Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

κι ακομη απορω γιατι ο γιατρος μου μου ειπε οτι μονο με χαπια κοβεται ο θηλασμος... τελος παντων...

γιατί δεν τον ρωτάς να σου λύσει την απορία, να λύσει και τη δική μας!

θα ήθελα πολύ να διαβάζω πώς δικαιολογεί το ότι ο θηλασμός κόβεται μόνο με χάπια

Θελω να πω σε ολες οσες θελουν να αποθηλασουν οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα, μπορει να φαινονται ετσι αλλα

Δεν είναι ούτε τόσο, ούτε λιγότερο τραγικά, ούτε φαίνονται τραγικά. Γιατί δίνεις τέτοια διάσταση τραγικότητας στο θέμα;

οταν το παρεις αποφαση (οσο γινεται, γιατι κι εγω δυσκολευτηκα πολυ να αποχωριστω το "θηλασμο") μετα ολα ειναι πιο ευκολα.....

Αν δεν σε πειράζει, θα με ενδιέφερε να διαβάζω την άποψή σου γι αυτό το θέμα. Αφού δυσκολευόσουν να αποχωριστείς το θηλασμό γιατί τον αποχωρίστηκες; Αν εσύ ήθελες να συνεχίσεις γιατί δεν συνέχισες;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μια στιγμή, για να μην καταλαβαίνουν άλλα αντί άλλων οι μαμάδες που ενδιαφέρονται να θηλάσουν .

αρχικά η Χλόη δεν κατέκρινε κανέναν.

δεύτερον, τα μωρά κάποια στιγμη αποθηλάζουν από μόνα τους. Αυτό δεν συμβαίνει όταν πάνε στρατό, συμβαίνει κάποια στιγμή στα 2, στα 3, στα 4. Το ότι δεν είναι όλες οι μαμάδες πρόθυμες να θηλάζουν ένα τρίχρονο, ειδικά στις μέρες μας και στην δυτική (τρομάρα μας) κοινωνία που ζούμε είναι φυσικά κατανοητό. Άλλωστε απαιτεί γερό στομάχι. Τότε όμως είναι τα παιδιά πραγματικά έτοιμα να αποθηλάσουν και τότε ο αποθηλασμός είναι εύκολος για το παιδί.

Το γάλα σου δεν μειώθηκε από μόνο του με τρόπο μαγικό. Πολλές μαμάδες όταν αρχίζουν οι στερεές αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού με στερεές. Έτσι μειώνονται αρκετά οι θηλασμοί, με αποτέλεσμα το στήθος να μην δέχεται αρκετό ερέθισμα - άρα να μην παράγει αρκετό γάλα. Στη συνέχεια όταν το μωρό θηλάζει δεν βρίσκει όσο γάλα θα ήθελε, συνεπώς χάνει σιγά σιγά το ενδιαφέρον του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά ο θηλασμός να είναι η κύρια τροφή του μωρού μέχρι το τέλος του πρώτου έτους, και οι στερεές συμπληρωματικές

καλα εκανες και τα εγραψες για αποφυγη παρεξηγησεων απο αλλες μανουλες!

Συμφωνώ. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Εγώ απλά είπα οτι είναι πιό εύκολο να αποθηλάσει ένα παιδί όταν είναι έτοιμο, κι όχι όταν είναι πιό μικρό. Και έπρεπε να το πω, και να το τονίσω, γιατί μ'αυτό που είπες, "γιαυτο κι εγω ηθελα να αποθηλασω τωρα γιατι μετα που μεγαλωνουν βλεπω οτι ειναι ακομα πιο δυσκολο.... " δημιουργείς λάθος εντυπώσεις, και διαβάζουν πολλές καινούριες μητέρες το φόρουμ που θέλουν να μαθαίνουν σωστές πληροφορίες.

Ποιός κατέκρινε ποιόν??? :roll:

λαθος εντυπωσεις δε νομιζω οτι δημιουργησα εγω (ουτε και ειχα τετοιο σκοπο σε καμια περιπτωση) γιατι διαβαζοντας εδω τα προηγουμενα ποστ για τον αποθηλασμο εβλεπα οτι τα κοριτσια με μεγαλυτερα μωρα που μιλανε και καταλαβαινουν εχουν κι αυτες μεγαλες δυσκολιες για να αποθηλασουν και γιαυτο το ειπα... επισης δεν ειπα οτι κατακρινεις καποιον μην αρπαζεσαι... ομως ενταξει οταν λες οτι οποια αποθηλαζει στερει απο το παιδι της κατι που εχει αναγκη ακουγεται λιγο ασχημο......
Tο γάλα σου δεν μειώθηκε από μόνο του με τρόπο μαγικό. Πολλές μαμάδες όταν αρχίζουν οι στερεές αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού με στερεές. Έτσι μειώνονται αρκετά οι θηλασμοί, με αποτέλεσμα το στήθος να μην δέχεται αρκετό ερέθισμα - άρα να μην παράγει αρκετό γάλα. Στη συνέχεια όταν το μωρό θηλάζει δεν βρίσκει όσο γάλα θα ήθελε, συνεπώς χάνει σιγά σιγά το ενδιαφέρον του.

ναι καλα κανεις και το διευκρινιζεις γιατι το ειχα στο μυαλο μου να το γραψω και το ξεχασα.... οταν αντικατεστησε τους θηλασμους με στερεες μειωθηκε το γαλα μου.........

Δεν είναι ούτε τόσο, ούτε λιγότερο τραγικά, ούτε φαίνονται τραγικά. Γιατί δίνεις τέτοια διάσταση τραγικότητας στο θέμα;;
εμενα οταν περναγα τη φαση αυτη μου φαινοταν τραγικα δυκολα ή οπως θες πες το.... κι επειδη οταν προσπαθουσα να αποθηλασω εθεσα κι εδω τα ερωτηματα μου και την αγωνια μου, θεωρησα οτι θα επρεπε να δουν και οι υπολοιπες που διαβαζουν οτι τελικα τα πραγματα ειναι ευκολοτερα αποτι νομιζα στη πραξη και ετσι ισως να παρουν λιγο θαρρος...
Αν δεν σε πειράζει, θα με ενδιέφερε να διαβάζω την άποψή σου γι αυτό το θέμα. Αφού δυσκολευόσουν να αποχωριστείς το θηλασμό γιατί τον αποχωρίστηκες; Αν εσύ ήθελες να συνεχίσεις γιατί δεν συνέχισες;
ηθελα αλλα δε μπορουσα... το ειπατε και παραπανω, καθενας εχει τις αντοχες του... σιγουρα ομως αν δεν δουλευα θα το ειχα σκεφτει διαφορετικα....
WLFfp2.png XI11p2.png

λαθος εντυπωσεις δε νομιζω οτι δημιουργησα εγω (ουτε και ειχα τετοιο σκοπο σε καμια περιπτωση) γιατι διαβαζοντας εδω τα προηγουμενα ποστ για τον αποθηλασμο εβλεπα οτι τα κοριτσια με μεγαλυτερα μωρα που μιλανε και καταλαβαινουν εχουν κι αυτες μεγαλες δυσκολιες για να αποθηλασουν και γιαυτο το ειπα... επισης δεν ειπα οτι κατακρινεις καποιον μην αρπαζεσαι... ομως ενταξει οταν λες οτι οποια αποθηλαζει στερει απο το παιδι της κατι που εχει αναγκη ακουγεται λιγο ασχημο....

Επαναλαμβάνω, (κι ελπίζω να μην παρεξηγηθείς πάλι) δεν είναι πιό εύκολο να αποθηλάσεις ένα μικρότερο παιδί από ένα μεγαλύτερο, απλά το μεγαλύτερο έχει τον τρόπο να εκφράσει τα συναισθήματά του, και να απαιτήσει αυτό που έχει ανάγκη. Και ναι, εννοείται οτι όταν ένα παιδί αποθηλάζει πριν να είναι έτοιμο, στερείται κάτι που έχει ανάγκη. Αυτό δεν το λέω εγώ, έτσι είναι. Αν δεν ήταν έτσι, δε θα μας πονούσε ο πρόωρος αποθηλασμός, όπως σε πόνεσε κι εσένα απ'ότι είπες.

Επίσης δεν αρπάχτηκα, αλλά όταν αναφέρεσαι στο ποστ μου λέγωντας, "δεν πρέπει να κατακρίνουμε" φαίνεται να εννοείς οτι κατακρίνω.

δεν ηξερα οτι θα γραψω ενα ποστ 2 γραμμες και μετα θα περασω απο ανακριτικη επιτροπη... αν το ηξερα δε θα το εγραφα καν....... δε θα μπω στη διαδικασια απαντησης-ανταπαντησης... νομιζω δεν ειναι αυτο ο σκοπος του θεματος αλλα το να βοηθηθουν τα επομενα κοριτσια που θα διαβασουν τις εμπειριες μας......τελικα εσυ εχεις εμπειρια αποθηλασμου??? γιατι αυτο συζηταμε εδω....στο τελος τελος στα λογια ευκολα ειναι ολα, στη πραξη ειναι το ζητημα........

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Oύτε κι εσύ έχεις θηλάσει ή αποθηλάσει μεγαλύτερο παιδί, παρόλ'αυτά συγκρίνεις και βγάζεις συμπεράσματα.

Έχω βοηθήσει πολλές μητέρες να θηλάσουν, και κάποιες να αποθηλάσουν. Όταν βλεπω να γράφονται κάποια πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν μητέρες σε λάθος συμπεράσματα, δε μπορώ να μην απαντήσω. Δε σε πέρασε κανείς από ανάκριση. Μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις, όμως κι εγώ, και ο καθένας έχει το δικαίωμα να σχολιάσει αυτά που γράφεις. Έτσι είναι τα φόρα.

ξαναλεω οτι οταν προσπαθουσα να αποθηλασω, διαβαζοντας τα ποστ των αλλων κοριτσιων ειδα οτι ειναι πολυ δυκολο να αποθηλασεις ακομη κι οταν ειναι μεγαλυτερο το παιδι... και κατα τη γνωμη μου δυσκολοτερο!

WLFfp2.png XI11p2.png

Κορίτσια παρακολουθώ την συζήτησή σας και πραγματικά νομίζω παρεξηγήσατε την ίριδα.

Επίσης πιστεύω ό,τι πιο εύκολα αποθηλάσει ένα μωρό 6 μηνών από ένα παιδί 1 έτους. Ο δικός μου τουλάχιστον είχε άλλη σχέση με το στήθος όταν ήταν 6 μηνών και άλλη τώρα που όπως είπε η Χλόη ξέρει και απαιτεί και ζητάει αυτό που θέλει...

Ακόμη δεν νομίζω ό,τι είναι σωστό να επιτιθόμαστε σε μια κοπέλα που αποφάσισε να αποθηλάσει γιατί εμείς πιστεύουμε ό,τι το μωρό πρέπει να αποθηλάσει φυσικά και μόνο του. Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι μανούλες την αντοχή, την επιθυμία και τις δυνάμεις να θηλάσουν μέχρι το παιδί να πάει 3 και 4 ετών και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε μια μαμά να το κάνει αυτό παρά την θέλησή της.

Πραγματικά πολλές φορές υπάρχει ένταση εδώ μέσα για το θέμα αυτό. Δεν σκέφτομαι και δεν έχω σκοπό να αποθηλάσω αλλά αν το κάνω δεν θα το συζητήσω μαζί σας. Υπάρχει μεγάλη πόρωση με το θέμα και πολλές μανούλες δεν νιώθουμε άνετα με αυτό...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Τα πράγματα δεν είναι πάντα άσπρο μαύρο καλές μου έχουν καμία φορά και αποχρώσεις.

Αποχρώσεις που καμιά φορά δεν μας περνούν καν από το μυαλό γιατί δεν έχουμε την εμπειρία να τις αναλύσουμε λόγω των διαφορετικών περιστάσεων/αναγκών κάθε οικογένειας.

Καλή μου Χλόη έχεις δίκιο να αποθηλάσεις ένα παιδί που είναι έτοιμο να αποθηλάσει σε ηλικία 3-4 ετών ίσως είναι εύκολο (ελπίζω να το μάθω στο επόμενο:P) όπως επίσης ίσως να είναι ευκολότερο να αποθηλάσεις ένα παιδί όταν είναι 5-6 μηνών γιατί δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από το να «ακολουθήσει» την δική μας απόφαση (που σε καμιά περίπτωση δεν είναι κατακριτέα).

Το να αποθηλάσεις όμως «εύκολα» ή «δύσκολα» σε οποιαδήποτε ηλικία έχει να κάνει με το ίδιο το παιδί και το πόσο «αποφασισμένη» είναι η μητέρα να αποθηλάσει.

Υπάρχουν παιδιά που δέχονται εύκολα την αλλαγή και κάποια άλλα που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν, λόγω χαρακτήρα ? λόγω ανάγκης?

Δεν μπορείς να ξέρεις, γιατί το παιδί απλά σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορεί να σου αναλύσει ούτε το χαρακτήρα του ούτε την ανάγκη του (να σου αναλύσει γράφω γιατί την ανάγκη του την ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε πάντα να ακολουθήσουμε).

Προσωπικά είχα ΜΕΓΑΛΟ άγχος για το πόσο εύκολο θα ήταν να αποθηλάσω την κόρη μου στην ηλικία των 20-21 μηνών, τελικά αποδείχθηκε ευκολότερο από ότι περίμενα, παρότι σε αυτή την ηλικία θεωρητικά το παιδί δεν είναι έτοιμο να αποθηλάσει άλλα μπορεί και να διεκδικήσει τα κεκτημένα του.

Υπάρχουν όμως μητέρες εδώ μέσα που σε παρόμοιες ηλικίες με την κόρη μου δεν μπορούν να αποθηλάσουν τα παιδάκια τους δεν είναι έτοιμες οι ίδιες ? τα μωρά τους? ……..

Απλά αποχρώσεις……………….

Κορίτσια παρακολουθώ την συζήτησή σας και πραγματικά νομίζω παρεξηγήσατε την ίριδα.

Επίσης πιστεύω ό,τι πιο εύκολα αποθηλάσει ένα μωρό 6 μηνών από ένα παιδί 1 έτους. Ο δικός μου τουλάχιστον είχε άλλη σχέση με το στήθος όταν ήταν 6 μηνών και άλλη τώρα που όπως είπε η Χλόη ξέρει και απαιτεί και ζητάει αυτό που θέλει...

Ακόμη δεν νομίζω ό,τι είναι σωστό να επιτιθόμαστε σε μια κοπέλα που αποφάσισε να αποθηλάσει γιατί εμείς πιστεύουμε ό,τι το μωρό πρέπει να αποθηλάσει φυσικά και μόνο του. Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι μανούλες την αντοχή, την επιθυμία και τις δυνάμεις να θηλάσουν μέχρι το παιδί να πάει 3 και 4 ετών και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε μια μαμά να το κάνει αυτό παρά την θέλησή της.

Πραγματικά πολλές φορές υπάρχει ένταση εδώ μέσα για το θέμα αυτό. Δεν σκέφτομαι και δεν έχω σκοπό να αποθηλάσω αλλά αν το κάνω δεν θα το συζητήσω μαζί σας. Υπάρχει μεγάλη πόρωση με το θέμα και πολλές μανούλες δεν νιώθουμε άνετα με αυτό...

Μα τι λες??? Ποιός επιτέθηκε? Και ποιός πίεσε κάποια να θηλάσει??? Είπα κάπου "κακώς και αποθήλασες?" "θήλασε μερικά χρόνια ακόμα?" Αν είναι δυνατόν. Εγώ απλά σχολίασα μιά φράση η οποία δεν ισχύει. Εκτός αν εννοούσε οτι ο αποθήλασμός σε μικρότερη ηλικία, είναι πιό εύκολο για τη μητέρα. Γιατί για το παιδί δεν είναι σίγουρα.

Διαφημίσεις

Δεν πρέπει να λέμε την αληθεια για να μην πληγωθούν κάποιες μητέρες που θήλασαν λίγο, ή δε θήλασαν καθόλου? Σκεφτήκατε οτι με τα λεγώμενα "αποθήλασα νωρίς γιατι αργότερα είναι πιό δύσκολο" μπορεί να τρομάξουμε και να αποθαρύνουμε κάποια μητέρα να θηλάσει παραπάνω το παιδί της? Και εντάξει αν ίσχυε κάτι τέτοιο. Όμως δεν είναι αλήθεια. Και η αλήθεια πρέπει να λέγεται όποια κι αν είναι αυτή. Όταν κάποιος πληγώνεται, σημαίνει οτι δεν νιώθει καλά με τις αποφάσεις που έχει πάρει.

Μα τι λες??? Ποιός επιτέθηκε? Και ποιός πίεσε κάποια να θηλάσει??? Είπα κάπου "κακώς και αποθήλασες?" "θήλασε μερικά χρόνια ακόμα?" Αν είναι δυνατόν. Εγώ απλά σχολίασα μιά φράση η οποία δεν ισχύει. Εκτός αν εννοούσε οτι ο αποθήλασμός σε μικρότερη ηλικία, είναι πιό εύκολο για τη μητέρα. Γιατί για το παιδί δεν είναι σίγουρα.

Χλόη δεν αναφερόμουν σε σένα...Μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

εγώ πάντως συμφωνώ με την Χλόη..

από τα λεγόμενα της Ιριδας "φάνηκε" ότι είναι πιο εύκολο να αποθηλάσεις όσο δεν καταλαβαίνει ακόμη..

φάνηκε λέω, γιατί μπορεί να μην εννοούσε αυτό η κοπέλα...

και αποθηλασε επιτελους!

Δεν πρέπει να λέμε την αληθεια για να μην πληγωθούν κάποιες μητέρες που θήλασαν λίγο, ή δε θήλασαν καθόλου? Σκεφτήκατε οτι με τα λεγώμενα "αποθήλασα νωρίς γιατι αργότερα είναι πιό δύσκολο" μπορεί να τρομάξουμε και να αποθαρύνουμε κάποια μητέρα να θηλάσει παραπάνω το παιδί της? Και εντάξει αν ίσχυε κάτι τέτοιο. Όμως δεν είναι αλήθεια. Και η αλήθεια πρέπει να λέγεται όποια κι αν είναι αυτή. Όταν κάποιος πληγώνεται, σημαίνει οτι δεν νιώθει καλά με τις αποφάσεις που έχει πάρει.

Η δική σου αλήθεια μπορεί να διαφέρει από την αλήθεια του άλλου...Όπως λέει και η AGE, ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ (πολύ επιτυχημένο AGE!!).

Επίσης η εντύπωση που έχω και εγώ από μητέρες που έχουν θηλάσει είναι ό,τι το παιδί όσο μεγαλώνει αποχωρίζεται πιο δύσκολα το στήθος και όσα το δένουν με αυτό...Δεν είναι καθόλου παράλογο καια παράξενο...Το παιδί καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται καλύτερα και ζητάει τα κεκτημένα...Εσύ η ίδια το είπες...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Η δική σου αλήθεια μπορεί να διαφέρει από την αλήθεια του άλλου...Όπως λέει και η AGE, ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ (πολύ επιτυχημένο AGE!!).

Επίσης η εντύπωση που έχω και εγώ από μητέρες που έχουν θηλάσει είναι ό,τι το παιδί όσο μεγαλώνει αποχωρίζεται πιο δύσκολα το στήθος και όσα το δένουν με αυτό...Δεν είναι καθόλου παράλογο καια παράξενο...Το παιδί καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται καλύτερα και ζητάει τα κεκτημένα...Εσύ η ίδια το είπες...

Ναι εγώ η ίδια το είπα. Και το ξαναλέω. Ίσως είναι πιό εύκολο για τη μητέρα να αποθηλάσει πιό νωρίς. Γιατί δεν θα την ταλαιπωρεί το παιδί με τις απαιτήσεις του, εφόσον δε μπορεί να απαιτήσει αυτά που θέλει. Το μεγαλύτερο παιδί εκφράζεται, και απαιτεί. Όμως δεν είναι δυνατόν να είναι ευκολότερο για ένα βρέφος να αποχωριστεί το στήθος από ένα μεγαλύτερο παιδάκι. Για το μωρό, το στήθος είναι όλος του ο κόσμος. Το παιδί έχει πιά αποκτήσει κι άλλα ενδιαφέροντα. Αν θελήσω να αποθηλάσω την κόρη μου τώρα που είναι 3.5 χρονών, σίγουρα θα με δυσκολέψει περισσότερο απ'ότι θα με δυσκόλευε αν ήταν 40 ημερών. Εγώ όμως ξέρω οτι θα την πονέσει λιγότερο τώρα απ'ότι τότε, κι ας με δυσκολέψει εμένα παραπάνω, (γιατί πλέον ξέρει να ζητάει και να απαιτεί). Όμως όταν λέμε "πιό εύκολος αποθηλασμός" τι εννούμε? Τη δική μας ευκολία ή του παιδιού? Δεν είναι λογικό να σκεφτόμαστε του παιδιού?

Διαφημίσεις

Όσο για τη "δική μου αλήθεια" δε μιλάω για τέτοια πράγματα σύμφωνα με δικές μου εμπειρίες και απόψεις. Έχουν γίνει έρευνες για το τι αισθάνεται ένα μωρός κατά τον αποθηλασμό. Δεν είναι απλά η γνώμη μου.

Ναι εγώ η ίδια το είπα. Και το ξαναλέω. Ίσως είναι πιό εύκολο για τη μητέρα να αποθηλάσει πιό νωρίς. Γιατί δεν θα την ταλαιπωρεί το παιδί με τις απαιτήσεις του, εφόσον δε μπορεί να απαιτήσει αυτά που θέλει. Το μεγαλύτερο παιδί εκφράζεται, και απαιτεί. Όμως δεν είναι δυνατόν να είναι ευκολότερο για ένα βρέφος να αποχωριστεί το στήθος από ένα μεγαλύτερο παιδάκι. Για το μωρό, το στήθος είναι όλος του ο κόσμος. Το παιδί έχει πιά αποκτήσει κι άλλα ενδιαφέροντα. Αν θελήσω να αποθηλάσω την κόρη μου τώρα που είναι 3.5 χρονών, σίγουρα θα με δυσκολέψει περισσότερο απ'ότι θα με δυσκόλευε αν ήταν 40 ημερών. Εγώ όμως ξέρω οτι θα την πονέσει λιγότερο τώρα απ'ότι τότε, κι ας με δυσκολέψει εμένα παραπάνω, (γιατί πλέον ξέρει να ζητάει και να απαιτεί). Όμως όταν λέμε "πιό εύκολος αποθηλασμός" τι εννούμε? Τη δική μας ευκολία ή του παιδιού? Δεν είναι λογικό να σκεφτόμαστε του παιδιού?

Εύκολος αποθηλασμός για μένα είναι καλή συνεργασία του παιδιού, γιατί αυτό πρέπει να συνεργαστεί σε κάτι που έχει προ-αποφασίσει η μητέρα. Έχεις δίκιο, στα 3-4 χρόνια το παιδί πλέον δεν έχει ανάγκη το στήθος όσο ένα βρέφος αλλά νομίζω ό,τι επειδή ακριβώς απαιτεί έχει και την δυνατότητα να μην συνεργαστεί.

Επίσης πιστεύω ό,τι όταν μια μητέρα έχει προσφέρει το δώρο του θηλασμού στο παιδί της, σαφώς την ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει το μικρό της και πόσο θα πονέσει.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Επίσης πιστεύω ό,τι όταν μια μητέρα έχει προσφέρει το δώρο του θηλασμού στο παιδί της, σαφώς την ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει το μικρό της και πόσο θα πονέσει.

Αυτό πιστεύω κι εγώ, γι'αυτό έγραψα αυτά που έγραψα.

Εγώ πάντως τρέμω και μόνο στην σκέψη τι θα γίνει όταν θα το αποφασίσουμε...

Ο μικρός δεν συνεργάζεται καθόλου. Θέλει στήθος και το θέλει τώρα σε σημείο να μου δημιουργεί πρόβλημα...

Χθες το απόγευμα κατεβήκαμε στα μαγαζιά...Δεν με είχε δει όλη μέρα (κατέβηκε με την μαμά μου) και μόλις με είδε έβαλε τα κλάματα. Έκλαιγε μέχρι που αναγκάστηκα να τον πάρω να φύγουμε και τον θήλασα στο αμάξι πριν ξεκινήσουμε για το σπίτι....Αυτό δεν μου αρέσει σαν σκηνικό...μεγάλη εξάρτηση αλλά εγώ φταίω σε αυτό...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Όμως όταν λέμε "πιό εύκολος αποθηλασμός" τι εννούμε? Τη δική μας ευκολία ή του παιδιού? Δεν είναι λογικό να σκεφτόμαστε του παιδιού?

Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν διαβάζοντας όσα γράφτηκαν..πιο εύκολο για ποιον?Και τι θέλουμε τελικά?

Ύστερα, άλλο τι θεωρώ εγώ "σωστό", "αλήθεια" , "καλύτερο" κι άλλο τι πραγματικά ισχύει.

Γιατί πέρα από την προσωπική μου άποψη υπάρχει και μια πραγματικότητα περισσότερο αντικειμενική

που έχει στηριχτεί ναι βέβαια σε απόψεις κ εμπειρίες αλλά και σε γνώση, έρευνα, μελέτη.

Όπως κ να ΄χει ας μην παίρνουμε προσωπικά τα πάντα, συζήτηση γίνεται.

Ο μικρός δεν συνεργάζεται καθόλου. Θέλει στήθος και το θέλει τώρα σε σημείο να μου δημιουργεί πρόβλημα...

Χθες το απόγευμα κατεβήκαμε στα μαγαζιά...Δεν με είχε δει όλη μέρα (κατέβηκε με την μαμά μου) και μόλις με είδε έβαλε τα κλάματα. Έκλαιγε μέχρι που αναγκάστηκα να τον πάρω να φύγουμε και τον θήλασα στο αμάξι πριν ξεκινήσουμε για το σπίτι....Αυτό δεν μου αρέσει σαν σκηνικό...μεγάλη εξάρτηση αλλά εγώ φταίω σε αυτό...

τελικά η AGE έχει δίκιο, είναι όντως αποχρώσεις.

εμένα για παράδειγμα μου φαίνεται απολύτως λογικό και φυσιολογικό και θεμιτό ένα βρέφος που δεν έχει δει όλη μέρα τη μαμά του, μόλις την δει να θελει να θηλάσει

jv42p3.png

DfUyp2.png

Αυτό δεν μου αρέσει σαν σκηνικό...μεγάλη εξάρτηση αλλά εγώ φταίω σε αυτό...

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το τελευταίο ποστ εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=64922&page=2

και να αφήσεις τις τύψεις σου για τυχόν εξαρτήσεις όταν ο γιος σου πάει φαντάρος :mrgreen::mrgreen:

Πιστεύεις ότι ένα μωρό 10 μηνών που δεν θηλάζει δεν είναι εξαρτημένο από τη μαμά του; ότι μετά από ώρες αποχωρισμού δεν θέλει να το κρατάει στην αγκαλιά της για πολλή ώρα, μέχρι να νιώσει ότι ήρθαν πάλι όλα στη θέση τους; Πιστεύεις ότι το παιδί πέρασε τόσο καλά ενδιάμεσα, ώστε δεν σε πεθύμησε καθόλου; Αν δεν σου έδινε σημασία, θα το θεωρούσες φυσιολογικό; Πότε πιστεύεις ότι τα παιδιά αρχίζουν να περνούν καλά, ενώ είναι για ώρες μακρυά από τους γονείς; Τα μόνα που έχω δει έτσι είναι παιδιά που μένουν με τις γιαγιάδες για αρκετές ώρες από την πολύ αρχή, οπότε η εξάρτηση τους έχει μετατοπιστεί σε άλλα πρόσωπα. Τα μωρά είναι εκ φύσεως εξαρτημένα.

Ξεκινώντας από την εγκυμοσύνη υπάρχει ένα πλάσμα που βασικά εξαρτάται από τη μητέρα του, μέχρι να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα και είναι φυσιολογικό και υπαγορεύεται από το ένστικτο της επιβίωσης του παιδιού και το ένστικτο της μάνας να φροντίζει το παιδί της. Οι επιλογές που έχουμε στην καθημερινή μας ζωή μας επιτρέπουν/επιβάλλουν να φεύγουμε μακρυά από τα παιδιά μας αλλά αυτό αλλάζει μόνο τη δική μας αντίληψη, όχι του παιδιού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τελικά η AGE έχει δίκιο, είναι όντως αποχρώσεις.

εμένα για παράδειγμα μου φαίνεται απολύτως λογικό και φυσιολογικό και θεμιτό ένα βρέφος που δεν έχει δει όλη μέρα τη μαμά του, μόλις την δει να θελει να θηλάσει

Και εγώ φυσιολογικότατο το βρίσκω και δεν του το έχω αρνηθεί ποτέ. Και ασφαλώς το παιδί θέλει την μαμά του και δεν το ενδιαφέρει αν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ή στο σπίτι τους. Το θέμα είναι ό,τι φοβάμαι να βγω έξω γιατί όπου και να πάμε κάποια στιγμή θα ζητήσει να θηλάσει. Συνήθως παρκάρω το αυτοκίνητο κάπου κοντά και λύνω το θέμα αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολο.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...