Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πολλά παιδιά δεν θέλουν το μπιμπερό αλλά τα πάνε μια χαρά με το ποτηράκι ή το κουταλάκι. Δώσε έμφαση σε αυτά και στις στερεές.

Διάλεξε τις ώρες που το παιδί είναι πιο δεκτικό και συνεργάσιμο για να μειωθούν αισθητά τα γεύματα.

Όταν θέλεις να αποθηλάσεις σχετικά σύντομα, δίνεις προτεραιότητα στη μείωση του αριθμού των γευμάτων και όχι σε ένα συγκεκριμένο γεύμα (ακόμη και αν αυτό σε βολεύει περισσότερο). Αν επιμείνεις σε αυτό μπορεί να περάσει η εβδομάδα και να μην έχεις αντικαταστήσει κανένα γεύμα.

Καλή επιτυχία!

Aglaia και τις υπολοιπες κοπέλες σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Θα δοκιμασω και το ποτηράκι (ο αδερφος λεει η μαμα μου έτσι έμαθε να πίνει γάλα κι αυτός δεν πηρε καθόλου μπιμπερό).

Με τις στερεές το προσπαθούμε ακόμα, νομιζω οτι δεν είναι έτοιμη κ δεν την πολυπιέζω (τρώει καμια 10αρια κουταλίτσες αλλά πολύ μικρες), αυτες τις μέρες θα ξεκινήσω δειλά δειλά κ φρούτο, ίσως να τα πάμε καλύτερα!

Παντως σημερα χρειαστηκε να φυγω εκτακτως απο το σπίτι κ δεν είπιε ουτε σταγόνα στο μπαμπά της!

Δε με πειράζει τοσο ο χρόνος που θα αποθηλάσω , όσο το να γίνει η αρχή, δηλαδη να ''μπει το νερό στο αυλάκι''.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aglaia και τις υπολοιπες κοπέλες σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Θα δοκιμασω και το ποτηράκι (ο αδερφος λεει η μαμα μου έτσι έμαθε να πίνει γάλα κι αυτός δεν πηρε καθόλου μπιμπερό).

Με τις στερεές το προσπαθούμε ακόμα, νομιζω οτι δεν είναι έτοιμη κ δεν την πολυπιέζω (τρώει καμια 10αρια κουταλίτσες αλλά πολύ μικρες), αυτες τις μέρες θα ξεκινήσω δειλά δειλά κ φρούτο, ίσως να τα πάμε καλύτερα!

Παντως σημερα χρειαστηκε να φυγω εκτακτως απο το σπίτι κ δεν είπιε ουτε σταγόνα στο μπαμπά της!

Δε με πειράζει τοσο ο χρόνος που θα αποθηλάσω , όσο το να γίνει η αρχή, δηλαδη να ''μπει το νερό στο αυλάκι''.

Καλημέρα κοπέλα μου δοκίμασε κ καλαμάκι ο μεγάλος μου δεν ήπιε ποτέ μπιμπερό από 6 μηνών ξεκίνησα το νεράκι με καλαμάκι το ρουφούσα κ του το άφηνα να πέσει στο στοματού δεν άργησε να πιάσει το νόημα σε λίγες μέρες ρουφούσε κανονικά τα παιδια που θηλάζουν έχον πολύ γυμνασμένους μύες στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να ρουφά πολύ εύκολα καλαμάκι καλη αρχη

.....

Κατα την διαρκεια των γιορτων η μικρη μου ζητησε να πιει απο το γαλα μου (Ολυμπος βιολογικο) και της εδωσα. Μετα αμα με εβλεπε να πινω γαλα μου ζητουσε. Περιπου 10 μερες μετα ενω θηλαζε ζητουσε μπιμερο την ζοριζα λιγο αλλα δεν επινε απο το στηθος. Την πιεσα 2 εβδομαδες αλλα πριν 3 μερες την εβαλα στο στηθος και εκλεγε και ετσι αποφασισα να την σταματισω απο το στηθος. Δεν της ελειψε και δεν το ζηταει καθολου. Δεν το περιμενα τοσο ευκολο μετα απο 15 μηνες φανατικου θηλασμου. Ποιο πολυ κοστισε σε εμενα παρα στην μικρη.

H μικρη μου θηλαζει 13 μηνες. Αρκετοι θηλασμοι μερα νυχτα μαζι με 3 γευματα στερεων.

Περασε ιωση και ηταν κολλημενη στο στηθος τις τελευταιες μερες, σχεδον γυρισαμε στον αποκλειστικο θηλασμο.

ΞΑΦΝΙΚΑ αρχισε να αποστρεφεται το στηθος παρα πολυ. Εδω και 2 μερες οποτε της το προσφερω με δαγκωνει.

Προσπαθω συνεχεια και με δαγκωνει διαρκως. Δεν το θελει ουτε για να φαει, ουτε για να κοιμηθει. Ετσι ξαφνικα.

Την πηγα στο γιατρο Μηπως εχει καποιο προβλημα στο στομα, στο λαιμο...και ενοχλειται λογω της ιωσης και γι αυτο δεν θελει να θηλασει. Ειναι καθαρη.

Οποτε βλεπει το στηθος ενω μεχρι προτινος πηγαινε προς αυτο με το στομα ανοιχτο, τωρα γυριζει το κεφαλι απ την αλλη.

Δοκιμασα να την πιασω στον υπνο. Κανενα αποτελεσμα.

Αντλω το γαλα και το δινω στον μεγαλο με καλαμακι, καποιες φορες το εχυσα.

ΜΗΝ με ρωτησετε για την ψυχολογια μου, ειναι χαλια..

Πειτε μου ομως, υπαρχει περιπτωση να αποθηλαζει ετσι αποτομα και χωρις προηγουμενη ενδειξη?ΑΓΛΑΙΑ?? διαβαζα στο γαλουχω κατα διαβολικη συμπτωση μια ιστορια αποθηλασμου ενος αγοριου 13.5 μηνων ακριβως ιδια!

H μικρη μου θηλαζει 13 μηνες. Αρκετοι θηλασμοι μερα νυχτα μαζι με 3 γευματα στερεων.

Περασε ιωση και ηταν κολλημενη στο στηθος τις τελευταιες μερες, σχεδον γυρισαμε στον αποκλειστικο θηλασμο.

ΞΑΦΝΙΚΑ αρχισε να αποστρεφεται το στηθος παρα πολυ. Εδω και 2 μερες οποτε της το προσφερω με δαγκωνει.

Προσπαθω συνεχεια και με δαγκωνει διαρκως. Δεν το θελει ουτε για να φαει, ουτε για να κοιμηθει. Ετσι ξαφνικα.

Την πηγα στο γιατρο Μηπως εχει καποιο προβλημα στο στομα, στο λαιμο...και ενοχλειται λογω της ιωσης και γι αυτο δεν θελει να θηλασει. Ειναι καθαρη.

Οποτε βλεπει το στηθος ενω μεχρι προτινος πηγαινε προς αυτο με το στομα ανοιχτο, τωρα γυριζει το κεφαλι απ την αλλη.

Δοκιμασα να την πιασω στον υπνο. Κανενα αποτελεσμα.

Αντλω το γαλα και το δινω στον μεγαλο με καλαμακι, καποιες φορες το εχυσα.

ΜΗΝ με ρωτησετε για την ψυχολογια μου, ειναι χαλια..

Πειτε μου ομως, υπαρχει περιπτωση να αποθηλαζει ετσι αποτομα και χωρις προηγουμενη ενδειξη?ΑΓΛΑΙΑ?? διαβαζα στο γαλουχω κατα διαβολικη συμπτωση μια ιστορια αποθηλασμου ενος αγοριου 13.5 μηνων ακριβως ιδια!

Είναι ασυνήθιστο να κόβουν απότομα, μάλλον για απεργία πρόκειται, ρίξε μια ματιά στα λινκ:

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

http://www.kellymom.com/bf/weaning/babyselfwean.html

http://www.kellymom.com/bf/weaning/index.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

απεργια ετσι ξαφνικα βρε αμαρετο?? κυριολεκτικα απο τη μια στιγμη στην αλλη?

θα διαβασω αλλα μεχρι στιγμης οτι και αν κανω την βρισκω αρνητικη.

παω να την πλησιασω στο στηθος και βαζει ολη της τη δυναμη αντιθετα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το μπεμπακι σου! τωρα ειδα το νεο τικερ, να σου ζησει!!!

Καλησπέρα. Βρισκόμαστε στον 1 θηλασμό την ημέρα εδώ και 2 εβδομάδες αλλά ο μικρός συνεχίζει και ζητάει εκείνη την ώρα με πολύ πάθος. Η παραγωγή δεν θα έπρεπε να έχει μειωθεί? Τον ακούω και καταπίνει και από τα δύο στήθη, θηλάζει περίπου 15 λεπτά σύνολο.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Eve η ξαδέρφη μου θήλαζε την κορούλα της μέχρι 8 μηνών και ξαφνικά αρνιόταν το στήθος. Ο λόγος? Η ίδια ήταν έγκυος και δεν το ήξερε και το μικρό της δεν ήθελε το γάλα της.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Eve η ξαδέρφη μου θήλαζε την κορούλα της μέχρι 8 μηνών και ξαφνικά αρνιόταν το στήθος. Ο λόγος? Η ίδια ήταν έγκυος και δεν το ήξερε και το μικρό της δεν ήθελε το γάλα της.

ναι, το εχω ακουσει αυτο, /σε εμας δεν υπαρχει περιπυωση ομως.

Διαφημίσεις

απεργια ετσι ξαφνικα βρε αμαρετο?? κυριολεκτικα απο τη μια στιγμη στην αλλη?

θα διαβασω αλλα μεχρι στιγμης οτι και αν κανω την βρισκω αρνητικη.

παω να την πλησιασω στο στηθος και βαζει ολη της τη δυναμη αντιθετα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το μπεμπακι σου! τωρα ειδα το νεο τικερ, να σου ζησει!!!

Περιπου 13 μηνων ηταν και το δικο μου, οταν εκανε απεργια θηλασμου...ετσι...απο τη μια στιγμη στην αλλη! Δεν πλησιαζε το στηθος,σχεδον το απεχθανοταν.Κρατησε 3 μερες.Δεν το πιεζα ΚΑΘΟΛΟΥ να το παρει, του το ειχα ανοιχτο το στηθος και καθομασταν αγκαλιασμενοι και του μιλουσα, του τραγουδουσα κλπ κλπ. Οτιδηποτε εκτος απο στηθος.Επισης του το εδινα μεσα στη νυχτα που ηταν χαλαρος.Αυτο κρατησε 3 μερες. Ο αποθηλασμος γινεται σταδιακα και οχι ετσι αποτομα. Αν θελεις να το επαναφερεις στο στηθος, μπορεις. Κι εγω ημουν απαρηγορητη εκεινες τις μερες με τις χυλοπιτες που μου εριχνε!!!:):)

Καλησπέρα. Βρισκόμαστε στον 1 θηλασμό την ημέρα εδώ και 2 εβδομάδες αλλά ο μικρός συνεχίζει και ζητάει εκείνη την ώρα με πολύ πάθος. Η παραγωγή δεν θα έπρεπε να έχει μειωθεί? Τον ακούω και καταπίνει και από τα δύο στήθη, θηλάζει περίπου 15 λεπτά σύνολο.

Μπραβο!! Κι εμεις εδω και μια βδομαδα ειμαστε με εναν θηλασμο!! Κοψαμε το προηγουμενο Σαβατο τον βραδυνο θηλασμο πριν τον υπνο τελειως αβιαστα!!Απλα του ειπα οτι η μαμα δεν εχει γαλα και το δεχθηκε!!!:shock::shock::shock:

Μας εμεινε μονο ο μεσημεριανος θηλασμος, για να κοιμηθει. Ακριβως αυτο που λες:τρελαινεται οταν βλεπει το στηθος εκεινη την ωρα!! Ασε που απο γαλα...το παταω λιγο και πεταγεται οπως παλια....:confused::confused:...βρε, τελειωμο δεν εχει????

Έτσι είναι οι απεργίες, ξαφνικές :-)

Μην την πιέζεις, απλά φρόντισε την παραγωγή σου.

Amaretto,τωρα ειδα κι εγω το tandem-ticker σου!! Να σου ζησει του νινουλινι σου!! Να ειστε γεροι να τα χαιρεστε και τα 2 σας.......:D:D

Διαφημίσεις

Έτσι είναι οι απεργίες, ξαφνικές :-)

Μην την πιέζεις, απλά φρόντισε την παραγωγή σου.

μολις αντλησα..η μικρη ουτε να πλησιασει το στηθος..

την εβαλα και κοιμισμενη, ξυπνησε και εκλαιγε και το εδιωξε παλι:cry::cry:

οσες φορες προσπαθησα τωρα το βραδυ μονο με δαγκωσε. ειμαι με τη λανολινη παλι, δεν το πιστευω....:cry:

4η μερα σημερα που αρνειται το στηθος.

Συμπεριφερομαι οπως κανουμε στην 'απεργια θηλασμου' και αντλω γαλα 4 φορες την ημερα. Εχω αρχισει να απαισιοδοξω ομως...

Έχω ακούσει κι εγώ μια περίπτωση απότομης διακοπής από πλευράς του παιδιού αλλά σε νηπιακή ηλικία - το κοριτσάκι ήταν 3,5 χρονών!

Τί να σου πω, δεν αποκλείεται να το κάνουν έτσι, ξαφνικά...Νομίζω ότι μια ειδικός όμως θα πρέπει να μας δώσει εδω τα φώτα της!

GJMap2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Eπανερχομαι με νεότερα:-D!

Η μικρη τελικα αρχισε να συνηθίζει το μπιμπερο και καταφεραμε να πίνει γυρω στα 100-120 μλ στο γευμα που θα της δώσουμε (π.χ. το απογευματινο καμια ωρα μετα την κρεμα).

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης, πίνει αυτα τα 100μλ, αλλά σαφως και δεν εχει χορτασει, οπότε μετα τη βαζω στο στηθος και συμπληρωνει οσο της λείπει, κάνω καλά ή δεν πρεπει μετα το μπιμπερο να θηλάζει μεχρι το επόμενο γεύμα?

Αν θέλεις να αποθηλάσεις γιατί την θηλάζεις μετά?

Για να χορτασει!απο το μπιμπερο πινει καποια ποσοτητα κ μετα σταματαει.

στην αρχη επινε 20, μετα 60 τωρα φτασαμε τα 100, αλλα αυτο δεν ειναι πληρες γευμα!Δηλ να την αφηνω με οσο εχει πιει και να ξανατρωει στο 3ωρο?

Δεν ξέρω τι γίνεται με τον αποθηλασμό τόσο μικρών μωρών. Στην θέση σου και αν δεν λάβεις κάποια πιο ικανοποιητική απάντηση, θα πρόσθετα γάλα στο μπιμπερό και θα μείωνα τον χρόνο θηλασμού σταδιακά.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

κοριτσια να ρωτησω κατι???επειδη ξεκιναω δουλεια τον απριλιο και επειδη ειμαι νσοηλευτρια με καταλαβαινετε τι ειδους ωραρια δουλειας αναγκαστικα δεν θα μπορω να συνεχισω τον θηλασμο<βεβαια ειμαι υπερηφανη που καταφερα να θηαλσω το μωρο μου αποκλειστικα γαι σχεδον 1 χρονο!!>

σκεφτομαι απο αρχες μαρτη να ξεκινησω με ενα γευμα ξενο να δω αν θα το δεχτει κλπ και να φτασω στον απριλη οπου θα πρεπει να εχει αποθηλασει

το θεμα μου ειναι το εξης:ο μικρος πινει νερο με εκπαιδευτικο ποτηρακι της nuby απο 6-7 μηνων και οταν θα ξεκινησει το ξενο θα ειναι 11 μηνων....το γαλα με τι να το δωσω??με μπιμπερο??

μπορει να την θεωρησετε χαζη την ερωτηση αλλα μηπως μιας και δεν εχει χρησιμοποιησει το παιδι μπιμπερο παρα ελαχιστα τις πρωτες μερες της ζωης του να μην του δωσω τωρα???το ρωτω γιατι μετα θα πρεπει καποια στιγμη να του κοψω και το μπιμπερο μεγαλωνοντας <οταν ημουν εγω μικρη επινα με μπιμπερο το γαλα μου μεχρι την 1η δημοτικου και οταν η μαμα μου φυσικα επειδη μεγαλωνα αναγκαστηκε να μου το κοψει σταματησα να πινω γαλα!!> λεω μηπως να το δινω με το ποτηρακι???

απλα αυτο που φοβαμαι ειναι μην πνιγεται κυριως την νυχτα που τρωει μισοκοιμισμενος....εσεις τι κανετε???τι θα μου προτινατε???

D1Uip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...