Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αυτο ειναι το ποτηρι

http://www.babyinn.gr/v1/products/view/987/

Εγω το έχω πάρει απο το Λητω κι είμαι πολυ ευχαριστημένη.

Τώρα είδα το λινκ!! Φαίνεται πολύ πολύ καλό, όντως. θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. αν και το πρόβλημα με το γάλα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ξυπνημάτων παραμένει...δηλαδή το θέμα είναι να μπορεί να πίνει ξαπλωτή από κάτι, έτσι ώστε να μη μου ξυπνάει εντελώς.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Xριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Ήθελα την βοήθειά σας:

Δυστυχώς λόγω έλειψης χρόνου

δεν μπορώ να διαβάσω όλες τις προηγούμενες σελίδες....

δεν ξέρω εάν έχει γραφτεί κάτι παρόμοιο.

Η μικρή κόρη μου είναι 9 μηνών και θηλάζει πρωί και βράδυ.

Στα ενδιάμεσα έχουμε φρουτόκρεμες,αλεσμένα κλπ

τα οποία της αρέσουν (είναι ευτυχώς "φαγανό" μωρό)

Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπω μια έλλειψη ενδιαφέροντος του μωρού

για τον θηλασμό...ιδιαίτερα το βράδυ.

Είναι αυτό ένδειξη αρχής αποθηλασμού?

Τι να κάνω?

Θέλω να συνεχίσω να θηλάζω ακόμα

αλλά βλέπω οτι το μωρό δεν πολυ-συνεργάζεται...:?

Τι μπορώ να κάνω για να της διατηρήσω το ενδιαφέρον

για το θηλασμό?

Ηθελα αν γινόταν να το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι 12 μηνών.....

δεν ξέρω για τη Χρύσα γιατί επέλεξε το μπιμπερό, πάντως εγώ μπιμπερό την έμαθα δυστυχώς 13 μηνών αναγκαστικά και δε θα προσπαθήσω να της το κόψω όσο μου ξυπνάει τη νύχτα. Πώς να βάλεις ένα παιδί να πιει από ποτήρι όταν έχει ξυπνήσει τη νύχτα και το μόνο που θέλεις είναι να σου ξανακοιμηθεί το συντομότερο? Να τη σηκώσω με το ζόρι απ το κρεβάτι της, να της ανάψω φως και να προσπαθήσω να τη βάλω να πιει χωρίς να χυθεί και γάλα παντού? ακατόρθωτο, ακόμα και τώρα. αν έχετε καμιά ιδέα ευχαρίστως να την ακούσω γιατί κι εμένα με απασχολεί το θέμα με το μπιμπερό, δε χαίρομαι καθόλου που έχουμε καταλήξει έτσι.

Δεν είχα σκευτέί ποτέ να του δόσω το γάλα σε ποτηράκι,είχα δεδομένο στο μυαλό μου το μπιμπερό.Δηλαδή μου λέτε πως είναι λάθος σε αυτή την ηληκία να ξεκινήσω μπιμπερό?για το νερό του χρησημοποιώ μπιμπερό πλαστικό της NUK http://www.nuk.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8C_%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/productdetail/?p=10.215.070&lty=m&lid=34

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

Xριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Ήθελα την βοήθειά σας:

Δυστυχώς λόγω έλειψης χρόνου

δεν μπορώ να διαβάσω όλες τις προηγούμενες σελίδες....

δεν ξέρω εάν έχει γραφτεί κάτι παρόμοιο.

Η μικρή κόρη μου είναι 9 μηνών και θηλάζει πρωί και βράδυ.

Στα ενδιάμεσα έχουμε φρουτόκρεμες,αλεσμένα κλπ

τα οποία της αρέσουν (είναι ευτυχώς "φαγανό" μωρό)

Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπω μια έλλειψη ενδιαφέροντος του μωρού

για τον θηλασμό...ιδιαίτερα το βράδυ.

Είναι αυτό ένδειξη αρχής αποθηλασμού?

Τι να κάνω?

Θέλω να συνεχίσω να θηλάζω ακόμα

αλλά βλέπω οτι το μωρό δεν πολυ-συνεργάζεται...:?

Τι μπορώ να κάνω για να της διατηρήσω το ενδιαφέρον

για το θηλασμό?

Ηθελα αν γινόταν να το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι 12 μηνών.....

Οι θηλασμοι είναι λίγοι για την ηλικία του μωρού. Αυτο πολυ πιθανόν να οδήγησε σε μειωμένη παραγωγή κι έλλειψη ενδιαφέροντος του μωρού για το στήθος.

Δεν θέλει να θηλαζει μέσα στην ημέρα και προτιμάει μόνο πρωί και βράδυ;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Οι θηλασμοι είναι λίγοι για την ηλικία του μωρού. Αυτο πολυ πιθανόν να οδήγησε σε μειωμένη παραγωγή κι έλλειψη ενδιαφέροντος του μωρού για το στήθος.

Δεν θέλει να θηλαζει μέσα στην ημέρα και προτιμάει μόνο πρωί και βράδυ;

Μέσα στην ημέρα λείπω γιατί εργάζομαι :-(

Αλλά και στο σπίτι να ήμουν

με τα ενδιάμεσα γεύματα που κάνει (αλεσμένα,σούπες,φρουτόκρεμες κλπ)

δείχνει χορτασμένη...

...δεν νομίζω να την ενδιέφερε το γάλα. :?:(

Διαφημίσεις

Μέσα στην ημέρα λείπω γιατί εργάζομαι :-(

Αλλά και στο σπίτι να ήμουν

με τα ενδιάμεσα γεύματα που κάνει (αλεσμένα,σούπες,φρουτόκρεμες κλπ)

δείχνει χορτασμένη...

...δεν νομίζω να την ενδιέφερε το γάλα. :?:(

Δεν ξέρεις αν την ενδιαφέρει αν δεν το δοκιμασεις!

Το απογευματινο γευμα το δινεις εσυ;

Αυτός που την κρατάει καλο ειναι να της δίνει τα γεύματα στερεών τις ωρες που λείπεις. Εσυ όταν γυρίζεις απο τη δουλειά θα θηλαζεις μόνο.

Ακόμα, τα Σαββατοκύριακα που είσαι σπίτι πρόσφερε στηθος πιο συχνα άσχετα με τις στερεες τροφές. Το οτι έχει φάει πολυ δε σημαίνει οτι δε θα ήθελε να θηλάσει. Εσυ θα προσφέρεις για να ξέρει οτι είσαι διαθέσιμη.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν ξέρεις αν την ενδιαφέρει αν δεν το δοκιμασεις!

Το απογευματινο γευμα το δινεις εσυ;

Αυτός που την κρατάει καλο ειναι να της δίνει τα γεύματα στερεών τις ωρες που λείπεις. Εσυ όταν γυρίζεις απο τη δουλειά θα θηλαζεις μόνο.

Ακόμα, τα Σαββατοκύριακα που είσαι σπίτι πρόσφερε στηθος πιο συχνα άσχετα με τις στερεες τροφές. Το οτι έχει φάει πολυ δε σημαίνει οτι δε θα ήθελε να θηλάσει. Εσυ θα προσφέρεις για να ξέρει οτι είσαι διαθέσιμη.

Και τα απογεύματα (κατά τις 7) που έχω δοκιμάσει

το ίδιο κάνει.

Την βάζω δηλαδή στο στήθος και μετά απο μερικά λεπτά

προσπαθεί να σηκωθεί.

Εαν επιμείνω και δεν την σηκώσω αρχίζει να κλαίει.:(

Μόνο το πρωί το δέχεται

αλλά μην φαντάζεσαι για πολύ ώρα...

...στο 20-λεπτο σταματάει και σηκώνεται.

Θα προσπαθήσω και τα Σαβ/κα για μεσημεριανές ώρες

αλλά πολύ φοβάμαι οτι η "αντίστροφη μέτρηση" για τον αποθηλασμό

έχει αρχίσει :(

Και τον έχει τόσο ανάγκη!

Μας έχει κουβαλήσει απο τον παιδικό σταθμό

η μεγάλη μας κόρη τις απίστευτες ιώσεις.

Και μέχρι στιγμής τις έχει περάσει όλες πολύ ελαφριά.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα!!!! :-(

Και τα πηγαίναμε τόσο καλά!!

Τι έχει πάθει!....

μου δίνει την εντύπωση οτι δεν έχει την υπομονή να θηλάσει

κι επειδή πεινάει, προτιμάει τα αλεσμένα. :?

Και σκέψου οτι στην αρχή τα αλεσμένα δεν τα ήθελε με τίποτα.

Προτιμούσε το γάλα μου.

Και τα απογεύματα (κατά τις 7) που έχω δοκιμάσει

το ίδιο κάνει.

Την βάζω δηλαδή στο στήθος και μετά απο μερικά λεπτά

προσπαθεί να σηκωθεί.

Εαν επιμείνω και δεν την σηκώσω αρχίζει να κλαίει.:(

Μόνο το πρωί το δέχεται

αλλά μην φαντάζεσαι για πολύ ώρα...

...στο 20-λεπτο σταματάει και σηκώνεται.

Θα προσπαθήσω και τα Σαβ/κα για μεσημεριανές ώρες

αλλά πολύ φοβάμαι οτι η "αντίστροφη μέτρηση" για τον αποθηλασμό

έχει αρχίσει :(

Μου δίνει την εντύπωση οτι δεν έχει την υπομονή να θηλάσει

κι επειδή πεινάει, προτιμάει τα αλεσμένα. :?

Και σκέψου οτι στην αρχή τα αλεσμένα δεν τα ήθελε με τίποτα.

Προτιμούσε το γάλα μου.

Βάλε την να θηλάζει καθιστη στο πόδι σου! Μπορει να της αρέσει έτσι!

Ας της δίνουν τα γεύματα στερεών νωρίς οπότε όταν γυρνάς απο τη δουλεια και πεινάει να θηλασει.

Ειναι μειωμένη η παραγωγη σου μάλλον και δεν έχει υπομονή να θηλασει. Διορθώνεται αυτο αν θηλάζει 2-3 φορές ακόμη το 24ωρο.

Παίρνει πιπιλα; Το βράδυ δεν ξυπνάει και δε θηλάζει καθόλου;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Βάλε την να θηλάζει καθιστη στο πόδι σου! Μπορει να της αρέσει έτσι!

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Η αλήθεια είναι οτι την έχω σε ξαπλωμένη θέση.

Μακάρι να της αρέσει.

Ειναι μειωμένη η παραγωγη σου μάλλον και δεν έχει υπομονή να θηλασει. Διορθώνεται αυτο αν θηλάζει 2-3 φορές ακόμη το 24ωρο.

Παίρνει πιπιλα; Το βράδυ δεν ξυπνάει και δε θηλάζει καθόλου;

Όχι δεν ξυπνάει καθόλου την νύχτα απο 4 μηνών.

Πιπιλάει τον αντίχειρά της.

Την πιπίλα δεν την ήθελε καθόλου.

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Μακάρι να της αρέσει.

Μπορείς να δοκιμασεις να την βάλεις στο στηθος κάποιες στιγμές που εσυ θα θεωρήσεις καλές. Δηλαδη αν πχ για να κοιμηθει πιπιλαει τον αντιχειρα μπορείς να προσφέρεις στηθος για να πιπιλισει κι αν θέλει καλώς.

Δεν ειναι κακο ένα παιδι να αποθηλάσει σε μικρη ηλικία, δηλαδη δεν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδια μας κολλημένα πάνω μας να θηλάζουν, απλα καλο θα ήταν να επιδιώξεις να την κρατήσεις λίγο παραπάνω στο στήθος γιατι σε εσάς νομίζω οτι έπαιξε ρολο η μείωση θηλασμων που οδήγησε σε μειωμένη παραγωγη. Δηλαδη δεν ειναι υποχρεωτικά έτοιμη για αποθηλασμο απλα έχασε το ενδιαφέρον της. Ειναι και τα ερεθίσματα πολλα και φυσικα έχει τόσα πολλα να κάνει μέσα στην μερα.

Κι η δικια μου στην ηλικία της δεν συγκεντρωνοταν να θηλασει, είχε μειώσει τα γεύματα της αλλα πλέον θηλάζει πολυ περισσότερο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Μπορείς να δοκιμασεις να την βάλεις στο στηθος κάποιες στιγμές που εσυ θα θεωρήσεις καλές. Δηλαδη αν πχ για να κοιμηθει πιπιλαει τον αντιχειρα μπορείς να προσφέρεις στηθος για να πιπιλισει κι αν θέλει καλώς.

Δεν ειναι κακο ένα παιδι να αποθηλάσει σε μικρη ηλικία, δηλαδη δεν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδια μας κολλημένα πάνω μας να θηλάζουν, απλα καλο θα ήταν να επιδιώξεις να την κρατήσεις λίγο παραπάνω στο στήθος γιατι σε εσάς νομίζω οτι έπαιξε ρολο η μείωση θηλασμων που οδήγησε σε μειωμένη παραγωγη. Δηλαδη δεν ειναι υποχρεωτικά έτοιμη για αποθηλασμο απλα έχασε το ενδιαφέρον της. Ειναι και τα ερεθίσματα πολλα και φυσικα έχει τόσα πολλα να κάνει μέσα στην μερα.

Κι η δικια μου στην ηλικία της δεν συγκεντρωνοταν να θηλασει, είχε μειώσει τα γεύματα της αλλα πλέον θηλάζει πολυ περισσότερο.

Aκριβώς όπως τα λες Nina-nana μου:

σαν να μην συγκεντρώνεται πια στον θηλασμό.

Τον παραμικρό θόρυβο να ακούσει

σηκώνεται αμέσως και δεν θέλει άλλο.

Και όπως καταλαβαίνεις με άλλο ένα παιδί στο σπίτι

(το οποίο με αναζητάει όταν θηλάζω το μωρό)

ησυχία δεν υπάρχει. :mrgreen::mrgreen:

Θα προσπαθήσω πάντως να κάνω αυτά που με συμβούλεψες.

Σ ευχαριστώ πάαρα πολύ!

Mακάρι να μην αποθηλάσουμε ακόμα.

Ηθελα να πήγαινε τουλάχιστον 1 έτους.

Μερικές φορές βοηθάνε και απλά πραγματάκια όπως ένα φανταχτερό κολιέ με χάντρες, που θα της τραβήξει την προσοχή (ξέρω ξέρω ακριβώς το στύλ σου όπως κι εμένα :tongue: ένα τραγουδάκι ή χαζοπαιχνιδάκια τύπου φωνές των ζώων.... Αλλά συμφωνώ κι εγώ ότι μπορείς να επενδύσεις και στα σ/κ πολύ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν είχα σκευτέί ποτέ να του δόσω το γάλα σε ποτηράκι,είχα δεδομένο στο μυαλό μου το μπιμπερό.Δηλαδή μου λέτε πως είναι λάθος σε αυτή την ηληκία να ξεκινήσω μπιμπερό?για το νερό του χρησημοποιώ μπιμπερό πλαστικό της NUK http://www.nuk.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8C_%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/productdetail/?p=10.215.070&lty=m&lid=34

Χρύσα αν δε σου ξυπνάει τη νύχτα και δεν έχεις δηλ. τα θέματα τα δικά μου, μια χαρά μπορεί να ξεκινήσει να πίνει με κανονικό ποτηράκι (ούτε καν αυτό της νουκ, κι αυτό μπιμπερό είναι ουσιαστικά). για τα δόντια τους είναι καλό το μπιμπερό μετά τους 12 μήνες να το σταματάνε, οπότε δεν έχεις λόγο να το ξεκινήσεις τώρα και μετά να παλεύεις να το κόψεις. δες αν μπορεί να πιει με ποτηράκι απ ευθείας ή καλαμάκι. Η δικιά μου πριν τους 12 μήνες τα κατάφερνε μια χαρά με το κανονικό ποτήρι, το δικό μας.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Αλλά συμφωνώ κι εγώ ότι μπορείς να επενδύσεις και στα σ/κ πολύ.

Mόνο στα σ/κ μπορώ να βασιστώ

γιατί μέσα στην εβδομάδα δεν υπάρχει χρόνος.

Υπάρχουν φορές που γυρνάω στο σπίτι και στις 7 το απόγευμα.

Εαν δεν την έχουν ταίσει για απογευματινό

και την βάλω στο στήθος

μετά απο μερικά δευτερόλεπτα σηκώνεται κλαίγοντας απαρηγόρητα.

Προφανώς επειδή πεινάει δεν έχει την υπομονή να τραβήξει γάλα.

Τι να πω.

Εαν όμως την έχουν ταίσει για απογευματινό

και την βάλω να θηλασει

μετά απο 1 λεπτό σηκώνεται τελείως αδιάφορη.

Διαφημίσεις

Δοκιμάσαμε και καθισμένες...

...τίποτα. Τα ίδια. :-(

Μπορείς να δοκιμασεις κάποιες τεχνικές για να τη φέρεις κοντα σου. Καταρχάς προσπάθησε να αυξήσεις την επαφή σας, αγκαλια δέρμα με δέρμα. Επισης αν θέλεις βαλτην να θηλασει μισοκοιμισμένη ή αγουροξυπνημενη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Μακάρι να της αρέσει.

Μπορείς να δοκιμασεις κάποιες τεχνικές για να τη φέρεις κοντα σου. Καταρχάς προσπάθησε να αυξήσεις την επαφή σας, αγκαλια δέρμα με δέρμα. Επισης αν θέλεις βαλτην να θηλασει μισοκοιμισμένη ή αγουροξυπνημενη.

Νομίζω ότι ο κοινός ύπνος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αυξηθεί η επαφή (και οι θηλασμοί).

Ρίξε μια ματιά και εδώ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλησπερα..ρωταω εκ μερος της ξαδελδης μου...η κορη της ειναι 8 μηνων κ θηλαζει 2φορες πλεον,1 την νυχτα κ 1 την μερα.θελει ομως σιγα σιγα να αποθηλασει..ακουσε για φασκομηλο οτι μειωνει το γαλα.απλα δεν ξερει ποσο πρεπει να πινει κ για ποσο καιρο κ αν στο μωρο φαιρνει καποια παρενεργεια:confused::confused:,αν του χαλαει την γευση του γαλακτος η' οτιδηποτε αλλο!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

καλησπερα..ρωταω εκ μερος της ξαδελδης μου...η κορη της ειναι 8 μηνων κ θηλαζει 2φορες πλεον,1 την νυχτα κ 1 την μερα.θελει ομως σιγα σιγα να αποθηλασει..ακουσε για φασκομηλο οτι μειωνει το γαλα.απλα δεν ξερει ποσο πρεπει να πινει κ για ποσο καιρο κ αν στο μωρο φαιρνει καποια παρενεργεια:confused::confused:,αν του χαλαει την γευση του γαλακτος η' οτιδηποτε αλλο!!

Το μωρο έχει δεχτεί άλλο γάλα εκτός του μητρικου καταρχάς; Αν όχι το φασκομηλο κι ο αποθηλασμος προς το παρόν δεν είναι καλή ιδέα.

Αν το μωρο πίνει άλλο γάλα, θα του δίνει να πίνει πχ το πρωί το άλλο γάλα και δε θα θηλαζει και το βράδυ θα θηλαζει κανονικά. Μετα απο μια εβδομαδα θα σταματησει και το βραδυ να θηλαζει.

Τις πρώτες μέρες θα βγάζει γάλα με το χέρι της όταν αισθάνεται το στήθος πολυ πρησμενο αλλα λίγο ίσα ίσα να ανακουφιστεί.

Προσοχή στα σημάδια του μωρού ότι δεν είναι έτοιμο, αν παρατηρήσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του καλο θα ήταν να περιμένει λίγο καιρο.

Η δοσολογία είναι 4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες αλλα επειδή οι θηλασμοι που κάνει είναι ήδη λίγοι κι η παραγωγή της είναι μειωμένη μάλλον δεν θα χρειαστεί. Οταν κόψει και τον βραδινό θηλασμο κι αν έχει ακόμα αρκετό γάλα τότε ας πιει. Παρενέργειες δεν έχει.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το μωρο έχει δεχτεί άλλο γάλα εκτός του μητρικου καταρχάς; Αν όχι το φασκομηλο κι ο αποθηλασμος προς το παρόν δεν είναι καλή ιδέα.

Αν το μωρο πίνει άλλο γάλα, θα του δίνει να πίνει πχ το πρωί το άλλο γάλα και δε θα θηλαζει και το βράδυ θα θηλαζει κανονικά. Μετα απο μια εβδομαδα θα σταματησει και το βραδυ να θηλαζει.

Τις πρώτες μέρες θα βγάζει γάλα με το χέρι της όταν αισθάνεται το στήθος πολυ πρησμενο αλλα λίγο ίσα ίσα να ανακουφιστεί.

Προσοχή στα σημάδια του μωρού ότι δεν είναι έτοιμο, αν παρατηρήσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του καλο θα ήταν να περιμένει λίγο καιρο.

Η δοσολογία είναι 4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες αλλα επειδή οι θηλασμοι που κάνει είναι ήδη λίγοι κι η παραγωγή της είναι μειωμένη μάλλον δεν θα χρειαστεί. Οταν κόψει και τον βραδινό θηλασμο κι αν έχει ακόμα αρκετό γάλα τότε ας πιει. Παρενέργειες δεν έχει.

σ΄'ευχαριστω για την απαντηση...η μικρη τρωει κανονικα φρουτοκρεμα,σουπα..οσο για το γαλα πινει συμπληρωμα εδω κ 1 μηνα περιπου,στην αρχη ηταν πιο δυσκολη τωρα ομως το πινει πιο ευχαριστα:?:?.. το στηθος δεν το νιωθει να πρηζεται παρα μονο τις πρωινες ωρες οπου κ θηλαζει η μικρη..αυτο που την ανυσηχει ειναι μη τυχον το γαλα εχει διαφορετικη γευση λογω φασκομηλου,κατι τετοιο ειχε ακουσει:confused::confused:

Xc60p3.png ghL0p3.png

σ΄'ευχαριστω για την απαντηση...η μικρη τρωει κανονικα φρουτοκρεμα,σουπα..οσο για το γαλα πινει συμπληρωμα εδω κ 1 μηνα περιπου,στην αρχη ηταν πιο δυσκολη τωρα ομως το πινει πιο ευχαριστα:?:?.. το στηθος δεν το νιωθει να πρηζεται παρα μονο τις πρωινες ωρες οπου κ θηλαζει η μικρη..αυτο που την ανυσηχει ειναι μη τυχον το γαλα εχει διαφορετικη γευση λογω φασκομηλου,κατι τετοιο ειχε ακουσει:confused::confused:

Όχι δεν θα έχει διαφορετική γεύση.

Αλλα αν κάνει αυτο που σου έγραψα δηλ κόψει ένα γεύμα και μετα απο μια εβδομάδα το δεύτερο πιθανόν δε θα χρειαστει φασκομηλο.

Δηλαδη ας μην πάρει φασκομηλο παράλληλα με τον θηλασμο επειδη ήδη το γάλα της ειναι λίγο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Κορίτσια καλησπέρα...σας γράφω κι εγώ για να μου πείτε οι πιο έμπειρες. Η μικρή μου σε πέντε μέρες κλείνει τους 7 μήνες. Σε λίγο καιρό θα πάω στη δουλειά και θέλω να αποθηλάσω. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 25 μέρες περίπου που έχουμε αρχίσει στερεές η μικρή τρώει με το ζόρι 40-50γρ. και όχι σε κάθε γεύμα, οπότε μετά τη θηλάζω. Την έχω αφήσει να πεινάσει και πάλι τα ίδια. Ένα βράδυ πήγε να της δώσει ξένο ο άντρας μου με μπουκάλι αλλά εννοείται ότι δεν το ακούμπησε. Πως μπορώ να αποθηλάσω πιο ομαλά για το μωρό? Μια γνωστή μου πρότεινε να μου δώσει το θήλαστρό της (swing) μήπως πιάσει πιο εύκολα το μπουκάλι με το μητρικό γάλα. Έχω ακούσει και για εκπαιδευτικά ποτηράκια, έχει χρησιμοποιήσει κάποια? Και κάτι άσχετο με τον αποθηλασμό...είναι αλήθεια ότι με το θήλαστρο και το θηλασμό χαλάει το στήθος?

Κορίτσια καλησπέρα...σας γράφω κι εγώ για να μου πείτε οι πιο έμπειρες. Η μικρή μου σε πέντε μέρες κλείνει τους 7 μήνες. Σε λίγο καιρό θα πάω στη δουλειά και θέλω να αποθηλάσω. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 25 μέρες περίπου που έχουμε αρχίσει στερεές η μικρή τρώει με το ζόρι 40-50γρ. και όχι σε κάθε γεύμα, οπότε μετά τη θηλάζω. Την έχω αφήσει να πεινάσει και πάλι τα ίδια. Ένα βράδυ πήγε να της δώσει ξένο ο άντρας μου με μπουκάλι αλλά εννοείται ότι δεν το ακούμπησε. Πως μπορώ να αποθηλάσω πιο ομαλά για το μωρό? Μια γνωστή μου πρότεινε να μου δώσει το θήλαστρό της (swing) μήπως πιάσει πιο εύκολα το μπουκάλι με το μητρικό γάλα. Έχω ακούσει και για εκπαιδευτικά ποτηράκια, έχει χρησιμοποιήσει κάποια? Και κάτι άσχετο με τον αποθηλασμό...είναι αλήθεια ότι με το θήλαστρο και το θηλασμό χαλάει το στήθος?

Μπορείς να δοκιμασεις εκπαιδευτικό ποτηρακι, σε αυτήν την ηλικία δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινησεις μπουκάλι.

Εγω εστιαζω πιο πολυ στο οτι δεν ξέρω αν ειναι καλη ιδεα να αποθηλάσει ένα παιδι που δεν τρώει ποσότητα ακόμα.

Όχι, το θηλαστρο κι ο θηλασμος δεν χαλουν το στηθος.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ευχαριστώ για την απάντηση Νina-Nana...έχεις κανένα υπόψη σου?

Όσον αφορά στο αν χαλάει το στήθος... ο γυναικολόγος μιας φίλης μου της είχε πει να θηλάσει ως τον έκτο γιατί μετά θα της χαλάσει το στήθος. Και επίσης δυο γνωστές μου μετά τον αποθηλασμό μου είπαν και οι δυο ότι το στήθος τους ήταν πεσμένο και το δέρμα πολύ μαλακό...καμία σχέση με πριν...

Ευχαριστώ για την απάντηση Νina-Nana...έχεις κανένα υπόψη σου?

Όσον αφορά στο αν χαλάει το στήθος... ο γυναικολόγος μιας φίλης μου της είχε πει να θηλάσει ως τον έκτο γιατί μετά θα της χαλάσει το στήθος. Και επίσης δυο γνωστές μου μετά τον αποθηλασμό μου είπαν και οι δυο ότι το στήθος τους ήταν πεσμένο και το δέρμα πολύ μαλακό...καμία σχέση με πριν...

Πιθανόν να μη φορούσαν τα κατάλληλα σουτιέν. Το στηθος έτσι κι αλλιώς αλλάζει απο την εγκυμοσύνη και ποτε δεν επανέρχεται θηλασεις δεν θηλασεις. Λίγο καιρο μετα τον αποθηλασμο επανέρχεται στα φυσιολογικά του (αλλα ποτε δε θα ειναι όπως πριν την εγκυμοσύνη).

Ποτηρακια υπάρχουν πολλα. Για γάλα δεν έχω δοκιμασει κανένα, για νερο μόνο της beaba (με σκληρο στομιο) και της green to grow (με θηλή σιλικονης-τρόπος πόσης: σαν το στηθος η κινηση).

Απλα πιστεύω οτι θα ήταν καλύτερο να περιμένεις μέχρι να αρχίσει να τρώει μια σεβαστή ποσότητα φαγητού.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...