Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γεια σας..επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα του αποθηλασμού γιατί ακόμη παιδευόμαστε..Μέχρι πριν απο ενάμισι μήνα θήλαζα την κόρη μου-26μηνών σχεδόν- τρεις φορές την ημέρα. Κόψαμε τελείως το βραδυνό πριν ενάμισι μήνα, μειώσαμε πάρα πολύ τον πρωϊνό, δηλαδή για 3-4 λεπτά απο τον ένα μόνο μαστό και πάλι όχι κάθε πρωί, και διατηρήσαμε τον μεσημεριανό απο ένα μαστό κάθε μέρα. Όμως το στήθος μου συνεχίζει να πρήζεται..δεν μπορώ να πω οτι πονάει αλλά πρήζεται φουσκώνει και είναι ενοχλητικό. Και ενώ λέω οτι δεν θα θηλάσω ξανά δεν αντέχω να μην θηλάσω νομίζω οτι θα εκραγεί το στήθος μετά απο κάποιες ώρες. Κάνω κάτι λάθος; μπορεί να βοηθήσει καμιά;; ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παπί, με το χέρι μπορείς να βγάζεις λίγο για αποσυμφόρηση?

Εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά να το μάθω, αλλά στο τέλος το κατάφερα όταν χρειάστηκε με την επιστροφή μου στη δουλειά.

Εμείς ακόμα δεν σκεφτόμαστε για αποθηλασμό, νιώθω ότι δεν είναι καθόλου έτοιμος και λέω να περιμένω μέχρι να πάει 2 ετών και βλέπουμε.

5k3tp2.png

Γεια σας..επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα του αποθηλασμού γιατί ακόμη παιδευόμαστε..Μέχρι πριν απο ενάμισι μήνα θήλαζα την κόρη μου-26μηνών σχεδόν- τρεις φορές την ημέρα. Κόψαμε τελείως το βραδυνό πριν ενάμισι μήνα, μειώσαμε πάρα πολύ τον πρωϊνό, δηλαδή για 3-4 λεπτά απο τον ένα μόνο μαστό και πάλι όχι κάθε πρωί, και διατηρήσαμε τον μεσημεριανό απο ένα μαστό κάθε μέρα. Όμως το στήθος μου συνεχίζει να πρήζεται..δεν μπορώ να πω οτι πονάει αλλά πρήζεται φουσκώνει και είναι ενοχλητικό. Και ενώ λέω οτι δεν θα θηλάσω ξανά δεν αντέχω να μην θηλάσω νομίζω οτι θα εκραγεί το στήθος μετά απο κάποιες ώρες. Κάνω κάτι λάθος; μπορεί να βοηθήσει καμιά;; ευχαριστώ!!

Ποια ώρα της ημέρας ή νύχτας πρήζεται?

Θα βοηθούσε ίσως το φασκόμηλο που μειώνει την παραγωγή. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λένε πως βοηθάει πολύ.

Να βγάζεις με το χέρι και μόνο όταν νιώθεις δυσφορία.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Να γράψω κι εγώ εδώ...

Έχω ένα αγοράκι 22 μηνών. Τον θήλασα αποκλειστικά για τους πρώτους 6 μήνες και στη συνέχεια, μέχρι πριν 2 μήνες περίπου, μαζί με τις τροφές του. Μετά το χρόνο έκανα δοκιμές για να δώσω άλλο γάλα, αλλά δεν... Ούτε φρέσκο, ούτε σκόνη, ούτε εβαπορέ. Ούτε σε μπουκάλι, ούτε με καλαμάκι, ούτε με κουταλάκι. Οπότε συνεχίζαμε το θηλασμό...

Ωστόσο καθημερινά του προσφέραμε το πρωί (που ξυπνούσε διψασμένος, κι εγώ ήμουν στη δουλειά) γάλα. Συνήθως του το δίναμε χλιαρό-ζεστό, μια μέρα τον δοκίμασε ο μπαμπάς με δροσερό φρέσκο αγελαδινό γάλα. Και το ήπιε! Τώρα πια πίνει πρωί-βράδυ ένα ποτήρι γάλα με καλαμάκι. Προσθέσαμε και 2ο γέυμα φαγητού το βράδυ, κάτι που βοήθησε να περιοριστούν τα νυχτερινά ξυπνήματά μας από πείνα.

Οι θηλασμοί που πλέον έχουμε κρατήσει είναι το μεσημέρι, μετά το φαγητό, ξαπλωμένοι για να κοιμηθεί, και το βράδυ μετά το φαί και το γάλα του, πάλι για να κοιμηθεί. Βέβαια σποραδικά ξυπνάει και ενδιάμεσα για νια-νιά (όπως λέει το θηλασμό). Εκεί μάλλον πρέπει ο μπαμπάς να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, γιατί κάποιες φορές που πήγε και του έδωσε νερό, συμβιβάστηκε με το ότι 'η μαμά κοιμάται, κοιμήσου κι εσύ', άλλες πάλι χάλασε τον κόσμο μέχρι να πάω...

Ο λόγος που με οδηγεί στον αποθηλασμό είναι το γεγονός ότι θέλω άμεσα να προχωρήσω σε 2η εγκυμοσύνη (κοντεύω τα 40 πια, δε με παίρνει δυστυχώς να το πάω πολύ πίσω) και επειδή εδώ και ένα χρόνο που προσπαθούμε δεν τα έχουμε καταφέρει, και επιπλέον στην εγκυμοσύνη το πιθανότερο θα είναι να μην μπορέσω να συνεχίσω το θηλασμό (μια που την προηγούμενη φορά είχα φουλ συσπάσεις από τον 4ο μήνα) οπότε θεωρώ καλύτερα να γίνει πιο ήπια, αφού πια διατροφικά καλύπτεται πλήρως...

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξείς:

Μέχρι εδώ φτάσαμε με τη μέθοδο του 'δεν προσφέρω, δεν αρνιέμαι' στην αρχή, και στη συνέχεια με ιδέες που βρήκα εδώ μέσα, 'πχ. όταν θα κοιμηθεί ο ήλιος κλπ.' Τώρα πώς συνεχίζουμε;;;;

Και καλά τους ενδιάμεσους νυχτερινούς, άντε και να τους αναλλάβει ο μπαμπάς (αρχικά από κει θα ξεκινήσω), για τους μεσημεριανούς έχω σκεφτεί να παραμένει μια ώρα πίσω η κοπέλα που τον κρατάει και να δοκιμάζει εκείνη να τον κοιμίζει, τους βραδινούς όμως πώς τους κόβω, οέο;

Και κάτι άλλο. Έχω ξεκινήσει δίαιτα, γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα κιλά μου. Ξέρω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής. Αν τη βοηθήσω ακόμα περισσότερο τη μείωση (πχ. με περιορισμό ζάχαρης, αλατιού + ρόφημα φασκόμηλου), θα οδηγηθούμε σε βίαιο αποθηλασμό; Και θα είναι πιο επώδυνο;

Α, να προσθέσω ότι μετά το Πάσχα, λέμε να ξεκινήσουμε παιδικό. Τί είναι προτιμότερο, να έχουμε αποθηλάσει μέχρι τότε ή να περιμένουμε να τον 'γεμίσουν' οι δραστηριότητες του παιδικού (σαν ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή του), μήπως αφήσει τον θηλασμό πιο εύκολα;

Συγχωρέστε με για το μεγάλο κείμενο, αλλά είμαι φουλ προβληματισμένη...

Ζόρι κι αυτό, πάντως! Στην αρχή άγχος να μην κοπεί το γάλα και τώρα δεν ξέρω πώς να το κόψω...

νομιζω οτι οσο καλα και να περναει στον παιδικο θα στρεσαριστει στην αρχη και θα ειναι δυσκολο να τον αποθηλασεις τοτε

αν εφαρμοσεις αυτα που εγραψες και επισης ξεκινησεις να τον κοιμιζεις εσυ με αλλο τροπο (πχ παραμυθια ή νανουρισμα ή να ξαπλωνεις διπλα του κλπ) θα οδηγηθειτε πολυ συντομα και ανωδυνα στον αποθηλασμο.

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου protoula.

Για τον παιδικό κι εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά μου είπε χθες η παιδίατρος ότι ίσως τότε να του τραβήξουν την προσοχή άλλα θέματα και να χάσει το ενδιαφέρον του (χλωμό το βλέπω...)

Όσο για το άλλο που λες δοκίμασα κάποιο βράδυ (ξαπλωμένος αυτός στην κούνια του κι εγώ σε ένα μονό κρεβάτι δίπλα του με φωτάκι χαμηλο) να του πω παραμύθια, αλλά δεν ξέρω κι εγώ πόσα είχα πει ή πόσες φορές επανέλαβα το ίδιο, κι αυτός όλο 'κι άλλο' έλεγε. Δεν το είδε καθόλου σαν πριν τον ύπνο δραστηριότητα, παρά μόνο σαν συνέχεια του παιχνιδιού...puzzled.gif

daisy, δες εδώ τη δικιά μας ιστορία αποθηλασμού

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1680824#post1680824

νομίζω ότι μέχρι εδώ κάνετε περίπου τα ίδια με εμάς, οπότε ίσως πάρεις καμιά ιδέα για τη συνέχεια.

Πάντως, εφόσον το έχεις αποφασίσει, μην αφήσεις τον αποθηλασμό να συμπέσει με την έναρξη του παιδικού.Είναι πολλά μαζεμένα για να τα διαχειριστεί το παιδάκι.

Τώρα για το διάβασμα και τα παραμύθια πριν τον ύπνο, εγώ έχω καταλήξει ότι εσύ πρέπει κάπου να βάζεις τελεία, να κλείνεις τα φώτα και να δίνεις το 'σύνθημα' για τον ύπνο. Δεν θα πιάσει με την πρώτη, αλλά αν κάνεις συστηματικά το ίδιο κάθε βράδυ, θα γίνει ρουτίνα και θα λειτουργεί μια χαρά.

KbCJp2.pngEYukp3.png

καπως ετσι ξεκινας και μετα σιγα σιγα το συνηθιζει

πρωτα ενα παραμυθι κ μετα θηλασμος και νανι

μετα απο καμια βδομαδα ξεκινας μετα το παραμυθι θα κανουμε νανι χωρις γαλα

θα χτυπιεται κθα ενδιδεις αλλα αφοτου το πεις αρκετες φορες

μετα απο καμια βδομαδα που θα το εχει συνηθισει θα αρχισεις να επιμενεις περισσοτερο και θα δεις οτι θα το δεχτει καλυτερα

καποια στιγμη θα το συνηθισει

αν δεις οτι ναι μεν καταφερες να μην ζηταει γαλα, αλλα δυσκολευεται να κοιμηθει, θα ξαπλωνεις διπλα του με γυρισμενη την πλατη σου, και καλα οτι κοιμασαι και θα κοιμηθει κι εκεινο

αμα το καταφερεις αυτο μετα θα μπορεις να μην ξαπλωνεις καθολου και να το καληνυχτιζεις και να φευγεις

απλα θελει μαια σταθεροτητα και μια ρουτινα που θα επιλεξεις αναλογα με το τι ταιριαζει στο μωρο σου

καλη επιτυχια

α επισης βοηθαει να εχεις σταθερο ωραριο παραμυθιου-υπνου για να νυσταζει εκεινη την ωρα αλλα οχι τοσο πολυ που να μην ανεχεται την ολη διαδικασια

Όμως το στήθος μου συνεχίζει να πρήζεται..δεν μπορώ να πω οτι πονάει αλλά πρήζεται φουσκώνει και είναι ενοχλητικό. Και ενώ λέω οτι δεν θα θηλάσω ξανά δεν αντέχω να μην θηλάσω νομίζω οτι θα εκραγεί το στήθος μετά απο κάποιες ώρες. Κάνω κάτι λάθος; μπορεί να βοηθήσει καμιά;; ευχαριστώ!!

Κι εγω το φασκομηλο θα σου προτεινα(4-5 ποτηρια/ημερα). Αυτο, τουλαχιστον μας ειχαν πει στα μαθηματα ανωδυνου τοκετου, αν θελουμε να μειωσουμε την παραγωγη γαλατος κατα τη διαδικασια αποθηλασμου.

Διαφημίσεις

καπως ετσι ξεκινας και μετα σιγα σιγα το συνηθιζει

πρωτα ενα παραμυθι κ μετα θηλασμος και νανι

μετα απο καμια βδομαδα ξεκινας μετα το παραμυθι θα κανουμε νανι χωρις γαλα

θα χτυπιεται κθα ενδιδεις αλλα αφοτου το πεις αρκετες φορες

μετα απο καμια βδομαδα που θα το εχει συνηθισει θα αρχισεις να επιμενεις περισσοτερο και θα δεις οτι θα το δεχτει καλυτερα

καποια στιγμη θα το συνηθισει

αν δεις οτι ναι μεν καταφερες να μην ζηταει γαλα, αλλα δυσκολευεται να κοιμηθει, θα ξαπλωνεις διπλα του με γυρισμενη την πλατη σου, και καλα οτι κοιμασαι και θα κοιμηθει κι εκεινο

αμα το καταφερεις αυτο μετα θα μπορεις να μην ξαπλωνεις καθολου και να το καληνυχτιζεις και να φευγεις

απλα θελει μαια σταθεροτητα και μια ρουτινα που θα επιλεξεις αναλογα με το τι ταιριαζει στο μωρο σου

καλη επιτυχια

Πολυ καλη η περιγραφη της διαδικασιας και πολυ χρησιμη!! Σ΄ευχαριστουμε πολυ!!

Ο λόγος που με οδηγεί στον αποθηλασμό είναι το γεγονός ότι θέλω άμεσα να προχωρήσω σε 2η εγκυμοσύνη (κοντεύω τα 40 πια, δε με παίρνει δυστυχώς να το πάω πολύ πίσω) και επειδή εδώ και ένα χρόνο που προσπαθούμε δεν τα έχουμε καταφέρει, και επιπλέον στην εγκυμοσύνη το πιθανότερο θα είναι να μην μπορέσω να συνεχίσω το θηλασμό (μια που την προηγούμενη φορά είχα φουλ συσπάσεις από τον 4ο μήνα) οπότε θεωρώ καλύτερα να γίνει πιο ήπια, αφού πια διατροφικά καλύπτεται πλήρως...

Ειμια 38 χρονων, θηλαζω εδω και 18,5 μηνες και ακριβως για τον ιδιο λογο σκεφτομαι τον αποθηλασμο(εδω και 6 μηνες προσπαθουμε για νινι και δεν...).Απευθυνθηκα, λοιπον, σε πιστοποιημενη συμβουλο θηλασμου και μου ειπε τα εξης:

- 1 στις 10 θηλαζουσες αδυνατει να συλλαβει, ακομα κι αν θηλαζει μονο μια φορα/ημερα!! Αυτες συχνα, απο τον πρωτο κιολας κυκλο μετα τον αποθηλασμο, μπορουν να συλλαβουν. Στις υπολοιπες παιζουν ρολο πολλες παραμετροι, οπως η συχνοτητα των θηλασμων.

- Αν θελω να συνεχισω να θηλαζω, μου προτεινε να δοκιμασω για ενα 2μηνο το εξης: μεσα στο 24ωρο να υπαρχει ενα συνεχομενο 8ωρο κατα το οποιο δεν θα θηλαζω καθολου.Δηλαδη 8 ωρες συνεχομενα χωρις θηλασμο και απο κει και περα ας θηλαζω οσο θελω(προφανως αυτο το συνεχομενο 8ωρο φερνει καποια ισορροπια στις ορμονες).Παραλληλα μου προτεινε να βοηθησω τον οργανισμο μου και με την ομοιοπαθητικη (εμεις κανουμε οικογενειακως ουτως η αλλως).

- Αν παλι θελω να αποθηλασω τελικα, μου ειπε τα εξης βηματα με την

ακολουθη σειρα:

* δεν προσφερω,δεν αρνουμαι

* διακοπη νυχτερινου θηλασμου(οταν ξυπναει μεσα στην νυχτα και ζηταει

ζιζι, του λες σταθερα δεν εχει η μαμα πχ το πηρε το φεγγαρακι)

* διακοπη αποκοιμισματος στο στηθος

* διακοπη των πολλων ενδιαμεσων θηλασμων (αυτο και οι 2 μας δεν το

εχουμε. Εχουμε το ιδιο προγραμμα θηλασμων)

* εαν εργαζεστε, διακοπη του θηλασμου την ωρα που η μητερα

επιστρεφει απο τη δουλεια

* διατηρηση ενος μονο θηλασμου το 24ωρο καποια συγκεκριμενη ωρα,

σε συγκεκριμενη θεση

* το προηγουμενο βημα,αλλα μετραμε ως το 10

* ΤΕΛΟΣ

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγουλακι...

Μηπως τελικα ειμαστε σ΄αυτο το 10%??????:(:(:(:(

επανερχομαι κ εγω με νεα ...εχουμε φτασει τους 3-4 θηλασμους/24ωρο χωρις να προσφερω ποτε, απο την τελευταια φορα που εγραψα. (εδω κ ενα μηνα) δεν επιδιωκουμε νυχτερινο αποθηλασμο πια κ η μικρη κοιμαται συνηθως απο τις 9.30-10 το βραδυ μεχρι τις 6 που ζηταει γαλα κ συνεχιζει μεχρι τις 9....γιουπι, δλδ!!:mrgreen: μετα απο 22 μηνες επιτελους υπνος!!!!!!

εχουμε ξεκινησει να δινουμε κατσικισιο φρεσκο που υποτιθεται το πινει:rolleyes: , μονο κ μονο για να αντικαταστησουμε τον πρωινο θηλασμο. πετυχαινει, αλλα οχι παντα. σιγουρα παντως εχει αποσυνδεσει τον θηλασμο απο τον νυχτερινο υπνο (κ απο τον μεσημεριανο, οταν κοιμαται μεσημερι βεβαια...), πχ σημερα θηλασε μολις γυρισα, εφαγε, ειπαμε παραμυθια κ κοιμηθηκε...καλα παμε νομιζω!!:)

ευχαριστω για τις συμβουλες!!!!

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

κοριτσια προσπαθειτε στις γονιμες μερες σας η οχι? ποσους μηνες εχετε ξεκινησει τις προσπαθειες?

μπορει κ να μην ανηκετε στο 10%:wink:

Να σας πω τι έχω κάνει εγώ ως τώρα, ίσως κάποιες βοηθήσω.

Αρχικά να σας πω πως μέχρι πριν 1,5-2 μήνες ο μικρός θήλαζε 8-10 φορές το 24ωρο, και την νύχτα 2-3 φορές απαραίτητα.

Έχοντας στο μυαλό μου ό,τι σε μερικούς μήνες θα ήθελα να αποθηλάσω άρχισα να τον απομακρύνω από το στήθος πριν αποκοιμηθεί στον μεσημεριανό και βραδινό θηλασμό που ζητούσε στήθος για να κοιμηθεί. Στην αρχή αντιδρούσε, το ξαναέδινα, μετά το ξανάπαιρνα ώσπου κάποια στιγμή θήλαζε (ξαπλωτοί και οι δυο στο διπλό κρεβάτι), άφηνε το στήθος και έβρισκε μόνος του μια θέση που τον βόλευε για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή αντί να τον κοιμίσω εγώ, πήγε ο σύζυγος. Το ίδιο και το επόμενο βράδυ. Όταν το μεθεπόμενο πήγα εγώ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΗΘΟΣ!!!Δεν το πίστευα...Το παιδί μου ήταν πάντα εξαρτημένο από το στήθος!

Έτσι ακολούθησαν τα επόμενα βράδια και έκοψε τον βραδινό θηλασμό. 2-3 φορές είχαμε πισωγυρίσματα κυρίως όταν ήμασταν εκτός και γυρίζαμε αργά στο σπίτι οπότε δεν το διαπραγματευόταν, αλλά κατά βάση δεν θηλάζει το βράδυ πριν κοιμηθεί. Αυτό που για άλλους είναι δύσκολο γεύμα και το κόβουν τελευταίο για εμάς κόπηκε εύκολα. Επίσης να πω πως τώρα και 1,5 μήνα εφάρμοσα την μέθοδο 'δεν προσφέρω, δεν αρνούμαι' και κόψαμε τα πολλά ενδιάμεσα γεύματα μέσα στην ημέρα.

Μετά τον βραδινό θηλασμό έκοψε μόνος του τον μεσημεριανό. Μια μέρα δεν μου ζήτησε και έτσι έκανε και τις επόμενες. Πιστεύω πως έγινε επειδή έκοψε τον βραδινό θηλασμό και άρχισε να αποσυνδέει το στήθος από την έννοια και την διαδικασία του ύπνου.

Προς το παρόν θηλάζει 1-2 φορά μέσα στην ημέρα (συνήθως το απόγευμα όταν ξυπνήσει), 1 φορά την νύχτα και 1 νωρίς το πρωί στις 6-7. Αν ζητήσει ενδιάμεσα του λεώ πως το γαλατάκι της μαμάς το πήρε το προβατάκι και ναι το καταλαβαίνει και το δέχεται χωρίς γκρίνια και χωρίς κλάματα.

Ακόμη την νύχτα έχω βάλει όριο να οτν θηλάζω μόνο 1 φορά και αν ξυπνήσει περισσότερες και ζητήσει του δίνω νεράκι και του λέω πάλι ό,τι το γαλατάκι το πήρε το προβατάκι που πεινούσε πολύ.

Βλέποντας την συμπεριφορά του ως τώρα, θεωρώ πως είναι πολύ εύκολο να αποθηλάσουμε και να κόψουμε αυτά τα 3-4 γεύματα απλά δίνω χρόνο ακόμη, να κοπούν σταδιακά.

Θέλω να πω πως ως εδώ μας πήρε κάποιο καιρό για να φτάσουμε αλλά φτάσαμε χωρίς κλάματα και χωρίς γκρίνια και το μωράκι μου είναι ευτυχισμένο. Αυτό έχει σημασία για μένα!

Το κακό είναι ό,τι δεν δέχεται άλλο γάλα αλλά έχω εμπλουτίσει την διατροφή του με ασβέστιο και αρκετό γάλα οπότε δεν αγχώνομαι.

Ελπίζω κάποιες να βρουν χρήσιμες τις δικές μου μεθόδους. Τέλος πιστεύω πως όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί τόσο καλύτερα γιατί καταλαβαίνει και συνεργάζεται περισσότερο!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

κοριτσια προσπαθειτε στις γονιμες μερες σας η οχι? ποσους μηνες εχετε ξεκινησει τις προσπαθειες?

6 μηνες προσπαθειων σημαδευοντας την ωορρηξια με τεστ ωορρηξιας. Ολους τους μηνες τα τεστ ηταν θετικα, αλλα κατι μαλλον δεν ολοκληρωνοταν σωστα..:confused:

Ομολογουμενως απο αρχες του νεου ετους εχουμε ελαττωσει τους θηλασμους σε μεσημερι, βραδυ, και εναν συνηθως μεταμεσονυχτιο.Αιντε να δουμε αν αποδωσει κι αυτο. Παρεμπιπτοντως, κι εγω,Daisy, σαν κι εσενα στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα προωρες συσπασεις απο τον 5ο μηνα (βρε,μηπως εισαι κλωνος μου???) !!!!!!!

Μακαρι,protoula,να ειμαστε στο 90%....:)

αν σου εβγαινε το τεστ παντα θετικο, τοτε σημαινει οτι λογω θηλασμου εχεις πουλ υψηλα επιπεδα στις ορμονες σου και αυτο σε εμποδιζει

πρεπει να κοψεις τον νυχτερινο θηλασμο ή να κανεις την οχταωρη διακοπη που σου ειπε και η συμβουλος

καλη επιτυχια!!!!!!

αν σου εβγαινε το τεστ παντα θετικο, τοτε σημαινει οτι λογω θηλασμου εχεις πουλ υψηλα επιπεδα στις ορμονες σου και αυτο σε εμποδιζει

πρεπει να κοψεις τον νυχτερινο θηλασμο ή να κανεις την οχταωρη διακοπη που σου ειπε και η συμβουλος

καλη επιτυχια!!!!!!

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:.....χμμμμμμμμμ!! Ηδη εφαρμοζουμε καθημερινα το οκταωρο. Σ΄ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. Ο,τι καινουργιο μαθω περι αποθηλασμου, θα επανελθω.....;)

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές.

protoula η διαδικασία με το παραμύθι πολύ καλή. Θα τη δοκιμάσω για αρχή. Και έχεις δίκιο στο ότι μάλλον τον βάζω για ύπνο όταν πια νυστάζει πάρα πολύ, οπότε και δεν διαπραγματεύεται κάτι άλλο...

Eliza πολύ χρήσιμη και η περιγραφή του δικού σας αποθηλασμού. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δοκίμασα κάποια βράδια το "φτάνει, κοιμήσου τώρα", κυρίως σε στιγμές που ρούφαγε ατελείωτα και πια πόναγα πραγματικά, και όντως γύρισε στην κούνια του, βολεύτηκε στο μαξηλάρι του και κοιμήθηκε μόνος του...

Elma09 μου, κι εγώ 38+ είμαι...

Σ' ευχαριστώ που μετέφερες και τις συμβουλές από τη σύμβουλο. Εδώ που είμαι δεν υπάρχει πιστοποιημένη σύμβουλος να απευθυνθώ. Πάντως αυτό με το συνεχές 8ωρο, εμείς το έχουμε σχεδόν από τον 8ο-9ο μήνα, λόγω του ότι δουλεύω (ίσως και γι αυτό να αδιαθέτησα μετά το 10ο).

female καλό και αυτό με το προβατάκι! Λέτε εσείς να παίρνω ιδέες...

Να απαντήσω και στην ερώτησή σου protoula. Εμείς δεν προσπαθούμε ακριβώς. Δλδ αφότου αδιαθέτησα 2-3 μήνες κανονικά έκανα ένα πλήρη έλεγχο (ορμονολογικό και υπερηχογραφικό) κι αφού όλα ήταν ΟΚ, το αφήσαμε στην τύχη του. Έχουμε ένα χρόνο ελεύθερων, αλλά όχι προγραμματισμένων επαφών. Δεν ήθελα πάλι να μπω στο τρυπάκι να μετράω μέρες, θερμοκρασίες, να κάνω τεστάκια ωορρηξίας, και σεξ αναπαραγωγής. Είπα μήπως και μας κάτσει αυτή τη φορά έτσι. Αλλά δεν...

και πάνω σ' αυτό Elma09 έχεις κάνει ορμονολογικό έλεγχο; Κυρίως την προλακτίνη, που την ανεβάζει πολύ ο θηλασμός. Τσέκαρε το. Και το θυρεοειδή...

Άντε και καλή μας επιτυχία! Και στον αποθηλασμό και στη νέα σύλληψη...

Κι εγω σταματησα :cry: δυστυχως τον θηλασμο του μπεμπη.... ειναι περιπου 10 μερες τωρα... δεν πηρα χαπακι, αλλα εγινε σταδιακα και δεν ειχα ετσι κι αλλιως αρκετο γαλα απο την αρχη, οπως φανηκε...

Δοξα το Θεο δεν εχω κανενα προβλημα !

Το δικό μου το μωρό είναι 6 μηνών και μέχρι τώρα θηλάζει αποκλειστικά. Σήμερα το βράδυ αποφάσισα ότι ξεκινάω να το αποθηλάσω...δεν ξέρω εσείς πώς νιώθετε αλλά εγώ κλαίω απαρηγόρητη..το μωρό μου δεν θέλει να φάει από το μπιμπερό, και αφού περάσαμε 2 ώρες με κλάματα τελικά κατέφερε και ήπιε 150μλ ξένο. μετά θήλασε για 2 λεπτά. είναι σωστός αυτός ο τρόπος αποθηλασμόύ?? εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο

Όταν μια μαμά ξεκινάει να αποθηλάσει πρέπει να το θέλει πραγματικά η ίδια για να μπορεί να βρει τον καλύτερο τρόπο για το μωρό της. Το δικό σου μωράκι Τόνια είναι πολύ μικρούλι και έχει περισσότερη ανάγκη το γαλατάκι της μαμάς από ένα μεγαλύτερο μωρό. Για αυτό τον λόγο αντιδράει κιόλας. Επίσης στην ηλικία αυτή δεν καταλαβαίνει και νομίζω πως θα βιώσει βίαια τον αποθηλασμό έτσι και αλλιώς.

Δεν ξέρω πώς είναι ο σωστός τρόπος σε αυτή την ηλικία αλλά είσαι σίγουρη πως θες να αποθηλάσεις?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Το δικό μου το μωρό είναι 6 μηνών και μέχρι τώρα θηλάζει αποκλειστικά. Σήμερα το βράδυ αποφάσισα ότι ξεκινάω να το αποθηλάσω...δεν ξέρω εσείς πώς νιώθετε αλλά εγώ κλαίω απαρηγόρητη..το μωρό μου δεν θέλει να φάει από το μπιμπερό, και αφού περάσαμε 2 ώρες με κλάματα τελικά κατέφερε και ήπιε 150μλ ξένο. μετά θήλασε για 2 λεπτά. είναι σωστός αυτός ο τρόπος αποθηλασμόύ?? εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο

τότε γιατί προσπαθείς να αποθηλασεις?

το μωρό σου σίγουρα έχει ανάγκη το γάλα σου (παρόλο που ναι μπορεί να τραφεί και με ξένο) και φυσικά δεν μπορεί να καταλάβει τι έπαθες ξαφνικά κου του το αρνείσαι.

σκέψου λίγο...

όλος ο περίγυρός μας, μας βομβαρδίζει με την άποψη ότι αν θηλάσεις 6 μήνες είναι όχι απλώς αρκετό αλλά και πολύ.

ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει ο θηλασμός να διαρκεί 2 χρόνια.

Σε καμία περίπτωση δεν σου λέω τι να κάνεις αλλά να σκεφτείς ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις.

(θηλασα το γιο μου 6 μήνες. Αργότερα, ανακάλυψα το parents. Μου πήρε ~6 μήνες εντατικού διαβάσματος στην ενότητα του θηλασμού για να μπορέσω να ανατρέψω μέσα μου την τρεχουσα άποψη γιατο θηλασμό. Θήλασα την κόρη μου 16.5μήνες και πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν ήξερα στο γιο μου αυτά πουέμαθα αργότερα)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Να σας ενημερώσω ότι χτες, ανέλπιστα, διαχωρίσαμε το βραδυνό θηλασμό από τον ύπνο. Θήλασε κατά τις 9 και τον έβαλα για ύπνο μετά τις 11 (αφού δεν άντεχα άλλο). Στο μεταξύ είχε φάει πριν το θηλασμό φαγητό και μετά έφαγε και μισό γιαούρτι και ήπιε κι ένα ποτήρι γάλα. Όταν ξάπλωσε (φυσικά με ήθελε 'μαζί'), μου ζήτησε να θηλάσει. Του είπα όχι, η μαμά νυστάζει και θα κοιμηθεί. έλα να σε πάρω αγκαλίτσα να κοιμηθούμε μαζί. Τον πήρα αγκαλιά κι έκλεισα τα μάτια. Αφού με κοίταζε για μερικά λεπτά (και βεβαιώθηκε ότι κοιμάμαι) γύρισε από την άλλη ξάπλωσε μπρούμητα και κοιμήθηκε!!! Ούτε διαμαρτυρήθηκε, ούτε τπτ. Δεν το πίστευα...

Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν καταφέρω να διαχωρίσω τους θηλασμούς από τον ύπνο, μετά νομίζω θα είναι πιο εύκολο να τους κόψουμε...

Α, και το πρωί (6 παρά) που ξύπνησε, πήγε ο μπαμπάς. Στην αρχή του έλεγε 'φυ' (φύγε), αλλά τελικά ήπιε νερό και ξανακοιμήθηκε, γιατί 'η μαμά κοιμάται'.

Μάλλον, τελικά, είναι έτοιμος να αποθηλάσει... Μακάρι, γιατί θέλω να γίνει όσο πιο ήπια μπορεί...

Κι εγω να σας ενημερώσω ότι αυτες τις μερες, ανέλπιστα, κοψαμε τους μεταμεσονυχτιους θηλασμους!! Ηδη τον τελευταιο καιρο ξυπνουσε μονο μια φορα. Στην αρχη, λοιπον, της εβδομαδας το βραδυ που ξυπνησε λεω:"ας τολμησω να...ξυπνησω την γειτονια!!" Με το που ξυπνησε, του εδωσα να πιει νερο με το παγουρινι του(καθε βραδυ πριν θηλασει του εδινα να πιει νερο με το παγουρινι του). Τον χαιδευα και του ελεγα να πιει κι αλλο-κι αλλο. Επινε κι αυτο το καυμενο.Οταν εσκασε πια, τον πηρα αγκαλιτσα και τον κρατησα πολυ ωρα.Δεν εψαξε καθολου το στηθος.Ενιωσα οτι με αυτη τη διαδικασια καλυψε και την διψα του και την αναγκη του για σωματικη επαφη. Αυτο ηταν!! Κοιμηθηκε!! Ηταν και το τελευταιο βραδυ που εκανε ενδιαμεσο ξυπνημα!! Μετα απο 19 μηνες επιτελους κοιμαται συνεχομενα απο τις 10-10:30 εως τις 7:00. Ζουμε ιστορικες στιγμες στο σπιτι!!!:D:D. Για το μελλον εχουμε τον βραδυνο θηλασμο μετα υπνου και τον αντιστοιχο μεσημεριανο(ο οποιος ομολογω πως νομιζω πως μου πεφτει πιο ζορικος). Θα δουμε πως θα γινει.....παντως το βραδυ ηδη εφαρμοζω το να του λεω παραμυθακι πριν τον θηλασμο;)

Οταν το δικο μου ηταν 12 μηνων, εκανε μια απεργια θηλασμου για 3 μερες και εκλαιγα κι εγω απαρηγορητη ( και τωρα ψιλοαπαρηγορητη ειμαι...ας οψεται που με στανιαρει λιγο το κινητρο της 2ης εγκυμοσυνης)Καταλαβαινω αυτο που νιωθεις. Δεν ξερω γιατι θελεις να αποθηλασεις, παντως εδω μεσα στο forum μπορεις να καταθεσεις το λογο και να βρεις πολυτιμες συμβουλες, για να συνεχισεις να θηλαζεις(το λεω, γιατι βλεπω πως εισαι καινουργια στην παρεα). Παντως το πιο δυσκολο κομματι του θηλασμου (το πρωτο εξαμηνο αποκλειστικου θηλασμου που δεν απομακρυνεσαι απο το μωρο περαν του 2ωρου επι 6 μηνες!!) το εχεις καταφερει και μπραβο σου!! Απο δω και περα τα πραγματα ειναι πολυ πολυ πιο ευκολα!!!Η μονη δυσκολια που συνηθως παραμενει ειναι τα μεταμεσονυχτια ξυπνηματα για θηλασμο. Κανε ομως ενα γκαλοπ γυρω σου και θα δεις πως και πολλα μη θηλαζοντα μωρα ξυπνανε συνεχεια.....Ευχομαι να βρεις τις απαντησεις που θελεις, να συνεχισεις να απολαμβανεις τον θηλασμο και να........φυγεις γρηγορα απο αυτο το τοπικ!!! Ξουτ-ξουτ !!!!:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...