Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλημέρα σας !

prosperous, culte γιατί δεν δοκιμάζετε ποτήρι με καλαμάκι?

http://www.nuby.com/products/cups/9843.aspx

υπάρχουν και κάτι ωραία εκπαιδευτικά ποτηράκια της nuk με σιλικόνη στο στόμιο

http://shop.nukbaby.co.uk/products.aspx?pid=108

Εμείς το γάλα μπορεί να μην πίνουμε:? άλλα χυμό πίνει με το καλαμάκι και νερό από παντού, συνήθως όμως χρησιμοποιώ το εκπαιδευτικό γιατί βολεύει (δεν ξέρω γιατί άλλα πάντα ξεχώριζε τα δοχεία που έπινε κάτι, άλλο για το νερό άλλο για τον χυμό) :lol::lol:

Ιδίως με το καλαμάκι χρειάστηκε λίγο μέχρι να καταλάβει πως δουλεύει, της δείξαμε και εγώ και ο μπαμπάς της :-D:-D άλλα μόλις το κατάλαβε τον χυμό τον πίνει σε χρόνο dt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το προβλημα με εμας ειναι πως οταν ειμαι μαζι της δεν δεχεται το μπιμπερο και ακομη και αυτο η το ποτηρακι μονο αν εχει νερο τα πινει..

μου φαινεται οτι ιδιως στην δικη σου περιπτωση ισως η αναμιξη μητρικου γαλακτος με εμποριου ωστε σιγα σιγα να συνηθιζει και να ανεβαζεις την ποσοτητα του δευτερου ισως ειναι η λυση και για να πιασει μπιμπερο και για να πιει ξενο γαλα..απο την αλλη στη δικη μου περιπτωση μαλλον θα πρεπει να δοκιμασει ολα τα γαλατα μηπως και καποιο τη δελεασει (που guess what?! αυτο θα ναι κανενα απο τα παιδικα που εχουν ηδη ζαχαρη μεσα..οτι δηλαδη δεν θελω)

AGE σε ευχαριστω για τις συμβουλες..ισως να δοκιμασω το ποτηρακι της Nuk γιατι της Avent δεν την βολευει..τωρα για το καλαμακι δεν ξερω αν ειναι ακομη πολυ μικρη για να αντιληφθει το πως δουλευει αλλα μαλλον την κοβω να μην το καταλαβαινει..θα δοκιμασω ομως..

και εγω στην ιδια φαση ειμαι μπουκαλι δεν περνει δεν θελω να αποθηλασω και δεν ξερω και με το γαλα θα τον συνεχισω εαν τελικα δεχτει κατι...τραβαει την μπλουζα και κλαιει ασε που το προβλημα ειναι και στον υπνο τι θα κανω μαρεσει που καθε μερα θελω να το βαλω και σε προγραμμα εμενα μονο νερο καπου καπουπινει και εκεινο με κανονικο ποτηρι με το κουταλακιδεν τον δοκιμασα εαν καποια βρει κατι ας γραψει με διαφερει το θεμα...

τελικα εμαθα οτι γαλα ηπιε απο τη θεια σημερα και μαλιστα 120ml..η θεια ειπε πως να της εδινα και αλλο θα το πινε ολο αλλα επειδη ειναι φρεσκο και ειναι πρωτη φορα φοβηθηκα..

τουλαχιστον ηπιε..

μαλλον θα βαζω τη θεια να της δινει γαλα καποιες μερες ωστε να το μαθαινει και οταν θα αποφασισω να αποθηλασω θα τη βαλω στο προγραμμα..

Διαφημίσεις

κοριτσια και εμας η πρωτη δοκιμη εστεφθη με επιτυχια...μαλλον....

ηπιε απο το ποτηρακι αρκετο και την ημερα την κουμανταρω πολυ καλα μπορω να πω....το βραδυ ειναι πολυ μεγαλο προβλημα που φωναζει ικετευτικα σχεδον μαμανα τζι τζι, τζι τζι...το μαμανα ειναι μαλλον το χαιδευτικο της για εμενα....

με τα πετρωματα αληθεια τι γινεται???ηδη σημερα εχω ενα............

κοριτσια εσεις που εχετε χρονο στη διαθεση σας καλα κανετε και το βαζετε σιγα σιγα στο προγραμμα, νομιζω ο χρονος θα ειναι με το μερος σας...

Μια απορία, όταν δοκιμάζετε να δώσετε ξένο γάλα π.χ. αντβανσ κτλ το ζεσταίνετε πρώτα και πώς ή κατευθείαν από το ψυγείο?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Εγώ τι θά κάνω :(:(:(:( το πρόβλημα παρεμένει

ΣΩΤΗΡΙΑ υπομονή το μωράκι σου είναι αρκετά μικρό ακόμα και τα πράγματα είναι δύσκολα το καταλαβαίνω μην ξεχνάς ότι σε αυτή την ηλικία έχουν ξεκινήσει και οι ενοχλήσεις από τα δόντια οπότε παίζει ρόλο και αυτό με τον θηλασμό ανακουφίζονται.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο νυχτερινός θηλασμός είναι αυτός που σε κουράζει αλλά όπως σου γράψανε και τα υπόλοιπα κορίτσια αποθηλάζοντας μπορεί και να μην λύσεις το πρόβλημα.

Έχω φίλη που αποθήλασε το παιδάκι της στους 6 μήνες και έλεγε ότι συνέχισε να ξυπνάει μέχρι 2,5 ετών:-( το ίδιο κάνουν και παιδάκια φίλων που πίνουν μπουκάλι.

Θα σου πρότεινα πραγματικά να ξανασκεφτείς το coo-sleeping ή τουλάχιστον το εν μέρη.

και εγώ ήμουν κατά άλλα άλλαξα γνώμη όταν από τον Αύγουστο άρχισε να ξυπνάει κάθε βράδυ και μάλιστα αργούσε να ξανα κοιμηθεί, μέχρι τότε δεν είχα προβληματιστεί ιδιαίτερα γιατί τα περισσότερα βράδια κοιμόταν από τις 8-9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί σερί με λίγες εξαιρέσεις.

Αυτό που κάνω λοιπόν πλέον είναι να την παίρνω στο κρεβάτι θηλάζουμε (θηλάζαμε παρελθόντας πλέον) ξαπλωτές ρίχνουμε και κανά ύπνο και όταν ξυπνήσω κάποια στιγμή την πάω στο κρεβάτι της 9-10 φορές δεν ξαναξυπνάει

Επίσης φρόντισε το θέμα με τα δόντια δηλαδή αν βλέπεις ότι έχει σάλια χώνει χέρια στο στόμα κλπ βάζε του την κρέμα για τα ούλα πρίν κοιμηθεί ή αν τα πράγματα είναι δύσκολα επικοινώνησε με τον γιατρό σου και ρώτα τον τι μπορείς να του δώσεις, μια στο τόσο δεν κάνει κακό και λίγο ντεπόν ή gantil ίσα ίσα βοηθάει.

Περαστικούλια και να φροντίζεις τον εαυτό σου γιατι έχεις ένα μικρούλι που σε χρειάζεται. :-P:-P

Κοριτσια γεια σας εχω και εγω εναν μπεμπη ο οποιος θηλαζει , πινει και ξενο μιας που λειπω το πρωι και δυστυχως δεν αντλω για πολλους λογους , το σκεφτομουνα σημερα εμεις θα ξεκινησουμε την διαδηκασια κατα το σεπτεμβρι του 2010 αν ολα πανε καλα και θηλαζουμε ακομα αλλα φυσικα θα θηλαζουμε τωρα πια το γαλατακι της μαμας δεν σταματαει οτι και να λενε ..... Παντος και μενα ξυπναει συχνα και κοιμομαστε μαζι αλλα που ειναι το κακο τι να κανουμε σε αυτη την ζωη θα γινουν ολα!!!!

Εχω απίστευτο βήχα δεν μπορώ να αναπνεύσω χρειάζομαι επειγόντως κάτι δυνατόν φαντάζομαι κάποια αντιβίωση ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ? Εχω κάνει υπομονή 1 εβδομάδα τώρα αλλα δεν μπορώ άλλο πρέπει να πάρω αντιβίωση φοβάμαι πια και την δική μου υγεία. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ? ΠΟΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ? Εχω απελπιστεί συγνώμη........:cry::cry::cry::cry:

Υπάρχουν πολλές αντιβιώσεις που μπορείς να πάρεις, άσε που το μωρό είναι μεγάλο, άλλα μωρά στην ηλικία του έχουν πάρει αντιβίωση κατευθείαν τα ίδια!!! Δες πρώτα τον γιατρό σου να σου πει τι έχεις και τι θα σου συνταγογραφήσει και μετά ρώτα εδώ ή κάποια σύμβουλο θηλασμού να σου πει αν μπορείς να το πάρεις.

Στο βιβλίο της Πατσούρου έχει στο τέλος έναν πίνακα με φάρμακα που μπορείς και δεν μπορείς να πάρεις όσο θηλάζεις. Αν θέλεις στείλς μου το e-mail σου με π.μ. για να στα στείλω. Είναι σε jpeg, δεν μπορώ να τα βάλω εδώ

Εχω απίστευτο βήχα δεν μπορώ να αναπνεύσω χρειάζομαι επειγόντως κάτι δυνατόν φαντάζομαι κάποια αντιβίωση ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ? Εχω κάνει υπομονή 1 εβδομάδα τώρα αλλα δεν μπορώ άλλο πρέπει να πάρω αντιβίωση φοβάμαι πια και την δική μου υγεία. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ? ΠΟΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ? Εχω απελπιστεί συγνώμη........:cry::cry::cry::cry:

γιατί δεν παίρνεις ένα σιρόπι για τον βήχα?

εγώ πήρα το ίδιο που έπινε και η μικρή όταν έβηχε...ρώτα έναν γιατρό

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

γιατί δεν παίρνεις ένα σιρόπι για τον βήχα?

εγώ πήρα το ίδιο που έπινε και η μικρή όταν έβηχε...ρώτα έναν γιατρό

Αυτό κάνω καλή μου αλλα τίποτα.....

φάε σκόρδο κάνει θαύματα στο αναπνευστικό (το δικό σου) για των άλλων δεν είμαι τόσο σίγουρη...

Πέρα απο την πλάκα εγώ αυτό κάνω, φτιάχνω σκορδόψωμα πίνω κι ένα ποτήρι γάλα και την άλλη μέρα είμαι περδίκι..

φάε σκόρδο κάνει θαύματα στο αναπνευστικό (το δικό σου) για των άλλων δεν είμαι τόσο σίγουρη...

Πέρα απο την πλάκα εγώ αυτό κάνω, φτιάχνω σκορδόψωμα πίνω κι ένα ποτήρι γάλα και την άλλη μέρα είμαι περδίκι..

:D:D μπα θα προτιμήσω καμια αντιβιωσούλα

υπαρχουν αντιβιωσεις αρκετες που ειναι συμβατες με το θηλασμο κοριτσακι μου!!καπου κυκλοφορει μια λιστα νομιζω lactancia κατι λεγεται...συγγνωμη δεν ειμαι τοσο προχωρημενη σε αυτα και δεν μπορω να τη μεταφερω εδω...αν ψαξεις λιγο σιγουρα θα την βρεις!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!!

Σωτηρία ρώτησε τον γιατρό σου ποια αντιβίωση σου προτείνει και μετά ψαξε εδώ για να δεις αν είναι συμβατή με τον θηλασμό:

http://www.e-lactancia.org/

Επίσης διάβασε και το thread "Θηλασμός και Φάρμακα" εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1452849#post1452849

Αν χρειαστείς βοήθεια τα κορίτσια θα σε βοηθήσουν.

Κι εγώ έπαθα ουρολοίμωξη και παίρνω αντιβίωση (ceclor --> συμβατή) και είμαι έγκυος και θηλάζω τον μπεμπη.

Ολα γίνονται! :)

Βέβαια σιγουρέψου ότι πράγματι τη χρειάζεσαι την αντιβίωση, γιατί δεν πρέπει να την παίρνεις χωρίς λόγο. Αλλιώς δε θα σε βοηθήσει καν. Δεν είναι γιατρειά για όλα η αντιβίωση...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μπορείς άνετα να πάρεις αντιβίωση. Εγώ πήρα πριν από 2 μήνες, απλά στην επίσκεψή σου στον γιατρό πάρε μαζί σου και την λίστα με τα επιτρεπόμενα, γιατί μην περιμένεις να την έχει ο ίδιος! Εγώ έτσι έκανα, του την έδωσα και του είπα να διαλέξει μία που να επιτρέπεται. Έμεινε ο άνθρωπος :shock:, αλλά εγώ έκανα τη δουλειά μου:D

Αν δεν έχεις το βιβλίο της Πατσούρου, εκτύπωσε μία. Αν θυμάμαι καλά θα βρεις κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28788

Καλησπέρα,

έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών κι επειδή το Μάρτιο θα επιστρέψω στη δουλειά και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία της άντλησης ξεκίνησα να της δίνω μπιμπερό.Το πρόβλημα έιναι ότι δεν το θέλει με τίποτα και πλαντάζει στο κλάμα ώσπου τελικά την βάζω στο στήθος και όλα μια χαρά.Είμαι πολύ πιεσμένη ψυχολογικά και με έχει κουράσει ο θηλασμός αλλά η μπεμπούλα δεν θέλει με τίποτα ούτε μπιμπερό ούτε πιπίλα.Μόνο το στήθος της μαμάς.Τι να κάνω ????

καταρχας να ηρεμησεις κοριτσακι!!Το ΜΑρτιο η μικρουλα σου θα ειναι σε ηλικια οπου θα μπορει να τρωει στερεες τροφες κατα την απουσια σου και τις ωρες που θα ειστε μαζι να της δινεις στηθος...θα χρειαστει καναδυο μερες και η παραγωγη σου θα προσαρμοστει και ολοι θα συνηθισετε τη νεα καθημερινοτητα...δεν πιστευω οτι το να δεχθει μπιμπερο προσφερει κατι...βεβαια δεν ξερω τι ωρες θα δουλευεις αλλα εγω κατα τον εβδομο μηνα που επρεπε να γυρισω στο πανεπιστημιο ετσι το καναμε...ετρωγε τα γευματα στερεεων οσο ελειπα και μετα μονο στηθος...μαλιστα μετα τον 6ο μηνα γινονται ολα πιο ευκολα, το μωρακι αυτονομειται καπως και εσυ θα αισθανθεις πιο ελευθερη!!μην απελπιζεσαι περλιτσα, ειναι καλη η εποχη που γυρνας στη δουλεια!Καλη επιτυχια!!

Καλησπερα σας θελω να κανω μια ερωτηση ο μικρος μου ειναι 14 μηνων κ θηλαζει δεν εχει πιει ποτε ξενο κ τωρα θελω να αρχισω να του δινω κανονικο γαλα το ερωτημα μου μου ειναι τι γινεται με το δικο μου γαλα???

Πρεπει να παρω χαπια για να σταματησει? Να παω στον γυναικολογο? Δοκιμασα να μειωσω τους θηλασμους αλλα το στηθος παλι γεμιζει αν γνωριζει καποια ας μου απαντησει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...