Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποβολή 4χρονου από ιδιωτικό παιδικό σταθμό

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Το Σεπτεμβρη εγραψα τον μικρο μου (4 ετων) σε έναν καινουριο παιδικο σταθμο στο Κατω Χαλάνδρι. Πριν λιγους μηνες είχαμε συζητησει με τη διευθυντρια και την δασκαλα του παιδιου για καποια προβληματάκια συμπεριφορας του παιδιου, -τα οποια εκδηλωνονταν ΜΟΝΟ στο σχολειο- για τα οποια με διαβεβαιωσαν ότι δεν χρειαζοταν υποστηριξη από ειδικο και ότι εχουν βρει τροπο να το ¨διαχειριστουν¨.

Πριν 5 ημερες με ειδοποιησε η διευθυντρια να παω να παρω το παιδι από το σχολειο γιατι χτυπησε λεει αναιτια μια από τις δασκάλες. Υπεθεσα ότι τον απεσυραν εκεινη τη μερα για να ηρεμησει...

Μολις όμως ο παππους πηγε να τον παρει, βρηκε ένα λυπημενο παιδακι εξω από την ταξη (δεν του εδωσαν καν να φαει αν και ηταν περασμενη η ωρα) φορτωμενο με όλα τα προσωπικα του αντικείμενα-αυτά που μενουν μονιμα στο σχολειο- και το κουτι με τις εργασιες της χρονιας! Μονιμη αποβολή, ΧΩΡΙΣ καμια προειδοποιηση και ενώ ειχα πληρωσει ηδη τα διδακτρα.

Ο μικρος μου ειπε ότι μετα το συμβαν η Σ. (διευθυντρια) του ειπε ότι είναι "απαράδεκτος και απαγορευεται να ξαναπαει στο σχολειο της", και επισης ότι" οι Τ...οι (το ονομα του παιδιου) δεν εχουν καμια θεση εκει"!!!! Πληροφορια που επιβεβαιωθηκε από όλα τα παιδακια της ταξης που ηταν παροντα!!!

Ειμαι εξοργισμένη από τον τροπο που πληγωσαν το μικρουλι μου! Μιλαμε για ένα παιδι 4 ετων!!

Και μετα σου λενε για παιδαγωγούς....

Πού εμπιστευόμαστε τα αγγελούδια μας....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σας.

Το Σεπτεμβρη εγραψα τον μικρο μου (4 ετων) σε έναν καινουριο παιδικο σταθμο στο Κατω Χαλάνδρι. Πριν λιγους μηνες είχαμε συζητησει με τη διευθυντρια και την δασκαλα του παιδιου για καποια προβληματάκια συμπεριφορας του παιδιου, -τα οποια εκδηλωνονταν ΜΟΝΟ στο σχολειο- για τα οποια με διαβεβαιωσαν ότι δεν χρειαζοταν υποστηριξη από ειδικο και ότι εχουν βρει τροπο να το ¨διαχειριστουν¨.

Πριν 5 ημερες με ειδοποιησε η διευθυντρια να παω να παρω το παιδι από το σχολειο γιατι χτυπησε λεει αναιτια μια από τις δασκάλες. Υπεθεσα ότι τον απεσυραν εκεινη τη μερα για να ηρεμησει...

Μολις όμως ο παππους πηγε να τον παρει, βρηκε ένα λυπημενο παιδακι εξω από την ταξη (δεν του εδωσαν καν να φαει αν και ηταν περασμενη η ωρα) φορτωμενο με όλα τα προσωπικα του αντικείμενα-αυτά που μενουν μονιμα στο σχολειο- και το κουτι με τις εργασιες της χρονιας! Μονιμη αποβολή, ΧΩΡΙΣ καμια προειδοποιηση και ενώ ειχα πληρωσει ηδη τα διδακτρα.

Ο μικρος μου ειπε ότι μετα το συμβαν η Σ. (διευθυντρια) του ειπε ότι είναι "απαράδεκτος και απαγορευεται να ξαναπαει στο σχολειο της", και επισης ότι" οι Τ...οι (το ονομα του παιδιου) δεν εχουν καμια θεση εκει"!!!! Πληροφορια που επιβεβαιωθηκε από όλα τα παιδακια της ταξης που ηταν παροντα!!!

Ειμαι εξοργισμένη από τον τροπο που πληγωσαν το μικρουλι μου! Μιλαμε για ένα παιδι 4 ετων!!

Και μετα σου λενε για παιδαγωγούς....

Πού εμπιστευόμαστε τα αγγελούδια μας....

ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! Δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα εν ετει 2015! Από εκπαιδευτικούς - ψυχολόγους.

Γραψε το όνομα του σταθμού!! Δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς για δυσφήμιση, αν λες αλήθεια, γιατί απλά όλα αυτά θα πρεπει να συμπεριληφθούν σε μήνυση που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις.

Για ποιον σταθμό μιλάς???? Πρέπει να προστατευθούν κι άλλες κοπέλες ή να βρεις άλλες που πάνε στο σταθμό και να σου πουν τις εμπειρίες τους από αυτόν τον σταθμό που πιθανόν συμπίπτει η συμπεριφορά με αυτό που σας συνέβη.

Απαράδεκτο.... κ ταυτόχρονα πολύ λυπηρο... από που να προστατευτούμε πλέον... προσπαθούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας ειδικά σ' αυτή τη μικρή ηλικία, πληρώνουμε κ κάποιοι με πολύ κόπο κ αυτά είναι τα αποτελέσματα? Ότι κ να κάνει ένα παιδί 4 ετών δεν φταίει τόσο ώστε να αξίζει τέτοια συμπεριφορά... η πρώτη μου σκέψη θα ήταν πράγματι να κινηθείς νομικά όχι για να εκδικηθείς αλλά για να προστατεύσεις άλλα παιδάκια κ άλλους γονείς από παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες μπορεί ποτέ να μην έχουν μεταφερθεί από τα παιδιά στους γονείς τους...

ειδικά αν θέλετε να κάνετε κάποια νομική κίνηση, δεν θα πρέπει επουδενί να δωσετε το όνομα του σταθμού.

οι νόμοι περι δυσφήμισης στην Ελλάδα είναι τέτοιοι που και δίκαιο να έχετε μπορεί να σας πάει καποιος στα δικαστήρια.

παρακαλώ τα άλλα μέλη: εάν δεν έχετε γνώσεις μην βάζετε κάποιον σε μπελά παροτρύνοντας να πει το όνομα κ την επωνυμία σε τέτοια ή και σε άλλη περίπτωση.

ειναι απαράδεκτο το γεγονός,

όμως νομικά δίκαιο θα βρείτε ΜΟΝΟ εάν συμβουλευτείτε δικηγόρο.

Εδώ αυτό που μπορείτε να πάρετε είναι εμπειρίες άλλων μελών για το εάν τους έτυχε κάτι τέτοιο, οπως και συμβουλές απο άτομα που έχουν νομικές γνώσεις συγκεκριμένα για τέτοια θέματα,

εάν τυχει να διαβάζει κάποιος,

και να σας συμβουλέψουν αντίστοιχα για τα δικαιώματά σας .

Παιδαγωγικά κάτι τέέτοιο είναι ανεπίτρεπτο, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας φορέας που να κατακρίνει τέτοιες τακτικές ούτε να τιμωρεί παιδικους σταθμούς,

και εγώ προσωπικά δεν εχω νομικες γνωσεις γαι να σας πω οτι να αυτό μπορείτε να κάνετε.

πρέπει απαραιτήτως να ρωτήσετε δικηγόρο, για το τι μπορείτε να κάνετε για να διεκδικήσετε ίσως κάποια αποζημίωση για ηθική βλάβη? δεν ξέρω πως αλλιώς λέγεται.

η πραγματικότητα είναι μία: στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει δεοντολογία σε αυτό το επάγγελμα γενικά κ παντού, και αυτό θα σας το πουν πολλοι γονείς, .....είναι ότι σας τύχει..

δεν είναι το μόνο επάγγελμα εδώ, όπου ο καθένας παίρνει αποφάσεις αναλόγως με το πως τον βολεύει και όχι με το ανάλογα το τι θα ήταν σωστό .

Συμβουλευτείτε δικηγόρο αυτό είναι το μόνο που θα σας δώσει κατεύθυνση πραγματική για το τι να κάνετε.

Να λετε δεξια και αριστερά ποιος ειναι ο σταθμός, πουθενά δε θα σας βγάλει, και όπως ειπα πιο πάνω, σας βάζει και σε κακή θέση

συμφωνα με το νομικο πλαίσιο περι δυσφήμισης (αυτό είναι το οποιο έχω πολύ καλές γνώσεις και για αυτό μιλάω για αυτό).

Το όνομα με το που θα το βάλετε θα απομακρυνθεί απο τους διαχειριστές για την δική σας προστασία και για προστασία απέναντι στην ιστοσελίδα.

Προσωπικά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξαναπατήσετε σε αυτό το σχολείο μαζί με μάρτυρα (άλλο άτομο οχι οικογενεια σας) απλώς και μόνο για να τους πείτε, παρουσία του παιιδού σας, ότι αυτό που έκαναν ήταν απαράδεκτο,

για τους 1 2 3 λόγους,

και ότι χαίρεστε που δεν θα ξαναπατε και πηγατε μόνο και μόνο για να τους πείτε ακριβώς αυτό, στο πρόσωπό τους απευθείας.

να το ακουσει το παιδί σας γιατι τα καταλαβαίνει όλα και θα πάρει το μήνυμα ότι τουλαχιστον αυτό που ένιωσε, δεν το εγκρίνετε, και αυτό που μπορείτε να κάνετε, για εκείνο,

ειναι ακριβως αυτό.

Να πείτε πως νιώσατε, και πως αισθάνεστε και ότι δε θα τους ξαναδείτε ποτέ σας και θα βρείτε άλλο μέρος που να φέρεται καλά στο παιδί σας και θα του δώσει αυτό που έχει ανάγκη.

Προτείνω επίσης να καλέστε τη γραμμή σύνδεσμος για να σας πουν απο ψυχολογικής πλευράς πως αλλιώς θα μπορούσατε να χειριστείτε αυτή τη κατάσταση για το παιδί σας.

είναι στο 801 801 1177 αστική χρέωση, της εταιρείας ΕΨΥΠΕ.

σιγουρα δεν ειναι σωστό εξαιτίας της συμπεριφορας της διευθυντριας να χασει επαφη με τους συμμαθητές του για αυτό κανονίστε ΑΜΕΣΑ συνάντηση με όλους , έτσι ώστε να ξέρει ότι μπορεί πάντα να τους ξαναδεί, να τους εχει φίλους κ οτι φεύγοντας απο εκεί, δεν χάνει και αυτους.

Αυτό για μένα είναι το πιο άσχημο πράγμα, ....

το παιδί δε μπορεί να καταλαβει κ δεν εχει προετοιμαστεί για αυτό τον αποχωρισμό,

όπως θα είχε προετοιμαστεί όταν θα έρθει το καλοκαίρι ,που λες στο παιδί τώρα θα πανε όλοι διακοπές, ή θα πανε ολοι σπιτι τους και τελειώνει η χρονιά,... που το προετοιμαζεις και για κάποιο καιρό πριν.

για αυτό και εσείς πρέπει να βεβαιώσετε με πράξεις (όχι λεξεις, .....) ότι το παιδί σας θα συνεχισει άμεσα να ξαναβλεπει τους φίλους του και μαλιστα επικοινωνήστε με τους άλλους γονείς για να τους ζητήσετε βοήθεια σε αυτό, ότι πχ μια φορά τη βδομαδα να συναντιόσαστε σε καποιο μέρος,...

Αδιανόητη συμπεριφορά, και αντιδεοντολογική και τι να πω...

μπορείτε να αναφέρετε για το τι είδους χτύπημα και με τί αντικείμενο εάν ηταν αντικείμενο, έγινε το συμβάν?

όταν σας είχαν ειδοποιησει τότε για τα συμβάντα, τι ήταν τα περιστατικά αυτά ?

σας ανέφεραν πως το είχαν "διαχειριστεί" ή τίποτα?

είχαν κάποια υποψία για κάτι, για το τι φταιει, πότε συμβαίνει κλπ ?

το σωστό δεοντολογικά θα ήταν να σας πουν ΑΚΡΙΒΩΣ πως θα το χειριστούν γαι να ξερετε να εχετε και εσείς την ίδια πρακτική στο σπίτι και να γνωρίζετε /είσαστε συνεργάτις σε αυτή την προσπάθεια.

δεν θα πρεπε παντως να ειχαν πει ΤΙΠΟΤΑ στο παιδί, και θα επρεπε να περιμένουν να μιλησουν με τους γονείς.

όπως σας είπα όμως, εδώ δεν υπαρχει επαγγελματική δεοντολογία σε όλους.

όπως κ στην δημοσιογραφία δεοντολογία θα ήταν να λενε πριν βαζουν βιαιες εικονες "απομακρύνετε απο την οθόνη παιδιά " " ακολουθούν γραφικές εικόνες" αλλά δεν.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μήνυση στο σχολείο και συμβουλή ψυχολόγου για το πως να το διαχειριστείτε σε σχέση με το παιδί.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι επίθεση μπορεί να δεχτεί μια δασκάλα από ένα τετράχρονο...

Καλά ο παππούς πως αντέδρασε στο περιστατικό;

Διαφημίσεις

επειδή γνωριζω το νομικο πλαισιο περι δυσφημισης δεν ανεφερα εξ αρχης το ονομα του σταθμου.

Αρχικα μου ειχαν πει ότι το παιδι ηταν πολύ "πιεσμενο" και ¨αγχωμενο" και ότι θα χαλαρωναν λιγο μαζι του-φροντισαν μαλιστα να τον χωρισουν απο τους κολλητούς του γιατι εκαναν πολλη φασαρια. Βεβαια δεν σταματησαν ουτε λεπτο να το βαζουν τιμωρια γιατι μιλουσε την ωρα του "μαθηματος" και γιατι ηταν ανυπακουο. Το θεμα είναι ότι στο τελος ειπαν ότι το παιδι ηταν ανεξελεγκτο, και ότι δεν ειχε ορια!

Στο σπιτι βεβαια δεν ειχα καμια ενδειξη ανυπακοής ή ανάρμοστης-επιθετικης συμπεριφορας και σιγουρα δεν ειχε σηκωσει χερι ποτε να χτυπησει καποιον. Τη δασκαλα μου ειπαν ότι της εδωσε γροθια στο ματι, γιατι προσπαθησε με το ζορι να του βαλει αντιηλιακο και αυτό αρνηθηκε!

Οσο για το ψυχολογικο κομματι, εξηγήσαμε στο παιδι ότι υπαρχουν καποιοι ενηλικες που εχουν μεγαλο κεφαλι και μικρο μυαλο-σαν μυρμηγκιού και ότι δεν αξιζει να πληγωνόμαστε και να στεναχωριόμαστε από τέτοιους ανθρώπους. Το καταλαβε, χαλαρωσε, αλλα ακομα το δουλεύουμε... Με τους φιλους του βρεθηκε αμεσως μετα το συμβαν και εννοείται ότι θα κρατησουμε επαφη..

και οι άλλες μαμαδες σοκαριστηκαν με το περιστατικο (το εμαθαν από τα δικα του παιδια τα οποια ηταν επισης σοκαρισμένα και στεναχωρημένα) και οσες ειχαν μικροτερο παιδακι που θα συνεχιζε εκει, αποφασισαν να το παρουν από το σταθμο.

Ειληκρινα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να μπω στη διαδικασια να τους κυνηγησω, δεν εχω ξεκαθαρη εικονα για το νομικο πλαισιο-αν και είμαι ακομα εξοργισμενη με το γεγονος. Από ότι ξερω, οι παιδικοι δεν ελέγχονται από πουθενα. Το μονο που θα μπορουσα να κανω είναι αγωγη για λεκτικη-ψυχολογικη κακοποιηση του παιδιου.

Αν εχει καποιος ιδεα για καποιον δικηγορο, δεκτες οι προτασεις σε π.μ

Μήνυση στο σχολείο και συμβουλή ψυχολόγου για το πως να το διαχειριστείτε σε σχέση με το παιδί.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι επίθεση μπορεί να δεχτεί μια δασκάλα από ένα τετράχρονο...

Καλά ο παππούς πως αντέδρασε στο περιστατικό;

Οσο για τον παππου.... παραλιγο να παθει εγκεφαλικο! Βεβαια εκεινη την ωρα δεν αντεδρασε, γιατι δεν ηξερε αν ειχε συμφωνηθεί κατι και γενικα του ειχα απαγορευσει να εμπλέκεται με το σχολειο (θα μπορουσε πραγματικα να τα κανει λαμπογυαλο, και δεν αξιζε!!)

Δεν εχω λογια να περιγραψω τα συναισθηματα μου. Προσπαθω να μπω στη θεση σου μανουλα και φριττω...Καλα, τι σοι παιδικος σταθμος ειναι αυτος; Ποιος τον διευθυνει; Τα ταγματα των Ες Ες; Να μην το αφησεις ετσι το περιστατικο, ειναι υποχρεωση σου να βοηθησεις αλλους γονεις που πιθανον θα αντιμετωπισουν τετοια συμπεριφορα. Τι στο καλο εκανε το τετραχρονο που το διωχνουν απο τον σταθμο; Φονο;

Aπαραδεκτη η συμπεριφορα του παιδικου σταθμου και φυσικα πρεπει να πραξετε αναλογα. Απο τη αλλη μερια δεν μπορουμε να δικαιολογουμε την επιθετικοτητα ενος παιδιου σε οποια ηλικια.

Aπαραδεκτη η συμπεριφορα του παιδικου σταθμου και φυσικα πρεπει να πραξετε αναλογα. Απο τη αλλη μερια δεν μπορουμε να δικαιολογουμε την επιθετικοτητα ενος παιδιου σε οποια ηλικια.

Εννοειται αυτο, ομως υποθετω πως ο ενδεδειγμενος τροπος αντιμετωπισης δεν ειναι η αποβολη και ο στιγματισμος του παιδιου...

Διαφημίσεις

Μα ποιος δικαιολογησε το παιδι??? Κάθε πραξη βιας-σωματικης ή λεκτικης- απ οπου και αν προερχεται, είναι κατακριτέα. Αλλα ουτε θα το κρεμασουμε ή θα το διωξουμε! Με τη συζητηση τα παιδια αντιλαμβάνονται τα λαθη τους και διορθώνονται. Τουλάχιστον ετσι λειτουργει το δικο μου...

Εγώ δικαιολογώ το παιδί... Κ δεν εννοώ τη βίαιη συμπεριφορά γενικώς. Όταν ένα παιδί 4 ετών έχει βίαιη συμπεριφορά δεν φταίει το παιδί. Αλλού είναι το πρόβλημα. Κ δεν μιλάω μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά για όλα τα παιδάκια που μπορεί να κάνουν κάτι που για εμείς ονομάζουμε "βίαιο" γιατί κάτι προσπαθούν να μας πουν... οι παιδαγωγοί είναι οι πρώτοι που έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό και να φέρονται ανάλογα...

Τη δασκαλα μου ειπαν ότι της εδωσε γροθια στο ματι, γιατι προσπαθησε με το ζορι να του βαλει αντιηλιακο και αυτό αρνηθηκε!

Από τη σκοπιά του παιδιού, δηλαδή, ήταν αυτοάμυνα. Δεν δικαιολογώ τη βία ούτε κι αν προέρχεται από τετράχρονα, αλλά άλλο π.χ. να επιτίθονταν στη δασκάλα επειδή το μάλωσε, κι άλλο να προσπαθεί η δασκάλα να το αγγίξει παρά τη θέλησή του (άσχετα που εμείς οι μεγάλοι θεωρούμε το αντηλιακό απαραίτητο) κι αυτό να αμύνεται με γροθιές. Λυπάμαι πολύ.

Δικαιολογουμε το παιδι που γρονθοκοπησε στο ματι την δασκαλα για το αντιηλιακο.. οκ.. τι να πω? Αν ερχοταν πχ καμενο απο τον ηλιο θα λεγαμε για την παλιοδασκαλα που δεν προσεξε το παιδι. Μηπως καποια στιγμη πρεπει να δουμε λιγο αλλιως τα πραγματα?

Οχι δεν υπαρχει δικαιολογια οταν γινεται βιαιος καποιος..

Αυτοαμυνα δεν ειναι να ριξεις μπουνια στο ματι του αλλου.

Δικαιολογουμε το παιδι που γρονθοκοπησε στο ματι την δασκαλα για το αντιηλιακο.. οκ.. τι να πω? Αν ερχοταν πχ καμενο απο τον ηλιο θα λεγαμε για την παλιοδασκαλα που δεν προσεξε το παιδι. Μηπως καποια στιγμη πρεπει να δουμε λιγο αλλιως τα πραγματα?

Δεν είδα κανέναν να δικαιολογεί τη γροθιά. Όμως όλοι μας, ακόμη κι όσοι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας χωρίς σωματική τιμωρία, έχουμε κάνει πράγματα που έπρεπε να κάνουμε, αλλά από τη σκοπιά των παιδιών είναι βία, π.χ. αλλάξαμε την πάνα χωρίς να το θέλουν, τα δέσαμε στο καθισματάκι αυτοκινήτου, τους δώσαμε σιροπάκι με το ζόρι, τους κάναμε ενέσεις, τους πήραμε πράγματα από τα χέρια, και μερικές γροθιές και κλοτσιές μας πέτυχαν κι εμάς τους γονείς. Δεν ξέρω τι γροθιά έφαγε η δασκάλα, και φυσικά αν π.χ. της έσπαζαν τα γυαλιά θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι γονείς του παιδιού. Αλλά θεωρώ απαράδεκτο να κακοχαρακτηρίζεις και να διώχνεις οριστικά χωρίς δεύτερη κουβέντα ένα παιδί επειδή έκανε μια φορά κάτι που πιθανώς ούτε το ίδιο καλά-καλά κατάλαβε.

Διαφημίσεις

Και όχι απλώς το έδιωξαν... Του μάζεψαν τα πράγματα επιτόπου...

Εμένα μου χτύπησε λίγο αυτό το "αναίτια" που είπε η διευθύντρια. γιατί χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη; Μήπως έχει συμβεί τίποτα άλλο και πάνε να κουκουλώσουν κάτι που έκανε η δασκάλα;

Απίστευτο!! Είναι καλά να κάνετε μια κουβέντα με την υπεύθυνη του σχολείου και τη δασκάλα προτού φύγετε μια και καλή από το σχολείο αυτό. Συγγνώμη, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι να χειριστούν παιδιά με δύσκολο χαρακτήρα, παιδιά με ιδιαιτερότητες, παιδιά με νεύρα, παιδιά κλειστού χαρακτήρα και χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις. Κι αν έκανε το παιδί κάτι που δεν έπρεπε, όφειλαν να του μιλήσουν, να του εξηγήσουν, αν μη τι άλλο να το διδάξουν!! Αυτό το μωρό ήρθε στον κόσμο πριν από 4 μόλις χρόνια, και αυτές με τη συμπεριφορά τους έπεσαν σε ένα επίπεδο τόσο χαμηλό, που δεν φτάνει η δική μου λογική!!!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Απίστευτο!! Είναι καλά να κάνετε μια κουβέντα με την υπεύθυνη του σχολείου και τη δασκάλα προτού φύγετε μια και καλή από το σχολείο αυτό.

Εχουμε ηδη φυγει (μην ξεχνας μας πεταξαν εξω)και όταν επεδιωξα να τη συναντησω ηταν αφαντη...ειχε προλαβει και ειχε μαζεψει όλα τα αντικείμενα του παιδιου σε χρονο DT ...εκτος από το αντιηλιακο...αυτό ακομα μας το χρωσταει

Συγγνώμη, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι να χειριστούν παιδιά με δύσκολο χαρακτήρα, παιδιά με ιδιαιτερότητες, παιδιά με νεύρα, παιδιά κλειστού χαρακτήρα και χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις.

Ναι υπαρχουν αλλοι τροποι, αρκει να τους γνωρίζεις....γνωσεις και εμπειρια χρειαζεται. Και ο μικρος μου δεν είναι δυσκολο παιδι...αυτό είναι το θεμα

επειδή μονο εμενα αφηνε να του βαλω αντιηλιακο, τους ειχα ειδοποιησει ότι του βαζω από το πρωι και ότι δεν χρειαζεται να τον πιεζουν...αλλα εχεις κολλησει σε μια ανουσια λεπτομερεια

Ευχομαι εσυ και το παιδι σου να μην βρεθείτε ποτε σε αυτή τη θεση..

Δικαιολογουμε το παιδι που γρονθοκοπησε στο ματι την δασκαλα για το αντιηλιακο.. οκ.. τι να πω?

Δεν δικαιολογώ τη γροθιά ούτε τη βίαιη συμπεριφορά, ούτε τους γονείς που γελούν άπραγοι κάθε φορά που το παιδί τους σηκώνει χέρι. Ένα παιδί 4 ετών, όμως δεν θέλει να προκαλέσει κακό. Δεν είναι 16 για να μιλάμε για βία. Έχει κάποια συναισθήματα που δεν ξέρει πώς να τα εκφράσει κ πρέπει να του μάθουμε τον τρόπο, το σωστό τρόπο, αυτόν που φέρνει κ τα επιθυμητά αποτελέσματα, γονείς κ εκπαιδευτικοί. Ρε παιδιά στα ιδιωτικά σχολεία κάνουν συναντήσεις με ψυχολόγους για τη διαχείρηση του θυμού... ας τα παρακολουθήσουν κ οι δασκάλες. Το σχολείο δεν έχει κανένα μα κανένα ελαφρυντικό, ότι κι αν έκανε το παιδί. Υπάρχουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς κ με γονείς που δεν είναι εύκολο να συνεργαστούν ( δεν μιλάω για τη θεματοθέτρια φυσικά), αυτά τα παιδιά δεν έχουν θέση στα σχολεία? δεν πρέπει οι εκπαιδευτικο΄να τα προσεγγίσουν?

H μαμα σκεφτηκε να απευθυνθεί σε ειδικο για να αξιολογηθει η συμπεριφορα του παιδιου? ή βασίζεται σε αυτους που της ειπαν ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη στηριξη. Διοτι αυτοι που της τα ειπαν αυτά , αυτοι ακριβως το απεβαλαν... Εγω μπορεί να κινούμουν εναντιον του σχολειου αλλα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ θα αισθανόμουν την ανάγκη να δω μήπως υπάρχουν βαθυτερα αίτια για τα οποια το 4χρονο μου γρονθοκόπησε την δασκάλα του. Δηλ η δικαολογια ότι με το ΖΟΡΙ του εβαλε αντιηλιακό εμενα δεν με καλύπτει και δεν θα μπορουσα να δικαιολογησω την συμπεριφορα του παιδιου μου. Αρα εγω θα έψαχνα για ένα σχολειο ικανο να αντιμετωπίσει και να διαγνωσει καταρχήν το θεμα που εχει το παιδαικι...διοτι προφανως το μεσο 4χρονο που εχει οριοθετηθει δεν χτυπαει στο ματι την δασκάλα επειδή προσπαθησε να του βαλει αντιηλιακο...

H μαμα σκεφτηκε να απευθυνθεί σε ειδικο για να αξιολογηθει η συμπεριφορα του παιδιου? ή βασίζεται σε αυτους που της ειπαν ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη στηριξη. Διοτι αυτοι που της τα ειπαν αυτά , αυτοι ακριβως το απεβαλαν... Εγω μπορεί να κινούμουν εναντιον του σχολειου αλλα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ θα αισθανόμουν την ανάγκη να δω μήπως υπάρχουν βαθυτερα αίτια για τα οποια το 4χρονο μου γρονθοκόπησε την δασκάλα του. Δηλ η δικαολογια ότι με το ΖΟΡΙ του εβαλε αντιηλιακό εμενα δεν με καλύπτει και δεν θα μπορουσα να δικαιολογησω την συμπεριφορα του παιδιου μου. Αρα εγω θα έψαχνα για ένα σχολειο ικανο να αντιμετωπίσει και να διαγνωσει καταρχήν το θεμα που εχει το παιδαικι...διοτι προφανως το μεσο 4χρονο που εχει οριοθετηθει δεν χτυπαει στο ματι την δασκάλα επειδή προσπαθησε να του βαλει αντιηλιακο...

Argini εχεις χιλια δικια. Προφανως το παιδι πρεπει να δουλευτει με ειδικο για να διασαφηνιστουν τα αιτια μιας τετοιας συμπεριφορας και να αντιμετωπιστουν με την καταλληλη προσεγγιση. Αυτο ομως απεχει παρασαγγας απο την αντιμετωπιση του σταθμου που προφανως δεν εχει καμια διαθεση να συνεργαστει με τους γονεις, το παιδι και τον αντιστοιχο ειδικο (αραγε ο συγκεκριμενος παιδικος δεν συνεργαζεται με ψυχολογο; εδω στην επαρχιακη πολη που ζω οι μολις δυο ιδιωτικοι παιδικοι σταθμοι συνεργαζονται με ψυχολογο, εργοθεραπευτρια και λογοθεραπευτρια και παραπεμπουν τους γονεις των παιδιων που κρινουν οτι πιθανον χρειαζονται μια γνωμη ειδικου-κοτζαμ παιδικος στο Χαλανδρι δεν το κανει;). Τι παει να πει εδιωξε το παιδι; Ειναι αυτο λυση, οποιο δυσκολο θεμα κι αν εχει; Σε τετοιες "δυσκολες" περιπτωσεις φαινεται ο επαγγελματισμος αυτων στους οποιους εμπιστευομαστε τα παιδια μας.

Θα συμφωνούσα ότι το παιδί κ οι γονείς χρειάζονται μια γνώμη από ειδικό αν το παιδί είχε γενικά ακραία συμπεριφορά, κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει απ' όσο λέει η μητέρα, κ δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο. Επίσης ένας ενήλικας κ μάλιστα εκπαιδευτικός που φέρεται με αυτό τον τρόπο σε ένα παιδί, δεν μου δίνει την εντύπωση ότι σε ολά τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Μήπως κ το παιδί έφτασε στα όριά του? Αν δεν έχει άλλες τέτοιες αντιδράσεις, δε σας φαίνεται περίεργο να το έκανε μόνο στη δασκάλα...?

Θα συμφωνούσα ότι το παιδί κ οι γονείς χρειάζονται μια γνώμη από ειδικό αν το παιδί είχε γενικά ακραία συμπεριφορά, κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει απ' όσο λέει η μητέρα, κ δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο. Επίσης ένας ενήλικας κ μάλιστα εκπαιδευτικός που φέρεται με αυτό τον τρόπο σε ένα παιδί, δεν μου δίνει την εντύπωση ότι σε ολά τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Μήπως κ το παιδί έφτασε στα όριά του? Αν δεν έχει άλλες τέτοιες αντιδράσεις, δε σας φαίνεται περίεργο να το έκανε μόνο στη δασκάλα...?

Aπο τα λεγόμενα της μαμας οι παιδαγωγοι είχαν από την αρχη πει ότι το παιδακι έχει "θεματακια" συμπεριφορας...απλως εκριναν ότι δεν χρειαζεται παρεμβαση...και μετα το εδιωξαν!! Δηλαδη απέφυγαν τη δυσκολη περίπτωση. Εγω δεν πιστευω ότι ενας ιδιωτικος σταθμος χανει με τοση ευκολια έναν πελάτη...ουτε δεχομαι ότι ένα παιδακι χτυπα στο ματι την δασκαλα με τοση ευκολιά...και εμεις να το θεωρούμε νορμαλ....προφανως και δεν έπρεπε να αποβληθεί το παιδι αλλα νομίζω ότι σαν γονεις το δυσκολο είναι να παραδεχόμαστε και εμεις ότι ενδεχεται το παιδακι μας να χρειαζεται λιγη παρεμβαση από ειδικό,,,δεν είναι ντροπή! Το παιδι θα κερδισει!!

Aπο τα λεγόμενα της μαμας οι παιδαγωγοι είχαν από την αρχη πει ότι το παιδακι έχει "θεματακια" συμπεριφορας...απλως εκριναν ότι δεν χρειαζεται παρεμβαση...και μετα το εδιωξαν!! Δηλαδη απέφυγαν τη δυσκολη περίπτωση. Εγω δεν πιστευω ότι ενας ιδιωτικος σταθμος χανει με τοση ευκολια έναν πελάτη...ουτε δεχομαι ότι ένα παιδακι χτυπα στο ματι την δασκαλα με τοση ευκολιά...και εμεις να το θεωρούμε νορμαλ....προφανως και δεν έπρεπε να αποβληθεί το παιδι αλλα νομίζω ότι σαν γονεις το δυσκολο είναι να παραδεχόμαστε και εμεις ότι ενδεχεται το παιδακι μας να χρειαζεται λιγη παρεμβαση από ειδικό,,,δεν είναι ντροπή! Το παιδι θα κερδισει!!

Δεν είμαι κατά των ειδικών, μην παρεξηγηθώ, για την ακρίβεια είμαι υπέρ αυτών. Κ αν ήμουν στη θέση της μητέρας θα είχα ήδη απευθυνθεί σε κάποιον για να με βοηθήσει στο πώς θα εξηγήσω στο παιδί μου τι έγινε κ πως θα μεταβεί ομαλά σε καινούριο σχολείο. Όμως θεωρώ ότι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για το παιδί από τα λεγόμενα μιας δασκάλας που αντιδρά έτσι. Κοινώς δεν θα πίστευα τίποτα από αυτά που μου είχε πει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...