Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Και κάτι άλλο, όχι άμεσα σχετικό με τον αποθηλασμό αλλά μπορεί να ξε-αγχώσει μερικές μαμάδες που θέλεουν να φύγουν π.χ. για ένα μικρό ταξίδι χωρίς το παιδάκι τους που θηλάζει. Η μικρή μου παίρνει 3-4 γεύματα από το στήθος και αποκοιμιέται από την αρχή μόνο με μένα.

Πριν μια εβδομάδα πήγα σε ένα ταξίδι για δουλειά που ανέβαλα για μήνες, από ανησυχία για το παιδί, που θα το άφηνα μόνο με το μπαμπά, μέχρι που δεν έπαιρνε άληο αναβολή. Έλειψα μόνο μια νύχτα αλλά τη δεύτερη μέρα γύρισα σχεδόν μεσάνυχτα. Το τεράστιο άγχος μου ήταν πώς θα κοιμηθεί με τον άντρα μου και το κυριότερο τί θα γίνει αν ξυπνησει και θελήσει να θηλάσει και δε με δει:confused:. Αφού σκεφτόμουν μήπως πρέπει να αποθηλάσω για να κάνω αυτό το ταξίδι, πράγμα που δεν έκανα τελικά. Το δέυτερο άγχος ήταν με το γάλαμου: θα κοπεί; θα πρηστώ; θα πάθω ζημιά;;;:confused:

Ε, τελικά κοιμήθηκε με την ίδια ρουτίνα ύπνου, μπάνιο, μουσικούλα, χαμηλός φωτισμός κλπ. -εκτός από θηλασμό- με το μπαμπά απλά δίπλα της!:):):) Ξύπνησε τη νύχτα, όπως συνήθως, αλλά δε με ζήτησε, δεν έκλαιγε, απλά έπαιξε για αρκετή ώρα στο κρεβάτι και μετά ξανακοιμήθηκε. Το δεύτερο βράδυ γύρισα πολύ αργά και είχε ήδη αποκοιμηθεί, για δεύτερη νύχτα, χωρίς να με ζητήσει! Γάλα επινε φρέσκο, όπως κάθε πρωί εδώ και πολλούς μήνες, αφού φεύγω για τη δουλειά πολύ προτού ξυπνήσει.

Όσο για τη δική μου παραγωγή:) δεν μειώθηκε, όπως φοβόμουνα.

Το αρνητικό; Πρήστηκε το στήθος μου και αναγκάστικα 3 φορές να βγάζω από λίγο με το χέρι όπου μπορούσα, και αυτό ήταν κάπως επώδυνο...:(:(. Δεν πειράζει όμως, έμαθα ότι μπορώ και να λείψω αν υπάρξει ανάγκη και πως δεν θα πάθει τίποτα η μικρή μου αν δεν θηλάσει!!! Αυτό δεν μπορώ να πω πως θα ίσχυε για όλα τα παιδάκια και σε όλες τις φάσεις τους, ίσως εμείς να είμαστε σε πολύ ήρεμη διάθεση τελευταία, μετά τις διακοπές!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακριβώς τα ίδια και εμείς... επί τρεις - 4 μέρες κρεμασμένη από το στήθος και έτρωγε μόνο ντομάτα και ροδάκινο...Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι αν δεν ήταν ο θηλασμός μπορεί να είχαμε πιο έντονα ξεσπάσματα θυμού ή κλάματα, εκεί έβρισκε το καταφύγιό της:) άλλο αν εγώ ένοιωθα πλέον κομμάτια και έλεγα άντε να τελειώσουν οι διακοπές να γυρίσουμε στη δουλειά:(:(:(

Ευτυχώς την τέταρτη μέρα άρχισε να ηρεμεί και περάσαμε άλλες 3 καλές σχετικά μέρες. Πάντως καμία σχέση οι φετινές διακοπές με τις περσινές που ήταν ένα ήσυχο και καλό μωράκι!

αν εξαιρεσουμε οτι στη διαρκεια της ημερας ναι μεν μου κανε νυξεις για να θηλασει αλλα μαζευοταν μολις της ελεγα οτι το κανουμε οταν ο ηλιος παει για υπνο (By the way να δειτε χαρα που κανει σαν βγαινει το φεγγαρι...γιατι αραγεεεεε??!!!) κατα τ'αλλα μια απο τα ιδια.. μαλλον βγαζουν τα απωθημενα τους σε οσες λογω εργασιας απουσιαζουμε..

αν εξαιρεσουμε οτι στη διαρκεια της ημερας ναι μεν μου κανε νυξεις για να θηλασει αλλα μαζευοταν μολις της ελεγα οτι το κανουμε οταν ο ηλιος παει για υπνο (By the way να δειτε χαρα που κανει σαν βγαινει το φεγγαρι...γιατι αραγεεεεε??!!!) κατα τ'αλλα μια απο τα ιδια.. μαλλον βγαζουν τα απωθημενα τους σε οσες λογω εργασιας απουσιαζουμε..

Σίγουρα είναι και αυτό, γιατί τους λείπουμε, αλλά είναι και το γεγονός ότι βρίσκονται σε νέο και άγνωστο περιβάλλον στις διακοπές και νοιώθουν ανασφάλεια, και το ύστατο καταφύγιό τους είναι ο θηλασμός:). Η δικιά μου π.χ. φοβόταν τη θάλασσα φέτος πολύ...

GJMap2.png

Και κάτι άλλο, όχι άμεσα σχετικό με τον αποθηλασμό αλλά μπορεί να ξε-αγχώσει μερικές μαμάδες που θέλεουν να φύγουν π.χ. για ένα μικρό ταξίδι χωρίς το παιδάκι τους που θηλάζει. Η μικρή μου παίρνει 3-4 γεύματα από το στήθος και αποκοιμιέται από την αρχή μόνο με μένα.

Πριν μια εβδομάδα πήγα σε ένα ταξίδι για δουλειά που ανέβαλα για μήνες, από ανησυχία για το παιδί, που θα το άφηνα μόνο με το μπαμπά, μέχρι που δεν έπαιρνε άληο αναβολή. Έλειψα μόνο μια νύχτα αλλά τη δεύτερη μέρα γύρισα σχεδόν μεσάνυχτα. Το τεράστιο άγχος μου ήταν πώς θα κοιμηθεί με τον άντρα μου και το κυριότερο τί θα γίνει αν ξυπνησει και θελήσει να θηλάσει και δε με δει:confused:. Αφού σκεφτόμουν μήπως πρέπει να αποθηλάσω για να κάνω αυτό το ταξίδι, πράγμα που δεν έκανα τελικά. Το δέυτερο άγχος ήταν με το γάλαμου: θα κοπεί; θα πρηστώ; θα πάθω ζημιά;;;:confused:

Ε, τελικά κοιμήθηκε με την ίδια ρουτίνα ύπνου, μπάνιο, μουσικούλα, χαμηλός φωτισμός κλπ. -εκτός από θηλασμό- με το μπαμπά απλά δίπλα της!:):):) Ξύπνησε τη νύχτα, όπως συνήθως, αλλά δε με ζήτησε, δεν έκλαιγε, απλά έπαιξε για αρκετή ώρα στο κρεβάτι και μετά ξανακοιμήθηκε. Το δεύτερο βράδυ γύρισα πολύ αργά και είχε ήδη αποκοιμηθεί, για δεύτερη νύχτα, χωρίς να με ζητήσει! Γάλα επινε φρέσκο, όπως κάθε πρωί εδώ και πολλούς μήνες, αφού φεύγω για τη δουλειά πολύ προτού ξυπνήσει.

Όσο για τη δική μου παραγωγή:) δεν μειώθηκε, όπως φοβόμουνα.

Το αρνητικό; Πρήστηκε το στήθος μου και αναγκάστικα 3 φορές να βγάζω από λίγο με το χέρι όπου μπορούσα, και αυτό ήταν κάπως επώδυνο...:(:(. Δεν πειράζει όμως, έμαθα ότι μπορώ και να λείψω αν υπάρξει ανάγκη και πως δεν θα πάθει τίποτα η μικρή μου αν δεν θηλάσει!!! Αυτό δεν μπορώ να πω πως θα ίσχυε για όλα τα παιδάκια και σε όλες τις φάσεις τους, ίσως εμείς να είμαστε σε πολύ ήρεμη διάθεση τελευταία, μετά τις διακοπές!

εγω ακομη δεν εχει χρειαστει να λειψω νυχτα αλλα τα πρωινα τωαρ στο εξοχικο φευγω 6.30 οπου καπου εκει η μικρη ξυπναει για να θηλασει (μπορει και οχι) και αν ξπνησει αφου εχω φυγει κλαιει και φωναζει μεχρι να συνειδητοποιησει οτι ειναι η θεια της εκει και αμεσως σταματαει και η ξανακοιμαται η ξυπναει και παιζει..

τωρα λεει και "μαμα λουλεια"

Σίγουρα είναι και αυτό, γιατί τους λείπουμε, αλλά είναι και το γεγονός ότι βρίσκονται σε νέο και άγνωστο περιβάλλον στις διακοπές και νοιώθουν ανασφάλεια, και το ύστατο καταφύγιό τους είναι ο θηλασμός:). Η δικιά μου π.χ. φοβόταν τη θάλασσα φέτος πολύ...

στη περιπτωση μας το εξοχικο και η θεια ειναι σταθερα και γνωριμα στοιχεια και με τη θαλασσα δεν ειχε θεμα..με τη μαμα εχει..

Διαφημίσεις

η δικιά μου δεν έχει μέτρο...

στις διακοπές που ήμασταν όλη μέρα μαζί, με είχε συνέχεια με το στήθος έξω...

και ως συνέπεια αυτού δεν έτρωγε τίποτα...

νομίζω ότι ο θηλασμός δεν ήταν ό,τι καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση...

Εδώ θα διαφωνήσω. Θεωρώ ότι για τα παιδάκια μας θηλασμός και φαγητό είναι δυο ανεξάρτητα πράγματα, ασχέτως που χορταίνουν και με τα δυο. Μετά, ένα σωρό παιδάκια θηλάζουν ασταμάτητα και τρώνε και τον άμπακο :mrgreen:

Μετά από κάποια ηλικία, που οι τροφές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους, ο θηλασμός δεν συντελεί και τόσο πολύ στον κορεσμό. Αν δεις και σε παιδάκια που δεν θηλάζουν, περνάνε διάφορες φάσεις που θέλουν μόνο γάλα και ψωμί και ούτε να δουν το φαγητό.

Η κόρη μου έχει περάσει από διάφορες φάσεις θηλασμού και μη φαγητού και μόλις περνούσε η φάση, επέστρεφε στο φαγητό μετά μανίας.

Όπως ειπώθηκε παραπάνω, πιστεύω ότι στις διακοπές χαίρονται την αποκλειστικότητα της μαμάς και μας ζητάνε πιο πολύ (ακόμη και η δικιά μου ζητούσε πιο συχνά!) και μόλις επιστρέφουμε στη ρουτίνα της δουλειάς, πέφτουν και οι απαιτήσεις.

Μερικές φάσεις προσκόλλησης μου έμοιαζαν με αυτό που λέμε "το βαθύτερο σκοτάδι είναι ακριβώς πριν το ξημέρωμα" και όντως, η εμπειρία μου έδειξε ότι κάθε τέτοια φάση ήταν το εφαλτήριο ή το μέσο για ένα βήμα μπροστά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μερικές φάσεις προσκόλλησης μου έμοιαζαν με αυτό που λέμε "το βαθύτερο σκοτάδι είναι ακριβώς πριν το ξημέρωμα" και όντως, η εμπειρία μου έδειξε ότι κάθε τέτοια φάση ήταν το εφαλτήριο ή το μέσο για ένα βήμα μπροστά.

μαλλον συμφωνω..

σε αυτό δίκιο έχεις...

με το που γυρίσαμε και της έβαλα το πρόγραμμα βυζάκι - νάνι το έχει αποδεχτεί καλά η ψυχούλα μου....

πετάει βέβαια κάτι άσχετα νάνι στις 6 το απόγευμα, αλλά μου δείχνει το βυζάκι και γελάει...

και αποθηλασε επιτελους!

σε αυτό δίκιο έχεις...

με το που γυρίσαμε και της έβαλα το πρόγραμμα βυζάκι - νάνι το έχει αποδεχτεί καλά η ψυχούλα μου....

πετάει βέβαια κάτι άσχετα νάνι στις 6 το απόγευμα, αλλά μου δείχνει το βυζάκι και γελάει...

ποσο ιδια ειναι ωρες ωρες.. εμενα με κοιταει πονηρα σε ασχετες φασεις και μου πειραζει την μπλουζα αλλα μολις ..σηκωσω φρυδι..χαζογελαει και αλλαζει θεμα..

αλλα το ..βυζακι-νανι πρεπει να αρχισει να κοβεται σιγα σιγα, ειναι λαθος μου που την κοιμιζω ακομη ετσι (βεβαια δεν εχω κουραγια καθε μερα για παραμυθια κλπ γιατι ειναι πιο ξεκουραστο να κοιμαται ετσι..σιγουρη συνταγη)

γεια σας κοριτσια. με προσπαθεια κ κοπο οπως ολες σας κοντευω να φτασω στο στοχο μου, δηλαδη να θηλασω 6 μηνες. ακομα βεβαια εμαστε 4 και1/2 αλλα σκεφτομαι απο τωρα πως να απθηλασω. μηπως με την εισαγωγη κρεμας?ο μικρος μου δε θελει να βλεπει μπιμπερο ουτε ζωγραφιστο.δηλαδη εχω βγαλει με θηλαστρο και του το δωσαμε κ ουτε σταγονα δεν ηπιε.τι μου προτεινετε?ποτε πρεπει να αρχισω τη διαδικασια αποθηλασμου?

Διαφημίσεις

παπί μου εύκολος τρόπος δυστυχώς δεν υπάρχει :(

εμένα στις διακοπές 4 μεσημέρια κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο και δεν ήπιε γάλα και είπα να επωφεληθώ της ευκαιρίας και να το συνεχίσω αλλά το επόμενο μεσημέρι που ξαπλώσαμε μαζί γκρίνιαζε....τώρα πεφτουμε μαζι με τραβάει χτυπιέται κανενα 5λεπτο και μετά το παίρνει απόφαση. Εντάξει κλάμα έριξε μονο μια μέρα αλλα κρατήθηκα και δεν του έδωσα. Πολυ ψυχοφθόρο :(

Δεν ξέρω το δικό μου πάντως δεν παίρνει απο λόγια.

Πάντως καλό ειναι να κόβεις ενα ενα τα γεύματα για να συνηθίζει και το στήθος. Ισως να προσπαθήσεις πρώτα με το μεσημεριανό πχ να την κοιμήσει κάποιος άλλος λίγες μέρες ωστε να συνηθίσει και βλέπεις.

Καταφέρατε και αποθηλάσατε δηλαδή; ούτε εμένα παίρνει απο λόγια βρε Yogini και δεν ξέρω τι να κάνω.. μάλλον είμαι πολύ ελαστική και υποχωρώ..θα ακολουθήσω μάλλον το παράδειγμά σου, θα ζητήσω απο κάποιον να προσπαθήσει να την κοιμήσει παρόλο που μέχρι σήμερα 22 μηνών δεν το έχει καταφέρει κανείς. Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Για πες, τώρα, αν αποθηλάσατε, πως είναι γενικώς η συμπεριφορά του παιδιού; ο ύπνος του;

Λοιπόν, διαβάζοντας τα μηνύματα των τελευταίων σελίδων απο όλες τις μανούλες καταλήγω στο εξής.. μήπως να νοικιάζαμε μερικά δωμάτια βρε κορίτσια σε κάποιο ξενοδοχείο όλες μαζι και να οργανώσουμε εβδομάδα αποθηλασμού;;;;;;;;;;;;;;;αχ, τα έχω παίξει η καημένη τι άλλο να πώ! καλή επιτυχία σε όλες όσες το προσπαθούμε.. ευχομαι να το καταφέρουμε με το μικρότερο δυνατό "κόστος" για τα παιδάκια μας

γεια σας κοριτσια. με προσπαθεια κ κοπο οπως ολες σας κοντευω να φτασω στο στοχο μου, δηλαδη να θηλασω 6 μηνες. ακομα βεβαια εμαστε 4 και1/2 αλλα σκεφτομαι απο τωρα πως να απθηλασω. μηπως με την εισαγωγη κρεμας?ο μικρος μου δε θελει να βλεπει μπιμπερο ουτε ζωγραφιστο.δηλαδη εχω βγαλει με θηλαστρο και του το δωσαμε κ ουτε σταγονα δεν ηπιε.τι μου προτεινετε?ποτε πρεπει να αρχισω τη διαδικασια αποθηλασμου?

ειναι ακομη μικρουλη το μωρακι σου και πιστευω οτι με ορισμενες προσπαθειες το να μαθει να πινει με το μπιμπερο ξενο γαλα ειναι εφικτο..για να του δινεις με μπιμπερο δικο σου γαλα νομιζω οτι ειναι δυσκολο να το αποδεχτει απο εσενα αλλα μονο απο αλλο ατομο (τουλαχιστον εως να μαθει) διοτι εσενα σε εχει συνδεδεμενη με το στηθος..και πρεπει να το κανεις σε ωρες που απουσιαζεις απο το σπιτι.

Αν θηλασεις αποκλειστικα μεχρι τον 6ο μηνα με την εισαγωγη των στερεων θα μπορεις σιγα σιγα ομως να αντικαταστασεις γευματα και παραλληλα να προσπαθεις να δινεις ξενο γαλα με μπιμπερο αρχικα με συνδυασμο θηλασμου.

Η αληθεια κατα τη γνωμη μου ειναι οτι ο αποθηλασμος ειναι ευκολοτερος τους πρωτους 9 μηνες ισως και 12, μετα η αντιληψη ειναι μεγαλυτερη και η διαδικασια δυσκολοτερη.

Λοιπόν, διαβάζοντας τα μηνύματα των τελευταίων σελίδων απο όλες τις μανούλες καταλήγω στο εξής.. μήπως να νοικιάζαμε μερικά δωμάτια βρε κορίτσια σε κάποιο ξενοδοχείο όλες μαζι και να οργανώσουμε εβδομάδα αποθηλασμού;;;;;;;;;;;;;;;αχ, τα έχω παίξει η καημένη τι άλλο να πώ! καλή επιτυχία σε όλες όσες το προσπαθούμε.. ευχομαι να το καταφέρουμε με το μικρότερο δυνατό "κόστος" για τα παιδάκια μας

εμεις αγαπη μου θηλαζουμε μονο για υπνο το βραδυ και μετα οοοοολλη νυχτα..σε σημειο που ωρες ωρες παθαινω αμνησια (ξεχναω τι εχω δει εδω μεσα) και αναρωτιεμαι αν αυτο συμβαινει μονο σε μενα..ειναι βραδυα που ΔΕΝ παλευεται..και εννοειται ΔΕΝ παιρνει απο λογια..

εμεις αγαπη μου θηλαζουμε μονο για υπνο το βραδυ και μετα οοοοολλη νυχτα..σε σημειο που ωρες ωρες παθαινω αμνησια (ξεχναω τι εχω δει εδω μεσα) και αναρωτιεμαι αν αυτο συμβαινει μονο σε μενα..ειναι βραδυα που ΔΕΝ παλευεται..και εννοειται ΔΕΝ παιρνει απο λογια..

καταλαβαινω και συμπάσχω απόλυτα.

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

ειναι ακομη μικρουλη το μωρακι σου και πιστευω οτι με ορισμενες προσπαθειες το να μαθει να πινει με το μπιμπερο ξενο γαλα ειναι εφικτο..για να του δινεις με μπιμπερο δικο σου γαλα νομιζω οτι ειναι δυσκολο να το αποδεχτει απο εσενα αλλα μονο απο αλλο ατομο (τουλαχιστον εως να μαθει) διοτι εσενα σε εχει συνδεδεμενη με το στηθος..και πρεπει να το κανεις σε ωρες που απουσιαζεις απο το σπιτι.

Αν θηλασεις αποκλειστικα μεχρι τον 6ο μηνα με την εισαγωγη των στερεων θα μπορεις σιγα σιγα ομως να αντικαταστασεις γευματα και παραλληλα να προσπαθεις να δινεις ξενο γαλα με μπιμπερο αρχικα με συνδυασμο θηλασμου.

Η αληθεια κατα τη γνωμη μου ειναι οτι ο αποθηλασμος ειναι ευκολοτερος τους πρωτους 9 μηνες ισως και 12, μετα η αντιληψη ειναι μεγαλυτερη και η διαδικασια δυσκολοτερη.

κ εγω σκεφτομουν με τις στερεες να κανω αποθηλασμο που ηδη θα δεχτει μια αλλαγη με τισ κρεμες να του δωσω και ξενο παραλληλα. σ ευχαριστω πολυ πολυ...

Καλησπέρα και απο μένα!Νομίζω πως και για μάς ο αποθηλασμός έχει φτάσει.μετά απο 15 μήνες δεν θηλάζουμε παρά μόνο μια φορά το μεσημέρι όταν γυρνάω απο τη δουλειά και με βλέπει που αλλάζω ρούχα.Βέβαια κιέγώ δεν του προσφέρω και γιάυτό δεν ξέρω αν πρέπει να νιώθω τύψεις.Μήπως του στερώ δηλαδή το θηλασμό;

Το πρωί αλλά και το βράδυ του δίνουμε φρέσκο γάλα απο το ποτηράκι με καλαμάκι γιατί μπιμπερό ούτε θέλει να το βλέπει και έχει και δίκιο εδώ που τα λέμε αφού ποτέ του δεν πήρε!δεν πίνει όμως πολύ και στεναχωριέμαι.πραγματικά δεν ξέρω πωσ να συνεχίσω... δηλαδή να φουλάρω ξανά τις μηχανές και να αρχίσουμε πάλι τρελούς θηλασμούς ή να τον αφήσω και με τον καιρό να πιεί όσο γάλα θέλει;;;;:(

z3Ehp3.png

Εγω έκοψα μόνο τον μεσημεριανό θηλασμό αλλά τώρα μου ξυπνάει περισσότερες φορές το βράδυ!!! Ζω ενα δράμα!!

Θα περιμένω λιγες μέρες μπάς και ειναι απο δόντια.

Σήμερα μετά απο 15 μέρες σχεδόν δεν μου ζήτησε στήθος για να κοιμηθεί το μεσημέρι αλλά επαίζε με ενα πλαστικό βυζί που μας έχουν φέρει απο μαγαζί με φάρσες :)

Τώρα όμως που δεν πινει το μεσημέρι γάλα εχω το σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας οτι το παιδί δεν τρώει αρκετά και μην πάθει τίποτα!!!

Στεναχωριέμαι απο τη μία που το ελάττωσα σε πρωί και βράδυ (ολο το βράδυ!) αλλά απο την άλλη οσο περνάει ο καιρός τόσο προσκολάται στο στήθος και γίνεται πιο κτητικός και ουρλιάζει τραβώντας τις μπλούζες μου μεσα στον κόσμο που δεν το αντέχω με τίποτα.

Ο ομοιοπαθητικός μου είπε επίσης να το ελαττώσω σιγά σιγά και να κόβω ενα ενα γεύμα οπότε δεν κάνω πίσω τώρα οσο και να στεναχωριέμαι.

Φυσικά δεν θέλω να ελαττώσω αλλο προς το παρόν....δηλαδή να φτάσουμε τα δυο χρόνια μάλλον.

Γεια σας βρε κοριτσια!Δεν ξερω τι να πω...μπραβο σας που θυλαζετε και 2 χρονια!!!!εγω θυλαζω 9 μηνες και κατι και σκεφτομαι σιγα σιγα να του κοβω καποια γευματα.Οσα γαλατα δοκιμασα δεν μου πεινει κανενα και ετσι δεν τα εχω καταφερει.τα βραδια μου ξυπναει και συνεχεια 4-5 φορες για να θυλασει....και σκεφτομαι μηπως το βραδυ θελει συμπληρωμα για να μη ξυπναει αλλα δεν...τι να κανω δεν ξερω!καποια βοηθεια??????ολα τα γαλατα εχω δοκιμασει !!!!!

Αχ, πόσο σε νιώθω..το χέρι μου ειδικά τις τελευταίες μέρες έχει πάθει αγκίλωση! δεν ξέρω, το μόνο που θυμάμαι είναι θηλασμός όοοολη τη νύχτα όπως λες, σε σημείο που αναρωτιέμαι αν έχω κοιμηθεί έστω και ένα δύωρο

Εγω έκοψα μόνο τον μεσημεριανό θηλασμό αλλά τώρα μου ξυπνάει περισσότερες φορές το βράδυ!!! Ζω ενα δράμα!!

Θα περιμένω λιγες μέρες μπάς και ειναι απο δόντια.

Σήμερα μετά απο 15 μέρες σχεδόν δεν μου ζήτησε στήθος για να κοιμηθεί το μεσημέρι αλλά επαίζε με ενα πλαστικό βυζί που μας έχουν φέρει απο μαγαζί με φάρσες :)

Τώρα όμως που δεν πινει το μεσημέρι γάλα εχω το σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας οτι το παιδί δεν τρώει αρκετά και μην πάθει τίποτα!!!

Στεναχωριέμαι απο τη μία που το ελάττωσα σε πρωί και βράδυ (ολο το βράδυ!) αλλά απο την άλλη οσο περνάει ο καιρός τόσο προσκολάται στο στήθος και γίνεται πιο κτητικός και ουρλιάζει τραβώντας τις μπλούζες μου μεσα στον κόσμο που δεν το αντέχω με τίποτα.

Ο ομοιοπαθητικός μου είπε επίσης να το ελαττώσω σιγά σιγά και να κόβω ενα ενα γεύμα οπότε δεν κάνω πίσω τώρα οσο και να στεναχωριέμαι.

Φυσικά δεν θέλω να ελαττώσω αλλο προς το παρόν....δηλαδή να φτάσουμε τα δυο χρόνια μάλλον.

yogini μπορει να ειναι τυχαιο το οτι ξυπναει τακτικοτερα βραδυ η να ειναι μερος της προσαρμογης..ελπιζω να μην ειναι μονιμη κατασταση οπως η δικη μας που ειναι βεβαια απο την αρχη ετσι..

καλη συνεχεια

Να παραθεσω και την δικη μου εμπειρια αποθηλασμου καθως και μερικες ερωτησεις. Η μικρη μου ειναι τωρα 14 μηνων γυρω στις 10 Αυγουστου κοψαμε το μεσημεριανο και επινε απο το στηθος πρωι και βραδυ. Ενημερωτικα το μονο ξενο γαλα που πινει ειναι το κατσικισιο. Χτες εδωσα πρωτη φορα ξενο και το βραδυ, το ηπιε και κοιμηθηκε χωρις ναχουμε προβλημα. Λεω τωρα να συνεχισω μονο με τον πρωινο θηλασμο (στον οποιο ομως πινει και απο τα δυο) αλλα για ποσο καιρο για να προσαρμοστει το στηθος? Εγω σκεφτομουν για 3 βδομαδες μονο πρωινο και μετα να το κοψουμε και αυτο.Ειναι σωστο ομως να κοπει ετσι ή απο καθε μερα θα πρεπει να παει μερα παρα μερα? Το προβλημα μου με το μερα παρα μερα ειναι οτι η μικρη μου για να της γινει κατι συνηθεια πρεπει να κοπει μαχαιρι αλλιως θα εχουμε πισωγυρισμα και ειναι το μονο που με προβληματιζει. Συγνωμη γαι τις απανωτες ερωτησεις ελπιζω να μη σας ζαλισα :oops:.

2xgIp3.png1RTwp3.png

Αισίως, αποθηλάσαμε κι εμείς ~στους 16,5 μήνες.:D

Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν η εξής.

Γύρω στους 13 μήνες ξεκίνησα να της δίνω λίγο φρέσκο γάλα. Δεν προσπάθησα να αντικαταστήσω το μητρικό με άλλο γάλα. Απλά της πρόσφερα και φρέσκο σε άσχετες ώρες πχ το πρωί, μετά το θηλασμό, την ώρα που ο αδερφός της έτρωγε πρωινό. Δοκίμασα διάφορες θερμοκρασίες και καταλήξαμε στο παγωμένο (κι εμένα έτσι μ'αρέσει και είναι και σούπερ βολικό). Στην αρχή έπινε ελάχιστο. Σιγά σιγά έπινε περισσότερο.

Όταν τελικά το αποφάσισα εντελώς άρχισα να της δίνω το βράδυ, πριν πάμε στο κρεβάτι. Έπινε όσο ήθελε και μετά από λίγη ώρα ξαπλώναμε και θηλάζαμε κανονικά. Μόνο που ήταν χορτάτη και συχνά -όχι πάντα- σύντομα άφηνε το στήθος και στριφογύριζε λίγο να βολευτεί και κοιμόταν. Της έλεγα κι εγώ "Φτάνει τώρα, κοιμήσου" και πολύ συχνά το άκουγε.

Το πρωί εξακολουθούσα να της δίνω μετά το θηλασμό -σημειώνω ότι από τα ξημερώματα που ξύπναγε και για κάνα 2ωρο μέχρι να σηκωθούμε ήταν συνδεδεμένη και πιπίλαγε, γεγονός που με κούραζε αφάνταστα, και μετά ζητούσε και μαμ:shock:

Το πιο δύσκολό μας ήταν το μεσημεριανό, μόλις γύριζα από τη δουλειά. Εκεί δεν έπαιρνε από λόγια. Αυτό το κράτησα να το διαχειριστώ στις διακοπές που θα με είχε συνέχεια.

Στη διαρκεια των διακοπών λοιπόν, φρόντισα να της προσφέρω απλόχερα το φρέσκο γάλα πρωί και βράδυ αποφεύγοντας να συμπληρώσω με θηλασμό, εκτός αν επέμενε πολύ. Το μεσημέρι πολύ συχνά ήμασταν έξω και κοιμόταν στο αυτοκίνητο, οπότε το ξεχνούσε κι εγώ φυσικά δεν της πρόσφερα. Αν ζητούσε εκτός σπιτιού της έλεγα "Όχι εδώ, όταν πάμε σπίτι" και συνήθως το δεχόταν. Βέβαια πάλι δεν της πρόσφερα εγώ από μόνη μου μετά.

Καταλήξαμε να θηλάζουμε ~1 φορά στις 2 μέρες on request.

Τώρα έχουμε να θηλάσουμε 4 μέρες.....

Με βοήθησε πολύ στην τελική διαδικασία η απάντηση της Αγλαΐας σε μια άλλη μανούλα ότι με ανάλογους θηλασμούς και προσφορά φρεσκου, στην πραγματικότητα το παιδί παίρνει πολύ λίγο μητρικό γάλα και αργά ή γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον του. Η δικιά μου είχε την τάση προς το αργά. Εγώ απλά το επιτάχυνα λίγο:wink:

(πω πω σεντόνι!!!)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Eliza τυχερηηηηηηηηηηηηηηηη!

Εμας τα βράδια μας πανε απο το κακό στο χειρότερο...

Labrinoula νομιζω οτι μπορεις να θηλάζεις και μονο το πρωι για οσο διαστημα θελεις μιας και το στηθος θα προσαρμοστεί. Αν θελεις να το κόψεις όμως θα σου ελεγα να μην κάνεις πισωγύρισμα γιατι ειναι πολυ δύσκολο για το παιδί πιστευω.

Και εμείς σε διαδικασία αποθηλασμού αυτές της μέρες διανύω την 33 εβδομάδα κυήσεις και επιβαλλόταν να σταματήσουμε ο μικρός πολύ συνεργάσιμος μπορώ του λέω πως αύριο θα πιούμε γάλα κουρνιάζει στην αγκαλιά μου και μου λέει αυιοοοοοοοοο μαμά?

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος που του λέω αύριο ……….?

27 μήνες θηλασμού τι υπέροχο πράγμα ελπίζω να μην ξεχάσει και μόλις γεννήσω να του ξανά δώσω απλόχερα αν θελήσει η να αποθηλάσουμε οριστικά έπρεπε να σταματήσουμε σιγά σιγά δεν γινόταν

.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...