις και παραπονα για θέματα που αφορούν σε κανόνες υγιεινής, παιχνιδιου στον κηπο κτλ....όταν κλείνει η πόρτα της διευθύντριας και σε παραπέμπει στο διοικητικό συμβούλιο?????

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

τα διάβασα ολα πολύ προσεκτικά..σε βρίσκω λίγο φορτισμένη αν και σε πολλά σημεία είναι φάουλ ας πούμε εκεί που πήραν το παιδί από την αγκαλιά σου..γενικά συμφωνώ με την Xena..έχω και κολητή νηπιαγωγο, συνήθως όταν δεν είμαστε εμείςέτοιμες να αφήσουμε τα παιδιά μας - βλέπω πολλές "φωνές" εδώ για το θέμα της ηλικίας- συνήθως μεγαλοποιούμε καταστάσεις..και έχουμε επιλογή αν δεν δουλεύουμε φυσικά..

η μεγάλη μου πήγε 12 μηνών, η μικρή δύο χρονών..

είναι σχολεία αυτά , με κανόνες , άλλο πλαίσιο εντελώς από την αγκαλιά της μαμάς..φυσικά και δεν αφήνουν μαμάδες πώς αλλιώς...είναι αντιπερισπασμός για να κάνουν τη δουλειά τους..έχουμε την τάση να βλέπουμε μονόπλευρα λόγω μητρότητας..

ταινίες βάζουν εννοείται..πού να πας και δημόσιο παιδικό ή σχολείο, εκεί να δεις τι υποχωρήσεις πρέπει να γίνονται από τους γονείς..

πια με τη μεγάλη μου στην τετάρτη, έχω γινει πολύ πιο υποχωρητική..αλλιώς θα τσακώνεσαι σε κάθε βαθμίδα. ειδικά στο δημόσιο σχολείο.

• 2 εβδομάδες μετά...
Ποσο στεναχωριέμαι που υπαρχουν " παιδαγωγοί" που φέρονται ετσι σε αθώες ψυχούλες..τι να πω!!!

Εγώ απλά να ενημερώσω, ότι στους παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχουν "παιδαγωγοί". Η φύλαξη δεν είναι εκπαίδευση. Αν είναι έτσι και στα γηροκομεία παιδαγωγοί θα λέμε ότι είναι.

Στους παιδικούς σταθμούς, οι μόνοι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν, είναι κάτι κοπελίτσες που τελείωσαν το Πανεπιστήμιο και αφού είδαν και απόειδαν, μπήκαν σε έναν παιδικό σταθμό να δουλεύουν 4ωρο για 250 ευρώ. Και όχι, δεν υπερβάλλω! Όταν αποφάσισα ότι καλύτερα να μην αποκτήσω ποτέ προϋπηρεσία [έχοντάς με κάνει να πιστέψω ότι ως νηπιαγωγός, αν δεν ξεκινήσεις από παιδικό, δε θα βρεις ποτέ δουλειά - πράγμα που τελικά δεν ισχύει για κανένα λόγο], είχα ήδη περάσει 14 interviews στην Αττική. Κάποια πολύ μακριά από το σπίτι μου, κάποια που βρώμαγαν από χιλιόμετρα "αρπαχτή" και διάφορα που είχαν πείσει και τον εαυτό τους ότι κάνουν κάτι σοβαρό... ΟΛΑ, εκτός από ένα -που στην αρχή κιόλας δε μου γέμισε και το μάτι-, πρόσφεραν -επικαλλούμενα την οικονομική κρίση- 250ε/4ωρο και τα περισσότερα ζητούσαν και μία ώρα να κάνω την "κυρία σχολικού".

Όταν μάλιστα είπα στον τελευταίο ότι είχαν θράσσος, μου είπε κατά λέξη "Και τι σπουδάζεις να κάνεις μετα...μετα...πτυ...πώς το λένε αυτό (μεταπτυχιακό), καλύτερα να πάρω μία 20χρονη από ΙΕΚ, γιατί να πάρω εσένα που είσαι 26; (τότε. με δύο πτυχία ΑΕΙ και φοιτήτρια μεταπτυχιακού)" και η απάντησή μου ήταν "Καλύτερα να ψάξετε για μία τέτοια κοπέλα και να σταματήσετε να βάζετε αγγελίες για αποφοίτους ΑΕΙ λοιπόν. Γιατί κι εγώ, γιατί να δουλέψω για εσάς;". Μετά από αυτό βασικά μου έριξε κατάρα, μουγκρίζοντας κάτι λέξεις που κατέληξαν στο "Και αν βρεις δουλειά να με χ#$!σεις". Δύο εβδομάδες μετά βρήκα ωραιότατη δουλίτσα σε εκπαιδευτήριο, με τον ίδιο μισθό με τις συναδέλφισσες του δημοσίου. Να 'ναι καλά για την κατάρα του...

Το έχω γράψει σε 200 posts! Μην αναλώνεστε στο πόσα τετραγωνικά είναι η αυλή ή τι χρώμα είναι η τάξη. Ζητείστε να δείτε όλους τους χώρους του σχολείου, για να μη χαίρεστε με τη φωτεινή τάξη με τα πολλά παράθυρα, αλλά τελικά καταλήξει το δικό σας το παιδί να περνάει την ημέρα του σε μία από τις 2-3 τάξεις που βρίσκονται στο υπόγειο χώρο. Ζητείστε να μιλήσετε με τις κοπέλες που θα έχουν στο τμήμα τους το παιδί σας. Με αυτές θα έρχεται σε επαφή καθημερινά, δε σας νοιάζει το τι θα σας πουλήσει η εκάστοτε ιδιοκτήτρια. Αν είναι να γράψετε το παιδί σας τέλη Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Αυγούστου σας λένε ότι δεν μπορείτε ακόμα να γνωρίσετε την κοπέλα που θα είναι υπεύθυνη για το τμήμα σας, τότε τρέξτε να σωθείτε, γιατί αν η ανοργανωσιά ξεκινάει από εκεί, τότε φανταστείτε τι έρχεται στη συνέχεια...

Και κάποια "θεωρητικά" πράγματα εδώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...