Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Μην νιώθεις ένοχη που δεν μπορείς να καταλάβεις. Δεν είναι τόσο εύκολο, ακομη και για σένα που είσαι όλη τη μέρα μαζί του.

Αν δεν είναι κάτι σωματικό, κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταλάβεις γιατί τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να εκφράσουν λεκτικά τα αισθήματά τους, ούτε να περιγράψουν τι τους συμβαίνει.

Δοκίμασε διάφορες δραστηριότητες, κυρίως έξω από το σπίτι, για να δεις πώς αντιδρά.

Έχει γίνει κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του που θα τον έκανε να νιώθει ανασφάλεια;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο σκφτομουνα κι εγω χθες που διαβασα το μηνυμα σου.Μηπως απο αυτα που του λες εχει καταλαβει οτ προσπαθεις να του σταματησεις το θηλασμο και απο ανασφαλεια και φοβο τον εχει πιασει αυτη η εμμονη.

Μηπως να τον απασχολεις και να μη τπροσπαθεις να του το εξηγησεις με λογια?Ισως τον αγχωνει χειροτερα αυτο το "τωρα μεγαλωσες και δε θα πινεις αλλο γαλατακι απο τη μαμα".

Αγλαια να σε ρωτησω την αποψη σου για κατι?Ο γιος μου ειναι 13 μηνων.Εμας το βασικο μας προβλημα ειναι η νυχτα που ξυπναει ακομα πεντακοσιες φορες και τις περισσοτερες για να κοιμηθει πρεπει να ξαναθηλασει.Ειχα σκοπο να τον αφησω να θηλασει μεχρι τα 2 αλλα ειμαι εγκυος και θελω μεχρι να γεννησω να εχει αποθηλασει.

Φοβαμαι ομως τι θα γινει οταν γεννησω και δει το καινουριο μωρο να θηλαζει.Υποθετω υπαρχει πιθανοτητα να ξαναζητησει κι αυτος.

Σε αυτη την περιπτωση τι πρεπει να κανω?Το αποφευγω εντεχνως ή τον αφηνω να δοκιμασει?Κι αν δοκιμασει και αρχισα να ζηταει συνεχως?

Φοβαμαι ομως τι θα γινει οταν γεννησω και δει το καινουριο μωρο να θηλαζει.Υποθετω υπαρχει πιθανοτητα να ξαναζητησει κι αυτος.

Σε αυτη την περιπτωση τι πρεπει να κανω?Το αποφευγω εντεχνως ή τον αφηνω να δοκιμασει?Κι αν δοκιμασει και αρχισα να ζηταει συνεχως?

Ο μεγάλος μου αποθήλασε 22 μηνών όταν ήμουν έγκυος έπειτα από δική μου παρότρυνση γιατί πονούσαν πολύ οι θηλές μου.Η διαδικασία κράτησε 2 μήνες περίπου με κλάματα,συζητήσεις,πολλές αγκαλίτσες και νανουρίσματα.Οταν γέννησα μου ζήτησε 3 φορές συνολικά σε διάστημα 1 μηνός να θηλάσει.Πολύ φυσιολογικά του απαντούσα:Βεβαίως αγάπη μου,αν και δε νομίζω να σου αρέσει πια.Το μόνο που έκανε ήταν να βγάζει τη γλωσίτσα του και να την ακουμπά ελαφρά πάνω στη θηλή και αμέσως με νάζι υποχωρούσε και επέστρεφε στα παιχνίδια του.Πιστεύω δηλαδή ότι με δοκίμαζε καθαρά για να δεί αν θα του δώσω αυτό που έδινα και στο μωρό.Τώρα βέβαια ο δικός σου είναι πιο μικρός και ίσως δυσκολευτείς περισσότερο στον αποθηλασμό,αλλά και πάλι εσύ ξέρεις το παιδί σου...

url]

url]

καταρχην ευχαριστω ολους σας για μια ακομα φορα, υστερα απο ολονυκτια ενδοσκοπηση και συζητηση εκ βαθεων με τον πατερα του ζουζουνιου μου κατελληξα στα εξης, τα παραθετω με τη σειρα σοβαροτητας

α περασε μια ιωση βαρεια αλλα χωρις πυρετο ειχε μονο μυξες βηχα και ακροαστικα, τα οποια του εκαναν ταχυπνοια, πηρε κατι εισπνεομενα τυπου αερολιν που τον βοηθησαν πολυ, ζοριστικε παρα πολυ

β. ολο αυτο το διαστημα των 40 ημερων βγαζει κυνοδοντες, εχει απομεινει μονο ενας ακομη

γ εγω νιωθω ετσι να μην θελω το θηλασμο οταν περιμενω περιοδο,σημερα μου ηρθε περιοδος χθες δεν αντεχα καμια επαφη στο στηθος, αυτο με κανει νευρικη

δ καποια οικογενειακα προβληματακια που με αποσχολουν και με εχουν κανει πιο σκεπτικη απομακρη με εγνοιες,,,ενα απο αυτα τα βραδια του λεω θελω να σου μιλησω γυριζει με κοιταει μεσα στα ματια σαν ενηλικος περιμενοντας να ακουσει, του λεω λοιπον ξερεις τελευταια ειμαι λιγο στενοχωρημενη και εκνευρισμενη γιατι συμβαινουν διαφορα πραγματα, μην ανησυχεις ομως η μαμα ειναι παντα εδω και σε λατρευει ,,με ακουγε σαν μεγαλος στο τελος μου εδωσε το πιο τρυφερο φιλι αγκαλια που θα μπορουσα να φανταστω

γ εγω να τον παραπρηζω τελευταια με το θεμα του αποθηλασμου ενω εκεινος δεν ειναι ετοιμος με αποτελεσμα να τον αγχωνω διπλα και τριπλα και να το απαιτει πιο επιμονα, επιθυμω να αποθηλασω μεν αλλα σε καμια περιπτωση με βιαιο τροπο για αυτον, ομως γινομαι αποτομη οταν η αισθηση με τον θηλασμο δεν ειναι παντα ευχαριστη οπως ηταν παντα ευχαριστη δηλαδη

δ νιωθω, αυτο ειναι το λιγοτερο απο ολα τα αλλα, οτι ισως παραμεγαλωσε για θηλασμο και νιωθω καποιες ενοχες, επισης ντρεπομαι επιδη μεγαλωσε να τον θηλασω μπροστα σε αλλους η να λεω οτι τον θηλαζω

ε δεν εχω βοηθεια απο αλλον εκτος απο τον αντρα μου

τελος ξυπναει καθε τρεις και λιγο για να θηλασει με αποτελεσμα να μην κοιμαμαι καλα, εδω και 22 μηνες, κοιμαμαι με διακοπες,,,ξεμαρωνομαι στο κρεβατι του, αυτο και με κουραζει και με κανει να νιωθω ενοχες επειδη δεν εχει καταφερει να κοιμαται μονος του συνεχομενα, ανησυχω, νιωθω οτι δεν εχω καταφερει τιποτα ως προς την παιδεια του υπνου και αρα να του εχω κανει κακο

η κατασταση ειναι τεταμενη για μενα και για εκεινον εξαιτιας ολων αυτων που προανεφερα αξιολογωντας τα παντα απο το πιο σοβαρο στο λιγοτερο σοβαρο, μπορει να παιζουν παλι κι αλλα που δεν διαισθανομαι τωρα

δεν ειναι απλο ειναι πολυπλοκο σιγουρα αλλα σημερα υστερα απο αυτο το ξεσπασμα, το βλεπω πιο σφαιρικα και πιο αποστασιοποιημενα

τον αγαπαω τον λατρευω, ποτε δεν εχουμε χασει ουτε εκεινος ουτε εγω οταν παω με τους ρυθμους του και τα νερα του, το αντιθετο θα ελεγα

σημερα δειχνουν ολα καλυτερα εφαγε πολυ καλα, θα ερθει και η παιδιατρος να τον ακροαστει η οποια μου προτεινε να του δωσω λιγο σιδηρο γιατι εχει φεριτινη 3, δεν εχει χαμηλο σιδηρο αλλα φεριτινη, του εχω ξαναδωσει σε αλλη δυσκολη φαση μετα απο ιωση και ξεπεταχτηκε τρελλα, του ανοιξε η ορεξη κλπ αυτα

ευχαριστω ολους σας

Διαφημίσεις

Εγω σε καταλαβαινω...τη δυσφορια σου εννοω πλεον με το θηλασμο.Εδω εγω καποιες φορες αισθανομαι οτι ειμαι στα ορια μου ποσο μαλλον εσυ που το παιδι ειναι και ενα χρονο μεγαλυτερο απο το δικο μου.

Ολο το θεμα ειναι ο υπνος πιστεω.Αν το παιδι κοιμοταν καλα και θηλαζε πχ πρωι-μεσημερι-βραδυ δε θα ενιωθες ετσι.

Ενοχες κι εγω νιωθω...μου λενε να τον αφησω να κλαει τις νυχτες...οτι μονο ετσι θα μαθει να κοιμαται χωρις θηλασμο.Μπρει να εχουν δικιο αλλα δε μπορω...γιατι μεσα μου λεω δε φταιει αυτος...εγω τον εμαθα ετσι...τωρα γιατι να κλαψει αυτος.Εκει με τσακιζουν οι ενοχες...για το θεμα του υπνου.

Απο τη μια θεωρω την περιπτωση σου πιο ευκολη για να αποθηλασετε σε σχεση με εμας μιας και μπορεις να συνενοηθεις με το παιδι να του εξηγησεις...εγω δε το εχω αυτο.Απο την αλλη απο αυτα που λες νιωθω οτι το παιδι σου δεν ειναι ετοιμ ακομα...και οπως σου ξαναειπα νομιζω ειναι λαθος να του το λες ξανα και ξανα.Προσπαθησε να αποθηλασεις χωρις ομως να του το αναφερει.

Και τα δοντια...και αυτο ειναι θεμα.Κι εμενα βγαζει 2 δοντια τωρα και ξυπναει καθε μια ωρα...

Τωρα να περασε μια αρρωστια πριν μερες και να ξεσπαει ακομα σε θηλασμους μου κανει λιγο περιεργο...εκτς κι αν εχει ακομα καποια ενοχληση.

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και από εμένα...

Συγχωρέστε με που δανείζομαι το θέμα σας,αλλά θα ήθελα την δική σας συμβουλή για την περίπτωσή μας.

Είμαστε 19 μηνών και θηλάζουμε μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας.Καταφέραμε από τον Οκτώβριο να κοιμόμαστε με αγκαλίτσες και μετά παρέα στο διπλό και όταν αποκοιμηθεί την βάζω στην κούνια της.Σχετικά εύκολα έγινε αυτή η μετάβαση,ούτε και εγώ δεν το πίστευα!Πλέον ξυπνάει στις 2:00 νταν με κλάματα και την παίρνω αμέσως στο κρεβάτι,την αγκαλιάζω και την θηλάζω.Σε 10-15 λεπτά,που δείχνει ότι καταπίνει κανονικότατα, της λέω "νάνι τώρα" και γυρνάει ανενόχλητη πλευρό.Στην συνέχεια της νύχτας συνήθως παραμένει στο κρεβάτι μας και λίγο πριν σηκωθώ(6:00-6:30),μου ζητάει ξανά.

Μέσα στην ημέρα ασχολείται με τόσα πράγματα που ποτέ δεν μου ζητάει να θηλάσει.Λατρεύω τις αγκαλίτσες μας το βράδυ αλλά θα ήθελα να κοιμάται σιγά σιγά χωρίς την προσφορά στήθους...Ουσιαστικά έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία του αποθηλασμού χωρίς κλάματα και βαρβαρότητες,αλλά πως γίνεται να κόψω,έστω και αν μου πάρει 2-3 μήνες,αυτούς τους θηλασμούς που είναι στην πιό "ευαίσθητη" ώρα,σωματικά και ψυχολογικά.Να σημειώσω ότι με την μέθοδο του μετρήματος και του ήλιου,πάντα αντιδρούσε με κλάμα και επιμονή οπότε και εγώ δεν τα εφάρμοσα ποτέ...Άσε που τώρα αυτό που ζητάω,δεν έχει περιμένουμε να βγει ο ήλιος:wink: γιατί ουσιαστικά θέλω να διακόψουμε τμηματικά αυτά τα δύο γεύματα.Καμία ιδέα;Εμπειρία;Είμαι γενικά χαλαρός άνθρωπος,ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της,κοιμόμαστε πολλές ώρες αγκαλίτσα,απλώς φτάσαμε στο σημείο που θα ήθελα χωρίς να την τραυματίσω,να προχωρήσω στο επόμενο βήμα....

Υ.Γ.Μου ζήτησε ο άντρας μου να πάμε ένα τριήμερο,όταν φτιάξει ο καιρός,σε 1-2 μήνες,πάντα με στήριζε στον θηλασμό,μήπως ήρθε η ώρα να του δείξω και εκείνου ότι είμαι εκεί και για εκείνον;

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Κι εγω στον αγωνα αποθηασμου ειμαι...δεν τα εχουμε καταφερει ακομα ομως 19 μηνων μου φαινεται πολυ να θηλαζει 15 λεπτα μεσα στη νυχτα.Πινει τοσο γαλα?Μηπως να δοκιμασει ςσιγα σιγα να μειωσεις αυτο το διαστημα?

Κι εγω στον αγωνα αποθηασμου ειμαι...δεν τα εχουμε καταφερει ακομα ομως 19 μηνων μου φαινεται πολυ να θηλαζει 15 λεπτα μεσα στη νυχτα.Πινει τοσο γαλα?Μηπως να δοκιμασει ςσιγα σιγα να μειωσεις αυτο το διαστημα?

Niki μου ευχαριστώ που μου απάντησες...Έχω δοκιμάσει κάποιες φορές αλλά το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάει πάλι μετά από λίγο και να ζητάει.Πιστεύω ότι αυτή η λύση είναι η πιό ξεκάθαρη που βλέπω για την περίπτωσή μας,ίσως θέλει περισσότερη επιμονή και υπομονή από πλευράς μου ώστε να "χάσει" το ενδιαφέρον της για το στήθος.Να σημειώσω ότι ψάχνω λύση γιατί το πρώτο μου παιδί το θήλασα 26 μήνες και μετά πήγα διακοπές για δέκα ημέρες.Όσο έλειπα δεν είχε κανένα πρόβλημα,περάσαμε ένα δραματικό βράδυ μόλις γύρισα και μετά 3-4 μήνες να κοιμάται με παραμυθάκια και να χαιδεύει το στήθος γιατί αυτή ήταν η μετάβασή του πιό ομαλή.Δεν θέλω όμως να φτάσω στο σημείο πάλι,αφήνω το παιδί 3 μέρες και ακολουθώ το ίδιο μοτίβο.Μου φάνηκε σκληρό και βίαιο τότε.Θέλω να φτάσει η στιγμή που θα λείψω για δυο τρεις μέρες με τον καλό μου και να έχει λυθεί το θέμα...Γι΄αυτό ψάχνω λύση....

Θα ακολουθήσω την μείωση του χρόνου και όποια άλλη λύση καλοδεχούμενη:lol:

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Οχι ρε συ...ειναι πολυ σκληρο να σηκωνεσαι ετσι απλα να φευγεις...

Κοιτα τι αρχισα και κανω εγω....μετα απο συμβουλη αλλης μανουλας.Τον βαζω να θηλασει...τη νυχτα εννοω...Οταν αρχισει και γλαριαζει...τον βγαζω...κλαιει...τν ξαναβαζω..μετα απο λιγο τον ξαναβαζω...κοκ.Ε μετα απο 2-3 φορες βαλε-βγαλε γυριζει πλευρο και κοιμαται μονος του.Αυτο αρχισα να το κανω καθε μερα.Τωρα τις περισσοτερες φορες του χαιδευω την πλατουλα και κοιμαται.Καλα εμενα ξυπναει και πολλες φορες.Καποιες αλλες πινει γαλα αλλα για μισο λεπτακι ισα να νανουριστει.

Διαφημίσεις

Οχι ρε συ...ειναι πολυ σκληρο να σηκωνεσαι ετσι απλα να φευγεις...

Κοιτα τι αρχισα και κανω εγω....μετα απο συμβουλη αλλης μανουλας.Τον βαζω να θηλασει...τη νυχτα εννοω...Οταν αρχισει και γλαριαζει...τον βγαζω...κλαιει...τν ξαναβαζω..μετα απο λιγο τον ξαναβαζω...κοκ.Ε μετα απο 2-3 φορες βαλε-βγαλε γυριζει πλευρο και κοιμαται μονος του.Αυτο αρχισα να το κανω καθε μερα.Τωρα τις περισσοτερες φορες του χαιδευω την πλατουλα και κοιμαται.Καλα εμενα ξυπναει και πολλες φορες.Καποιες αλλες πινει γαλα αλλα για μισο λεπτακι ισα να νανουριστει.

Θα σου πω λοιπόν τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες( ή μήνες:roll:).Το ξέρω ότι είναι σκληρό να φεύγεις,το έκανα μία φορά,ποτέ ξανά το ίδιο λάθος!!!Γι΄αυτό και έγραψα άλλωστε.Εύχομαι τα καλύτερα και σε εσάς.Να βιώσετε όσο πιό χαλαρά γίνεται αυτήν την προσπάθειά σας...Ευχαριστώ για τον χρόνο σου μανούλα..:-D

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Να σας πω κι εγώ την περίπτωσή μας για να πάρετε κουράγιο? λόγω δεύτερης εγκυμοσύνης μου δεν έχω πια ΚΑΘΟΛΟΥ γάλα. Η μικρή όμως δε φαίνεται να ενοχλείται καθόλου, πιπιλάει κανονικότατα. στην αρχή της νύχτας για να αποκοιμηθεί (πίνει πρώτα φρέσκο και μετά πιάνει το στήθος για νανούρισμα), κατά τη διάρκεια της νύχτας , όσες φορές ξυπνάει (2 τουλάχιστον) θέλει πρώτα στήθος (για να βεβαιωθεί ότι είναι η μανούλα στο κρεβάτι της, κι όχι κανένας άλλος) και μετά με το ζόρι την ξεκολλάω, γκρινιάζει στην αρχή αλλά μετά πίνει πάλι το φρέσκο της κανονικά απ το μπιμπερό και μου γυρίζει την πλάτη και κοιμάται. επίσης, για το μεσημεριανό ύπνο δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, όταν αρχίζει και νυστάζει μου τραβάει την μπλούζα. μα δεν έχω καθόλου γάλα! Κα θό λου! δεν καταπίνει καθόλου! Μιλάμε για τρελλό κόλλημα. δεν ξέρω αν θέλω να αποθηλάσω, απλώς ανρωτιέμαι τι θα κάνει όταν λείπω στο μαιευτήριο. πιστεύω ότι αν δεν ξεκολλάει τώρα, που δεν έχω γάλα, δε θα ξεκολλήσει ποτέ.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Να σας πω κι εγώ την περίπτωσή μας για να πάρετε κουράγιο? λόγω δεύτερης εγκυμοσύνης μου δεν έχω πια ΚΑΘΟΛΟΥ γάλα. Η μικρή όμως δε φαίνεται να ενοχλείται καθόλου, πιπιλάει κανονικότατα. στην αρχή της νύχτας για να αποκοιμηθεί (πίνει πρώτα φρέσκο και μετά πιάνει το στήθος για νανούρισμα), κατά τη διάρκεια της νύχτας , όσες φορές ξυπνάει (2 τουλάχιστον) θέλει πρώτα στήθος (για να βεβαιωθεί ότι είναι η μανούλα στο κρεβάτι της, κι όχι κανένας άλλος) και μετά με το ζόρι την ξεκολλάω, γκρινιάζει στην αρχή αλλά μετά πίνει πάλι το φρέσκο της κανονικά απ το μπιμπερό και μου γυρίζει την πλάτη και κοιμάται. επίσης, για το μεσημεριανό ύπνο δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, όταν αρχίζει και νυστάζει μου τραβάει την μπλούζα. μα δεν έχω καθόλου γάλα! Κα θό λου! δεν καταπίνει καθόλου! Μιλάμε για τρελλό κόλλημα. δεν ξέρω αν θέλω να αποθηλάσω, απλώς ανρωτιέμαι τι θα κάνει όταν λείπω στο μαιευτήριο. πιστεύω ότι αν δεν ξεκολλάει τώρα, που δεν έχω γάλα, δε θα ξεκολλήσει ποτέ.

Έχεις δεν έχεις γάλα(που δεν ξέρω να σου απαντήσω υπεύθυνα αν όντως δεν έχεις),μυρίζει μανούλα και αυτό θέλει....Αυτό θέλουν πιθανόν τα παιδάκια μας που είναι μεγαλύτερα,εμένα χορτάτη κοιμάται στάνταρ...Και μετά βουρρρ...Αφού την έχω πετύχει να κάνει βαθιές εισπνοές στο μπούστο μου:lol:Μόνο για να μυρίσει:-DΠέρα από τις προσπάθειες αποθηλασμού,τι πλάκα που έχουν.....

Όταν γυρίσεις από το μαιευτήριο,θα χάσει για λίγο τη μανούλα του αλλά θα επιστρέψεις με φρέσκο γάλα!!!Στην κρίση σου είναι τι θα κάνεις τότε....Με το καλό και βλέπεις μετά.Λογικά θα θέλει πάλι την μυρωδιά σου αλλά θα ήθελα να ενημερώσεις αν τελικά της άρεσε η γεύση από το πρώιμο γάλα,αν αποφασίσετε να συνεχίσετε...Με το καλό και το επόμενο μωράκι σου.

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Έχεις δεν έχεις γάλα(που δεν ξέρω να σου απαντήσω υπεύθυνα αν όντως δεν έχεις),μυρίζει μανούλα και αυτό θέλει....Αυτό θέλουν πιθανόν τα παιδάκια μας που είναι μεγαλύτερα,εμένα χορτάτη κοιμάται στάνταρ...Και μετά βουρρρ...Αφού την έχω πετύχει να κάνει βαθιές εισπνοές στο μπούστο μου:lol:Μόνο για να μυρίσει:-DΠέρα από τις προσπάθειες αποθηλασμού,τι πλάκα που έχουν.....

Όταν γυρίσεις από το μαιευτήριο,θα χάσει για λίγο τη μανούλα του αλλά θα επιστρέψεις με φρέσκο γάλα!!!Στην κρίση σου είναι τι θα κάνεις τότε....Με το καλό και βλέπεις μετά.Λογικά θα θέλει πάλι την μυρωδιά σου αλλά θα ήθελα να ενημερώσεις αν τελικά της άρεσε η γεύση από το πρώιμο γάλα,αν αποφασίσετε να συνεχίσετε...Με το καλό και το επόμενο μωράκι σου.

σ ευχαριστώ πολύ Κλάραμπελ, θα ενημερώνω, έτσι κι αλλιώς εδώ μπαίνω και λέω τον πόνο μου κάθε φορά που τα βλέπω όλα γύρω μου τραγικά! πάντως είμαι σίγουρη ότι δε θα τη "χαλάσει" το πρωτόγαλα, εδώ δεν έχει πρόβλημα με το καθόλου, αν δει και πρωτόγαλα θα χαρεί!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

σ ευχαριστώ πολύ Κλάραμπελ, θα ενημερώνω, έτσι κι αλλιώς εδώ μπαίνω και λέω τον πόνο μου κάθε φορά που τα βλέπω όλα γύρω μου τραγικά! πάντως είμαι σίγουρη ότι δε θα τη "χαλάσει" το πρωτόγαλα, εδώ δεν έχει πρόβλημα με το καθόλου, αν δει και πρωτόγαλα θα χαρεί!

:lol::lol::lol:Άντε καλά κουράγια!

Εχτές,για την ιστορία, η μικρή δεν κοιμήθηκε στην μητέρα μου το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μου κοιμηθεί στις 18:30 στο αμάξι γυρνώντας σπίτι.Ξύπνησε στις 21:00 τρελά πεινασμένη,νυσταγμένη και ζοχαδιασμένη,μόνο 50ml με το ζόρι φρέσκο και μετά αναγκαστικά για να την ηρεμήσω και να ξανακοιμηθεί,την πήρα αγκαλιά και την θήλασα...Πάλι πίσω,όχι ένα αλλά δέκα βήματα...Τελικά αυτά τα πλασματάκια ξέρουν καλά τι θέλουν,εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται:?Άντε νέες προσπάθειες από σήμερα το βράδυ...

Τους αγωνιστικούς θηλαστικούς μου χαιρετισμούς.

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια το ίδιο πρόβλημα...εκεί που πηγαίναμε κι εμείς καλά, συνέπεσαν πάλι τα δόντια και μια ίωση και ξανάγινε ο θηλασμός συχνός...

Αυτό με προβληματίζει και μένα όπως έχω ξαναγράψει και πιο πάνω, το πισωγύρισμα κάθε τρεις και λίγο...

Και ειδικά το βράδυ, είναι τόσο δύσκολο να βρεις έναν άλλο τρόπο όταν σέρνεσαι κι εσύ η ίδια...εμένα ο μικρός ορύεται, τεντώνεται σαν τόξο από τα νεύρα του αν πάω να τον κουνήσω ή να τον χαϊδέψω και καταλάβει πως πάω να αποφύγω το στήθος...προκειμένου λοιπόν να μην ξυπνήσει εντελώς ώστε μετά να χρειάζεται άλλος τόσος χρόνος για να τον ξανακοιμίσω, τον θηλάζω για 2 λεπτάκια και κοιμάται...

Θέλω κι εγώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο πια να αποθηλάσω...και μου φαίνεται βουνό!!!

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Αχ κορίτσια το ίδιο πρόβλημα...εκεί που πηγαίναμε κι εμείς καλά, συνέπεσαν πάλι τα δόντια και μια ίωση και ξανάγινε ο θηλασμός συχνός...

Αυτό με προβληματίζει και μένα όπως έχω ξαναγράψει και πιο πάνω, το πισωγύρισμα κάθε τρεις και λίγο...

Και ειδικά το βράδυ, είναι τόσο δύσκολο να βρεις έναν άλλο τρόπο όταν σέρνεσαι κι εσύ η ίδια...εμένα ο μικρός ορύεται, τεντώνεται σαν τόξο από τα νεύρα του αν πάω να τον κουνήσω ή να τον χαϊδέψω και καταλάβει πως πάω να αποφύγω το στήθος...προκειμένου λοιπόν να μην ξυπνήσει εντελώς ώστε μετά να χρειάζεται άλλος τόσος χρόνος για να τον ξανακοιμίσω, τον θηλάζω για 2 λεπτάκια και κοιμάται...

Θέλω κι εγώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο πια να αποθηλάσω...και μου φαίνεται βουνό!!!

Καλώς την στο club.Θα ξεκινήσω και εγώ τις προσπάθειες και να μπαίνετε να λέμε κάθε μία την πρόοδο στο θέμα μας για να παίρνουμε τα πάνω μας....

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω προσπαθήσει συστηματικά...τον μεγαλώνω και μόνη μου και είναι πολύ δύσκολο...το μέτρημα που έκανα δεν έπιασε, γιατί ούτως ή άλλως μπορεί να θηλάσει για 2 δευτερόλεπτα, να πιάσει ένα παιχνίδι και μετά να ξαναθηλάσει για άλλα 2 κ.ο.κ.

Άσε που ξεκαρδίζεται με το μέτρημα και σταματάει πολύ πριν το 10 και μετά θέλει πάλι...ουφ...

:lol::lol::lol:Άντε καλά κουράγια!

Εχτές,για την ιστορία, η μικρή δεν κοιμήθηκε στην μητέρα μου το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μου κοιμηθεί στις 18:30 στο αμάξι γυρνώντας σπίτι.Ξύπνησε στις 21:00 τρελά πεινασμένη,νυσταγμένη και ζοχαδιασμένη,μόνο 50ml με το ζόρι φρέσκο και μετά αναγκαστικά για να την ηρεμήσω και να ξανακοιμηθεί,την πήρα αγκαλιά και την θήλασα...Πάλι πίσω,όχι ένα αλλά δέκα βήματα...Τελικά αυτά τα πλασματάκια ξέρουν καλά τι θέλουν,εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται:?Άντε νέες προσπάθειες από σήμερα το βράδυ...

Τους αγωνιστικούς θηλαστικούς μου χαιρετισμούς.

μα καλά συννενοημένα είναι τα άτιμα? Εμένα κοιμόταν μια χαρά στη μαμά μου κατά τις 12 το μεσημέρι(με κούνημα στο καρότσι και μετά στο κρεβάτι), μετά πήρα μια άδεια 2 εβδομάδων απ τη δουλειά μου και φυσικά με εμένα δεν κοιμόταν με τίποτα στο καρότσι. ε, από τότε και μετά σταμάτησε να κοιμάται στη μαμά μου. πηγαίνω να την πάρω και τη βρίσκω να χασμουριέται και να τρίβει τα μάτια της. την παίρνει ο ύπνος στο αυτοκίνητο, ερχόμαστε σπίτι, τη βάζω στο κρεβάτι της, ξυπνάει, κλαίει, θέλει στήθος. εγώ με το μπουφάν, παπούτσια, παλεύω να τα βγάλω (έχω και την κοιλούμπα και δεν μπορώ να σκύψω πια), προσπαθώ να βγάλω ό,τι μπορώ για να ξαπλώσω και να τη θηλάσω. Ε,μετά από κανένα μισάωρο τα καταφέρνω επιτέλους να σηκωθώ απ το κρεβάτι της χωρίς να με πάρει χαμπάρι. έτσι και με δει κανείς εκείνη την ώρα θα με λυπηθεί. το λυπάμαι κι αυτό το κακόμοιρο όμως, υποφέρει κι αυτή με όλη αυτή την κατάσταση.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω προσπαθήσει συστηματικά...τον μεγαλώνω και μόνη μου και είναι πολύ δύσκολο...το μέτρημα που έκανα δεν έπιασε, γιατί ούτως ή άλλως μπορεί να θηλάσει για 2 δευτερόλεπτα, να πιάσει ένα παιχνίδι και μετά να ξαναθηλάσει για άλλα 2 κ.ο.κ.

Άσε που ξεκαρδίζεται με το μέτρημα και σταματάει πολύ πριν το 10 και μετά θέλει πάλι...ουφ...

Βλέπω τα παιδά μας έχουν ίδια ηλικία. Και καταλαβαίνει το μέτρημα? δηλαδή τι του λες? ότι θα θηλάσει πχ μέχρι το 10? Εγώ μια μέρα είχα πάει να της το πω και με κοιτούσε σαν ούφο, δεν πίστεψα ότι μπορεί από τώρα να καταλάβει κάτι τέτοιο.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

πηγαίνω να την πάρω και τη βρίσκω να χασμουριέται και να τρίβει τα μάτια της. την παίρνει ο ύπνος στο αυτοκίνητο, ερχόμαστε σπίτι, τη βάζω στο κρεβάτι της, ξυπνάει, κλαίει, θέλει στήθος. εγώ με το μπουφάν, παπούτσια, παλεύω να τα βγάλω

Ε,μετά από κανένα μισάωρο τα καταφέρνω επιτέλους να σηκωθώ απ το κρεβάτι της χωρίς να με πάρει χαμπάρι. έτσι και με δει κανείς εκείνη την ώρα θα με λυπηθεί.

Πόσο μα πόσο σε καταλαβαίνω....Φοβερή περιγραφή!Πίστεψέ με σε λυπάμαι γιατί σε νοιώθω,πόσο μάλλον με την κοιλίτσα όλα αυτά:roll:

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Βλέπω τα παιδά μας έχουν ίδια ηλικία. Και καταλαβαίνει το μέτρημα? δηλαδή τι του λες? ότι θα θηλάσει πχ μέχρι το 10? Εγώ μια μέρα είχα πάει να της το πω και με κοιτούσε σαν ούφο, δεν πίστεψα ότι μπορεί από τώρα να καταλάβει κάτι τέτοιο.

Καλημέρα...ναι ίδια ηλικία...ο δικός μου είναι 18/10/10...εσένα;

Το μέτρημα την πρώτη φορά δεν το κατάλαβε, όταν όμως το επαναλάμβανα πλέον το καταλαβαίνει, εξάλλου μετράμε κι άλλα πράγματα και του δείχνω και βιβλιαράκια...το πρόβλημα είναι ότι το βλέπει σαν παιχνίδι κι αντί να σταματήσει που είναι ο στόχος, αυτός θέλει πάλι να θηλάσει για να ξαναμετρήσω κ.ο.κ.

Όσο για τον ύπνο, και ο δικός μου με τη μάνα μου κοιμάται, αλλά με μένα μόνο με στήθος, αλλιώς ορύεται με νεύρα, όταν ειδικά καταλαβαίνει ότι πάω να του κάνω αντιπερισπασμό...όσο για αυτοκίνητο, μπουφάν κ.λπ....ακριβώς τα ίδια...ούτε να τα σκέφτομαι δεν θέλω...

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως συνέχεια κάτι θα συμβαίνει που τα κάνει να θέλουν στήθος και να πισωγυρίζουν...αυτό το κομμάτι δεν ξέρω πώς να χειριστώ και μέχρι πότε...

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως συνέχεια κάτι θα συμβαίνει που τα κάνει να θέλουν στήθος και να πισωγυρίζουν...αυτό το κομμάτι δεν ξέρω πώς να χειριστώ και μέχρι πότε...

Καλημέρα!

Εμένα αυτό κυρίως το κομμάτι που με πάει πίσω είναι και ο βασικός λόγος που θηλάζω ακόμα.Εννοώ δεν γίνομαι αποφασιστική και επίμονη.Σκέψου όμως ότι μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας,αυτό ακριβώς το κομμάτι είναι που σου δίνει την δύναμη και την ευκολία να ανταποκρίνεσαι πλήρως στις ανάγκες του μωρού σου,είναι το δυνατό χαρτί,γιατί μέχρι τώρα και εγώ δεν έχω άλλες λύσεις για τις δύσκολες βραδιές και τις συγκεκριμένες στιγμές λες: ''Πάλι πίσω πάμε".Και μετά βλέπεις την γαλήνη στο πρόσωπο του μωρού και αισθάνεσαι ευλογημένη.

Σιγά σιγά είπαμε.Όσες θηλάζετε για τόσους μήνες και θέλετε να το κόψετε για τους λόγους σας,είμαι σίγουρη ότι το κάνατε όλο αυτό για τόσο καιρό με πλήρη συνείδηση και ευχαρίστηση.Αλλιώς θα αποθηλάζατε νωρίτερα.Ας τους δώσουμε λίγο χρόνο και χαλαρά ο αποθηλασμός..

Υ.Γ.Πάμε στις μετρήσεις μου...Εχτές από 15 λεπτά που κάνει στο γεύμα στις 2:00 που ξυπνάει,είπα "νάνι τώρα",φόρεσα και μπλούζα να μην τα έχει "εύκολα" και κοιμήθηκε το γλυκό μου χωρίς παράπονο στα 7 λεπτά:-D.

Βέβαια ξύπνησε 4:30 αντί για 6:00-6:00 για έξτρα στήθος, αλλά που θα μου πάει,θα την βρούμε την άκρη:wink:

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Εμένα πάλι, χθες θήλασε στις 9 το βράδυ και κοιμήθηκε σερί μέχρι τις 7μιση το πρωί...από τις σπάνιες φορές που γίνεται αυτό...

Όμως, θηλασε πολλές φορές το απόγευμα όταν γύρισα από τη δουλειά...εμένα αναλόγως τη φάση του και τη διάθεσή του καθώς και αναλόγως αν είναι άρρωστος ή βγάζει δόντια, θηλάζει και μέσα στη μέρα...μου ορμάει και τραβάει τη μπλούζα μου, ανοίγει τα φερμουάρ όταν φοράω κ.λπ...

Εμένα πάλι, χθες θήλασε στις 9 το βράδυ και κοιμήθηκε σερί μέχρι τις 7μιση το πρωί...από τις σπάνιες φορές που γίνεται αυτό...

Όμως, θηλασε πολλές φορές το απόγευμα όταν γύρισα από τη δουλειά...εμένα αναλόγως τη φάση του και τη διάθεσή του καθώς και αναλόγως αν είναι άρρωστος ή βγάζει δόντια, θηλάζει και μέσα στη μέρα...μου ορμάει και τραβάει τη μπλούζα μου, ανοίγει τα φερμουάρ όταν φοράω κ.λπ...

Το κατανοώ πλήρως αυτό που λες...Θέλει όμως σιγά σιγά και μεθοδικά να γίνει η απεξάρτηση έτσι ώστε κάθε μέρα και λίγο να κάνουμε βηματάκια μπροστά,μετά πάλι όπισθεν και που θα πάει,κάποια στιγμή θα γίνει η αλλαγή....

Τελικά βέβαια,ενώ έχουμε τόσα πολλά κοινά,υπάρχουν και οι ιδιαιτερότητες κάθε ξεχωριστού παιδιού που τα σαρώνουν όλα...Για παράδειγμα ο γιός μου ποτέ δεν ξύπναγε τα βράδια αλλά πάντα κοιμότανε και ξύπναγε με θηλασμό μέχρι το τέλος.Η κόρη μου από την άλλη,έμαθε πολύ πολύ εύκολα να κοιμάται χωρίς θηλασμό,αλλά μία μοναδική φορά που κοιμήθηκε σερί, ξύμησα έντρομη να δω αν είναι καλά:roll:Η ίδια μαμά,δύο όμως διαφορετικοί χαρακτήρες:wink:

Υ.Γ. Το ξέρω ότι το έχεις ξανακούσει αλλά μέσα στην μέρα είναι πιό εύκολο να δώσεις άλλα ερεθίσματα για να μην κολλάει στο στήθος με την πρώτη αδιαθεσία.Βόλτες, ακόμα και μέσα στο σπίτι,παιχνίδια,να αλλάζεις κουβέντα σαν να μην άκουσες....Πολλές φορές πιάνει,αν δεν προλάβει να πλαντάξει στο κλάμμα βέβαια:?

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...