Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 41

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΝΑΙ 13,4-17,3

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

11/6 3280

15/6 3060

29/6 3360

4/7 3460

8/7 3560

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 9-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ΟΧΙ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7-9

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κάποιες φορές ενώ πεινάει, το βάζω στο στήθος και αρνείται να φάει, κλαίει, χτυπάει χέρια και πόδια και ουρλιάζει. Αυτό μπορεί να κρατήσει ώρες με συνεχείς προσπάθειες από μέρους μου να το ηρεμήσω με άλλους τρόπους, να το κοιμίσω και να το βάλω ξανά μετά στο στήθος. Αυτό μου δημιουργεί την αίσθηση ότι το μωρό εκείνη την ώρα δε βρίσκει να φάει ή ίσως το γάλα δεν έχει τη ροή που περιμένει και εκνευρίζεται. Αυτό έχει γίνει αρκετές φορές και και τις τελευταίες μέρες (από τότε που ξεκίνησα την τριγωνέλλα) κάθε μέρα και με φέρνει σε απόγνωση, καθώς ΄νιώθω ότι τυρρανάω το μωρό αφήνοντας το να πεινάει. Εν τω μεταξύ το βάρος που έχει πάρει το μωρό από τότε που γεννήθηκε είναι οριακό από ό,τι μου είπε ο παιδίατρος και φοβάμαι μήπως το μωρό μου υποσιτίζεται εξαιτίας της επιθυμίας μου για αποκλειστικό θηλασμό.

την ειδα αυτην την απάντηση που ειχες βαλει και σου απάντησε και η Αγλαια

αν ειχες νεα ζύγιση ήθελα να δω μετα τις 8/7/2011

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

την ειδα αυτην την απάντηση που ειχες βαλει και σου απάντησε και η Αγλαια

αν ειχες νεα ζύγιση ήθελα να δω μετα τις 8/7/2011

Νέα ζύγιση δεν έχω ακόμη. Για τη μαγιά μπύρας τι λες? Να δοκιμάσω?

Νέα ζύγιση δεν έχω ακόμη. Για τη μαγιά μπύρας τι λες? Να δοκιμάσω?

Λεω να μη πάρεις τίποτα απο συμπληρώματα

Το μωρό σου δεν υποσιτίζεται σε καμία περίπτωση

Οι πάνες είναι η απόδειξη βρέχει και λερώνει αρκετές πάνες που σημαίνει ότι παίρνει αρκετό γάλα.

Τα όρια έχουν ένα έβρος λέμε ότι τα μωρά κατά μέσο όρο βάζουν απο 22-34 γρ την ημέρα .....

εσείς το έχεται το όριο οπότε δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάρεις κάτι

Με τα γαλακτοκομικά πως τα πας?

Καταναλώνεις πολλά προιοντα αγελαδινού γάλακτος?

Αν το πρόβλημα εγινε χειρωτερο με την τριγωνελλα θα σου έλεγα να προσέξεις το θέμα της έντονης ροής...

Είμαι σίγουρη ότι δεν εχει αυτήν τη συμπεριφορά σε όλα τα γεύματα.

Μπορεί το μωρό να ποναει όχι να πεινάει και να εχεις αυτήν τη συμπεριφορά

Αν δεν σου κάνει κόπο κάνε μια ημερησια καταγραφεί της συμπεριφοράς του μωρου ειδικά στα γεύματα που κλαιει. Πως θήασες σε ποια στάση, το μωρό άφησε το στήθος μόνο του, έκανες εναλλαγες κλπ....

Μπορεί να χρειάζεται να βελτιώσεις/διορθώσεις τον τρόπο που θηλάζεις π.χ τη στάση θηλασμού......και να κόψεις τα γαλακτοκομικα γιατι η πρωτεινη αγελαδινου ειναι ιδιαιτερα δυσπεπτη για το μωρα

Λεω να μη πάρεις τίποτα απο συμπληρώματα

Το μωρό σου δεν υποσιτίζεται σε καμία περίπτωση

Οι πάνες είναι η απόδειξη βρέχει και λερώνει αρκετές πάνες που σημαίνει ότι παίρνει αρκετό γάλα.

Τα όρια έχουν ένα έβρος λέμε ότι τα μωρά κατά μέσο όρο βάζουν απο 22-34 γρ την ημέρα .....

εσείς το έχεται το όριο οπότε δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάρεις κάτι

Με τα γαλακτοκομικά πως τα πας?

Καταναλώνεις πολλά προιοντα αγελαδινού γάλακτος?

Αν το πρόβλημα εγινε χειρωτερο με την τριγωνελλα θα σου έλεγα να προσέξεις το θέμα της έντονης ροής...

Είμαι σίγουρη ότι δεν εχει αυτήν τη συμπεριφορά σε όλα τα γεύματα.

Μπορεί το μωρό να ποναει όχι να πεινάει και να εχεις αυτήν τη συμπεριφορά

Αν δεν σου κάνει κόπο κάνε μια ημερησια καταγραφεί της συμπεριφοράς του μωρου ειδικά στα γεύματα που κλαιει. Πως θήασες σε ποια στάση, το μωρό άφησε το στήθος μόνο του, έκανες εναλλαγες κλπ....

Μπορεί να χρειάζεται να βελτιώσεις/διορθώσεις τον τρόπο που θηλάζεις π.χ τη στάση θηλασμού......και να κόψεις τα γαλακτοκομικα γιατι η πρωτεινη αγελαδινου ειναι ιδιαιτερα δυσπεπτη για το μωρα

Πίνω κάθε πρωί ένα ποτήρι γάλα και λίγο τυράκι με το μεσημεριανό. Λες δηλ. να δυσανασχετεί γιατί ενοχλείται από αυτό? Να τα κόψω και να δω τι γίνεται, αν αλλάξει κάτι? Έχει αυτή τη συμπεριφορά από το απογευματάκι μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί τελικά και μετά ως δια μαγείας όλα πάνε τέλεια τη νύχτα όλη και το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Πίνω κάθε πρωί ένα ποτήρι γάλα και λίγο τυράκι με το μεσημεριανό. Λες δηλ. να δυσανασχετεί γιατί ενοχλείται από αυτό? Να τα κόψω και να δω τι γίνεται, αν αλλάξει κάτι? Έχει αυτή τη συμπεριφορά από το απογευματάκι μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί τελικά και μετά ως δια μαγείας όλα πάνε τέλεια τη νύχτα όλη και το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Τα απογεύματα ειναι δύσκολες ώρες για όλα τα μωρά. Θα σου έλεγα να δεις τι γίνεται με τον αποκλεισμό των γαλακτοκομικών. Τα πρώτα σημάδια βελτιώσης (δηλ το κάπως καλύτερα) θα φανουν σε μια εβδομάδα.

Δοκίμαζε διάφορες στάσεις θηλασμού. Δες και ξαπλωμενη και το μωρό στο πλαι ή πάνω σου, δες αν σηκωθείς και θηλάζεις το μωρό εν κινήση .....για να ηρεμεί λίγο..

Θα σου βάλω και ενα λινκ εδω με διάφορα τιπς

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

Διαφημίσεις

Τα απογεύματα ειναι δύσκολες ώρες για όλα τα μωρά. Θα σου έλεγα να δεις τι γίνεται με τον αποκλεισμό των γαλακτοκομικών. Τα πρώτα σημάδια βελτιώσης (δηλ το κάπως καλύτερα) θα φανουν σε μια εβδομάδα.

Δοκίμαζε διάφορες στάσεις θηλασμού. Δες και ξαπλωμενη και το μωρό στο πλαι ή πάνω σου, δες αν σηκωθείς και θηλάζεις το μωρό εν κινήση .....για να ηρεμεί λίγο..

Θα σου βάλω και ενα λινκ εδω με διάφορα τιπς

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

11/6 3280

15/6 3060

29/6 3360

4/7 3460

8/7 3560

15/7 3690

Αυτή είναι η τελευταία ζύγιση. Από ότι βλέπεις ούτε 20 gr τη μέρα δεν πήρε αυτήν τη βδομάδα. Και είμαστε όλη μέρα στον αγώνα. Εν τω μεταξύ σήμεραόλο το πρωί έκλαιγε και χτυπιόταν στο στήθος, το οποίο δεν μου το έχει κάνει πρωί. Πάντα αυτό συνέβαινε απόγευμα προς βράδυ. Αν αρχίσει να συμβαίνει αυτό όλη μέρα, αναγκαστικά θα καταφύγω στο γάλα σε σκόνη. Πόσο ακόμη να βασανίζω το μωρό? Κάτι ακόμη που δεν μου άρεσε σήμερα είναι ότι έκανε πάρα πολλά κακά (δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποσότητα) και ήταν πρασινωπά και όχι το γνωστό μουσταρδί που είχαν τις άλλες φορές. Επίσης είχε μια καλή ποσότητα που ήταν αρκετά υγρά. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Δε βρίσκω και τον παιδίατρο στο τηλ να ρωτησω...

11/6 3280

15/6 3060

29/6 3360

4/7 3460

8/7 3560

15/7 3690

Αυτή είναι η τελευταία ζύγιση. Από ότι βλέπεις ούτε 20 gr τη μέρα δεν πήρε αυτήν τη βδομάδα. Και είμαστε όλη μέρα στον αγώνα. Εν τω μεταξύ σήμεραόλο το πρωί έκλαιγε και χτυπιόταν στο στήθος, το οποίο δεν μου το έχει κάνει πρωί. Πάντα αυτό συνέβαινε απόγευμα προς βράδυ. Αν αρχίσει να συμβαίνει αυτό όλη μέρα, αναγκαστικά θα καταφύγω στο γάλα σε σκόνη. Πόσο ακόμη να βασανίζω το μωρό? Κάτι ακόμη που δεν μου άρεσε σήμερα είναι ότι έκανε πάρα πολλά κακά (δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποσότητα) και ήταν πρασινωπά και όχι το γνωστό μουσταρδί που είχαν τις άλλες φορές. Επίσης είχε μια καλή ποσότητα που ήταν αρκετά υγρά. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Δε βρίσκω και τον παιδίατρο στο τηλ να ρωτησω...

Αν θεωρείς ότι το γάλα σε σκόνη είναι η λύση εγώ δεν μπορώ να σου πω κάτι. Με προβληματίζει όωμς η περίπτωσή σου και θεωρώ πως αν ο/η παιδίατρος δεν έχει αρκετες γνωσεις για το θηλασμό θα σε οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις.Δεν φαίνεται ανεπάρκεια γάλακτος και θα σου εξηγήσω παρακάτω.....

Θεωρω ότι θα ήταν προτιμότερο να δεις μια επαγγελματία συμβουλο θηλασμού (αν είναι και παιδίατρος ακόμα καλύτερα)

Απο αυτά που γράφεις μέχρι στιγμής και τα πράσινα κακά μπορεί να συμβαίνει ότι

• το μωρό δεν δέχεται καλά κάτι στη διατροφή σου. Συνήθως αυτό μπορεί να είναι η πρωτεινη αγελαδινου γάλακτος. Η λύση εδώ είναι να αποκλείσουμε εντελως το γάλα και τα παραγωγα του για να δουμε πως τα παει το μωρό (προσοχή στα κρυμμένα στις τυποποιημενες τροφές όπως φρυγανιες ζαμπον κλπ)
  • το μωρό τρέφεται πιο πολυ με το γάλα που βγαίνει στην αρχή που είναι πιο πλούσιο σε λακτοζη και λιγότερο σε λιπαρά με αποτέλεσμα να ερεθίζεται το έντερο του. Αυτο συμβαίνει συνήθως όταν η μαμά εχει έντονο let down δηλ. το γάλα καταβαίνει με μεγάλη ροη οπότε γεμίζει το στομάχι του μωρού γρήγορα με αποτέλεσμα όμως να μην εχει προλάβει να πιει το γάλα που έρχεται μετά και είναι πλούσιο σε λιπαρά. ΄(οπότε και δείχνει συνέχεια να πινάει , να πονάει, έχει αέρια και εκκρικτικές κενώσεις). Μια δεύτερη περίπτωση ειναι το μωρό να ποναει και να σταματαει μονο του το γεύμα πριν προλάβει να κατεβει το λιπαρό γάλα. Και εδω η λύση είναι κοινή. Θηλάζουμε το μωρό σε στάση που να του επιτρέπει να ελέγχει τη ροή του γάλακτος, είτε το μωρό πάνω μας και εμείς με την πλάτη προς τα πίσω, είτε ξαπλωμενοι (να μην γέρνουμε προς το μωρό και το μωρό να μην ειναι εντελώς οριζόντια ). Συχνό ρέψιμο. Και επιμονή στο πρώτο στήθος όσο γίνεται και συνεργάζεται το μωρό με μασαζ του στήθους για να του κραταμε το ενδιαφερον.
  • το μωρό περναει κάποια ίωση οπότε σε μερικές μέρες τα πράγματα επιστρέφουν στο φυσιολογικό

όλα αυτά μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα το μωρό να μην παίρνει το βάρος που θα μπορούσε να πάρει.

Επειδή πρόσφατα πείρες τριγωνέλλα θεωρώ ότι κάλιστα η δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε να συμβαίνει.

Αν τα πράσινα κακά έχουν βλέννες η δυσανεξία είναι πιο πιθανή

Προσωπικά θα προσπαθούσα και για τις δυο περιπτωσεις

Μιλάς και με παιδίατρο και αποφασίζεις

Αν σε ενδιαφερει για επαγγελματια συμβουλο θηλασμού σου βάζω εδω τη λίστα

http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

Η γνωμη μου ειναι οτι το βάρος δεν επιρεαζεται λόγω του οτι εχεις λιγο γάλα καθως δεν μπορεί το μωρό να εχει τοσες βρεγμενες πανες και τοσες κενωσεις με λίγο γαλα μιας και το μονο που τρωει/πινει ειναι το μητρικό γάλα αν δεν υπήρχει επάρκεια τοτε τι βγαίνει στις πάνες????

Αν θεωρείς ότι το γάλα σε σκόνη είναι η λύση εγώ δεν μπορώ να σου πω κάτι. Με προβληματίζει όωμς η περίπτωσή σου και θεωρώ πως αν ο/η παιδίατρος δεν έχει αρκετες γνωσεις για το θηλασμό θα σε οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις.Δεν φαίνεται ανεπάρκεια γάλακτος και θα σου εξηγήσω παρακάτω.....

Θεωρω ότι θα ήταν προτιμότερο να δεις μια επαγγελματία συμβουλο θηλασμού (αν είναι και παιδίατρος ακόμα καλύτερα)

Απο αυτά που γράφεις μέχρι στιγμής και τα πράσινα κακά μπορεί να συμβαίνει ότι

• το μωρό δεν δέχεται καλά κάτι στη διατροφή σου. Συνήθως αυτό μπορεί να είναι η πρωτεινη αγελαδινου γάλακτος. Η λύση εδώ είναι να αποκλείσουμε εντελως το γάλα και τα παραγωγα του για να δουμε πως τα παει το μωρό (προσοχή στα κρυμμένα στις τυποποιημενες τροφές όπως φρυγανιες ζαμπον κλπ)
  • το μωρό τρέφεται πιο πολυ με το γάλα που βγαίνει στην αρχή που είναι πιο πλούσιο σε λακτοζη και λιγότερο σε λιπαρά με αποτέλεσμα να ερεθίζεται το έντερο του. Αυτο συμβαίνει συνήθως όταν η μαμά εχει έντονο let down δηλ. το γάλα καταβαίνει με μεγάλη ροη οπότε γεμίζει το στομάχι του μωρού γρήγορα με αποτέλεσμα όμως να μην εχει προλάβει να πιει το γάλα που έρχεται μετά και είναι πλούσιο σε λιπαρά. ΄(οπότε και δείχνει συνέχεια να πινάει , να πονάει, έχει αέρια και εκκρικτικές κενώσεις). Μια δεύτερη περίπτωση ειναι το μωρό να ποναει και να σταματαει μονο του το γεύμα πριν προλάβει να κατεβει το λιπαρό γάλα. Και εδω η λύση είναι κοινή. Θηλάζουμε το μωρό σε στάση που να του επιτρέπει να ελέγχει τη ροή του γάλακτος, είτε το μωρό πάνω μας και εμείς με την πλάτη προς τα πίσω, είτε ξαπλωμενοι (να μην γέρνουμε προς το μωρό και το μωρό να μην ειναι εντελώς οριζόντια ). Συχνό ρέψιμο. Και επιμονή στο πρώτο στήθος όσο γίνεται και συνεργάζεται το μωρό με μασαζ του στήθους για να του κραταμε το ενδιαφερον.
  • το μωρό περναει κάποια ίωση οπότε σε μερικές μέρες τα πράγματα επιστρέφουν στο φυσιολογικό

όλα αυτά μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα το μωρό να μην παίρνει το βάρος που θα μπορούσε να πάρει.

Επειδή πρόσφατα πείρες τριγωνέλλα θεωρώ ότι κάλιστα η δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε να συμβαίνει.

Αν τα πράσινα κακά έχουν βλέννες η δυσανεξία είναι πιο πιθανή

Προσωπικά θα προσπαθούσα και για τις δυο περιπτωσεις

Μιλάς και με παιδίατρο και αποφασίζεις

Αν σε ενδιαφερει για επαγγελματια συμβουλο θηλασμού σου βάζω εδω τη λίστα

http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

Η γνωμη μου ειναι οτι το βάρος δεν επιρεαζεται λόγω του οτι εχεις λιγο γάλα καθως δεν μπορεί το μωρό να εχει τοσες βρεγμενες πανες και τοσες κενωσεις με λίγο γαλα μιας και το μονο που τρωει/πινει ειναι το μητρικό γάλα αν δεν υπήρχει επάρκεια τοτε τι βγαίνει στις πάνες????

Έχει και λίγες βλέννες στα κακά του. Πάντως από προχθές έχω σταματήσει να τρώω γαλακτοκομικά και βλέπουμε... Μπορεί και να τρώει μόνο το πρώτο γάλα, αφού τρώει λιγάκι και μετά αρχίζει και χτυπιέται και κλαίει γοερά πάνω στο στήθος και αναγκάζομαι να αλλάξω στήθος, μήπως και ηρεμήσει. Γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να φάει και δε βρίσκει και γι αυτό είναι απαρηγόρητο. Χθες είχαμε πολύ δύσκολη μέρα. Αυτό γινόταν όλη μέρα, το μωρό εξαντλήθηκε κι εγώ έφτασα στα όρια της κατάθλιψης. Θέλω τόσο πολύ να συνεχίσουμενα θηλάζουμε, εξάλλου έχω κάνει τόσο μεγάλη προσπάθει από την αρχή, αλλά αντί να καλυτερεύει το πράγμα, χειροτερεύει συνέχεια. Είμαστε στις 37 μέρες από τη γέννηση και αναρωτιέμαι πότε θα έχω ένα ευχαριστημένο και ευτυχισμε΄νο μωρό κι εγλω πότε θα ΄μπορέσω επιτέλους να χαρώ με το μωρό μου.

Το κακό είναι ότι στην ΄Πάτρα, όπου και μένω, δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος θηλασμού, που θα μπορούσε να με επισκεφτεί και να με βοηθήσει. Ο παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού, με ενθαρρύνει να συνεχίσω τις προσπάθειες και να μη δώσω γάλα σκόνη, αλλά δε βλέπω να έχει και τις γνώσεις για να με βοηθήσει...

Σκεφτόμουν μήπως θα ήταν μία καλή λύση να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και να ταίζω το μωρό με μπουκάλι, αφού έχουμε θέμα με το τάισμα από το στήθος. ΄Τουλάχιστον να παίρνει όσο γάλα έχω...

Έχει και λίγες βλέννες στα κακά του. Πάντως από προχθές έχω σταματήσει να τρώω γαλακτοκομικά και βλέπουμε... Μπορεί και να τρώει μόνο το πρώτο γάλα, αφού τρώει λιγάκι και μετά αρχίζει και χτυπιέται και κλαίει γοερά πάνω στο στήθος και αναγκάζομαι να αλλάξω στήθος, μήπως και ηρεμήσει. Γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να φάει και δε βρίσκει και γι αυτό είναι απαρηγόρητο. Χθες είχαμε πολύ δύσκολη μέρα. Αυτό γινόταν όλη μέρα, το μωρό εξαντλήθηκε κι εγώ έφτασα στα όρια της κατάθλιψης. Θέλω τόσο πολύ να συνεχίσουμενα θηλάζουμε, εξάλλου έχω κάνει τόσο μεγάλη προσπάθει από την αρχή, αλλά αντί να καλυτερεύει το πράγμα, χειροτερεύει συνέχεια. Είμαστε στις 37 μέρες από τη γέννηση και αναρωτιέμαι πότε θα έχω ένα ευχαριστημένο και ευτυχισμε΄νο μωρό κι εγλω πότε θα ΄μπορέσω επιτέλους να χαρώ με το μωρό μου.

Το κακό είναι ότι στην ΄Πάτρα, όπου και μένω, δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος θηλασμού, που θα μπορούσε να με επισκεφτεί και να με βοηθήσει. Ο παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού, με ενθαρρύνει να συνεχίσω τις προσπάθειες και να μη δώσω γάλα σκόνη, αλλά δε βλέπω να έχει και τις γνώσεις για να με βοηθήσει...

Σκεφτόμουν μήπως θα ήταν μία καλή λύση να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και να ταίζω το μωρό με μπουκάλι, αφού έχουμε θέμα με το τάισμα από το στήθος. ΄Τουλάχιστον να παίρνει όσο γάλα έχω...

Αυτό δεν ειναι λύση

Λύση είναι να καταφέρεις να διαβάσεις τη συμπεριφορά του μωρού σου και αυτον μόνο εσύ μπορείς.

Αν αυτό συμβαίνει στην αρχή του γεύματος θα σου έλεγα οπωσδήποτε να δοκιμάσεις να θηλάζεις σε διαφορετική στάση να ειναι το μωρό πιο όρθιο πάνω σου ίσως σε βολέψει αυτή η στάση

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCEQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dxb7FauyMQSg&ei=wvYjTrngAZHCtAapreCtAg&usg=AFQjCNHppsUzvDbqoR9Dh5rqFXqlZjTmZg

είναι λάθος να προσφέρεις αμέσως το άλλο στήθος έτσι το πρόβλημα γίνεται χειρότερο

γιατί το μωρό συνεχίζει να παίρνει το μη λιπαρό γάλα άρα και δεν χορταινει σωστά και ανοιγει ο φαυλος κύκλος γκρίνια κλπ....

Να επιμένεις στο στήθος αυτό που ξεκινάς.

Σήκωσε το μωρό και θήλασε εν κινήση αν το μωρό δεν θέλει με τίποτα και κλαιει δεν πιέζεις σηκώνεις το μωρό να ρευτεί το ηρμείς και προσφέρεις το στήθος που ξεκίνησες

Κοψε τα γαλακτομικά (ακόμα και τα κρυμμένα)

Ψυχραίμια ο θηλασμός είναι το πιο φυσικο πράγμα στο κοσμο αλλα δυστηχώς εχουμε απομακρινθεί παρα πολύ απο τη φύση μας ...

Δεν εχουμε παραδειγματα και δεν εχουμε την άμεση βοήθεια που είχαν οι γυναίκες δεκαετίες πριν....

Διαφημίσεις

4:30 και βρισκομαι να γραφω εδω...χωρις να ξερω σε πιο θεμα να γραψω...χωρις να ξερω πως να ξεκινησω τις σκεψεις μου και χωρις να ξερω αν μπορω να βρω βοηθεια και συμπαρασταση στη δικη μου αναγκη...

Δυστυχως ειμαι πολυ δυσκολα ψυχολογικα και δεν αντεχω αλλο το θηλασμο... δε ξερω γιατι... ξερω μονο πως για καποιο λογο δε θελω να προσφερω αλλο θηλασμο και λυπαμαι απιστευτα και κλαιω...γιατι 20 μηνες τωρα περασα τα απιστευτα δυσκολα και τα απιστευτα καλα... τους απιστευτους πονους με φραγμενους πορους, μαστιτιδες, απιστευτη προσκοληση στο στηθος, αρνηση για οποιοδηποτε αλλο ειδος τροφης εκτος απο θηλασμο... αλλα και τα απιστευτα, απιστευτα καλα.... ΘΕΕ ΜΟΥ σευχαριστω για το ΔΩΡΟ ΣΟΥ!!!

μεσα απο πολυυυυ καιρο... μεσα απο πολλεεεες σκεψεις.... μεσα απο καταστασεις με ενα αλλεργικο παιδι, διαπιστωμενο επισημως πλεον μετα απο εξετασεις κλπ στο γαλα (αγελαδινο-κατσικισιο κλπ) και στο μοσχαρι.... μεσα απο πολλες προσπαθειες για μειωση των θηλασμων... και πολλα αλλα που με κουραζουν και μονο να τα βαλω σε μια σειρα να τα καταθεσω... πηρα την αποφαση να κοψω το θηλαμο και να προσφερω το μητρικο γαλα στο μωρακι μου απο αντλησεις με θηλαστρο.... το ειδικο γαλα althera που εχουμε σαν εναλλακτικη δεν το πινει σε καμμια περιπτωση και δεν την αδικω καθολου....

νοικιασα εδω και 2 μηνες το symphony... εδω και 2 μερες δεν εχω βαλει καθολου το παιδι στο στηθος.... και περιεργως ειναι πολυ πολυ δεκτικη να μη θηλαζει, αποτι ηταν στην προσπαθεια μου να περιορισουμε τους θηλασμους μηπως μου ηταν και μενα πιο υποφερτο..... εκλαιγε και οριοταν οταν για παραδειγμα για πρωινο της προσφερα απλοχερα θηλασμο ενω για 10τιανο τη προτεινα αλλες εναλλακτικες ή για μεσημεριανο ή για απογευματινο ή οχι πολλους θηλασμους μεσα στη νυχτα.....

2 μερες τωρα, βλεπει φαϊ και τρελλενεται... (σε σχεση με πριν, 4 μπουκιες αντι για 2 - ζυγιζει 10.500 20μηνων), βλεπει την κουπιτσα με το αντλημενο γαλα και χαιρεται και το πινει με ευχαριστηση... αλλα δυστυχως δεν ειναι ποτε πανω απο 50ml μετα απο ωρα διπλης ανλησης..... επισης καταφερνω να αντλω καλυτερα μονο με το δεξι δοχειο ανλησης.... το αριστερο δε φαινεται να χει προβλημα ομως μου βγαζει ελαααχιστο γαλα, ενω οταν βαλω στο ιδιο στηθος το αλλο δοχειο εκει που δεν εβγαιναν καθολου σταγονες, πεφτουν μερικες.....

δε θηλαζει καθολου...αντλω πρωι-μεσημερι-απογευμα-βραδυ-ξημερωματα...... αλλα δε βγαζω πανω απο 40-50ml τη φορα....................

θα θελα να μπορω να βγαζω το γαλα της και να της το ρποσφερω σε ποτηρι....... πινει τα 40ml η ψυχουλα μου, ζηταει κιαλλο.... μολις ομως το αλλο ειναι βρωμοalthera :cry: γυρναει πλευρο η ψυχουλα και κοιμαται.... ή πεφτει στην αγκαλια μου και κοιμαται.... Θεε μου συγχωρεσε με....

ειναι πολυ αναμεικτα τα συναισθηματα μου και ειμαι αρκετα ευαλλωτη, γιαυτο ζητω συγνωμη και παρακαλω να με βοηθησετε μονο με βαση αυτης της αποφασης που πηρα γιατι μου λειπει απιιιιιιιιιστευτα ο θηλασμος, ομως για καποιο λογο αυτη η αποφαση ηρθε πιο κοντα σε μενα....

4:30 και βρισκομαι να γραφω εδω...χωρις να ξερω σε πιο θεμα να γραψω...χωρις να ξερω πως να ξεκινησω τις σκεψεις μου και χωρις να ξερω αν μπορω να βρω βοηθεια και συμπαρασταση στη δικη μου αναγκη...

Δυστυχως ειμαι πολυ δυσκολα ψυχολογικα και δεν αντεχω αλλο το θηλασμο... δε ξερω γιατι... ξερω μονο πως για καποιο λογο δε θελω να προσφερω αλλο θηλασμο και λυπαμαι απιστευτα και κλαιω...γιατι 20 μηνες τωρα περασα τα απιστευτα δυσκολα και τα απιστευτα καλα... τους απιστευτους πονους με φραγμενους πορους, μαστιτιδες, απιστευτη προσκοληση στο στηθος, αρνηση για οποιοδηποτε αλλο ειδος τροφης εκτος απο θηλασμο... αλλα και τα απιστευτα, απιστευτα καλα.... ΘΕΕ ΜΟΥ σευχαριστω για το ΔΩΡΟ ΣΟΥ!!!

μεσα απο πολυυυυ καιρο... μεσα απο πολλεεεες σκεψεις.... μεσα απο καταστασεις με ενα αλλεργικο παιδι, διαπιστωμενο επισημως πλεον μετα απο εξετασεις κλπ στο γαλα (αγελαδινο-κατσικισιο κλπ) και στο μοσχαρι.... μεσα απο πολλες προσπαθειες για μειωση των θηλασμων... και πολλα αλλα που με κουραζουν και μονο να τα βαλω σε μια σειρα να τα καταθεσω... πηρα την αποφαση να κοψω το θηλαμο και να προσφερω το μητρικο γαλα στο μωρακι μου απο αντλησεις με θηλαστρο.... το ειδικο γαλα althera που εχουμε σαν εναλλακτικη δεν το πινει σε καμμια περιπτωση και δεν την αδικω καθολου....

νοικιασα εδω και 2 μηνες το symphony... εδω και 2 μερες δεν εχω βαλει καθολου το παιδι στο στηθος.... και περιεργως ειναι πολυ πολυ δεκτικη να μη θηλαζει, αποτι ηταν στην προσπαθεια μου να περιορισουμε τους θηλασμους μηπως μου ηταν και μενα πιο υποφερτο..... εκλαιγε και οριοταν οταν για παραδειγμα για πρωινο της προσφερα απλοχερα θηλασμο ενω για 10τιανο τη προτεινα αλλες εναλλακτικες ή για μεσημεριανο ή για απογευματινο ή οχι πολλους θηλασμους μεσα στη νυχτα.....

2 μερες τωρα, βλεπει φαϊ και τρελλενεται... (σε σχεση με πριν, 4 μπουκιες αντι για 2 - ζυγιζει 10.500 20μηνων), βλεπει την κουπιτσα με το αντλημενο γαλα και χαιρεται και το πινει με ευχαριστηση... αλλα δυστυχως δεν ειναι ποτε πανω απο 50ml μετα απο ωρα διπλης ανλησης..... επισης καταφερνω να αντλω καλυτερα μονο με το δεξι δοχειο ανλησης.... το αριστερο δε φαινεται να χει προβλημα ομως μου βγαζει ελαααχιστο γαλα, ενω οταν βαλω στο ιδιο στηθος το αλλο δοχειο εκει που δεν εβγαιναν καθολου σταγονες, πεφτουν μερικες.....

δε θηλαζει καθολου...αντλω πρωι-μεσημερι-απογευμα-βραδυ-ξημερωματα...... αλλα δε βγαζω πανω απο 40-50ml τη φορα....................

θα θελα να μπορω να βγαζω το γαλα της και να της το ρποσφερω σε ποτηρι....... πινει τα 40ml η ψυχουλα μου, ζηταει κιαλλο.... μολις ομως το αλλο ειναι βρωμοalthera :cry: γυρναει πλευρο η ψυχουλα και κοιμαται.... ή πεφτει στην αγκαλια μου και κοιμαται.... Θεε μου συγχωρεσε με....

ειναι πολυ αναμεικτα τα συναισθηματα μου και ειμαι αρκετα ευαλλωτη, γιαυτο ζητω συγνωμη και παρακαλω να με βοηθησετε μονο με βαση αυτης της αποφασης που πηρα γιατι μου λειπει απιιιιιιιιιστευτα ο θηλασμος, ομως για καποιο λογο αυτη η αποφαση ηρθε πιο κοντα σε μενα....

με συγκίνησες πολύ

Στο μήνυμα σου δεν βλέπω ποσο γάλα χρειάζεσαι τελικά

δηλ αν κάνεις 5 αντλήσεις των 40-50 μλ έχεις 200-250 μλ την ημέρα

πόσο γάλα χρειάζεσαι εσύ?

πως έχεις διαμορφώσει το μενού της είναι 20 μηνών είναι μεγάλη και απο αυτά που γραφεις βλεπω ότι η διατροφή της δεν ειναι ιδιαίτερα περιορισμένη δηλ. δεν μπορεί να φαει γαλακτοκομικά και μοσχαρι αλλά όλα ταλλα ειναι οκ

θα μπορούσες να της δίνεις το αντλημένο γάλα πρωί βράδυ οπότε δεν είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση π.χ με 300-350 μλ θα εισαι οκ

Εσύ πως το σκέφτεσαι?

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΕΣ ΒΡΕΦΟΣ

ΠΡΩΙ

150-200ml γαλα

ΠΡΟΓΕΥΜΑ

φρούτο ή 120ml χυμο απο φρουτα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

50-70gr κοτοπουλο, κατσικι, κουνελι, γαλοπουλα..

λαχανικα βραστα 1/4 φλυτζ.

100-150 ρυζι ή πατατες ή ζυμαρικα ή οσπρια

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

120ml γαλα

ΒΡΑΔΥ

100 ρυζι ή πατατες ή ζυμαρικα

ΠΡΟ ΥΠΝΟΥ

240ml γαλα

Καλή μου Κριστίνα ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου!

αυτος ειναι περιπου ενας μπουσουλας που μου δωσαν απο το νοσοκομειο παιδων Αγια Σοφια να ακολουθω, λογο της χαμηλης αυξησης βαρους της μικρης και ετσι για να παρω μια ιδεα....

η αληθεια ειναι πως ειμαι πολυ μπερδεμενη και τιποτα δεν ακολουθω πιστα απο,τι μου δινουνε... για μεσημεριανο η μικρουλα τρωει το μισο της μισης αυτης ποσοτητας.... γαλα παρατηρησα οτι το πρωι πανω απο 60ml δεν πινει αλλα μετα απο λιγο ξαναζηταει... το ιδιο ισχυει και για το βραδυ... θελει συχνα απο λιγο...

με ολες αυτες τις αλλαγες... (οχι μοσχαρι που τρελλαινοταν για μοσχαρισια μπιφτεκακια... οχι γαλακτοκομικα που τρελλαινοταν για φετα κατσικισια και κασερι Λεβετη... οχι θηλασμος που ποτε μου δεν ηξερα ποσο πινει και ποτε μου δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι μπορει να πινει μονο 60ml....) δε ξερω τι να προσφερω τελικα.... ειναι που εχει και πολυ χαμηλο σιδηρο 33,8 με 40 το ελαχιστο και φερριτινη 3,4 με 7 το ελαχιστο... και ο παιδιατρος δε μου εδωσε καποιο συμπληρωμα... ειπε να προσπαθησουμε να το αυξησουμε με τις τροφες....

τι πιστευεις....??? πως μπορω να αυξησω την παραγωγη μου... να βγαζω περιπου 350-400ml τη μερα θα ηταν τελεια...

ευχαριστω!!!

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΕΣ ΒΡΕΦΟΣ

ΠΡΩΙ

150-200ml γαλα

ΠΡΟΓΕΥΜΑ

φρούτο ή 120ml χυμο απο φρουτα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

100-150 ρυζι ή πατατες ή ζυμαρικα ή οσπρια

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

120ml γαλα

ΒΡΑΔΥ

100 ρυζι ή πατατες ή ζυμαρικα

ΠΡΟ ΥΠΝΟΥ

240ml γαλα

Καλή μου Κριστίνα ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου!

αυτος ειναι περιπου ενας μπουσουλας που μου δωσαν απο το νοσοκομειο παιδων Αγια Σοφια να ακολουθω, λογο της χαμηλης αυξησης βαρους της μικρης και ετσι για να παρω μια ιδεα....

η αληθεια ειναι πως ειμαι πολυ μπερδεμενη και τιποτα δεν ακολουθω πιστα απο,τι μου δινουνε... για μεσημεριανο η μικρουλα τρωει το μισο της μισης αυτης ποσοτητας.... γαλα παρατηρησα οτι το πρωι πανω απο 60ml δεν πινει αλλα μετα απο λιγο ξαναζηταει... το ιδιο ισχυει και για το βραδυ... θελει συχνα απο λιγο...

με ολες αυτες τις αλλαγες... (οχι μοσχαρι που τρελλαινοταν για μοσχαρισια μπιφτεκακια... οχι γαλακτοκομικα που τρελλαινοταν για φετα κατσικισια και κασερι Λεβετη... οχι θηλασμος που ποτε μου δεν ηξερα ποσο πινει και ποτε μου δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι μπορει να πινει μονο 60ml....) δε ξερω τι να προσφερω τελικα.... ειναι που εχει και πολυ χαμηλο σιδηρο 33,8 με 40 το ελαχιστο και φερριτινη 3,4 με 7 το ελαχιστο... και ο παιδιατρος δε μου εδωσε καποιο συμπληρωμα... ειπε να προσπαθησουμε να το αυξησουμε με τις τροφες....

τι πιστευεις....??? πως μπορω να αυξησω την παραγωγη μου... να βγαζω περιπου 350-400ml τη μερα θα ηταν τελεια...

ευχαριστω!!!

Για να αυξηθεί η παραγωγή θα πρέπει να αντλείς τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο απο 15 λεπτά με μια άντληση απο αυτές να είναι μεταξύ 12-6 το πρωι.

Επίσης αν μπορείς κάνε π.χ 7 αντλήσεις το 24 ωρο αλλα προσπάθησε μεσα στην ημέρα π.χ όταν κοιμάται η μικρή το μεσημέρι να κάνεις αυτό :

Αφιερώνεις 1 ώρα ....

Ξεκινάς να αντλείς για 10-20 λεπτά μετά κάνεις διάλειμμα για 10 λεπτά και ξανά άντληση 10 λεπτά, πάλι διάλειμμα 10 λεπτά - άντληση 10 λεπτά .....μέχρι να συμπληρώσεις μια ώρα. (είναι πολύ αποτελεσματικό)

Αν δηλ δεν σου βγαίνουν οι 8 αντλήσεις το 24ωρο δες να κανεις 5-7 αλλα με 1-2 τέτοιο τύπου.....

Μην πάρεις κάποιο συμπλήρωμα ακόμα προσπάθησε πρώτα έτσι να δεις τι γίνεται. Οι αντλήσεις όσο απομακρύνεσαι απο την ημερα τοκετού είναι πιο δύσκολες έτσι και αλλιώς

Δες σε μια εβδομάδα πως τα πας και κράτα τα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος σαν τελευταία λύση.

Έτσι και αλλιώς για να λειτουργήσουν και αυτά πρέπει να υπάρχει αρκετό ερέθισμα στο στήθος

Να θυμάσαι ότι είναι πιο αποτελεσματικό να κάνεις 2 αντλήσεις των 15 λεπτών παρά 1 των 30 λεπτών.

Μέρι να γίνει αυτό μπορείς αν δοκιμάσεις για το απόγευμα γάλα αμυγδάλου με μπανανα (σεικ:wink::-D)

Το γάλα αμυγδάλου το φτιαχνεις και μόνη σου ...(αν θελεις σου γραφω τη συνταγή είναι πολυ εύκολο)

Το κορίτσι σου είναι μεταξύ καμπύλης 25 και 50 ας πούμε στη θέση 30, (δεν είναι καθόλου κακή θέση)γιατί σου είπαν ότι είναι ελλιποβαρες πόσο γεννήθηκε ? αν γεννήθηκε απο 3200ως 3500 το βάρος της δεν είναι κακό και παράλληλα απο την φωτο σου καταλαβαίνω ότι και εσύ δεν είσαι μεγαλοσωμη.....:-)

Πρέπει να επικεντρωθείς στο θεμα στερεες τροφές και σίδηρος.

Το προγραμμα που αναφέρεις είναι ενα υπόδειγμα - δεν σημαίνει ότι ταιριάζει απαραίτητα στο παιδί σου.

Επίσης αφού ο σίδηρος είναι χαμηλά θα είναι και η όρεξή της.

Μην αντιμετωπίζεις το παιδί έτσι όπως θέλουν αλλά έστι όπως θέλει εκείνο...

Διεύρυνε λίγο τους ορίζοντες διατροφής το πρόγραμμα που σου προτείνουν είναι στείρο ιδεεων. Κράτα απο αυτό ότι το παιδί πρέπει να προσλαμβάνει μια ικανοποιητική ποσότητα κρέατος, λαχανικά και φρούτα κατα κύριο λογω ωμα ή μαγειρεμένα στον ατμό να μην χάνουν τα θρεπτικα τους στοιχεία. (όσο περισσότερο τα μαγειρεύουμαι τόσο λιγότερες θερμίδες κρατάνε)

το κοτόπουλο και η γαλοπούλα δεν έχουν τόσο σίδηρο όσο τα κόκκινα αφού το μοσχάρι δεν παίζει βάζε αρνί κατσίκι χοιρινό (προτίμησε άπαχα εκτός και αν ξερεις απο που προερχονται αν είναι βιολογικά π.χ κλπ)

Τα ζυμαρικά και τα ρύζια κατέχουν τη μικρότερη θεση στη διατροφή.

Το αυγό δεν το βλεπω πουθενά. Γιατί? Έίναι πολυ θρεπτικό και πλούσιο σε σίδηρο

Επίσης οι σταφίδες το ταχίνι τα ξερά δαμασκηνα τα ξερα σύκα

(μπορείς να φτιάχνεις υπέροχα "γλυκίσματα" με ξερά φρούτα ξηρούς καρπούς λίγο λαδι καρύδας - ωμό ψυχρης εκθλιψης)

Μπορείς να συνοδεύεις το κρεας με υπεροχες σαλτσες στο μουλτι ωμες π.χ ντοματα λίγο σκόρδο πιπεριά, αβοκαντο κλπ

Στη θεση σου και με αυτά που ξέρω θα οργανωνα το προγραμμα αλλιώς

δηλ

Το πρωί γάλα όσο πιει

1/2 ωρα μετά αυγό

μετά φρούτα ή χυμό (π.χ δες αν σας αρεσει - μπορείς να βαλεις στον αποχυμωτη 1 κουπα σπανακι 1 αγγουρι και 1 μήλο αν το μηλο δεν ειναι πολύ γλυκο μπορεις να βάλεις λίγο μελι αθερμο)

φρουτοκρεμες μα λιγο κουακερ και χαρουπι ή ταχινι ή ότι ταιριαζει γευστικα

Μεσημερι

κρεας με λαχανικά μπορεις να φτιαχνεις μπιφτεκια με τα λαχανικα μεσα τρυμμενα, ή να βραζεις το κρεας και να φτιαχνεις σαλτσες μα λαχανικα στο μουλτι (με πολυ φαντασια και βιταμινη c)

Αν θελεις συνοδεύεις το γεύμα με λίγο χυμο πορτοκάλι (στυβεις μισό πορτοκαλι π.χ ή ρίχνεις λίγο λεμονι στο κρεατακι)

Απόγευμα πριν τις 8 σπανακορυζο, λαχανορυζο, πρασορυζο, κινοα, φαγοπυρο (μπορείς να βαζεις ρυζι καστανό αντι για κλασικό μιας και είναι πιο θρεπτικο)

Αν τις αρεσουν τα μακαρονακια κλπ.....

Πουρέδες με φαντάσια

Προσπάθησε απο το πρωι που ξυπναει να τρωει αρκετά (τροφες θρεπτικες και πλουσιες σε βιταμινες και σίδηρο) μέχρι τις 1800 και μετά πιο χαλαρά

Εχεις απειρες επιλογες :-D

Μπορω να μιλαω ώρες για αυτα.....

Αφού η παιδίατρος δεν θελει να δωσει συμπληρωμα σιδηρου πρεπει να βρεις τη χρυση συνταγή που θα ταιριάζει στο παιδί σου για να καταναλώνει τροφές πλουσιες σε σίδηρο και βιταμίνες κυρίως c σε καλές ποσότητες για να αναπληρωσει.

Διαφημίσεις

Για να αυξηθεί η παραγωγή θα πρέπει να αντλείς τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο απο 15 λεπτά με μια άντληση απο αυτές να είναι μεταξύ 12-6 το πρωι...........Να θυμάσαι ότι είναι πιο αποτελεσματικό να κάνεις 2 αντλήσεις των 15 λεπτών παρά 1 των 30 λεπτών..

ευχαριστω πολυ πολυ!!! θα τα κανω ετσι οπως προτεινεις και θα σου πω νεοτερα ....

Πρέπει να επικεντρωθείς στο θεμα στερεες τροφές και σίδηρος.

εχεις απολυτο δικιο...... καμμια φορα χανω την ουσια....προσπαθώντας ασκοπα άλλα πραγματα....

Εχεις απειρες επιλογες :-D

Μπορω να μιλαω ώρες για αυτα.....

μιλα....μιλα.... πραγματικα δεν εχω καθολου φαντασια και λυπαμαι γιαυτο.... σευχαριστω απτην καρδια μου!

γεια σας κοριτσια,τα εχω βρει λιγο δυσκολα με το θηλασμο! γεννησα 28/6 3500kg οταν βγηκα απο το νοσοκομειο μετα απο 4 ημερες ο μπεμπης ηταν 3200,εκατσα παραπανω γιατι ειχαμε ασυμβατοτητα αιματος κ φοβοντουσαν μηπως κανει ικτερο,οι τιμες του ηταν μεσα στα ορια ολα τα 24ωρα.γεννησα φυσιολογικα

στο νοσοκομειο μου ειπαν να το θηλαζω αλλα κ να του δινω ξενο ως συμπληρωμα,ετσι κ εκανα αν κ δεν το ηθελα! μου ελεγαν οτι αν δεν του δινω ξενο το παιδι θα αφυδατοθει κ θα του ανεβει ο ικτερος κ του εδινα μονο ξενο. οταν πια περασαν τα 4 πρωτα 24ωρα ο ικτερος επεσε στο 5 με την εξαιταση αιματος κ ετσι ξεκινησα να τον θηλαζω(αφου βγηκα απο το νοσοκομειο). πεδευομουν πολλεσ ωρεσ κ το μωρακι μου εκλαιγε πολυ,καταλαβαινα οτι αλαφρωνε λιγο το στηθος αλλα μετα απο λιγο βαρενε παλι κ πονουσε,δεν μπορουσα να το βγαλω το γαλα κανοντας ντουζ γιατι φοβομουν, δεν ξερω τι?!κ πηρα ενα θηλαστρο τισ chicco χειροκινητο(απαραδεκτο) το εβγαλα το γαλα με πολυ ταλαιπορια κ ξαλαφροσα. το επομενο γευμα ηταν θηλασμος παλι με πολυ κουραση ημουν 1ωρα κ ο μπεμπης δεν ειχε χορτασει... δηλ δεν κοιμοταν κ του εδωσα αυτο που ειχα βγαλει με το μπουκαλι, ειχα βγαλει 80μλ κ εφαγε 45μλ.αυτο γινοταν μεχρι τη 10 ημερα οπου κ πηγα στην παιδιατρο.(δηλ τον εβαζα στο στηθος για 40 λεπτα συνολικα κ μετα του εδινα απο εκεινο που ειχα βγαλει στο προηγουμενο γευμα)

η παιδιατρος μου ειπε να μην το αντλω κ να τον αφηνω οσο χρειαστει στο στηθος( στο νοσοκομειο μου ειχαν πει οχι πανω απο 20 λεπτα στο καθενα).ετσι κ εκανα,καθομουν γυρω στη 1-2 ωρες κ θηλαζα κ ομπεμμπης ξυπναγε μετα απο 2 ωρες απο τη στιγμη που τελειωνα. μια μερα λοιπον ο μπεμης κοιμηθηκε 6ωρες κ εγω αναγκαστικα να το αντλησω το γαλα κ οταν ξυπνησε του εδωσα απο αυτο που ειχα βγαλει. στο εντομεταξει την 13 ημερα τον επιασε κολοικοσ κ δεν κοιμηθηκε καθολου το βραδυ ,ο υπνος τον πηρε νωρις το πρωι . πηρα την παιδιατρο την επομενη ημερα κ μου ειπε να του δινω χαμομηλι κ το aptamil ec. το βραδυ κ καθε βραδυ γυρω στισ 11 του εδινα αυτο κ μετα εβγαζα το δικο μου κ το επομενο γευμα του εδινα αυτο που ειχα βγαλει. καπως ετσι εχασα την μπαλα με το θηλασμο! επειδη πρηζοταν το στηθος πριν ξυπνησει ο μπεμπης αναγκαζομουν κ το αντλουσα με το θηλαστρο (της αβεντ χειροκηνητο αλλα πιο βολικο απο το κικο)κ οταν ξυπνουσε του εδινα απο αυτο που ειχα βγαλει. αντλουσα γυρω στα 150- 200μλ καθεφορα. με εχει κουρασει ομως πολυ αυτη η κατασταση κ εδω κ 2 μερεσ τον βαζω στο στηθος γιατι κουραζομουν αφανταστα!!! την πρωτη ημερα δεν εφαγε σχεδον καθολου γιατι πιπιλιζε,ημασταν 4 ωρεσ κ ο μπεμπης δεν ειχε χορτασει κ εκλαιγε ετσι του εδωσα ξενο,(εφαγε 210μλ!!!!!) ευτυχως ηταν βραδυ κ κοιμηθηκε κ αυτος κ εγω γιατι ειχα κουραστη τοσο που δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι να παω στην κουζινα να φαω!!!!! σημερα δε,οπου ειναι η δευτερη ημερα απο την ωρα που ξυπνησε ο μπεμπης του εδωσα το στηθος να φαει ,4 ωρες πεδευομασταν κ το ματι του μπεμπη γαριδα!!!μου πληγωσε τοσο τις θηλες οπου ματωσαν! του εδωσα απο το αντλημενο.

ο μπεμπης μου ειναι 1μηνος κ 4 ημερων εχω ελπιδες για αποκληστικο θηλασμο? εχει εδραιωθει ο θηλασμος?αντλω χειροκινητα με το αβεντ 4-5 μορει κ6 φορες καθημερινος 150-180 κ δεν το αδειαζω τελειως το στηθος γτ κουραζομαι πολυ!

τωρα ειναι πληγωμενεσ οι θηλες κ δεν θελω να τον βαλω για να μην γινουν χειροτερα αλλα κ για να μην πινει αιμα!!! υπομονη εχω ακομα αλλα δεν ξερω για ποσο!!! το οτι το αντλω κ του το δινω επιρεαζει τις θρεπτικες ουσιες? σκεφτομαι να παρω 1 ηλεκτρικο θηλαστρο για να βγαζω περισοτερο κ να κανω αποθηκη μητρικου γαλακτος κ να τρφετε μονο απο το δικο μου.η να νοικιασω νοσοκομιακο?

Ευχαριστω για το χρονο σας. περιμενω να με συμβουλεψετε............

γεια σας κοριτσια,τα εχω βρει λιγο δυσκολα με το θηλασμο! γεννησα 28/6 3500kg οταν βγηκα απο το νοσοκομειο μετα απο 4 ημερες ο μπεμπης ηταν 3200,εκατσα παραπανω γιατι ειχαμε ασυμβατοτητα αιματος κ φοβοντουσαν μηπως κανει ικτερο,οι τιμες του ηταν μεσα στα ορια ολα τα 24ωρα.γεννησα φυσιολογικα

στο νοσοκομειο μου ειπαν να το θηλαζω αλλα κ να του δινω ξενο ως συμπληρωμα,ετσι κ εκανα αν κ δεν το ηθελα! μου ελεγαν οτι αν δεν του δινω ξενο το παιδι θα αφυδατοθει κ θα του ανεβει ο ικτερος κ του εδινα μονο ξενο. οταν πια περασαν τα 4 πρωτα 24ωρα ο ικτερος επεσε στο 5 με την εξαιταση αιματος κ ετσι ξεκινησα να τον θηλαζω(αφου βγηκα απο το νοσοκομειο). πεδευομουν πολλεσ ωρεσ κ το μωρακι μου εκλαιγε πολυ,καταλαβαινα οτι αλαφρωνε λιγο το στηθος αλλα μετα απο λιγο βαρενε παλι κ πονουσε,δεν μπορουσα να το βγαλω το γαλα κανοντας ντουζ γιατι φοβομουν, δεν ξερω τι?!κ πηρα ενα θηλαστρο τισ chicco χειροκινητο(απαραδεκτο) το εβγαλα το γαλα με πολυ ταλαιπορια κ ξαλαφροσα. το επομενο γευμα ηταν θηλασμος παλι με πολυ κουραση ημουν 1ωρα κ ο μπεμπης δεν ειχε χορτασει... δηλ δεν κοιμοταν κ του εδωσα αυτο που ειχα βγαλει με το μπουκαλι, ειχα βγαλει 80μλ κ εφαγε 45μλ.αυτο γινοταν μεχρι τη 10 ημερα οπου κ πηγα στην παιδιατρο.(δηλ τον εβαζα στο στηθος για 40 λεπτα συνολικα κ μετα του εδινα απο εκεινο που ειχα βγαλει στο προηγουμενο γευμα)

η παιδιατρος μου ειπε να μην το αντλω κ να τον αφηνω οσο χρειαστει στο στηθος( στο νοσοκομειο μου ειχαν πει οχι πανω απο 20 λεπτα στο καθενα).ετσι κ εκανα,καθομουν γυρω στη 1-2 ωρες κ θηλαζα κ ομπεμμπης ξυπναγε μετα απο 2 ωρες απο τη στιγμη που τελειωνα. μια μερα λοιπον ο μπεμης κοιμηθηκε 6ωρες κ εγω αναγκαστικα να το αντλησω το γαλα κ οταν ξυπνησε του εδωσα απο αυτο που ειχα βγαλει. στο εντομεταξει την 13 ημερα τον επιασε κολοικοσ κ δεν κοιμηθηκε καθολου το βραδυ ,ο υπνος τον πηρε νωρις το πρωι . πηρα την παιδιατρο την επομενη ημερα κ μου ειπε να του δινω χαμομηλι κ το aptamil ec. το βραδυ κ καθε βραδυ γυρω στισ 11 του εδινα αυτο κ μετα εβγαζα το δικο μου κ το επομενο γευμα του εδινα αυτο που ειχα βγαλει. καπως ετσι εχασα την μπαλα με το θηλασμο! επειδη πρηζοταν το στηθος πριν ξυπνησει ο μπεμπης αναγκαζομουν κ το αντλουσα με το θηλαστρο (της αβεντ χειροκηνητο αλλα πιο βολικο απο το κικο)κ οταν ξυπνουσε του εδινα απο αυτο που ειχα βγαλει. αντλουσα γυρω στα 150- 200μλ καθεφορα. με εχει κουρασει ομως πολυ αυτη η κατασταση κ εδω κ 2 μερεσ τον βαζω στο στηθος γιατι κουραζομουν αφανταστα!!! την πρωτη ημερα δεν εφαγε σχεδον καθολου γιατι πιπιλιζε,ημασταν 4 ωρεσ κ ο μπεμπης δεν ειχε χορτασει κ εκλαιγε ετσι του εδωσα ξενο,(εφαγε 210μλ!!!!!) ευτυχως ηταν βραδυ κ κοιμηθηκε κ αυτος κ εγω γιατι ειχα κουραστη τοσο που δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι να παω στην κουζινα να φαω!!!!! σημερα δε,οπου ειναι η δευτερη ημερα απο την ωρα που ξυπνησε ο μπεμπης του εδωσα το στηθος να φαει ,4 ωρες πεδευομασταν κ το ματι του μπεμπη γαριδα!!!μου πληγωσε τοσο τις θηλες οπου ματωσαν! του εδωσα απο το αντλημενο.

ο μπεμπης μου ειναι 1μηνος κ 4 ημερων εχω ελπιδες για αποκληστικο θηλασμο? εχει εδραιωθει ο θηλασμος?αντλω χειροκινητα με το αβεντ 4-5 μορει κ6 φορες καθημερινος 150-180 κ δεν το αδειαζω τελειως το στηθος γτ κουραζομαι πολυ!

τωρα ειναι πληγωμενεσ οι θηλες κ δεν θελω να τον βαλω για να μην γινουν χειροτερα αλλα κ για να μην πινει αιμα!!! υπομονη εχω ακομα αλλα δεν ξερω για ποσο!!! το οτι το αντλω κ του το δινω επιρεαζει τις θρεπτικες ουσιες? σκεφτομαι να παρω 1 ηλεκτρικο θηλαστρο για να βγαζω περισοτερο κ να κανω αποθηκη μητρικου γαλακτος κ να τρφετε μονο απο το δικο μου.η να νοικιασω νοσοκομιακο?

Ευχαριστω για το χρονο σας. περιμενω να με συμβουλεψετε............

Λυπάμαι για την ταλαιπωρία που τράβηξες! Πώς καταφέρνουν και χαλάνε κάτι που μπορεί να πάει πολύ καλά ...

Γράψε μας τις ζυγίσεις σας. Πόσες πάνες λερώνετε και πόσες βρέχετε στο 24ωρο. Τώρα δηλαδή αντλείς αποκλειστικά όλα τα γεύματα του μωρού (πόσα κάνει;) ή δίνεις και ξένο;

Ο πόνος οφείλεται σε λάθος στάση. Πάντως το "παιχνίδι" δεν το έχεις χάσει, θα το στρώσεις σιγά-σιγά.

Επανέρχομαι με τις υπόλοιπες πληροφορίες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καταρχάς, εφόσον το μωρό δεν θήλαζε καλά στο στήθος, είναι βιαστικό να του κόψεις απευθείας το μπουκάλι. Όταν το μωρό δεν θηλάζει καλά, δεν σε πονάει απλώς, αλλά δεν θηλάζει και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να μην χορταίνει, να εκνευρίζεται κτλ. Θα χρειαστεί να συνεχίσεις για λίγο τις αντλήσεις, μέχρι να σιγουρευτείς ότι το μωρό μπορεί να θηλάσει καλά.

Ανάλογα με το πόσο καλά θηλάζει, θα κόβεις λίγα μλ μπουκαλιού κάθε λίγες μέρες. Το μωρό μπορεί να μένει στο στήθος πολλές ώρες στην αρχή αλλά τυχόν πόνος συνήθως δηλώνει λάθος τεχνική.

Ρίξε μια ματιά εδώ για τη σωστή τεχνική και τις στάσεις

http://www.thilasmos.gr/topothetisi.htm

Είναι πιο εύκολο το μωρό να πιάσει το στήθος τη νύχτα που μισοκοιμάται και είναι πιο ήρεμο.

Όταν αντλούμε αποκλειστικά, ενώ το μωρό δεν κάθεται στο στήθος, ακολουθούμε το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού. Όταν το μωρό κάθεται στο στήθος, τροποποιούμε τις αντλήσεις αναλόγως.

Γενικά, είναι καλύτερο για το ανοσοποιητικό του μωρού να θηλάζει απευθείας στην πηγή αλλά προς το παρόν, αυτό που έχει σημασία είναι να τραφεί το μωρό με το δικό σου γάλα και να απαλλαγείται από τα μπουκάλια.

Ενα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά δεν χρειάζεται χαμομήλια ή άλλα υγρά/τροφές, συνήθως μέχρι και τους 6 μήνες.

Λυπάμαι για την ταλαιπωρία που τράβηξες! Πώς καταφέρνουν και χαλάνε κάτι που μπορεί να πάει πολύ καλά ...

Γράψε μας τις ζυγίσεις σας. Πόσες πάνες λερώνετε και πόσες βρέχετε στο 24ωρο. Τώρα δηλαδή αντλείς αποκλειστικά όλα τα γεύματα του μωρού (πόσα κάνει;) ή δίνεις και ξένο;

Ο πόνος οφείλεται σε λάθος στάση. Πάντως το "παιχνίδι" δεν το έχεις χάσει, θα το στρώσεις σιγά-σιγά.

Επανέρχομαι με τις υπόλοιπες πληροφορίες.

καλημερα........

οι ζυγισεις μας εγιναν στης 28/06 3500

01/07 3200

08/07 3710

ειμαστε βρεγμενοι σε καθε αλλαγη πανας 8-9 φορες κ παραπανω

οπως επισης κ λερωμενοι σχεδον μετα απο καθε γευμα κανουμε κακακια μας!!!(μυριζουν κιολας τωρα προσπαθω να το θηλασω αποκληστικα (σημερα παμε στην τριτη ημερα αποκλιστικης προσπαθειας)πριν ναι, εβγαζα ολα τα γευματα κ ξενο του εδινα μονο ενα γευμα κ εκεινο το βραδυ 11-12 πριν κοιμηθει για τους κολοικους πιο πολυ,αν κ δεν εκανε 1 μερα μονο πονεσε,για να μην κανει!ετρωγε 150 μλ καθε 3-4 ωρες κ τα γευματα ηταν 6-7 περιπου....

να ρωτησω κ κατι αλλο... πριν μπω στη διαδικασια της αντλησης θηλαζα, ειχα παρατηρησει οτι αν ξυπνουσε το βραδυ μετα απο δυο ωρες αφου ειχε φαει,δεν ετρωγε ουτε 5 λεπτα αποοτο στηθος κ κκοιμοταν για 3 ωρες ισως κ παραπανω. επειδη ηταν βραδυ γινοταν αυτο?για παραδειγμα σημερα: ειχα τελειωσει το φαγητο του στις1 το βραδυ(ειχαμε ξεκινησει να θηλαζουμε απο τις 11 κ στο τελος κουραστικε ο μπεμπης κ του εδωσα 100 μλ αντλημενο)κ ξυπνησε στις 6 το πρωι δεν εφαγε ουτε 5 λεπτα κ κοιματε... το στηθος μου εχει πρηστει κ σξεφτομαι αν πρεπει να βγαλω το γαλα κ αυτο γιατι , δεν ξερω τι ωρα θα ξυπνησει ο μπεμπης κ αν τι στηθος μου θα εχει γεμισει...αλλα θα το βγαλω γιατι δεν αντεχω με ποναει... ελπιζω να εκανα καλα!!!

ακομα,αυτο που προσπαθω ακομα να καταλαβω κ δεν εχω καταλαβει ειναι οταν κανω αντληση περιμενω να γεμισει το στηθοσ να βαρυνει για να το αδειασω,ειναι σωστο αυτο?γιατι διαβασα προσφατα,οτι δεν πρεπει να πριζετε το στηθος κ αυτο μπορει να προκαλεσει μειωση του γαλατος ,αληθευει?

ευχαριστω πολυ,που με συμβουλευετε....:D

καλημερα........

οι ζυγισεις μας εγιναν στης 28/06 3500

01/07 3200

08/07 3710

ειμαστε βρεγμενοι σε καθε αλλαγη πανας 8-9 φορες κ παραπανω

οπως επισης κ λερωμενοι σχεδον μετα απο καθε γευμα κανουμε κακακια μας!!!(μυριζουν κιολας τωρα προσπαθω να το θηλασω αποκληστικα (σημερα παμε στην τριτη ημερα αποκλιστικης προσπαθειας)πριν ναι, εβγαζα ολα τα γευματα κ ξενο του εδινα μονο ενα γευμα κ εκεινο το βραδυ 11-12 πριν κοιμηθει για τους κολοικους πιο πολυ,αν κ δεν εκανε 1 μερα μονο πονεσε,για να μην κανει!ετρωγε 150 μλ καθε 3-4 ωρες κ τα γευματα ηταν 6-7 περιπου....

να ρωτησω κ κατι αλλο... πριν μπω στη διαδικασια της αντλησης θηλαζα, ειχα παρατηρησει οτι αν ξυπνουσε το βραδυ μετα απο δυο ωρες αφου ειχε φαει,δεν ετρωγε ουτε 5 λεπτα αποοτο στηθος κ κκοιμοταν για 3 ωρες ισως κ παραπανω. επειδη ηταν βραδυ γινοταν αυτο?για παραδειγμα σημερα: ειχα τελειωσει το φαγητο του στις1 το βραδυ(ειχαμε ξεκινησει να θηλαζουμε απο τις 11 κ στο τελος κουραστικε ο μπεμπης κ του εδωσα 100 μλ αντλημενο)κ ξυπνησε στις 6 το πρωι δεν εφαγε ουτε 5 λεπτα κ κοιματε... το στηθος μου εχει πρηστει κ σξεφτομαι αν πρεπει να βγαλω το γαλα κ αυτο γιατι , δεν ξερω τι ωρα θα ξυπνησει ο μπεμπης κ αν τι στηθος μου θα εχει γεμισει...αλλα θα το βγαλω γιατι δεν αντεχω με ποναει... ελπιζω να εκανα καλα!!!

ακομα,αυτο που προσπαθω ακομα να καταλαβω κ δεν εχω καταλαβει ειναι οταν κανω αντληση περιμενω να γεμισει το στηθοσ να βαρυνει για να το αδειασω,ειναι σωστο αυτο?γιατι διαβασα προσφατα,οτι δεν πρεπει να πριζετε το στηθος κ αυτο μπορει να προκαλεσει μειωση του γαλατος ,αληθευει?

ευχαριστω πολυ,που με συμβουλευετε....:D

Καλή σου μέρα

Το όλο θέμα σου είναι η συνεργασία με το μωρό.

Το μωρό μπορεί να κάτσει και δυο ώρες στο στήθος χωρις όμως αυτό να σημαίνει κάτι σημασία εχει πόση ώρα καταπίνει ενεργά γάλα

Για να το καταλάβεις αυτό θα κοιτάς το πηγούνι του μωρού όταν κατεβάζει μια γουλιά κατεβαίνε και το πηγούνι προς τα κάτω και κάνει παύση

Πρόσεξε καλά το βίντεο που σου βάζω

http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-reallygood

αυτό το βίντεο δείχνει ενα μωρό που θηλάζει πολύ καλά

http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-nibbling

και σε αυτό το βίντεο δείχνει ενα μωρό που κυρίως πιπιλάει χωρίς να κατεβάζει γουλιές

Αρα πρέπει να πιάσει πολύ καλά το στήθος δηλ. ένα μεγάλο μέρος θηλαίας άλω γιατί εκεί γίνεται η δουλειά όχι μόνο τη θηλή.

Ο πόνος στις θηλές είναι ένδειξη ότι κάτι δεν παει καλά

Θα σταματάς και θα βάζεις το μωρό ξανά.

Σε ότι αφορά την επάρκεια γάλακτος έχεις και με το παραπάνω αφού μπορείς και αντλείς 120-180 μλ με το θήλαστρο αυτό.

Το βάρος του μωρού είναι παραπάνω απο καλό

Στις 15 μέρες περιμένουμε να ανακτήσει το βάρος γέννησης εσείς το ξεπεράσατε

Απο εκεί και πέρα θέλουμε 155-241 γρ την εβδομάδα

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται καλα θα μετράς πάνες

Θέλεις 7-8 βρεγμένες πάνες (απλά να έχουν βραχεί δεν κοιτάμε ποσότητα) και 4 κενώσεις στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας (χρώμα κίτρινο- μουσταρδί) για τις πρώτες 6 εβδομάδες.

Βάζε το μωρό στο στήθος συχνά στις 2-21/2 ώρες για να είναι πιο υπομονετικό και συνεργάσιμο (αν πεινάει πολύ δεν εχει υπομονή και μιας και έχει την επιλογή του μπουκαλιού θα προτιμήσει αυτό)

Παρακολούθα το μωρό όπως στο βίντεο πιο πάνω

Αν βλέπεις ότι το μωρό πιπιλάει απλά χωρίς να κατεβάζει γουλιά κάνε breast copression

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DRymUDeCAt18&ei=SRA5Ts2FGoSe-Qbeh6DHAg&usg=AFQjCNGoI4JyptE8XedKNVAjI-AfUzKyqA

ουσιαστικά πιέζεις ελαφρά το στήθος στη μέση περίπου για να κινήσεις το ενδιαφέρον του μωρού.

Θα αφήνεις το μωρό στο στήθος για όση ώρα θέλει και μετά θα το σηκώνεις να ρευτεί και μετά προχωράς στο άλλο στήθος αν δεν θέλει οκ αν θέλει πάλι οκ

Δες τα λινκ που σου εχει βαλει η Αμαρεττο για τις στάσεις θηλασμού

Παρακολουθείς τις πάνες του μωρού και μόνο αν το μωρό δεν δείχνει ικανοποιημένο συμπλρώνεις με το αντληρμένο γάλα σου

Και τέλος όσο το στήθος πρήζεται τόσο το σώμα λαμβάνει το μήνυμα να μειώσει την παραγωγή (νομος προσφορας και ζήτησης)

• 1 month later...

γεια σας κοριτσια,

παει ενας μηνας σχεδον που δεν σας εγραψα νεα. η βοηθεια σας ηταν πολυτιμη κ γι'αυτο τα καταφεραμε με τον μπεμπη μου να θηλασουμα αποκληστικα μονο απο το στηθος χωρις μπουκαλι!!!!!! ειμαι πολυ χαρουμενη κ περιφανη !!! αν δεν ηταν το φορουμ κ εσεις που με βοηθησατε δεν ξερω τι θα ειχε γινει....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!

γεια σας κοριτσια,

παει ενας μηνας σχεδον που δεν σας εγραψα νεα. η βοηθεια σας ηταν πολυτιμη κ γι'αυτο τα καταφεραμε με τον μπεμπη μου να θηλασουμα αποκληστικα μονο απο το στηθος χωρις μπουκαλι!!!!!! ειμαι πολυ χαρουμενη κ περιφανη !!! αν δεν ηταν το φορουμ κ εσεις που με βοηθησατε δεν ξερω τι θα ειχε γινει....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!

Μπράβο σου:-D Καλή συνέχεια

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος===>38+5

Β. Το φύλο του βρέφους===> agori

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ===>ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.===>καμμια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.===>οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.===>οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες===>γεννηθηκε 3930. βγηκε απο το νοσοκομειο 3820, 7 ημερων ηταν 4000, 21 ημερων ηταν 4500 κιλα, 35 ημερων ηταν 5 κιλα και τωρα 52 ημερων ηταν 5290

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.===>11

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει===>11

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.===>medela αλλα δε ξερω το τυπο (mini electric)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.===>6 me 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο===>1

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ο μπεμπης μου εχει προβλημα με το ρεψιμο, θηλαζει ελαχιστα λεπτα (1 ή 2 λεπτα) και εχει αναγκη ρεψιματος για αυτα τα 2 λεπτα. Ομως το ρεψιμο το κανει μετα απο ενα τεταρτο -αν ειμαστε τυχεροι-, αφου τον κραταμε στον ωμο και κανουμε βολτες ή τον κραταμε στο γονατο και του χτυπαμε τη πλατουλα οπως μας εδειξε η παιδιατρος. Στην αρχη της ζωης του το ρεψιμο γινοταν μετα απο 1 ωρα. Αν προσπαθησεις να τον ταυσεις πριν ρευτει, χτυπαει χερια ποδια και κλαιει, σαν να σου δειχνει οτι δε μπορει να φαει και δε στεκεται.

Στις 4 πρωτες βδομαδες πνιγοταν κιολας, με το που εβαζε το στομα του στη θηλή και ρουφουσε, πνιγοταν χωρις να παρει αναπνοη. Τωρα ελαχιστοποιηθηκε αυτο το φαινομενο, σχεδον εξαληφθηκε.

Όταν ρουφαει γαλατακι, ειδικα απο το αριστερο στηθος, ακους αέρια να βροντουν στο κορμακι του και τα νιωθω και πισω στην πλατουλα του και στη κοιλιτσα του. Αερια ακουγονται πολλες φορες και οταν κοιμαται.

Όταν ο μικρος ηταν 35 ημερων η παιδιατρος μου ειπε να κοψω εντελως τα γαλακτοκομικα, και να συνεχισω να μη τρωω μοσχαρι κρεμυδι σκορδο καυτερα ακτινιδια φραουλες ξηρους καρπους. Ως τοτε ειχα μπουκωσει τον οργανισμο μου με πολλα γιαουρτια γαλατα και τυρια, που στην κανονικη ζωη μου τα αποφευγω εντελως, καταπιεζα ως λεχωνα ομως τον εαυτο μου θεωρωντας οτι επρεπε να τρωω πολλα γαλακτοκομικα για το καλο του μικρου.

ΑΠο την 36η μερα που εκοψα τα γαλακτοκομικα ειδα μεγαλη βελτιωση στο ρεψιμο και στο πνιιγμο του μικρου. Παρολα αυτα το ρεψιμο συνεχιζει να υπαρχει ως προβλημα.

Αλλο εντονο προβλημα ειναι οτι ο μικρος απο τις 700 το πρωϊ μεχρι τις 2300 το βραδυ κανει καθε 2 ωρες γευμα (15 λεπτα στο ενα στηθος και 15 στο αλλο, χωρις να βαλω μεσα το χρονο για τα ρεψιματα) και με το που τελειωνει παλι δειχνει ότι δεν εχει χορτασει. ΕΙναι συνεχεια στη γκρινια και οταν δεν κοιμαται, συνεχεια θελει αγκαλια και γυρνα προς το στηθος. ΑΛΛΑ καταλαβαινω οτι το στηθος μου δεν εχει προλαβει να γεμισει και ο φουκαριαρης μονιμως πειναει

Την 52 μερα της ζωης του πηγαμε στη παιδιατρο και μας ειπε να δινουμε λιγο συμπληρωμα (aptamil allergy digest) μηπως ειναι αλλεργικος στο αγελαδινο γαλα. Δυστυχως απο την 35η μερα εως την 52η εχει βαλει μονο 290 γραμμαρια!

Γυρναμε στο σπιτι απο τη παιδιατρο και για να του δωσω συμπληρωμα τον πεινασα 8 ωρες. Του προτεινα μονο το μπιμπερο, ο μικρος ειχε πλανταξει στο κλαμα και παρολα αυτα δεν επινε απο το μπιμπερο!! (μπιμπερο εχουμε nuk με σιλικονη και μια ειδικοτερη nuk που μοιαζει η πιπιλα με στηθος.) Τα ξημερωματα αναγκάστηκα να του δωσω στηθος αφου πλεον ο μικρος ειχε πλανταξει για ωρες στο κλαμα.

ΤΗν επομενη μερα ξεκινησα με στηθος και το απογευμα του προτεινα παλι μονο μπιπμερο αλλα παλι το ιδιο δειχνει με το κεφαλι του το στηθος ψαχνει στηθος, αλλα μπιμπερο με τιποτα δε βαζει, το φτυνει. Και πλανταζει στο κλαμα. Σημερα του εδωσα μετα τα απογευματινα γευματα και μπιμπερο γιατι πλεον ειναι ξεκαθαρο οτι δε χορταινει, ζητα να φαει καθε μια ωρα. Αλλα παλι δε το θελει το μπιμπερο. Του ξαναδινω στηθος αλλα νιωθω οτι δεν χορταινει αφου σε λιγοτερο απο μια ωρα ξαναζητα.

Σημερα βρισκομαστε στην 54η μερα της ζωης του

Συνοψιζω:

• εχουμε προβλημα στη δυσκολια ρεψιματος -απο 1 τεταρτο εως 1 ωρα-, που οταν τελικα ρευεται ακουγεται σαν ναυτης,
  • εχουμε απωλεια βαρους (με την έννοια ότι απο 40 γραμμαρια την ημερα που εβαζε τωρα βαζει 18),
  • έχουμε άρνηση μπιμπερο
  • έχουμε κολικους.

Σου γραφω γιατι σημερα το απογευμα εκανε πρασινα κακακια που απο οτι ξερω ειναι δειγμα πείνας.

Κανω κατι λάθος?

Δεν εχω γαλα και πειναει?

Εχει αλλεργια στο γαλα μου και δε τον βοηθαει στην αναπτυξη πλεον?

Οσων αφορά το μπιμπερο, του εχω βαλει και δικο μου γαλατακι απο το θηλαστρο και παλι το αποστρεφεται.

Να συνεχίσω τις προσπαθειες με το μπιμπερο? (με δικο μου γαλα μεσα). Και αν ναι με ποιο τροπο?

ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΣΕ 6 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και θα το φροντιζει μια κυρια αρα ο μικρος θα πρεπει να πινει γαλα μου απο μπιμπερο μεχρι τοτε, ή εστω ξενο γαλα

ΕΠΙΣΗΣ ειναι το δευτερο παιδι μου, αρα δεν ειμαι εντελως απειρη

ο μπεμπης μου εχει προβλημα με το ρεψιμο, θηλαζει ελαχιστα λεπτα (1 ή 2 λεπτα) και εχει αναγκη ρεψιματος για αυτα τα 2 λεπτα. Ομως το ρεψιμο το κανει μετα απο ενα τεταρτο -αν ειμαστε τυχεροι-, αφου τον κραταμε στον ωμο και κανουμε βολτες ή τον κραταμε στο γονατο και του χτυπαμε τη πλατουλα οπως μας εδειξε η παιδιατρος. Στην αρχη της ζωης του το ρεψιμο γινοταν μετα απο 1 ωρα. Αν προσπαθησεις να τον ταυσεις πριν ρευτει, χτυπαει χερια ποδια και κλαιει, σαν να σου δειχνει οτι δε μπορει να φαει και δε στεκεται.

Στις 4 πρωτες βδομαδες πνιγοταν κιολας, με το που εβαζε το στομα του στη θηλή και ρουφουσε, πνιγοταν χωρις να παρει αναπνοη. Τωρα ελαχιστοποιηθηκε αυτο το φαινομενο, σχεδον εξαληφθηκε.

Όταν ρουφαει γαλατακι, ειδικα απο το αριστερο στηθος, ακους αέρια να βροντουν στο κορμακι του και τα νιωθω και πισω στην πλατουλα του και στη κοιλιτσα του. Αερια ακουγονται πολλες φορες και οταν κοιμαται.

Όταν ο μικρος ηταν 35 ημερων η παιδιατρος μου ειπε να κοψω εντελως τα γαλακτοκομικα, και να συνεχισω να μη τρωω μοσχαρι κρεμυδι σκορδο καυτερα ακτινιδια φραουλες ξηρους καρπους. Ως τοτε ειχα μπουκωσει τον οργανισμο μου με πολλα γιαουρτια γαλατα και τυρια, που στην κανονικη ζωη μου τα αποφευγω εντελως, καταπιεζα ως λεχωνα ομως τον εαυτο μου θεωρωντας οτι επρεπε να τρωω πολλα γαλακτοκομικα για το καλο του μικρου.

ΑΠο την 36η μερα που εκοψα τα γαλακτοκομικα ειδα μεγαλη βελτιωση στο ρεψιμο και στο πνιιγμο του μικρου. Παρολα αυτα το ρεψιμο συνεχιζει να υπαρχει ως προβλημα.

Δεν χρειάζεται να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Κανένα θηλαστικό δεν χρειάζεται να τρώει γαλακτοκομικά, για να θηλάζει τα μωρά του. Με καλή και ισορροπημένη διατροφή, παίρνεις ό,τι χρειάζεσαι και χωρίς τα γαλακτοκομικά.

Το πρόβλημα με το ρέψιμο οφείλεται στο ανώριμο πεπτικό του μωρού. Αν το μωρό κοιμάται άνετα χωρίς να ρευτεί, μπορείς να το βάζεις να ξαπλώσει και να το σηκώσεις μόνο αν δείξει ανησυχία.

Ρίξε μια ματιά και στο θέμα της ΓΟΠ στα πρώτα ποστς: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

Αλλο εντονο προβλημα ειναι οτι ο μικρος απο τις 700 το πρωϊ μεχρι τις 2300 το βραδυ κανει καθε 2 ωρες γευμα (15 λεπτα στο ενα στηθος και 15 στο αλλο, χωρις να βαλω μεσα το χρονο για τα ρεψιματα) και με το που τελειωνει παλι δειχνει ότι δεν εχει χορτασει. ΕΙναι συνεχεια στη γκρινια και οταν δεν κοιμαται, συνεχεια θελει αγκαλια και γυρνα προς το στηθος. ΑΛΛΑ καταλαβαινω οτι το στηθος μου δεν εχει προλαβει να γεμισει και ο φουκαριαρης μονιμως πειναει

Το μωρό πεινάει, γιατί δεν προλαβαίνει να φάει. Το μωρό το αφήνουμε στο ένα στήθος όσο εκείνο θέλει, χωρίς ρολόι, και μόλις χάσει το ενδιαφέρον του, το βάζουμε στο άλλο στήθος. Κάνουμε εναλλαγές, όταν το μωρό χάνει το ενδιαφέρον, μέχρι να κοιμηθεί ή να σταματήσει να θηλάζει ενεργά και αφήνει το στήθος μόνο του. Αν έχουμε πρόβλημα υπερπαραγωγής, τότε ακολουθούμε άλλη τακτική, ένα στήθος ανά γεύμα, για όση ώρα θέλει το μωρό. Μετά το ρέψιμο, μπορείς να ξαναπροσφέρεις, για την περίπτωση που χρειάζεται λίγο ακόμη γάλα, για να είναι εντελώς χορτάτο.

Την 52 μερα της ζωης του πηγαμε στη παιδιατρο και μας ειπε να δινουμε λιγο συμπληρωμα (aptamil allergy digest) μηπως ειναι αλλεργικος στο αγελαδινο γαλα. Δυστυχως απο την 35η μερα εως την 52η εχει βαλει μονο 290 γραμμαρια!

Δεν έχει νόημα να κάνεις αποχή από τα γαλακτοκομικά και ταυτόχρονα να δίνεις συμπλήρωμα. Αν κάνεις προσεκτική αποχή, τότε ο θηλασμός είναι το μόνο που του χρειάζεται. Τα υποαλλεργικά γάλατα δεν γίνονται καλά δεκτά σε αρκετά παιδιά και προκαλούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Η αλλεργία μπορεί να είναι αιτία χαμηλής πρόσληψης βάρους αλλά φαίνεται σαν να μην θηλάζει αρκετά. Επίσης, μπορεί να υπάρχει κάποια ουρολοίμωξη ή κάποια ίωση που να μην αφήνει το μωρό να βάλει ικανοποιητικό βάρος.

Αν το μωρό θήλαζε με περιορισμό στο χρόνο, είναι πιθανόν να μην έπαιρνε αρκετό γάλα.

Γυρναμε στο σπιτι απο τη παιδιατρο και για να του δωσω συμπληρωμα τον πεινασα 8 ωρες.

Του προτεινα μονο το μπιμπερο, ο μικρος ειχε πλανταξει στο κλαμα και παρολα αυτα δεν επινε απο το μπιμπερο!! (μπιμπερο εχουμε nuk με σιλικονη και μια ειδικοτερη nuk που μοιαζει η πιπιλα με στηθος.) Τα ξημερωματα αναγκάστηκα να του δωσω στηθος αφου πλεον ο μικρος ειχε πλανταξει για ωρες στο κλαμα.

Η παιδίατρος το πρότεινε αυτό;;;

Στις περιπτώσεις που το συμπλήρωμα είναι πραγματικά απαραίτητο, το δίνουμε όπως ακριβώς εννοείται, ως συμπλήρωμα, δηλαδή πρώτα θηλάζουμε και μετά δίνουμε συγκεκριμένη ποσότητα. Πού αποσκοπεί να μένει το μωρό τόσες ώρες νηστικό;;;

ΤΗν επομενη μερα ξεκινησα με στηθος και το απογευμα του προτεινα παλι μονο μπιπμερο αλλα παλι το ιδιο δειχνει με το κεφαλι του το στηθος ψαχνει στηθος, αλλα μπιμπερο με τιποτα δε βαζει, το φτυνει. Και πλανταζει στο κλαμα. Σημερα του εδωσα μετα τα απογευματινα γευματα και μπιμπερο γιατι πλεον ειναι ξεκαθαρο οτι δε χορταινει, ζητα να φαει καθε μια ωρα. Αλλα παλι δε το θελει το μπιμπερο.

Για την επιστροφή στη δουλειά, το μπιμπερό θα του το μάθει άλλος, όχι εσύ. Το μωρό από σένα θέλει στήθος και δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί του αρνείσαι το θηλασμό. 2 βδομάδες πριν επιστρέψεις στη δουλειά, θα αρχίσεις να κάνεις πρόβες απουσίας, οπότε κάποιος άλλος θα του δίνει το μπιμπερό.

Του ξαναδινω στηθος αλλα νιωθω οτι δεν χορταινει αφου σε λιγοτερο απο μια ωρα ξαναζητα.

Είναι πιθανόν να περνά άλμα ανάπτυξης και γι'αυτό να ζητάει πιο συχνά. Εφόσον του προσφέρεις συχνά και ανεμπόδιστα, χωρίς περιορισμούς, η παραγωγή σου θα αυξηθεί όσο πρέπει. Αν παρεμβαίνεις με συμπλήρωμα, η παραγωγή σου θα μειωθεί.

Σου γραφω γιατι σημερα το απογευμα εκανε πρασινα κακακια που απο οτι ξερω ειναι δειγμα πείνας.

Τα πράσινα κακά μπορεί να είναι ένδειξη αλλεργίας , πιθανώς στα γαλακτοκομικά (προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά: ψωμί, αλλαντικά κτλ). Αν κάνεις σωστά αποχή, χρειάζονται 4 εβδομάδες, για να καθαρίσει πλήρως το σύστημα του μωρού από τις αλλεργιογόνες πρωτεΐνες του γάλακτος.

Επίσης, μπορεί να είναι ένδειξη ίωσης.

Τέλος, μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό δεν κάθεται αρκετά στο στήθος, οπότε παίρνει μόνο το αραιό γάλα.

Κανω κατι λάθος?

Το μωρό πρέπει να θηλάζει συχνά και ανεμπόδιστα. Κάθε συστηματική παρέμβαση στο θηλασμό έχει αντίκτυπο.

Δεν εχω γαλα και πειναει?

Από ό,τι φαίνεται γάλα μπορείς να έχεις αλλά δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση. Αν τυχόν χρειάζεται παραπάνω γάλα, τότε με παραπάνω θηλασμούς, μέσα σε λίγες μέρες η παραγωγή προσαρμόζεται και επανερχόμαστε σε πιο ομαλούς ρυθμούς.

Εχει αλλεργια στο γαλα μου και δε τον βοηθαει στην αναπτυξη πλεον?

Είναι μάλλον απίθανο να έχει αλλεργία στο γάλα σου - μάλλον σε κάτι που τρως. Εφόσον είδες βελτίωση με την αποχή από τα γαλακτοκομικά, σημαίνει ότι υπάρχει ευαισθησία και καλό θα είναι να ενημερωθείς περισσότερο για το πώς μπορείς να επιλέγεις με σιγουριά ασφαλείς τροφές.

Οσων αφορά το μπιμπερο, του εχω βαλει και δικο μου γαλατακι απο το θηλαστρο και παλι το αποστρεφεται.

Να συνεχίσω τις προσπαθειες με το μπιμπερο? (με δικο μου γαλα μεσα). Και αν ναι με ποιο τροπο?

ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΣΕ 6 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και θα το φροντιζει μια κυρια αρα ο μικρος θα πρεπει να πινει γαλα μου απο μπιμπερο μεχρι τοτε, ή εστω ξενο γαλα

Όπως ανέφερα, κάποιος άλλος πρέπει να δίνει το μπιμπερό, εσύ μπορείς μόνο να θηλάζεις, όταν είσαι μαζί του - εφόσον θέλεις να διατηρήσεις τη γαλουχία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...