Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ακριβώς, αν δεν θέλει, το λέει ... Εγώ δεν προσφέρω πια αλλά αν καμιά φορά προσπαθήσω, τα ακούω κιόλας :lol:

Αν το μωρό έχει κάνει ήδη μπάνιο στη θάλασσα και είναι το ίδιο γεμάτο αλάτια, δεν νοιάζεται για το αλάτι στο στήθος, βέβαια εμείς τη βάλαμε στη θάλασσα 11 μηνών.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα!

εχω προβληματιστεί με την αλλαγή συνηθειών μας και ηθελα να με βοηθήσετε.

απο τον 6ο μηνα που καναμε αποπειρα με τις στερρεες δεν μειωθηκε καθολου ο θηλασμος.

και ευτυχως διοτι δεν ετρωγε καθολου μεχρι πριν 4 μερες που αρχισε να τρωει αρκετα και να μην ζηταει να θηλασει. και επειδη ειναι μικρη για να το πει, οταν την κρατω αγκαλια ή την σηκωνω χωνει την μουρη της στο στηθος, ή με τραβαει την μπλουζα ή με κοιταζει εκει επιμονα. τις τελευταιες μερες ομως η συμπεριφορα της αλλαξε. τρωει δεκατιανο, μεσημεριανο και απογευματινο με ενδιαμεσα θηλασμο μονο το μεσημερι. πρωι θηλαζουμε αρκετα καλα και για ωρα, οπως και το βραδυ και κατα την διαρκεια της νυχτας. σημερα δε, κοιμηθηκε πριν θηλασει οποτε χασαμε και τον μεσημεριανο θηλασμο. και με το νερο εχει πολυ καλη σχεση. ενω μου ειπαν να αρχισω να της δινω απο τον 6ο, εμεις ξεκινησαμε 7 μηνων και αυτο διοτι μολις ανοιγαμε βρυση (νεροχυτη, νιπτηρα, μπανιο) χτυπιοταν για να πιει.

μηπως ειναι νωρις να θηλαζει μονο πρωι βραδυ?

elisabeth-th νομιζω οτι οντως ισως ειναι λιγο να πινει μονο 2 φορες γαλα την ημέρα. Τουλαχιστον 3 θα ελεγα (δηλαδή και το μεσημερι ή απόγευμα). Παντως εισαι πολυυυυυυυυυυυυ τυχερη κατ'εμε! Εμενα το νερο ουτε να το δει οποτε θηλάζω 5-6 φορες ακομα :( το πρωι-βράδυ μου φαινεται σαν ονειρο θερινής νυκτός :)

αρα η διαδικασια ειναι αυτη? κοβω το πρωινο γευμα που με επειγει, μετα το απογευματινο, μετα αφηνω γευματα μονο πρωι βραδυ ας πουμε????? καπως ετσι παει?????? και σε τι διαστημα κοβουμε τα γευματα για να μην της ερθει αποτομο???????

παντως απο πανες δεν εχουμε προβλημα κανενα, βρεχει πολλεεεεεεες πανες και τα "κανει" αρκετα συχνα μεσα στη μερα!!!!!!!!!

ξεχασα... λενε οτι αυτο το ανθος ορυζης αν το λεω καλα που γινεται με μητρικο αγλα μονο εινια πιο καλο για να περασουμε στις στερες τροφες λιγο νωριτερα... το ξερετε? τι λετε γιαυτο???

επ με ξεχασατε??????? :D

χτες παλι χτυπιοταν το μωρο... ενω ειχε πιει απο το μπιμπερο γυρω στα 80 μλ παλι χτυπιοταν... βεβαια ειναι μπολικες οι ωρες τη ταιζω 7.30 κ μετα 15.30, οποτε επρεπε να τρωει 2 γευματα 200 μλ περιπου??????????

παντως μετα απο αυτα που μου ειπατε, κ επειδη δεν εφαγε ιδιαιτερα χτες τη σηκωσα 3 τα ξημερωματα κ τη ταισα κ εφαγε του χαμου αλλα ουτε καν ξυπνησε......... παλι καλαααααααααα!

WLFfp2.png XI11p2.png

Πάντως για το τράβηγμα που 'λετε, εγώ δεν το έχω ζήσει. Όταν θέλει να θηλάσει, έρχεται κοντά μου και μου το δείχνει με το δαχτυλάκι του. Τον ρωτάω αν θέλει γάλα κι επειδή δεν λέει ακόμα "ναι" κάνει κάτι σαν βηχαλάκι :D[/font] Πολύ γέλιο!

χαχα τα ιδια ελεγα κι εγω στην ηλικια αυτη

τωρα που ειναι εναμιση τραβαει μπλουζες, ζηταει απαιτητικα, χουφτωνει αγριως και χτυπιεται

το καλο ειναι οτι το ζηταει μονο αν πειναει κ δεν εχει φαει ακομα (τωρα αρχισαμε να λεμε οτι πειναμε)

η αν νυσταζει και δεν μπορει να χαλαρωσει...

Σκεφτομουν εχτες οτι για εμενα και την μικρη μου τελικα τα 2 ετη ειναι ο ιδανικος χρονος θηλασμου και αποθηλασμου

τι εννοω

η μικρη μου τωρα πινει ξημερωματα γαλα που ξυπναει και το ζηταει περισσοτερο για να ξανακοιμηθει και το βραδυ κατα τις 8 οπου μαλλον το εχει περισσοτερο ως αναγκη "αγκαλιας με τη μαμα"

πιστευω οτι μεχρι να τελειωσει το καλοκαιρι θα εχει σταματησει εναν απο τους 2. Ηδη πινει το πρωι φρεσκο γαλα μαζι με τα κορν φλεικσ της

Βλεπω ομως οτι το εχω κι εγω αναγκη να αποθηλασει μεχρι τον νοεμβρη. Δεν μου αρεσει που ζηταει με τετοιον τροπο το στηθος....δεν χρειαζεται το γαλα...το κανει απλα επειδη δεν γνωριζει κατι αλλο

ετσι κι αλλιως μεγαλωνοντας τα παιδια μας μαθαινουν και ανεξαρτητοποιουνται και μου αρεσει αυτο

Διαφημίσεις

Γλυκιές μανούλες καλησπέρα! Στις 6 Ιουνίου βαφτίζω το αστεράκι μου και στις 11 Ιουνίου θα φύγει με την γιαγιά και τον παππού για το νησί. Συνεπώς, το όμορφο ταξίδι μας θα τερματίσει στα τέλη Μαίου.

Αυτή τη στιγμή ο Νικόλας θηλάζει στις 20:00, 01:00, 04:00 και 08:00. Το πλάνο αποθηλασμού που έφτιαξα σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει από εσάς είναι να αντικαθιστώ ένα γεύμα ανά βδομάδα με τη εν λόγω σειρά:

1) 08:00

2) 01:00

3) 04:00 και τελευταίο

4) 20:00

Ποια η γνώμη σας; Το σωστό είναι να αφήσω τελευταίο το βραδινό ή το πρωινό; Η μια βδομάδα περιθώριο για κάθε αντικατάσταση γεύματος είναι αρκετός χρόνος προσαρμογής του μωρού αλλά και του δικού μου οργανισμού;

Μετά την αντικατάσταση όλων των γευμάτων, πως πρέπει να διαχειριστώ την παραγωγή (έστω και την μειωμένη στο ελάχιστο);

Και τελευταία ερώτηση αν και οφ τόπικ:

Θα έχω δυνατότητα επαναγαλακτισμού τον Αύγουστο; Θα είμαστε χώρια με το αντράκι μου από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου με δύο 4ημερα επαφής ενδιάμεσα. Ο επαναγαλακτισμός θα πρέπει να γίνει σαν να έχω να κάνω με νεογέννητο; Θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο όταν έχει γίνει ήδη εισαγωγή στερεών τροφών και οι δυνατότητα θηλασμών θα είναι όπως τώρα (δηλ. πρωί και βράδυ);

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Για το πρώτο ερώτημά σου δεν ξέρω να απαντήσω, αλλά μέχρι τον Αύγουστο ο Νικόλας μάλλον θα έχει ξεχάσει την τεχνική του θηλασμού και δεν θα ξέρει τι να κάνει όταν τον βάλεις στο στήθος, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.....

Σκέψου το ενδεχόμενο αντί να αποθηλάσεις κατά την απουσία του να αντλεις και να κάνεις τράπεζα γάλακτος. Τα ενδιάμεσα 4ημερα μπορείς με ψυγειάκι και παγοκύστες να μεταφέρεις στο νησί ότι σακουλάκια με γάλα έχεις συλλέξει.

Κατά τη γνώμη μου να ριξεις βάρος στο άγχος του αποχωρισμού γιατί το μωρό είναι μικρό και δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί.

maria_s για ποσο καιρό θελεις να αποθηλάσεις δηλαδή; Απ'οτι εχω ακουσει απο τις φιλες μου τα παιδιά που αποθηλάζουν ειδικα σε τοσο μικρή ηλικία σε 4 μερες εχουν ξεχάσει το στήθος δια παντός...σαν να μην θήλασαν ποτε τα θκατούλια

Σκέψου το ενδεχόμενο αντί να αποθηλάσεις κατά την απουσία του να αντλεις και να κάνεις τράπεζα γάλακτος. Τα ενδιάμεσα 4ημερα μπορείς με ψυγειάκι και παγοκύστες να μεταφέρεις στο νησί ότι σακουλάκια με γάλα έχεις συλλέξει.

Κατά τη γνώμη μου να ριξεις βάρος στο άγχος του αποχωρισμού γιατί το μωρό είναι μικρό και δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί.

συμφωνω απολυτα

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Σκεφτόμουν αν υπήρχε η δυνατότητα "διαλείματος" για 1.5 μήνα, αλλά αν μου λες yogini μου ότι σε 4 μέρες θα ξεχάσει, τότε μάλλον δεν είναι εφικτή η σκέψη μου.

Maggie μου, αν δεν πρόκειται να ξαναπιάσει στήθος, τότε η συλλογή του γάλακτος δεν έχει νόημα, μάλλον περισσότερο επώδυνο θα είναι για μένα (ψυχικά :().

Όσον αφορά στο άγχος αποχωρισμού, ξέρω πως το peak παρουσιάζεται στους 10 μήνες, αλλά δυστυχώς δεν έχω άλλη λύση. Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι το αντράκι μου είναι ανεξάρτητος και δυναμικός χαρακτήρας, δεν έχει κόλλημα με το στήθος, κοιμάται από νεογέννητο άνετα χωρίς αυτό παρόλο που δεν έχει πιει ποτέ ξένο, και εδώ και 3 μήνες περνάει πολλές ώρες (τις περισσότερες) με την γιαγιά και την υπερλατρεύει.

Δεν σας κρύβω πως στενοχωριέμαι πολύ και αγχώνομαι για τις αντιδράσεις του αλλά πιθανολογώ ότι θα προσαρμοστεί και σε αυτό με την ίδια ευκολία που προσαρμόστηκε στις στερεές και στην 8ωρη-10ωρη καθημερινή μου απουσία.

Πέραν αυτού όμως, μπορεί να μου δώσει κάποια μανούλα την γνώμη της για το πρόγραμμα αποθηλασμού που παρέθεσα παραπάνω; Και τι έπεται μετά για τον οργανισμό μου;

Να'στε καλά!

Διαφημίσεις

Κι συμφωνω απολυτα με την Maggie και την protoula.Το μωρο ειναι πολυ μικρο για να αποχωριστειτε.Καλυτερα λεει να βλεπει τη μαμα του εστω για μια ωρα την ημερα παρα να ειναι ολη μερα με την καλυτερη γιαγια.Τουλαχιστον μεχρι να αρχισει να καταλαβαινει οτι η μαμα του οταν φευγει θα ξαναγυρισει,αυτο συμβαινει γυρω στον εναμιση χρονο αν θυμαμαι καλα.Διαφορετικα βιωνουν εγκαταλειψη τα μωρα.Κριμα και για τον αγωνα σου,να θηλαζεις τοσο καιρο και να το κοψεις ετσι ξαφνικα.Εαν μπορουσε να παραμεινει η γιαγια λιγο παραπανω κοντα σας ή να βρισκατε εναν αλλο τροπο.Διαβασα εδω στο φορουμ για μαμαδες που αφηνουν τα μωρα για λιγες μερες και το σκεπτονται χιλιες φορες (ειμαι σιγουρη οτι το εχεις σκεφτει εκατο χιλιαδες,οχι χιλιες),τα παιδια μπορει να μην θυμουνται το γεγονος αυτο καθεαυτο αλλα δημιουργειται μεσα τους ανασφαλεια και αγχος.Ξανασκεφτειτε το μηπως βρειτε αλλη λυση!Ελπιζω να ερθουν ολα βολικα!

βρε μαρακι 1,5 μηνα θα τον αφησεις???????? δεν εχετε καμια αλλη λυση????????? θα αντεξεις???? εγω δε ξερω αν θα μπορουσα ποτε να το κανω αυτο.... αποφαση δικια σου ειναι βεβαια κ εννοειται δε κατακρινω τπτ.......

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δωσανε στο μωρο ανθος ορυζης και ξετρελαθηκε!!!!!!!!!!!! της εφτιαξαν 90 γρ γαλα κι εριξαν 2 κσ ανθος ορυζης κι επηξε σα κρεμουλα και εφαγε πανω απο το μισο!!!!!!!! και πρωτη φορα που δεν εκλαψε η γλυκουλα μου!!!!!!!!!!! μετα απο λιγο της εδωσαν κ λιγο κιντερτε να ξεδιψασει

δηλαδη τη θηλασα το πρωι 5.30 κοιμισμενη κ μετα 7 παλι ψιλοκοιμισμενη (ειναι και υπναρου η ατιμη) κ μετα στις 8 (απλα εφαγε πιο λιγο αυτες τις φορες) μετα κρεμουλα γυρω στις 11 κ λιγο κιντερτε και δεν εχει κλαψει καθολου ουτε καν βαζει τα χερια στο στομα της! τοσο πολυ τη χορτασε αραγε??????????

WLFfp2.png XI11p2.png

Σας ευχαριστώ και πάλι αλλά με όλο τον σεβασμό στις καλές σας προθέσεις, δεν θέτω ως θέμα συζήτησης τον αποχωρισμό μου από το μωρό. Προφανώς και δεν έχω άλλη λύση και είναι κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί. Έχω ψάξει το θέμα του άγχους αποχωρισμού, και είναι κάτι το οποίο υφίσταται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και μόνο, οι οποίες στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχουν.

Επί του πρακτέου τώρα, υπάρχει κάποια μανούλα (κατά προτίμηση κάποια που έχει αποθηλάσει ή είναι στην διαδικασία) να μου πει την γνώμη της για το πλάνο αποθηλασμού;

βρε μαρακι 1,5 μηνα θα τον αφησεις???????? δεν εχετε καμια αλλη λυση????????? θα αντεξεις???? εγω δε ξερω αν θα μπορουσα ποτε να το κανω αυτο.... αποφαση δικια σου ειναι βεβαια κ εννοειται δε κατακρινω τπτ.......

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δωσανε στο μωρο ανθος ορυζης και ξετρελαθηκε!!!!!!!!!!!! της εφτιαξαν 90 γρ γαλα κι εριξαν 2 κσ ανθος ορυζης κι επηξε σα κρεμουλα και εφαγε πανω απο το μισο!!!!!!!! και πρωτη φορα που δεν εκλαψε η γλυκουλα μου!!!!!!!!!!! μετα απο λιγο της εδωσαν κ λιγο κιντερτε να ξεδιψασει

δηλαδη τη θηλασα το πρωι 5.30 κοιμισμενη κ μετα 7 παλι ψιλοκοιμισμενη (ειναι και υπναρου η ατιμη) κ μετα στις 8 (απλα εφαγε πιο λιγο αυτες τις φορες) μετα κρεμουλα γυρω στις 11 κ λιγο κιντερτε και δεν εχει κλαψει καθολου ουτε καν βαζει τα χερια στο στομα της! τοσο πολυ τη χορτασε αραγε??????????

ιριδάκι, να στο φέρνει η μαμά μου να θηλάζεις και τον μικρό μου; :) χεχε, που έχεις σκοπό να κάνετε τα μπάνια σας φέτος; ρίξε καμιά ιδέα!

δεν έχω άλλη λύση φιλενάδα, είναι ιδιάζουσα κατάσταση. θα μου λείπει τρελλά, αλλά θα περάσει σούπερ στο νησί!

Λοιπόν για την κρεμούλα στο είπα ότι θα ξετρελλαθεί. Σιγά σιγά θα αυξάνεις ποσότητα. Αλλά καλή μου, αντί για κιντερτέ που είναι φουλ στη ζάχαρη, ας της δώσουν σκέτο νερό (να το βράσουν πρώτα και μετά να το αφήσουν να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου να της το δώσουν) ή χαμομήλι του βουνού. ανούσιο είναι το κιντερτέ (άσε που δεν διψάει ακόμα με τόσο λίγη κρέμα).

Βρε κορίτσια, κρίμα είναι να αγχώνουμε την Μαρία με τέτοιους είδους απόψεις. Σαφώς η κοπέλα δεν έχει άλλη επιλογή. Δεν ζητάει από εμάς εναλλακτικές για να μην αποχωριστεί το αγγελούδι της αλλά με ποιον τρόπο θα αποθηλάσει.

Μαράκι θα σου πω την δική μου γνώμη...

Πρώτον...Δεν ξέρω τι λένε τα βιβλία αλλά δεν νομίζω ό,τι ο μικρός θα ξεχάσει το στήθος σε 1,5 μήνα. Συγνώμη αλλά αν θυμάσαι καλά ο δικός μου θήλασε μέχρι 10 ημερών και ξανάπιασε το στήθος μετά από 1 μήνα!!!! Τότε ακόμη και ο γιατρός το θεωρούσε απίθανο να ξαναπιάσει στήθος (σε 10 μέρες μόνο τι να μάθει το μωρό) και όμως έγινε έτσι απλά και εύκολα. Μια μέρα τον έβαλα στο στήθος και το άφησε μετά από 5,5 ώρες και από τότε θηλάζουμε και πάλι αποκλειστικά, χωρίς ίχνος ξένου γάλατος. Γνώμη μου είναι ό,τι δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Μπορεί η τεχνική να ξεχνιέται αλά όχι η μυρωδιά, η αγκαλιά και η ζεστασιά της μανούλας.

Δεύτερον δεν θεωρώ καθόλου 'κρίμα' όπως το έθεσε μια φίλη εδώ μέσα αν χρειαστεί να αποθηλάσεις για πάντα. Πρόσφερες στο παιδί σου το καλύτερο τώρα 7,5 μήνες, του έδωσες όλα τα αντισώματα που χρειαζόταν για αυτούς τους μήνες και μπορείς να νιώθεις περήφανη που τα κατάφερες.

Δεν νομίζω να αναφέρεται πουθενά ό,τι επιτυχία στον θηλασμό είναι όταν συμπληρωθούν 12, 18 ή 36 μήνες θηλασμού. Αν είναι δυνατόν πια!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Στο πιο σημαντικό τώρα...

Και πάλι θα μιλήσω εκ πείρας. Όταν πλησίαζε ο καιρός να ξεκινήσω δουλειά έπρεπε αναγκαστικά να μάθω στον μικρό να μην ζητάει στήθος όσο θα είμαι σπίτι. Η' έστω να μην τον θηλάζω 15 ώρες την ημέρα και κυρίως τις ώρες που θα έλειπα σε λίγο καιρό. Έτσι λοιπόν προσπάθούσα όσο ήταν εφικτό, να μην του δίνω ενδιάμεσα γεύματα. Δηλαδή θήλαζε το πρωί στις 6-7, μετά πάλι στις 10 (τότε περισσότερο για να κοιμηθεί) και ξανά το απόγευμα 5-6. Από εκεί και πέρα συνέχιζα κανονικά. Σε 3-4 μέρες το στήθος είχε προσαρμοστεί.

Παρόλαυτά και επειδή ο μικρός ξέρεις ό,τι είναι απαιτητικός σε ό,τι έχει να κάνει με το στήθος, πολλές φορές δεν το τηρούσα αυτό και θήλαζε όλη μέρα (μερικές μέρες δεν έτρωγε καν στέρεες). Τις 2-3 πρώτες μέρες που ξεκίνησα δουλειά χρειάστηκε να αποσυμφορίσω λίγο το στήθος με το χέρι και σε 5-6 μέρες προσαρμόστηκε. Τώρα δεν νιώθω καν βάρος αλλά το στήθος είναι γεμάτο όταν ζητήσει ο μικρός, συνήθως κατά τις 5:30 που φτάνω σπίτι.

Εφόσον κάνει 5 γεύματα ο μικρός σου και έχεις περίπου 5 βδομάδες στην διάθεσή σου για να αποθηλάσεις, καλά το σκέφτεσαι. Ανά 1 βδομάδα να κόβεις ένα γεύμα. Έτσι θα έχετε φτάσει να αποθηλάσει μέχρι τις 11 Ιούνη.

Όσο για τον αποχωρισμό, δεν ξέρω τι λένε τα βιβλία, αλλά το μωράκι σου δεν θα χάσει την μανούλα του. Θα την αποχωριστεί για λίγο και μετά θα χορτάσετε αγκαλιές και φιλιά.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς, εγώ εδώ είμαι.

Καλή επιτυχία φιλενάδα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

εσένα και τον πρίγκηπά σου είχα στο μυαλό μου αγαπούλα όταν σκεφτόμουν πως να τον επαναγαλακτίσω τον Αύγουστο :)

Το πλάνο αποθηλασμού το έβγαλα με την λογική που αντικατέστησα τα γεύματα με στερεές τροφές πριν επιστρέψω για δουλειά.

Σε ευχαριστώ για την εμψύχωση, ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Μαρία, στο βιβλίο της Πατσούρου λέει να μειώνουμε το θηλασμό κατά 1 γεύμα την εβδομάδα, εως 1 γεύμα ανα 15 μέρες. Αν νιώθεις βαρύ το στήθος μπορείς να αντλείς λίγη ποσότητα ίσα ίσα για να φύγει το βάρος και να πίνεις 4 φλυτζάνια φασκομηλο την ημέρα ώστε να μειωθεί η παραγωγή σου. Καλά μπάνια στον μικρούλη

Σε ευχαριστώ πολύ, το έχω διαβάσει :)

Πιστεύω δεν θα χρειαστεί το φασκόμηλο, καθώς η παραγωγή έχει μειωθεί ήδη λόγω της μείωσης των γευμάτων από τότε που γύρισα στη δουλειά.

Καλό καλοκαίρι και σε σας :)

ιριδάκι, να στο φέρνει η μαμά μου να θηλάζεις και τον μικρό μου; :) χεχε, που έχεις σκοπό να κάνετε τα μπάνια σας φέτος; ρίξε καμιά ιδέα!

δεν έχω άλλη λύση φιλενάδα, είναι ιδιάζουσα κατάσταση. θα μου λείπει τρελλά, αλλά θα περάσει σούπερ στο νησί!

Λοιπόν για την κρεμούλα στο είπα ότι θα ξετρελλαθεί. Σιγά σιγά θα αυξάνεις ποσότητα. Αλλά καλή μου, αντί για κιντερτέ που είναι φουλ στη ζάχαρη, ας της δώσουν σκέτο νερό (να το βράσουν πρώτα και μετά να το αφήσουν να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου να της το δώσουν) ή χαμομήλι του βουνού. ανούσιο είναι το κιντερτέ (άσε που δεν διψάει ακόμα με τόσο λίγη κρέμα).

Αχ βρε Μαρακι ξερω οτι αν ειχες αλλη λυση σιγουρα θα τη προτιμουσες....

Με βοηθησε παρα πολυ το πμ σου αλλα δε προλαβα ποτε να απαντησω γιαυτο σου εγραψα εδω...

Εμεις εννοειται θα μεινουμε στο νησι, ο αντρας μου δουλευει φουλ τα καλοκαιρια και δε παιρνει αδεια, τωρα αν φυγω εγω δε ξερω, αλλα τον λυπαμαι να τον αφησω μονο του κ να πηζει στη δουλεια... ειδομεν! Δεν ειπες, που θα πανε το μπεμπακο σου???????? Εννοεις οτι θα ρθει Κερκυρα? δεν το καταλαβα... Εχετε εξοχικο??????? Αχ θα ευχαριστηθει μπανακια κ θαλασσιτσα το μαρακι σου!!!!!!!!

Κι εγω ετσι το σκεφτομαι να κοβω σιγα σιγα κανα γευμα οπως θα προσθεσω φρουτα κλπ

Καλη δυναμηηηηηηηηη

WLFfp2.png XI11p2.png

α ξεχασααααα

Δεύτερον δεν θεωρώ καθόλου 'κρίμα' όπως το έθεσε μια φίλη εδώ μέσα αν χρειαστεί να αποθηλάσεις για πάντα. Πρόσφερες στο παιδί σου το καλύτερο τώρα 7,5 μήνες, του έδωσες όλα τα αντισώματα που χρειαζόταν για αυτούς τους μήνες και μπορείς να νιώθεις περήφανη που τα κατάφερες.

Δεν νομίζω να αναφέρεται πουθενά ό,τι επιτυχία στον θηλασμό είναι όταν συμπληρωθούν 12, 18 ή 36 μήνες θηλασμού. Αν είναι δυνατόν πια!

συμφωνω απολυτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Αχ βρε Μαρακι ξερω οτι αν ειχες αλλη λυση σιγουρα θα τη προτιμουσες....

Με βοηθησε παρα πολυ το πμ σου αλλα δε προλαβα ποτε να απαντησω γιαυτο σου εγραψα εδω...

Εμεις εννοειται θα μεινουμε στο νησι, ο αντρας μου δουλευει φουλ τα καλοκαιρια και δε παιρνει αδεια, τωρα αν φυγω εγω δε ξερω, αλλα τον λυπαμαι να τον αφησω μονο του κ να πηζει στη δουλεια... ειδομεν! Δεν ειπες, που θα πανε το μπεμπακο σου???????? Εννοεις οτι θα ρθει Κερκυρα? δεν το καταλαβα... Εχετε εξοχικο??????? Αχ θα ευχαριστηθει μπανακια κ θαλασσιτσα το μαρακι σου!!!!!!!!

Κι εγω ετσι το σκεφτομαι να κοβω σιγα σιγα κανα γευμα οπως θα προσθεσω φρουτα κλπ

Καλη δυναμηηηηηηηηη

Βρε κοριτσάκι δεν σου έχω πει;;;; Οι γονείς μου και ο αδελφός μένουν μόνιμα στην Κέρκυρα! Η μαμά είναι εδώ από τον Φλεβάρη και τον Ιούνιο θα ανέβει Κέρκυρα μαζί με τον μπεμπάκο μου. Γι'αυτό σε ρώτησα που θα πηγαίνεις για μπάνιο το αστεράκι σου, αναρωτιόμουν που θα είναι καλύτερα για τα μωρά. Θα ανέβω και γω 2-3 φορές ενδιάμεσα και τον Αύγουστο θα είμαι εκεί 3 βδομάδες τουλάχιστον οπότε θα τα πούμε και από κοντά!

Όλα καλά θα πάνε με τα γεύματά σας, άντε φύγε τώρα από αυτό το τόπικ, δεν αποθηλάζεις ακόμα!!! :mrgreen:;)

Φιλιά!

Γεια σας ....

θελω να ρωτησω αν ειχατε παρομοια εμπειρια...

Θελω να σταματησω τον θηλασμο , για λογους απουσιας μου απο το μωρο μου λογω εργασιας, και ο γιατρος μου εδωσε τα dostinex (αν το λεω σωστα)

Μου ειπε να παρω για 2 μερες μισο το πρωι και μισο το βραδυ και για σιγουρα αυτος συστηνει επαναληψη μετα απο μια βδομαδα..

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν ειναι απαραιτητο να κανω επαναλειψη μετα απο μια βδομαδα ....ή αν ειναι υπερβολικο

δεν εχω ακουσει αλλη φορα να γινεται επαναληψη...

Σας εχει συμβει?Εχετε παρομοια εμπειρια?

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

αγλαια ,κριστινα..θα χρειαστώ αλλη μια φορα την βοηθεια σας.

θελω να αποθηλάσω.

το προγραμμα μας εχεις ως εξεις-

κανω 5 με 6 15λεπτες αντλήσεις την ημερα σταθερα τον τελευταιο 1.5 μηνα χωρις να βαζω την μικρη στο στηθος μιας και δεν κατάφερα να θηλασω.

βγαζω γυρω στα 1000-1300μλ την ημερα κ κανω τράπεζα γάλακτος.

τι πρεπει να κανω για να αποθηλάσω φυσικα?

γινετε να αποθηλάσω μεχρι το τελος μαιου?

επισης να σας πω οτι θελω μεχρι τοτε να βαλω στην κατάψυξη οσο πιο πολυ γαλα μπορω.

τι λετε να κανω?

ποσα μλ ξενο μπορω να της δινω την ημερα χωρις να χαθουν τα οφέλη του μητρικου?

ευχαριστω

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...