Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατί να κάνεις και άλλα παιδιά,όταν είσαι τόσο εξουθενωμένος με τα 1 ή 2 που έχεις?

Recommended Posts

επιτέλους ας μάθουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και να κρατάμε το στόμα μας κλειστό,ιδιαίτερα απο τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι.

Ακριβώς έτσι είναι.......μάθαμε να βάζουμε σε τσουβάλια και να αποθεώνουμε τις δικές μας επιλογές......σε όλα τα θέματα.

Όμως, έχει και μοναχοπαίδια που είναι μια χαρά παιδιά, έχει και αδέρφια που δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους και δε μιλιούνται, όπως και το αντίθετο φυσικά, μην τα παρουσιάζουμε όλα με βάση τα βιώματά μας.

Και αυτό το "για να έχει παρέα το παιδί" το έχω ακούσει πολλές φορές, και την τελευταία ήταν από ένα ξάδερφό μου, 24 πλέον, που λέει " ο μεγάλος μου αδερφός ήταν το παιδί του έρωτα, κι εγώ το παιδί για να έχει παρέα!" οπότε, με κάθε καλή διάθεση πάντα, μην το πολυλέτε.......:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οι πολυτεκνοι (και δη οι υπερπολυτεκνοι) ειναι ταυτισμενοι στο μυαλο του μεσου Ελληνα ως ενα θρησκοληπτο παρακμιακο στοιχειο, ως ανθρωποι αμορφωτοι, ανευθυνοι που δρουν εγωιστικα και απερισκεπτα. Η κριση των τελευταιων ετων πολυ λιγη σχεση εχει με το προβλημα υπογεννητικοτητας της χωρας (το οποιο συνιστα ωρολογιακη βομβα και τροχοπεδη στη συντηρηση και αναπτυξη του εθνους-με ο,τι αυτο συνεπαγεται). Οι συμπολιτες μας συνηθως αρκουνται σε ενα η δυο παιδια γιατι δεν θελουν να ζοριστουν η να θυσιασουν τιποτα απο τον τροπο ζωης που εχουν παγιωσει. Ετσι λοιπον οποιος ξεφευγει απο το μεσο ορο βαλλεται ως διαφορετικος. Διαβασα το αρθρο, δεν προσπαθει να πεισει κανεναν. Περισσοτερο μοιαζει με αυτα που θα ηθελα κι εγω να πω σε καποιες "κυριες" (αραγε γιατι κυριως γυναικες αντιδρουν?) που ενιοτε με παρενοχλουν με ερωτησεις του τυπου "Γιατι εκανες τρια παιδια?" η τα αμιμητα "οι γυφτοι κανουν πολλα παιδια".

Ναι ναι ναι! Και κόβω το κεφαλι μου οτι η λέξη πολύτεκνος/τριτεκνος δεν υπαρχει σε πολλές άλλες αναπτυγμένες χώρες!

Xena, αν εργαζεσαι πολλες ωρες τη μερα, οντως ειναι πολυ δυσκολο.

Εγω λειπω απο το σπιτι ως τις 4, οποτε μεχρι τις 9 το βραδυ που τα βαζω για υπνο ασχολουμαι μαζι τους.Ειναι 5 ωρες τη μερα και προσωπικα μου αρκουν για να τους παιξω, να μιλησουμε, να τους χαρω. Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι καθε μερα παιζω μαζι τους, καποιες φορες μπορει να ειμαι πτωμα η να προκυψει κατι, αλλα εχουν ν ασχοληθουν ο ενας με τον αλλον. Μετα τις 9 το βραδυ κανω τις δουλειες μου..

Δεν μπορω να πω οτι μου λειπουν τα παιδια μου,απλα εχω θυσιασει αλλα πραγματα για να μπορω να ειμαι εκει, οπως κοινωνικη ζωη, εξοδους, υπνο, (για να κανω ενα μπανιο πρεπει να κλεισω ραντεβου:lol:).. Το εκανα ομως πολυ συνειδητα και εχω παρει αποφαση πως αυτη θα ειναι η κατασταση για καποια χρονια, μεχρι λιγο να ξεπεταχτουν.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα ο διαθέσιμος χρόνος αλλά και η κούραση. Βέβαια το πως ορίζει ο καθένας την κούραση και τι αντοχές έχει είναι τελείως σχετικό. Αλλά αν είσαι σε σημείο που δεν σου φθάνει η μέρα, είσαι συνεχώς κουρασμένος και με νεύρα, τα παιδιά τα βλέπεις ελάχιστα χωρίς αντοχές πλέον για να ασχοληθείς ουσιαστικά μαζί τους, πως θα κάνεις ένα ακόμα παιδί;

Ποια έξοδος; εχω να βγω με τον άντρα μου από την παραμονή της γέννησης της μικρής. Α! και ένα βραδάκι φέτος το καλοκαίρι!

Δεν με πειράζει όμως. Την ζωή μας την ζήσαμε και με το παραπάνω και οι δυο μας - δεν είναι αυτό το θέμα.

Φτάνω σπίτι στις 6. Ως τις 8:30 είμαι δική τους, μετά μπάνιο, ύπνος κλπ κλπ. Κατά τις 10 ξεμπερδεύω και κάνω τις δουλειές μου και οτιδήποτε άλλο.

Υπνος μετά τις 12-1 και ξυπνάω πριν τις 7. Ούτε αυτό με νοιάζει, ούτε η κούραση με απασχολεί κι ούτε νεύρα έχω. Αντιθέτως, με "φτιάχνει" θα έλεγα που τα καμαρώνω και που τα καταφέρνω.

Βλέπω όμως πως με ζητάνε, βλέπω πως τα πρωϊνά δεν θέλω να τα αφήνω απ' την αγκαλιά μου και το απόγευμα δεν μας φτάνει το 2-3ωρο να παίξουμε και να τα δω.

Γιαυτό και δεν προχωράμε σε άλλο παιδάκι. Ενώ θα το θέλαμε πολύ.

Για μενα απαντηση στο ερωτημα αυτο ειναι : ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, ουτε αν θα παρουν σπιτι οταν μεγαλωσουν, ουτε αν θα εχω εγω λεφτα για να παω εκδρομη η να αγορασω αυτοκινητο, ουτε αν θα κουραζομαι επι 2 επι 3 η επι 4...για μενα ηταν μια βαθυτερη, μα πολυ βαθια αναγκη να κανω κι αλλα παιδια...και ειμαι πολυ περηφανη που εκανα πολλα παιδια....ειμαι επισης πολυ ευγνωμων...διοτι βλεπω τα παιδια μου ως τεραστια δωρα που μου εστειλε ο Θεος..

Αα!.....Επισης μου αρεσει που ολοι ξαφνιαζονται μολις το ακουνε...κανουν οοοο...ααα...ιιι...τεεεσερα? Μα πωςς?!!!! Δε σου φαινεται!! κλπ κλπ...:mrgreen:

Επισης ενα σχολιο σχετικα με το χρονο που τους αφιερωνουμε...δε θυμαμαι που και ποια φιλη το εγραψε (χαραμαρια εσυ?) οτι με το που γυριζει απο τη δουλεια δεν προλαβαινει κλπ...εκει εχω να σχολιασω πως ειτε σε περιμενει 1 ειτε 5 παιδια...οταν κανεις κουβεντουλα και χαλαρωνεις πχ 1 ωρα με 1 παιδι ειναι το ιδιο με την περιπτωση που κανεις κουβεντουλα και χαλαρωνεις 1 ωρα με 5 παιδια...ειδικα στην περιπτωση των πολλων ατομων γινεται και περισσοτερο κεφι και περναει και πιο ευχαριστα η ωρα...

Οι πολυτεκνοι (και δη οι υπερπολυτεκνοι) ειναι ταυτισμενοι στο μυαλο του μεσου Ελληνα ως ενα θρησκοληπτο παρακμιακο στοιχειο, ως ανθρωποι αμορφωτοι, ανευθυνοι που δρουν εγωιστικα και απερισκεπτα. Η κριση των τελευταιων ετων πολυ λιγη σχεση εχει με το προβλημα υπογεννητικοτητας της χωρας (το οποιο συνιστα ωρολογιακη βομβα και τροχοπεδη στη συντηρηση και αναπτυξη του εθνους-με ο,τι αυτο συνεπαγεται). Οι συμπολιτες μας συνηθως αρκουνται σε ενα η δυο παιδια γιατι δεν θελουν να ζοριστουν η να θυσιασουν τιποτα απο τον τροπο ζωης που εχουν παγιωσει. Ετσι λοιπον οποιος ξεφευγει απο το μεσο ορο βαλλεται ως διαφορετικος. Διαβασα το αρθρο, δεν προσπαθει να πεισει κανεναν. Περισσοτερο μοιαζει με αυτα που θα ηθελα κι εγω να πω σε καποιες "κυριες" (αραγε γιατι κυριως γυναικες αντιδρουν?) που ενιοτε με παρενοχλουν με ερωτησεις του τυπου "Γιατι εκανες τρια παιδια?" η τα αμιμητα "οι γυφτοι κανουν πολλα παιδια" η "ξερω ενα ζευγαρι με 5 παιδια που δεν κανουν ποτε διακοπες " και αλλα τετοια χαριτωμενα.

Υ.Γ.1 Παρεμπιπτοντως οι πολυτεκνοι που τυχαινει να γνωριζω εγω ειναι πολυ αξιολογα ατομα, ανωτερου και ανωτατου μορφωτικου επιπεδου.

Υ.Γ.2 Υπαρχουν και θρησκευομενα ατομα σε αυτην τη χωρα, τι να κανουμε τωρα? Αυτο απο μονο του δεν αποτελει μομφη ουτε αφορμη για να κατατασσονται σε κατηγοριες. Προκειται για συνειδητη επιλογη τους που τους κανει να αισθανονται ευτυχεις και καλο ειναι να τους σεβομαστε.

Δεν έχω τίποτα με την απόφαση κάποιου να αποκτήσει πολλά παιδιά. Η προπαγάνδα και δη της Εκκλησίας με ενοχλεί που βρίσκω στο αρχικό " άρθρο" και λίγο και στο δικό σου κείμενο που φαίνεται να μη σέβεται τις επιλογές αυτών που δεν θέλουν να είναι πολύτεκνοι και με το γάντι , διακριτικά, απαξιώνουν αυτόν που δεν θέλει να κάνει πολλά παιδιά.

Αυτοί που δεν θέλουν να είναι πολύτεκνοι δεν θέλουν να κουραστούν, να ζοριστούν , να θυσιάσουν τίποτα από τον τρόπο ζωής τους ,( τεμπέληδες δηλαδή αλλιώς και βολεψάκηδες). Η πολυτεκνία είναι αξία ( σε σχέση με τι? την απαξία να έχει κανείς 1-2 παιδιά ή να είναι άτεκνος?) . "Κυρίες" με εισαγωγικά είναι , γυναίκες κυρίως , που αντιδρούν στην ιδέα της πολυτεκνίας. Τα περισσότερα παιδιά δίνουν "γαλήνη" ( σε σχέση με τα λίγα που δίνουν σκοτούρες , μόνο), είναι " ευλογία" , ( οι καημένοι οι άτεκνοι δηλαδή την πάτησαν , θα μείνουν χωρίς ευλογία). Είναι ευλογίες που μας παραχωρεί και είναι άδικο να της αρνούμαστε ! ( να τη και η προπαγάνδα κατά του pro choice).

Βεβαίως, δικαίωμά σας να υποστηρίζετε τις επιλογές σας, αλλά κείμενα που σας παρουσιάζουν σαν ... τους εκλεκτούς του Θεού επί της Γης τα βρίσκω τουλάχιστον ... άκομψα....

Διαφημίσεις

Δεν έχω τίποτα με την απόφαση κάποιου να αποκτήσει πολλά παιδιά. Η προπαγάνδα και δη της Εκκλησίας με ενοχλεί που βρίσκω στο αρχικό " άρθρο" και λίγο και στο δικό σου κείμενο που φαίνεται να μη σέβεται τις επιλογές αυτών που δεν θέλουν να είναι πολύτεκνοι και με το γάντι , διακριτικά, απαξιώνουν αυτόν που δεν θέλει να κάνει πολλά παιδιά.

Αυτοί που δεν θέλουν να είναι πολύτεκνοι δεν θέλουν να κουραστούν, να ζοριστούν , να θυσιάσουν τίποτα από τον τρόπο ζωής τους ,( τεμπέληδες δηλαδή αλλιώς και βολεψάκηδες). Η πολυτεκνία είναι αξία ( σε σχέση με τι? την απαξία να έχει κανείς 1-2 παιδιά ή να είναι άτεκνος?) . "Κυρίες" με εισαγωγικά είναι , γυναίκες κυρίως , που αντιδρούν στην ιδέα της πολυτεκνίας. Τα περισσότερα παιδιά δίνουν "γαλήνη" ( σε σχέση με τα λίγα που δίνουν σκοτούρες , μόνο), είναι " ευλογία" , ( οι καημένοι οι άτεκνοι δηλαδή την πάτησαν , θα μείνουν χωρίς ευλογία). Είναι ευλογίες που μας παραχωρεί και είναι άδικο να της αρνούμαστε ! ( να τη και η προπαγάνδα κατά του pro choice).

Βεβαίως, δικαίωμά σας να υποστηρίζετε τις επιλογές σας, αλλά κείμενα που σας παρουσιάζουν σαν ... τους εκλεκτούς του Θεού επί της Γης τα βρίσκω τουλάχιστον ... άκομψα....

arieta κοιτα...οταν δυο ανθρωποι κανουν πολλα παιδια υπαρχουν διαφοροι λογοι...δηλ.

1) μπορει να ειναι πολυ χαμηλου νοητικου επιπεδου, με λιγα λογια να μην καταλαβαινουν τι, πως που...και ξαφνικα να βρισκονται με παιδια

2) μπορει να ειναι πολυ θρησκευομενοι (παρα πολυ ομως)

3) μπορει ναεχουν παρα πολλα λεφτα και ημητερα καμια εξω οικιακη απασχοληση

4) ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ μπορει ναηθελαν να βολευτουν σε μια θεση στο δημοσιο

Αυτοι οι παραπανω λογοι αντιστοιχουν σε ενα πολυυυυυ μικρο ποσοστο των πολυτεκνων πλεον. Ολοι οι υπολοιποι, που ειμαστε και η συντριπτικη πλειονοτητα, ειμαστε λιγο τρελοι, λιγο υπερανω των υλικων αγαθων, ελιγο υπερανω της -αναμφισβητητα- μεγαλυτερης κουρασης, λιγο περισσοτερο ισως υποστηρικτες της αποψης "ζησε το τωρα και μην προγραμματιζεις τα παντα"...αυτο δεν μπορεις να το αμφισβητησεις, διοτι στην αντιθετη περιπτωση δε θα μεγαλωναμε την οικογενεια σε βαρος της οικονομικης ευημεριας και του προσωπικου χρονου. Βεβαια, ακομη και οι υπολοιποι που αποτελουμε τη συντριπτικη πλειονοτητα, και παλι ειμαστε πλεον πολυ λιγοι, διοτι αυτη η "τρελλα" οπω ςκαι να το κανουμε "δε δερνει" και πολλους. Εκλεκτος του Θεου δεν ξερω αν αισθανεται καποιος, εγω παντως ουτε κατα διανοια, τα παντα Τον εχω ικανο οτι μπορει να μου στειλει, απλα ευχομαι και παρακαλω μονο να μη μου στειλει τα χειροτερα...;)

Αριετα, οντως ο χριστιανισμος υποστηριζει την πολυτεκνια κι αυτο ειναι γνωστο εδω και αιωνες. Ειναι μια απ τις αξιες της θρησκειας, που οποιος θελει αποδεχεται, δεν αναγκαζει κανεναν. Δε θα το ελεγα προπαγανδα, τι εχει να κερδισει αλλωστε η εκκλησια αν εγω κανω πολλα παιδια;; Παντως και στους εκκλησιαστικους κυκλους ακομη, οι πολυτεκνοι ειναι πλεον μειοψηφεια. Τωρα, αν καποιος νιωθει εκλεκτος του Θεου, προφανως εχει καποιες διαταραχες κατα την αποψη μου, και θα ενιωθε ετσι ειτε με ενα ειτε με δεκα παιδια..

Εγώ διαφωνώ με το άρθρο.

Αν κάποιος δεν έχει αντοχές για παραπάνω παιδιά, τότε δεν θα πρέπει να προχωράει σε περισσότερα. Φυσικά και θα πρέπει να αποτρέπει κάποιον η εξάντληση, γιατί από ένα σημείο και πέρα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις ενός παραπάνω παιδιού.

Επιπλέον δεν είναι μόνο πόση κούραση αντέχουμε εμείς, αλλά και τι ποιότητα ζωής μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Όλα αυτά πρέπει να τα συνυπολογίσει κάποιος προκειμένου να αποφασίσει πόσα παιδιά μπορεί και θέλει να κάνει.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

Πρέπει να είμαστε λογικοί πολλές φορές παρά παρορμητικοί!!! ;)

Οι πολυτεκνοι (και δη οι υπερπολυτεκνοι) ειναι ταυτισμενοι στο μυαλο του μεσου Ελληνα ως ενα θρησκοληπτο παρακμιακο στοιχειο, ως ανθρωποι αμορφωτοι, ανευθυνοι που δρουν εγωιστικα και απερισκεπτα. Η κριση των τελευταιων ετων πολυ λιγη σχεση εχει με το προβλημα υπογεννητικοτητας της χωρας (το οποιο συνιστα ωρολογιακη βομβα και τροχοπεδη στη συντηρηση και αναπτυξη του εθνους-με ο,τι αυτο συνεπαγεται). Οι συμπολιτες μας συνηθως αρκουνται σε ενα η δυο παιδια γιατι δεν θελουν να ζοριστουν η να θυσιασουν τιποτα απο τον τροπο ζωης που εχουν παγιωσει. Ετσι λοιπον οποιος ξεφευγει απο το μεσο ορο βαλλεται ως διαφορετικος. Διαβασα το αρθρο, δεν προσπαθει να πεισει κανεναν. Περισσοτερο μοιαζει με αυτα που θα ηθελα κι εγω να πω σε καποιες "κυριες" (αραγε γιατι κυριως γυναικες αντιδρουν?) που ενιοτε με παρενοχλουν με ερωτησεις του τυπου "Γιατι εκανες τρια παιδια?" η τα αμιμητα "οι γυφτοι κανουν πολλα παιδια" η "ξερω ενα ζευγαρι με 5 παιδια που δεν κανουν ποτε διακοπες " και αλλα τετοια χαριτωμενα.

Υ.Γ.1 Παρεμπιπτοντως οι πολυτεκνοι που τυχαινει να γνωριζω εγω ειναι πολυ αξιολογα ατομα, ανωτερου και ανωτατου μορφωτικου επιπεδου.

Υ.Γ.2 Υπαρχουν και θρησκευομενα ατομα σε αυτην τη χωρα, τι να κανουμε τωρα? Αυτο απο μονο του δεν αποτελει μομφη ουτε αφορμη για να κατατασσονται σε κατηγοριες. Προκειται για συνειδητη επιλογη τους που τους κανει να αισθανονται ευτυχεις και καλο ειναι να τους σεβομαστε.

Ανησυχώ λίγο μήπως έχω καταντήσει γραφική, αλλά AMD080911, ενώ γράφεις ένα κείμενο για να καταδικάσεις τα απαξιωτικά σχόλια για τους πολύτεκνους, χωράς μέσα σε αυτό απαξιωτικά σχόλια για όσους έχουν ένα ή δυο παιδιά μόνο. Αυτό δεν σε κάνει διαφορετική από τις "κυρίες".

Για να πω και κάτι επικοδομητικό, εγώ καμαρώνω πάρα πολύ τους τρίτεκνους και πολύτεκνους που έχω στην παρέα, γιατί όντως είναι άτομα σαν αυτό που περιγράφει η love4.

Νομίζω ότι αν έχεις τα κότσια και το κάνεις με συναίσθηση, η πολυτεκνία πραγματικά είναι υπέροχη. Προφανώς, δεν είναι για όλους.

Νομίζω ότι ευτυχία είναι να εναρμονίζεται το μέσα σου με την οικογενειακή κατάσταση που έχεις δημιουργήσει.

Αν η επιλογές σου είναι συνειδητές και τις υποστηρίζεις, αν μέσα στο σπίτι σου μπορείς να έχεις χαρούμενο κλίμα και τα παιδιά να έχουν ένα γονιό που νιώθουν ότι καμαρώνει γι αυτά και είναι ευτυχής (και όχι μια μαμά εξοντωμένη και στραγγισμένη), τότε, έχεις πετύχει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Δεν θελω να βγαλω το θεμα εκτος, και πολυ καλα κανουμε και λεμε μπραβο στους πολυτεκνους. Ομως το να παμε το θεμα στο αλλο ακρο, και να εξακολουθουν μερικες να επιμενουν, οτι ενα=κανενα, και να αναφερουν οτι καναμε ενα, για να "μη ζοριστουμε και να διατηρησουμε τον τροπο ζωης μας οπως πριν" ειναι το λιγοτερο, αδικο.

Εχει κλονιστει η υγεια μου απο τις ενεσεις και τις επιπλοκες στην εγκυμοσυνη, εχω να κοιμηθω 5,5 χρονια, εχω καταυποχρεωθει στην εργασια μου, εχω να βγω απο την Ελλαδα απο το 2008 (ενω παλια εκανα τουλαχιστον 4 ταξιδια το ΧΡΟΝΟ και ειχα ζησει και εξω), εχω να βγω αργα 5 χρονια, εχω να δω πολλες φιλες μου 5 χρονια, εχω να παω κομμωτηριο 5 μηνες. Η λιστα συνεχιζεται.

ΟΧΙ, δεν ειμαι βολεμενη-ΟΧΙ δεν συνεχιζω τη ζωουλα μου. Να τονισω βεβαια, οτι οσες το κανουν, ειτε εχουν ενα ειτε 6 παιδια, καλα κανουν. Οχι μονο δεν το κατηγορω αλλα λεω και μπραβο. Εγω, δεν μπορω. Γιατι βοηθεια δεν εχω. Και για αλλους λογους που δεν υπαρχει λογος να παραθεσω εδω. Δεν απολογουμαστε!

Παρακαλω σε ενα φορουμ με μανουλες, λιγη συμπαρασταση και λιγο σεβασμο. Τιποτα αλλο δε ζητω...

Διαφημίσεις

Γιατί πρέπει να δικαιολογήσουμε και να επιχειρηματολογήσουμε για μια τόσο προσωπική απόφαση δεν το κατανοώ. Αν ονομάσω τους πολύτεκνους αδαείς και χαμηλού νοητικού επιπέδου, πωρωμένους με τη θρησκεία, τρελούς κι αλλοπαρμένους, κι εκείνοι με τη σειρά τους εμένα βολεμένη, τεμπέλα, ευθυνόφοβη, λιγότερο ευλογημένη........τι θα γίνει επί του πρακτέου??? Το βρίσκω προσβλητικό, και να με συγχωρείτε.

Καθένας αποφασίζει και πράττει, είναι απλό. Κάποτε γνώρισα μια νοσοκόμα, είχε 7 παιδιά. Τη ρώτησα αν στόλισε δέντρο, ήταν γιορτές. Μου λέει "είσαι τρελή, ποτέ δεν έχω στολίσει, φαντάζεσαι 7 παιδιά να κρέμονται πάνω από ένα δέντρο?".....τη ρώτησα πως τα απασχολεί τα απογεύματα, μου είπε ότι "αγγλικά πάει μόνο ένα γιατί για ένα φτάνουν τα λεφτά, τι να κάνουμε......." κάπου εκεί είπα, όχι, για μένα δεν θα το έκανα αυτό συνειδητά από επιλογή.

Ακούω τόσα χρόνια διθυραμβικά ψυχογραφήματα για τα μοναχοπαίδια....έλεος! Κι εγώ μοναχοπαίδι είμαι, και δόξα τω Θεώ, δεν μου έμεινε κανένα κουσούρι. Τουναντίον πέρασα πολύ καλύτερα από άλλα συνομήλικα παιδιά, έτυχε προφανώς, δεν το λέω για να κατηγορήσω κανέναν.

ΔΛΔ σήμερα, με όλο αυτό που συμβαίνει, διαβάζει κόσμος και ντουνιάς εδώ, σκεφτείτε λίγο, μια γυναίκα που μας διαβάζει και μπορεί να είναι ήδη 40 και κάτι και μετά από κόπους να έκανε ένα παιδί, πόσο την πτοεί όλο αυτό... "αφήνει το παιδί της χωρίς παρέα, χωρίς το αδερφικό χέρι βοήθειας όταν αυτή θα λείψει απ τη ζωή, χωρίς το συνοδοιπόρο και το καταπληκτικό στήριγμα.......αξία ανεκτίμητη......" Είναι τουλάχιστον τραγικό να το κάνει αυτό μάνα σε άλλη μάνα.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, δεν υπάρχει ευλογημένο και καταραμένο, καθένας κάτι ότι μπορεί και ότι θεωρεί καλό, και λήγει εκεί το θέμα. Και δεν είναι όλα τα αδέρφια όπως τα περιγράφετε. Δε θα επεκταθώ όμως γιατί θα είμαι οφφ.

Συγνώμη αλλά διαφωνώ. Τα πιο πολλά ζευγάρια που ξέρω τα έχει επηρεάσει πάρα πολύ η κρίση, γιατί μην έχοντας δουλειά και χρωστώντας χρήματα, λίγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν και ένα και δυο και τρία και τέσσερα παιδιά.....εδώ για γάμο και δεν έχουν πολλοί και καταλήγουν στα δημαρχεία.

Όσο για το άλλο σχόλιο που έβαλα με bold, από πότε και τα δύο έγιναν ίσα με το ένα δεν το κατάλαβα? Κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο θίγεσαι, με το δίκιο σου θίγεσαι, αλλά αυτό ακριβώς κάνεις, θίγεις τους άλλους για να εξιδανικεύσεις τη δική σου απόφαση.

Δεν είμαι λιγότερο χριστιανή επειδή δεν επιλέγω να κάνω τρίτο παιδί, αν μου το στείλει ο Θεός δε θα το ρίξω, θα κάνω το σταυρό μου και θα το κρατήσω, αλλά δεν είμαι καμιά βολεμένη, και όπως λέει και η χαρά, έχω στερηθεί πάαααρα πολλά από όσα έκανα πριν ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ για να μεγαλώσω τα καμάρια μου, γιατί για μένα μάνα σημαίνει πρώτα αγάπη και θυσία και μετά όλα τα άλλα....θα μπορούσα να σου γράψω πάπυρους με το τι άλλαξε στη ζωή μου και πόσο περήφανη είμαι για τα παιδιά μου. Αλλά δεν έχει νόημα.

Ας μάθουμε να σεβόμαστε κάποτε η μια την άλλη.......

Ανησυχώ λίγο μήπως έχω καταντήσει γραφική, αλλά AMD080911, ενώ γράφεις ένα κείμενο για να καταδικάσεις τα απαξιωτικά σχόλια για τους πολύτεκνους, χωράς μέσα σε αυτό απαξιωτικά σχόλια για όσους έχουν ένα ή δυο παιδιά μόνο. Αυτό δεν σε κάνει διαφορετική από τις "κυρίες".

AMD080911, έχει δίκιο η Άννα. Ούτε οι πολύτεκνοι είναι απαραίτητα θρησκόληπτοι, ούτε όσοι έχουν ένα παιδί είναι απαραίτητα τεμπέληδες. Κάνεις αυτό που κατηγορείς. βάζεις ταμπέλες και γενικεύεις.

Δεν θελω να βγαλω το θεμα εκτος, και πολυ καλα κανουμε και λεμε μπραβο στους πολυτεκνους. Ομως το να παμε το θεμα στο αλλο ακρο, και να εξακολουθουν μερικες να επιμενουν, οτι ενα=κανενα, και να αναφερουν οτι καναμε ενα, για να "μη ζοριστουμε και να διατηρησουμε τον τροπο ζωης μας οπως πριν" ειναι το λιγοτερο, αδικο.

Έτσι είναι...

Εγώ λέω μπράβο σε εκείνους που είναι συνειδητοποιημένοι και επιλέγουν το πόσα παιδιά θα κάνουν με σοβαρά κριτήρια και προσπαθώντας το καλύτερο για τα παιδιά τους. Είτε είναι πολύτεκνοι, είτε έχουν ένα.

Γιατί πρέπει να δικαιολογήσουμε και να επιχειρηματολογήσουμε για μια τόσο προσωπική απόφαση δεν το κατανοώ..

Ακριβώς. Είναι προσωπική απόφαση και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να δικαιολογηθεί σε τρίτους.Ούτε υπάρχει σωστό και λάθος.

Για εμένα δεν έχει σημασία ο αριθμός των παιδιών, αλλά η πρόθεση των γονέων να τους παρέχουν φροντίδα, αγάπη και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο βιοτικό επίπεδο ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Έχω δει αδιάφορους γονείς και με ένα παιδί και με περισσότερα.

καλημέρα!

συμφωνω απολυτα με χαρα,,εκαβη,,λατινα,,αννα,,χαρα κτλ και εχω να προσθεσω ότι χαιρομαι, σεβομαι,,εμπνεομαι και θαυμαζω τους ανθρώπους που εχουν το θαρρος,θρασος (όπως θελετε πειτε το) να κανουν αυτό που πραγματικα θελουν,μπορουν και αντεχουν χωρις να ΚΡΙΝΟΥΝ τους υπολοιπους ως αχρηστους,τεμπεληδες,γυφτους,θρησκοληπτους κτλ,,ο <αριθμος> των παιδιων που κανουμε είναι προσωπικη επιλογή και επιθυμια,,,,,με εκνευριζει πραγματικα αυτό το συνδρομο του ηρωα που εχουμε ολοι μας λες και γνωρίζουμε τη δυναμικη της κάθε οικογενειας.........

Διαφημίσεις

Παντως κι εγω με τα τρια, διαφωνω καθετα με το ενα ισον κανενα. Ειναι το λιγοτερο παραλογο να συγκρινεις το να μην εχει κανεις παιδια με το να εχει και τους λογους τους ξερουμε ολες. Επισης δεν πιστευω οτι ντε και καλα κουραζομαι περισσοτερο απο μια μοναχομανουλα, γιατι δε γνωριζω αλλες παραμετρους της ζωης της οπως την υγεια της, την εργασια της, τη βοηθεια που μπορει να εχει η να μην εχει κτλ. Και τελος παντων δε μ αρεσουν οι συγκρισεις γενικοτερα.

Αλλα το να θελω να μοιραστω τις αποψεις μου και τους προβληματισμους μου με ανθρωπους που περναν παρομοιες καταστασεις με μενα ειναι κακο; Το να εκφραζω την αποψη μου οτι θεωρω σημαντικο και θελω να εχουν αδερφια τα παιδακια μου, θιγει κανεναν βρε Λατινα; Ειπε κανεις οτι τα μοναχοπαιδια εναι προβληματικα; Καμια φορα ψοφαμε για παρεξηγηση..

Το προηγουμενο μηνυμα μου το εγραψα για να μεταφερω τα συναισθηματα μου για ολες εκεινες τις κυριες που ασχετα (μαλιστα μερικες απλως γνωστες μου) μιλησαν προσβλητικα για την επιλογη μου να κανω τρια παιδια με μικρη χρονικη αποσταση μεταξυ τους και για να καταθεσω την αποψη μου.Παρατηρω οτι καποιες σπευσατε να στηλιτευσετε τις φρασεις που χρησιμοποιησα (περι αρνησης των ανθρωπων να θυσιασουν τον τροπο ζωης τους για ενα ακομα παιδι). Αν κανετε ομως τον κοπο και διαβασετε τα δικα σας μηνυματα οπου αναφερει η καθεμια γιατι δεν προχωραει σε μια νεα εγκυμοσυνη, αυτο ακριβως αναφερετε (εξαιρουνται οι λογοι υγειας φυσικα). Οταν λεω θυσιες δεν εννοω να μη βγω για καφε την Παρασκευη-αραγε κατι τετοιο θεωρειται θυσια?Στο θεμα-γειτονοπουλο μαλιστα μια κοπελα αναρωτιεται αν πρεπει να προχωρησει σε νεα εγκυμοσυνη αφου οι φιλοι τους θεωρουν οτι "καλο ειναι να κανεις μονο ενα για να τα εχει ολα"! Δυστυχως αυτη ειναι η νοοτροπια του νεοελληνα, βαθια ριζωμενη εδω και δεκαετιες, βασικα απο τοτε που η γυναικα μαζικα βγηκε στην αγορα εργασιας. Η κριση δεν ευθυνεται για την υπογεννητικοτητα, απλα εδωσε τη χαριστικη βολη.Και να ενα παραδοξο: εχουμε κριση αλλα τα αιφον και τα ταμπλετ κυκλοφορουν καργα ακομα και σε χερια πενταχρονων, τα ξενοδοχεια φισκαρουν, οι ταβερνες δουλευουν φουλ, το ιδιο και τα καφε, καθε οικογενεια εχει δυο και τρια αυτοκινητα και επισης δεν εκλεισαν τα ιδιωτικα σχολεια ουτε σταματησαν τα ιδιαιτερα και τα φροντιστηρια. Επομενως γιατι θιγονται οι ανθρωποι οταν τους λεει καποιος οτι δεν θελουν να ριξουν το βιωτικο τους επιπεδο φερνοντας αλλο ενα παιδι στον κοσμο? Δεν ειναι προσβλητικο, ειναι η αληθεια. Και για να μιλησω προσωπικα, αν ηταν η δικη μου αληθεια θα την υπερασπιζομουν. Τωρα αν καποιες θιχτηκαν, διευκρινιζω οτι δεν ηταν η προθεση μου. Δεν ξερω τα προσωπικα του καθενος (ουτε με ενδιαφερουν οι προσωπικες επιλογες των αλλων σε θεματα που δεν με αφορουν). Η πολυτεκνια, η ολιγοτεκνια η ατεκνια (αν δεν συντρεχουν ιατρικοι λογοι) ειναι επιλογη του καθενος και ως τετοια θα επρεπε να αντιμετωπιζεται.

κορίτσια ας μάθουμε στα παιδιά μας ότι αξια έχει οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε σωστά στην ζωή μας με αγάπη κ αφοσίωση. Επίσης να δινουμε σωστή αξια σε ότι έχουμε κ μπορούμε να έχουμε κ ας αφήσουμε την γειτόνισσα, την ξαδέλφη, την φίλη να χαίρεται της δικες της αξιες οποιες αξιες κ αν είναι αυτές. Η ζωή είναι απρόβλεπτη κ δεν ξέρουμε καθημερινά τι μας ξημερώνει, σιγουρακι δεν είναι τίποτα.

Παντως κι εγω με τα τρια, διαφωνω καθετα με το ενα ισον κανενα. Ειναι το λιγοτερο παραλογο να συγκρινεις το να μην εχει κανεις παιδια με το να εχει και τους λογους τους ξερουμε ολες. Επισης δεν πιστευω οτι ντε και καλα κουραζομαι περισσοτερο απο μια μοναχομανουλα, γιατι δε γνωριζω αλλες παραμετρους της ζωης της οπως την υγεια της, την εργασια της, τη βοηθεια που μπορει να εχει η να μην εχει κτλ. Και τελος παντων δε μ αρεσουν οι συγκρισεις γενικοτερα.

Αλλα το να θελω να μοιραστω τις αποψεις μου και τους προβληματισμους μου με ανθρωπους που περναν παρομοιες καταστασεις με μενα ειναι κακο; Το να εκφραζω την αποψη μου οτι θεωρω σημαντικο και θελω να εχουν αδερφια τα παιδακια μου, θιγει κανεναν βρε Λατινα; Ειπε κανεις οτι τα μοναχοπαιδια εναι προβληματικα; Καμια φορα ψοφαμε για παρεξηγηση..

Καμία παρεξήγηση από μένα καλή μου, κι εγώ τις σκέψεις μου ξεδίπλωσα, φυσικά και τα αδέρφια είναι ευλογία, και μακάρι όλοι να μπορούσαν να κάνουν όσα παιδιά ήθελαν!

ΑΜD080911 λυπάμαι για τον τρόπο που σου μιλάνε και που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, καλά έκανες και έκανες αυτή την επιλογή, να είσαι πάντα γερή να μεγαλώνεις γερά και καλοφώτιστα παιδιά!

Θα λήξει εδώ για μένα, γιατί τελικά οι προσωπικές τοποθετήσεις σε ένα τέτοιο θέμα μοιάζουν κάποιες φορές με κατακεραύνωση των άλλων απόψεων, και δεν είναι ο σκοπός μου.

Εύχομαι σε όλες να έχουν την οικογένεια που ονειρεύτηκαν.

AMD080911 οσον αφορα στο περιστατικο που αναφερεις, για τα τρια παιδια, σε καταλαβαινω και εχεις δικιο.

Ομως οχι, δεν εχει μαζευτει ο πλουτος και τα ταμπλετ στις οικογενειες με ενα παιδι, δεν ειναι κλεισμενα τα ξενοδοχεια στην Αραχωβα απο οικογενειες με ενα παιδι, δεν ειναι ο λογος που δεν κανουμε δευτερο, δεν αφορα κανεναν το γιατι δεν κανουμε. Κι οταν παραπανω μιλαγα για λιγοτερα ταξιδια, αυτο εννοουσα, οτι δεν βγαινω ετσι κι αλλιως οικονομικα, δεν εχει σχεση με το αν εχω 1 η 2 παιδια-δεν το κανω για διατηρηση του βιοτικου μου επιπεδου.

Οπως λοιπον δεν ειναι σωστο, το να λεμε οτι οι πολυτεκνοι κανουν παιδια...για τις επιδοτησεις (φοβερο στερεοτυπο), ετσι δεν στεκει και αυτο που λες, το οτι συνδεεις τον πλουτο και την αναγκη για υλικα αγαθα, ως αιτια για να μην κανει καποιος δευτερο. Ειναι φαινομενο αυτο που περιγραφεις, με τη συσσωρευση πλουτου, αλλα δεν συνδεεται με τον αριθμο τεκνων... ειναι γενικοτερο!!!

Μην βγαζετε γενικα συμπερασματα, απο τον κυκλο σας η απο κατι που ακουσατε.

Και για να ειμαι ειλικρινης, η πλειοψηφια οσων γνωριζω εγω προσωπικα με πολλα παιδια, εχει και πολλα λεφτα. Μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα, οτι πολλα παιδια=πλουτος? Οχι φυσικα και σιγουρα δεν ισχυει!

Αρκετα λοιπον με τα στερεοτυπα.

Θα κλεισω με την ιδια ευχη που εδωσε η φιλη μου η Latina....

Για εμένα δεν έχει σημασία ο αριθμός των παιδιών, αλλά η πρόθεση των γονέων να τους παρέχουν φροντίδα, αγάπη και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο βιοτικό επίπεδο ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Έχω δει αδιάφορους γονείς και με ένα παιδί και με περισσότερα.

Συμφωνώ...

.

Yπάρχει μια λεπτή αλλά ευδιάκριτη γραμμή μεταξύ του επιχειρηματολογώ για τις επιλογές μου και του απαξιώνω τις επιλογές του άλλου... Περί αυτού πρόκειται...

Προσυπογράφω την ευχή και ανεβάζω: μακάρι όλα τα παιδιά και όλες εμείς να είμαστε καλά και να γίνουμε πολύτεκνες γιαγιάδες!!!

AMD080911 πολύ καλά έκανες και έκανες τα τρια παιδάκια σου, και μακάρι να συνεχίσεις αν το θέλετε κι αν σας παίρνει. Και μην σκέφτεσαι άσχημα για όσους δεν παίρνουν αυτό το δρόμο, έστω κι αν ήταν για διακοπές στην Αράχωβα και Αι Φόουν 6.

Προσωπικά, ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη της πολυτεκνίας.

Να πω την αλήθεια, δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, ούτε σαν ενδεχόμενο προς απόρριψη. Ήταν κάτι ξένο, εξωτικό και ανεξερεύνητο.

Κάτι σαν τους μοναχούς του Θιβέτ: μου είναι εξαιρετικά συμπαθείς, αλλά ποτέ δε σκέφτηκα να γίνω μια από αυτούς :rolleyes:.

Ίσως είναι ότι δεν είχα τέτοιες προσλαμβάνουσες, ίσως είναι η φτιαξιά μου, ποιός ξέρει...

Ευχαριστώ λοιπόν τη mama-aga για αυτό το θέμα, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία για πρώτη φορά στη ζωή μου να φαντασιωθώ και να διασκεδάσω με τη θεωρητική εικόνα του εαυτού μου περιτριγυρισμένης από 4-5 παιδάκια. χμμμμ... μια άλλη ζωή, ανεξερεύνητη. Μια άλλη Άννα.

Επίσης, να της ζητήσω μια συγνώμη γιατί άνοιξε αυτό το θέμα γεμάτη όμορφα συναισθήματα κι εμείς της το προσγειώσαμε λίγο απότομα.

Mama-aga, το έχεις ήδη αποφασίσει και το ξέρεις. Αν συμφωνεί ο καλός σου...περιμένουμε να μας σκάσεις τη βόμβα.

Alcyon, άκουσα κάτι καμπάνες να βαράνε κι από τη μεριά σου.

Σου το εύχομαι.

Όσο για μένα...θα κάνω μια απέλπιδη προσπάθεια τώρα στα γεράματα.

Αν θέλει να' ρθει...κι αν προσπεράσει πάλι ευτυχισμένη θα είμαι.

Γιατί αν γνωρίσετε τη μικρούλα μου...μόνο κανένα δεν είναι!!!:-D

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Yπάρχει μια λεπτή αλλά ευδιάκριτη γραμμή μεταξύ του επιχειρηματολογώ για τις επιλογές μου και του απαξιώνω τις επιλογές του άλλου... Περί αυτού πρόκειται...

Με συγχωρεις, αλλα σε κανενα ποστ μου δεν εχω απαξιωσει κανεναν.

Με συγχωρεις, αλλα σε κανενα ποστ μου δεν εχω απαξιωσει κανεναν.

Δεν σου είπα κάτι τέτοιο! Απαντούσα στο προηγούμενο post σου και μιλούσα γενικά, για όλους!

Δεν σου είπα κάτι τέτοιο! Απαντούσα στο προηγούμενο post σου και μιλούσα γενικά, για όλους!

Οκ, ειδα το quote και νομιζα απευθυνοσουν σε μενα. Γενικα, συμφωνω.;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...