Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφονηπιακός ή μπειμπι σιττερ? (για μωρό 6-12 μηνών) συζήτηση !


Recommended Posts

Είμαι αρκετά ταραγμένη τώρα που σας γράφω και ο λόγος είναι ότι ενώ κανονικά έπρεπε να έχω επιστρέψει στη δουλειά μου εδώ και μια εβδομάδα (έκανα συμψηφισμό την άδεια θηλασμού και έμεινα μέχρι που το μωρό έγινε περίπου 8μηνών) και το μωρό ήταν κανονισμένο να το κρατήσει η πεθερα μου (είναι αρκετά νέα και μόνη της είχε προσφερθεί) δυστυχώς παραμονή της επιστροφής μου στην εργασία μου, μας ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει τη φύλαξη του μωρού!!!! :cry:

Τώρα λοιπόν ο σύζυγός μου και εγώ αιφνιδιασμένοι και κυρίως απροετοίμαστοι αγωνιούμε για το τι είναι καλύτερο για το Μάρκο. Κοντινός βρεφονηπιακός σταθμός, ιδιωτικός (αλλά δυστυχώς πολύ ακριβός) αναλαμβάνει μωρά από 12 μηνών. Δημόσιοι στην περιοχή εκτός του ότι δεν έχουν θέσεις δεν θα βόλευε το ωράριο έτσι κι αλλιώς. Ο άντρας μου δεν θέλει να φέρουμε γυναίκα στο σπίτι γιατί έχει τρομάξει με όλα αυτά που ακούμε και εκτός αυτού έχουμε και ένα σκύλο (πολύ-πολύ ζωηρό!) οπότε άντε να βρεις κοπέλα που να είναι και ζωόφιλη. Έχω ζητήσει άδεια από τη δουλειά μου μέχρι τα Χριστούγεννα άνευ αποδοχών -ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει- δουλεύω σε ιδιωτικό σχολείο οπότε θα επιστρέψω 8 Ιανουαρίου. Ο Μάρκος θα γίνει 1 έτους στις 19 Ιανουαρίου, φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να τον πάρουν λίγες μέρες νωρίτερα.

Πάντως είναι μεγάλη ευτυχία να έχεις δικό σου άνθρωπο που μπορεί να σε βοηθήσει, είτε μητέρα είτε πεθερά αρκεί να μπορείς να συννενοηθείς και να μη σου δημιουργούν προβλήματα όπως έγινε στη δική μου περίπτωση.

Θα ήθελα τις απόψεις από τις εμπειρίες σας για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης αναρωτιέμαι τι θα κάνω όταν θα αρρωσταίνει ο μικρούλης μου κάτι που ξέρω ότι είναι και αναμενόμενο και δυστυχώς συχνό φαινόμενο...

Σας ευχαριστώ, ελπίζω να μην σας κούρασα...

ψιλή βροχούλα, κλωστή ασημένια, κεντά σε στέγη τενεκεδένια μια μουσική...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μη τρομάζεις.....Εγώ είχα άδεια λοχείας 63 ημέρες μετά τον τοκετό και έτσι έστειλα το μικρούλι μου σταθμό πριν γίνει καλά καλά 3 μηνών. Είχα τύψεις αλλά δεν γινόταν αλλοιώς, ή θα άφηνα την δουλειά (και μετά άντε στο ψάξιμο πάλι) ή θα πήγαινε παιδικό.

 

Προτίμησα τον παιδικό από έναν άνθρωπο στο σπίτι που δεν γνωρίζω. Αν το μωρό σου μίλαγε θα ήταν πιο εύκολο αλλά τώρα εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις να κρατάει το μωρό σου?

 

Υπάρχουν αρκετοί βρεφονηπιακοί, μόνο πριν κάνεις εγγραφή ζήτα να δεις αν έχει άδεια λειτουργίας. Οι σταθμοί που έχουν άδεια λειτουργίας είναι νόμιμοι και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Το μείον είναι οι ιώσεις αλλά αυτό έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα το αντιμετώπιζες. Μετά παθαίνουν ανοσία. Πίστεψε με είναι το τρίτο που στέλνω στο παιδικό.

 

Και ΄γω προτίμησα αναγκαστικά ιδιωτικό λόγω ωραρίου αλλά φέτος άλλαξα σταθμό και προτίμησα κάποιον λιγότερο γνωστό και με λιγότερα παιδιά.

 

Καλή τύχη και καλό κουράγιο...Τώρα αρχίζει το τρέξιμο..

Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεσαι κι εγώ την μικρή την έστειλα παιδικό περίπου 2,5 μηνών όπως λέει και η pam ή θα έπρεπε να σταματήσω την δουλειά (πράγμα που το σκεφτόμουν σοβαρά) ή παιδικό, για γυναίκα στο σπίτι άγνωστη ούτε συζήτηση..... Δεν είναι γνωστός παιδικός στα Ανατολικά προάστεια όμως είναι πάρα πολύ καλός, καθαρός και με ανθρώπους που αγαπάνε τα παιδιά, σίγουρα οι ιώσεις είναι ένα θέμα όμως κάποια στιγμή θα τις περάσει, εμένα πέρισυ αρρώστησε αρκετα όμως φέτος να χτυπήσω ξύλο μέχρι τώρα βέβαια εκτός από ένα κρύωμα που μάλλος εγώ την κόλλησα δεν έχει τίποτα.....

Link to comment
Share on other sites

καλό θα ήταν να ψάξεις και για κάποιο έμπιστο πρόσωπο. Τα τόσο μικρά μωρά δεν είναι έτοιμα να κοινωνικοποιηθούν, προτιμούν ένα πρόσωπο που ασχολείται αποκλειστικά μαζί τους.

 

Είχα βρει δύο νταντάδες με συστάσεις και έμεινα πολύ ευχαριστημένη και από τις δύο. την πρώτη την είχα από 8 έως 18 μηνών και τη δεύτερη από 19 μηνών έως 36 συνεχώς και μετά ερχόταν 2-3 απογεύματα την εβδομάδα ενώ ο μικρός πήγαινε στον παιδικό σταθμό. Ήμουν κι εγώ στο σπίτι αλλά έκανα ιδιαίτερα και χρειαζόμουν ακόμη ένα πρόσωπο. Οι σχέσεις μας είναι τόσο καλές που ακόμη και τώρα εξακολουθούμε να έχουμε σχέσεις!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, Αγλαϊα, κατά τη γνώμη σου, από ποια ηλικία και μετά το παιδί είναι "ετοιμο" για τον παιδικό σταθμό και για ποιους λόγους κρίνεται ακατάλληλο το να το στείλω νωρίτερα (τώρα, στους 16 μήνες)?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αναγκαστικά το νιάνιαρο πήγε στους 13 μήνες στον βρεφικό.

Αρρώσταινε πολύ συχνά βέβαια και ευτυχώς υπάρχει η μάνα μου, με την οποία άλλα της λέω και άλλα κάνει, αλλα δνε ειχα άλλη λύση οταν το παιδί δνε ήταν καλά το άφηνα σε αυτήν.

Απο αυτήν την άποψη να είσαι έτοιμη 2 βεδομάδες οτι θα πηγαίνει και 3 δε θα.....

Μια βοηθός για το παιδί, στην καλύτερη περίπτωση θα στο ψιλοπαραμελεί, γιατί δε φαντάζομαι να νομίζεις ότι θα κάθεται πάνω απο το πάρκο να του μιλά, να του δίνει νέα ερεθίσματα και να το κανακεύει όπως εσύ. Στον παιδικό, θέλοντας και μη ασχολούνται μαζί του και βλέπει πρόσωπα, βιώνει καταστάσεις και όχι κάτι βαρετό, πχ την τηλεόραση (να εισαι σίγουρη ότι θα είναι σχεδόν συνέχει ανοικτή). Συγνώμη που είμαι τόσο σκληρή, αλλά αυτή θα είναι μια καλή περίπτωση σχετικά με άλλα που συμβαίνουν και δε μπορείς να ελεξεις (λεκτιή ή φυσική κακοποίηση).

Η δικιά μου στην αρχή ερχόταν δαγκωμένη , γδαρμένη κλπ. Πάντως περνούσε καλά. Ακόμα καλύτερα άρχισε να περνά όταν ανταπεδιδε, απο ενα σημείο και μετά ( δαγκώματα, νυχιές τσιμπιές).... φυσική επιβίωση, συμβαίνει και στους καλύτερους σταθμούς. Φέτος είναι πλέον δυο ετών ούτε τσιμπα, ουτε δαγκώνει ουτε γρατσουνά, όπως ουτε της το κάνουν άλλα παιδάκια. Είναι κοινωνικότατη, ακολουθει οδηγίες, παιζει και τρωει, συμμαζεύει τα παιχνιδάκια της (στο σταθμό μόνο δυστυχως).

Λειτουργικά : ο σταθμός δίνει μια βεβαιότητα οτι το παιδί δε θα γίνει φυτο στην τηλεόραση, μια σχετική ασφάλει ααπο σοβαρή παραμέληση και κακοποίηση, μια εκ των πραγμάτων κοινονικοποίηση (δηλαδή αν ειχε αδελφάκια, δε θα ηταν καλή ηλικία για να κοινωνικοποιηθεί το παιδι, και θα το κρατουσαμε χωριστα απο τα αδελφάκια του?????.. τα πάντα είναι σχετικά. Πάντως υπάρχουν εξακριβομένα σκαλοπάτια πουθ αν παει το παιδι στον παιδικο σε καποια απο αυτες τις ηλικιες ειναι καλυτερα, αλλα αυτα ειναι αρκετα, δεν ειναι μονο μια ηλικια που συνισταται, αλλα αρκετες, σε περιοδους μηνων η μια απο την αλλη, και εχιε να κανει και με το παιδι). Και τελος ειναι και τα οικονομικκα της οικογενειας. Προτιμας να πληρωνεις τα χρηματα στην γυναικα ή να τα δινεις για να κανετε εκδρομες τις κυριακες ως οικογενεια???? πχ.........

 

Τιποτα δεν ειναι τραγικό, οσο και αν μερικες φορες νοιωθουμε ετσι. Μην αφηνεις να παιζουν με τις φοβιες που καθ εγονιος κουβαλαει μεσα του,,,,,,,,

2959777170041690424zfmEgK_th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, Αγλαϊα, κατά τη γνώμη σου, από ποια ηλικία και μετά το παιδί είναι "ετοιμο" για τον παιδικό σταθμό και για ποιους λόγους κρίνεται ακατάλληλο το να το στείλω νωρίτερα (τώρα, στους 16 μήνες)?

 

Λένε ότι τα παιδιά είναι έτοιμα για κοινωνικοποίηση περίπου όταν βγάζουν τις πάνες. Τότε μπορούν και μιλούν και συννενοούνται αρκετά καλά...

 

Το θέμα είναι να μπορείς να βρεις ένα άτομο που να μπορεί να προσέξει το παιδί όπως θα ήθελες. Δεν είναι εύκολο αλλά αν σου τύχει είναι θησαυρός. Η δεύτερη νταντά που είχαμε είναι ένα πρόσωπο που μόλις την άκουγα να μπαίνει ένιωθα ανακούφιση, σε όποιο σπίτι πάει μένει μέχρι να μεγαλώσει όλα τους τα παιδιά... Επισης πηγαίνει και στα παιδιά που έχει ήδη μεγαλώσει για κανένα βράδυ που τη χρειάζονται οι γονείς, κρατάει χρόνια σχέσεις!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως τραγούδαγε και "supercalifragelisticexpialidocious" στις στέγες με τους καπνοδοχοκαθαριστές? :)

Αχ, η εποχή της Μαιρη Πόππινς μάλλον πέρασε ανεπιστρεπτί (κι εγώ κάτι πρέπει να κάνω άμεσα με το διαολάκι)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι είναι πολύ νωρίς για παιδικό σταθμό... Αρρωσταίνουν πάρα πολύ εύκολα, δεινοπαθούν κι αυτά κι εμείς γιατί δεν μπορούν να πουν τι τα ενοχλεί τι τα πονά, δεν μπορούν να φυσήξουν μύτη κλπ. και ΔΕΝ είναι καλό για τα παιδιά να αρρωσταίνουν από τόσο μικρά γιατί αποκτούν ευαισθησίες. Ο γιατρός μου μου είπε από 2 1/2 και μετά είναι η κατάλληλη ηλικία (κι είναι γιατρός πραγματικά χαλαρός). Κι όταν αρρωσταίνει ποιος θα το κρατάει το παιδί??Γυναίκα είναι η εναλλακτική που υπάρχει. Δεν διαφωνώ καθόλου ότι το να βάλεις ξένο άνθρωπο σπίτι σου να προσέχει το παιδί σου είναι τρομακτικό και αγχωτικό, γιαυτό το ιδανικό θα ήταν να βρεθεί γυναίκα που να τη συστήνει η προηγούμενη μαμά...Το πέρασα και δε θέλω να το ξαναπεράσω...Περάσα 25γυναίκες από συνέντευξη για να αποφασίσω σε ποια θα αφήσω την κούκλα μου. Αποφάσισα με τον άντρα μου σε μια κοπέλα μόνο και μόνο με βάση το ένστικτό μας και ευτυχώς μας έβγαλε αληθινούς. Η κοπέλα είναι πάρα πολύ καλή από όλες τις απόψεις. Έχω κι εγώ ζωάκι, μια γάτα, και είναι κολλητή και με τη γάτα! Τον Ιανουάριο θα μείνει χωρίς δουλειά γιατί μετακομίζουμε εξωτερικό. Έχω βάλει ήδη μια σχετική ανακοίνωση σε κάποιο άλλο θέμα. Ψιλή βροχούλα, αν έχετε αλλάξει γνώμη για να πάρετε γυναίκα να κρατήσει τον Μάρκο σας, απάντησε εδώ και με πολλή χαρά μπορώ να σου δώσω πληροφορίες για τη δικιά μου.

 

MVn3.jpg.png

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτά είναι ωραία και σωστά, όμως αμα δεν έχεις κάποιον να σου κρατήσει το μωρό σπίτι τι το κάνεις????? Εμείς δεν έχουμε κανέναν και φυσικά δεν εμπιστεύομαι άγνωστο άτομο να μείνει μ΄ένα μωρό, πείτε με τρελλή άγχωτική μάνα αλλά δεν εμπιστευομαι κανέναν... έτσι αποφασίσαμε και βάλαμε την μικρή σε βρεφονηπιακό από 2-2,5 μηνών περίπου, εντάξει περάσαμε δυσκολο χειμώνα πέρυσι δεν λέω και αυτό κράτησε μέχρι αρχές καλοκαιριού, όμως να χτυπήσω ξύλο μέχρι τώρα δεν έχει αρρωστήσει σοβαρά πέρα από ένα απλό συναχάκι.

Και από την άλλη μόλις την παει ο μπαμπας της το πρωι στο σταθμό εκτός από κάποιες μέρες που την πιάνει ένα αγχος αποχωρισμου τις υπόλοιπες κάνει σαν τρελλή να φύγει από την αγκαλιά του και να κάτσει κάτω να παίξει με τα υπόλοιπα μωράκια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 χρόνο μετά...

Έχω ένα δίλημμα μετά από όλα όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ. Έχω έναν μπέμπη 5 μηνών (ακόμα μόνο θηλάζει) και σε καμιά 10ρια ημέρες επιστρέφω στη δουλειά. Καθώς οι γιαγιάδες μας μένουν αμφότερες μακριά, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να έρθει καμία για να φυλάει το μωρό, σκόπευα να βρω μια γυναίκα να μου τον προσέχει. Θεωρώ ότι ένα τόσο μικρό παιδί είναι καλύτερα να βρίσκεται στο περιβάλλον του αντί να είναι στιβαγμένο με άλλα. Πόσο καλά μπορεί να προσέχει μια γυναίκα τόσα μωρά που βασική τους ανάγκη έχουν την προσοχή και το χάδι?

Διαβάζοντας όμως διάφορα στο φόρουμ είδα ότι σχεδόν όλοι προτιμούν ένα β/ν σταθμό από το να έχουν μια ξένη γυναίκα στο σπίτι τους, με ή χωρίς κάμερες. Κι εγώ φυσικά τρέμω. Τι να το κάνω αν δω από την κάμερα ότι μου χτυπάει το μωρό. Θα τη διώξω βέβαια (αν την πάρουν ζωντανή από τα χέρια μου), αλλά θα μου έχει προξενήσει πρόβλημα στο μωρό μου.

Προτείνουν λοιπόν οι γονείς του φόρουμ β/ν σταθμό, αλλά δεν αναφέρεται κανείς σε τόσο μικρή ηλικία. Ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, εγώ πάντως που θα γεννήσω το δεύτερο, και θα πρέπει να πάω στην δουλεία πολύ νωρίς, θα πάρω γυναίκα. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ βρεφονηπιακό για αυτή την ηλικία. Να μου πεις εμπιστεύεσαι τη γυναίκα? Από τη στιγμή που λείπεις από το μωρό σου, δεν εμπιστέυεσαι κανέναν, πίστεψέ με. Τον πρώτο μου τον κράτησε η μαμά μου... τρελάθηκα από το άγχος και ας ήξερα πόσο τον αγαπούσε. Τώρα έχω βρει μια κοπέλα που ενδιαφέρεται, 28 χρονών, έχει ένα αγοράκι 7 χρονών, που θέλει να μου το κρατήσει. Μένει απέναντι από το σπίτι μου και τελικά θα καταλήξω σε αυτήν. Παρ΄ όλο που άλλες, μέσω συστάσεων και αγγελιών έχουν πτυχία και αρκετή πρυπηρεσία, εγώ προτιμώ αυτή την κοπέλα γιατί την γνωρίζω, γνωρίζει και αυτή τα χούγια μου και πόσο αγχώδης είμαι με τα παιδιά μου, και πιστεύω ενστικτωδώς ότι είναι η καλύτερη λυση. καμιά δεν θα τα αγαπήσει όπως εμείς ή οι μαμάδες μας, αλλά μια κοπέλα που τη γνωρίζουμε, που θέλει να αναλάβει αυτή την ευθύνη και που καλό θα είναι να έχει κάποια εμπειρία, νομίζω ότι είναι η αμέσως επόμενη κσλή λύση για ααυτή την ηλικία. Θα γλιτώσουμε πολλές ιώσεις, χτυπηματάκια που δεν θα μας τα πει ποτέ καμιά, καλύτερη ψυχολογία για τα παιδάκια μας, μια που ένας 'άνθρωπος θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτά. Γιατί κακά τα ψέμματα, έστω και λίγο θα τα αγαπήσουν τα μωρούδια!!!! Από εκεί και πέρα, Ο θεός Βοηθός και η Παναγία να δώσει φώτιση να μεγαλώσουν και αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Εγω ως δημοσιος υπαλληλος καταφερα να την κρατησω εγω μεχρι 15 μηνων. για ενα χρονο μεχρι δηλαδη πριν 1 μηνα που η μικρη εγινε 27 μηνων ειχα μια γυναικα. Εψαχνα παραλληλα και για τα δυο. Παιδικό και γυναικα.

 

Τελικά η κυρια που της ειχα οχι απλά ηταν καλή άλλα αψογη. Βεβαια στην επαρχια είναι ισως πιο ευκολα τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Eννοείται γυναίκα στο σπίτι..τι να προσφέρει ο σταθμός σε τόσο μικρό παιδάκι? Εμένα ο γιος μου πήγε 17 μηνών, κάθε πρωί για ένα χρόνο έκλαιγε, και φυσικά ήταν κάθε βδομάδα άρρωστος. Τελικά ένα χρόνο μετά βρήκα μια κοπέλα 25 χρονών και τον κράτησε. Κάθε πρωί με το που την έβλεπε γελούσε, και δεν ξαναρρώστησε..Τον έστειλα ξανά παιδικό στα 4-με βαριά καρδιά..Αυτή τη φορά ούτε έκλαιγε, ούτε αρρώσταινε..μάλλον αυτή είναι και η κατάλληλη ηλικία για σχολείο..

4599150571.png6def44b14c.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

sisicat μήπως να το ξανασκεφτείς για τον σταθμό;

Είναι πολύ μικρό το μανάρι μου για να πάει εκεί!

Άσε που θηλάζει ακόμη το πουλάκι μου και θα του είναι εξαιρετικά τραυματικό να απογαλακτιστεί έτσι βίαια....Αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο πολύτιμο για το μωράκι σου το γάλα σου, γιατί να του το στερήσεις;

Σκέψου ότι και στο σταθμό να το στείλεις θα πρέπει να έχεις και μια γυναίκα stand by γιατί τον πρώτο χρόνο ιδίως αρρωσταίνουν εύκολα όσα παιδάκια πάνε στον σταθμό. Που θα το αφήνεις τότε;

Το καλύτερο θα ήταν να τα κανονίσεις με την δουλειά σου(αν μπορείς) και να μείνεις εσύ για να μην στερηθεί το μητρικό γάλα. Αν πάλι δεν μπορείς βρες μια γυναίκα εμπιστοσύνης...δεν μπορεί κάποια γειτόνισσα θα υπάρχει, κάποια γνωστή....

Μην το στείλεις το καημενάκι....Γνώμη μου πάντα....

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Link to comment
Share on other sites

sigoura ola auta pou sou lene ta koritsia exoun dikio..sigoura tha kolisi kapies iosis kai spiti na to xeis olo kai kati tha feris kai esi apo tin doulia(enoo iosis)..ego enimerosa tin paidiatro tis kai mou pe tha kanoume kai to emvolio to klassiko tis gripis ..mou pan kai kati gnosti gia to baby swimm na tin grapso voithai na min arosteni..kai o theos voithos..alla an den exeis ginaika empistosinis den tha to afina pote ...kai fisika einai kai thema xrimaton..emena i doulia mou den exei standar orario kai mia ginaika pou mou xan protini mou zitage 700 euro den aksizei kalitera na katso spiti na tin megaloso ego...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ από το ίδιο δίλημμα βασανιζόμουν. Είναι 7 μηνών τώρα και θα πάει β/ν από 1/9.

Πιστεύω ότι για να αφήσω μια γυναίκα στο σπίτι πρέπει να της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και να μην είναι κάποια που απάντησε σε αγγελία.

Σε ένα σταθμό είναι πάνω από ένα παιδάκια και πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο να γίνει κάτι κακό γιατί κάποιος από όλους τους γονείς θα το καταλάβει.

Επίσης οικονομικά δεν είχα τη δυνατότητα για μια γυναίκα full time. Αν είναι να την πληρώνω τα 2/3 του μισθού μου δεν υπάρχει λόγος να δουλεύω.

Έχω τρομερό άγχος, ξυπνάω το βράδυ και τρέμω στην ιδέα ότι το παιδί μου θα πάει στον σταθμό, σταματάει η αναπνοή μου όταν το σκέφτομαι αλλά και τι να κάνουμε?

Να σταματήσω τη δουλειά, δεν γίνεται. Με ένα μισθό δε βγαίνουμε.

ελπίζω να το αντέξουμε και το μωράκι μου και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Aν υπαρχει ατομο εμπιστοσυνης κρατα το στο σπιτι.αν οχι ομως καλυτερα στο σταθμο ειναι η γνωμη μου.και εγω μεχρι τωρα ειχα μια εμπιστη κοπελα που δεν μπορει πια και θα παει στο σταθμο.Φοβαμαι πολυ αλλα νομιζω πως τουλαχιστον εκει ελεγχονται καπως.Καποιον αγνωστο πως θα τον ελεγξεις στο σπιτι σου...Δεν υπαρχει καποια γνωστη σου που ισωσ ενδιαφερεται?τα εχεις ψαξει?

A14gp2.png

XEMvp2.png

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δουλεύω στο Ηράκλειο, όπου θα είμαι μόνη μου με το γιο μου, καθώς ο άνδρας μου δουλεύει στα Χανιά. Η μητέρα μου θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι να τακτοποιηθώ με το μωρό, αλλά δεν μπορεί να μείνει μόνιμα για λόγους υγείας του αδερφού μου. Η πεθερά μου πάλι μένει στην Αθήνα, μονίμως στο πλάι του πεθερού μου που έπαθε εγκεφαλικό πριν 1,5 χρόνο και από τότε δεν ξανασηκώθηκε από το κρεβάτι. Έτσι δεν έχουμε κάποιον δικό μας κοντά μου. Ακόμα, καθώς είμαι ειδικευόμενη ιατρός, θα χρειαστεί να κάνω και εφημερίες, να δουλεύω δηλαδή από το ένα πρωί μέχρι την άλλη ημέρα το μεσημέρι. Φυσικά δεν εμπιστεύομαι να αφήνω πουθενά το μωρό μου για τόσες ώρες. Μέχρι που σκέφτομαι να τον παίρνω μαζί μου στο νοσοκομείο! Ελπίζω μέσω γνωστών, που είναι μόνο οι νοσηλεύτριες στην κλινική που δουλεύω, να βρω μια γυναίκα που θα μπορώ όσο γίνεται να εμπιστεύομαι. Μου φαίνεται απίθανο μια γυναίκα που θα έχει να φροντίσει μόνο το αγγελούδι μου να μην τον αγαπήσει και να τον προσέχει καλά, εκτός αν είναι τρελή!!! Και φυσικά σκοπεύω να κάνω αιφνιδιαστικές επισκέψεις, καθώς το σπίτι που νοίκιασα είναι δίπλα στο νοσοκομείο γι'αυτόν ακριβώς το λόγο!Εξάλλου σκοπεύω να θηλάσω το μωρό όσο μπορούμε κι αντέχουμε!

Link to comment
Share on other sites

Πω πω κορίτσι μου....δύσκολο το επάγγελμά σου! Να έχεις και εφημερίες και να έχεις και μικρό παιδί!

Θυμάμαι ακόμη όταν έκανε την ειδικότητα ο άντρας μου είχαμε γονατίσει οικογενειακώς.....Είχε φτάσει στο σημείο να κάνει και 12 εφημερίες το μήνα.

Κράτα την μαμά σου, όσο μπορεί εκείνη και ψάχνε παράλληλα για μια γυναίκα εμπιστοσύνης.Δεν μπορεί, θα το καταλάβεις ότι είναι η κατάλληλη.Κάποια θα βρεθεί.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Link to comment
Share on other sites

καλό θα ήταν να βρεις μια γυναίκα πιο νωρίς, ούτως ώστε να είναι μαζί στην αρχή είτε με τη μαμά σου, είτε με εσένα, ώστε να την γνωρίσεις καλύτερα και να δεις τον τρόπο που λειτουργεί. Και εγώ αυτό θα κάνω και από εκεί και πέρα είπαμε... τα μικρά παιδιά δεν τα μεγαλώνουν οι μαμάδες, τα μεγαλώνει ο Θεός!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγω ευτυχως σταματησα την δουλεια οταν ηρθε το πρωτο μωρακι.Η αληθεια ειναι οτι λιγο πριν γεννησω,εψαχνα να δω τι θα κανω γιατι θα μ'αρεζε να συνεχισω τη δουλεια μου.Επιλεξαμε να σταματησω γιατι 1ον δεν εμπιστευομαι βρεφον/κο σταθμο για τοσο μωρακι και 2ον εκει που θα δουλευα και ο μισθος μου θα πηγαινε σε μια ξενη γυναικα που θα μεγαλωνει τα παιδια μου προτιμησα να τα μεγαλωσω εγω.Αν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα,εγω θα επελεγα την γυναικα.Στο σπιτι τουλαχιστον θα ειναι 1 μωρο.Θα φαει και θα αλλαχτει την ωρα που πρεπει.Εκτος αυτου δεν μου εγγυαται κανεις οτι στον σταθμο θα ειναι καλυτερα το παιδι μου.Δυστυχως σε τετοια ηλικια το μωρο δεν μπορει να σου πει πως του συμπεριφερονται.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...