Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα!

Ο μικρούλης μου είναι κοντά 16 μηνών και έχω την εντύπωση πως αρχίζει και αποθηλάζει από μόνος του. Εδώ και δέκα μέρες δε ζητάει καθόλου στήθος και άμα του προσφέρω εγώ, πιπιλίζει για ένα δύο λεπτά και αυτό ήταν.

Μέχρι εδώ όλα καλά, απλά ανησυχώ επειδή δεν πίνει κανένα άλλο γάλα. Έχω δοκιμάσει κάποιες φορές να του δώσω δοκιμαστικά αλλά πάντα το φτύνει. Τί να κάνω? Καμιά ιδέα? Να συμπληρώσω πως δεν έχει πάρει ποτέ μπιμπερό και το νεράκι του το πίνει από εκπαιδευτικό ποτηράκι.

Και αν δεν τον καταφέρω να πιει γάλα τελικά, πόσο γιαούρτι, τυρί κλπ πρέπει να τρώει την ημέρα για να παίρνει αρκετό ασβέστιο?

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλησπέρα!

Η μικρή μου είναι 13 μηνών περίπου και τη θηλάζω αποκλειστικά.

Θέλω σιγα σιγά να αποθηλάσουμε όμως η μικρή δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς στήθος!

Επίσης έχω τον ίδιο προβληματισμό με την Τάνια δεδομένου πως η μικρή μου δεν πίνει άλλο γάλα με μπιμπερό ποτηράκι παρόλο που έχω δοκιμάσει τα πάντα!

Κατα πόσο επαρκεί το γάλα μου για τις διατροφικές της ανάγκες?

Τρώει λίγο γιαούρτι και καμιά φορά λίγο ανθότυρο.

Τι λέτε? :roll:

bUUCp3.png

Καλησπέρα και απο εμένα, θα κάνω μια προσπάθεια να αποθηλάσω γιατί εν μέρει έχω κουραστεί αλλά το κυριότερο πρέπει να κάνω θεραπέια για ένα πρόβλημα υγείς και δεν πρέπει να θηλάζω. Αναρωτιέμαι σχετικα΄με το εξής, αν δεν θελήσει η μικρή να πιει ξένο γάλα τι πρέπει να της δώσω εφόσον πειναέι? Θηλάζω πια μόνο πρωί και β΄ραδύ.

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Εμένα ακομη και τώρα όποτε με βλέπει θηλάζει ακατάπαυστα...απλά μόλις έκλεισε τους 18 μήνες σταμάτησε ξαφνικά να ξυπνάει το βράδυ...επίσης όταν δεν με βλέπει, πίνει άλλο γάλα δεν έχει πρόβλημα...

Είναι το μόνο ουσιαστικό πρόβλημά μου, που πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε τους επόμενους μήνες. Σκέφτομαι πως αν έχω ένα νεογέννητο που θα θηλάζει διαρκώς τους πρώτους μήνες (ο μικρός μου θήλαζε περίπου 18 ώρες το 24ωρο:?) πως θα καταφέρω και τον άλλον που θέλει να πιπιλάει για να ξανακοιμηθεί.....;

Κι εγώ θέλω αλλά δεν αποφασίζω ακόμη να αποθηλάσω αφού θα έχουμε συγκρούσεις και κλάματα. Θηλάζω πρωί, μεσημέρι για να κοιμηθεί, λίγο όταν ξυπνήσει και το βράδι για να κοιμηθεί. Πολλές φορές ζητάει γάλα και όταν της λέω όχι τώρα γάλα, φαί βάζει τα κλάματα με ένα ύφος παραπονιάρικο. Δεν πίνει και ξένο γάλα και μου φαίνεται βουνό η όλη υπόθεση.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

ο παιδιατρος μου χει πει οτι αν εχει θηλασει το μωρο ως τα 2 του χρονια αποκλειστικα μητρικο γαλα, τοτε και να μην ξαναπιει γαλα δεν πειραζει καθολου...αρκει να τρωει αρκετο τυρι, γιαουρτι κλπ

σε τι ποσοτητες ομως δεν ξερω να σας διαφωτισω:D

καλησπέρα κορίτσια. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο θήλαζα αποικλειστικά μέχρι πριν από 2 εβδομάδες. Έχουμε ξεκινήσει το ρυζάλευρο και θέλω να σταματήσω το θηλασμό. Η παιδίατρος μου συνέστησε να δίνω ξένο γάλα σε κάθε γεύμα γάλατος και να συμπληρώνω με το δικό μου ώστε να παίρνει κάθε φορα λιγότερο δικό μου και σταδιακά το σώμα μου θα το κόψει. Η μικρή αντιδρά ιδανικά στο ξένο γάλα (δεν έχει πρόβλημα να μην πάρει και καθόλου από το δικό μου). Πόσο διάστημα θα κρατήσει αυτή η διαδικασία; Το κάνουμε τώρα περίπου 1 εβδομάδα αλλά δεν βλέπω αλλαγή.. το στήθος μου μάλιστα πρήζεται αν της δώσω μόνο ξένο στο βραδυνό θηλασμό..

Καλησπέρα και απο εμένα, θα κάνω μια προσπάθεια να αποθηλάσω γιατί εν μέρει έχω κουραστεί αλλά το κυριότερο πρέπει να κάνω θεραπέια για ένα πρόβλημα υγείς και δεν πρέπει να θηλάζω. Αναρωτιέμαι σχετικα΄με το εξής, αν δεν θελήσει η μικρή να πιει ξένο γάλα τι πρέπει να της δώσω εφόσον πειναέι? Θηλάζω πια μόνο πρωί και β΄ραδύ.

Καλημέρα vaw!Βρισκόμαστε και εμείς στην ίδια ηλικία με εσάς και έχω αποφασίσει να αποθηλάσω, για δικούς μου λόγους, ενώ ο μικρός αρνείται πεισματικά...!!!Δε συνεργαζόμαστε δλδ...!!! όσες φορές μειώσαμε τους θηλασμούς σε δύο κατά τη διάρκεια της ημέρας τους κάναμε '22' κατά τη διάρκεια της νύχτας...!!!Μπουκάλι δεν παίρνει με τίποτα, φτύνει ότι ξένο γάλα του δίνουμε (και έχουμε δοκιμάσει πολλά...!), με το ποτηράκι πίνει ελάχιστο νεράκι αλλά τίποτε άλλο....και το στήθος το έχει και σαν πιπίλα την οποία πήρε ελάχιστα και έκοψε απότομα προ πολλού....

Αυτό το πρόβλημά μας εν ολίγοις...!

Αν καταφέρεις κάτι σε αυτήν την ηλικία, σε παρακαλώ μοιράσου το εδώ για να πάρω καμιά ιδέα και κυρίως θάρρος!!!!

Καλή επιτυχία!Ευχαριστώ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλησπέρα κορίτσια. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο θήλαζα αποικλειστικά μέχρι πριν από 2 εβδομάδες. Έχουμε ξεκινήσει το ρυζάλευρο και θέλω να σταματήσω το θηλασμό. Η παιδίατρος μου συνέστησε να δίνω ξένο γάλα σε κάθε γεύμα γάλατος και να συμπληρώνω με το δικό μου ώστε να παίρνει κάθε φορα λιγότερο δικό μου και σταδιακά το σώμα μου θα το κόψει. Η μικρή αντιδρά ιδανικά στο ξένο γάλα (δεν έχει πρόβλημα να μην πάρει και καθόλου από το δικό μου). Πόσο διάστημα θα κρατήσει αυτή η διαδικασία; Το κάνουμε τώρα περίπου 1 εβδομάδα αλλά δεν βλέπω αλλαγή.. το στήθος μου μάλιστα πρήζεται αν της δώσω μόνο ξένο στο βραδυνό θηλασμό..

Δυστηχώς αυτό πάντα το έχει ο θηλασμός, τα παιδιά εκτός ότι αρνούνται το ξένο γάλα (το οποίο βρωμάει κιόλας) δεν δέχονται να πιούνε και από το μπουκάλι, τουλάχιστον εγώ αυτό αντιμετώπισα και με τα δύο παιδιά. Τον γιό μου τον είχα αφήσει νηστικό 26 ώρες. Κάθε φορά που ήταν να φάει του πρόσφερα ξένο γάλα (όχι σούπες, κρέμες, κτλ) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το πήρε απόφαση και το ήπιε, γκρινιάζοντας βέβαια. Τι να κάνει όμως δεν είχε άλλη επιλογή.

Περίπου στις 10 μέρες θα πάρει η όλη διαδικασία, να ξεχαστεί δηλαδή από μητρικό γάλα.

Πρόσεξε όμως το στήθος σου στον φυσικό απογαλακτισμό. Εγώ θήλαζα περίπου 8 λεπτά, τόσο δηλαδή χρειαζόταν ο μικρός. Την επόμενη μέρα 6, μετά 4,2,1 και Τέλος!!!!

Εγώ κατάλαβα τελικά ότι αν δεν είναι έτοιμα από μόνα τους, η δικιά μας πίεση μόνο κακό μπορεί να κάνει. Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω γιατί ούτε το βραδινό αποθηλασμό δεν έχουμε καταφέρει ακόμη...

Τον γιό μου τον είχα αφήσει νηστικό 26 ώρες. Κάθε φορά που ήταν να φάει του πρόσφερα ξένο γάλα (όχι σούπες, κρέμες, κτλ) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το πήρε απόφαση και το ήπιε, γκρινιάζοντας βέβαια. Τι να κάνει όμως δεν είχε άλλη επιλογή.

Ακόμη και τώρα που πονάνε οι θηλές μου λόγω εγκυμοσύνης, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό! Νηστικό το μωρό για τόσες ώρες μου είναι αδιανόητο και δεν θα δικαιολογούσα τον εαυτό μου με τίποτα γι' αυτή την επιλογή... (δεν έχω πρόθεση να σε κρίνω, απλά λέω την άποψή μου)

Διαφημίσεις

Εγώ κατάλαβα τελικά ότι αν δεν είναι έτοιμα από μόνα τους, η δικιά μας πίεση μόνο κακό μπορεί να κάνει. Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω γιατί ούτε το βραδινό αποθηλασμό δεν έχουμε καταφέρει ακόμη...

Ακόμη και τώρα που πονάνε οι θηλές μου λόγω εγκυμοσύνης, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό! Νηστικό το μωρό για τόσες ώρες μου είναι αδιανόητο και δεν θα δικαιολογούσα τον εαυτό μου με τίποτα γι' αυτή την επιλογή... (δεν έχω πρόθεση να σε κρίνω, απλά λέω την άποψή μου)

Συμφωνώ μαζί σου...

και αποθηλασε επιτελους!

συμφωνω μαζι σου

Δυστηχώς αυτό πάντα το έχει ο θηλασμός, τα παιδιά εκτός ότι αρνούνται το ξένο γάλα (το οποίο βρωμάει κιόλας) δεν δέχονται να πιούνε και από το μπουκάλι, τουλάχιστον εγώ αυτό αντιμετώπισα και με τα δύο παιδιά.

εχω αρκετες γνωστες μου των οποιων τα μωρα δεχτηκαν χωρις κανενα απολυτως προβλημα το μπουκαλι και το ξενο γαλα οταν εκεινες αποφασισαν λογω επιστροφης στην εργασια τους να αποθηλασουν.

μαλιστα τα παραδειγματα που εχω ειναι διαφορων ηλικιων μωρα

καθως και μητερες οι οποιες δινουν μπουκαλι (με το δικο τους γαλα) την ημερα και θηλαζουν τη νυχτα

καταληγω με βαση τα παραπανω οτι δεν ισχυει το παντα, οπως ανεφερες παραπανω, αλλα το συνηθως.

Τον γιό μου τον είχα αφήσει νηστικό 26 ώρες. Κάθε φορά που ήταν να φάει του πρόσφερα ξένο γάλα (όχι σούπες, κρέμες, κτλ) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το πήρε απόφαση και το ήπιε, γκρινιάζοντας βέβαια. Τι να κάνει όμως δεν είχε άλλη επιλογή.

Περίπου στις 10 μέρες θα πάρει η όλη διαδικασία, να ξεχαστεί δηλαδή από μητρικό γάλα.

Πρόσεξε όμως το στήθος σου στον φυσικό απογαλακτισμό. Εγώ θήλαζα περίπου 8 λεπτά, τόσο δηλαδή χρειαζόταν ο μικρός. Την επόμενη μέρα 6, μετά 4,2,1 και Τέλος!!!!

Αυτη τη μεθοδο δηλ συμβουλευεις και αλλες κοπελες να την κανουν????

Ελεος πια,υπαρχουν και αλλοι τροποι να μαθει το ξενο γαλα και να αποθηλασει, λιγοτερο βαρβαροι.:?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καταρχήν συγχαρητήρια σε όλες εσάς τις ηρωίδες που έχετε καταφέρει να θηλάσει για διάστημα πέραν των 6 μηνών.

Εγώ θηλάζω το τεσσάρων μηνών γιο μου δίνοντας του και συμπλήρωμα με ξένο γάλα. Τελευταία κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα με έπιασε μια κρίση και ήθελα να σταματήσω να θηλάζω, πράγμα που μετάνιωσα στη συνέχεια. Την περίοδο της κρίσης μου τον θήλαζα για καμιά δεκαριά μέρες μόνο 2 φορές την ημέρα. Τώρα νιώθω ότι δεν παράγω αρκετό γάλα για τον λόγο ότι δεν αισθάνομαι εκείνο το χαρακτηριστικό μυρμήγκιασμα την ώρα που θηλάζει το μωρό και κατεβαίνει το γάλα, αλλά επίσης επειδή ο μικρός θηλάζει για λίγο και σύντομα αρχίζει να κλαίει και να μη θέλει να θηλάσει, ενώ άμα του δώσω εκείνη τη στιγμή έτοιμο γάλα το πίνει.

Η ερώτηση μου ίσως σας φανεί χαζή μετά από τα πιο πάνω, αλλά σας παρακαλώ βοηθήστε με- Βρίσκομαι στην αρχή του αποθηλασμού ή περνάω φάση?

:cry:

Koiταξε, το μυρμηγκιασμα που λες δεν ειναι απαραιτητο συμπτωμα. Εγω θηλαζω περιπου 5 μηνες και δε νιωθω κατι τετοιο.

Τωρα, για τον αποθηλασμό που λες, ισως πραγματι να εισαι σε τετοια φαση, αφου ο θηλασμος με συμπληρωμα δεν μπορει απ'οσα ξερω να κρατησει για πολυ, γιατι το εξτρα γαλατακι που του δινεις μειωνει την παραγωγη σου. Εσυ, θελεις να αποθηλασεις ή ρωτας απο περιεργια;

Αυτη τη μεθοδο δηλ συμβουλευεις και αλλες κοπελες να την κανουν????

Ελεος πια,υπαρχουν και αλλοι τροποι να μαθει το ξενο γαλα και να αποθηλασει, λιγοτερο βαρβαροι.:?

ελεος!!

έγινε κάποιο λάθος ,όχι για την απάντηση σου μαρια.χ αλλά για ην παράθεση που έκανες πήγαινε το έλεος.

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Κορίτσια καταρχήν συγχαρητήρια σε όλες εσάς τις ηρωίδες που έχετε καταφέρει να θηλάσει για διάστημα πέραν των 6 μηνών.

Εγώ θηλάζω το τεσσάρων μηνών γιο μου δίνοντας του και συμπλήρωμα με ξένο γάλα. Τελευταία κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα με έπιασε μια κρίση και ήθελα να σταματήσω να θηλάζω, πράγμα που μετάνιωσα στη συνέχεια. Την περίοδο της κρίσης μου τον θήλαζα για καμιά δεκαριά μέρες μόνο 2 φορές την ημέρα. Τώρα νιώθω ότι δεν παράγω αρκετό γάλα για τον λόγο ότι δεν αισθάνομαι εκείνο το χαρακτηριστικό μυρμήγκιασμα την ώρα που θηλάζει το μωρό και κατεβαίνει το γάλα, αλλά επίσης επειδή ο μικρός θηλάζει για λίγο και σύντομα αρχίζει να κλαίει και να μη θέλει να θηλάσει, ενώ άμα του δώσω εκείνη τη στιγμή έτοιμο γάλα το πίνει.

Η ερώτηση μου ίσως σας φανεί χαζή μετά από τα πιο πάνω, αλλά σας παρακαλώ βοηθήστε με- Βρίσκομαι στην αρχή του αποθηλασμού ή περνάω φάση?

:cry:

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωρό! Μην αγχώνεσαι για τις "κρίσεις", τις πέρασα κι εγώ. Αυτό που μ' έσωσε ήταν ότι δεν είχα ούτε ένα μπιμπερό στο σπίτι;)

Λοιπόν, για το πρόβλημα που έχεις καλύτερα να το αντιμετωπίσεις άμεσα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και διάβασε εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1526973#post1526973 [Επαναγαλακτισμός και πρόκληση γαλουχίας]. Με λίγη καλή θέληση και προσπάθεια είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να απαλλαγείς κι απ' το συμπλήρωμα!

Δυστηχώς αυτό πάντα το έχει ο θηλασμός, τα παιδιά εκτός ότι αρνούνται το ξένο γάλα (το οποίο βρωμάει κιόλας) δεν δέχονται να πιούνε και από το μπουκάλι, τουλάχιστον εγώ αυτό αντιμετώπισα και με τα δύο παιδιά. Τον γιό μου τον είχα αφήσει νηστικό 26 ώρες. Κάθε φορά που ήταν να φάει του πρόσφερα ξένο γάλα (όχι σούπες, κρέμες, κτλ) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το πήρε απόφαση και το ήπιε, γκρινιάζοντας βέβαια. Τι να κάνει όμως δεν είχε άλλη επιλογή.

εμένα δεν αρνείται το ξένο γάλα.. ίσα ίσα το πίνει πολύ γρήγορα και με μεγάλη χαρά. Απλά δεν ξέρω τι να κάνω με το δικό μου γάλα.. πώς θα σταματήσει δηλαδή; δεν θέλω να πάρω χάπια...

effaki εαν θες να σταματήσεις τελειως το δικό σου γάλα εφόσον δεν θηλάζεις το μωρό αυτό θα αρχίσει να μειώνεται αλλα επειδή θα πρηζεσαι μέχρι να προσαρμοστεί το σώμα σου οταν νίωθεις δυσφορία απο το πρήξιμο και για να μην πάθεις και καμια μαστίτιδα θα βγάζεις λιγο γάλα με θήλαστρο. Προσοχή να μην βγάζεις πολυ αλλα ισα ισα τοσο για να σε ανακουφίσει. Επισης θα αρχισεις να πινεις 3-4 φασκόμηλα την ημερα.

Παντως θα μπορουσες να συνεχίσεις και με θήλαστρο να δινεις οσο μπορεσεις στο μωράκι σου...

Sonar

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Επειδή θέλω τόσο πολύ να συνεχίσω για πολύ ακόμα τον θηλασμό, θα εφαρμόσω την τακτική "με το βυζί έξω":), που είναι και το ρεζουμε όλων όσων διάβασα στη σελίδα που μου πρότεινες.

Φιλάκια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...