Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μη με πείτε ηλίθια..... please!!! Διαβάζω τόση ώρα αυτά που γράφετε οι προηγούμενες και δεν έχω καταλάβει ακριβώς...

Τελικά, όσο καιρό θηλάζει μια γυναίκα ΔΕΝ έχει περίοδο και κατά συνέπεια ΔΕΝ μένει έγκυος???

:oops:[/QUote]

Οσο θηλαζει θεωρητικα λεγεται οτι δεν μπορει να μεινει καποια εγκυος γιατι δεν εχει περιοδο.

Αυτο δεν ειναι σιγουρο ομως, εγω θηλαζω και μου ηρθε περιοδος , απλα δεν ειναι σταθερη. Υπαρχει περιπτωση να μεινεις εγκυος οσο θηλαζεις, ετσι εμεινε η μητερα μου στην αδερφη μου και στη συνεχεια της κοπηκε το γαλα.

Διαβάστε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39695

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια εχω κουραστεί πάρα πολύ..εδώ και δυο μήνες προσπαθώ να αποθηλάσω και τίποτα..

έχω δοκιμάσει τα πάντα, τι βγαίνουμε έξω βόλτα ζητάει τα βυζιά...

από τον παιδικό σταθμό που την παίρνω μου πιάνει το στήθος και πρέπει να κάτσουμε 10 λεπτά στο αυτοκίνητο να θηλάσει για να μην κλαίει...

δεν το συζητώ για το βράδυ, δεν κοιμάται χωρίς αυτά...

όταν αρνούμαι χτυπιέται , κλαίει ασταμάτητα οπότε με ρίχνει και φτου και από την αρχή

αποφάσισα λοιπόν να το κόψω μαχαίρι...δεν υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια για τη Ζωίτσα

αν μπορέσω και το καταφέρω αυτό , δλδ να το κόψω μαχαίρι αφήνοντας της να χτυπηθεί για 1-2 μέρες, με το στήθος τι κάνω??

πρέπει να πάρω χάπι έτσι?

γιατί τώρα που θηλάζει συνέχεια, λίγες ωρες να μην δώσω γεμίζει ακόμη....

και αποθηλασε επιτελους!

κρίμα είναι να αποθηλάσεις βιαία και για την Ζωή άλλα και για σένα βρε κοριτσάκι μου

όταν αρνούμαι χτυπιέται , κλαίει ασταμάτητα οπότε με ρίχνει και φτου και από την αρχή

μήπως το πρόβλημα είναι αυτό ? ότι σε ρίχνει τελικά?? ξέρει δηλαδή ότι η μαμά κάποια στιγμή θα ενδώσει αν κλάψει πάρα πολύ ?

Ποιον από τους θηλασμούς προσπάθησες να κόψεις πρώτα? αν ήταν ο απογευματινός μήπως επειδή της λείπεις είναι δυσκολότερα αν δοκίμαζες τον πρωινό πρώτα .....να φεύγετε γρήγορα για τον σταθμό ας πούμε

Η ίσως να δοκίμαζες να την "επιβραβεύεις" με αυτοκόλλητα όταν κάνει υπομονή και περιμένει μέχρι να της πεις εσύ ότι τώρα μπορεί να θηλάσει ........

Η να δοκιμάσεις την μέθοδο θηλάζουμε μέχρι η μαμά να μετρήσει ας πούμε μέχρι το 10 (εσύ αποφασίζεις τον αριθμό)

δεν ξέρω σκέψεις κάνω :?:-? κουράγιο ΜΑΝΑ :D:D

Εύα μου δεν ξέρω πραγματικά...το θέμα είναι ότι το κοριτσάκι μου δεν έχει καθόλου υπομονή...

όταν θέλει να θηλάσει, όχι μέχρι το 10 δεν περιμένει ούτε μέχρι το 2!!

δεν ξέρω πραγματικά...

το πρωί δεν της δίνω γιατί φεύγω πιο νωρίς και την πάει ο μπαμπάς στο σταθμό...

αλλά από την ώρα που θα με δει και μετά μόνο αυτό έχει στο νού της...

αφού και για να φάει βραδυνό, εγώ φεύγω από το οπτικό της πεδίο, και της το δίνει ο μπαμπάς της...

ίσως να της λείπω όλη μέρα, εκεί το ρίχνω εγώ...αλλά πού θα πάει αυτό....

και αποθηλασε επιτελους!

να πω ότι δεν σε καταλαβαίνω ......ψέματα θα πω :roll::roll: από την άλλη πιστεύεις ότι αν της το κόψεις μαχαίρι μια μέρα η μικρή θα συνεργαστεί? (αισιόδοξη σε βρίσκω) :lol::lol:

Αυτό που λέω για το μέτρημα εννοώ να την αφήνεις να θηλάζει μέχρι το 10 ή το 20 ας πούμε, όταν συμβιβαστεί με αυτό κόβεις ώρα, μετράς μέχρι το 10 κ.α

Διαφημίσεις

ναι το κατάλαβα μετά...τι να πω θα προσπαθήσω και αυτό....μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο??

δεν νομίζω ότι θα συνεργαστεί σίγουρα, αλλά είμαι αποφασισμένη, σε περίοδο διακοπών να την αφήσω μια -δυο μέρες να πλαντάξει...

δλδ αν έπρεπε να κάνω μια επέμβαση και να πάρω φάρμακο τι θα γινόταν??

πρέπει δλδ από Σεπτέμβριο μου είπε ο γιατρός να μην το αμελήσω...

και αποθηλασε επιτελους!

το άλλο με το μέτρημα είναι το εξής..μετράω οκ μέχρι το 10 και την κόβω...

αυτή κάθε 5 λέπτά μου ξανάρχεται...δλδ τι νόημα έχει να μειώνω τον χρόνο αν αντί για 2-3 φορές έρθει μετά 10 και ζητήσει??

οεο...

ο άντρας μου που του είπα αυτά που μου γράφετε, μου είπε να σας πω ότι αυτά μπορούν να γίνουν σε άλλο παιδί όχι στη Ζωίτσα...χιχι

και αποθηλασε επιτελους!

μου είπε να κάνω μια επέμβαση που θα χρειαστεί να πάρω αντιβίωση...δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά να μην το αμελήσω από Σεπτέμβρη...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

δεν του πήγα τη λίστα...δεν θέλω να αποθηλάσω πραγματικά γιαυτόν τον λόγο...

η αλήθεια είναι ότι εχω κουραστεί πολύ, με τραβολογάει παντού...

ούτε στη θάλασσα μπάνιο δεν με αφήνει να κάνω...όταν ήταν μωράκι δεν είχα πρόβλημα, ούτε ποτέ ντράπηκα...

τώρα όμως κοτζάμ παιδάκι ντρέπομαι βρε κορίτσια τι να πω...

και αποθηλασε επιτελους!

χαχαχαχα α......εσύ θες να κάνεις και μπάνιοο.......:lol::lol: η δικιά μου παρότι έχει αποθηλάσει από τον Φλεβάρη ακόμα όταν με δει με κανα τιραντέ μπλουζάκι ψάχνει αρχίζει λαλάκι παεεει ......ικο μου, μαμά ναι??........ που να φορέσω και μαγιό ..........:roll::roll:

Έλα να κάνουμε μπάνιο παρέα :P

Αλήθεια τώρα, χωρίς κριτική διάθεση, νομίζω ότι δεν θέλεις να αποθηλάσεις και το παιδί σου ολοφάνερα δεν είναι έτοιμο. Νομίζω ότι πιο πολύ σε επηρεάζουν τα κλισέ περί ηλικίας του παιδιού κτλ.

Γενικά να πω ότι καλές συμβουλές για αποθηλασμό δεν μπορώ να δώσω (εκτός βέβαια από το να μην πάρεις χάπια με τί-πο-τε και να γίνει ομαλά για το παιδί) αλλά από τη δική μου εμπειρία: το παιδάκι μου πριν τα Χριστούγεννα θήλαζε τουλάχιστον 6-7 φορές. Μετά άρχισα σύστημα "δεν αρνούμαι-δεν προσφέρω" με κάποιες εξαιρέσεις όπου πρόσφερα. Την άνοιξη έπεσε στους 4 θηλασμούς και τώρα καμιά φορά μπορεί να είναι και μόνο 1 φορά το 24ωρο (όταν κοιμάται το πρωί που φεύγω και λείψω το απόγευμα). Ακόμη και αυτή η σταδιακή διακοπή που γίνεται ξεκινώντας από το ίδιο το παιδιί οφείλω να πω ότι δεν είναι χωρίς κόστος. Το παιδί κάνει το δικό του αγώνα να μεγαλώσει και να ανεξαρτητοποιηθεί και να καταλάβει αυτόν τον κόσμο. Ζητάει να φεύγει μακρυά μας, για να δοκιμαστεί, είτε θηλάζει, είτε όχι. Αυτό μπορεί να τα κλονίζει, μέχρι να βρουν μια δική τους θέση ισορροπίας. Τον πρώτο καιρό ένιωθα ότι πληγωνόταν που δεν της πρόσφερα, παρόλο που ήταν δεδομένο ότι θα ελάμβανε, αν το ζητούσε. Την έβλεπα κάπως ανήσυχη, κάπως διασπασμένη. Δεν ήταν η ιδέα μου, το παρατήρησαν κι άλλοι. Και έβλεπα ότι ερχόταν με κάποιο δισταγμό στο στήθος, παρόλο που δεν είχα απαγορεύσει ή αρνηθεί. Μου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος άλλος της έκανε κήρυγμα ότι είναι μεγάλη για θηλασμό κτλ αλλά σύντομα απέκλεισα το ενδεχόμενο. Το συμπέρασμα μου ήταν ότι ήταν τα δικά της πειράματα και οι δικές της σκέψεις για ανεξαρτησία. Ενέτεινα τη σωματική επαφή μας, την αγκάλιαζα και τη φιλούσα πιο συχνά, έπαιζα περισσότερο μαζί της και διαπίστωνα ότι άλλαζε η συμπεριφορά της για λίγες μέρες. Αν "ξεχνιόμουν", την έβλεπα να πέφτει σιγά-σιγά. Όλα αυτά χωρίς να αυξηθούν οι θηλασμοί. Κι όλα αυτά με ένα παιδί που υποτίθεται ότι επικοινωνείς καλύτερα από ό,τι με ένα δίχρονο, έτσι; Με ένα παιδί που μπορεί να καταλάβει τι θα πει "περίμενε λίγο" και "όταν γίνει πάλι μέρα". Αλλά ταυτόχρονα ένα παιδί που είχε την ευλογία να έχει το στήθος της μαμάς όποτε ήθελε, οπότε δεν έχει λόγο να καταλάβει γιατί πρέπει να αλλάξει αυτό.

Ναι, κάποιες φορές ο θηλασμός μας κουράζει, μας κουράζει και που δεν μπορεί να μας αντικαταστήσει κάποιος άλλος. Αλλά θα έλεγα ψέμματα, αν δεν παραδεχόμουν ότι κάποιες φορές προτιμώ 10 φορές να θηλάσει μια ώρα και να με "κουράσει", παρά να την κυνηγάω 2 ώρες που θέλει να κάνει αταξίες, επειδή εγώ είμαι κουρασμένη να ασχοληθώ μαζί της λίγο πιο έντονα. Θα ένιωθα άσχημα, αν ήταν κάτι που το επέβαλα εγώ (σαν να της έδινα ένα πιο φυσικό ριταλίν, ας πούμε), αλλά είναι ξεκάθαρα δική της επιθυμία και ανάγκη να θηλάζει. Και είναι ξεχωρισμένα τα πράγματα γιατί συχνά λέει και μόνη της "δεν θέλω γαλατάκι, θέλω να παίξω/φάω/τσιρίξω κτλ"

Καμιά συμβουλή, λίγες σκόρπιες σκέψεις ...

amaretto έχεις δίκιο...ουσιαστικά ξέρω ότι δεν θέλω να αποθηλάσω ακόμη...

αυτό όμως που με έχει κουράσει δεν είναι ο ίδιος ο θηλασμός, αλλά ο τρόπος που το ζητάει και το απαιτεί..

δεν μου δίνει ούτε μια στιγμή ελευθερίας, νιώθω ώρες ώρες ότι με πνίγει...

δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...

και αποθηλασε επιτελους!

Νηπιο-δίνη το λέω :lol:

Νομίζεις ότι αν δεν θηλάζαμε, δεν θα τα είχαμε να μας κοπανάνε την πόρτα στην τουαλέτα, να διώχνουν τον μπαμπά "όχι εσύ, η μαμά", μαμά αυτό, μαμά εκείνο, μη τυχόν και γυρίσεις το βλέμμα σου αλλού! Θα μεγαλώσουν και θα χαλαρώσουμε λίγο ... νομίζω αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά. Ωστόσο, άφησε την κανένα απόγευμα σε κάποιον καλοθελητή και πήγαινε μόνη σου για καφέ, για ψώνια (είπε αυτή που τα πρώτα 2.5 χρόνια μόνο στις συναντήσεις της LLL δεν έπαιρνε μαζί την κόρη της) :lol:

Διαφημίσεις

Ναι, ήθελα να είμαι αναπόσπαστη.

Και πάλι συνέχισα να μην την παίρνω στις συναντήσεις, απλά μετά αρχίσαμε να την αφήνουμε λίγο στη γιαγιά, για να πάμε να φάμε κανένα κοψίδι χωρίς να ζηλεύει :lol:

Νηπιο-δίνη το λέω :lol:

χαχαχα σωστή......... βρε ακόμα και να αποθηλάσεις πάλι τα ίδια θα έχεις :roll::roll: μην σου πω και χειρότερα (στερνή μου γνώση τες πάντων) καρμπόν όπως τα γράφει η amaretto όχι εσύ η μαμά...... ακόμα και αυτά που έκανε μόνο με τον μπαμπά :roll::roll:

συμφωνω μαζι σας κοριτσια!

προσθετω μονο απο την δικη μου εμπειρια οτι αν θες να μειωσεις το καθε λιγο και λιγακι στο στηθος μπορεις να εξηγησεις στο παιδι, οτι στο στηθος ερχεται για να φαει η να ξεδιψασει. αν πειναει τοτε μπορεις να την ξεγελασεις ανοιγοντας το ψυγειο και δινοντας της να φαει εχοντας την αγκαλια και δινοντας της πολλη προσοχη. αν διψαει δινεις νερο η χυμο η ακομα και φρεσκο γαλα (αν το πινει). κι ολες τις φορες που βλεπεις οτι θελει να θηλασει απλα για να "παρει λιγο μυρουδια μαμας" καντε πολλες αγκαλιες, παιξτε μαζι κλπ.

Να μαι κι εγω,να σας πω τον πονο μου.

Εμεις εχουμε περιπου το αντιθετο προβλημα δλδ κατα τη διαρκεια της ημερας κατα 90% εγω της προσφερω γαλα,στηθος θελει μονο οταν ειναι να κοιμηθει.

Παιδια στεναχωριεμαι και τρομαζω μονο στη σκεψη οτι μπορει να αποθηλασουμε :(.

Μαλιστα ειμαι τοσο ανασφαλης που ακομα και τωρα στη δουλεια κανω μια αντληση,ναι κοντευει 20 μηνων και ακομα χρησιμοποιω το swing στη δουλεια,εχω βαρεθει οσο δεν παει αλλο να αντλω αλλα δεν θελω να ρισκαρω κιολας τη γαλουχια οχι τουλαχιστον πριν κλεισει τα 2.

Εμενα γιατι δεν εχει το μωρακι μου αυτη τη συμπεριφορα?Γιατι δεν ειναι τοσο ''παθιασμενο'' με τον θηλασμο το μωρο μου?

Επισης τωρα τελευταια εχει αρχισει να τρωει μεγαλες ποσοτητες στερεων,δεν εχει μειωσει θηλασμούς ομως.

Θα ηθελα να ακουσω και τις σκεψεις σας.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαρία καλημέρα,

Η σκέψη μου είναι ότι δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά μας να κάνουν κάτι όσο δεν είναι έτοιμα, αλλά και απ' την άλλη δεν πρέπει να τα κρατάμε πίσω όταν θέλουν να προχωρήσουν. Ίσως εσύ να μην αισθάνεσαι έτοιμη αλλά το παιδάκι σου, σου δείχνει με τον τρόπο του ότι μεγάλωσε. Στη θέση σου θα το άφηνα να με οδηγήσει. Εφόσον, όπως λες, τρώει καλά, μπορείς να της προσφέρεις εσύ να θηλάζει και αν θέλει έχει καλώς, αν δεν θέλει πάλι αποδέξου του, χαμογέλα και μην στεναχωριέσαι! Αρχίζει πια ένας καινούργιος κύκλος!!!

(Οι αντλήσεις που κάνεις μου φαίνεται ότι είναι κουραστικές, βαρετές και περιττές στη φάση αυτή, αλλά και πάλι δεν έχω μπει ποτέ σ' αυτή τη διαδικασία και δεν έχω προσωπική πείρα.)

Εμεις εχουμε περιπου το αντιθετο προβλημα δλδ κατα τη διαρκεια της ημερας κατα 90% εγω της προσφερω γαλα,στηθος θελει μονο οταν ειναι να κοιμηθει.

Μαλιστα ειμαι τοσο ανασφαλης που ακομα και τωρα στη δουλεια κανω μια αντληση,ναι κοντευει 20 μηνων και ακομα χρησιμοποιω το swing στη δουλεια,εχω βαρεθει οσο δεν παει αλλο να αντλω αλλα δεν θελω να ρισκαρω κιολας τη γαλουχια οχι τουλαχιστον πριν κλεισει τα 2.

Εμενα γιατι δεν εχει το μωρακι μου αυτη τη συμπεριφορα?Γιατι δεν ειναι τοσο ''παθιασμενο'' με τον θηλασμο το μωρο μου?

Επισης τωρα τελευταια εχει αρχισει να τρωει μεγαλες ποσοτητες στερεων,δεν εχει μειωσει θηλασμούς ομως.

Πότε και πώς πίνει το αντλημένο;

Γιατί τόση ανασφάλεια; :) Το παιδάκι τρώει στερεές, όταν λείπεις, και θηλάζει όταν είσαι εκεί. Μετά τον χρόνο ειδικά, οι μαμάδες μπορούν να χαλαρώνουν σε αυτό το θέμα και να μην κουράζονται με αντλήσεις στη δουλειά, εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα πχ υπερβολικά πολλές ώρες απουσίας ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή.

Το μωρό σου δεν είναι "παθιασμένο", για να απαντήσει σε αυτούς που λένε ότι τα παιδιά είναι εξαρτημένα από το στήθος :) Πέρα από τα αστεία, όλα τα μωρά δεν φέρονται το ίδιο στο στήθος, οπότε δεν είναι περίεργο απλά να μην ζητάει. Καλά κάνεις και προσφέρεις, εφόσον το δέχεται, παρόλο που δεν το ζητάει και να προσφέρεις για όσο θες να συνεχίζεται ο θηλασμός. Το "δεν αρνούμαι-δεν προσφέρω" είναι τεχνική αποθηλασμού. Αν αποφάσιζες να μην προσφέρεις, μπορεί να διαπίστωνες με έκπληξη ότι το μωρό ζητάει περισσότερο. Αλλά δεν βλέπω λόγο να αγχώνεσαι.

Μπορείς να χαλαρώσεις λίγο, τα πάτε μια χαρά!

.....................τι κάναμε λάθος ????:lol::lol::lol: (και εγώ της προσφοράς είμαι ζητάει έντονα μόνο όταν θέλει να κοιμηθεί ή το απόγευμα όταν έρχομαι )

τώρα όμως με την γαστρεντερίτιδα γίναμε αυτοκόλλητες και σήμερα 5 μέρες μετά θέλει γάλα και με πάει από δωμάτιο σε δωμάτιο..... (μαμά έλα γάλα καπέ (καναπέ) μαμά έλα βυζάκι κρεβάτι μου κλπ.....) είναι στο παιδί συμφωνώ με την sonar εμείς σεβόμαστε τις επιθυμίες τους , μου αρκεί που ξέρει ότι η μαμά είναι διαθέσιμη από εκεί και πέρα ολα οκ...

επίσημα τις έχω κόψει τις αντλήσεις αλλά να τώρα που ήμουν σπίτι και με την αδιαθεσία της η παραγωγή φόρτωσε ξανά και αδειάζω πάλι μια φορά έτσι ..........λεω ας υπάρχει αφού θέλει τώρα.....

μαράκι χαλάρωσε λίγο :):cool: μην έχεις το άγχος παραγωγής συνέχεια (για δες πια μιλάει:roll::oops:)....

Πότε και πώς πίνει το αντλημένο;

Γιατί τόση ανασφάλεια; :) Το παιδάκι τρώει στερεές, όταν λείπεις, και θηλάζει όταν είσαι εκεί. Μετά τον χρόνο ειδικά, οι μαμάδες μπορούν να χαλαρώνουν σε αυτό το θέμα και να μην κουράζονται με αντλήσεις στη δουλειά, εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα πχ υπερβολικά πολλές ώρες απουσίας ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή.

Το μωρό σου δεν είναι "παθιασμένο", για να απαντήσει σε αυτούς που λένε ότι τα παιδιά είναι εξαρτημένα από το στήθος :) Πέρα από τα αστεία, όλα τα μωρά δεν φέρονται το ίδιο στο στήθος, οπότε δεν είναι περίεργο απλά να μην ζητάει. Καλά κάνεις και προσφέρεις, εφόσον το δέχεται, παρόλο που δεν το ζητάει και να προσφέρεις για όσο θες να συνεχίζεται ο θηλασμός. Το "δεν αρνούμαι-δεν προσφέρω" είναι τεχνική αποθηλασμού. Αν αποφάσιζες να μην προσφέρεις, μπορεί να διαπίστωνες με έκπληξη ότι το μωρό ζητάει περισσότερο. Αλλά δεν βλέπω λόγο να αγχώνεσαι.

Μπορείς να χαλαρώσεις λίγο, τα πάτε μια χαρά!

ποστάραμε ακριβώς την ίδια ώρα ....................12 06:lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...