Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΜΙΛΙΑ ΜΩΡΟΥ 17 ΜΗΝΩΝ!ΒΟΗΘΕΙΑ!

Recommended Posts

Κορίτσια μπορεί να έχετε δίκαιο και να υπερβάλλουν οι γονείς κάποιες φορές.

Στη δική μου περίπτωση , δεν είναι έτσι.Είπα κανονικά μια πρόταση.

Το ξερω γιατί είναι γραμμένο αυτολεξεί στην πρώτη σελίδα του ευχολογίου-αλμπουμ της βάπτισης.

Εντιτ Αχ βρε Χαρά μου , εμάς τα χαρισματικά παιδιά δε μας καταλαβαίνει κανείς!!!!!χαχαχαχαχαχα!

Διαφημίσεις

Συμβαίνει κι αυτό,τι να κάνουμε...

Τεστ IQ! Ειδικά που, αν κατάλαβα καλά, ήσουν το μεγαλύτερο παιδί (τα δευτέρα υποτίθεται πως μιλάνε κάπως πιο γρήγορα)!

Αυτό ακριβώς!

Δεν αμφιβάλλω ότι μιλούσες καθαρά ή πολύ καλά για την ηλικία σου. Είναι όμως δυνατόν να θυμάται ακριβώς τη φράση που είχες πει στο γιατρό όταν ήσουν 17 μηνών;

Εγώ γιατί δεν θυμάμαι αυτολεξεί τι φράσεις είχαν πει τα παιδιά μου και σε ποια ηλικία; Θυμάμαι στο περίπου. Δεν μπορώ να ανακαλέσω αυτούσιες φράσεις γνωρίζοντας και την ακριβή στιγμή που τις είπαν.

Καλά βρε Εκάβη,εγω τις θυμάμαι;

αυτοί που ήταν παρόντες....ώρα τώρα να σου πω ότι έχω και μνήμες από τότε...

By the way, εγω ούτε διάβαζα ούτε ξεχωριζα γράμματα και αριθμούς στα 2...

Κοινώς εκτός απο το οτι μιλούσα καλά,δεν έκανα κάτι άλλο ιδιαίτερο..

Μη νομίζετε ότι προσπαθούμε να πλασαριστουμε σαν παιδιά-θαύματα..

Κορίτσια μπορεί να έχετε δίκαιο και να υπερβάλλουν οι γονείς κάποιες φορές.

Στη δική μου περίπτωση , δεν είναι έτσι.Είπα κανονικά μια πρόταση.

Το ξερω γιατί είναι γραμμένο αυτολεξεί στην πρώτη σελίδα του ευχολογίου-αλμπουμ της βάπτισης.

Εντιτ Αχ βρε Χαρά μου , εμάς τα χαρισματικά παιδιά δε μας καταλαβαίνει κανείς!!!!!χαχαχαχαχαχα!

Ε, τότε, δύσκολα αμφισβητείται (σίγουρα δεν υπάρχουν ίχνη από...blanco, έτσι;:-P).

Εμένα, πάλι, όταν μου έλεγαν "περπάτα", απαντούσα "φοβάμαι". Όχι γιατί μίλησα γρήγορα, αλλά γιατί περπάτησα αργά!

Τεστ IQ! Ειδικά που' date=' αν κατάλαβα καλά, ήσουν το μεγαλύτερο παιδί (τα δευτέρα υποτίθεται πως μιλάνε κάπως πιο γρήγορα)![/quote']

Έχω κάνει,το αποτέλεσμα;IQ ραδικιου!

Ο αδερφός μου ως δεύτερο άργησε αρκετά να μιλήσει,το 'ρ' το είπε στη β' Δημοτικού..!

Διαφημίσεις

Ούτε κι εγώ έκανα κάτι άλλο που να με χαρακτηρίζει ιδιαίτερο παιδί.

Εκτός αν μου το έκρυψαν για να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα!!

Όλα τα παιδάκια κάτι κάνουν αργά και κατι πιο γρήγορα απο τα άλλα.

Εγώ μπορεί να περπάτησα και να μίλησα γρήγορα , αλλά κατουριόμουν πάνω μου τα βράδια μεχρι 5 χρονών.Ευτυχώς , μόνο τα βράδια!:lol:

χαχαχαχ! Εντάξει βρε παιδιά μην αρχίσετε να λέτε τώρα τι δεν κάνατε στην ώρα σας! Δεν θεώρησα ότι πλασάρεστε για παιδιά θαύματα. Απλώς να κρατάτε μια πισινή στις περιγραφές τρίτων. Πάντα μπαίνει και λίγη σάλτσα έστω και χωρίς πρόθεση. πχ χαρούλα μπορεί να μην τα έκανες πάνω σου μέχρι 5 χρονών, αλλά να είχαν τύχει μερικές κρύες-ατυχείς νύχτες και να σου μπήκε η ταμπέλα. :-D Τώρα αν υπήρχε και ημερολόγιο βάπτισης που συμπληρωνόταν σε real time πάω πάσο. :-D

Βρε κορίτσια' date=' θα μας τρελάνετε τελείως;;; Η μία, 17 μηνών, έκανε πρόταση 10 λέξεων, η άλλη μίλησε κανονικά πριν χρονισει...Μήπως οι μητέρες σας, που τα διηγούνται, τα μεγαλοποιούν λιγάκι; Μη με παρεξηγησετε, αλλά όσα αναφέρετε είναι κατακτήσεις που πετυχαίνει το μέσο παιδί πάρα πολλούς μήνες μετά![/quote']

Κοριτσια... κοριτσακι 19 μηνων στον κυκλο μας πριν απο 1,5 περιπου χρονιο μου ειπε απο το τηλεφωνο ΟΛΟ το φεγγαρακι μου λαμπρο και μου ελεγε ποσο ωραια περναει στις διακοπες... κοκαλο εγω... :shock:

Συμβαινουν κ αυτα! Απλα ειναι λιγες οι περιπτωσεις...

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Άσχετο...αλλά αυτό το scratee, δε θα το δεχθώ ποτέ!

Απαιτώ αλλαγή!

Αλήθεια; Ε, δε γινόταν, ο άντρας μου με απειλούσε ότι θα γραφτεί ως "Μανούλι για πάντα"...:) :).Άσε που η Scratee είναι η αγαπημένη του Scrat,του απόλυτου ειδώλου από το Ice Age!

Το θεωρώ υπερβολικό να ανησυχήσεις από 17 μηνών. Κι εγώ βέβαια ανησυχούσα, αλλά γύρω στα δύο λύθηκε η γλώσσα του. Πριν μιλούσε δική του γλώσσα, που βέβαια την καταλαβαίναμε. Μη συγκρίνετε, είναι ό,τι χειρότερο. Αφού κάνει τόσα το παιδάκι... Και υπάρχει και το άλλο, συνήθως τα παιδάκια που δίνουν βάρος στην κίνηση, αφήνουν λίγο πίσω την ομιλία ή το αντίστροφο. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει θέμα, κατά τη γνώμη μου

jTosp2.png

Καλησπέρα και από μένα. Και εγώ μαμά αγοριού 17 μηνών και εχω να σου πω ότι ούτε ο δικός μας λέει λέξεις ακόμα καθαρές πέραν του "γεια", "κοιτα" (αυτό κάποτε το λέει καθαρα, κάποτε "τίκα" κλπ) , "τία" (τρία) , ναι, έα(=ελα) και πολλες συλλαβες και ζωακια... ουτε εμεις ακούσαμε ακόμα να μας φωναζει μπαμπα και μαμα παρόλο που σαν συλλαβες τα ξερει και επίσης σκάμε :)! . Αλλά όπως βλέπεις μαλλον πρεπει να κανουμε υπομονη...φιλη λογοθεραπεύτρια μου πε πως απ τη στιγμη που προσπαθουν να επικοινωνησουν να μην ανησυχούμε. Επισης συνήθως παιδιά που κινητικά ήταν πολυ μπροστά από νωρις, αργούν περισσότερο στην ομιλία... Οπότε ας κάνουμε υπομονή και θα μιλήσουν , πού θα πάει...

Κοριτσια... κοριτσακι 19 μηνων στον κυκλο μας πριν απο 1,5 περιπου χρονιο μου ειπε απο το τηλεφωνο ΟΛΟ το φεγγαρακι μου λαμπρο και μου ελεγε ποσο ωραια περναει στις διακοπες... κοκαλο εγω... :shock:

Συμβαινουν κ αυτα! Απλα ειναι λιγες οι περιπτωσεις...

Επιτέλους και μια μαρτυρία!!!

Πάνω που άρχισα να πιστεύω πως ήμουν όντως παιδί-θαύμα!!

Μάριος... πολύ ωραίο όνομα! Έτσι λένε και τον αδελφό μου...

malep, διάβασα τις αναρτήσεις σου και εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον μικρό σου Μάριο. Κι εγώ έχω μία μικρή που τώρα είναι 17,5 μηνών και δεν περπατάει. Βρίσκεται στο στάδιο του να πηγαίνει από έπιπλο σε έπιπλο και κάνει μερικά μόνο βηματάκια με το ένα χέρι. Ούτε μιλάει ιδιαίτερα, παρά μόνο λέει κάποιες λεξούλες και κάποιους ήχους ζώων. Με τη μίμηση δεν τα πάει πολύ καλά... μιμείται κάποιες απλές κινήσεις, τύπου "μια ωραία πεταλούδα", "γεια σου", "κούπεπε", "πλάθω κουλουράκια"... Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να γράψω τι ακριβώς κάνει.

Ο πρώτος παιδονευρολόγος μας μίλησε για ελαφριά υποτονία κορμού και μας είπε ότι θα περπατήσει γύρω στους 22-23 μήνες... Δε μας έβαλε να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις, παρά μόνο για cpk και υποθυρεοειδισμό που ήταν καλές. Ούτε πρότεινε φυσικοθεραπείες.

Εμείς, όμως, ξεκινήσαμε φυσικοθεραπείες, γιατί σκέφτηκα ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Πήγα, λοιπόν, και σε άλλη παιδονευρολόγο για να μου γράψει τις φυσικοθεραπείες, η οποία μου πρότεινε να κάνουμε μαγνητική εγκεφάλου, για να δούμε πού οφείλεται η υποτονία. Εγώ, όμως, φοβάμαι τη νάρκωση. Έτσι, κι αλλιώς την εξέλιξη του παιδιού τη βλέπω... Γιατί να το υποβάλω σε τέτοια δοκιμασία; Ούτως ή άλλως, και να βρεθεί κάτι, δεν υπάρχει κάποια ειδική παρέμβαση εκτός από τις γνωστές θεραπείες φυσικο-, εργο-, λόγο...

Εσείς τι γνώμη έχετε για τη μαγνητική;

Apostolia MOU EMEIS KANAME MAGNHTIKH TON PERASMENO IOYLIO. H DIADIKASIA KRATHSE PERIPOY MISH WRA. O MARIOS META SYNHL8E ARKETA GRHGORA. TO META EINAI PIO DYSKOLO APO THN IDIA THN MAGNHTIKH GIATI TO MWRO HTAN HDH NHSTIKO 12 WRES KAI EPREPE NA PINEI SIGA SIGA NERAKI KAI META APO 2 WRES GALA.

PRAGMATIKA STHN DIKH MAS THN PERIPTWSH TO APOTELESMA THS MAGNHTIKHS ME KA8HSYXASE KA8WS FANTAZOMASTAN TA XEIROTERA.

O GIATROS DEN H8ELE NA ARXISOYME FYSIO8ERAPEIES APO TWRA. SE 15 MERES POY 8A PAME NA TON DEI ELPIZW TA SXOLIA NA EINAI KALA. PANTWS EXEI KANEI POLY MEGALH PROODO.

Διαφημίσεις

Apostolia MOU EMEIS KANAME MAGNHTIKH TON PERASMENO IOYLIO. H DIADIKASIA KRATHSE PERIPOY MISH WRA. O MARIOS META SYNHL8E ARKETA GRHGORA. TO META EINAI PIO DYSKOLO APO THN IDIA THN MAGNHTIKH GIATI TO MWRO HTAN HDH NHSTIKO 12 WRES KAI EPREPE NA PINEI SIGA SIGA NERAKI KAI META APO 2 WRES GALA.

PRAGMATIKA STHN DIKH MAS THN PERIPTWSH TO APOTELESMA THS MAGNHTIKHS ME KA8HSYXASE KA8WS FANTAZOMASTAN TA XEIROTERA.

O GIATROS DEN H8ELE NA ARXISOYME FYSIO8ERAPEIES APO TWRA. SE 15 MERES POY 8A PAME NA TON DEI ELPIZW TA SXOLIA NA EINAI KALA. PANTWS EXEI KANEI POLY MEGALH PROODO.

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση!

Χαίρομαι πολύ για τα αποτελέσματα της εξέτασης του μικρού σου! Τι καλά, τι καλά!

Εγώ, μάλλον, έχω αποφασίσει ότι θα αναβάλλω τη μαγνητική, όσο μπορώ με την ελπίδα να μη χρειαστεί να την κάνω ούτε στο μέλλον. Η μικρή κινητικά βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Η υποτονία έχει σχεδόν εκλείψει και μας απομένει να βελτιώσουμε τη μυική δύναμη των ποδιών. Πιστεύω ότι μόλις περπατήσει, θα βελτιωθεί και η ομιλία της.

Εσείς γιατί χρειάστηκε, όμως, να κάνετε και μαγνητική, αφού ξέρετε ήδη ότι υπάρχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα;

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση!

Χαίρομαι πολύ για τα αποτελέσματα της εξέτασης του μικρού σου! Τι καλά, τι καλά!

Εγώ, μάλλον, έχω αποφασίσει ότι θα αναβάλλω τη μαγνητική, όσο μπορώ με την ελπίδα να μη χρειαστεί να την κάνω ούτε στο μέλλον. Η μικρή κινητικά βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Η υποτονία έχει σχεδόν εκλείψει και μας απομένει να βελτιώσουμε τη μυική δύναμη των ποδιών. Πιστεύω ότι μόλις περπατήσει, θα βελτιωθεί και η ομιλία της.

Εσείς γιατί χρειάστηκε, όμως, να κάνετε και μαγνητική, αφού ξέρετε ήδη ότι υπάρχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα;

ME THN MAGNHTIKH APODEIX8HKE TO PROBLHMA. DEN MAS AFHNE NA THN KANOYME PRIN KLEISEI TOYS 18 MHNES

ME THN MAGNHTIKH APODEIX8HKE TO PROBLHMA. DEN MAS AFHNE NA THN KANOYME PRIN KLEISEI TOYS 18 MHNES

Γιατί δε σας άφηνε ο γιατρός πριν από τους 18 μήνες; Θα ήθελες να μου στείλεις σε προσωπικό μήνυμα το όνομα του γιατρού που παρακολουθεί τον μικρό σου;

Φιλιά στο Μάριο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...