Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ποια γαλατα νομιζετε οτι ειναι πιο ευπροσδεκτα? ειναι αναλογα το παιδι?

και ποια ωρα να τους βαζω να προσπαθουν να δωσουν το ξενο γαλα?

παντως εχθες πηγα στο μπανιο και εβγαλα λιγο γαλα με το χερι για να αποσυμφορηστω και εκλαιγε η καρδια μου..ενοιωθα σα να χυνα αιμα..κριμα τοσο γαλα χαμενο..

προφανως δεν ειμαι ετοιμη να αποθηλασω αλλα πρεπει να πολεμησω τον εαυτο μου για να φθασω εκει μεχρι το φθινοπωρο..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλό θα ήταν εν ώρα απουσίας σου, αλλά αυτό εξαρτάται και από το παιδί η δικιά μου δεν έδινε δεκάρα αν ήμουν σπίτι ή όχι. Αν και στην αρχή το γάλα αγελάδας το ζήταγε μόνο από τον μπαμπά ίσως γιατί έτσι το είχε συνδέσει.

Και στην αρχή δοκιμαστικά σε άσχετες ώρες προσφέρετε χωρίς πίεση, ίσως σε καινούργιο ποτηράκι "διαβάζεται" τις εικόνες και τέτοια θεατρικά έτσι ώστε να μπει στην διαδικασία, αν "ζηλεύει" και ζητάει αυτά που τρώτε να κάνει ας πούμε ότι πίνει ο μπαμπάς ή η γιαγιά ακόμα και εσύ......... :roll: καλή συνέχεια και υπομονή :P

παντως εχθες πηγα στο μπανιο και εβγαλα λιγο γαλα με το χερι για να αποσυμφορηστω και εκλαιγε η καρδια μου..ενοιωθα σα να χυνα αιμα..κριμα τοσο γαλα χαμενο..

προφανως δεν ειμαι ετοιμη να αποθηλασω αλλα πρεπει να πολεμησω τον εαυτο μου για να φθασω εκει μεχρι το φθινοπωρο..

αφού δεν είσαι και έτοιμη:P (θα ήμαστε ποτέ?:roll:) νωρίς δεν είναι να αρχίζεις από τώρα για το φθινόπωρο ?? κρίμα είναι..........

Άλλο να δεχθεί το ξένο γάλα αυτό το καταλαβαίνω, άλλα γιατί να κόψεις από τώρα θηλασμούς (διακινδυνεύοντας και την παραγωγή σου) αν ο στόχος σου είναι ας πούμε ο Σεπτέμβρης??

Εγώ αποθήλασα σε ένα ενάμιση μήνα (άλλα ήταν ειδική περίπτωση και σαφώς μεγαλύτερο το παιδί άρα και ευκολότερο).

Ας μας πούνε και οι εμπειρότερες πόσος είναι ο μέγιστος χρόνος που χρειάζεται/μπορεί για να αποθηλάσει ένα παιδάκι.

εγώ ξεκίνησα με advance επειδή τρώει τα ίδια γιαουρτάκια..

το πλήρες δεν το έπινε και της πήρα αυτό με λιγότερη λακτόζη επειδή μου είπαν ότι είναι πιο ελαφρύ και μοιάζει με το μητρικό...

ούτε αυτό στην αρχή το έπινε, με τον καιρό το συνήθισε

δεν νομίζω ότι έχει σχέση πάντως πολύ τι γάλα θα πάρεις...

και αποθηλασε επιτελους!

εγώ πάντως δεν έχω αποθηλάσει..θηλάζει συνέχεια όταν είμαι σπίτι, γιατί δεν το έχω πάρει απόφαση όπως εσύ...

απλά της έχω εισάγει και το άλλο γάλα στην διατροφή της, για να είμαι έτοιμη όταν αποφασίσω...

νομίζω ότι και εσένα αυτός είναι ο στόχος σου καταρχήν...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

εγώ πάντως δεν έχω αποθηλάσει..θηλάζει συνέχεια όταν είμαι σπίτι, γιατί δεν το έχω πάρει απόφαση όπως εσύ...

απλά της έχω εισάγει και το άλλο γάλα στην διατροφή της, για να είμαι έτοιμη όταν αποφασίσω...

νομίζω ότι και εσένα αυτός είναι ο στόχος σου καταρχήν...

ναι ειναι στοχος μου...μηπως ειναι οντως νωρις να κοψω και τον μεσημεριανο θηλασμο? Να το επιχειρησω ισως μετα απο κανα μήνα αφού θέλω να το επιτύχω στη διάρκεια του καλοκαιριού ή απλά αυτή τη στιγμή εφευρίσκω δικαιολογίες για να κρύψω την ανετοιμότητα μου πίσω απότο δάκτυλο μου?

νομίζω πως ναι..τα ίδια κάνω και εγώ ;)

κατσε.. το ναι που παει? στο ότι είναι νωρίς να προχωρησω στην διακοπή γευμάτων ή στο οτι κοροιδεύω τον εαυτό μου και ψάχνω δικαιολογίες άρα πρέπει να πολεμήσω τους συναισθηματισμούς μου? για ποιο από τα δύο??

ειναι μεγαλη αλλαγη και ενω ζουσαμε για χρονια χωρις αυτο..ειναι σα να το καναμε μια ζωη ολοκληρη..

κατσε.. το ναι που παει? στο ότι είναι νωρίς να προχωρησω στην διακοπή γευμάτων ή στο οτι κοροιδεύω τον εαυτό μου και ψάχνω δικαιολογίες άρα πρέπει να πολεμήσω τους συναισθηματισμούς μου? για ποιο από τα δύο??

ειναι μεγαλη αλλαγη και ενω ζουσαμε για χρονια χωρις αυτο..ειναι σα να το καναμε μια ζωη ολοκληρη..

νωρίς για τη διακοπή των γευμάτων αν δεν το έχεις πάρει απόφαση...σου είπα το ιδιο κάνω και εγώ...

και αποθηλασε επιτελους!

prosperous κανονικα θα σου ελεγα οτι αφου δεν το θελεις να μην το επιχειρησεις ακομα, αλλα επειδη ξερω οτι το κανεις για καλο σκοπο(νεο μωρακι) πρεπει απλα να σφιξεις την καρδια σου και να ξεκινησεις ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΜΩΣ.

αν τα καταφερεις και σταματησεις τον μεσημεριανο θηλασμο, τους υπολοιπους θα πρεπει να τους διατηρησεις ως εχει για τουλαχιστον 1 μηνα

μην της τα κοψεις ολα με μιας

θα σου ρθει κι εσενα αλλα κι εκεινης λιγο βαρυ

Διαφημίσεις

Μιας και μιλάτε για ξένο γάλα να σας πω και εγώ την εμπειρία μου.

Ο μικρός μου δεν έπινε ποτέ ξένο γάλα.Μετά το χρόνο είχα δοκιμάσει για φρέσκο γάλα από διάφορες εταιρίες αλλά τίποτα. Τι τον έβαζα να πίνει από τον πατέρα του μπας και ζηλέψει, τι το έβαζα σε ωραία ποτηράκια, τι με καλαμάκι, τι με μπιμπερό αυτός τίποτα.Το βάσανό μου ήταν ότι μαζί μου κοιμόταν μόνο με θηλασμό

Εδώ και 15 μέρες περίπου (δεν ξέρω πως) έτσι ξαφνικά ζήτησε από το γάλα στο ψυγείο. Το βάλαμε σε μπιμπερό και το ¨βαφτίσαμε" το γάλα του μπαμπά.Αποτέλεσμα? Πριν κοιμηθεί θηλάζει κανονικά και μετά "γλιτώνω" το πιπίλισμα του στήθους μου από μισή ώρα εως μια (γιατί τόσο θέλει για να κοιμηθεί) και ζητάει όλο χαρά το γάλα του μπαμπά. Δεν το πίνει - άντε με το ζόρι 30ml- αλλά χαίρεται τόσο πολύ που έχει και μια άλλη εναλλακτική? Δεν ξέρω να σας πω.Εγώ έχω χαρεί τόσο πολύ που το παιδάκι μου κοιμάται και με άλλον τρόπο: παραμυθάκια και τραγουδάκια που δεν το πιστεύω ότι αυτό το παιδί απαρνήθηκε το στήθος.Γάλα δεν πίνει αλλά δεν με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι βλέπω ότι το παιδί μου αλλάζει και επικοινωνεί μαζί μας διαφορετικά

P5orp3.png fGvTp3.png

argyraki για πες μας πως αρχισε να κοιμαται με αλλο τροπο εκτος στηθους?Ουτε εμενα πινει τιποτα αλλο. Αν κανω πως τον βαζω στην κουνια και οχι στο στηθος τιναζεται ορθιος και γινεται μπλε απο το κλαμα και κοβει την αναπνοη του. Τι τραγουδακια να πω? Ουτε εγω δεν θα ακουω τη φωνη μου ετσι οπως πλανταζει!

εμενα τρεις μερες τωρα δεν διαμαρτυρεται που δεν πινει γαλα το μεσημερι αφου επιστρεψω. Οχι οτι δεν θελει η θα αρνουταν αν προσφερα αλλα δειχνει πολυ συνεργασιμη και περιμενει να πιει πριν παει για υπνο.

Με το ξενο γαλα δεν εχουμε καμια ουσιαστικη προοδο αλλα πιστευω οτι ολα τα παιδια εχουν την στιγμη τους οπου ειναι ετοιμα να αποδεχθουν το διαφορετικο..το θεμα ειναι να μαστε και εμεις ετοιμοι οταν επιχειρουμε να αποθηλασουμε να πολεμησουμε τον εαυτο μας και να προσπαθουμε εντατικα αλλα οχι πιεστικα να βοηθησουμε το παιδι μας να μαθει τους νεους τροπους..

μην ξεχναμε οτι μεγαλωνοντας η επικοινωνια και η αντιληψη εξελλισονται.

αν κρατησει ετσι (αναρωτιεμαι τα σκ αν θα μπορει να κρατιεται απο το πρωι ως το βραδυ χωρις θηλασμο και με εμενα διπλα της) λεω λοιπον αν κρατησει ετσι η κατασταση να θηλασω πρωι και βραδυ (συν τους νυχτερινους) μεχρι τελη Ιουνιου και στο διαστημα Ιουλιος-Αυγουστος που θα την εχω στο εξοχικο και θα την βλεπω λιγοτερο λογω δουλειας και αποστασης συν λογω πολλων δραστηριοτητων να αρχισω να κοβω και τα υπολοιπα...αρκει να χει καταφερει να πινει λιγο γαλα..αλλιως τι νοημα εχει??

argyraki για πες μας πως αρχισε να κοιμαται με αλλο τροπο εκτος στηθους?Ουτε εμενα πινει τιποτα αλλο. Αν κανω πως τον βαζω στην κουνια και οχι στο στηθος τιναζεται ορθιος και γινεται μπλε απο το κλαμα και κοβει την αναπνοη του. Τι τραγουδακια να πω? Ουτε εγω δεν θα ακουω τη φωνη μου ετσι οπως πλανταζει!

ειναι μικρο ακομα για αυτο και δεν το δεχεται. κι η δικια μου στην ιδια ηλικια ηθελε μονο στηθος. την ξεκινησα στους 15 μηνες στον μεσημεριανο υπνο, μολις ειχε φαει το μεσημεριανο της και την θηλαζα οχι ξαπλωμενη και μετα την επαιρνα αγκαλια και της διαβαζα

μετα απο καμια 2 βδομαδες κοιμηθηκε προς το τελος του παραπμυθιου

πριν το κανει αυτο οταν δεν κοιμοταν κι ειχε τελειωσει το βιβλιο την επαιρνα αγκαλια και τη νανουριζα με κανα 2 τραγουδια με σιγανη φωνη.

δεν ηταν ολες οι μερες αμαχητι ομως

Διαφημίσεις

ολα τα παιδια εχουν την στιγμη τους οπου ειναι ετοιμα να αποδεχθουν το διαφορετικο..το θεμα ειναι να μαστε και εμεις ετοιμοι οταν επιχειρουμε να αποθηλασουμε να πολεμησουμε τον εαυτο μας και να προσπαθουμε εντατικα αλλα οχι πιεστικα να βοηθησουμε το παιδι μας να μαθει τους νεους τροπους..

μην ξεχναμε οτι μεγαλωνοντας η επικοινωνια και η αντιληψη εξελλισονται.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!

αρκει να χει καταφερει να πινει λιγο γαλα..αλλιως τι νοημα εχει??

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: το γαλα δεν ειναι αναγκη να το πινει σκετο, μπορει να τρωει την ιδια ποσοτητα με κορν φλεικς το πρωι

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: το γαλα δεν ειναι αναγκη να το πινει σκετο, μπορει να τρωει την ιδια ποσοτητα με κορν φλεικς το πρωι

σωστα αλλα τι ειδους κορν φλεικς? τα απλά με νιφάδες καλαμποκιού?

Εγώ είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα πίνει άλλο γάλα και απλά πρόσφερα που και που φρέσκο. Έπινε ένα φλυτζανάκι του καφέ. Ένα απόγευμα όταν ξύπνησε ζήτησε μόνος του γαλατάκι με μπισκοτάκι και ήπιε ένα φλυτζάνι του τσαγιού. Τότε άρχισα να του δίνω γαλατάκι με μπισκοτάκι πριν το βραδυνό θηλασμό (με το κουτάλι, μπιμπερό δεν παίρνει). Μια μέρα είχε πιεί μια ολόκληρη κούπα (250 μλ) και τον άφησα απλά στο κρεβάτι του, ανοίξαμε το "μουσικό κουτί", του μιλούσα και αποκοιμήθηκε με χαμόγελο σε 5-10 λεπτά!!! Από τότε δεν έχει ξαναζητήσει στήθος για να κοιμηθεί και κοιμάται σε 3-5'!!!

Ξυπνάει μια στις 5 το πρωί (από 9:30-10 που κοιμάται) και πιπιλίζει. Αυτό δεν ξέρω πώς θα το σταματήσουμε.

Έχω λίγες τύψεις μόνο για τα μπισκοτάκια, αλλά προσπαθώ να του βάζω μόνο 2-3 το πολύ , από τα παιδικά που είναι πολύ μικρά ζωάκια, μετά ξεχνιέται και πίνει και χωρίς μπισκότο.

Πάντως η συμπεριφορά του με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί είχα απογοητευτεί που δεν έκοβε τον θηλασμό των 5:00 π.μ. και απλά σκέφτηκα "πάρ'το αλλιώς"...

vChmp3.png IkwYp3.png

σωστα αλλα τι ειδους κορν φλεικς? τα απλά με νιφάδες καλαμποκιού?

εγω της εχω αγορασει απο βιολογικα προιοντα

κορν φλεικς ολικης αλεσεως (τα οποια καταβροχθιζει κ ο αντρας μυο)

και νιφαδες βρωμης και φαγοπυρου

και της βαζω μια μιξη απο τα 3

εχει πολλα προιοντα και φθηνα ετσι?

αν θες παμε μαζι στον μανδραγορα η οταν ερθεις σπιτι στα δειχνω

Γεια σας! Πρεπει να γραψω κι εγω εδω.... Δε θελω να αποθηλασω τη μπεμπουλα μου αλλα δεν εχω αλλη λυση...

Η μπεμπα μου εινια 5 μηνων και 1 βρομαδας!!!!!!! Επεστρεψα στη δουλεια και η μικρη αρνειται πεισματικα να πιει το γαλα μου σε μπουκαλι, κλαιει και σπαραζει για πολλη ωρα, ωσπου ή να παω ή να μου τη φερουν στο γραφειο, αλλα αυτο ειναι δυνατον να συνεχιστει... Εχω κουρασει πολυ τους δικους μου που ειναι αποκλεισμενοι με το μωρο αλλα κι εγω αρκετες φορες εχω πολλη δουλεια και δε μπορω να ανταπεξελθω.... Ψαχνω να βρω πως γινεται φυσικα ο αποθηλασμος, το εχετε αναφερει καπου κ δεν το βρισκω? Δε θελω σε καμια περιπτωση να μπλεξω με χαπια, επιδεσμους κλπ Προτιμω να παραιτηθω απο τη δουλεια μου κ να τρωμε πετρες για να καταλαβετε.......

Μετα απο οχι ιδιαιτερο ψαξιμο κανω το εξης, τη θηλαζω το πρωι, παω για δουλεια και τη παλευουν μεχρι να γυρισω με το μπουκαλι (της δινω ΝΑΝ ΗΑ 1 το υποαλλεργικο) δε πινει ομως πανω απο 50-70 μλ στη καλυτερη περιπτωση απο τις 7.30 που τη θηλαζω ως τις 15.30 που γυρναω απο τη δουλεια. Εγω πρηζομαι απιστευτα, αλλαζω επιθεματα καθε 5 λεπτα στο τελος αλλα κανω υπομονη γιατι φανταζομαι οτι θα προσαρμοστει το στηθος. Θα προσαρμοστει ομως?????? Μολις σχολαω επειδη δεν εχει φαει τιποτα, λυσσαει στη πεινα και ως το βραδυ τρωει συνεχεια μιλαμε!!!! Καθε 1,5-2 ωρες το πολυ....

Δε ξερω κ τι να κανω πια, γιατι μπιμπερο δε θελει! Της παταμε τη πιπιλα να τρεξει στο στομα της για να φαει! Τωρα πηγα κ πηρα κατι πιπιλες που ναι για φαι και τρεχουν μονες τους και κατι καταφερα να πιει. Επισης την καταφερνουμε να πιει με το κουταλακι του γλυκου το γαλα.... Αλλα και παλι αυτο που τρωει δεν αντικαθιστα γευμα, εινια πολυ λιγο και ξαναπειναει... Λετε θα μαθει? Τι αλλο μπορω να της κανω???????

Ειναι και τα σαβ/κα που δε δουλευω κ τη λυπαμαι να μη τη θηλαζω, αλλα πρεπει να κρατησω το ξενο στο ενδιαμεσο μεταξυ πρωινου-μεσημεριανου οπως αν θα δουλευα ε??????????

Εν τω μεταξυ η παιδιατρος λεει να κλεισει 6 μηνων για να φαει κρεμες κλπ, οποτε εχουμε 3 βδμαδες ακομα! Τι θα κανουμε οεο??????? Εγω εχω υπομονη δε με νοιαζει να τη θηλασω οσο παει γιατι εχουμε βρει τους ρυθμους μας και εχω πολυ γαλα, αλλα δε γινεται να ταλαιπωρω τοσο κοσμο δυστυχως.......

Ελπιζω να μη σας κουρασα! Πειτε μου αν κανω σωστα και πως θα αποθηλασω με φυσικο τροπο... Καθε βοηθεια δεκτη!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Γεια σας! Πρεπει να γραψω κι εγω εδω.... Δε θελω να αποθηλασω τη μπεμπουλα μου αλλα δεν εχω αλλη λυση...

Η μπεμπα μου εινια 5 μηνων και 1 βρομαδας!!!!!!! Επεστρεψα στη δουλεια και η μικρη αρνειται πεισματικα να πιει το γαλα μου σε μπουκαλι, κλαιει και σπαραζει για πολλη ωρα, ωσπου ή να παω ή να μου τη φερουν στο γραφειο, αλλα αυτο ειναι δυνατον να συνεχιστει... Εχω κουρασει πολυ τους δικους μου που ειναι αποκλεισμενοι με το μωρο αλλα κι εγω αρκετες φορες εχω πολλη δουλεια και δε μπορω να ανταπεξελθω.... Ψαχνω να βρω πως γινεται φυσικα ο αποθηλασμος, το εχετε αναφερει καπου κ δεν το βρισκω? Δε θελω σε καμια περιπτωση να μπλεξω με χαπια, επιδεσμους κλπ Προτιμω να παραιτηθω απο τη δουλεια μου κ να τρωμε πετρες για να καταλαβετε.......

Μετα απο οχι ιδιαιτερο ψαξιμο κανω το εξης, τη θηλαζω το πρωι, παω για δουλεια και τη παλευουν μεχρι να γυρισω με το μπουκαλι (της δινω ΝΑΝ ΗΑ 1 το υποαλλεργικο) δε πινει ομως πανω απο 50-70 μλ στη καλυτερη περιπτωση απο τις 7.30 που τη θηλαζω ως τις 15.30 που γυρναω απο τη δουλεια. Εγω πρηζομαι απιστευτα, αλλαζω επιθεματα καθε 5 λεπτα στο τελος αλλα κανω υπομονη γιατι φανταζομαι οτι θα προσαρμοστει το στηθος. Θα προσαρμοστει ομως?????? Μολις σχολαω επειδη δεν εχει φαει τιποτα, λυσσαει στη πεινα και ως το βραδυ τρωει συνεχεια μιλαμε!!!! Καθε 1,5-2 ωρες το πολυ....

Δε ξερω κ τι να κανω πια, γιατι μπιμπερο δε θελει! Της παταμε τη πιπιλα να τρεξει στο στομα της για να φαει! Τωρα πηγα κ πηρα κατι πιπιλες που ναι για φαι και τρεχουν μονες τους και κατι καταφερα να πιει. Επισης την καταφερνουμε να πιει με το κουταλακι του γλυκου το γαλα.... Αλλα και παλι αυτο που τρωει δεν αντικαθιστα γευμα, εινια πολυ λιγο και ξαναπειναει... Λετε θα μαθει? Τι αλλο μπορω να της κανω???????

Ειναι και τα σαβ/κα που δε δουλευω κ τη λυπαμαι να μη τη θηλαζω, αλλα πρεπει να κρατησω το ξενο στο ενδιαμεσο μεταξυ πρωινου-μεσημεριανου οπως αν θα δουλευα ε??????????

Εν τω μεταξυ η παιδιατρος λεει να κλεισει 6 μηνων για να φαει κρεμες κλπ, οποτε εχουμε 3 βδμαδες ακομα! Τι θα κανουμε οεο??????? Εγω εχω υπομονη δε με νοιαζει να τη θηλασω οσο παει γιατι εχουμε βρει τους ρυθμους μας και εχω πολυ γαλα, αλλα δε γινεται να ταλαιπωρω τοσο κοσμο δυστυχως.......

Ελπιζω να μη σας κουρασα! Πειτε μου αν κανω σωστα και πως θα αποθηλασω με φυσικο τροπο... Καθε βοηθεια δεκτη!!!!!!!!!

Λυπάμαι για τις τόσες δυσκολίες αλλά φτάσατε ως εδώ και είναι κρίμα να κάνετε πίσω.

Καταρχάς, εφόσον το πρόβλημα είναι με το μπιμπερό, δεν έχει νόημα να αποθηλάσεις για το λόγο αυτό. Αν υποθέσουμε ότι αποθήλαζες "σήμερα" και το μωρό δεν έπαιρνε το μπιμπερό, τι θα έκανες; Άρα το βασικό είναι να πάρει το μωρό το μπιμπερό. Στο θέμα "επιστροφή στη δουλειά" οι κοπέλες έχουν γράψει πολλές προτάσεις για να δεχτεί το μπιμπερό πιο εύκολα. Ήδη εφαρμόζεις κάποια πράγματα, θα πάρεις και άλλες ιδέες.

Πιθανώς τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα με την εισαγωγή των στερεών αλλά μπορεί και όχι. Θέλω να πω με αυτό ότι αυτοί που κρατούν το μωρό θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ένα τόσο μικρό που αποχωρίζεται τη μαμά του δεν παύει να έχει ανάγκες και ανέλαβαν να το βοηθήσουν όσο καλύτερα μπορούν. Ένα μωρό που αντιδρά στον αποχωρισμό από τη μαμα μπορεί να δυσκολεύεται πολύ, ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι.

Τώρα, το μωρό σου θα συνηθίσει με αρκετή επιμονή και υπομονή. Υπάρχουν όμως και παιδιά που μαθαίνουν να περιμένουν τη μαμά και θηλάζουν μόνο όταν είναι μαζί. Αυτή η πρακτική μάλλον επιβάλλει και νυχτερινούς θηλασμούς. Αν σου φαίνεται περίεργο, μπορείς να σκεφτείς ότι μπορεί να συμβαινει το εξής: ενα μωρό μπορεί να κοιμάται 8-9 ώρες το βράδυ και θηλάζει την υπόλοιπη μέρα. Ένα μωρό που περιμένει τη μαμά του, μεταθέτει τα γεύματα του και απέχει όταν η μαμά λείπει.

Εννοείται ότι όσο θηλάζεις, δεν χρειάζεται να προσφέρεις ξένο γάλα, όταν είσαι εκεί για να θηλάσεις. Θηλάζεις όσο συχνά ζητάει το μωρό. Η μόνη "δυσάρεστη" επίπτωση μπορεί να είναι ότι τη Δευτέρα μπορεί να είσαι λίγο πιο πρησμένη, γιατί το μωρό σου αυξάνει την παραγωγή στο σαββατοκύριακο. Αλλά αν δεν αποθηλάσεις, αυτό είναι μια καλή ώθηση που αντισταθμίζει αρκετά τους λιγότερους θηλασμούς τις καθημερινές.

Στη δουλειά, αν δεν μπορείς να αντλήσεις, μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι και να το πετάς για να αποσυμφορίζεσαι. Σταδιακά, θα βγάζεις λιγότερο γάλα, ώσπου το στήθος θα συνηθίσει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λυπάμαι για τις τόσες δυσκολίες αλλά φτάσατε ως εδώ και είναι κρίμα να κάνετε πίσω.

Καταρχάς, εφόσον το πρόβλημα είναι με το μπιμπερό, δεν έχει νόημα να αποθηλάσεις για το λόγο αυτό. Αν υποθέσουμε ότι αποθήλαζες "σήμερα" και το μωρό δεν έπαιρνε το μπιμπερό, τι θα έκανες; Άρα το βασικό είναι να πάρει το μωρό το μπιμπερό. Στο θέμα "επιστροφή στη δουλειά" οι κοπέλες έχουν γράψει πολλές προτάσεις για να δεχτεί το μπιμπερό πιο εύκολα. Ήδη εφαρμόζεις κάποια πράγματα, θα πάρεις και άλλες ιδέες.

Ευχαριστω για την ααμεση απαντηση γιατι το θεμα "καιει" :D

απαντηση? επειδη σκαει κυριολεκτικα στο κλαμα, θα μου την εφερναν στο γραφειο ή θα πηγαινα σπιτι αλλα αυτο δε μπορει να συνεχιστει... εχω προβλημα πολλες φορες....

(θα παω να δω στο τοπικ που αναφερεις για τη δουλεια εννοειται...)

Aυτη η ιστορια συμβαινει εδω κ δυο βδομαδες που παω για δουλεια, απλα στην αρχη τη μια βδομαδα μου την εφερναν καθε μερα κ τη θηλαζα στο γραφειο ή πηγαινα εγω σπιτι, βλεπετε ειμαστε επαρχια κ τα πραγματα ειναι πιο χαλαρα... Απλα ετρωγε μονο 1 φορα πχ στις 11.30 ενω αν δε δουλευα μπορει να τρωεγε οποτε γθελε οποτε αυτο κ μονο την εκνευρισε φανταζομαι... κ την επομενη βδομαδα ξεκινησε ο αγωνας με μπιμπερο κλπ, το θεμα ομως ειναι οτι η μπεμπα δε ξυπνησε ποτε το βραδυ για να φαει, δοξα το θεο για μενα, απλα ολη μερα ειχα το νου μου κ αφου σχολαγα της προσφερα στηθος καθε 1,5 -2 ωρες και εκεινη ετρωγε προφανως για να αναπληρωσει τα γευματα της κι ετσι τα βραδια ημασταν μια χαρα... Δεν μου το ειπε κανεις να το κανω, απλα ετσι το σκεφτηκα σωστο... Ειχα κ ολους να με λενε τρελη που θελω να μπουκωνω συνεχεια το παιδι να φαει!!!!!!!! Γενικως ο θηλασμος ειναι δυσκολος οταν εχεις πολλους συμβουλους που θελουν να "βοηθησουν"!!!!!!!!

Αυτο σκεφτομαι κι εγω παντως, αφου φτασαμε ως εδω κριμα να μη τα καταφερουμε... Αφου κ το κουταλακι της αρεσε αρκετα κ το δεχτηκε πολυ καλα, νομιζω μολις ξεκινησει κρεμουλες θα της αρεσει πολυ και δε θα χουμε αλλο γκρινιες.... Απλα εχουμε 3 βδομαδες ακομα... αλλα θα πω στη παιδιατρο να της δωσουμε 1βδομαδα πριν κλεισει 6 οποτε μενουν 2 βδομαδες....

Αν αντεχω καλυτερα να μη βγαζω καθολου με το χερι κ οτι τρεξει στα επιθεματα? ή θα χω προβλημα με το πρηξιμο??????

κ λες σιγουρα το στηθος θα συνηθισει το σαβ/κο να χει γαλα κ τη δευτερα να σταματαει? γιατι ηδη μου φαινεται δεν ειχα κ τοοοσο γαλα χτες κ της εδωσα λιγο με το μπουκαλι......

WLFfp2.png XI11p2.png

Καλημερα. Εγω θηλασα την κορη μου για εναν χρονο αποκλειστικα. Ο αποθηλασμος εγινε φυσικα χωρις χαπια. Σιγουρα καλυτερα να μπειτε στις στερες τροφες και μετα να δεις για τον αποθυλασμο αφου σου εμειναν 3 εβδομαδες που τα πραγματα θα ειναι καλυτερα αφου θα τρωει το πρωι το γαλα και μετα θα τρωει τα φρουτα της. Ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο και να σου πω η ταλαιπωρια των υπολοιπων θα ειναι για μικρο χρονικο διαστημα. Αν θελεις ομως να το κοψεις σιγουρα θα αντιπετωπισεις στην αρχη δυσκολεια αφου με το να σταματησεις τον θηλασμο το μωρο οχι μονο δεν θα πινει το γαλα σου αλλα νιωθει οτι αποχωριζετε την μαμα του. Ο θηλασμος δεν ειναι μονο οτι καλυτερο απο αποψη θρεψης αλλα και ενα δεσιμο διαφορετικο με την μαμα. Ασε που το γαλα το υποαλαοργικο εχει και ασχημη γευση. Εγω θα σου προτεινα να κανετε (ολοι) λιγο υπομονη μεχρι να μπουν οι στερεες και μετα βλεπεις. Εμεις κοβαμε σιγα σιγα τα γευματα . Προσπαθουσα νε της δωσω το πρωι ξενο μετα ετρωγε τα φρουτα στην συνεχεια το φαγητο το απογευμα φρουτα η φαγητο( καθως ειμαστε αλλεργικες και κρεμες φαγαμε μετα το χρονο και αυτες υποαλλεργικες) και το βραδυ επινε ξενο και μετα θηλαζε. Μια μερα το εκοψε μονη της. Απο τοτε δεν ξανα θηλασα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...