Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλησπέρα και συγχωρείστε με εάν αυτό που ρωτώ έχει ήδη απαντηθεί,

αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο να ψάξω...

Έχω μία κόρη 8 μηνών και 1 εβδομάδας την οποία και θήλαζα μέχρι πριν 2 μέρες.

Ο αποθηλασμός έγινε σταδιακά από τον 6ο μήνα που άρχισε να τρώει γέυματα,

κάθε γεύμα αντικαθιστούσε ένα γέυμα θηλασμού. Είχα καταλήξει να πίνει γάλα

μόνο πρωί και βράδυ (δεν ξυπνούσε τη νύχτα, ούτε τη θήλαζα ποτέ για να ηρεμήσει).

Επί 10 μέρες θήλαζα μόνο το βράδυ - δίνοντας το πρωι μπιμπερό και τώρα εδω

και 3 μέρες δεν τη θηλάζω πια... Η ερώτηση είναι:

Πρέπει να πάρω χάπια αποθηλασμού;

Το στήθος μου δεν με ποναέι, είναι λίγο διογκωμένο και ίσως λίγο με ενοχλεί

(έχω να θηλάσω από 26/06 το βράδυ).

Πίστευα ότι έτσι σταδιακά δεν θα υπάρχει θέμα, αλλά είπα να ρωτήσω κιόλας

μην κάνω και καμιά ζημιά :-)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χάπια δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να πάρεις.

Αν το στήθος σου σε ενοχλεί, ή κάνε ένα ζεστό ντούς και βγάλε λίγο γάλα με το χέρι να ανακουφιστείς ή βάλε το μωρό να θηλάσει πχ 1 θηλασμό /2-3 μέρες μέχρι να σταματήσεις τελείως.

Και φόρα ένα αρκετά σταθερό σουτιέν, βοηθάει.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Χάπια δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να πάρεις.

Αν το στήθος σου σε ενοχλεί, ή κάνε ένα ζεστό ντούς και βγάλε λίγο γάλα με το χέρι να ανακουφιστείς ή βάλε το μωρό να θηλάσει πχ 1 θηλασμό /2-3 μέρες μέχρι να σταματήσεις τελείως.

Και φόρα ένα αρκετά σταθερό σουτιέν, βοηθάει.

Ευχαριστώ πολύ!

έχω ένα θεματάκι με την μικρή και δεν ξέρω πως να το χειριστώ :( ή δεν είμαι σίγουρη αν το χειρίζομαι σωστά :(

Έχει αποθηλάσει από τέλη Φεβρουαρίου ήταν περίπου 21 μηνών μέχρι τώρα όποτε έβλεπε το στήθος μου έλεγε απλά

αααααααα μαμά λαλάκι.......δικό μου........ τέτοια τέλος πάντων, μια χαρά την έδειχνε, άλλα δεν μου ζητούσε ποτέ να θηλάσει. Δεν ξέρει και άλλη λέξη για το στήθος το συγχέει με το γάλα οπότε θεωρούσα ότι μου έδειχνε το στήθος μου.

Της εξηγούσα ότι η μαμά δεν έχει πια γαλατάκι, ότι τώρα που μεγάλωσε πίνει από το ποτήρι με το καλαμάκι και ότι κάποια στιγμή το λαλάκι της μαμάς τελειώνει.........(τι να της έλεγα:oops::oops:)

Εχθές πρώτη φορά μου ζήτησε να θηλάσει και μάλιστα επίμονα, η αλήθεια είναι ότι στην αρχή κόλλησα:-D άλλα την άφησα να προσπαθήσει θεωρώντας ότι απαγορεύοντας κάτι που ήθελε ίσως να της δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα από το δικό μου πιθανό "κόλλημα" (όσο καιρό θηλάζαμε ποτέ δεν μου φάνηκε κάπως, τώρα όμως μου φάνηκε σαν να μου ζήταγε να θηλάσει 12χρόνη κόρη μου ένα πράγμα :mrgreen::mrgreen:)

Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι αφού είδε ότι η μαμά δεν έχει πια λαλάκι (καλά δεν θυμόταν και πως να θηλάσει) και συμφωνήσαμε ότι τα μεγάλα κορίτσια πίνουν γάλα από το ποτήρι ............σήμερα μου ζήτησε ξανά να θηλάσει .............ΤΙ ΚΑΝΩ :?:???:

Διαφημίσεις

αχ μωρέ από αγκαλιές και χάδια (αφού έχω την αίσθηση ότι άργησε να περπατήσει γιατί ήταν μονίμως πάνω στην αγκαλιά μας :mrgreen::mrgreen:) την πρώτη φορά την άφησα γιατί το ζητούσε επίμονα μου τραβούσε το σουτιέν:P:p αυτό δεν το έκανε ούτε όταν θήλαζε .........σήμερα με αντιπερισπασμό το ξέχασε, αύριο όμως?? αναρωτιέμαι αν τελικά ήταν καλό που την άφησα να δοκιμάσει, μήπως ήταν πισωγύρισμα ξέρω και εγώ, μπερδεμένη είμαι .........:-(:sad:.

και εγώ έτσι ήλπιζα.....:roll::roll: ότι αφού δεν θα τα παρατούσε, ίσως να το θεωρεί παιχνίδι, δεν ξέρω, ειμαι να σκάσω, από εδώ και πέρα σκέφτομαι να ντύνομαι στην τουαλέτα:lol::lol: τι άλλο να κάνω

Καλημέρα κορίτσια λοιπόν να σας πω για το προηγούμενο μήνυμα που έχω θέμα με το πως θα δώσω στη μικρή το γάλα αφού δεν έχει ξανα πιεί απο μπιμπερό...της έχω δοκιμάσει απο μπιμπερό τίποτα, απο εκπαιδευτικό ποτήρι τίποτα, και με το κουτάλι το πίνει αλλά είναι δυνατόν να το δίνω έτσι? Οτιδήποτε άλλο το σπρώχνει.

Τι άλλο να κάνω? Πήγα να της δώσω με καλαμάκι στενό που έχω και τίποτα!!!

Εμενα απο μικρη επινε με το καλαμακι γιατι δεν ηθελε το μπουκαλι με τιποτα.Αλλα και παλι μεχρι να τα καταφερουμε να πιει το γαλα με το καλαμακι ειδαμε και παθαμε. Μολις εβλεπε οτι ηταν γαλα δεν το δοκιμαζε καν. Σιγα σιγα το δεχτηκε με κορν φλεικς με το κουταλι και μετα με το καλαμακι.

Εσυ να επιμενεις σιγα σιγα θα το δεχτει!

3lSop2.png

DUvpp2.png

και εγώ έτσι ήλπιζα.....:roll::roll: ότι αφού δεν θα τα παρατούσε, ίσως να το θεωρεί παιχνίδι, δεν ξέρω, ειμαι να σκάσω, από εδώ και πέρα σκέφτομαι να ντύνομαι στην τουαλέτα:lol::lol: τι άλλο να κάνω

DO NOT PANIC written in large, friendly letters

εσύ το λες!:mrgreen:

Μην το κάνεις μεγάλο θέμα. Αφού είδες ότι δεν...αν ξαναζητήσει άφησέ την να ξαναδοκιμάσει, αλλά καλύτερα φρόντιζε να μη σε βλέπει γυμνή:wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Συγγνώμη αν αυτό που θα ρωτήσω έχει απαντηθεί ήδη, αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών και 2 εβδομάδων. Η μικρή θήλασε αποκλειστικά 6 μήνες, μετά άρχισε τα γεύματα αλλά θήλαζε μέχρι 11 μηνών 2-4 γεύματα ημερησίως (ξυπνούσε και την νύχτα!). Από 11 μηνών θήλαζε μόνο πρωί και βράδυ και όταν χρόνισε άρχισα τον σταδιακό απογαλακτισμό, θηλάζοντας μόνο βράδυ για 1 εβδομάδα. Τελευταία φορά την θήλασα στις 27/06 και από τότε πίνει μόνο μπιμπερό. Το στήθος μου σήμερα το νιώθω ελαφρώς πρησμένο, και με ενοχλεί λιγάκι (νιώθω σαν τσιμπήματα, όπως όταν κατεβαίνει το γάλα). Με άγχωσε η φαρμακοποιός μου γιατί μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω χάπι, για να μείνει γάλα μέσα στο στήθος και πάθω μαστίτιδα. Ισχύει βρε κορίτσια αυτό; Από όσο διάβασα στο βιβλίο της Πατσούρου δεν πρέπει να πάρω αυτό το χάπι. Επίσης, διάβασα για το φασκόμηλο ότι μειώνει το γάλα, ξέρετε αν ισχύει; Το στήθος μου πάντως αν το πιέσω βγάζει ακόμα γάλα. Από τη στιγμή που σταμάτησα να θηλάζω, πότε θα σταματήσει η ροή; Προσπάθησα να βάλω την μικρή να θηλάσει για να ανακουφιστώ λιγάκι, και δεν καθόταν με τίποτα. Τι μπορώ να κάνω σ΄αυτή την περίπτωση; Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά έχω αγχωθεί!!!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Καλησπέρα! Συγγνώμη αν αυτό που θα ρωτήσω έχει απαντηθεί ήδη, αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών και 2 εβδομάδων. Η μικρή θήλασε αποκλειστικά 6 μήνες, μετά άρχισε τα γεύματα αλλά θήλαζε μέχρι 11 μηνών 2-4 γεύματα ημερησίως (ξυπνούσε και την νύχτα!). Από 11 μηνών θήλαζε μόνο πρωί και βράδυ και όταν χρόνισε άρχισα τον σταδιακό απογαλακτισμό, θηλάζοντας μόνο βράδυ για 1 εβδομάδα. Τελευταία φορά την θήλασα στις 27/06 και από τότε πίνει μόνο μπιμπερό. Το στήθος μου σήμερα το νιώθω ελαφρώς πρησμένο, και με ενοχλεί λιγάκι (νιώθω σαν τσιμπήματα, όπως όταν κατεβαίνει το γάλα). Με άγχωσε η φαρμακοποιός μου γιατί μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω χάπι, για να μείνει γάλα μέσα στο στήθος και πάθω μαστίτιδα. Ισχύει βρε κορίτσια αυτό; Από όσο διάβασα στο βιβλίο της Πατσούρου δεν πρέπει να πάρω αυτό το χάπι. Επίσης, διάβασα για το φασκόμηλο ότι μειώνει το γάλα, ξέρετε αν ισχύει; Το στήθος μου πάντως αν το πιέσω βγάζει ακόμα γάλα. Από τη στιγμή που σταμάτησα να θηλάζω, πότε θα σταματήσει η ροή; Προσπάθησα να βάλω την μικρή να θηλάσει για να ανακουφιστώ λιγάκι, και δεν καθόταν με τίποτα. Τι μπορώ να κάνω σ΄αυτή την περίπτωση; Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά έχω αγχωθεί!!!

sisie δες λίγο παραπάνω στην ίδια σελίδα του μου απάντησαν εμένα τα κοριτσια!

είμαστε σε αντίστοιχη φάση! εγω τελευταίος θηλασμός 26/06, χάπι ακόμα δεν πήρα

και ούτε έχω σκοπό...

αν μάθεις κάτι άλλο πες!

sisie δες λίγο παραπάνω στην ίδια σελίδα του μου απάντησαν εμένα τα κοριτσια!

είμαστε σε αντίστοιχη φάση! εγω τελευταίος θηλασμός 26/06, χάπι ακόμα δεν πήρα

και ούτε έχω σκοπό...

αν μάθεις κάτι άλλο πες!

Το διάβασα το μήνυμα σου καλή μου ralou77. Από το άγχος μου όμως, έγραψα τον προβληματισμό μου μήπως διαφωτιστώ!!! Όντως είμαστε σε αντίστοιχη φάση. Εγώ ανησυχώ γιατί δεν κάθεται η μικρή να θηλάσει για να ανακουφιστώ λίγο. Θα το προσπαθήσω και το βράδυ, πριν τον ύπνο μήπως πιάσει. Επίσης, σκέφτομαι το φασκόμηλο, αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω με κάποια άλλη κοπέλα που θήλασε και το χρησιμοποίησε. Αν μάθεις και εσύ νεότερα, πες μου...;););)

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Το διάβασα το μήνυμα σου καλή μου ralou77. Από το άγχος μου όμως, έγραψα τον προβληματισμό μου μήπως διαφωτιστώ!!! Όντως είμαστε σε αντίστοιχη φάση. Εγώ ανησυχώ γιατί δεν κάθεται η μικρή να θηλάσει για να ανακουφιστώ λίγο. Θα το προσπαθήσω και το βράδυ, πριν τον ύπνο μήπως πιάσει. Επίσης, σκέφτομαι το φασκόμηλο, αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω με κάποια άλλη κοπέλα που θήλασε και το χρησιμοποίησε. Αν μάθεις και εσύ νεότερα, πες μου...;););)

Εφόσον έχετε απογαλακτίσει, δεν βρίσκω καλή ιδέα να βάζεις το μωρό στο στήθος. Θα μπερδευτεί και ίσως θελήσει να γυρίσει στο στήθος και θα περάσει 2η φορά διαδικασία απογαλακτισμού.

Αν χρειάζεται να βγάλεις γάλα, χρησιμοποίησε την τεχνική που περιγράφεται εδώ:

http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm

Βγάλε λίγο γάλα, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Αν τραβήξεις περισσότερο γάλα, διατηρείς τη γαλουχία.

Το φασκόμηλο γιατί το φοβάσαι; (αν και δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εφόσον έχετε απογαλακτίσει, δεν βρίσκω καλή ιδέα να βάζεις το μωρό στο στήθος. Θα μπερδευτεί και ίσως θελήσει να γυρίσει στο στήθος και θα περάσει 2η φορά διαδικασία απογαλακτισμού.

Αν χρειάζεται να βγάλεις γάλα, χρησιμοποίησε την τεχνική που περιγράφεται εδώ:

http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm

Βγάλε λίγο γάλα, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Αν τραβήξεις περισσότερο γάλα, διατηρείς τη γαλουχία.

Το φασκόμηλο γιατί το φοβάσαι; (αν και δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι)

Καλημέρα! Amaretto μου, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Έκανα ένα ζεστό ντους (νομίζω το πρότεινε η Πατσούρου) και δεν με ενοχλεί τόσο το στήθος μου. Διάβασα και την τεχνική μασάζ που προτείνεις και θα την έχω υπόψη μου. Το φασκόμηλο δεν το φοβάμαι, αναρωτιέμαι αν το χρησιμοποίησε κάποια κοπέλα και είδε το γάλα να μειώνεται. Πάντως σήμερα θα αγοράσω και θα αρχίσω να πίνω;););) Δεν ξέρω αν όντως είναι καλή ιδέα να βάζω τη μικρή για λίγο στο στήθος, πάντως, η μικρή δεν συνεργάζεται με τίποτα οπότε και να ήθελα να το κάνω, δεν μπορώ!!! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Ralou77, πως τα πάτε εσείς;

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...σήμερα το πρωί μπορώ να πώ ότι ήπιε λίγο γάλα απο το εκπαιδευτικό ποτηράκι!! Καλό σημάδι νομίζω!!

Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και παρόλο που δεν θέλω και με στεναχωρεί πρέπει να αποθηλάσω μέχρι τα μέσα Ιούλη και όχι όπως υπολόγιζα στο τέλος. Θα ήθελα να ρωτήσω σας έχω διαβάσει αλλά να μαι σίγουρα αν έχω καταλάβει και καλά...

Εγώ πρέπει μέχρι μέσα να έχω αποθηλάσει γιατί η μικρή θα πάει στη μάνα μου που μένει Λουτράκι μέχρι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη οπότε είναι πολύ μεγάλο το διάστημα για να κρατηθεί ο θηλασμός (αν και έχω εντύπωση ότι το γάλα μου έχει μειωθεί αρκετά και πολλές φορές η ίδια πιπιλάει να νανουριστεί) όμως πως θα γίνει με ήπιο τρόπο και να μην έχω πρόβλημα.

Να πω ότι θηλάζω πρωί - βράδυ τη μικρή απο τον 7ο μήνα. Την θήλασα χθές το πρωί και λέω για μερικές μέρες να κόψω τον πρωινό και μετά να κόψω και τον βραδινό (αν και αυτόν τον βλέπω δύσκολο) θα προλάβω σε 2 βδομάδες ή θα χω πρόβλημα? Θα είναι μεγάλο σοκ για τη μικρή πιστεύω αφού της κόψω το θηλασμό να πάει και τόσο καιρό μακριά μου που δεν έχει πάει ποτέ....πολύ δύσκολες στιγμές και ψυχοφθόρες γαμώτο:cry:

nNJMp3.png

14rjp3.png

Εγώ πρέπει μέχρι μέσα να έχω αποθηλάσει γιατί η μικρή θα πάει στη μάνα μου που μένει Λουτράκι μέχρι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη .....

Θα είναι μεγάλο σοκ για τη μικρή πιστεύω αφού της κόψω το θηλασμό να πάει και τόσο καιρό μακριά μου που δεν έχει πάει ποτέ....πολύ δύσκολες στιγμές και ψυχοφθόρες γαμώτο:cry:

δυστυχώς (ευτυχώς!) δεν έχω εμπειρία με αποθηλασμό για να σε βοηθήσω, όμως ήθελα να σε ρωτήσω είναι απολύτως απαραίτητο να αποχωριστείς την μικρή για τόσο μεγάλο διάστημα; Στα παιδαγωγικά βιβλία που διάβαζα για την σχολή μου λέει ότι μέχρι να γίνει το παιδί 2 ετών καλό είναι να μην αποχωριστεί την μητέρα του για περισσότερο από 3-4 συνεχόμενες μέρες το πολύ.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δυστυχώς λόγω οικονομικών σταματάω την κυρία που έχω για τη μικρή 2 βδομάδες νωρίτερα οπότε απο κει που θα πηγαίναν τον Αυγούστο και θα λείπανε απο μένα μόνο 1 βδομάδα θα πάνε απο τώρα λόγω του ότι δεν έχω κανέναν να μου τα κρατήσει...οπότε αναγκάζομαι!! Ο μικρός μεγάλωσε στη μητέρα μου απο 3 μηνών οπότε αυτό δεν το πέρασα γιατί έχει μάθει!!

Στον τελευταίο θηλασμό πρέπει να τον πάω μέρα παρά μέρα ή να τον κόψω και αυτόν μια μέρα και να μην ξανα δώσω? (αφού θα έχω κόψει τουλάχιστον 5 μέρες τον πρωινό θηλασμό εννοείτε)

nNJMp3.png

14rjp3.png

Κοριτσια τελικα ο αποθηλασμος δεν ηταν και τοσο τρομοερος και δυσκολος για μας.......... Ενω η μπεμπα μου δεν ηθελε το μπιμπερο και σπαραζε στο κλαμα μολις το εβλεπε (ενω το μπιμπερο με το νερο το επινε κανονικα) μια μερα ξαφνικα πινει απο το μπιμπερο και μετα ξαναπινει και μετα ξαναπινει γαλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και ναι αυτο ηταν............ σε μια βδομαδα μεσα αποθηλασε! στην αρχη εκοψα το βραδυνο γευμα οσο κι αν αυτο σας φαινεται περιεργο αυτο εκοψε πρωτο!!!! αφου μου κοιμοταν με το μπιμπερο στο στομα ε φυσικα δεν την εβαζα να θηλασει μετα κι ας μην ειχε πιει πααααααααρα πολυ γαλα απο το μπιμπερο, σκεφτομουν οτι αν πειναει και ξυπνησει τη θηλαζω τοτε... ομως η κυρια δε ξυπναγε το βραδυ!!! μετα κοψαμε το πρωινο θηλασμο και τελος το μεσημεριανο... Εχουμε σταματησει το θηλασμο 1,5 βδομαδα τωρα κι αφου δεν εχω πρηστει καθολου, πιστευω κι εγω οτι δε χρειαζεται να παρω κανενα χαπι ουτε να κανω τιποτα αλλο, κι ακομη απορω γιατι ο γιατρος μου μου ειπε οτι μονο με χαπια κοβεται ο θηλασμος... τελος παντων...Θελω να πω σε ολες οσες θελουν να αποθηλασουν οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα, μπορει να φαινονται ετσι αλλα οταν το παρεις αποφαση (οσο γινεται, γιατι κι εγω δυσκολευτηκα πολυ να αποχωριστω το "θηλασμο") μετα ολα ειναι πιο ευκολα..... Αφου το δικο μου το μωρο που κοκκινιζε ολo απο το κλαμα με τη θεα και μονο του μπιμπερο με το γαλα, αποφασισε να πιει με το μπιμπερο ε τοτε ολα μπορουν......... :D:D:D

WLFfp2.png XI11p2.png

ασε καταλαβαινω απολυτα τι σημαινει χαμος!!!!!!!! αλλα εσενα πινει απο το μπιμπερο και θελει και το συμπληρωμα??? πωπω ειναι πολυ πεισματαρικα αμα θελουν κατι.......... γιαυτο κι εγω ηθελα να αποθηλασω τωρα γιατι μετα που μεγαλωνουν βλεπω οτι ειναι ακομα πιο δυσκολο....

WLFfp2.png XI11p2.png

ασε καταλαβαινω απολυτα τι σημαινει χαμος!!!!!!!! αλλα εσενα πινει απο το μπιμπερο και θελει και το συμπληρωμα??? πωπω ειναι πολυ πεισματαρικα αμα θελουν κατι.......... γιαυτο κι εγω ηθελα να αποθηλασω τωρα γιατι μετα που μεγαλωνουν βλεπω οτι ειναι ακομα πιο δυσκολο....

Αυτό δεν ισχύει. Είναι πολύ πιό εύκολο για ένα παιδί να αποθηλάσει όταν είναι έτοιμο. Απλά όταν είναι πολύ μικρό είναι ίσως πιό εύκολο για μας, γιατί δεν έχει τον τρόπο να απαιτήσει αυτό που έχει ανάγκη.

Αυτό δεν ισχύει. Είναι πολύ πιό εύκολο για ένα παιδί να αποθηλάσει όταν είναι έτοιμο. Απλά όταν είναι πολύ μικρό είναι ίσως πιό εύκολο για μας, γιατί δεν έχει τον τρόπο να απαιτήσει αυτό που έχει ανάγκη.

οταν ειναι ετοιμο? δηλαδη? θα ειναι ποτε ετοιμο ενα μωρο να αποχωριστει τη μανουλα???? τοτε να μην αποθηλασουμε ποτε...??? καθεμια νομιζω θηλαζει το μωρο της οσο μπορει και οσο θελει... αλλη 1 μηνα αλλη 3 χρονια.... δε μπορουμε να τη καταρινουμε γιαυτο....... επισης,νομιζω οτι τα μωρα εχουν το τροπο να απαιτησουν αυτο που εχουν αναγκη... να μιλησω για το δικο μου μωρο καλυτερα. οσο εγω τη ζοριζα να πιει απο το μπιμπερο, αρνιοταν πεισματικα και εκλαιγε μεχρι να το παρουμε απο μπροστα της... οταν ομως ξεκινησε και ετρωγε φαγακι το μεσημερι και μπηκαν για τα καλα οι στερεες τροφες μειωθηκε αρκετα το γαλα μου και σε καποια φαση καταλαβαινα οτι μονο πιπιλαει.... και τοτε ηταν που απο μονη της ξαφνικα ηπιε με το μπιμπερο...

WLFfp2.png XI11p2.png

οταν ειναι ετοιμο? δηλαδη? θα ειναι ποτε ετοιμο ενα μωρο να αποχωριστει τη μανουλα???? τοτε να μην αποθηλασουμε ποτε...??? καθεμια νομιζω θηλαζει το μωρο της οσο μπορει και οσο θελει... αλλη 1 μηνα αλλη 3 χρονια.... δε μπορουμε να τη καταρινουμε γιαυτο....... επισης,νομιζω οτι τα μωρα εχουν το τροπο να απαιτησουν αυτο που εχουν αναγκη... να μιλησω για το δικο μου μωρο καλυτερα. οσο εγω τη ζοριζα να πιει απο το μπιμπερο, αρνιοταν πεισματικα και εκλαιγε μεχρι να το παρουμε απο μπροστα της... οταν ομως ξεκινησε και ετρωγε φαγακι το μεσημερι και μπηκαν για τα καλα οι στερεες τροφες μειωθηκε αρκετα το γαλα μου και σε καποια φαση καταλαβαινα οτι μονο πιπιλαει.... και τοτε ηταν που απο μονη της ξαφνικα ηπιε με το μπιμπερο...

μια στιγμή, για να μην καταλαβαίνουν άλλα αντί άλλων οι μαμάδες που ενδιαφέρονται να θηλάσουν .

αρχικά η Χλόη δεν κατέκρινε κανέναν.

δεύτερον, τα μωρά κάποια στιγμη αποθηλάζουν από μόνα τους. Αυτό δεν συμβαίνει όταν πάνε στρατό, συμβαίνει κάποια στιγμή στα 2, στα 3, στα 4. Το ότι δεν είναι όλες οι μαμάδες πρόθυμες να θηλάζουν ένα τρίχρονο, ειδικά στις μέρες μας και στην δυτική (τρομάρα μας) κοινωνία που ζούμε είναι φυσικά κατανοητό. Άλλωστε απαιτεί γερό στομάχι. Τότε όμως είναι τα παιδιά πραγματικά έτοιμα να αποθηλάσουν και τότε ο αποθηλασμός είναι εύκολος για το παιδί.

Το γάλα σου δεν μειώθηκε από μόνο του με τρόπο μαγικό. Πολλές μαμάδες όταν αρχίζουν οι στερεές αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού με στερεές. Έτσι μειώνονται αρκετά οι θηλασμοί, με αποτέλεσμα το στήθος να μην δέχεται αρκετό ερέθισμα - άρα να μην παράγει αρκετό γάλα. Στη συνέχεια όταν το μωρό θηλάζει δεν βρίσκει όσο γάλα θα ήθελε, συνεπώς χάνει σιγά σιγά το ενδιαφέρον του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά ο θηλασμός να είναι η κύρια τροφή του μωρού μέχρι το τέλος του πρώτου έτους, και οι στερεές συμπληρωματικές

jv42p3.png

DfUyp2.png

οταν ειναι ετοιμο? δηλαδη? θα ειναι ποτε ετοιμο ενα μωρο να αποχωριστει τη μανουλα???? ...

Γιατί πρέπει να αποχωριστεί τη μητέρα του όταν αποθηλάσει??? Και ναι, κάποια στιγμή τα παιδιά είναι έτοιμα να αποθηλάσουν μόνα τους. Κανείς δεν πάει φαντάρος και εξακολουθεί να θηλάζει :roll:

καθεμια νομιζω θηλαζει το μωρο της οσο μπορει και οσο θελει... αλλη 1 μηνα αλλη 3 χρονια....

Συμφωνώ. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Εγώ απλά είπα οτι είναι πιό εύκολο να αποθηλάσει ένα παιδί όταν είναι έτοιμο, κι όχι όταν είναι πιό μικρό. Και έπρεπε να το πω, και να το τονίσω, γιατί μ'αυτό που είπες, "γιαυτο κι εγω ηθελα να αποθηλασω τωρα γιατι μετα που μεγαλωνουν βλεπω οτι ειναι ακομα πιο δυσκολο.... " δημιουργείς λάθος εντυπώσεις, και διαβάζουν πολλές καινούριες μητέρες το φόρουμ που θέλουν να μαθαίνουν σωστές πληροφορίες.

δε μπορουμε να τη καταρινουμε γιαυτο...

Ποιός κατέκρινε ποιόν??? :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...