Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

δεν μπορώ να μπω στην σελίδα αποθηλασμού υπάρχει κάποιο πρόβλημα γι αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας

εδώ και ένα μήνα περίπου είμαι στη διαδικασία αποθηλασμού, και αυτές τις μέρες αντλώ μόνο 10 με 20 μλ με το σουινγκ..ήθελα να σας ρωτήσω, με δεδομένο ότι πρώτη φορά μου ήρθε χτες περίοδος, τί πρέπει να κάνω με αυτό το γάλα..να συνεχίσω να αντλώ όσο βγάζει μέχρι να σταματήσει να βγάζει, ή να το αφήσω το στήθος έτσι τώρα..αφού δεν γεμίζει πλέον..θέλω να πω το γάλα που μένει μέσα στο στήθος προκαλεί κάποιο πρόβλημα στο στήθος??

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα θα ήθελα τη βοηθειά σας...

Ο μικρος μου είναι 13 μηνών μέχρι στιγμης όσον αφορα το γάλα θηλάζουμε αποκλειστικά κατευθείαν απο την πηγή :D.

Απο 10 μηνών πίνει γάλα μόνο πρωι μεσημέρι βράδυ και πάρα πολύ σπάνια αν ξυπνήσει τη νυχτα (στα δοντια κυριως). Ποτε δεν μου ζήτησε εντονα γάλα όμως όταν του προσέφερα πάντα έπινε...γάλα πίνουμε μονο στο σπίτι στο κρεβάτι της μαμας με το μαξιλάρι μας.Όσες φορες έτυχε να είμαστε εκτος σπιτιου (το μεσημέρι) δεν ζήτησε γάλα αλλά κοιμήθηκε μονος του και χωρις γκρινια...

Επισης δεν κοιμάτε πάντα μετα το θηλασμο αλλά πάμε στο κρεββάτι του τον χαιδευω και αποκοιμιέται.

Ο θηλασμος δεν κρατάει πάνω απο 1-2 λεπτα σε κάθε στήθος.

Οσον άφορα την στοματική ευχαρίστηση και την επαφή με τη μαμα (που πολλές φορες αναπληρώνει ο θηλασμος) μου ειχε δείξει ο παιδιατρος ένα ''κολπο'' για να τον ηρεμω όταν άρχισε τα πρωτα δόντια γύρω στον 7ο.

Του έδινα τον δείκτη μου λυγισμένο και αυτος ή τον δάγκωνε όταν πόναγε ή αργοτερα έκανε θηλαστικες κινήσεις ενω εγω τον χαιδευω στο κεφαλάκι του...

Πλεον είναι η πιπιλα του (κανονική πιπιλα δεν δεχτηκε ποτέ)... Ευτυχως ζητάει μονο το δικο μου κια πολύ σπάνια του μπαμπα του. Οταν χτυπήσει, νυστάζει, δεν αισθάνεται άνετα ή θέλει την προσοχή μας...

Ετσι ο θηλασμος αποτελει μονο μέσω σίτισης για εμας. Επίσης στο φαγητο του τρώει αρκετο τυρι αλλά σπάνια γιαουρτι πρόβειο ή αγελαδινο ή εστω παιδικο απλο( τα δοκιμασα όλα μηπως και του άρεσει κάποιο αλλά μολις ακουει γιαουρτι ούτε να το δοκιμάσει)

Θα ήθελα να ξέρω αν οι 2 θηλασμοι την ημέρα καλύπτουν την αναγκη του σε ασβέστιο κλπ που προσφέρει το γάλα ή θα πρεπει να του προσφέρω περισσότερα ''ξενα'' γαλακτοκομικά ή γάλα ή μηπως να προσφέρω και το μεσημέρι θηλασμο κι ας μην ενδιαφέρεται( δεν με βολευει ιδιαιτερα η λύση αλλά απο το να δωσω ξένο γάλα προς το παρον το προτιμώ)?

Επίσης στην περίπτωση που μας επιβάλλουν να απογαλακτισουμε σε 1-2 μηνες όπου προφανως θα πρέπει να κάνουμε τη μέθοδο δεν προσφέρω δεν αρνουμαι το χρονικο διαστημα είναι αρκετο? (με δεδομενη την ψιλοαδιαφορια του μικρου για το στήθος, μην ξεχνάμε έχουμε το δαχτυλο)

Το επιββάλουν είναι σχετικο αφορα λόγους υγείας...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Σκέφτομαι και εγώ πλέον να τελειώσω με το θηλασμό σιγά σιγά. Το παιδί πίνει καθημερινά 2 ποτήρια φρέσκο γάλα και θηλάζει ακόμα 2-3 φορές (συνήθως πριν κοιμηθεί ή όταν είμαι στον υπολογιστή οπότε σκαρφαλώνει στα πόδια μου. Ελπίζω σε 2-3 μήνες να σταματήσει τελείως.

Χρονίσαμε πριν μια εβδομάδα και καθώς ξεκινώ δουλειά σε 2 μήνες θέλω να αντικαταστήσω τους πρωινούς θηλασμούς στις 8 με 9 και 12 με 1 περίπου αφού δεν θα βρίσκομαι σπίτιαπό τις 7 έως τις 2.30. Ενδιάμεσα τρώει την φρουτόκρεμα και μετά τις 2 το φαγητό. Λέω να ξεκινήσω με φρέσκο γάλα να δοκιμάσει. Απλά αναρωτιέμαι πως να της το δίνουν σε κυπελλάκι που πίνει νερό ή σε απλό ποτήρι με το οποίο πίνει προς το παρόν χυμούς? Μπιμπερό δεν έχει συνηθίσει.

Μαλιστα ο θηλασμός του μεσημεριού κατα τις 12 είναι και για να αποκοιμηθεί. Θα μπορέσει άραγες να κοιμηθεί χωρίς το στήθος πίνοντας γάλα από ποτήρι?

Εάν έχετε παρόμοια εμπειρία παρακαλώ τα φώτα σας.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

melita δοκιμαστε με το ποτηράκι εφοσον πινει και το χυμό ετσι. Εμενα το σκατο δεν πινει ουτε νερό, ουτε χυμο :(

Νομιζω οτι αν λειπεις θα κοιμηθεί και μονη της ή με καποιον αλλο τρόπο. Με εμενα κοιμαται μονο στο στηθος οταν ομως λειπω τον κοιμηζουν μια χαρα και οι γιαγιαδες.

Διαφημίσεις

επεστρεψα και τελικα αφου εκανα και επεμβαση ελπιζω οτι το προβλημα υγειας ξεπεραστηκε (θα δειξει το επομενο εξαμηνο) και δεν χρειαστηκε καθολου να διακοψω τον θηλασμο..

το ερωτημα που εχω τωρα ειναι το εξης..

επειδη αν ολα μου πανε καλα θα μπορω να προσπαθησω για δευτερο παιδακι απο το καλοκαιρι και μετα σκεφθηκα να κρατησω τον θηλασμο της μικρης μεχρι τον Μαιο που θα ειναι δηλαδη γυρω στους 17-18 μηνες.

Ωστοσο εχω προβληματιστει παρα πολυ τελευταια μιας και η μικρη η οποια σε λιγες ημερες γινεται ενος ετους δειχνει να εχει μια " παθολογικη σχεση" με τον θηλασμο.

Παραδειγμα: δεν θηλαζει η δεν πινει καθολου γαλα δικο μου η ξενο για 8 ωρες τις καθημερινες και μολις επιστρεψω στο σπιτι ακομη και να χει φαει το μεσημεριανο της φαι μια ωρα πριν και σε μεγαλη ποσοτητα κανει σαν τρελη για να μπει στο στηθος και απο εκει και επειτα καθε μια μιση ωρα μονο αυτο ζηταει και δεν τρωει τιποτε αλλο (να μαι ειλικρινης δεν επιμενω επειδη θελω να διατηρησω και τη γαλουχια), τη νυχτα παντα θηλαζει πριν κοιμηθει και μετα καθε 1,5-2 ωρες μεχρι το επομενο πρωι.

Οταν βλεπει το στηθος κανει επιφωνηματα χαρας και υπαρχουν στιγμες που θελει να παιξει με αυτο αγγιζοντας την ρωγα η χαιδευοντας το..

αυτες οι εκδηλωσεις με ευχαριστουν αλλα και με ανησυχουν διοτι εφοσον δεν εχω σκοπο να την αφησω να θηλασει μεχρι τον χρονο που θα θελει εκεινη να διακοψει φοβαμαι οτι ο αποθηλασμος θα ειναι τρομερα δυσκολος και χρονοβορος με πολλες κακες στιγμες.

Ρωτα λοιπον..ειναι καλυτερα να την αποθηλασω τωρα γιατι θα ειναι πιο δυσκολο μετα στους 18 μηνες η ειναι ασχετο?

με τις στερεες δυστυχως για εκεινη και ευτυχως για την γαλουχια μου εχει κακες σχεσεις..

τρωει αυγο δυσκολα, φρουτοκρεμα σχεδον καθολου, γιαουρτακι κατσικισιο η αγελαδος ετσι και ετσι και μονο το μσημεριανο φαγητο μπορω να πω οτι προτιμαει. Οι υπολοιπες 16 ωρες εχουν μεχρι 8 θηλασμους των 5-10 λεπτων.

Prosperous βρισκομαι σε παρόμοια θεση.

Επειδή θέλω κι εγω να κανω μια επεμβαση χωρις να κοψω τον θηλασμό θελω να μου πεις πως τα καταφερες από αποψη φαρμάκων.

Επίσης κι εγω σε 1,5 μήνα θα δουλευω κι ανησυχω οτι θα μενει νηστικια μονο με την φρουτοκρεμα εως τις 2.30 που θα επιστρεφω αφου δεν τρωει μεσημερινο χωρις ενδιαμεσο θηλασμο μετα τα φρουτα. Εσυ της δινεις κατι αλλο ενδιαμεσα φρουτων κ μεσημεριανού?

Σκεφτομαι πως θα αντεχω αν συνεχιζει το βραδι να θηλάζει ανα 2 ωρες με την δουλεια κ εχω αγχωθει λιγακι.

κορίτσια μην αγχώνεστε...και μένα έχει σχέση λατρείας με το στήθος και με το που το βλέπει παρατάει οτιδήποτε άλλο κάνει...

αλλά από τον Σεπτέμβρη που έχω ξεκινήσει δουλειά, τρώει όλα της τα γεύματα τα ενδιάμεσα κανονικά...από το απόγευμα βέβαια και μετά που γυρίζω σπίτι θέλει μόνο γάλα να πίνει!

νομίζω ότι είναι φυσιολογικό και μεγαλώνοντας θα απεξαρτηθούν....ας ευχαριστηθούμε αυτό όσο διαρκέσει!!!

και αποθηλασε επιτελους!

Η σχεση λατρειας δεν με απασχολεί. Απλά ανησυχώ αν όντως θα αρχισει να τρωει την φρουτόκρεμα κ το μεσημεριανό εως να επιστρεψω. Ας το ελπισουμε!

η διαφορα μας ειναι οτι εγω πρεπει να αποθηλασω επειδη θελω να προχωρησω σε επομενη εγκυμοσυνη και λογω ιστορικου δεν θα μπορω να τα συνδυασω οπως κανουν αλλες μανουλες.

Κατα τ'αλλα ισως το συνεχιζα αν και καπως πλεον με εχει κουρασει γιατι ο συνδυασμος με δουλεια και υποχρεωσεις του σπιτιου με εχουν εξαντλησει πλεον.

Παρολα αυτα εγω οταν ηταν να πιασω δουλεια για κανα δυο εβδομαδες πριν εκανα προβες απουσιας (βεβαια εγω πηγα στη δουλεια 5 μηνων οταν ηταν η μικρη αλλα οποτε και να πας το ιδιο κανει)..τελευταια που ηθελα να κοψω την αντληση στη δουλεια θηλαζα πριν φυγω στις 8, στις 10 δινουμε φρουτοκρεμα η γιαουρτι (καθως σπανια τρωει φρουτοκρεμα) και μερα παρα μερα αυγο και γυρω στη 1.30-2.00 το μεσημεριανο φαγητο..και μετα απο δυο τρεις ωρες επιστρεφω σπιτι και θηλαζω παλι (συνολο γυρω στις 8 ωρες απουσιας)

στις αρχες της αφηνα αντλημενο γαλα που χα στην καταψυξη αλλα το σταματησα ωστε να της αφησω περιθωριο να πειναει και να τρωει τα δεκατιανα αλλιως χορταινε και επαιρναν παραταση με αποτελεσμα να καθυστερει να φαει το μεσημεριανο και να συμπιπτει με την ωρα επιστροφης μου απο τη δουλεια..που οπως καταλαβαινεις προτιμουσε το στηθος απο τη στερεα..

για αυτο ρωταω και εγω..οταν υπαρχει τετοια σταση απο το παιδι σε σχεση με το θηλασμο ειναι πιο ευκολο να αποθηλασω στο χρονο απο οτι στους 18 μηνες η ειναι το ιδιο πραγμα??

Διαφημίσεις

Να σου πω την εμπειρία μου; Εγώ δοκίμασα να αποθηλάσω όταν η κόρη μου ήταν 14 μηνών γιατί ήμουν έγκυος. Τελικά η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε αλλά ούτως ή αλλως δεν είχα κάνει και καμία μεγάλη πρόοδο με τον αποθηλασμό.

Ξαναέμεινα έγκυος μετά από 6 μήνες, μόλις αποθήλασα. Θεωρώ ότι τη δεύτερη φορά που το παιδί ήταν μεγαλύτερο ήταν ευκολότερο. Ισως παίζει ρόλο βέβαια ότι και εγώ ήμουν πιο αποφασισμένη, αφού είχα καταλήξει ότι θέλω πρώτα να αποθηλάσω και μετά να μείνω έγκυος...Πάντως έχει σημασία που μπορείς να μιλήσεις με το παιδί και να του εξηγήσεις μερικά πράγματα...έπεσε πολύ μπλα-μπλα!!!

Επίσης αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στην ηλικία της κόρης σου (δηλαδή κάπου γύρω στην ηλικία που αρχίζουν να περπατάνε), αρχίζουν να πυκνώνουν τους θηλασμούς αλλά μετά ξαναγυρνάνε στα φυσιολογικά τους. Οπότε ίσως είναι ένας λόγος ακόμα να περιμένεις και να δοκιμάσεις τον αποθηλασμό αργότερα...Αυτά από παρατήρηση της Λήδας και της θηλάζουσας παρέας της!

Καλή επιτυχία πάντως ότι κι αν αποφασίσεις, ο αποθηλασμός δεν είναι τόσο τραγικός όσο μας ακούγεται! Και το καλό να έρθει και το δεύτερο!!!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Να σου πω την εμπειρία μου; Εγώ δοκίμασα να αποθηλάσω όταν η κόρη μου ήταν 14 μηνών γιατί ήμουν έγκυος. Τελικά η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε αλλά ούτως ή αλλως δεν είχα κάνει και καμία μεγάλη πρόοδο με τον αποθηλασμό.

Ξαναέμεινα έγκυος μετά από 6 μήνες, μόλις αποθήλασα. Θεωρώ ότι τη δεύτερη φορά που το παιδί ήταν μεγαλύτερο ήταν ευκολότερο. Ισως παίζει ρόλο βέβαια ότι και εγώ ήμουν πιο αποφασισμένη, αφού είχα καταλήξει ότι θέλω πρώτα να αποθηλάσω και μετά να μείνω έγκυος...Πάντως έχει σημασία που μπορείς να μιλήσεις με το παιδί και να του εξηγήσεις μερικά πράγματα...έπεσε πολύ μπλα-μπλα!!!

Επίσης αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στην ηλικία της κόρης σου (δηλαδή κάπου γύρω στην ηλικία που αρχίζουν να περπατάνε), αρχίζουν να πυκνώνουν τους θηλασμούς αλλά μετά ξαναγυρνάνε στα φυσιολογικά τους. Οπότε ίσως είναι ένας λόγος ακόμα να περιμένεις και να δοκιμάσεις τον αποθηλασμό αργότερα...Αυτά από παρατήρηση της Λήδας και της θηλάζουσας παρέας της!

Καλή επιτυχία πάντως ότι κι αν αποφασίσεις, ο αποθηλασμός δεν είναι τόσο τραγικός όσο μας ακούγεται! Και το καλό να έρθει και το δεύτερο!!!

ναι εχεις μαλλον δικιο καθως σε σχετικη συναντηση της LLL συνθηλαζοουσες σε προχωρημενες ηλικιες ελεγαν οτι μεταξυ 12-18 μηνων οι θηλασμοι πυκνωνουν και μετα υπαρχει μια υφεση..

δεν ξερω ειλικρινα τι θα κανω..κατα βαθος δεν ειμαι μαλλον ψυχολογικα ετοιμη να αποθηλασω ακομη..βλεποντας και κανοντας..ισως να το κανω σιγα σιγα και αβιαστα..αν και πιστευω οτι θα χουμε πολλα πισωγυρισματα

σε ευχαριστω παντως

Prosperous βρισκομαι σε παρόμοια θεση.

Επειδή θέλω κι εγω να κανω μια επεμβαση χωρις να κοψω τον θηλασμό θελω να μου πεις πως τα καταφερες από αποψη φαρμάκων.

Επίσης κι εγω σε 1,5 μήνα θα δουλευω κι ανησυχω οτι θα μενει νηστικια μονο με την φρουτοκρεμα εως τις 2.30 που θα επιστρεφω αφου δεν τρωει μεσημερινο χωρις ενδιαμεσο θηλασμο μετα τα φρουτα. Εσυ της δινεις κατι αλλο ενδιαμεσα φρουτων κ μεσημεριανού?

Σκεφτομαι πως θα αντεχω αν συνεχιζει το βραδι να θηλάζει ανα 2 ωρες με την δουλεια κ εχω αγχωθει λιγακι.

εγω πηρα αντιβιωση υποτιθεται συμβατη με τον θηλασμο (μεσα στο χαρτι ελεγε αλλα βεβαια ομως ο γυναικολογος επεμενε οτι ειναι ασφαλης)..η συγκεκριμενη επεμβαση ηταν με Laser και δεν χρειαστηκε περιατερω αγωγη πλην της αντιβιωσεως. Αν η επεμβαση σου δεν ειναι γυναικολογικης φυσεως καλυτερα να ενημερωσεις τον γυναικολογο σου ωστε να σου προτεινει αγωγη συμβατη με το θηλασμο..

καλη επιτυχια

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα κορίτσια!

Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποια να μου πεί πως θα κάνω φυσικό αποθηλασμό. Ο μικρός μου είναι 9μ και τώτα τον ταίζω μόνο πρωί ανα 2 μέρες. τι διαδικασία πρέεπι να ακολουθήσω?Πωσ θα καταλάβω ότι τελείωσε το γάλα μου?

Ευχαριστώ!!!

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Διαφημίσεις

Aπλα μην τον ξαναταισεις,θα ποναει το στηθος λιγο και μεσα σε 15 μερες το γαλα θα εχει τελειωσει.Θα συνεχισει να βγαζει λιγο που και που, ειναι φυσιολογικο μην ανησυχησεις.Αυτα τουλαχιστο συνεβησαν σε μενα.....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Καλημέρα! Θα ήθελα και εγώ τη συμβουλή σας. Δίνω στο γιο μου το γάλα μου με θήλαστρο από την αρχή που γεννήθηκε γιατί δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά σχεδόν αμέσως αφού γέννησα. Η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη και κουραστική. ΄Κάνω υπομονή αλλά δυστυχώς θα πρέπει κάποια στιγμή να το σταματήσω. Η διαδικασία είναι ίδια με τον αποθηλασμό; Θέλω να αποφύγω τα χάπια αλλά φοβάμαι μην πάθω και καμία μαστίτιδα. Όταν περνάνε ώρες να βγάλω το γάλα το στήθος μου σκληραίνει και ποναέι. Ανακουφίζεται μόλις το βγάλω. Τι να κάνω;

Aπλα μην τον ξαναταισεις,θα ποναει το στηθος λιγο και μεσα σε 15 μερες το γαλα θα εχει τελειωσει.Θα συνεχισει να βγαζει λιγο που και που, ειναι φυσιολογικο μην ανησυχησεις.Αυτα τουλαχιστο συνεβησαν σε μενα.....

Ευχαριστώ πολύ!!!!

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Καλημέρα! Θα ήθελα και εγώ τη συμβουλή σας. Δίνω στο γιο μου το γάλα μου με θήλαστρο από την αρχή που γεννήθηκε γιατί δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά σχεδόν αμέσως αφού γέννησα. Η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη και κουραστική. ΄Κάνω υπομονή αλλά δυστυχώς θα πρέπει κάποια στιγμή να το σταματήσω. Η διαδικασία είναι ίδια με τον αποθηλασμό; Θέλω να αποφύγω τα χάπια αλλά φοβάμαι μην πάθω και καμία μαστίτιδα. Όταν περνάνε ώρες να βγάλω το γάλα το στήθος μου σκληραίνει και ποναέι. Ανακουφίζεται μόλις το βγάλω. Τι να κάνω;

Νομιζω οτι αν αραιωσεις τις αντλησεις,το στηθος σου δεν θα πρηζεται ουτε θα ποναει τοσο.Αραιωσε πρωτα και σιγα σιγα κοψτο.Μη βγαζεις το γαλα γιατι πετυχαινεις ακριβως το αντιθετο.Ελπιζω να σε βοηθησα....

Νομιζω οτι αν αραιωσεις τις αντλησεις,το στηθος σου δεν θα πρηζεται ουτε θα ποναει τοσο.Αραιωσε πρωτα και σιγα σιγα κοψτο.Μη βγαζεις το γαλα γιατι πετυχαινεις ακριβως το αντιθετο.Ελπιζω να σε βοηθησα....[/

ευχαριστώ πολύ φλόρα για την απάντηση. Αυτό προσπαθώ αλλά πως θα ξέρω ότι δεν υπάρχει πλέον καθόλλου γάλα στο στήθος;

ισως καθε φορα να αντλεις κ λιγο λιγοτερο.ετσι, λογικα, θα μειωνεται σιγα σιγα η παραγωγη γαλατος. αν κ ξερω οτι η αντληση με το θηλαστρο σαδιακα κοβει τη παραγωγη, ουτως η αλλωςςκαι γω οταν εκανα αποθηλασμο στο μικρο, στους 7 μήνες, ουτε χαπια πηρα ουτε τιποτα.ουτε καν το γιατρο μου δε ρωτησα τι πρεπει να κανω γιατι ολο γιναν πολυ γρηγορα,απλα επειδη το εβαζα ολο κ λιγοτερο( βασικα αυτος το ζηταγε ολο κ λιγοτερο :-()απλα σταματησε καποα στιγμη το στηθος μου να βγαζει γαλα.ισως παιζει ομως κ η ποσοτητα του γαλακτος που εχει η καθε μια γυναικα. εμενα ποτε δεν ετρεχε απ τις ρωγεσ κλπ κλπ που διαβαζω εδω σε αλλες περιπτωσεις κ ας τον θηλαζα συνεχεια. ειχα παντα τοσο οσο να χορταινει ο μικρος κ ισως γι αυτο μου σταματησε κ ευκολα.

πιο πολυ προβληματιστικα για το στηθος μου μετα που ειχε πεσει...:|

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Ο Μιχαηλ εχει εδω κ 2 εβδομαδες περιπου που δαγκωνει κ μου τραβαει το στηθος(πολυ πονος:().

Εκτος απο το πρωι που θηλαζει κανονικα μεχρι να χορτασει. Χθες για πρωτη φορα το βραδυ ενω καθησα να τον θηλασω ,αρχισε να δαγκωνει με μανια και να τραβαει κ να ΜΗ θηλαζει. τραβηχτηκα ,τον αφησα να ηρεμησει αλλα ματαια, συνεχισε να δαγκωνει. εν τελει του εδωσα μπιμπερο κ ηπιε κανονικα.το πρωι ομως θηλασε.

Και αναρωτιεμαι.

Αποθηλαζει μονος του?σε μια εβδομαδα γινεται 8 μηνων.

Τα γευματα με τις στερεες δεν τα θυσιαζει για θηλασμο τωρα πια.παλια το εκανε. τι συμβαινει?

Γνωριζετε?

uDuOp2.png

Mηπως εχει τα δοντακια του που βγαινουν και ποναει το μωρακι σου?

Εμενα οταν σκανε καινουρια δοντια κανει σα σεληνιασμενο το παιδακι μου.

Για ριξε μια ματια,αν βγαινουν τα πισω εχουν πολυ πονο,ισως προσπαθει να ανακουφιστει στο στηθος σου.:wink:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Νομιζω οτι αν αραιωσεις τις αντλησεις,το στηθος σου δεν θα πρηζεται ουτε θα ποναει τοσο.Αραιωσε πρωτα και σιγα σιγα κοψτο.Μη βγαζεις το γαλα γιατι πετυχαινεις ακριβως το αντιθετο.Ελπιζω να σε βοηθησα....[/

ευχαριστώ πολύ φλόρα για την απάντηση. Αυτό προσπαθώ αλλά πως θα ξέρω ότι δεν υπάρχει πλέον καθόλλου γάλα στο στήθος;

Αν το πιεσεις και βγαζει,τοτε συνεχιζει.....σιγα σιγα ομως τελειωνει,αρκει να μην θηλασεις,αντλησεις η το βγαλεις με τον ενα η με τον αλλο τροπο.

Ξεκινάω με την ελπίδα ότι κάποια κοπέλα θα διαβάσει και το δικό μου μήνυμα. Σήμερα η ψυχολογία μου έχει πέσει στα πατώματα. Τσακώθηκα και με τον άντρα μου , τα νεύρα μου έχουν βγεί έξω απο το κεφάλι μου....:(

Ειμαι άρρωστη , ξάγρυπνη εδώ και 8μήνες όσο είναι ο άγγελος μου δηλαδή και θηλάζω απεριόριστα. Μέχρι πριν 2΄μέρες δεν ήθελα κουβέντα για αποθηλασμο απο τώρα. Απο χθες το βράδυ όμως που ο οργανισμός μου είναι χάλια και με ελάχιστες ώρες ύπνου γιατί το μωράκι μου ξυπνάει τουλάχιστον 3φορές για να φάει αποφάσισα με πόνο καρδιάς ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ να αποθηλάσω. Το λέω και κλαίω κρυφά να μην με δει παλι ο άντρας μου. Αν μπορούσες άγγελε μου να μην ξύπναγες το βράδυ όλα θα ηταν διαφορετικά......... ας αρρώσταινα πάλι και πάλι αρκεί να κοιμόμονουν. Έχω πριστεί απο το κλάμα. Σήμερα προσπαθούσα να του μειώσω τους θηλασμούς και γινόταν χαμός απο το κλάμα. Αναγκαστικά τον έβαζα πάλι στο στήθος μου. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ? ΠΩΣ θα τα καταφέρω? Τουλάχιστον να μην ξύπναγε το βράδυ ........ αν τα κατάφερνα θα συνέχιζα τον θηλασμό έστω για 2-3 φορές την μέρα. Αλλα αυτό δεν γίνεται ο μπέμπης μου θα συνεχίζει να ξυπνάει. Επειτα σήμερα ΄με έπιασαν και οι φοβοι οι γνωστοί που έχω όταν αποθηλάσω φυσικά. Φοβάμα ότι θα μου μείνει γάλα στο στήθος , δεν θα το καταλάβω και θα γίνει καμιά ζημια αργότερα στο στήθος μου ............. καταλαβαίνετε τι εννοώ.. ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ........ Ειμαι πολύ χάλια ... εύχομαι κάποια κοπέλα να διάβάσει το μήνυμά μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...