Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αγλαια μου διαβαζω τις πολυτιμες συμβουλες σου τοσο καιρο και πραγματικα σε θαυμαζω και σε συγχαιρω! Οπως και ολες τις κοπελες που θηλαζουν αποκλειστικα.Ηρθε και μενα η ωρα μου, χρειαζομαι βοηθεια εχω απελπιστει!Το μωρακι μου ειναι 7 μηνων και τρωει γαλα δικο μου στις 9, 12 φρουτοκρεμα , θηλασμος στις 2 , 3 χορτοσουπα, 5 θηλασμος ,6:30 κρεμα και 10 θηλασμος.Αυτο ηταν το προγραμμα μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα ,αυτη την εβδομαδα ομως δεν θελει στηθος παρα μονο πρωι βραδυ οταν επιχειρω να το θηλασω κλεει ,κοκκινιζει τσαντιζεται και δεν μπορω να κανω τιποτα!Μεσα σε ολα αυτα αρρωστησα με γριπη και ειπα επειδη εχω πυρετο να του δωσουμε χθες βραδυ με το μπιμπερο ξενο γαλα ,εκει να δεις τι εγινε!Τσαντιστηκε τοσο που οχι μονο δεν ηπιε γουλια αλλα τελικα ουτε απο το στηθος μου ηπιε και κοιμηθηκε νηστικο,ξυπνησε κατα τις 4 το θηλασα 2λεπτακια και ξανακοιμηθηκε!Να σημειωθει οτι μεχρι τωρα θηλαζε αποκλειστικα και δεν ετρωγε ποτε βραδυ,τι να κανω πραγματικα με εχει πιασει πανικος 7 μηνων και να ειναι με γαλα μονο πρωι βραδυ!!!Και τωρα που ειμαι αρρωστη και δεν τρωει αμα μου κοπει και αυτο που εχω τι θα τρωει μετα!Πραγματικα κλαιω και ποναει η ψυχη μου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μεσα σε ολα αυτα αρρωστησα με γριπη και ειπα επειδη εχω πυρετο να του δωσουμε χθες βραδυ με το μπιμπερο ξενο γαλα ,εκει να δεις τι εγινε!Τσαντιστηκε τοσο που οχι μονο δεν ηπιε γουλια αλλα τελικα ουτε απο το στηθος μου ηπιε και κοιμηθηκε νηστικο,ξυπνησε κατα τις 4 το θηλασα 2λεπτακια και ξανακοιμηθηκε!Να σημειωθει οτι μεχρι τωρα θηλαζε αποκλειστικα και δεν ετρωγε ποτε βραδυ,τι να κανω πραγματικα με εχει πιασει πανικος 7 μηνων και να ειναι με γαλα μονο πρωι βραδυ!!!Και τωρα που ειμαι αρρωστη και δεν τρωει αμα μου κοπει και αυτο που εχω τι θα τρωει μετα!Πραγματικα κλαιω και ποναει η ψυχη μου!

Αφού αρρώστησες, δώσε του να παίρνει αντισώματα, να μην κολλήσει!

Το μητρικό γάλα δεν περιέχει ιώσεις και βακτήρια.

Μπορεί δεν έχει ορεξη, γιατί καταπολεμάει την ίωση

Αγλαια μου διαβαζω τις πολυτιμες συμβουλες σου τοσο καιρο και πραγματικα σε θαυμαζω και σε συγχαιρω! Οπως και ολες τις κοπελες που θηλαζουν αποκλειστικα.Ηρθε και μενα η ωρα μου, χρειαζομαι βοηθεια εχω απελπιστει!Το μωρακι μου ειναι 7 μηνων και τρωει γαλα δικο μου στις 9, 12 φρουτοκρεμα , θηλασμος στις 2 , 3 χορτοσουπα, 5 θηλασμος ,6:30 κρεμα και 10 θηλασμος.Αυτο ηταν το προγραμμα μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα ,αυτη την εβδομαδα ομως δεν θελει στηθος παρα μονο πρωι βραδυ οταν επιχειρω να το θηλασω κλεει ,κοκκινιζει τσαντιζεται και δεν μπορω να κανω τιποτα!Μεσα σε ολα αυτα αρρωστησα με γριπη και ειπα επειδη εχω πυρετο να του δωσουμε χθες βραδυ με το μπιμπερο ξενο γαλα ,εκει να δεις τι εγινε!Τσαντιστηκε τοσο που οχι μονο δεν ηπιε γουλια αλλα τελικα ουτε απο το στηθος μου ηπιε και κοιμηθηκε νηστικο,ξυπνησε κατα τις 4 το θηλασα 2λεπτακια και ξανακοιμηθηκε!Να σημειωθει οτι μεχρι τωρα θηλαζε αποκλειστικα και δεν ετρωγε ποτε βραδυ,τι να κανω πραγματικα με εχει πιασει πανικος 7 μηνων και να ειναι με γαλα μονο πρωι βραδυ!!!Και τωρα που ειμαι αρρωστη και δεν τρωει αμα μου κοπει και αυτο που εχω τι θα τρωει μετα!Πραγματικα κλαιω και ποναει η ψυχη μου!

Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις ξένο γάλα, επειδή έχεις γρίππη, το μωρό μπορεί να κολλήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Το μωρό θα είναι πολύ πιο προστατευμένο, όταν το θηλάζεις.

Τρία γεύματα στερεών είναι πάρα πολλά για τόσο μικρό μωρό και είναι αναμενόμενο να αρνείται το στήθος! Δεν κατάλαβα αν θέλεις τελικά να αποθηλάσεις (γιατί λες ότι "ήρθε η ώρα σου"; ), πάντως τα 3 γεύματα και τόσο λίγοι θηλασμοί είναι ενδεδειγμένος τρόπος αποθηλασμού. Στο δεύτερο εξάμηνο, το μητρικό γάλα εξακολουθεί να είναι η κύρια τροφή του μωρού, ενώ οι τροφές λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού. Αν θέλεις να συνεχίσει το μωρό να θηλάζει, πρόσφερε το στήθος συχνά και όχι με πρόγραμμα και 1-2 γεύματα πρόσφερε τα καμιά ώρα μετά το θηλασμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto καλά που υπάρχεις και εσύ ακόμη και παρηγοριέμαι! έχω ξεκινήσει προσπάθειες αποθηλασμού και η μικρή μου αρνείται κατηγορηματικά το ξένο γάλα...

και αποθηλασε επιτελους!

amaretto καλά που υπάρχεις και εσύ ακόμη και παρηγοριέμαι! έχω ξεκινήσει προσπάθειες αποθηλασμού και η μικρή μου αρνείται κατηγορηματικά το ξένο γάλα...

:D

Γιατί προσπαθείς;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Θηλαζω καθημερινα το πρωι πριν φυγω για τη δουλεια κατα τις 8.00, μετα στις 17.00 και πολλες φορες στις 18.30 οταν εχω επιστρεψει απο τη δουλεια (θελω δεν θελω, το απαιτει η μικρη), μετα γυρω στις 20.00 για να κοιμηθει και μετα ολη νυχτα ανα δυο ωρες σπανια ανα τρεις και οταν εχει καποια ενοχληση καθε μια ωρα..

Το ερωτημα ειναι μιας και ο καιρος ανοιγει και γινεται πιο προσφορη η εξωτερικη δραστηριοτητα και η απασχοληση της μικρης ωστα να αρχισω σταδιακα να αποθηλαζω μεσα στην ανοιξη..αν αποφυγω τους απογευματινους θηλασμους των 17.00 και των 18.30 και φθασω να θηλαζω μονο πρωι και βραδυ (ειτε για υπνο ειτε για νυχτερινο θηλασμο οπως παραπανω περιεγραψα) θα μειωθει το γαλα τοσο ωστε να μην την χορταινει τις ωρες που θα το πινει η απλα ετσι θα συντηρειται ο θηλασμος σαν συνηθεια και σιγα σιγα θα αρχιζει να κοβετε? Ειναι σωστη η τακτικη να κοψω τους απογευματινους και να αφησω τα δυο γευματα?

prosperous και εγώ αυτό έχω αρχίσει να κάνω, της δίνω γιαουρτάκι μόλις γυρίζω 5.30 σπίτι για να μην πέφτει πάνω μου! δεν το πετυχαίνω κάθε φορά..

βέβαια εμένα το θέμα μου είναι τι θα πίνει όταν αποθηλάσει τελείως, μιας και το ξένο γάλα είτε με μπιμπερό είτε με κουταλάκι το φτύνει!!

και αποθηλασε επιτελους!

βέβαια εμένα το θέμα μου είναι τι θα πίνει όταν αποθηλάσει τελείως, μιας και το ξένο γάλα είτε με μπιμπερό είτε με κουταλάκι το φτύνει!!

Το ίδιο ακριβώς θέμα έχω και εγώ. Μου φαίνεται αδιανόητο να αποθηλάσω χωρίς να ξεκινήσει ταυτόχρονα να πίνει ξένο γάλα. Κάτι που είναι δύσκολο αυτήν την στιγμή.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Και εγώ τις ίδιες φοβίες είχα όταν άρχισα να αποθηλάζω την κόρη μου τελικά παρότι πήρε αρκετό καιρό άρχισε να το πίνει το αγελαδινό θέλει απλά λίγο υπομονή και επιμονή προσφέρετε και κάποια στιγμή μάλλον θα το δεχθούν. Εμείς είχαμε και θέμα αλλεργίας/δυσανεξίας στο αγελαδινό όποτε ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα το πιει και είχα σχεδόν συμβιβαστεί με την ιδέα, στο κάτω κάτω της γραφής και εγώ έχω δυσανεξία στο γάλα) :?

Πάντως ψάχνοντας το θέμα είδα ότι δεν είναι και τόσο τραγικό το να μην πίνει το γάλα, αν το παιδί τρώει σωστά και ισορροπημένα, υπάρχουν και άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και τα περισσότερα παιδάκια τρώνε γιαούρτια και τυριά ;)

Age πρωτα απο ολα με το καλο το νεο μωρακι σας..ολα να πανε τελεια!!

ευχαριστω κοριτσια για τις συμβουλες...

εμενα αρχικα πειραματικα επινε λιγο φρεσκο γαλα ελαφρως ζεσταμενο αλλα εδω και λιγες εβδομαδες ουτε για αστειο (βεβαια της το διναμε ασχετη ωρα που εγω ελειπα στη δουλεια και εννοειται απο μενα ουτε για αστειο)

εχθες το απογευμα οταν μπηκα σπιτι μου σηκωνε τη μπλουζα για να θηλασει αλλα την πηρα αρον αρον και την πηγα στις κουνιες και μια ωρα μετα την ειχα εξω στην αυλη με τον συζυγο και παιζοντας της εδωσα λιγη φρουτοκρεμα και εφαγε..στο διαστημα αυτο με το παιχνιδι και τις αγκαλιες δεν ζητησε να τη θηλασω αλλα πιστευω οτι δεν θα ειναι παντα τοσο ευκολο μετα την θηλασα για υπνο και βεβαια ολη νυχτα..

παντως αν καταφερουμε να παρακαμψουμε τον απογευματινο θηλασμο και μεινουμε στο πρωι-βραδυ για κανα δυο μηνες το γαλα μου θα επαρκει για τις αναγκες αυτες?

κατα τάλλα τρωει με ορεξη la vac qui rit (εκατσε απο μονο του δοκιμαζονατς διαφορα), λιγο αγελαδινο γιαουρτι και το μεσημεριανο της φαγητο οτι μπορει να αλεθεται μιας και εχουμε ακομη ζορι με τα μη αλεσμενα..

και βεβαια θηλαζουμε φανατικα..

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου :P

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να διατηρήσουν την γαλουχία για αρκετό καιρό με μόνο 2 θηλασμούς την ημέρα (πρωί –βράδυ).

Εγώ κόντεψα να αποθηλάσω έτσι γύρω στον χρόνο, εσύ όμως αν κρατήσεις και τον νυχτερινό θηλασμό δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα μια και ο νυχτερινός θηλασμός είναι αυτός που βοηθάει πάρα πολύ στην διατήρηση της γαλουχίας αφού μάλιστα μιλάς και για 2 μόνο μήνες.

Το μέλι βοήθησε πολύ στο να δεχθεί το αγελαδινό η κόρη μου ίσως να βοηθήσει και εσάς (ρώτα πρώτα την γιατρό σου για το μέλι γιατί είσαστε και μικρούλια, από ότι ξέρω μπορείς να δίνεις άφοβα μετά τον χρόνο)

Καλή συνέχεια :D:D

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου :P

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να διατηρήσουν την γαλουχία για αρκετό καιρό με μόνο 2 θηλασμούς την ημέρα (πρωί –βράδυ).

Εγώ κόντεψα να αποθηλάσω έτσι γύρω στον χρόνο, εσύ όμως αν κρατήσεις και τον νυχτερινό θηλασμό δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα μια και ο νυχτερινός θηλασμός είναι αυτός που βοηθάει πάρα πολύ στην διατήρηση της γαλουχίας αφού μάλιστα μιλάς και για 2 μόνο μήνες.

Το μέλι βοήθησε πολύ στο να δεχθεί το αγελαδινό η κόρη μου ίσως να βοηθήσει και εσάς (ρώτα πρώτα την γιατρό σου για το μέλι γιατί είσαστε και μικρούλια, από ότι ξέρω μπορείς να δίνεις άφοβα μετά τον χρόνο)

Καλή συνέχεια :D:D

η αληθεια ειναι οτι ψυχολογικα δεν ειμαι σε θεση να την αποθηλασω ακομη γιατι πολυ απλα μου αρεσει και το απολαμβανουμε και οι δυο ακομη και οταν ειμαι ψοφια απο την κουραση καθως εργαζομαι αλλα εχω σκοπο να το κανω ωστε οταν αποφασισω να ξαναμεινω εγκυος και εφοσον η υγεια μου μου το επιτρεψει να χω πρωτα αποθηλασει για πολλους λογους..συνεπως και να οδηγηθω σε αποθηλασμο δεν με ενοχλει πρακτικα..αλλα πιστευω οτι δεν θα γινει και ευκολα αυτο..

μελι της δινω αλλα οχι συχνα.. το γιαουρτι μαλλον την ανακουφιζει στα δοντια επειδη ειναι δροσερο και αναλογα την πεινα τρωει μισο του μισου κεσε η και το μισο..

δυστχυως για τη φρουτοκρεμα επιστρατευσα το ρυζαλευρο που τοσους μηνες δεν εδινα, επειδη ομως γλυκιζει και κανειο πιο παχια τη φρουτοκρεμα βλεπω οτι ακομη και απο εμενα την τρωει..

Καταλαβαίνω ακριβώς πως αισθάνεσαι ένας από τους λόγους που συνέχισα να θηλάζω την κόρη μου (εκτός φυσικά από το ότι ήταν κάτι που με ευχαριστούσε) ήταν γιατί ήταν τόσο εύκολο να συνεχίσω να θηλάζω από το να μπω στην διαδικασία αποθηλασμού, η ευκολία του να βάζεις το παιδί στο στήθος και να κοιμάται και να κοιμάσαι και εσύ από το να το κουνάς ατελείωτες ώρες είναι μεγάλη ιδίως αν έχεις την επόμενη μέρα να πας στην δουλειά σου.

Όταν άρχισα να σκέπτομαι για δεύτερο παιδί μπήκα στο δίλημμα του να αποθηλάσω πριν μείνω έγκυος ή να περιμένω να μείνω πρώτα και μετά να αρχίσω να αποθηλάζω την κόρη μου

Σκέφτηκα όμως ότι αποθηλάζοντας πριν δω το + στο τεστ (και αυτό θα μπορούσε να πάρει καιρό), θα στερούσα από το παιδί το μητρικό γάλα και από εμένα την ευκολία του θηλασμού.

Ψάχνοντας στο φόρουμ άλλα και στο internet είδα ότι μπορεί να θηλάζει μια μητέρα όσο καιρό είναι έγκυος (αν όλα είναι καλά με την εγκυμοσύνη) άρα μπορεί και να αποθηλάσει (αν θέλει όπως εγώ) κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φυσικά υπάρχει και η προοπτική να θηλάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης άλλα εγώ ήθελα να αποθηλάσω για δικούς μου λόγους παρότι ακόμα και ο γυναικολόγος μου είναι θετικός.

Πάντως όσες φορές θεώρησα το επόμενο βήμα «βουνό» η κόρη μου είχε ένα τρόπο να διαψεύδει τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς μου και να προχωρά ακάθεκτη στο επόμενο στάδιο. Καμιά φορά τα πράγματα έρχονται ευκολότερα από ότι τα υπολογίζουμε:D:D (ιδίως αν είμαστε από τους ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο) :-P:razz:

αν και ο γυναικολογος μου θεωρει οτι ο θηλασμος παραλληλα με την κυηση δεν ειναι επιβλαβης εγω ομως επειδη εχω κακο ιστορικο με προηγουμενες εγκυμοσυνες και μια σημερινη υγεια οχι στην καλυτερη κατασταση πιστευω οτι ισως μου δημιουργησει προβληματα που δεν θελω να με αναγκασουν να διακοψω τον θηλασμο με το ετσι θελω..βεβαια ο γιατρος επαναπαυεται στο οτι το γαλα μειωνεται αισθητα στην κυηση και οτι απο μονο του θα οδηγησει το παιδι στον αποθηλασμο..

το επομενο που σκεφτομαι ειναι οτι και να αποθηλαζα στην περιοδο της κυησης ισως να παραηταν κοντα στην περιοδο που θα προσπαθουσα να θηλασω το επομενο παιδακι και δεν θα αντεχα να το κανω και στα δυο ταυτοχρονα (μαλλον)..

βλεποντας και κανοντας οπως λες..καμια φορα τα αναμενομενα δυσκολα μπορει να ειναι και ευκολα..

age πόσο δίκιο έχεις...και εγώ μερικές φορές μπαίνω σε σκέψεις...γιατί να αποθηλάσω?

και εκεί που λέω πως είναι αδύνατον να αποθηλάσω, η μικρή μου δεν δέχεται με τίποτα από μένα το ξένο γάλα, εχτές στο σταθμό μου είπε η κυρία που την φυλάει ότι ήπιε όλο το γάλα (advance)....τι κάνουμε τώρα? κόβω έναν ένα τους θηλασμούς σιγά σιγά?

η αλήθεια είναι ότι μάλλον ούτε εγώ το έχω πάρει απόφαση...μου αρέσει που κοιμόμαστε αγκαλιά :)

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

age πόσο δίκιο έχεις...και εγώ μερικές φορές μπαίνω σε σκέψεις...γιατί να αποθηλάσω?

και εκεί που λέω πως είναι αδύνατον να αποθηλάσω, η μικρή μου δεν δέχεται με τίποτα από μένα το ξένο γάλα, εχτές στο σταθμό μου είπε η κυρία που την φυλάει ότι ήπιε όλο το γάλα (advance)....τι κάνουμε τώρα? κόβω έναν ένα τους θηλασμούς σιγά σιγά?

η αλήθεια είναι ότι μάλλον ούτε εγώ το έχω πάρει απόφαση...μου αρέσει που κοιμόμαστε αγκαλιά :)

καλα.. αγκαλια μπορειτε να κοιμαστε και μετα τον αποθηλασμο..εγω σκεφτομαι τον αποθηλασμο με τη μεταβαση στο δικο της δωματιο και αυτο ειναι κατι που μαλλον δεν ειμαι εγω ετοιμη να κανω..

παντα θεωρω οτι ενα μωρο 1,5 ετους ειναι πολυ μικρο για να κοιμαται μονο του..εγω..

εγώ πάντως αφού κοιμάται πάνω μου την πηγαίνω στο δωματιάκι της μετά...και όποτε κλάψει και με ξαναζητήσει, την ξαναπαίρνω...

και αποθηλασε επιτελους!

εγώ πάντως αφού κοιμάται πάνω μου την πηγαίνω στο δωματιάκι της μετά...και όποτε κλάψει και με ξαναζητήσει, την ξαναπαίρνω...

εγω αμα το κανω αυτο για τρεις νυχτες συνεχομενες και με τη κουραση της δουλειας θα αποδημισω εις κυριον απο την κουραση..για αυτο προτιμω να την παω στο δωματιο της σε κανονικο κρεβατι (με προστατευτικα) και να κοιμαμαι μαζι της μεχρι να αποθηλασω..ε! και στο βαθυ της υπνο θα επισκεπτομαι τον ανδρα μου..σαν τους βασιλεις..

Καλησπέρα και από εμενα. Εχω ένα μωρακι 4 μηνων και το θηλάζω αποκλειστικα. Σημερα για δοκιμη και για πρωτη φορα, έβγαλα γαλα και το έβαλα σε μπιμπερο. Τον ταισε ο μπαμπας του αλλα το έφτυνε και τον εσπρωχνε. Μετα τον πήρα εγώ και του έδωσα το μπιμπερο και κάτι ήπιε αλλα όχι σπουδαία πράγματα. Πρώτη φορα πιανει μπιμπερο. Τι θα κάνω σε 2 μηνες που θα το κόψω? Θα πίνει συμπληρωμα από μπιμπερο? Σας ευχαριστώ.

το επομενο που σκεφτομαι ειναι οτι και να αποθηλαζα στην περιοδο της κυησης ισως να παραηταν κοντα στην περιοδο που θα προσπαθουσα να θηλασω το επομενο παιδακι και δεν θα αντεχα να το κανω και στα δυο ταυτοχρονα (μαλλον)..

βλεποντας και κανοντας οπως λες..καμια φορα τα αναμενομενα δυσκολα μπορει να ειναι και ευκολα..

Αυτό σκέφτομαι και εγώ και γι αυτό αποθηλάζω τώρα, μπας και μέχρι τότε το έχει ξεχάσει......... με κάποιο τρόπο.....:?:?(προς το παρόν μου φαίνεται κάπως ο ταυτόχρονος θηλασμός άλλα πολλά πράγματα στην ζωή μου αναθεώρησα από τότε που έγινα μητέρα:D:D:D

:DΕίδες που καμιά φορά τα δύσκολα είναι εύκολα τελικά ?:D Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρεις έναν καλό λόγο για να αποθηλάσεις...........:D:D αν δεν βρεις τότε ίσως να μην ήρθε ακόμα η ώρα:lol::lol:

Εμείς κοιμόμαστε όπως τύχει, άλλες φορές στο δωμάτιο μας και με τον μπαμπά να κρατάει κρεσέντο από τα ροχαλητά, καμία φορά οι δυό μας, άλλα συνήθως κάποια στιγμή καταλήγει στην κούνια της στο δωμάτιο της όταν ξυπνήσω λίγο και έχω το κουράγιο να την μετακινήσω:D:D

Υ.Γ. Απόψε είναι το πρώτο βράδυ μετά από 20 μήνες που η κόρη μου κοιμήθηκε χωρίς να ζητήσει να θηλάσει :?

Έφυγε τρέχοντας όταν την φώναξε ο μπαμπάς της για να πιει λαλάκι μοοου και όταν ήρθε σε μένα απλά με πήρε αγκαλιά και κοιμήθηκε :-( νομίζω ότι θα μελαγχολήσω λίγο :-(:-(

Αυτό σκέφτομαι και εγώ και γι αυτό αποθηλάζω τώρα, μπας και μέχρι τότε το έχει ξεχάσει......... με κάποιο τρόπο.....:?:?(προς το παρόν μου φαίνεται κάπως ο ταυτόχρονος θηλασμός άλλα πολλά πράγματα στην ζωή μου αναθεώρησα από τότε που έγινα μητέρα:D:D:D

:DΕίδες που καμιά φορά τα δύσκολα είναι εύκολα τελικά ?:D Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρεις έναν καλό λόγο για να αποθηλάσεις...........:D:D αν δεν βρεις τότε ίσως να μην ήρθε ακόμα η ώρα:lol::lol:

Εμείς κοιμόμαστε όπως τύχει, άλλες φορές στο δωμάτιο μας και με τον μπαμπά να κρατάει κρεσέντο από τα ροχαλητά, καμία φορά οι δυό μας, άλλα συνήθως κάποια στιγμή καταλήγει στην κούνια της στο δωμάτιο της όταν ξυπνήσω λίγο και έχω το κουράγιο να την μετακινήσω:D:D

Υ.Γ. Απόψε είναι το πρώτο βράδυ μετά από 20 μήνες που η κόρη μου κοιμήθηκε χωρίς να ζητήσει να θηλάσει :?

Έφυγε τρέχοντας όταν την φώναξε ο μπαμπάς της για να πιει λαλάκι μοοου και όταν ήρθε σε μένα απλά με πήρε αγκαλιά και κοιμήθηκε :-( νομίζω ότι θα μελαγχολήσω λίγο :-(:-(

να μη μελαγχολησεις..μπορει να ηταν τυχαιο αλλα και να ειναι η αρχη μιας νεας φασης στη ζωης σας..ολες μας το η θα το περασουμε...και μαλλον εμεις ως μαμαδες εχουμε το πιο μεγαλο ψυχολογικο κοστος..αλλα ξερουμε οτι καναμε το καλυτερο που μπορουσαμε και μαλιστα με επιτυχια και ευτυχια για ολους μας..

να μη μελαγχολησεις..μπορει να ηταν τυχαιο αλλα και να ειναι η αρχη μιας νεας φασης στη ζωης σας..ολες μας το η θα το περασουμε...και μαλλον εμεις ως μαμαδες εχουμε το πιο μεγαλο ψυχολογικο κοστος..αλλα ξερουμε οτι καναμε το καλυτερο που μπορουσαμε και μαλιστα με επιτυχια και ευτυχια για ολους μας..

Έχεις δίκιο είναι ένα βήμα παρακάτω, το κατανοώ, άλλα αυτό δεν με εμποδίζει να νοιώθω ένα σφίξιμο στο στήθος. :-(:-(

λίγη βοήθεια σας παρακαλώ με την διαδικασία αποθηλασμού

Έχουμε φτάσει στον ένα θηλασμό την ημέρα χθες το βράδυ η μικρή μου δεν ζήτησε να θηλάσει, σήμερα το πρωί το στήθος μου ήταν λίγο βαρύ άλλα όχι τραγικά πράγματα, τώρα είναι μια χαρά.

Πως προχωράω από εδώ και πέρα θηλάζω μέρα, παρά μέρα, για πόσο καιρό ? μετά ? κάθε 2-3 μέρες?

και εγω το αντιμετωπισα αυτο με το βαρυ στηθος και εκανα ζεστες κομπρεσες η εβγαζα λιγο -λιγο ομως- με το χερι...μετα απο αυτο το σταδιο αν θυμαμαι εδωσα ακομη συνολο τεσσσερις -πεντε μερες μονο βραδυ και μετα...τιποτα...το ατσερακι μου ηταν πολυ συνεργασιμο...ηδη μετραμε περιπου μηνα απο τον αποθηλασμο...τωρα ερχεται και μου δειχνει ποιο απο τα δυο τζι θα ειναι για εκεινη και ποιο για το μωο οταν θα ερθει και το στηθος της μαμας θα γινει καλα(κανουμε ονειρα tamdem).........καλη επθτυχια κοριτσι μου!!!να σας πανε ολα καλα!!

Κορίτσια και εμείς φτάσαμε επιτέλους τους δύο θηλασμούς το 24ωρο, στις 9:30-10 για να κοιμηθεί και γύρω στις 5:30 το πρωί που ξυπνάει τρώει και ξανακοιμάται. Έχει λίγες μέρες δλδ που κοιμάμαι τα βράδυα!!! Πάντως κι εγώ τώρα ψάχνω έναν καλό λόγο να αποθηλάσω (όπως είπε η AGE) γιατί μου φαίνεται τόσο ξεκούραστο το νέο ωράριο θηλασμών!!! Κάποτε είχα πει στον εαυτό μου ότι αν κοιμόταν όλο το βράδυ δεν θα με πείραζε να θηλάζω για καιρό, οπότε σκέφτομαι να τον αφήσω λίγο ακόμα ή μέχρι να μη θέλει αυτός.

Για αντικατάσταση με ξένο γάλα και μπιμπερό ούτε λόγος. Προσπαθώ να του δώσω λίγο φρέσκο όταν ξυπνάει αλλά δεν πίνει πάνω από ένα φλυτζανάκι του καφέ κι αυτό με λίγο μπισκοτάκι μέσα, εννοείται με κουταλάκι.

vChmp3.png IkwYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...