Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθημερινή αλλαγή ρούχων μετά το σχολείο/σταθμό

Recommended Posts

Κοιτα αν το κρέμας έξω για να στεγνώσει ναι σίγουρα δεν αντιλέγω

Αν ομως το πλένεις, στέγνωνεις στο washer dryer και κατευθείαν συρτάρι, προσωπικά δεν βλέπω κανενα λόγο!

Ντεν έκω washer dryer καρντιά μου :P

Τζην εννοείται ότι δεν σιδερώνω, σε όποιον κι αν ανήκει.

Θεωρητικα μετα το στεγνωτηριο δε θελουν σιδερωμα αλλα κι εγω τα προτιμω σιδερωμενα.

Κι εγώ τα προτιμώ σιδερωμένα, αρκεί να τα σιδερώσει κάποιος άλλος :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρούχα αμέσως μετά την επιστροφή απ το σχολείο αλλάζουμε εδώ και 3 χρόνια. Φέτος έμαθα πως έχουν πάει οδηγίες στα σχολεία να αλλάζουν ρούχα τα παιδιά λόγω της εποχικής γρίπης.

Στο σπίτι φοράει πυτζάμες που αλλάζουν κάθε δυο μέρες και στο κρεβάτι φοράει άλλες πυτζάμες απ αυτές που προανέφερα.

Αν βγούμε βόλτα, φοράει ρούχα που αν δε λερωθούν παραμένουν για να φορεθούν εάν χρειαστεί ακόμα μια φορά.

Πλυντήρια βάζω 2 την εβδομάδα μόνο για τη μεγάλη.

Τα χω καλά με τον εαυτό μου και θεωρώ πως ο λόγος για τον οποίο αλλάζει αμέσως τα ρούχα του σχολείου και αυτά πάνε στα άπλυτα, δηλαδή η μείωση των ιώσεων, έχει επιτευχθεί.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Xena μου κι εγώ το βρίσκω λίγο υπερβολικό τοσα πλυντήρια.....

ας φορέσουν το ίδιο ρούχο και δυο και τρείς φορές αν δεν έχει λερωθει,δεν παθαίνουν τίποτα...εμείς παθαίνουμε;

Άποψη μου είναι οτι μπορεί να πιστεύουμε οτι τα προστατευουμε απο ιώσεις,βακτήρια κοκ φτάνοντας σε τέτοιες υπερβολές,αλλά στην ουσία τα κάνουμε πιο ευαίσθητα και ευάλωτα....

Αντισώματα κορίτσια...

Εδώ που τα λέμε χαρά δεν εχεις κι άδικο. Αυτά μου λένε κι έχω αρχίσει και τα σκέφτομαι.

Συν ότι διάβασα αυτά που έγραψα στην άλλη κοπέλα που έλεγε για τα μωρά μεν, αλλά βασικα για την μικροβιοφοβία.

Για την φθορά των ρούχων πάντως, δεν φταίει κορίτσια η θερμοκρασία, και στους 40 που πλένω μερικά με τα σκούρα τα δικά μας, πάλι κι αυτά φθείρονται.

Στην αρχή έλεγα πως είναι επειδή τα περισσότερα δεν ήταν καινούρια αλλά μας έδινε μία άλλη κοπέλα. Και τώρα όμως που παίρνουμε καινούρια τα βλέπω τα χαϊρια. :-(

Στην αρχή έλεγα πως είναι επειδή τα περισσότερα δεν ήταν καινούρια αλλά μας έδινε μία άλλη κοπέλα. Και τώρα όμως που παίρνουμε καινούρια τα βλέπω τα χαϊρια. :-(

Εννοείς δικά σας ρούχα ή του παιδιού;

Διαφημίσεις

Μπορεί να χαλάνε από το συχνό πλύσιμο, από το στίψιμο, από το πλυντήριο αν είναι παλιό και δεν τα φροντίζει καλά ή απλά επειδή δεν είναι τόσο ανθεκτικά.

Εγώ βλέπω μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μάρκες και ποιότητες. Μερικά χαλάνε με το καλημέρα σας και άλλα είναι σκυλιά.

Εγω 2 με 3 πλυντηρια την εβδομαδα για τα παιδια...ρουχα αλλαζουμε το βραδυ που κανουν μπανιο...ο μικρος επειδη στο σπιτι ολο λερωνεται, βρεχεται τον αλλαζω και μεσα στη μερα.Ο μεγαλος που παει προνηπιο αλλαζει τοβραδυ.Ειδικα το χειμωνα που δε βγαινουν στην αυλη.Ενταξει σχολειο πανε δεν κυλιουνται στις λασπες.Πιο πολυ λερωνονται το απογευμα στις κουνιες.Δε νομιζω οτι κολανε ιωσεις απο τα ρουχα.Ο μονος λογος να τον αλλαξω μετα το σχολειο ειναι αν δε θελω να φθειρονται περισσοτερο τα ρουχα στο σπιτι αλλα κι αυτο σπανια.Εχουμε τοσα ρουχα ωστε να μαςμβγαλουν ολη την εβδομαδα.Επειδη καθε Δευτερα εχω γυναικα που μου σοδερωνει τα πλυντηρια μπαινουν σαββατοκυριακο.Στους 40 βαθμους...ετσι μου εχει πει ο παιδιατρος.60 βαθμοι για μενα ειναι υπερβολη...εννοειται ετσι φθειρονται τα ρουχα.Α και δεν απλωνω τπτ κατευθεια στεγνωτηριο.Νομιζω κι εκει μεσα με τετοια θερμοκρασια μια χαρα αποστειρωνονται.Και βγαινουν και ****** ******.Θεωρητικα μετα το στεγνωτηριο δε θελουν σιδερωμα αλλα κι εγω τα προτιμω σιδερωμενα.

Έχεις γυναίκα που σου σιδερωνει τα ρουχα; Αυτή ειναι ζωή!!

Κατ αρχήν σας συγχαίρω όλες για το κουράγιο σας! Κι εγώ το θέλω το μοσχομυριστό μου το ρουχαλάκι και για μένα και για τα παιδιά, αλλά αν δεν είναι λερωμένο με ντροπή ομολογώ ότι θα τους το βάλω και δεύτερη μέρα..:oops: Η αλήθεια είναι δε φοβάμαι τόσο τα μικρόβια, γιατί σκέφτομαι εδώ ο συμμαθητης θα βήξει στα μούτρα τους ή θα μιλάει και θα φτύνει πάνω από τα φαγητά-μη μου πείτε ότι δε συμβαίνουν αυτά στα μικρά παιδιά- τα ρούχα δεύτερη μέρα θα πειράξουν; Σας έφτιαξα, ε;:lol:

Έχεις γυναίκα που σου σιδερωνει τα ρουχα; Αυτή ειναι ζωή!!

Χαχαχα...εχω γυναικα που με βοηθαει στο σπιτι μια φορα την εβδομαδα...μαζι με τη γενικη σιδερωνει και τα ρουχα.

Διαφημίσεις

Χαχαχα...εχω γυναικα που με βοηθαει στο σπιτι μια φορα την εβδομαδα...μαζι με τη γενικη σιδερωνει και τα ρουχα.

Αχ σταματα μην συνεχίζεις το κανεις χειρότερο!

Εγω πάντως να πω την αμαρτία μου δεν πλένω τίποτα του άντρα μου, τα παει σε στεγνωτηριο του τα πλένουν, τα σιδερωνουν! Life's too short όπως λέει και η φίλη μου πιο κάτω!

Κατ αρχήν σας συγχαίρω όλες για το κουράγιο σας! Κι εγώ το θέλω το μοσχομυριστό μου το ρουχαλάκι και για μένα και για τα παιδιά, αλλά αν δεν είναι λερωμένο με ντροπή ομολογώ ότι θα τους το βάλω και δεύτερη μέρα..:oops: Η αλήθεια είναι δε φοβάμαι τόσο τα μικρόβια, γιατί σκέφτομαι εδώ ο συμμαθητης θα βήξει στα μούτρα τους ή θα μιλάει και θα φτύνει πάνω από τα φαγητά-μη μου πείτε ότι δε συμβαίνουν αυτά στα μικρά παιδιά- τα ρούχα δεύτερη μέρα θα πειράξουν; Σας έφτιαξα, ε;:lol:

Ναι! ιαχχχχξξ! αυτά μου λένε. Έχεις δίκιο. Εδώ βλέπω, έρχεται η μεγάλη και μας φέρνει νέα ίωση. Ξέρω πως η μικρή σε 3 ημέρες θα το περάσει. Αφού παίιιιιζουν μεταξύ τους (δεν μπορείς να τα χωρίσεις) και γκούχου γκούχου μες τα μούτρα της .... ασε. Μην πω που παίζουν με τα κουζινικά τους και κάνουν η μία ότι ταιζει την άλλη με το ίδιο κουτάλι...

Καταλήγω ότι εμείς σιδερώνουμε, γιατί το πλυντήριό μας βγάζει τα ρούχα τόσο τσαλακωμένα, που δεν γίνεται χωρίς. Θυμάμαι όταν είχα τα παιδιά μωρά, είχαμε άλλο πλυντήριο και τότε όντως, δεν σιδερώναμε όπως τώρα. Άρα μπορεί και να είναι θέμα μάρκας/τύπου πλυντηρίου. Και βέβαια με τα παιδιά πιο μικρά, κάναμε πιο πολλές περικοπές εκεί που μπορούσαμε.

Εμείς πλένουμε πολύ, γιατί αλλάζουμε πετσέτες κάθε 3 μέρες, πατάκια μπάνιου περίπου τόσο, γιατί πάλι τα δικά μας βρέχονται πολύ, σεντόνια κάθε 2 εβδομάδες που μαζί με παπλωματωθήκες δεν χωράνε όλα σε ένα πλυντήριο, ακόμα και χαλιά έχουμε βαμβακερά, που τα πλένω στο πλυντήριο, ήθελα κάτι που να πλένεται... Οπότε θέλω και να απολυμαίνονται τα ρούχα με σιδέρωμα, επειδή το πλυντήριο εξυπηρετεί και πατάκια κλπ. Μετά από κάτι πολύ βρώμικο, όπως χαλί, μπορεί να βάλω το πλυντήριο μόνο του στους 90 για να απολυμανθεί, αλλά πατάκια έχουμε συχνά... Οταν τα βάζω για πλύσιμο κάποιες φορές από την υγρασία έχουν αρχίσει να μυρίζουν.

Τέλος πάντων θέλω να πω ότι μπροστά στα συνολικά πλυντήρια που βάζουμε, λίγα πάνω λίγα κάτω παιδικά, δεν θα κάνουν σπουδαία διαφορά.

Παλιά που δεν σιδέρωνα για ένα διάστημα, είχε εξαπλωθεί κάποια στιγμή μια μυρωδιά σε όλα τα ρούχα που δεν έφευγε με το πλυσιμο... Με το σιδέρωμα σιγά σιγά έφυγε αυτό...

Τα δικά μας ρούχα και των παιδιών φθείρονται αν και τα πλένω στους 30-40. Φαίνεται ότι και αυτό είναι θέμα μάρκας πλυντηρίου.

Για τις ιώσεις εμείς είδαμε άμεση διαφορά όταν επιμείναμε στο πλύσιμο χεριών πριν το φαγητό. Δηλαδή παλιά παίρναμε τα παιδιά από τον παιδικό και στο αυτοκίνητο τους δίναμε ένα μπισκοτάκι, χωρίς να πλύνουν χεράκια. Όταν αλλάξαμε αυτή τη ρουτίνα, και γενικά δίναμε βάση στο πλύσιμο των χεριών, με τη μία οι ιώσεις μειώθηκαν θεαματικά. Από τη μια μέρα στην άλλη. Πριν από αυτό, ιώσεις δεν είχαμε μόνο τον Αύγουστο, που έκλεινε ο σταθμός. Αυτό μόνο να έκανε ο κόσμος, οι ιώσεις θα είχαν εξαφανιστεί.

Αχ σταματα μην συνεχίζεις το κανεις χειρότερο!

Εγω πάντως να πω την αμαρτία μου δεν πλένω τίποτα του άντρα μου, τα παει σε στεγνωτηριο του τα πλένουν, τα σιδερωνουν! Life's too short όπως λέει και η φίλη μου πιο κάτω!

Εννοεις καθαριστηριο? Ποσα λεφτα δινεις δλδ την εβδομαδα για να σου πλυνουν τα ρουχα του αντρα σου?

Ναι! ιαχχχχξξ! αυτά μου λένε. Έχεις δίκιο. Εδώ βλέπω, έρχεται η μεγάλη και μας φέρνει νέα ίωση. Ξέρω πως η μικρή σε 3 ημέρες θα το περάσει. Αφού παίιιιιζουν μεταξύ τους (δεν μπορείς να τα χωρίσεις) και γκούχου γκούχου μες τα μούτρα της .... ασε. Μην πω που παίζουν με τα κουζινικά τους και κάνουν η μία ότι ταιζει την άλλη με το ίδιο κουτάλι...

Αχ αυτο με τα κουζινικα το εχω κι εγω...και εχω και αγορια:oops:.Αλλα ο μικρος εχει κολημα με τη μαγειρικη...ολη μερα μας ταιζει.Ασχετο αλλα κυκλοφορει μια ιωση με πυρετο που δημιουργει μεγαλο πρηξιμο στα ματια...εχω το μεγαλο απο προχθες με τα ματια χαλια.Σημερα ξυπνησε και δεν μπορουσε να ανοιξει τα ματια του καθολου ο κακομοιρης.Μιση ωρα τον επλενα με χαμομηλι να καταφερουν να ξεκολησουν τα βλεφαρα να ανοιξει τα ματια του.Ο παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι πολυ κολλητικο...μας βλεπω να περναμε οικογενειακως την εβδομαδα με πρισμενα ματια.

Οποτε με τοση ανταλλαγη σαλιου μεσα στο σπιτι τα ρουχα απο τον παιδικο δε με απασχολουν ως προς τις ιωσεις.

Διαφημίσεις

A, ναι, με τα ρούχα του συζύγου δεν ασχολήθηκα ποτέ.. Είχα προσπαθήσει μια φορά να του σιδερώσω ένα πουκάμισο και αυτό ήταν... Εκείνος το κάνει καλύτερα, όπως το έκανε πάντοτε. Τα καλά του να μην πάρεις έναν άντρα κατευθείαν από το σπίτι της μαμάς του. Να ειχα και πουκάμισα... Απαπαπα... Αν είχα δουλειά τύπου ημιαπασχόληση ή κάτι τέτοιο, ίσως.

Τέλος πάντων, μόνο τα παιδικά, τα δικά μου και πετσέτες κλπ δεν μου κάνει κάτι πολύ βαρύ.

Α και ο σύζυξ μαγευρεύει. Ας κάνω κάτι και εγώ... :mrgreen:

Εγώ πάντως της τα φοράω και δεύτερη μέρα τα ρούχα εκτός κι αν έχουν λεκεδες η ειναι ιδρωμενα. Παλιά τα σιδέρωμα όλα (του παιδιού) τωρα μονο τα εσώρουχα και τα ρούχα όχι τόσο συχνά. Η αλήθεια ειναι ότι βλέπω πως αν δεν τα σιδερώνω και τα πλύνω 2-3 φορές χάνουν τη φόρμα τους. Τα δικά μου δεν τα σιδερώνω εκτός απο μερικές μπλούζες που τσαλακωνονται πολυ. Το ίδιο και του άντρα μου. Καθαριςτηριο έστελνα μονο μια περίοδο που ο άντρας μου φορούσε γραβάτα στη δουλειά. Την πρώτη φορά που την καθάρισα την κατέστρεψα και τις υπόλοιπες δεν τις ξανακουμπιςα! Τις πήγαινε καθαριστήριο μετα τη δουλειά.Πιτζαμες της μικρής αλλάζω περίπου κάθε 2 μέρες γιατι τις φοράει και πολλές φορές κάθεται στο πατωμα(κάθε μέρα καθαρίζω αλλα έχουμε σκυλί και ποτέ δεν ειναι τελείως καθαρό). Σεντόνια κάθε βδομάδα εκτός αν είμαστε αρωστοι οπότε πλένω πιο συχνά. Πάντως του παιδιού παρόλο που δεν αλλάζει καθημερινά μαζεύονται πολλά αν βάλεις ότι αλλάζει συνέχεια εσώρουχα και κάλτσες αλλα όχι και 3 πλυντήρια την εβδομάδα που γραφετε.

Εννοεις καθαριστηριο? Ποσα λεφτα δινεις δλδ την εβδομαδα για να σου πλυνουν τα ρουχα του αντρα σου?

Ναι καλε σορυ! Τα δίνει κάθε μια το μήνα (εχει πολλά πουκάμισα εσώρουχα κλπ οπότε δεν χρειάζεται κάθε βδομάδα).. Δίνει γύρω στα 40 ευρω το μήνα ..Του πλένουν τα πάντα και του πατάνε γύρω στα 20 πουκάμισα παντελόνια ... Που να βρω χρονο εγω για τέτοια.. Δεν κάνω τα δικά μου καλύτερα!!

A, ναι, με τα ρούχα του συζύγου δεν ασχολήθηκα ποτέ.. Είχα προσπαθήσει μια φορά να του σιδερώσω ένα πουκάμισο και αυτό ήταν... Εκείνος το κάνει καλύτερα, όπως το έκανε πάντοτε. Τα καλά του να μην πάρεις έναν άντρα κατευθείαν από το σπίτι της μαμάς του. Να ειχα και πουκάμισα... Απαπαπα... Αν είχα δουλειά τύπου ημιαπασχόληση ή κάτι τέτοιο, ίσως.

Τέλος πάντων, μόνο τα παιδικά, τα δικά μου και πετσέτες κλπ δεν μου κάνει κάτι πολύ βαρύ.

Α και ο σύζυξ μαγευρεύει. Ας κάνω κάτι και εγώ... :mrgreen:

Χαχα! Καλό!!

Βγήκαμε νοικοκυρές όλες!!!

παντως εγω δεν πλωνω τα ρουχα τους καθημερινα για τα μικροβια αλλα επειδη ειναι πραγαμτικα βρωμικα και μυροζουν υδρωτα μετα 8 ωρες σχολειο, μπαλα, τουμπες, κλωτσιες και κυνηγητο. Τωρα ο ογκος των παιδικων ρουχων εξαρταται και απο την ηλικια του παιδιου (αλλο το φορμακι του 3 μηνων μωρου αλλο το φοδραρισμενο για το κρυο παντελονο του 8αχρονου) και την εποχη (οποτε εμεις παντα χαμενοι ειμαστες γιατι οταν βγαλουν τα φουτερ θα βαλουν 2 μακο - μακρυμανικο κοντομανικο και φανελα).

Στην εμφανιση σιγουρα παιζει χρονο η ποιοτατα αλλα και τα πλυσιματα. Καλα ποιοτικος ρουχα του μεγαλου που φοαρει και ο μικρος φαινεται οτι ειναι ηδη ταλεπωριμενα ενα ενα φθηνο καινουργιο παντελονι εχει πιο εντονο χρωμα.

Εμεις τα βαζουμε συνηθως στο στεγνωτηριο εκτως απο αυτα που εχουν σταμπες γιατι δεν εχουμε τι δυνατοτητα να τα απλωσουμε εξω. Γενικα οσο πιο γεματο ειναι το πλυντηριο στεγνωτηριο τοσο και πιο τσαλακωμενα βγαινουν.

Τα δικά μας ρούχα και των παιδιών φθείρονται αν και τα πλένω στους 30-40. Φαίνεται ότι και αυτό είναι θέμα μάρκας πλυντηρίου.

Τι μάρκα πλυντήριο έχεις και στις πόσες στροφές στίβει?

Τα ρούχα τα απλώνεις έξω να στεγνώσουν ή μέσα στο σπίτι? Μου κάνει εντύπωση ότι μυρίζουν αν δεν τα σιδερώσεις. Μήπως δεν στεγνώνουν καλά?

(και επειδη σιδερωνω τωρα και το ζω το θεμα) μολις ο μεγαλος πηγε απο τον παιδικο (οπου σφουγκαριζαν τουλαχιστον 2 φορες την μερα) στο maternelle επαψε να εχει νοημα να πλενω τα ρουχα του χωριστα απο τα δικα μας γιατι ειχαν χωματα οποτε συντομα αρχισα να βαζω τα παιδικα μαζι με τα δικα μας και πλεων η διαφοροποιηση ειναι μονο στο χρωμα. Μονο αν κατι ειναι πολυ βρωμικο το πλενω χωριστα

Α και ο σύζυξ μαγευρεύει. Ας κάνω κάτι και εγώ... :mrgreen:[/quote

Υπάρχει τέτοιος συζυγος;

E, ναι, αλλά δεν είμαστε και success story, μη φανταστείς! Μετά που έκλεισαν τα παιδιά τα 6,5 χρόνια το σπίτι μας ήταν σε θέση να καλούμε τακτικά κόσμο, γιατί πιο πριν προλαβαίναμε να κάνουμε μόνο τα βασικά, να μην πάθουμε τίποτα. Βάλαμε προτεραιότητες, τα παιδιά να είναι απασχολημένα δημιουργικά και χαρούμενα, να είμαστε καλά στη δουλειά, αυτό προέβλεπε και ξεκούραση δική μας και μετά όλα τα άλλα. Και από τα υπόλοιπα όλα τα άλλα, αρκετά αφήσαμε στο όσα πάνε και όσα έρθουν.

Βασικά ο σύζυγος διάλεξε από μόνος του να ασχολείται με το σπίτι και εμένα μου άφησε τα παιδιά. Καταλάβαινε ότι αυτό ήταν πιο απαιτητική δουλειά. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά ασχολούμαι περισσότερο με το σπίτι. Είχα να βάλω σκούπα χρόνια... Πρόσφατα την ξαναέπιασα στα χέρια μου. Αλλά και πάλι, του έμεινε το μαγείρεμα...

Δεν έχω παράπονο, και εμένα με εξέπληξε ευχάριστα ο σύζυγος, με τις αντοχές του, εντός και εκτός σπιτιού. Αλλά και πάλι, είναι παιδί για σπίτι, μπορεί να είναι σπίτι-δουλειά για αιώνες, χωρίς να τον ενοχλεί και εκεί δεν τα βρίσκουμε απόλυτα. Οπότε αν είναι κανείς στο σπίτι, κάνει και καμια δουλειά για να περνάει η ώρα! Εγώ δεν μπορώ καν να είμαι σπίτι για πολλές μέρες συνεχόμενες, μου φταίνε όλα, αν γίνει αυτό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...