Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω για την ααμεση απαντηση γιατι το θεμα "καιει" :D

απαντηση? επειδη σκαει κυριολεκτικα στο κλαμα, θα μου την εφερναν στο γραφειο ή θα πηγαινα σπιτι αλλα αυτο δε μπορει να συνεχιστει... εχω προβλημα πολλες φορες....

(θα παω να δω στο τοπικ που αναφερεις για τη δουλεια εννοειται...)

Aυτη η ιστορια συμβαινει εδω κ δυο βδομαδες που παω για δουλεια, απλα στην αρχη τη μια βδομαδα μου την εφερναν καθε μερα κ τη θηλαζα στο γραφειο ή πηγαινα εγω σπιτι, βλεπετε ειμαστε επαρχια κ τα πραγματα ειναι πιο χαλαρα... Απλα ετρωγε μονο 1 φορα πχ στις 11.30 ενω αν δε δουλευα μπορει να τρωεγε οποτε γθελε οποτε αυτο κ μονο την εκνευρισε φανταζομαι... κ την επομενη βδομαδα ξεκινησε ο αγωνας με μπιμπερο κλπ, το θεμα ομως ειναι οτι η μπεμπα δε ξυπνησε ποτε το βραδυ για να φαει, δοξα το θεο για μενα, απλα ολη μερα ειχα το νου μου κ αφου σχολαγα της προσφερα στηθος καθε 1,5 -2 ωρες και εκεινη ετρωγε προφανως για να αναπληρωσει τα γευματα της κι ετσι τα βραδια ημασταν μια χαρα... Δεν μου το ειπε κανεις να το κανω, απλα ετσι το σκεφτηκα σωστο... Ειχα κ ολους να με λενε τρελη που θελω να μπουκωνω συνεχεια το παιδι να φαει!!!!!!!! Γενικως ο θηλασμος ειναι δυσκολος οταν εχεις πολλους συμβουλους που θελουν να "βοηθησουν"!!!!!!!!

Αυτο σκεφτομαι κι εγω παντως, αφου φτασαμε ως εδω κριμα να μη τα καταφερουμε... Αφου κ το κουταλακι της αρεσε αρκετα κ το δεχτηκε πολυ καλα, νομιζω μολις ξεκινησει κρεμουλες θα της αρεσει πολυ και δε θα χουμε αλλο γκρινιες.... Απλα εχουμε 3 βδομαδες ακομα... αλλα θα πω στη παιδιατρο να της δωσουμε 1βδομαδα πριν κλεισει 6 οποτε μενουν 2 βδομαδες....

Αν αντεχω καλυτερα να μη βγαζω καθολου με το χερι κ οτι τρεξει στα επιθεματα? ή θα χω προβλημα με το πρηξιμο??????

κ λες σιγουρα το στηθος θα συνηθισει το σαβ/κο να χει γαλα κ τη δευτερα να σταματαει? γιατι ηδη μου φαινεται δεν ειχα κ τοοοσο γαλα χτες κ της εδωσα λιγο με το μπουκαλι......

μήπως να ξεκινούσατε λίγο πιο νωρίς τις στερεές τροφές ώστε να τρώει κάτι την ώρα που λείπεις?? κανά ρυζάλευρο ίσως...δεν λέω ότι είναι ό,τι καλύτερο, αλλά για να μην αγχώνεσαι και εσύ όταν είσαι στη δουλειά...

και αποθηλασε επιτελους!

irida85 και η σύριγγα ίσως βοηθήσει περισσότερο από το κουταλάκι μέχρι να δεις τι θα κάνεις, δηλαδή αντί για κουταλάκι να δοκιμάσετε να το δίνεται με μια σύριγγα (χωρίς την βελόνα) ίσως να είναι γρηγορότερο έτσι και να πίνει μεγαλύτερη ποσότητα από το γάλα σου :-P

Ευχαριστω για την ααμεση απαντηση γιατι το θεμα "καιει" :D

απαντηση? επειδη σκαει κυριολεκτικα στο κλαμα, θα μου την εφερναν στο γραφειο ή θα πηγαινα σπιτι αλλα αυτο δε μπορει να συνεχιστει... εχω προβλημα πολλες φορες....

(θα παω να δω στο τοπικ που αναφερεις για τη δουλεια εννοειται...)

Aυτη η ιστορια συμβαινει εδω κ δυο βδομαδες που παω για δουλεια, απλα στην αρχη τη μια βδομαδα μου την εφερναν καθε μερα κ τη θηλαζα στο γραφειο ή πηγαινα εγω σπιτι, βλεπετε ειμαστε επαρχια κ τα πραγματα ειναι πιο χαλαρα... Απλα ετρωγε μονο 1 φορα πχ στις 11.30 ενω αν δε δουλευα μπορει να τρωεγε οποτε γθελε οποτε αυτο κ μονο την εκνευρισε φανταζομαι... κ την επομενη βδομαδα ξεκινησε ο αγωνας με μπιμπερο κλπ, το θεμα ομως ειναι οτι η μπεμπα δε ξυπνησε ποτε το βραδυ για να φαει, δοξα το θεο για μενα, απλα ολη μερα ειχα το νου μου κ αφου σχολαγα της προσφερα στηθος καθε 1,5 -2 ωρες και εκεινη ετρωγε προφανως για να αναπληρωσει τα γευματα της κι ετσι τα βραδια ημασταν μια χαρα... Δεν μου το ειπε κανεις να το κανω, απλα ετσι το σκεφτηκα σωστο... Ειχα κ ολους να με λενε τρελη που θελω να μπουκωνω συνεχεια το παιδι να φαει!!!!!!!! Γενικως ο θηλασμος ειναι δυσκολος οταν εχεις πολλους συμβουλους που θελουν να "βοηθησουν"!!!!!!!!

Αυτο σκεφτομαι κι εγω παντως, αφου φτασαμε ως εδω κριμα να μη τα καταφερουμε... Αφου κ το κουταλακι της αρεσε αρκετα κ το δεχτηκε πολυ καλα, νομιζω μολις ξεκινησει κρεμουλες θα της αρεσει πολυ και δε θα χουμε αλλο γκρινιες.... Απλα εχουμε 3 βδομαδες ακομα... αλλα θα πω στη παιδιατρο να της δωσουμε 1βδομαδα πριν κλεισει 6 οποτε μενουν 2 βδομαδες....

Αν αντεχω καλυτερα να μη βγαζω καθολου με το χερι κ οτι τρεξει στα επιθεματα? ή θα χω προβλημα με το πρηξιμο??????

κ λες σιγουρα το στηθος θα συνηθισει το σαβ/κο να χει γαλα κ τη δευτερα να σταματαει? γιατι ηδη μου φαινεται δεν ειχα κ τοοοσο γαλα χτες κ της εδωσα λιγο με το μπουκαλι......

Έχω μια υποψία ότι την αφήνουν να πεινάσει πολύ και να κλάψει πολύ και είναι ήδη εκνευρισμένη, όταν της δίνουν το μπιμπερό, οπότε αυτό θα δυσκολεύει τα πράγματα. Το σκέφτομαι αυτό γιατί λένε ότι μπουκώνεις το μωρό, άρα μπορεί να την αφήνουν να κλάψει "καλά", για να την ταΐσουν. Εφόσον το μωρό έτρωγε πολύ συχνά, μια πρόταση είναι να αφήνεις το γάλα σε πολλές μικρές μερίδες, ώστε να της δίνουν ανά δίωρο ή συχνότερα και να δουν πώς αντιδρά το μωρό.

Αν δεις ότι οι βρεγμένες πάνες σας δεν είναι αυτές που πρέπει, πρόσθεσε νυχτερινούς θηλασμούς, ώστε να μην κινδυνεύσει το μωρό από υποσιτισμό, ούτε η γαλουχία να μειωθεί.

Αν δέχεται το τάισμα του γάλακτος με το κουτάλι, έτσι να συνεχίσουν να το δίνουν δοκιμάζοντας πότε-πότε και το μπιμπερό.

Σχετικά με το να βγάζεις στη δουλειά, εξαρτάται από σένα. Τα επιθέματα κρατούν πολλή υγρασία και μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα. Ενώ αν πας 5 λεπτά στην τουαλέτα και βγάλεις 1-2 κουταλιές γάλα, μάλλον το στήθος σου δεν θα στάζει μετά και ίσως σε λίγες μέρες/εβδομάδες να απαλλαγείς από τα επιθέματα. Από την άλλη, αυτό το μικρό ερέθισμα λειτουργεί θετικά ως προς τη γαλουχία σου. Αν αποφασίσεις να μη βγάζεις, φρόντιζε να αλλάζεις τα επιθέματα συχνά και άμα νιώσεις δυσφορία, θα βγάλεις άμεσα λίγο γάλα, για να αποφύγεις φραγμένους πόρους και μαστίτιδα.

Το στήθος αυξάνει ή μειώνει τη γαλουχία ανάλογα με το ερέθισμα που δέχεται. Αν το σαββατοκύριακο θηλάζεις συχνά, αυτό σου αυξάνει την παραγωγή. Τις καθημερινές που δεν θηλάζεις πχ για ένα 8ωρο, αυτό σου μειώνει την παραγωγή. Οπότε, αν θες να διατηρήσεις τη γαλουχία πιο εύκολα, θηλάζεις ελεύθερα και ανεμπόδιστα όποτε είσαι με το μωρό. Δηλαδή, το στήθος δεν προγραμματίζεται, ας πούμε, σε μια αυτόματη περιοδική αύξηση της γαλουχίας, αλλά ανταποκρίνεται στο επιπλέον ερέθισμα που παίρνει, όποτε κι αν είναι αυτό.

Αν το μωρό σου δεχτεί το μπιμπερό σύντομα, ίσως να μη χρειαστεί να εισάγεις τις στερεές νωρίτερα. Γενικά, σε ένα μωρό που δεν είναι έτοιμο για στερεές, αν πρέπει να αντικαταστήσουμε θηλασμούς, τότε δίνουμε ξένο γάλα και όχι τροφές, οπότε πάλι το θέμα επιστρέφει στον τρόπο ταΐσματος.

Αν υποθέσουμε ότι το μωρό δεν δεχτεί άμεσα τις τροφές ή τρώει μικρές ποσότητες, πάλι πρέπει να βρεθεί τρόπος να παίρνει το γάλα (εκτός αν, όπως ανέφερα, κάνει το ίδιο υπομονή και σε περιμένει νηστικό, οπότε αναπληρώνεις εσύ όταν επιστρέφεις). Οπότε χρειάζεται υπομονή από όλους. Το μωρό θα ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα αν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

πολυ χρησιμες οι απαντησεις σας πραγματικα!

Αν αποφασίσεις να μη βγάζεις, φρόντιζε να αλλάζεις τα επιθέματα συχνά και άμα νιώσεις δυσφορία, θα βγάλεις άμεσα λίγο γάλα, για να αποφύγεις φραγμένους πόρους και μαστίτιδα.

αρα υπαρχει και αυτος ο κινδυνος ε?

οπως λες amaretto ειτε βγαζω γαλα ειτε πινει ξενο το προβλημα ειναι το ιδιο, με ποιο τροπο θα τη καταφερουν να το πιει... με τη συριγγα ειναι πολυ δυσκολο που ειπε η AGE γιατι αυτες οι μικρες χωρανε μονο 5 μλ αλλα δε χανουμε τιποτα να δοκιμασουμε...

παμε παρακατω λοιπον, επειδη δε θελω να βγαζω με το θηλαστρο, νομιζω οτι ηδη αρκετα τη θηλασα (παρολο που αν δε δουλευα θα συνεχιζα να τη θηλαζω ασυζητητι) τωρα σκεφτομαι οτι ειναι καλη ευκαρια να αποθηλασω γιατι να σας πω βρε κοριτσια δεν αντεχω επισης να φτασει 1,5 χρονο και να κρεμεται απο πανω μου ακομα, θελω να μπορω να λειψω κ να μην εχω αυτη την εννοια....

αρα η διαδικασια ειναι αυτη? κοβω το πρωινο γευμα που με επειγει, μετα το απογευματινο, μετα αφηνω γευματα μονο πρωι βραδυ ας πουμε????? καπως ετσι παει?????? και σε τι διαστημα κοβουμε τα γευματα για να μην της ερθει αποτομο???????

παντως απο πανες δεν εχουμε προβλημα κανενα, βρεχει πολλεεεεεεες πανες και τα "κανει" αρκετα συχνα μεσα στη μερα!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

ξεχασα... λενε οτι αυτο το ανθος ορυζης αν το λεω καλα που γινεται με μητρικο αγλα μονο εινια πιο καλο για να περασουμε στις στερες τροφες λιγο νωριτερα... το ξερετε? τι λετε γιαυτο???

WLFfp2.png XI11p2.png

Εγώ είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα πίνει άλλο γάλα και απλά πρόσφερα που και που φρέσκο. Έπινε ένα φλυτζανάκι του καφέ. Ένα απόγευμα όταν ξύπνησε ζήτησε μόνος του γαλατάκι με μπισκοτάκι και ήπιε ένα φλυτζάνι του τσαγιού. Τότε άρχισα να του δίνω γαλατάκι με μπισκοτάκι πριν το βραδυνό θηλασμό (με το κουτάλι, μπιμπερό δεν παίρνει). Μια μέρα είχε πιεί μια ολόκληρη κούπα (250 μλ) και τον άφησα απλά στο κρεβάτι του, ανοίξαμε το "μουσικό κουτί", του μιλούσα και αποκοιμήθηκε με χαμόγελο σε 5-10 λεπτά!!! Από τότε δεν έχει ξαναζητήσει στήθος για να κοιμηθεί και κοιμάται σε 3-5'!!!

Ξυπνάει μια στις 5 το πρωί (από 9:30-10 που κοιμάται) και πιπιλίζει. Αυτό δεν ξέρω πώς θα το σταματήσουμε.

Έχω λίγες τύψεις μόνο για τα μπισκοτάκια, αλλά προσπαθώ να του βάζω μόνο 2-3 το πολύ , από τα παιδικά που είναι πολύ μικρά ζωάκια, μετά ξεχνιέται και πίνει και χωρίς μπισκότο.

Πάντως η συμπεριφορά του με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί είχα απογοητευτεί που δεν έκοβε τον θηλασμό των 5:00 π.μ. και απλά σκέφτηκα "πάρ'το αλλιώς"...

οταν λες γαλα με μπισκοτο εννοεις οτι το κοβεις κομματια και το ριχνεις μεσα και το τρωει με κουταλι ή το κραταει στο χερι?

οπως λες amaretto ειτε βγαζω γαλα ειτε πινει ξενο το προβλημα ειναι το ιδιο, με ποιο τροπο θα τη καταφερουν να το πιει... με τη συριγγα ειναι πολυ δυσκολο που ειπε η AGE γιατι αυτες οι μικρες χωρανε μονο 5 μλ αλλα δε χανουμε τιποτα να δοκιμασουμε...

υπάρχουν και μεγαλύτερες των 5 μλ ρώτα στο φαρμακείο την σύριγγα την πρότεινα ως εναλλακτική του κουταλιού νομίζω ότι θα είναι γρηγορότερη από το κουταλάκι σαφώς και το μπιμπερό είναι γρηγορότερο άλλα μέχρι να το δεχθεί δοκίμασε και αυτό μπας και ....:-D

argyraki για πες μας πως αρχισε να κοιμαται με αλλο τροπο εκτος στηθους?Ουτε εμενα πινει τιποτα αλλο. Αν κανω πως τον βαζω στην κουνια και οχι στο στηθος τιναζεται ορθιος και γινεται μπλε απο το κλαμα και κοβει την αναπνοη του. Τι τραγουδακια να πω? Ουτε εγω δεν θα ακουω τη φωνη μου ετσι οπως πλανταζει!

Καλή σου μέρα.

Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό.Μόνο που κάποιες φορές πιο παλιά ο άντρας μου τον είχε όρθιος και τον χόρευε ακούγοντας cd με νανουρίσματα.Δεν πετύχαινε πάντα γιατί μπορεί να με έβλεπε και να έκλαιγε ζητώντας στήθος (άσε που σαν μέθοδος ήταν πολύ κουραστική).

Από εκεί και πέρα ποτέ δεν τον πίεσα, όταν ήθελε στήθος πάντα του το έδινα.

Τώρα όμως η επικοινωνία έχει αλλάξει. Τον θηλάζω πριν κοιμηθεί και αφού τον βλέπω κάποια στιγμή να σταματάει να θηλάζει με μανία και μια να θηλάζει μια να γυρνάει το κεφάλι του να ασχοληθεί με κάτι που έχει δίπλα του, καλύπτω το στήθος μου και του λέω: "τώρα το γάλα της μαμάς πάει για νάνι". Αλλες φορές το δέχεται αβίαστα άλλες γκρινιάζει. Εκεί όμως είμαι πολύ αποφασισμένη και είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το δικό του και παραιτείται. Από εκεί και πέρα βοήθησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ο μπαμπάς. Το πήρε πατριωτικά και του έλεγε παραμυθάκια παραποιώντας τα και χρησιμοποιούσε λόγια που ξέρει να λέει και να κάνει ο μικρός. Σίγουρα το παιδί πρέπει να είναι ήρεμο και χαλαρό για να το ευχαριστηθεί και αυτό.Οταν έβλεπε ότι ο μικρός άρχιζε να βυθίζεται στον ύπνο άλλαζε την χροιά της φωνής του - μπορώ να σου πω ότι πολλές φορές έχω νανουριστεί και εγώ. Μην σου πω ότι μέσα από παραμύθια πέταγε και διάφορα νέα της ημέρας γιατί και με τόσο μειωμένο χρόνο πότε να τα συζητήσουμε. Θέλω να πω ότι σαν διαδικασία έγινε πολύ ευχάριστη για όλους μας και νομίζω ότι αυτό το εισέπραξε ο μικρός .Σημειωτέον ότι κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μας - ίσως τις πρώτες 2-3 ώρες που κοιμάται βαθιά να τον βάλω δίπλα στο παρκοκρέβατο ίσως και όχι.Τα βράδυα ξυπνάει από 2-7 φορές κάποιες φορές του λέω:"κάνει νάνι το γάλα" και στον ύπνο του αντιδρά άσχημα αλλά στο τέλος κοιμάται πάλι. Βέβαια πολλές φορές υποκύπτω και εγώ γιατί μες τον ύπνο μου βαριέμαι να το διαπραγματευτώ. Ελπίζω όμως και μπορώ να σου πω ότι δεν ξέρω πότε αλλά κάποια στιγμή θα ζητάει να κοιμηθεί μόνος του στην κούνια στο δωμάτιο του. Το τελευταίο σου το λέω για να το ακούω και να παίρνω κουράγιο - χα χα - γιατί μου αρέσει να ονειρεύομαι

P5orp3.png fGvTp3.png

Χεχε μακαρι! Απο το στομα σου και στου θεου ταυτι που λενε! Ααααααααχ εμας ο μπαμπας ειναι πολυ κουρασμενος για να ασχοληθει.

Μετα τη συζητηση εδω στο φορουμ ειπα χθες να κανω μια προσπαθεια αφου θηλασε και δεν τον πηρε ο υπνος να τον βαλω στην κουνια. ΝΤΑΝ ελατηριο ο δικος σου επανω ξανα κατω εγω ταχα μου τον γαργαλαω και παιζουμε ΝΤΑΝ ελατηριο ο δικος σου ορθιος. Κι αφου το καναμε αυτο ισαμε 30 φορες και ειχε αρχισει να κλαιει και να οδειρεται και να σπαραζει υπεκυψα και ξαναεβαλα στηθος. Δε βλεπω φως στο τουνελ.....

Διαφημίσεις

Χεχε μακαρι! Απο το στομα σου και στου θεου ταυτι που λενε! Ααααααααχ εμας ο μπαμπας ειναι πολυ κουρασμενος για να ασχοληθει.

Μετα τη συζητηση εδω στο φορουμ ειπα χθες να κανω μια προσπαθεια αφου θηλασε και δεν τον πηρε ο υπνος να τον βαλω στην κουνια. ΝΤΑΝ ελατηριο ο δικος σου επανω ξανα κατω εγω ταχα μου τον γαργαλαω και παιζουμε ΝΤΑΝ ελατηριο ο δικος σου ορθιος. Κι αφου το καναμε αυτο ισαμε 30 φορες και ειχε αρχισει να κλαιει και να οδειρεται και να σπαραζει υπεκυψα και ξαναεβαλα στηθος. Δε βλεπω φως στο τουνελ.....

Ο δικός μου από 11 μηνών μέχρι 14 περίπου (δεν θυμάμαι ακριβώς) θήλαζε όοοοολλλοοοοο το βράδυ ακατάπαυστα με 3λεπτα δαλλείματα. Ηταν η χειρότερη φάση του θηλασμού.Εκεί έχασα και το παιχίδι με το κρεβάτι μας που δεν ήθελα με τίποτα να κοιμάται μαζί μας αλλά ήταν αδύνατο να μπει στην κούνια. Είμαι πολύ υπομονετικός άνθρωπος και η υπομονή με βοήθησε να την ξεπεράσω αυτή τη φάση.Από τότε όπως σου είπα άλλοτε ξυπνάει 2 φορές το βράδυ, άλλοτε 7φορές (έχει τώρα τις τελευταίες 5 μέρες). Εγώ όμως ελπίζω...

P5orp3.png fGvTp3.png

Σε θαυμαζω! Ειλικρινα μαυτα που μου λες μου δινεις κουραγιο γιατι νομιζα οτι μονο εγω ειμαι η ¨ατυχη¨ σαυτον τον πλανητη που περναω τετοια. Εμεις αυτη τη φαση που λες την περασαμε πιο παλια τωρα τη νυχτα κοιμαται στις 10 θα ξυπνησει 2-3 φορες και τελικα θα ξυπνησει στις 6:30. Δεν τον πηρα στο κρεββατι ποτε παρα μονο 3-4 βραδια οποτε ηταν αρρωστος. Τη μερα θα θηλασει αλλες 4 φορες. Πως μας βλεπεις? Θα καταφερουμε αραγε να αποθηλασουμε ποτε αναρρωτιεμαι....

γιατί δεν δοκιμάζεις μια μεσοβέζικη λύση, δηλαδή αφού θηλάσει να τον αφήσεις στο κρεβάτι σας και να τον απασχολήσεις με κάποιο από αυτά τα παιχνίδια που παίζουν μουσική και ρίχνουν εικόνες στο ταβάνι ή με κάποιο βιβλίο μέχρι να τον πάρει ο ύπνος και μετά τον βάζεις στο κρεβάτι του.

Το πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει και με την δικιά μας εμπειρία στον αποθηλασμό ήταν ότι δεν ξέρουν τρόπους να νανουρίσουν τον εαυτό τους δεν μπορούν να κοιμηθούν μόνα τους και είναι φυσιολογικό αφού μέχρι τώρα το β@#$ μας ήταν η πιπίλα τους.

Πάντως και την δικιά μου που έχει αποθηλάσει πλέον εντελώς ακόμα στο κρεβάτι μας την κοιμίζω και μετά την μεταφέρω στην κούνια 4 στις 6 φορές είναι τόσο κουρασμένη που ούτε βιβλίο δεν μου ζητάει να της διαβάσω.

Όσο και να τα "ακούω" από καλοθελητές για τον τρόπο που κοιμάται το ζητούμενο για μένα είναι να κοιμάται εύκολα και γρήγορα το να την βάλω στην κούνια της από την μία μέρα στην άλλη και να υποστώ όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η μεγάλη αλλαγή για την μικρή μου είναι κάτι που θέλω να το αποφύγω, στο κάτω κάτω της γραφής κάποια στιγμή θα μάθει να κοιμάται και μόνη της στην κούνια (όταν θα έχω το κουράγιο να το προσπαθήσω ας πούμε):mrgreen::mrgreen:

Συμφωνω οτι το ζητουμενο ειναι να τα κοιμησουμε οσο γινεται πιο ευκολα για μας κι ασε τους αλλους να λενε οτι κανουμε λαθος! Ποσο με εκνευριζει αυτη η λεξη οταν αναφερεται σε ανατροφη παιδιου. Η καθε μανα ξερει το παιδι της και κανει αυτο που πιστευει καλυτερο.

Το εχω καταλαβει κι εγω οτι το προβλημα ειναι οτι δεν ξερει πως να χαλαρωσει μονος του αλλα ΔΕΝ καθεται ξαπλωτος με τιποτα για να μπορεσω να δοκιμασω να πω ενα παραμυθι. Κι αν βαλω μουσικη θα λυσσαξει να δει απο που ερχεται και να το πιασει πχ. το cd-player. Εχω ενα φεγγαρακι που κανει μουσικη και του το δινω να το κραταει αλλα μετα απο 3 δευτερ. το αφηνει και ΝΤΑΝ ορθιος σου σπαει τα νευρα.....

Σε θαυμαζω! Ειλικρινα μαυτα που μου λες μου δινεις κουραγιο γιατι νομιζα οτι μονο εγω ειμαι η ¨ατυχη¨ σαυτον τον πλανητη που περναω τετοια. Τη μερα θα θηλασει αλλες 4 φορες. Πως μας βλεπεις? Θα καταφερουμε αραγε να αποθηλασουμε ποτε αναρρωτιεμαι....

Λες ότι θαυμάζεις εμένα αλλά σε λίγο καιρό θα βλέπεις τα κατορθώματα του Χαρούλη σου και θα καταλάβεις ποιόν πρέπει να θαυμάζεις.

Τη μερα θα θηλασει αλλες 4 φορες. Πως μας βλεπεις? Θα καταφερουμε αραγε να αποθηλασουμε ποτε αναρρωτιεμαι....

Ρωτάς εμένα; Σάμπως εγώ έχω αποθηλάσει - χαχαχα. Τις ίδιες ανησυχίες με σένα έχω.

Κάτι πάλι που έχει αλλάξει τώρα που μεγάλωσε λίγο είναι ότι το απόγευμα που θα μου ζητήσει έτσι άσχετα να θηλάσει του λέω ότι θα του δώσω γάλα όταν θα έχει έξω σκοτάδι και θα πάμε για ύπνο. Το καταλαβαίνει και συμβιβάζεται.

Βέβαια αν φοράω ένα πιο βαθύ ντεκολτέ ορμάει πάνω μου και φωνάζει:γάλα, γάλα!!!και χώνει τα χέρια του μέσα στο στήθος μου

Και σκέφτομαι τώρα το καλοκαίρι πώς θα κυκλοφορώ στην παραλία με το μαγιό που θα με ξεγυμνώνει και θα γίνομαι ξεφτίλα. Εχει καμία σας καμία συμβουλή για την παραλία;

P5orp3.png fGvTp3.png

Διαφημίσεις

Βέβαια αν φοράω ένα πιο βαθύ ντεκολτέ ορμάει πάνω μου και φωνάζει:γάλα, γάλα!!!και χώνει τα χέρια του μέσα στο στήθος μου

Και σκέφτομαι τώρα το καλοκαίρι πώς θα κυκλοφορώ στην παραλία με το μαγιό που θα με ξεγυμνώνει και θα γίνομαι ξεφτίλα. Εχει καμία σας καμία συμβουλή για την παραλία;

Ωχ εχεις δικιο! Τι θα κανουμε? Κι εμενα οποτε με βλεπει βαζει χερια δε μιλαει ακομα αλλα σηκωνει μπλουζα ή ξεχειλωνει το ντεκολτε! ποπο τωρα που το λες το σκεφτηκα τι θα κανουμε στην παραλια????????????

Ωχ εχεις δικιο! Τι θα κανουμε? Κι εμενα οποτε με βλεπει βαζει χερια δε μιλαει ακομα αλλα σηκωνει μπλουζα ή ξεχειλωνει το ντεκολτε! ποπο τωρα που το λες το σκεφτηκα τι θα κανουμε στην παραλια????????????

........τις Σουηδέζες?? :mrgreen::mrgreen: do not worry:mrgreen::mrgreen: έχει τόοοση άμμο η παραλία που εύκολα θα αποσπαστεί η προσοχή τους από το μεμέ........ (ελπίζω γιατί και εμένα ακόμα όταν βλέπει το στήθος μου φωνάζει λαλαακιιιιιι):roll::roll:

Στην παραλία ήταν η καλύτερή μου τράβαγα λίγο το μαγιό δεξιά και έτοιμο το γαλατάκι. Και σιγά μην κολλήσω εγώ να θηλάσω το παιδί μου όταν οι άλλες τα βγάζουν φόρα παρτίδα για να κάνουν ομοιόμορφο μαύρισμα (και καλά κάνουν δεν το λέω με επικριτική διάθεση ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα) . Άσε που δεν φαίνεται και τίποτα (μπαίνει το κεφάλι μπροστά). Γενικά στην πορεία της μικρής κατάλαβα ότι το απαγορευμένο την τραβάει σαν μαγνήτης και κολλάει ενώ άμα ξέρει ότι ζητάει και η μαμά δίνει χωρίς κάποια έμφαση το ξεχνάει και ασχολείται με άλλα πράγματα (δεν της προκαλεί το ενδιαφέρων δεν υπάρχει κάποια αντίδραση άρα θα διασκεδάσει αλλιώς την ώρα της) ακόμα και να ζητήσει ο θηλασμός κρατάει πολύ λίγο και μετά πάλι πίσω στο νερό και στα κουβαδάκια.....

Εχει καμία σας καμία συμβουλή για την παραλία;

Ναι. Δεν χρειάζεται να ξεπλένεις το στήθος, εκτός αν έχει προηγηθεί αμμόλουτρο! :mrgreen:

Τι ανάγκη έχω; το παιδί μου θηλάζει ΜΟΝΟ 4-5 φορές τη μέρα! :lol: :lol: :lol:

Πέρυσι τέτοιο καιρό θήλαζε τουλάχιστον 8-9 και πρόπερσι 16! Προβλέπω για του χρόνου να πέσουμε στις 2-3. :mrgreen:

Ναι. Δεν χρειάζεται να ξεπλένεις το στήθος, εκτός αν έχει προηγηθεί αμμόλουτρο! :mrgreen:

Εμένα ο μικρός μου μια φορά που ήμασταν στην παραλία, όταν ήταν 4 μηνών, πείνασε κι εγώ μόλις είχα βγει απ' τη θάλασσα. Έκανα ένα βιαστικό ντουζ και τον έβαλα στο στήθος... ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΓΚΡΙΜΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Είχε μείνει φαίνεται λίγο αλατάκι και ο κακομοίρης το 'φτυσε με τη μία και με κοίταξε με τέτοια απορία σαν να λεγε: "τι είν' τούτο ρε μάνα;:shock:"

Ακόμη γελάω όταν το σκέφτομαι:-D:grin::-D

Πάντως για το τράβηγμα που 'λετε, εγώ δεν το έχω ζήσει. Όταν θέλει να θηλάσει, έρχεται κοντά μου και μου το δείχνει με το δαχτυλάκι του. Τον ρωτάω αν θέλει γάλα κι επειδή δεν λέει ακόμα "ναι" κάνει κάτι σαν βηχαλάκι :DΠολύ γέλιο!

Εμεις επειδη θηλαζουμε σε ενα καναπεδακι διπλα στο κρεββατι του οποτε θελει να θηλασει απλωνει τα χερια να τον παρω αγκαλια και με καθοδηγει στο δωματιο του και μου δειχνει τον καναπε!!!! Φυσικα οπως ειπαμε σε ανοιχτο ντεκολτε βουταει καυευθειαν!

:mrgreen::mrgreen:

Πάντως την πρώτη χρονιά που δεν ήταν ούτε 3 μηνών έκανε αυτό που γράφει και η sonar παραπάνω την ξένισε το αλάτι οπότε έκανα ντουζ πρίν .......την δεύτερη χρονιά που ήταν 14 μηνών δεν καταλάβαινε τίποτα τι αλάτια τι άμμος........ ούτε και αυτοί που μας βλέπανε βεβαία κατάλαβαν τίποτα, είχα ρίξει και ένα σεντονάκι από πάνω μάλιστα μια κυρία που πέρασε από δίπλα μου σχολίασε .....α.......κουράστηκε το καημένο είναι και δραστήριο (την χάλασε που έκανε φασαρία).... όχι της λέω το καημένο θηλάζει......τιιιιιιι αυτή περπατάει...... μασάει της λέω κιόλας ......που είναι το πρόβλημα..........:roll::roll:

Τι ανάγκη έχω; το παιδί μου θηλάζει ΜΟΝΟ 4-5 φορές τη μέρα! :lol: :lol: :lol:

Πέρυσι τέτοιο καιρό θήλαζε τουλάχιστον 8-9 και πρόπερσι 16! Προβλέπω για του χρόνου να πέσουμε στις 2-3. :mrgreen:

δηλώνω οπαδός!!!!! αν και η μικρή μου μέσα στην ημέρα θηλάζει 4 φορές (παραπάνω αν και προσφέρω δεν θέλει -μου την λέει κι ολας - " μετά μαμά ή κάτσε καλά....όχι τώρα:mrgreen::mrgreen:) τη νύχτα δεν μετράω μπορεί να είναι από 1-3. καλά που μου το είπες γιατί είχα αρχίσει να σκέφτομαι ότι κάνουμε ίσως πολλά γεύματα θηλασμού για την ηλικία της και ότι αυτή μου η τάση να προσφέρω (αν δεν προσφέρω δεν θυμάται ότι πεινάει ούτε φαί ούτε βυζί ζητάει) την κρατάει πίσω αλλά και πάλι όταν δεν θέλει το λέει οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ....τσπ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...