Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

μου έχουν πει να βάλω πιπέρι και διάφορα άλλα...βρε κορίτσια δεν νομίζω ότι είναι η σωστή λύση αυτή...

όχι, αλλά μπορείς να το δείρεις λίγο :mrgreen:

Καλά νομίζεις. Φαντάσου το μπέρδεμα και την απογοήτευση του παιδιού. Χώρια που αν έχει δοκιμάσει λεμόνι και το γνωρίζει, θα καταλάβει την "πλεκτάνη".

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για το λεμόνι δεν το συζητάω...της αρέσει πάρα πολύ!!

:-Dκριμα γιατι το λεμονι το ακουμπα ισα ισα και δεν ξανα ζηταγε ;);)τωρα για το πιπερι οχι καλε.:o:o:o.. βαλε λιγο πιπερι στο στομα να δεις!!! αυτο καιει παρα πολυ φαντασου σε ενα μικρο παιδακι....:o:o:o

Μήπως να δοκιμάζατε να μιλήσετε λίγο στα παιδιά; Καταλαβαίνουν σε αυτή την ηλικία. Συζητήστε και πείτε τους ότι αποφασίσετε να κόψετε ένα γεύμα, διαλέξτε το πιο ανώδυνο, το λιγότερο απαραίτητο. Όταν το παιδί προσαρμοστεί στη νέα ρουτίνα μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο γεύμα.

Καλημερα! Πηρα τηλ το γιατρο μου να τον ρωτησω για τον φυσικο αποθηλασμο (βασικα απο περιεργια τι θα μου απαντησει) και ειπε οτι αυτο ειναι αδυνατον και μονο με χαπια μπορω να κοψω το γαλα... Και επειδη μου εχει κινησει τη περιεργια, εσεις πραγματικα ξερετε καποια που να εχει αποθηλασει φυσικα, κοβοντας σιγα σιγα τα γευματα του μωρου?????? Θελω να πω, ισχυουν αυτα που λεμε εδω ε??????? Γιατι να υπαρχει τετοια παραπληροφορηση απο τους γιατρους δηλαδη?????

:shock::shock::shock:

Σοβαρά, ρωτάς αν ξέρουμε κάποια που έχει αποθηλάσει φυσικά;

Δηλαδή πώς αποθηλάζουν όλα τα θηλαστικά; Τα ελάφια, τα δελφίνια, οι φάλαινες, οι αρκούδες, τα ποντίκια, τα σκυλιά, τα λιοντάρια κλπ πιστεύεις ότι όλα αυτά παίρνουν τα χάπια που συστήνει ο γιατρός σου;

Γιατι να υπαρχει τετοια παραπληροφορηση απο τους γιατρους δηλαδη????

Γιατί να υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση από εμάς; Τι θα κερδίσουμε από εσένα που δεν ξέρουμε ούτε το όνομά σου;

Ο γιατρός σου σε ξέρει, όμως δεν διστάζει να σου πει όχι απλώς ψέμματα, δεν διστάζει να σου πει βλακείες και να τεστάρει αν τελικά σκέφτεσαι ή όχι.

Ο γιατρός σου μαζί με τους συναδέλφους του είναι που διακινούν αυτά τα φάρμακα. Για σκέψου λίγο. Αν όλοι οι γιατροί λένε να αποθηλάζουμε φυσικά, πόσο θα μειωθεί ο τζίρος της εταιρείας που διακινεί τα φάρμακα;

Ο χρόνος του γιατρού σου είναι πολύτιμος, αν σε κάθε μητέρα αφιέρωνε τόσο χρόνο στα τηλέφωνα, θα έπρεπε να χάσει κάποιες επισκέψεις στο ιατρείο για να προλαβαίνει να απαντά στα τηλέφωνα.

Θα σου δώσει τα χάπια, θα γλιτώσει χρόνο, θα πάρει και το δωράκι του για την εταιρεία.

Η υγεία σου είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.

Διαφημίσεις

aglaia ευχαριστω για την απαντηση σου! νομιζω με παρεξηγησες.......

σε καμια περιπτωση ομως δεν ειπα (ουτε καν υπονοησα) οτι προσπαθησε καμια κοπελα να με παραπληροφορησει... αντιθετως μαλιστα απορησα με την παραπληροφορηση των γιατρων στο θεμα του αποθηλασμου... αν θεωρουσα οτι αυτα που γραφονται εδω ειναι λογια μονο και δεν ισχυουν στη πραξη αλλα καθεμια λεει τη θεωρια της, δε θα εθετα ποτε την ερωτηση μου και θα ακολουθουσα κατα γραμμα τις οδηγιες του γιατρου μου...

χαρη στο φορουμ αγωνιστηκα ωστε να καταφερω να θηλασω κατω απο τη τρομερη ψυχολογικη αλλα και σωματικη πιεση των τριγυρω τις πρωτες μερες μετα τη γεννα, τωρα θα κολλησουμε?????

WLFfp2.png XI11p2.png

επισης θελω να ρωτησω κατι αλλα δε ξερω που να το γραψω....

τωρα ειναι σχεδον 6 μηνων η μπεμπα μου και τις τελευταιες 2 μερες θηλαζει μονο πρωι-μεσημερι-βραδυ και ενδιαμεσα τρωει τη κρεμουλα της και τη φρουτοκρεμα της... ειναι ομως αρκετα σα γευματα??? αυτο πως το καταλαβαινουμε????? μου πε η παιδιατρος να της δινω και νερακι στο ενδιαμεσο αφου τρωει κρεμα και αρχισαν και οι ζεστες....

WLFfp2.png XI11p2.png

επισης θελω να ρωτησω κατι αλλα δε ξερω που να το γραψω....

τωρα ειναι σχεδον 6 μηνων η μπεμπα μου και τις τελευταιες 2 μερες θηλαζει μονο πρωι-μεσημερι-βραδυ και ενδιαμεσα τρωει τη κρεμουλα της και τη φρουτοκρεμα της... ειναι ομως αρκετα σα γευματα??? αυτο πως το καταλαβαινουμε????? μου πε η παιδιατρος να της δινω και νερακι στο ενδιαμεσο αφου τρωει κρεμα και αρχισαν και οι ζεστες....

Θελεις να συνεχισεις το θηλασμο ή να αποθηλασεις????

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αν θελεις να συνεχισεις το θηλασμο προσθετεις και αλλα γευματα θηλασμου ενδοιαμεσα γιατι πιστευω πως 3 ειναι λιγα και σιγα σιγα θα σου μειωθει και το γαλα.

Το μωρο ειναι πολυ μικρο για 3 θηλασμους μονο.

Αν θελεις να αποθηλασεις συνεχιζεις ετσι και προσθετεις ξενο γαλα σιγα σιγα,κοβοντας και αλλα γευματα θηλασμου αργοτερα.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

να σου ενα κολπο εγω!!! απ οτι καταλαβα η κορουλα σου ειναι 1 και 8 μηνων σωστα??? λοιπον εγω την μικρη την εκοψα 2 ετων ακριβος. και τι εκανα πολυ απλο!!!! αν δεν εχει αλλεργια η μικρουλα και δεν τις αρεσει το λεμονι κανε αυτο τοτε... εμενα η μικρη μου ζηταγε στηθος συχνα εβαζα στην θηλη λεμονι..... οταν εκεινη το ζηταγε τς ελεγα αγαπη μου χαλασε το γαλα της μανουλας!!! εκεινη το δοκιμαζε και δεν ξανα ζηταγε για πολυ ωρα!!σου λεω το κολπο αυτο με βοηθησε παρα πολυ την εκοψα σε 4 ημερες χαρη στο λεμονι...;);););)

Συγνωμη αλλα αυτα τα κολπα μονο βαρβαρα ειναι και πιθανον να δημιούργησουν και ψυχολογικο σοκ στο παιδι:?.

Και μενα μου κοψανε το πιπιλισμα του αντιχειρα με πιπερι:(,εχουν περασει κοντα 30 χρονια και ακομα το θυμαμαι,ακομα ''παιζω'' με τα μαλλια μου και μεχρι το λυκειο ''ετρωγα'' και τα νυχια μου:(.

Νομιζεις οτι επειδη ειναι μικρο δεν καταλαβαινει και δεν θα θυματε????

Ο καλυτερος τροπος ειναι η συζητηση,και καταλαβαινουν μια χαρα και θα συνεργαστει το παιδι.

Οι ευκολες και γρηγορες λυσεις για να ''ξεμπερδευουμε'' με το θηλασμο σε μεγαλες ηλικιες ειναι λαθος δεν ξερουμε υποσεινηδητα τι μπορει να δημιουργησουμε στο παιδι.:(

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του το υπέροχο για μας ταξίδι του θηλασμού, που χάρη στη δική σας βοήθεια ξεκινήσαμε και...ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε. ΑΠό 4,5 μηνών υποψιαστήκαμε αλλεργία στο αγελαδινό, και απέχω από γαλακτοκομικά, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι, γλυκά, ντομάτα, χοιρινό, όσπρια κτλ, ενώ σχετικά πρόσφατα ξαναέφαγα π.χ.όσπρια και χοιρινό, όπως και αυγό εγώ και στη συνέχεια ο μικρός, χωρίς πρόβλημα. Τέλη Μαίου επίστρέφω στη δουλειά μου, και θα ήθελα να αποθηλάσουμε ως τότε, αν και απ΄ότι διάβασα...ίσως ΄θα είναι δύσκολο.Αυτή την στιγμή θηλάζει το βράδυ, τα χαράματα 1-2 φορές και το πρωί. Μετά μήλο με ρυζάλευρο και εδώ και λίγες μέρες και 150 ml υποαλλεργικό, μετά φαγητό και το άπόγευμα ξανά φαγητό, λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Αγχώνομαι για το πόσο γάλα πίνει και αν πίνει όσο πρέπει, έχουμε πέσει και στις καμπύλες, κουράστηκα λίγο και με τη νηστεία, συν του ότι θα ήθελα να αδιαθετήσω ξανά, για να ξεκινήσουμε προσπάθειες για δεύτερο..ε για αυτούς τους λόγους πλέον θεωρώ πως νιώθω αρκετά έτοιμη να αποθηλάσουμε.Και λέω νιώθω, γιατί ξέρω ότι το παιδάκι μου μάλλον δε θα είναι ποτέ, αφού με αυτόν τον τρόπο κοιμάται, ηρεμεί, παρηγοριέται, ανακουφίζεται. Αλλά θα προσπαθήσω να βρω άλλους τρόπους.Και ο σύζυγος μου με στηρίζει, θα μπορεί π.χ. να τον κοιμίζει στην αρχή, για να αποδεσμεύσει το θηλασμό από τον ύπνο.Με παραμύθι κτλ. μου φαίνεται αδύνατο να κοιμηθεί...αρπάζεται από τα κάγκελα, σηκώνεται και κλαίει παρακαλώντας να τον πάρω, και φυσικά τον σηκώνω αμέσως...Τί θα μου προτείνατε;;;Πώς να κοιμηθεί χωρίς στήθος;;Πώς να μπούμε στο ξένο;;Να αναμιγνύω δικό μου με ξένο;;Να αντικαταστήσω ένα γεύμα/βδομάδα;;;Τις προάλλες που δοκιμάσαμε δεν το ήθελε καθόλου το μπιμπερό τη νύχτα.Τη μέρα πίνει άνετα και μέχρι πριν 2 μήνες έπινε χωρίς πρόβλημα από το μπιμπερό δικό μου γάλα όταν τύχαινε να λείψω.Κάθε σας συμβουλή μου είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και να είναι γερά και ευτυχισμένα κοντά στις μανούλες τους.

Vd4Sp3.png

Μήπως να δοκιμάζατε να μιλήσετε λίγο στα παιδιά; Καταλαβαίνουν σε αυτή την ηλικία. Συζητήστε και πείτε τους ότι αποφασίσετε να κόψετε ένα γεύμα, διαλέξτε το πιο ανώδυνο, το λιγότερο απαραίτητο. Όταν το παιδί προσαρμοστεί στη νέα ρουτίνα μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο γεύμα.

της έχω μιλήσει πολλές φορές..είναι αδύνατον ..αρχίζει αμέσως τα κλάμματα

και αποθηλασε επιτελους!

Συγνωμη αλλα αυτα τα κολπα μονο βαρβαρα ειναι και πιθανον να δημιούργησουν και ψυχολογικο σοκ στο παιδι:?.

Και μενα μου κοψανε το πιπιλισμα του αντιχειρα με πιπερι:(,εχουν περασει κοντα 30 χρονια και ακομα το θυμαμαι,ακομα ''παιζω'' με τα μαλλια μου και μεχρι το λυκειο ''ετρωγα'' και τα νυχια μου:(.

Νομιζεις οτι επειδη ειναι μικρο δεν καταλαβαινει και δεν θα θυματε????

Ο καλυτερος τροπος ειναι η συζητηση,και καταλαβαινουν μια χαρα και θα συνεργαστει το παιδι.

Οι ευκολες και γρηγορες λυσεις για να ''ξεμπερδευουμε'' με το θηλασμο σε μεγαλες ηλικιες ειναι λαθος δεν ξερουμε υποσεινηδητα τι μπορει να δημιουργησουμε στο παιδι.:(

ποιος σου ειπε οτι ειναι βαρβαρο... εννοειται οτι δεν βαζεις λεμονι και τις το δινεις με το ζορι...:o:o:o οταν ζηταει η ερχεται απλα λιγο να θηλασει τις εξηγεις οτι το γαλα χαλασε, οτι θα σου βαζω στο μπουκαλακι και τις δινεις να καταλαβει δοκιμαζοντας το στηθος και μετα το γαλα που θες να μαθει να πινει!!! ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!! δεν το αφηνεις ετσι απλα και η τακτικη αυτη με βοηθισε να αποθηλασω ευκολα και γρηγορα και χωρις να υπηρεασει το παιδι πανω απ ολα.. και αυτη την τακτικη την εκαναν οι γιαγιαδες οι μητερες μας και μια χαρα παιδια ειμαστε ολοι ουτε ψυχολογικα ουτε σοκ !!!!! η κορη μου εκοψε το θηλασμο σε λιγες ημερες και ελεγε η ιδια μετα οταν εβλεπε τα αλλα παιδακια να θηλαζουν !!! εγω πια δεν πινω γαλα τις μαμας !!!μεγαλωσα πια και το γαλα της μαμας χαλασε........ και χρονο αρκετο δεν ειχα να αποθηλασω και χαπια δεν μπορουσα να παρω επιδη ημουν εγκυος στο δευτερο... αν δεν ημουν εγκυος στο δευτερο ισως να μην την εκοβα απο το θηλασμο, δεν με κουραζε ισα ισα ηταν κατι που μας εφερνε ακομα πιο κοντα και μου αρεσε αυτο.... αυτη ειναι εμπειρια μου και αυτη την τακτικη θα ακολουθησω και στο δευτερο αν χρεαστει γιατι πιστευω πως οταν ασχολησε με το παιδι κανενα προβλημα δεν του διμιουργεις..και οπως ειπε καποια κοπελα πιο πανω μερικα μωρα λατρευουν το λεμονι και το λεμονι ειναι μια τροφη που καλο μας κανει και οχι κακο.... δεν εδινα κρεμμυδι πιπερι η κατι τετοιο....ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....συγνωμη αν σε κουρασα αλλα ηθελα να ακουσεις την γνωμη μου...

της έχω μιλήσει πολλές φορές..είναι αδύνατον ..αρχίζει αμέσως τα κλάμματα

και μην ξεχνατε κοριτσια καθε παιδι ειναι διαφορετικο...και αντιδρα διαφορετικα...

καλο ειναι να βρειτε ενα τροπο που να προσαρμοζεται στο παιδι πρωτα απολα....:D:D:D:D

Κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του το υπέροχο για μας ταξίδι του θηλασμού, που χάρη στη δική σας βοήθεια ξεκινήσαμε και...ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε. ΑΠό 4,5 μηνών υποψιαστήκαμε αλλεργία στο αγελαδινό, και απέχω από γαλακτοκομικά, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι, γλυκά, ντομάτα, χοιρινό, όσπρια κτλ, ενώ σχετικά πρόσφατα ξαναέφαγα π.χ.όσπρια και χοιρινό, όπως και αυγό εγώ και στη συνέχεια ο μικρός, χωρίς πρόβλημα. Τέλη Μαίου επίστρέφω στη δουλειά μου, και θα ήθελα να αποθηλάσουμε ως τότε, αν και απ΄ότι διάβασα...ίσως ΄θα είναι δύσκολο.Αυτή την στιγμή θηλάζει το βράδυ, τα χαράματα 1-2 φορές και το πρωί. Μετά μήλο με ρυζάλευρο και εδώ και λίγες μέρες και 150 ml υποαλλεργικό, μετά φαγητό και το άπόγευμα ξανά φαγητό, λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Αγχώνομαι για το πόσο γάλα πίνει και αν πίνει όσο πρέπει, έχουμε πέσει και στις καμπύλες, κουράστηκα λίγο και με τη νηστεία, συν του ότι θα ήθελα να αδιαθετήσω ξανά, για να ξεκινήσουμε προσπάθειες για δεύτερο..ε για αυτούς τους λόγους πλέον θεωρώ πως νιώθω αρκετά έτοιμη να αποθηλάσουμε.Και λέω νιώθω, γιατί ξέρω ότι το παιδάκι μου μάλλον δε θα είναι ποτέ, αφού με αυτόν τον τρόπο κοιμάται, ηρεμεί, παρηγοριέται, ανακουφίζεται. Αλλά θα προσπαθήσω να βρω άλλους τρόπους.Και ο σύζυγος μου με στηρίζει, θα μπορεί π.χ. να τον κοιμίζει στην αρχή, για να αποδεσμεύσει το θηλασμό από τον ύπνο.Με παραμύθι κτλ. μου φαίνεται αδύνατο να κοιμηθεί...αρπάζεται από τα κάγκελα, σηκώνεται και κλαίει παρακαλώντας να τον πάρω, και φυσικά τον σηκώνω αμέσως...Τί θα μου προτείνατε;;;Πώς να κοιμηθεί χωρίς στήθος;;Πώς να μπούμε στο ξένο;;Να αναμιγνύω δικό μου με ξένο;;Να αντικαταστήσω ένα γεύμα/βδομάδα;;;Τις προάλλες που δοκιμάσαμε δεν το ήθελε καθόλου το μπιμπερό τη νύχτα.Τη μέρα πίνει άνετα και μέχρι πριν 2 μήνες έπινε χωρίς πρόβλημα από το μπιμπερό δικό μου γάλα όταν τύχαινε να λείψω.Κάθε σας συμβουλή μου είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και να είναι γερά και ευτυχισμένα κοντά στις μανούλες τους.

Ξεκίνα με τον πρωινό θηλασμό. Κόψε πρώτα αυτό που είναι πιο εύκολο και μετά μπαίνεις στα δύσκολα......όσο λιγότερο ερέθισμα θα δέχεται το στήθος τόσο και το γάλα θα μειώνεται άρα και το ενδιαφέρον του παιδιού. Μην πιέζεσαι και πιέζεις και το παιδί βάζοντας χρονικό περιθώριο. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις απογαλακτιστεί πλήρως μέχρι να επιστρέψεις στη δουλειά έτσι και αλλιώς οι θηλασμοί που κάνεις τώρα δεν είναι πολλοί (πρωί, βράδυ, 1-2 φορές νύχτα). Αν πιέσεις καταστάσεις και το παιδί δεν είναι έτοιμο θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα μπορείς να διαβάσεις αυτό http://www.kellymom.com/bf/weaning/weaning_techniques.html

και αυτό εδώ

http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/04/night_weaning/

:D

Διαφημίσεις

Κριστίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η σημερινή προσπάθεια στέφθηκε από πλήρη αποτυχία!Ενώ από το ίδιο μπιμπερό πίνει νεράκι, για το γάλα ούτε λόγος.Εβγαλα και 50 ml με το θήλαστρο και το έβαλα και αυτό, αλλά τελικά τζίφος!Δεν ήπιε πάλι ούτε σταγόνα!Αντε να δούμε...

Είμαι καθηγήτρια και πρέπει να γυρίσω στην οργανική μου, που είναι μακρια από το σπίτι μου.Ελπίζω να περάσουμε ομαλά στο ξένο γάλα, χωρίς κλάμματα και ανησυχία, γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να νιώσει άσχημα.

Συγχαρητήρια για την επιλογή της φωτογραφίας στο προφίλ σου.Είναι από τις αγαπημένες μου!

Vd4Sp3.png

Κριστίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η σημερινή προσπάθεια στέφθηκε από πλήρη αποτυχία!Ενώ από το ίδιο μπιμπερό πίνει νεράκι, για το γάλα ούτε λόγος.Εβγαλα και 50 ml με το θήλαστρο και το έβαλα και αυτό, αλλά τελικά τζίφος!Δεν ήπιε πάλι ούτε σταγόνα!Αντε να δούμε...

Είμαι καθηγήτρια και πρέπει να γυρίσω στην οργανική μου, που είναι μακρια από το σπίτι μου.Ελπίζω να περάσουμε ομαλά στο ξένο γάλα, χωρίς κλάμματα και ανησυχία, γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να νιώσει άσχημα.

Συγχαρητήρια για την επιλογή της φωτογραφίας στο προφίλ σου.Είναι από τις αγαπημένες μου!

Βάλε ποτήρι με καλαμάκι ή εκπαιδευτικό ποτηράκι και υπομονή....χωρίς πίεση

ποιος σου ειπε οτι ειναι βαρβαρο... εννοειται οτι δεν βαζεις λεμονι και τις το δινεις με το ζορι...:o:o:o οταν ζηταει η ερχεται απλα λιγο να θηλασει τις εξηγεις οτι το γαλα χαλασε, οτι θα σου βαζω στο μπουκαλακι και τις δινεις να καταλαβει δοκιμαζοντας το στηθος και μετα το γαλα που θες να μαθει να πινει!!! ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!! δεν το αφηνεις ετσι απλα και η τακτικη αυτη με βοηθισε να αποθηλασω ευκολα και γρηγορα και χωρις να υπηρεασει το παιδι πανω απ ολα.. και αυτη την τακτικη την εκαναν οι γιαγιαδες οι μητερες μας και μια χαρα παιδια ειμαστε ολοι ουτε ψυχολογικα ουτε σοκ !!!!! η κορη μου εκοψε το θηλασμο σε λιγες ημερες και ελεγε η ιδια μετα οταν εβλεπε τα αλλα παιδακια να θηλαζουν !!! εγω πια δεν πινω γαλα τις μαμας !!!μεγαλωσα πια και το γαλα της μαμας χαλασε........ και χρονο αρκετο δεν ειχα να αποθηλασω και χαπια δεν μπορουσα να παρω επιδη ημουν εγκυος στο δευτερο... αν δεν ημουν εγκυος στο δευτερο ισως να μην την εκοβα απο το θηλασμο, δεν με κουραζε ισα ισα ηταν κατι που μας εφερνε ακομα πιο κοντα και μου αρεσε αυτο.... αυτη ειναι εμπειρια μου και αυτη την τακτικη θα ακολουθησω και στο δευτερο αν χρεαστει γιατι πιστευω πως οταν ασχολησε με το παιδι κανενα προβλημα δεν του διμιουργεις..και οπως ειπε καποια κοπελα πιο πανω μερικα μωρα λατρευουν το λεμονι και το λεμονι ειναι μια τροφη που καλο μας κανει και οχι κακο.... δεν εδινα κρεμμυδι πιπερι η κατι τετοιο....ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....συγνωμη αν σε κουρασα αλλα ηθελα να ακουσεις την γνωμη μου...

Σεβαστη η γνωμη σου.

Δεν ειχα καταλαβει οτι σταματησες το θηλασμο λογω εγκυμοσυνης,στην περιπτωση σου ουτε χρονο ειχες,ουτε χαπια να παρεις.

Εγω προσωπικα δεν θα σταματουσα ετσι το θηλασμο γιατι θα αισθανομουν τυψεις απεναντι στο παιδι,πιστευω και εγκυος να ημουν θα συνεχιζα,ειχα βεβαια καλη εγκυμοσυνη στην κορη μου και μιλαω εκ του ασφαλους.

Οσο για τις γιαγιαδες-μαμαδες του παρελθοντος δεν ξερω για τις δικες σου,αλλα οι δικες μου καναν πολλα ασυγχωρητα λαθη,οποτε τις αμφισβητω οσον αφορα τη διατροφη των παιδιων τους.

Καλη συνεχεια,να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Σεβαστη η γνωμη σου.

Δεν ειχα καταλαβει οτι σταματησες το θηλασμο λογω εγκυμοσυνης,στην περιπτωση σου ουτε χρονο ειχες,ουτε χαπια να παρεις.

Εγω προσωπικα δεν θα σταματουσα ετσι το θηλασμο γιατι θα αισθανομουν τυψεις απεναντι στο παιδι,

Καλη συνεχεια,να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!!

σ'ευχαριστω πολυ!!!! και συγνωμη αν ημουν αγενης!!!! ολη την φαση με το λεμονακι την περασαμε πολυ ωραια με λογια γελια και πολυ πλακιτσα ηταν σε ηλικια να καταλαβει πολλα πραγματα!!!! δεν ηταν μερες δυσκολες ουτε γι αυτην ουτε και γι μενα γιαυτο και το μοιραστικα μαζι σας...

πάντως εγώ αποθήλασα φυσικά, σιγά σίγά μείωσα τα γευματα, το γάλα μου μειωνόταν ώσπου τελικά έφτασα να μην έχω γάλα..πήγα και σε μαστολόγο η οποία μου είπε ότι, εφόσον το στήθος μου ήταν χαλαρό και δεν γέμιζε, να μην το πείραζα καθόλου και ότι το γάλα που θα υπήρχε μέσα θα διαχεόταν μέσα απο τις κοιλότητες στον οργανισμό μου..έτσι και έκανα..βέβαια μετά από 5 μήνες παρατήρησα μια κύστη στο στήθος μου, δεν ξέρω κατα πόσο οφείλεται στον θηλασμό, και στο ότι ίσως έμεινε γάλα μεσα δεν ξερω..τελοσπαντων, θα το παρακολουθώ...μια ερώτηση πάντως γιατί όλο αυτό ακούμε για τα συμφέροντα των γιατρών..δηλαδή πού θα ξέρει η φαρμακευτική εταιρεία ότι ο γιατρός ο συγκεκριμένος, προώθησε το συγκεκριμένο φάρμακο ή τη συκγκεριμένη μάρκα γάλατος??στο φαρμακείο όταν πάμε λέμε και απο ποιον γιατρό ήρθαμε??και επίσης δεν νομίζω να είναι σωστό να απολογείται οποιαδήποτε μαά εδω μέσα για το πόσο θήλασε, και γιατί σταμάτησε και το πώς το σταμάτησε..και προσωπικά πιστεύω ότι μακάρι η γεύση από το λεμόνι να είναι το μόνο κακό συναίσθημα που θα νιώσει το παιδάκι...δηλαδή το ότι η μαμά ίσως δουλεύει και αναγκάζεται να το αφήσει από 2 και 3 μηνών, δεν νιώθει εγκατάλειψη το παιδι??ή μηπώς καταλαβαίνει ότι γίνεται αναγκαστικά??καμιά φορά διαβάζω μερικά ποστ, και νιώθω λες και δεν είμαι ποτέ τόσο καλή μαμά όπως πολλές μαμάδες εδώ μέσα, που θηλάζουν χρόνια, που΄δεν αφήνουν ποτέ τα παιδιά τους για να βγούνε έξω, που δεν νευριάζουν ποτέ, που τους μιλάνε συνέχεια και αυτά υπακούνε..τελοσπάντων, έτσι νιώθω μερικές φορές, λες και το φόρουμ είναι ένας τρόπος να επιδείχτούμε σε αγνώστους..όταν πριν έναν χρόνο περίπου, τόλμησα να ανοίξω ένα ποστ, λέγοντας πόσο δύσκολος μου φαίνεται ο θηλασμός, και τελικά δεν είναι τόσο εύκολος όσο μας λένε όλοι στην τηλεόραση, στα περιοδικά κλπ κλπ, και ότι καλό θα ήταν να ξέρει μια γυναίκα εκ των προταίρων ότι μπορεί και να δυσκολευτεί για να είναι προετοιμασμένη, τότε λοιπόν έπεσαν οι περισσότερες να με φάνε ζωντανή...ε λοιπόν ακόμη δεν μπορώ να διαβάζω ότι μια μαμά έβαλε λίγο λεμόνι για να αποθηλάσει, και ούτε λίγο ουτε πολύ να την κάνουμε να νιώσει τύψεις ότι έκανε κάτι το τοοοοσο τραγικό που θα δημιουργήσει τραυματα στο παιδί της..ελεος πια..

Αν θελεις να συνεχισεις το θηλασμο προσθετεις και αλλα γευματα θηλασμου ενδοιαμεσα γιατι πιστευω πως 3 ειναι λιγα και σιγα σιγα θα σου μειωθει και το γαλα.

Το μωρο ειναι πολυ μικρο για 3 θηλασμους μονο.

Αν θελεις να αποθηλασεις συνεχιζεις ετσι και προσθετεις ξενο γαλα σιγα σιγα,κοβοντας και αλλα γευματα θηλασμου αργοτερα.

Μαρια μου ευχαριστω για την απαντηση!

Θελω να αποθηλασω, απλα επειδη δε με επειγει κατι χρονικα δε βιαζομαι.... Τα ενδιαμεσα γευματα (μεταξυ πρωινου και μεσημεριανου εννοω) τα εχω κοψει αναγκαστικα γιατι δουλευω κ 15.30 επιστρεφω σπιτι....

Επειδη ειπες ετσι, κι εγω να σου πω μεσα μου σκεφτομουν οτι ειναι λιγοι μονο 3 θηλασμοι-φρουτοκρεμα-κρεμα με ρυζαλευρο δηλαδη 5 γευματα ολη μερα, ειπα και της εδωσαν γαλα χτες το πρωι κανα 2ωρο μετα τη φρουτοκρεμα.... Το θεμα ειναι οτι η μπουμπου δεν το πινει το γαλα απο το μπιμπερο με κανενα τροπο θελει μονο της μανουλας κι ετσι της το εδωσαν με μια κουταλια ανθος ορυζης και επηξε λιγακι και το εφαγε οοολο με αυτο το μπουκαλι που καταληγει σε κουταλακι!!!! 100 μλ της εφτιαξαν... Αυτο ομως ειναι το ιδιο σα να πινει γαλα????? Θελω να πω, προφανως ειναι σα να πινει γαλα, αλλα επειδη δεν ειναι υγρο εντελως πρεπει να τη προσεχουμε να πινει αρκετα υγρα??? Γιατι απο το μπιμπερο μονο νερο θελει να πινει..... κ ετσι θα καταφερω να αποθηλασω αφου δεν πινει γαλα σκετο απο μπιμπερο????????? ή να τα παρατησω....??????

WLFfp2.png XI11p2.png

όχι καλέ και να τα παρατήσεις..η δικιά μου 18 μηνών έμαθε να πίνει γάλα από το μπουκάλι...υπομονή και επιμονή..κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα το δεχτεί...

και αποθηλασε επιτελους!

συν του ότι θα ήθελα να αδιαθετήσω ξανά, για να ξεκινήσουμε προσπάθειες για δεύτερο..

Με παραμύθι κτλ. μου φαίνεται αδύνατο να κοιμηθεί...αρπάζεται από τα κάγκελα, σηκώνεται και κλαίει παρακαλώντας να τον πάρω, και φυσικά τον σηκώνω αμέσως...Τί θα μου προτείνατε;;;Πώς να κοιμηθεί χωρίς στήθος;;

Πώς να μπούμε στο ξένο;;Να αναμιγνύω δικό μου με ξένο;;

Να αντικαταστήσω ένα γεύμα/βδομάδα;;;Τις προάλλες που δοκιμάσαμε δεν το ήθελε καθόλου το μπιμπερό τη νύχτα.

μπορει αν κοψεις αρκετους θηλασμους (κ οχι να αποθηλασεις τελειως) να ξανακανει την εμφανιση της νωριτερα!

κι εμενα ετσι μου φαινοταν πρεπει να ξεκινησεις απο τον μεσημεριανο υπνο

αν τον εχεις στην κουνια σιγα μην κατσει. κι η δικια μου χτυπιοτανε κανονικα και σπαραζε στο κλαμα με το που πηγαινες να την αφησεις. σου λεει "που με πας καλε? στην φυλακη? "χαχα

εγω την πηρα στο κρεββατι μας για 4 μηνες και τωρα κοιμαται σε μονο δικο της στο δωματιο της και το καταφχαριστιεται! επισης μολις πηγε στο δικο της κρεββατι σταματησε να θελει να διαβαζουμε με τις ωρες τα παραμυθια για να χαλαρωσει κ να κοιμηθει. τωρα ξαπλωνει, τα ξεφυλλιζει, μου "διαβαζει" κ κανα 2 σελιδες κ νανι!

σιγα σιγα θα τρωει και περισσοτερες τροφες αλλα ακολουθησε αυτα που σου εγραψαν τα κοριτσια

δεν πιστευω οτι το λεμονι κανει κατι κακο στα μωρα

αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο να πιστευει ενα παιδι οτι οταν μεγαλωνει το μωρο το γαλα της μαμας χαλαει! σιγουρα θα πρεπει να της εξηγησεις αργοτερα οτι αυτο δεν ισχυει!

για φαντασου να το λεει και παντου και να νομιζουν τα παιδια οτι οντως αυτο συμβαινει! στο τελος θα πιστευουν οτι μεχρι καποια ηλικια το μητρικο κανει δουλεια κ οτι μετα χαλαει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...