Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Σημερα αποφασισα και σταματησαμε τον μεσημεριανο θηλασμο. διοτι απλως δεν αντεχω αλλο.

ειμαι εγκυος στον 3ο μηνα

και απο αυτα που τρωω 1 στις 3 φορες μονο καταφερνω να τα κρατησω.

εξαντλουμε αρκετα αλλα το πρωινο και το βραδυνο δεν θελω να τον σταματησουμε ακομη.

λιγο ανησυχω για οταν θα γεννησω που θα λειπω απο το σπιτι αλλα εχουμε ακομη 6 μηνες και δεν το σκεφτομαι ακομη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Yogini ευχαριστω και εγω αυτο σκεφτομαι να κανω. Και εμας η δευτερη μερα με το βραδινο πηγε καλα ελπιζω να συνεχισουμε ετσι. Αυτο που πρεπει να ξεμαθουμε ειναι να την παιρνει ο υπνος και στο κρεββατακι της και οχι πανω μου:oops:.

Με σταναχωρησε ομως λιγο ι που η παιδιατρος μου χτες μουπε να μη της δινω κατσικισιο γιατι λεει δεν εχει βιταμινη Β6 και η μικρη δε πινει κανενα αλλο:?. Θα κοιταξω και σε αλλα posts μηπως δω τιποτα.

2xgIp3.png1RTwp3.png

Αποθηλάσαμε κι εμείς μετά από 18 μήνες. Η μπέμπα είναι γενικά ολιγαρκής και ποτέ δεν ζητούσε οπότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Θήλαζε για πολλούς μήνες 4 φορές την ημέρα μετά από δική μου πάντα πρωτοβουλία. Για 4 ημέρες μειώσαμε στις 3 φορές/ημέρα, για τις επόμενες 4 ημέρες στις 2 φορές/ημέρα, μετά στη 1 φορά/ημέρα, και άλλες 2 φορές με διαφορά 2 ημερών και τέλος. Μετά από τρεις ημέρες ένιωθα ένα μικρό πρήξιμο και είπα να κάνω μια άντληση η οποία δεν έβγαλε τίποτα. Έβγαλα με το χέρι περίπου 20ml/στήθος και τώρα τέλος.

Τώρα η μικρή παραθερίζει στη γιαγιά της, όπου και θα καθίσει για 3-4 εβδομάδες ακόμη. Τέλος ο παιδικός και για τη μπουμπού μετά από τον δύσκολο Ιούλιο που περάσαμε και την ταλαιπωρία από τις αλλεπάλληλες ιώσεις, τους πυρετούς, τον ασταμάτητο βήχα, τις ωτίτιδες, τις αντιβιώσεις, το συνεχές ίδρωμα στο παιδικό καθισματάκι, τα πρωινά ξυπνήματα στις 6 κλπ. Στο χωριό βρήκε την υγειά της. Εμείς επιστρέψαμε από τις διακοπές οπότε ξανά στη δουλειά...

Να μαι πάλι και εγώ.. λοιπόν, η πρώτη εβδομάδα προσπάθειας αποθηλασμού ολοκληρώθηκε ως εξής: καταφέραμε απο 2 θηλασμούς την ημέρα να τους κάνουμε 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αχ, αλήθεια απελπίζομαι, είναι απίστευτο το πως κάθε φορά που λέω οτι θα αποθηλάσουμε η μικρή έχει την ανάγκη να αυξάνει τους θηλασμούς; μήπως το καταλαβαίνει; αχ δεν ξέρω τι να πω΄...θήλαζε ασταμάτητα όοοοοοοοοοολη τη νύχτα..ούτε βρεφάκι τοσο πολύ πια!

Καλημέρα σας. Η μπέμπα μας γίνεται 6 μηνών σε λίγες μέρες. Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε κρέμα και σκέφτομαι να ξεκινήσω τον αποθηλασμό σιγά σιγά. Μέχρι τώρα θηλάζει ανά 1,5 ώρα και ζητάει συμπλήρωμα 2-3 φορές την ημέρα (συνολικά 200-250ml). Πώς θα αποθηλάσω? Πόσους θηλασμούς πρέπει να κόβω και κάθε πότε? Ευχαριστώ πολύ κορίτσια προκαταβολικά.

Διαφημίσεις

Labrinoula νομιζω οτι ειναι καλύτερα να συνεχίσεις να της δίνεις κατσικίσιο και να αγνοήσεις τον παιδιατρο! Εχω διαβάσει οτι ειναι πολυ καλύτερο.

http://ariadni144.wordpress.com/2009/07/09/to-%CF%86%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1/

ένα σχετικο άρθρο, εύκολα μπορεί κανείς να βρει κι άλλα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Palladin σε ευχαριστω πολυ για το αρθρο!

Yogini αυτο ειχα σκοπο να κανω απο γιατρο ακουσα οτι το κατσικισιο ειναι το μονο γαλα πιο κοντα στο μητρικο, επισης μιλωντας με τη γιαγια μου οταν της ειπα πως ξεκινησα τον αποθηλασμο πριν της πω τι γαλα δινω μουπε πως η μικρη θα μου πινει καλυτερα το κατσικισιο γιατι μοιαζει με το μητρικο γιατι και εκεινη ετσι εκανε στα παιδια της!Και απο οτι βλεπω τα παιδια της δεν εχουν παθει τιποτα!

Και παλι σας ευχαριστω ξεαγχωθηκα λιγακι!

2xgIp3.png1RTwp3.png

ρε κορίτσια υπάρχει περίπτωση να πιουν ξένο γάλα;;;; εγω οτι εχω δοκιμάσει δεν το θέλει....δηλαδή θα ξυπνήσει μια μέρα και θα το πιει; αποκλείεται :(

Εχω πειστεί πλέον οτι αποθηλασμός δεν γίνεται με τους ήπιους τρόπους που αναφέρετε. Καλά να του εξηγήσω οτι θα θηλάσουμε σε λιγο, οταν πέσει ο ήλιος κτλ ειναι εντελώς άτοπα στην δική μας περίπτωση :(

Επειδή και εγω δεν ειμαι ψυχολογικά έτοιμη για γκρίνιες το καθυστερώ αλλα πλέον εχω κουραστεί και ολο παρακαλάω να μου κοπεί με κάποιο τρόπο το γάλα!

Yogini το ιδιο ακριβως ενιωθα κι εγω και το ιδιο ευχομουν κι εγω! λοιπον ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωσω οτι αποθηλασαμε καθως............ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΟΠΗΚΕ ΛΟΓΩ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!!!! Μηπως να το σκεφτεις σαν λυση? :P

yogini

εμενα μεχρι προσφατα η μικρη μου δεν επινε γουλια ξενο γαλα.. τον ετλευταιο εναμιση μηνα που την εχω στο εξοχικο (παω και ερχομαι καθημερινα λογω δουλειας και κοιμομαστε μαζι καθε βραδυ θηλαααααααααααζοντας εννοειται) επειδη φευγω καμια ωρα νωριτερα απο την ωρα που θα ξυπνησει καθε μερα της δινανε ξενο γαλα το οποιο απεχθανοταν σε οποια μορφη και αν ηταν και τελικα εχει καταληξει να πινει μια φλιτζανα γαλα τα πρωινα (αλλη μερα πινει τη μιση, αλλη ολοκληρη, αλλη μονο γουλιτσες και παει λεγοντας) δεν το διωχνει ομως..

επειδη απουσιαζω ισως να ειναι πιο ευκολο συγκριτικα με εσενα

αλλα σκεψου οτι τους ημερησιους θηλασμους πχ τον μεσημεριανο τον εχουμε κοψει με το προσχημα οτι θα πινουμε γαλα οταν ο ηλιος παει για υπνο και βγει το φεγγαρι..

περιττο να σου πω οτι το φεγγαρι για εκεινη βγαινει συνεχεια και ειναι ο αγαπημενος της φιλος!!! Βεβαια εδω και δυο μηνες ειμαστε στη φαση που θηλαζουμε μονο βραδυ (και οοοολο το βραδυ) μεχρι τις 6.00 το πρωι και αυτο αν το ζητησει εκεινη.

Παντως το κολπο με την διακοπη του θηλασμου λογω εγκυμοσυνης το χω ηδη επιδιωξει βαζοντας μπροστα για κυηση αλλα δεν ειναι και δεδομενο οτι θα συμβει..το γαλα μεν ελαττωνεται αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα οδηγησει σε αποθηλασμο. Σε αλλα παιδια ναι (γιατι ειναι ετοιμα να το κανουν) και σε αλλα οχι..(μενουν να πιπιλανε μαλλον)..

υπομονη..κακο παντως δεν κανεις σιγουρα..

Διαφημίσεις

Παντως το κολπο με την διακοπη του θηλασμου λογω εγκυμοσυνης το χω ηδη επιδιωξει βαζοντας μπροστα για κυηση αλλα δεν ειναι και δεδομενο οτι θα συμβει..το γαλα μεν ελαττωνεται αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα οδηγησει σε αποθηλασμο. Σε αλλα παιδια ναι (γιατι ειναι ετοιμα να το κανουν) και σε αλλα οχι..(μενουν να πιπιλανε μαλλον)..

υπομονη..κακο παντως δεν κανεις σιγουρα..

Ισχυει αυτο που λες εμενα παντως δεν εβγαζα ουτε σταγονα! Ετσι ξαφνικα μεσα σε 2 μερες μου τελειωσε! Ο μικρος φυσικα δεν το αποδεχοταν περασαμε μια φριχτη εβδομαδα (φυγαμε και απο το ξενοδοχειο που ειμασταν διακοπες). Ηθελε να πιπιλαει με τις ωρες κι ας μην ειχε γαλα ομως οταν εισαι εγκυος το πιπιλισμα ποναει πολυ ΠΟΛΥ ομως! Ετσι αφου τον αφηνα να πιπιλαει για να δει οτι δεν εχω γαλα λεγοντας συνεχεια "Χαρουλη το γαλα της μαμας τελειωσε και τωρα με πονας" τον τραβαγα απο το στηθος και τον επαιρνε ο αντρας μου τον εβαζε στο αυτοκινητο και εκανε το γυρο της πολης για να τον κοιμησει! Και ολα αυτα στις 2 και 3 τη νυχτα!

Μετα απο μερικες μερες οταν ξυπναγε του εδινα λιγο νερο και ξαπλωναμε μαζι τον αφηνα να ξεκουμπωνει το σουτιεν και να πιπιλαει την τιραντα και ετσι κοιμοταν. Και τωρα ετσι τον κοιμιζω τα βραδια ξαπλωνουμε μαζι στο κρεββατι το δικο μας κι αρχιζει και πασπατευει το σουτιεν θα τον παρει ο υπνος με το κεφαλι του χωμενο στο λαιμο μου και την τιραντα στο χερι! Μετα τον μεταφερω στην κουνια του. Θα ξυπνησει μια φορα μονο θα ζητησει νερο και μετα ξανα θα τον παρω στο κρεβατι να τον κοιμισω.

Ειλικρινα αν δεν ειχε τελειωσει το γαλα δεν ξερω πως θα αποθηλαζαμε ειχα φτασει σε απογνωση. Ευτυχως που τελειωσε το γαλα!:)

Ισχυει αυτο που λες εμενα παντως δεν εβγαζα ουτε σταγονα! Ετσι ξαφνικα μεσα σε 2 μερες μου τελειωσε! Ο μικρος φυσικα δεν το αποδεχοταν περασαμε μια φριχτη εβδομαδα (φυγαμε και απο το ξενοδοχειο που ειμασταν διακοπες). Ηθελε να πιπιλαει με τις ωρες κι ας μην ειχε γαλα ομως οταν εισαι εγκυος το πιπιλισμα ποναει πολυ ΠΟΛΥ ομως! Ετσι αφου τον αφηνα να πιπιλαει για να δει οτι δεν εχω γαλα λεγοντας συνεχεια "Χαρουλη το γαλα της μαμας τελειωσε και τωρα με πονας" τον τραβαγα απο το στηθος και τον επαιρνε ο αντρας μου τον εβαζε στο αυτοκινητο και εκανε το γυρο της πολης για να τον κοιμησει! Και ολα αυτα στις 2 και 3 τη νυχτα!

Μετα απο μερικες μερες οταν ξυπναγε του εδινα λιγο νερο και ξαπλωναμε μαζι τον αφηνα να ξεκουμπωνει το σουτιεν και να πιπιλαει την τιραντα και ετσι κοιμοταν. Και τωρα ετσι τον κοιμιζω τα βραδια ξαπλωνουμε μαζι στο κρεββατι το δικο μας κι αρχιζει και πασπατευει το σουτιεν θα τον παρει ο υπνος με το κεφαλι του χωμενο στο λαιμο μου και την τιραντα στο χερι! Μετα τον μεταφερω στην κουνια του. Θα ξυπνησει μια φορα μονο θα ζητησει νερο και μετα ξανα θα τον παρω στο κρεβατι να τον κοιμισω.

Ειλικρινα αν δεν ειχε τελειωσει το γαλα δεν ξερω πως θα αποθηλαζαμε ειχα φτασει σε απογνωση. Ευτυχως που τελειωσε το γαλα!:)

χμ κατι τετοια σκεφτομαι και νοιωθω φοβο για παραλληλη εγκυμοσυνη.. με λιγα λογια (βεβαια εσυ τωρα λογω εγκυμοσυνης εχεις το μυαλο σου και στο επομενο μωρο) περασατε επωδυνες στιγμες αποθηλασμου.. ειναι και αυτος ενας τροπος στερησης η αληθεια ειναι και αυτο με φοβιζει..απο την αλλη και εγω δεν πιστευω οτι θα χαμε συντομα προθυμια για να αποθηλασει και να κοψει τον βραδυνο θηλασμο..ειναι και συνηθεια..και ετσι ειπα να μην αφηνω αλλο το θεμα του δευτερου παιδιου

χμ κατι τετοια σκεφτομαι και νοιωθω φοβο για παραλληλη εγκυμοσυνη.. με λιγα λογια (βεβαια εσυ τωρα λογω εγκυμοσυνης εχεις το μυαλο σου και στο επομενο μωρο) περασατε επωδυνες στιγμες αποθηλασμου.. ειναι και αυτος ενας τροπος στερησης η αληθεια ειναι και αυτο με φοβιζει..απο την αλλη και εγω δεν πιστευω οτι θα χαμε συντομα προθυμια για να αποθηλασει και να κοψει τον βραδυνο θηλασμο..ειναι και συνηθεια..και ετσι ειπα να μην αφηνω αλλο το θεμα του δευτερου παιδιου

Μπορει να ηταν επωδυνος ο αποθηλασμος αλλα νομιζω οτι θα ηταν πολυ πιο επωδυνος αν προσπαθουσα να τον κοψω ενω ειχα γαλα. Τωρα αποδεχτηκε οτι δεν εχω αλλο γαλα και αρκειται στο να πιπιλαει την τιραντα του σουτιεν και να μυριζει το στηθος η σχεση αυτη δεν διαταραχτηκε και νομιζω οτι οτι εγινε εγινε προς οφελος του παιδιου και μαλλον ηταν και λιγο ετοιμος αφου μεσα σε μια βδοαμδα το σταματησε. Τωρα δεν ξυπναει το βραδυ για να φαει μονο καμια φορα για νερο οποτε κανει καλυτερο υπνο (κι εγω μαζι του)και εχω δει τρομαχτικη διαφορα στο φαγητο. Τα σαρωνει ολα! Νομιζω οτι δεν εχεις να φοβασαι κατι η φυση ξερει απο μονη της!

Μπορει να ηταν επωδυνος ο αποθηλασμος αλλα νομιζω οτι θα ηταν πολυ πιο επωδυνος αν προσπαθουσα να τον κοψω ενω ειχα γαλα. Τωρα αποδεχτηκε οτι δεν εχω αλλο γαλα και αρκειται στο να πιπιλαει την τιραντα του σουτιεν και να μυριζει το στηθος η σχεση αυτη δεν διαταραχτηκε και νομιζω οτι οτι εγινε εγινε προς οφελος του παιδιου και μαλλον ηταν και λιγο ετοιμος αφου μεσα σε μια βδοαμδα το σταματησε. Τωρα δεν ξυπναει το βραδυ για να φαει μονο καμια φορα για νερο οποτε κανει καλυτερο υπνο (κι εγω μαζι του)και εχω δει τρομαχτικη διαφορα στο φαγητο. Τα σαρωνει ολα! Νομιζω οτι δεν εχεις να φοβασαι κατι η φυση ξερει απο μονη της!

ναι βεβαια.. συμφωνοι! Απλα σκεφτομαι οοολη αυτη την "ξαφνικη" διακοπη (εκεινο παρολα αυτα δεν μπορει να καταλαβει το γιατι κοπηκε ξαφνικα το γαλα) και προσωπικα εγω δεν θα θελα να καταληξω να μου πιπιλαει την τιραντα σαν υποκαταστατο και βεβαια πιστευω θα ενοιωθες και εσυ περιεργα που το παιδι μεχρι να προσαρμοστει εδειξε τον αναλογο εκνευρισμο.. συμφωνω στο οτι για ολα υπαρχει η καταλληλη στιγμη και αυτο εχει να κανει και με την ετοιμοτητα του παιδιου αν και οπως μου τα λες μαλλον δεν θα το χαλαγε να ξαναθηλαζε, κατεληξε εκει (στο να μη το ζηταει) ως λυση προσαρμογης στα νεα δεδομενα.

anyway σχολιαζω τελειως θεωρητικα και οχι προσωπικα με εσενα την κατασταση οπως θα ενοιωθα εγω αν τη βιωνα αναλογα διοτι οπως εχεις καταλαβει εχω ενα αγχος πως θα μας συμβει εμας αυτος ο αποθηλασμος..αν συμβει.. (Ελπιζω να μην παρεξηγηθεις με λιγα λογια..)

ναι βεβαια.. συμφωνοι! Απλα σκεφτομαι οοολη αυτη την "ξαφνικη" διακοπη (εκεινο παρολα αυτα δεν μπορει να καταλαβει το γιατι κοπηκε ξαφνικα το γαλα) και προσωπικα εγω δεν θα θελα να καταληξω να μου πιπιλαει την τιραντα σαν υποκαταστατο και βεβαια πιστευω θα ενοιωθες και εσυ περιεργα που το παιδι μεχρι να προσαρμοστει εδειξε τον αναλογο εκνευρισμο.. συμφωνω στο οτι για ολα υπαρχει η καταλληλη στιγμη και αυτο εχει να κανει και με την ετοιμοτητα του παιδιου αν και οπως μου τα λες μαλλον δεν θα το χαλαγε να ξαναθηλαζε, κατεληξε εκει (στο να μη το ζηταει) ως λυση προσαρμογης στα νεα δεδομενα.

anyway σχολιαζω τελειως θεωρητικα και οχι προσωπικα με εσενα την κατασταση οπως θα ενοιωθα εγω αν τη βιωνα αναλογα διοτι οπως εχεις καταλαβει εχω ενα αγχος πως θα μας συμβει εμας αυτος ο αποθηλασμος..αν συμβει.. (Ελπιζω να μην παρεξηγηθεις με λιγα λογια..)

Δεν παρεξηγουμαι απλως θελω να σου πω οτι ολα τα παιδια σε οποιαδηποτε αλλαγη θα αντιδρασουν μην περιμενεις οτι ο αποθηλασμος ή οποια αλλη αλλαγη θα γινει αναιμακτα. Εγω προτιμω να μου πιπιλαει την τιραντα γιατι δεν ξερεις το ποσο πολυ πονανε οι ρωγες αν θηλαζεις κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης. Υπαρχει καπου σχετικο θεμα που ολες το λενε αυτο. Επισης δε βρισκω κατι κακο σαυτο (με την τιραντα) γιατι και η πιπιλα ενα υποκαταστατο ειναι και ο Χαρουλης φαινεται να απολαμβανει αυτο το υποκαταστατο οπως και το θηλασμο αρα και εγω δεν ποναω (και δεν εχω πλεον και τον κινδυνο των συσπασεων) και το παιδι μου κοιμαται ευτυχισμενο! Η καλυτερη λυση νομιζω!

Διαφημίσεις

Δεν παρεξηγουμαι απλως θελω να σου πω οτι ολα τα παιδια σε οποιαδηποτε αλλαγη θα αντιδρασουν μην περιμενεις οτι ο αποθηλασμος ή οποια αλλη αλλαγη θα γινει αναιμακτα. Εγω προτιμω να μου πιπιλαει την τιραντα γιατι δεν ξερεις το ποσο πολυ πονανε οι ρωγες αν θηλαζεις κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης. Υπαρχει καπου σχετικο θεμα που ολες το λενε αυτο. Επισης δε βρισκω κατι κακο σαυτο (με την τιραντα) γιατι και η πιπιλα ενα υποκαταστατο ειναι και ο Χαρουλης φαινεται να απολαμβανει αυτο το υποκαταστατο οπως και το θηλασμο αρα και εγω δεν ποναω (και δεν εχω πλεον και τον κινδυνο των συσπασεων) και το παιδι μου κοιμαται ευτυχισμενο! Η καλυτερη λυση νομιζω!

εχεις απολυτο δικιο σε ολα.. νομιζω οτι σε καταλαβαινω απολυτα. Σε ευχαριστω

εχεις απολυτο δικιο σε ολα.. νομιζω οτι σε καταλαβαινω απολυτα. Σε ευχαριστω

Εχω κουραστει τοσο πολυ με το θηλασμο και εχω προβληματιστει τοσους μηνες με το πως θα αποθηλαζα που τωρα πεταω σε πελαγη ευτυχιας! Νομιζω οτι εγινε φυσικα η φυση αποφασισε για μενα! οποτε σου προτεινω αν οντως θελετε να κανετε δευτερο παιδι να προχωρησετε και μη φοβασαι αλλωστε τα παλια χρονια ετσι αποθηλαζαν οι γυναικες γενναγαν το επομενο παιδι. Η γιαγια μου ετσι εκανε της ειχε κοπει κι αυτηνης.

Το ερωτημα ειναι στο τελευταιο παιδι πως το κοβουμε :P χεχε αλλα ας μην προβληματιστουμε τωρα μαυτο! Καλη συνεχεια σε ολες!

Εχω κουραστει τοσο πολυ με το θηλασμο και εχω προβληματιστει τοσους μηνες με το πως θα αποθηλαζα που τωρα πεταω σε πελαγη ευτυχιας! Νομιζω οτι εγινε φυσικα η φυση αποφασισε για μενα! οποτε σου προτεινω αν οντως θελετε να κανετε δευτερο παιδι να προχωρησετε και μη φοβασαι αλλωστε τα παλια χρονια ετσι αποθηλαζαν οι γυναικες γενναγαν το επομενο παιδι. Η γιαγια μου ετσι εκανε της ειχε κοπει κι αυτηνης.

Το ερωτημα ειναι στο τελευταιο παιδι πως το κοβουμε :P χεχε αλλα ας μην προβληματιστουμε τωρα μαυτο! Καλη συνεχεια σε ολες!

γλυκια μου με αυτα που γραφεις μου αποδεικνυεις αυτο που συζηταμε με τους συμβουλους θηλασμου.. ειναι πρωτιστως στη διαθεση της μανας να επιμεινει στον αποθηλασμο και μετα στην ετοιμοτητα του παιδιου (Χωρις να υποβιβαζουμε την ετοιμοτητα του απλα πιστευω οτι αν τα αφηναμε να θηλαζουν μεχρι να μεγαλωσουν αρκετα δεν θα ελεγαν και οχι μιας και ειναι μια δεδομενη κατασταση για τα ιδια απο την ημερα της γεννησεως τους..)

συνεπως οταν μια μανουλα φθασει να νοιωσει μεσα της οτι ολοκληρωσε αυτον τον κυκλο, μονο τοτε μπορει να ανταπεξελθει στις οποιες συνθηκες προκειμενου να βοηθησει το παιδι της να αποθηλασει.. εγω μαλλον δεν ειμαι τελικα αν και θα ηθελα πολυ να κοψουμε τους συνεχεις βραδυνους θηλασμους (θηλαζει μια για να κοιμηθει και αλλες κατα μεσο ορο 4-5 φορες στη διαρκεια της νυχτας..σαφως κουραστικο για μια μαμα που εργαζεται και κανει και αλλα διαφορα μεσα στην ημερα).. και οπως ειπες προχωραμε και βλεπουμε και αναλογα προσαρμοζομαστε..

• 3 εβδομάδες μετά...

Επειδή δεν μου απάντησε κανένας πλην μία στο θέμα μου, ρίξτε μα ματιά σας παρακαλώ και πείτε μου καμιά συμβουλη (Αγλαίαααααααα) γιατί πραγματικά υποφέρω.

Σας ευχαριστώ.

Επειδή δεν μου απάντησε κανένας πλην μία στο θέμα μου, ρίξτε μα ματιά σας παρακαλώ και πείτε μου καμιά συμβουλη (Αγλαίαααααααα) γιατί πραγματικά υποφέρω.

Σας ευχαριστώ.

Βρε Φρόσω μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαΐα, γιάτί δεν βάζεις έναν απο τους 2 σπόρους στο στήθος, να σε ανακουφίσει λιγάκι???Κρίμα είναι να υποφέρεις...

Βρε Φρόσω μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαΐα, γιάτί δεν βάζεις έναν απο τους 2 σπόρους στο στήθος, να σε ανακουφίσει λιγάκι???Κρίμα είναι να υποφέρεις...

Αν διάβασες το έκανα κι αυτό αλλά ήταν λάθος τελικά γαιτί έτσι θα ξαναέρθει το γάλα ακόμα πιο πολύ.

Και δεν έβρισκα και το παλιοθήλαστρο μέσα στη νύχτα να ανακουφιστώ λίγο.

Αν διάβασες το έκανα κι αυτό αλλά ήταν λάθος τελικά γαιτί έτσι θα ξαναέρθει το γάλα ακόμα πιο πολύ.

Και δεν έβρισκα και το παλιοθήλαστρο μέσα στη νύχτα να ανακουφιστώ λίγο.

Αφού δεν απαντά κανείς θα απαντήσω στον εαυτό μου :(.

Οι γάζες με ανακούφισαν αρκετά αλλά γέμισα σε όλο το στήθος και την πλάτη εκζέματα. Είχα πάθει στην εγκυμοσύνη μια απίστευτη δερματίτιδα και τώρα ότι είναι σφιχτό επάνω μου (φανταστείτε ότι δεν φοράω ζώνες, δαχτυλίδια τίποτα) γεμίζω απίστευτα εκζέματα.

Τί άλλο μου μένεις να κάνω;

Αγλαϊα σώσε με..............................................................

Κοριτσάκι μου, αυτό που έκανα εγώ είναι να κόβω ένα γεύμα την εβδομάδα...έτσι μειώθηκε σταδιακά το γάλα...

όταν ξεκίνησα τον αποθηλασμό έκανα 4 γεύματα με τον μικρούλη, 1 πρωί, 1 βράδυ και 2 μέσα στη νύχτα.

Μέσα σε 1 μήνα αποθήλασα χωρίς προβλήματα. Μήπως για να γλυτώσεις τα χάπια να ξαναέβαζες τα μωρά στο στήθος και και να άρχιζες πάλι από την αρχή να κόβεις γεύματα; Επειδή είναι 2 μωρά, υποψιάζομαι ότι πρέπει να δώσεις τον διπλάσιο χρόνο στη διαδικασία ή να δοκιμάσεις να αποθηλάσεις πρώτα το ένα και μετά το δεύτερο.

Πονάς σήμερα;

Το έκζεμα που λές, το έπαθα και γω μετά τη γέννα στα χέρια, ανάμεσα στα δάκτυλα και όσο περισσότερο τα έπλενα, τόσο χειρότερα γινόταν. Έβαζα τη βέρα και γινόταν πληγή :(

Με έσωσε μια κρέμα χεριών της Eubos που μου σύστησε η φαρμακοποιός.

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Κοριτσάκι μου, αυτό που έκανα εγώ είναι να κόβω ένα γεύμα την εβδομάδα...έτσι μειώθηκε σταδιακά το γάλα...

όταν ξεκίνησα τον αποθηλασμό έκανα 4 γεύματα με τον μικρούλη, 1 πρωί, 1 βράδυ και 2 μέσα στη νύχτα.

Μέσα σε 1 μήνα αποθήλασα χωρίς προβλήματα. Μήπως για να γλυτώσεις τα χάπια να ξαναέβαζες τα μωρά στο στήθος και και να άρχιζες πάλι από την αρχή να κόβεις γεύματα; Επειδή είναι 2 μωρά, υποψιάζομαι ότι πρέπει να δώσεις τον διπλάσιο χρόνο στη διαδικασία ή να δοκιμάσεις να αποθηλάσεις πρώτα το ένα και μετά το δεύτερο.

Πονάς σήμερα;

Το έκζεμα που λές, το έπαθα και γω μετά τη γέννα στα χέρια, ανάμεσα στα δάκτυλα και όσο περισσότερο τα έπλενα, τόσο χειρότερα γινόταν. Έβαζα τη βέρα και γινόταν πληγή :(

Με έσωσε μια κρέμα χεριών της Eubos που μου σύστησε η φαρμακοποιός.

Ευχαριστώ που μου απάντησες.

Τα έχω γράψει και πιο πάνω. Το ένα μωρό αποθήλασε μόνο του πριν 2 μήνες. Στο άλλο μωρό ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία του αποθηλασμού με το να κόβω γεύματα και για 10 μερες δεν ξαναθήλασα αφού μου είχε σταματήσει το γάλα.

Σε 10 μέρες λοιπόν τουμπάνιασα, πόναγα παντού και το στήθος έτρεχε.

Ναι σήμερα πάλι πονάω και με καίει το στήθος. Είναι όμως μαλακό.

Το έκζεμα εμένα ξεκίνησε από την κοιλιά και εξαπλώθηκε σε όλο μου το σώμα εκτός από το πρόσωπο. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πολύ καιρό αφού δεν πήρα αντισταμινικά λόγω του ότι ήθελα να θηλάσω.

όλοι εκτός τον γυναικολόγο μυο επέμεναν να πάρω τα χάπια και να μην θηλάσω αλλά δεν το συζητούσα καν.

Το δέρμα είχε πάθει τέτοια ζημιά που όπου το έξυνα άνοιγε και έτρεχε αίμα.

Ευχαριστώ που μου απάντησες.

Τα έχω γράψει και πιο πάνω. Το ένα μωρό αποθήλασε μόνο του πριν 2 μήνες. Στο άλλο μωρό ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία του αποθηλασμού με το να κόβω γεύματα και για 10 μερες δεν ξαναθήλασα αφού μου είχε σταματήσει το γάλα.

Σε 10 μέρες λοιπόν τουμπάνιασα, πόναγα παντού και το στήθος έτρεχε.

Ναι σήμερα πάλι πονάω και με καίει το στήθος. Είναι όμως μαλακό.

Το έκζεμα εμένα ξεκίνησε από την κοιλιά και εξαπλώθηκε σε όλο μου το σώμα εκτός από το πρόσωπο. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πολύ καιρό αφού δεν πήρα αντισταμινικά λόγω του ότι ήθελα να θηλάσω.

όλοι εκτός τον γυναικολόγο μυο επέμεναν να πάρω τα χάπια και να μην θηλάσω αλλά δεν το συζητούσα καν.

Το δέρμα είχε πάθει τέτοια ζημιά που όπου το έξυνα άνοιγε και έτρεχε αίμα.

Με το χέρι δεν μπορείς να αντλήσεις? το λέω γιατί απλά θα ανακουφιστείς χωρίς θηλαστικές κινήσεις....λίγο λίγο με το χέρι θα είναι καλύτερα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...