Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα ρένα!! το ονομα μου είναι κορνηλία , έχω μια κόρη που είναι σχεδόν 22 μηνων κ ακόμα τη θηλάζω.... Η κορούλα μου θήλαζε αποκλειστικά μέχρι τον 6 μήνα , όμως όταν τις έδωσα τη πρώτη κρεμούλα εμφάνισε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και απο τότε θηλάζουμε και φυσικά δεν το έχουμε κόψει ακόμα.....(παρεπιπτόντως εχω κόψει κ εγώ τα γαλακτοκομικά , το μοσχάρι κ οτιδήποτε μπορει να περιέχει γάλα εδώ κ 16 μήνες) Μου ζητούσε συνέχεια γάλα αλλά κατάφερα με συζήτηση να τις πω ότι σιγά σιγά 'η μαμά δεν θα έχει άλλο γάλα' .... Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά... Θηλάζει μόνοτο βράδυ για να κοιμηθεί ...αλλα θα το κόψουμε κ αυτό (θα προσπαθήσω κ εγώ χωρίς χάπια) γιατι θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα παιδάκι!!!! (ανυπομονώ!!!!!!!!!!!!)

Είναι η πρτη φορα που μιλάω για αυτο το θέμα.... στο internet.

Ανυπομονώ για την απάντηση σου κ 'οποιος άλλος έχει κάτι να μου γράψει ..παρακαλώ θα περιμένω με αγωνία

ευχαριστώ κορνηλία

cornilia μου μιας και θηλάζει μονο μια φορά δεν θα δυσκολευτείς στο κομμάτι της μειώσης του γάλακτος οσο στο να κοιμηθεί χωρις θηλασμό. Θα πρεπει να βοηθήσει κι ο μπαμπάς μαλλον :)

cornilia μου μιας και θηλάζει μονο μια φορά δεν θα δυσκολευτείς στο κομμάτι της μειώσης του γάλακτος οσο στο να κοιμηθεί χωρις θηλασμό. Θα πρεπει να βοηθήσει κι ο μπαμπάς μαλλον :)

συμφωνω

εγω καταφερα τη δικια μου που θηλαζει κανονικα ακομα (16 μηνων)

να κοιμαται χωρις στηθος διαβαζοντας της παραμυθια το βραδυ και μιλωντας κ εξηγοντας της οτι αμα κλεισει τα ματακια της και κατσει αγκαλια θα κοιμηθει το βραδυ

Διαφημίσεις

Eγώ πλέον δουλεύω κανονικό οκτάωρο :o (βαρύ μου ήρθε μετά απο 15 μήνες) και το μεσημέρι τον κοιμίζει ο παππούς ή η γιαγιά με αγκαλίτσα κεφαλάκι στον όμο και περπάτημα πάνω κάτω. Όταν με δεί αμέσως θηλάζει και το βράδυ φυσικά δεν κοιμάται χωρίς βυζάκια! Για αποθηλασμό λέω να το αναβάλλω λίγο ακόμα

ssttaa

Sonar

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Επειδή θέλω τόσο πολύ να συνεχίσω για πολύ ακόμα τον θηλασμό, θα εφαρμόσω την τακτική "με το βυζί έξω":), που είναι και το ρεζουμε όλων όσων διάβασα στη σελίδα που μου πρότεινες.

Φιλάκια

Καλή επιτυχία λοιπόν!!! Πάρε και μερικές ταινίες που έχεις αναβάλει και δεν έχεις δει ακόμη, βάλε το dvd να παίζει, μαξιλαράκια πολλά, πόδια σε σκαμπουδάκι... και άσε το μωρό να κάνει τη δουλειά του! Όλοι θα περάσετε τέλεια!!!!;)

Eγώ πλέον δουλεύω κανονικό οκτάωρο :o (βαρύ μου ήρθε μετά απο 15 μήνες) και το μεσημέρι τον κοιμίζει ο παππούς ή η γιαγιά με αγκαλίτσα κεφαλάκι στον όμο και περπάτημα πάνω κάτω. Όταν με δεί αμέσως θηλάζει και το βράδυ φυσικά δεν κοιμάται χωρίς βυζάκια! Για αποθηλασμό λέω να το αναβάλλω λίγο ακόμα

Κι εμεις μια απο τα ιδια! Ξεκινησα την Πεμπτη που μας περασε δουλεια κανονικο ωραριο με τη μια (μετα απο 15 μηνες αδεια). Μου ρθε πολυ βαρυ! Ο χαρης κοιμαται με τη γιαγια αλλα το απογευμα που γυρναω θηλαζει και για να κοιμηθει επισης. Το χειροτερο ομως ειναι οτι εμεις ξυπναμε το βραδυ απο 1-3 φορες. Ασε που απο φαγητο δεν τρωμε 2 κουταλιες φρουτο, 5 κρεας και ισως 1 γιαουρτι. νομιζω οτι θα τον θηλαζω μεχρι να παει φανταρος!!!

Διαφημίσεις

Τις προάλλες που έχασα την υπομονή μου αφού ξύπνησε 7 φορές για να με πιπιλίσει,ήρθε ο άντρας μου και τον νανούρισε και κοιμήθηκε αμέσως.Νομίζω ότι θα αποθηλάσω το βράδυ όταν θα είναι έτοιμος ο μπαμπάς να βοηθήσει!!:roll::)

url]

url]

Τις προάλλες που έχασα την υπομονή μου αφού ξύπνησε 7 φορές για να με πιπιλίσει,ήρθε ο άντρας μου και τον νανούρισε και κοιμήθηκε αμέσως.Νομίζω ότι θα αποθηλάσω το βράδυ όταν θα είναι έτοιμος ο μπαμπάς να βοηθήσει!!:roll::)

7 φορες σε ενα βραδυ?εμενα η δικη μου ειναι 18 μηνων και κατι τετοια μου εκανε οταν εβγαζε δοντια.τωρα ξυπναει 2-3 φορες πιο πολυ για να πιπιλισει.ευτυχως που μπαινω εδω καιβλεπω περιπτωσεις μαμαδων που θηλαζουν μωρα μεγαλυτερα του ετους γιατι οταν λεω σε αλλες μαμαδες οτι ακομα ξυπναει με κοιτανε σαν να ειμαι ζομπι και αισθανομαι φοβερα ασχημα...μεχρι και να παω σε γιατρο να δω αν ειχε τιποτα μου ελεγαν...αχ αυτα κανει η ελλειψη γνωσεων.

7 φορες σε ενα βραδυ?εμενα η δικη μου ειναι 18 μηνων και κατι τετοια μου εκανε οταν εβγαζε δοντια.τωρα ξυπναει 2-3 φορες πιο πολυ για να πιπιλισει.ευτυχως που μπαινω εδω καιβλεπω περιπτωσεις μαμαδων που θηλαζουν μωρα μεγαλυτερα του ετους γιατι οταν λεω σε αλλες μαμαδες οτι ακομα ξυπναει με κοιτανε σαν να ειμαι ζομπι και αισθανομαι φοβερα ασχημα

Ακριβώς αυτό συμβαίνει.Είναι 17 μηνών και έχει βγάλει μόνο 7 δόντια.Τα ούλα του είναι τόσο πρησμένα που νομίζεις ότι έχει δόντια καλυμμένα με τα ούλα!!!Συνήθως μισοξυπνάει γκρινιάζοντας,πιπιλάει ή και πίνει και κοιμάται...Ωσπου να τα βγάλει όλα λοιπόν δε με βλέπω να αποθηλάζω το βράδυ...

url]

url]

Διαφημίσεις

εμενα ειναι 16 μηνων και πριν 3 εβδομαδες καναμε την κινηση να την μεταφερουμε στο δωματιο της .. ως τωρα η μοη προοδος ειναι οτι δεν γκρινιαζει επειδη ξυπναει μεσα στην κουνια της (εκτος αν δεν ειμαστε στον χωρο της οπου αρχιζει η κλαψα για να παμε εκει..οχι ομως επειδη ειναι στην κουνια)

ωστοσο κοιμαται στο διαστημα 21.00-3.00 οπου μεχρι τοτε υπο νορμαλ συνθηκες παω μεσο ορο 3 -4 φορες για θηλασμο και αν παιζει δοντι μεχρι και ανα μια ωρα το πολυ..βεβαια μετα τις 3.00 πλεον δεν την παλευω και την παιρνωστο δωματιο μου αγκαλια μπας και κοιμηθω σερι κανα 3ωρο μεχρι να σηκωθω για δουλεια και ας θηλαζει..

τωρα που ανοιγει ο καιρος σιγα σιγα θα αρχισω να κοβω το μεσημεριανο..αλλα οχι ακομη..σιγα σιγα..

για πειτε μου..

αν σταματησω να της δινω το μεσημεριανο στηθος τοτε εγω το γαλα που θα χω (επειδη επιστρεφω απο τη δουλεια και ειναι πρησμενο το στηθος) θα βγαζω λιγο πιεζοντας το στηθος για αποσυμφορηση..το λιγο τι εννοουμε? λιγες σταγονες? 10ml? γιατι οταν μουκατεβει γινεται πετρα ο μαστος και τρεχει το γαλα..και αυτο το κανω μονο οταν υπαρχει πρηξιμο για λιγες μερες?

εγω αισίως τον ταίζω πριν κοιμηθει 11,30-12 και μετα στις 2-3 μια φορα και ξανα το πρωι πια :) ξυπνάει αλλη μια φορα αλλα για να ερθει στο κρεβάτι. Σε λιγες μέρες θα δοκιμάσω να κόψω και αυτόν τον θηλασμό στις 2-3 να δουμε πως θα παει.

prosperous πρεπει να βγάλεις τοσο γαλα ισα ισα να ανακουφιστείς. Ισως να σταματήσεις να προσφέρεις και μετα να αντλήσεις την πρώτη μέρα 10 μλ αλλα τις επόμενες λιγότερο για να μειωθεί η ροή.

εγω αισίως τον ταίζω πριν κοιμηθει 11,30-12 και μετα στις 2-3 μια φορα και ξανα το πρωι πια :) ξυπνάει αλλη μια φορα αλλα για να ερθει στο κρεβάτι. Σε λιγες μέρες θα δοκιμάσω να κόψω και αυτόν τον θηλασμό στις 2-3 να δουμε πως θα παει.

prosperous πρεπει να βγάλεις τοσο γαλα ισα ισα να ανακουφιστείς. Ισως να σταματήσεις να προσφέρεις και μετα να αντλήσεις την πρώτη μέρα 10 μλ αλλα τις επόμενες λιγότερο για να μειωθεί η ροή.

Έτσι ακριβως εκανα! Επισης του εδεινα βραδυνο φαγητο (μου το ειπε η μαια αυτο) και δεν πειναγε τη νυχτα για να σηκωνεται. Δοκιμαστετο. Κυριως δωστε του φαγητα που ξερετε οτι του αρεσουν. Εστω και λιγο να φαει θα το κρατησει το παιδι χορτατο:-D

κι η δικια μου που τρωει ενα σκασμο φαγητο το βραδυ παλι ξυπναει....

τουλαχιστον πλεον ξυπναει μια φορα και μετα το πρωι κατα τις 8

αλλα την βλεπω δεν πειναει, κλαψουριζει για να ξανακοιμηθει και θελει τον πιο ευκολο τροπο που ειναι το στηθος!

ελπιζω οτι οταν θα την παω στο κρεββατι της θα ξανακοιμαται με το που θα ξαπλωνω μαζι της οταν ξυπναει και οχι με το να θελει παλι στηθος

ονειρο θερινης νυκτος λετε?

νομιζω οτι ειναι λαθος να ξαπλωνεις μαζι της. Μετα θα σε θελει συνεχεια.Δεν ξερω ετσι πιστευω, θα μου πεις τι να κανεις, αν μενει ο μπαμπας μαζι που δεν μυριζει γαλατακι :lol: μηπως θα ειναι καλθτερα:confused:

yogini να πω την αληθεια δυο μερες που δεν της προσφερα στηθος πριν το βραδυνο δεν εκανα τιποτε..ουτε αντληση ουτε με το χερι..ειχα πρηξιμο αλλα δεν πονουσα..αν δεν κανω λετε να υπαρχει προβλημα? βεβαια ακομη ολα ρευστα ειναι..χθες το απογευμα μου ζητησε στηθος αλλα εκανα την χαζη και την πηρα εξω βολτα και μολις επιστρεψαμε επειδη δεν ειχα φαει εκατσα να φαω και εδωσα και σε εκεινη οσο ηθελε (τιποτε το ιδιαιτερο σε ποσοτητα απλα ετρωγα μπριζολα στο φουρνο και της εδινα κομματακια και ετρωγε..)..

απλα με το να φαει κατι μεταξυ 18.00-19.00 και κατα τις 21.00 να τη θηλασω για βραδυνο το μονο που μου εξασφαλιζει ειναι 2 ωρες σιγουρο βαθυ υπνο..μετα αρχιζει παλι η το ανα δυωρο εγερτηριο οπου θηλαζει 3-5 λεπτα και μετα ξανακοιμαται η (οπως εχθες) αν εχει δοντια ξυπναει ανα 1 ωρα η ανα 30 ωρα (καλη ωρα οπως εχθες)..

εκει αναγκαστικα την παιρνω στο κρεβατι μου και κανω την..πιπιλα..

το σοβαρο θεμα μου ειναι ενα ομως...

ειναι δυνατον να προχωρησω σε προσπαθειες αποθηλασμου οταν η μικρη δεν δεχεται να πινει αλλο ξενο γαλα?

τουλαχιστον αν θηλαζω πρωι βραδυ μεχρι να δουμε τι θα κανουμε θα αρκει να καλυψει τις αναγκες σε γαλα? βεβαια της δινω γιαουρτι πληρες σχεδον καθημερινα οπως και τυρι..αλλα δεν θελω να την αποθηλασω και να μην πινει σταλα αλλο γαλα..εχω προβλημα με αυτο το θεμα..

yogini να πω την αληθεια δυο μερες που δεν της προσφερα στηθος πριν το βραδυνο δεν εκανα τιποτε..ουτε αντληση ουτε με το χερι..ειχα πρηξιμο αλλα δεν πονουσα..αν δεν κανω λετε να υπαρχει προβλημα? βεβαια ακομη ολα ρευστα ειναι..χθες το απογευμα μου ζητησε στηθος αλλα εκανα την χαζη και την πηρα εξω βολτα και μολις επιστρεψαμε επειδη δεν ειχα φαει εκατσα να φαω και εδωσα και σε εκεινη οσο ηθελε (τιποτε το ιδιαιτερο σε ποσοτητα απλα ετρωγα μπριζολα στο φουρνο και της εδινα κομματακια και ετρωγε..)..

απλα με το να φαει κατι μεταξυ 18.00-19.00 και κατα τις 21.00 να τη θηλασω για βραδυνο το μονο που μου εξασφαλιζει ειναι 2 ωρες σιγουρο βαθυ υπνο..μετα αρχιζει παλι η το ανα δυωρο εγερτηριο οπου θηλαζει 3-5 λεπτα και μετα ξανακοιμαται η (οπως εχθες) αν εχει δοντια ξυπναει ανα 1 ωρα η ανα 30 ωρα (καλη ωρα οπως εχθες)..

εκει αναγκαστικα την παιρνω στο κρεβατι μου και κανω την..πιπιλα..

το σοβαρο θεμα μου ειναι ενα ομως...

ειναι δυνατον να προχωρησω σε προσπαθειες αποθηλασμου οταν η μικρη δεν δεχεται να πινει αλλο ξενο γαλα?

τουλαχιστον αν θηλαζω πρωι βραδυ μεχρι να δουμε τι θα κανουμε θα αρκει να καλυψει τις αναγκες σε γαλα? βεβαια της δινω γιαουρτι πληρες σχεδον καθημερινα οπως και τυρι..αλλα δεν θελω να την αποθηλασω και να μην πινει σταλα αλλο γαλα..εχω προβλημα με αυτο το θεμα..

της έχεις δοκιμάσει ξένο γάλα και δεν το πίνει?

γιατί ούτε και η δικιά μου το έπινε στην αρχή....

κανά μήνα κάναμε να το συνηθίσουμε...

τώρα της το δίνει ο μπαμπάς, από μένα δεν το παιρνει ακόμη

και αποθηλασε επιτελους!

Prosperous καλημέρα , η μικρή διαβάζω θηλάζει και αυτή φανατικά , άρα δε νομίζω ότι με το να μειώσεις κάποιον θηλασμό , πχ τον μεσημεριανό , θα αποθήλάσεις πιο εύκολα . Ο δικός μου στην ηλικία σας θήλαζε όπως η δικιά σου , κι εγώ θα ήθελα σιγά σιγά να αποθηλάσω φυσικά , αλλά ο μικρός δεν θέλει , ξυπνάει τη νύχτα και μόλις γυρίσω από τη δουλειά ή έχει να με δει κανα 2ωρο , πέφτει σαν τρελός να θηλάσει .

Άλλο γάλα δεν έχω δοκιμάσει να δώσω , τρώει κι αυτός τυρί και γιαούρτι και καλύπτεται μια χαρά . Μη σε στενοχωρεί για το γάλα , ένας μύθος είναι κι αυτός .

Καλή συνέχεια !!!

απορω ειλικρινα οσες αποθηλασαν σε αυτη την ηλικια καταφεραν να δινουν στο παιδι τους ξενο γαλα?

της δωσαμε ενα διαστημα (εν ωρα απουσιας μου) και για λιγες μερες επινε..ξαφνικα αρχισε να το διωχνει..με τιποτε δεν το θελε..

τωρα καθε που βλεπει η νοιωθει σχετικη γευση (εχω δοκιμάσει διαφορα γαλατα) το διωχνει.. να μαι ειλικρινης δεν κανω και εντατικες προσπαθειες..

anyway..τρεις μερες τωρα δεν της εχω δωσει στηθος το μεσημερι. Μου χει ζητησει αλλα οχι πεισματικα..

το περιεργο ειναι οτι το βραδυ εχθες που πηγα να της δωσω στηθος για λιγη ωρα το αγνοουσε..μολις εκανα να το..μαζεψω αρχισε να το ζηταει..

σχετικα με τη προσπαθεια να πιει ξενο γαλα πια στιγμη της ημερας νομιζετε οτι ειναι καλυτερο να το επιχειρησουμε? και ποιος? εγω η αλλοι?και εν απουσια μου?

απορω ειλικρινα οσες αποθηλασαν σε αυτη την ηλικια καταφεραν να δινουν στο παιδι τους ξενο γαλα?

της δωσαμε ενα διαστημα (εν ωρα απουσιας μου) και για λιγες μερες επινε..ξαφνικα αρχισε να το διωχνει..με τιποτε δεν το θελε..

τωρα καθε που βλεπει η νοιωθει σχετικη γευση (εχω δοκιμάσει διαφορα γαλατα) το διωχνει.. να μαι ειλικρινης δεν κανω και εντατικες προσπαθειες..

anyway..τρεις μερες τωρα δεν της εχω δωσει στηθος το μεσημερι. Μου χει ζητησει αλλα οχι πεισματικα..

το περιεργο ειναι οτι το βραδυ εχθες που πηγα να της δωσω στηθος για λιγη ωρα το αγνοουσε..μολις εκανα να το..μαζεψω αρχισε να το ζηταει..

σχετικα με τη προσπαθεια να πιει ξενο γαλα πια στιγμη της ημερας νομιζετε οτι ειναι καλυτερο να το επιχειρησουμε? και ποιος? εγω η αλλοι?και εν απουσια μου?

οι άλλοι και πάντα εν απουσία σου..

εμένα το κατάφερε πρώτα η κυρία του παιδικού σταθμου..

μετά ο άντρας μου..

ακόμη από μένα δεν το πίνει, ούτε όταν είμαι εγώ στο σπίτι...

είναι το επόμενό μας βήμα...

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...