Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Apostolia C

Registered Users
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Apostolia C

 1. Κι εσύ το ίδιο! Ελπίζω να νιώθεις ήδη καλύτερα!
 2. Σε ευχαριστώ! Να ξέρεις ότι η παλίνδρομος συμβαίνει γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει χρωμοσωμική ανωμαλία στο κύημα και μάλιστα σοβαρή. Συνεπώς, καλύτερα έτσι... Το δικό μου κοριτσάκι έχει ένα πολύ σπάνιο σύνδρωμο λόγω διαγραφής σε κάποιο χρωμόσωμα, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλο το έλλειμμα ώστε να αποβληθεί ή να μπορεί να φανεί κάτι στην αυχενική. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί με αναπηρία... κυρίως γιατί σκέφτεσαι το δικό του μέλλον, αλλά είναι η χαρά της ζωής μας, χαριτωμένη, ναζιάρα και πανέμορφη. Αν έφερνα το χρόνο πίσω, ξέροντας τώρα πόσο τρισχαριτωμένη είναι, και ήξερα ότι θα έχει αυτό το σύνδρομο όσο ήμουν έγκυος, δε θα άλλαζα τίποτα! Αλλά, τα κυήματα που αποβάλλονται έχουν σοβαρότατα προβλήματα! Οπότε... κάθε εμπόδιο για καλό!
 3. Εγώ είχα ήδη ένα παιδάκι με εξωσωματική πριν από την παλίνδρομο.
 4. Καλή μου, κατανοώ τον πόνο σου. Κάνε κουράγιο και θα βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις ξανά... Είχα και εγώ μία παλίνδρομο και χρειάστηκε να κάνω απόξεση. Κατανοώ τον πόνο σου, ο οποίος είναι αβάσταχτος!
 5. Κι εγώ έχω εμπιστοσύνη στο κέντρο που συνεργάζομαι, αν και πρόσφατα άκουσα αρνητικά σχόλια... Τη βιοψία στον Νίκα, θα την κάνω. Το έχω πάρει απόφαση. Μακάρι, Κάντι-Κάντι μου, να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή και οι δυο μας και όλες οι κοπέλες που προσπαθούν. Σου έχω στείλει πμ. Αν θέλεις, απάντησέ μου!
 6. Δεν κάναμε από την αρχή inralipids, γιατί τα ΝΚ βγήκαν φυσιολογικά. Και η δική μου πρώτη σκέψη είναι ότι κάτι γίνεται με τον οργανισμό μου και επιτίθεται στα έμβρυα... η μήτρα; κάτι άλλο; Δεν ξέρω... Κι εμένα στατιστικά, μου φαίνεται τρελό να ήταν όλα τα έμβρυα παθολογικά! Παίρνω 3 cyclacur την ημέρα, 3 utrogestan και vasclor μέρα παρά μέρα. Και στην προηγούμενη προσπάθεια είχα κάνει ένεση προγεστερόνης και πάλι δε το σώσαμε... Ναι, σκέφτομαι την επόμενη εβδομάδα να επισκεφθώ και άλλον γιατρό. Αν θέλεις, μπορείς να μοιραστείς μαζί μου με ποιον γιατρό συνεργάζεσαι εσύ;
 7. Προφανώς, γίνεται αντιμετάθεση. Σε εσένα μάλλον είναι ισοζυγισμένη και για αυτό δεν παρουσιάζεις παθολογικό φαινότυπο. Μη στενοχωριέσαι όμως καθόλου. Με προεμφυτευτικό έλεγχο, θα διαλέξετε τα υγιή έμβρυα και με αυτά θα προχωρήσετε. Όταν ένας από τους δύο γονείς έχει μία τέτοια αντιμετάθεση, τότε ένα ποσοστό των ωαρίων ή σπερματοζωαρίων αντίστοιχα, που παράγει είναι υγιές. Οπότε... με καλό συντονισμό, θα τα καταφέρετε!
 8. Είμαι με τον κ. Μ*****η όλα αυτά τα χρόνια. Στα δανεικά στραφήκαμε γιατί έχω ΠΩΑ με απελπιστικά χαμηλή ΑΜΗ. Πριν από 5 χρόνια ήταν 0.37. Ο κ. Νίκας στο τηλέφωνο εξέφρασε κι αυτός κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει, καθώς πιστεύει από το ιστορικό που μου πήρε ότι δεν υπάρχει φλεγμονή ή λοίμωξη. Βέβαια, εδώ που έφτασα, σκέφτομαι να την κάνω την εξέταση. Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, το ενδομήτριο λεπταίνει γιατί αποβάλλει το έμβρυο... Και η αιμορραγία, η οποία έχει αυξηθεί, είναι ουσιαστικά αποβολή του ενδομητρίου. Όταν έγινε η εμβρυομεταφορά το ενδομήτριο ήταν 12.5.
 9. Κορίτσια, γεια σας! Έχω κάνει 3 εξωσωματικές με δωρεά ωαρίων, οι οποίες έδωσαν θετικές χοριακές ΟΛΕΣ, αλλά ΚΑΜΙΑ δεν έδωσε μωράκι. Έχω ήδη ένα μωράκι, πάλι από εξωσωματική, με δικό μου ωάριο πριν από 4 χρόνια. Σας γράφω με αφορμή την τελευταία.... Σας γράφω ένα σύντομο ιστορικό αυτής της προσπάθειας. Εμβρυομεταφορά με 1 βλαστοκύστη 6 ημερών στις 10/3. Προγραμματισμένη ημερομηνία για χοριακή στις 19/3. Την Τετάρτη 15/3 ξεκινάει η αιμορραγία. Κάνω εσπευσμένα χοριακή σήμερα (17/3) και βγαίνει 98. Η προγεστερόνη βγαίνει 40. Επισκέπτομαι τον γιατρό σήμερα, ο οποίος με εξέτασε υπερηχογραφικά και μου είπε ότι το ενδομήτριο λέπτυνε και ετοιμάζεται να αποβάλει το έμβρυο. Σε αυτήν την προσπάθεια, έκανα ηπαρίνες (βρέθηκα με ετεροζυγωτία στο MTHFR). Σήμερα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, έκανα και intralipids, παρόλο που οι τιμές των ΝΚ ήταν στα φυσιολογικά πλαίσια. Έχω ελέγξει το θυρεοειδή. Σήμερα, όμως, η μέτρηση βγήκε κάπως αυξημένη στα 3.35. Το σπέρμα του συζύγου το έχουμε ξετινάξει... Καλό σπερμοδιάγραμμα, καλός ο κατεκερματισμός DNA, μια χαρά και ο έλεγχος για χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Η θεωρία του γιατρού μου είναι ότι μάλλον η μήτρα μου είναι τόσο δεκτική, που εμφυτεύονται έμβρυα, που μια άλλη μήτρα θα τα επέρριπτε. Κορίτσια, χρειάζομαι μία βοήθεια... Βέβαια, εγώ αναρωτιέμαι... γίνεται όλα τα έμβρυα να είχαν χρωμοσωμικές ανώμαλίες;;;;;; Ειδικά, αφού προέρχονται από 2 διαφορετικές δότριες. Μίλησα και με τον Νίκα εντωμεταξύ, ο οποίος μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα και η δική του εξέταση δε θα δείξει λοίμωξη, κρίνοντας από αυτά που το είπα ως ιστορικό Το ιστορικό μου είναι ως εξής: 1η εξωσωματική με δικό μου ωάριο (που έδωσε μέτριο έμβρυο): κάνω το κοριτσάκι μου. 2η εξωσωματική με 2 έμβρυα (με δωρεά) 3 ημερών: παλίνδρομη στην 8η-9η εβδομάδα. 3η εξωσωματική με 1 φρέσκια βλαστοκύστη (από διαφορετική δότρια): βιοχημική 4η εξωσωματική με 1 κατεψυγμένη βλαστοκύστη (από την ίδια δότρια): βιοχημική. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να ψάξω! Οποιαδήποτε γνώμη και βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.
 10. Γεια και χαρά σε όλες! Μετά από μια παλίνδρομη κύηση στην 7η εβδομάδα και μία βιοχημική (και οι δύο μετά από εξωσωματική), έκανα διαγνωστική υστεροσκόπηση, η οποία αποκάλυψε μία μικρή σύμφυση στη μήτρα, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε μετά την απόξεση που ακολούθησε την παλίνδρομη κύηση. Φοβάμαι πολύ μήπως δημιουργηθεί ξανά. Είχε κάποια από εσάς παρόμοια εμπειρία; Επίσης, μετά από πόσον καιρό προσπαθήσατε πάλι για εγκυμοσύνη φυσιολογική ή μέσω εξωσωματικής; Ευχαριστω!
 11. Δεν ξέρω πότε θα προχωρήσουμε... Είμαι κάπως φοβισμένη μετά από δύο επιτυχημένες εξωσωματικές, αλλά αποτυχημένες εγκυμοσύνες. Πραγματικά δεν ξέρω ακόμα. Ο αιματολόγος μου σύστησε filicine και neurobion, γιατί η μετάλλαξη που βρέθηκε ανεβάζει την ομοκυστεϊνη. Όντως η δική μου ήταν ελαφρώς αυξημένη. Μετά από μία προσωπική έρευνα, βρήκα ότι οι συνθετικές μορφές του φυλλικού οξέος δε συστήνονται σε ανθρώπους με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Έτσι, τώρα παίρνω metafolin της Solgar και B Complex της Life Extension. Μόλις ολοκληρωθεί ένας μήνας θεραπείας, θα ξανακάνω εξετάσεις για την ομοκυστεϊνη.
 12. Εγώ μετά από μία παλίνδρομη και μία βιοχημική, έκανα εξετάσεις και βρέθηκε ότι έχω ήπιας μορφής θρομβοφιλία. Βέβαια, τόσο ο αιματολόγος, όσο και ο γιατρός δε θεωρούν πιθανό να φταίει η θρομβοφιλία για τις παραπάνω εκβάσεις... Τι να πω; Κι εμείς την επόμενη φορά θα πάμε με βλαστοκύστεις που έχουμε στην κατάψυξη.
 13. Είναι συμπλήρωμα folate (φυλλικού οξέως). Εσένα τι σε συμβούλευσε ο αιματολόγος;
 14. Ευχαριστώ για την απάντηση! Επισκέφθηκα ήδη αιματολόγο, ο οποίος μου πρότεινε filicine. Σκέφτομαι όμως να δοκιμάσω το metafolin της solgar, καθώς το πρώτο αποτελεί συνθετική μορφή του φυλλικού οξέος.
 15. Σ' ευχαριστώ, Charra! Κι εγώ είμαι πιο αισιόδοξη τώρα που ίσως βρέθηκε η πηγή του κακού. Με το καλό τα διδυμάκια σου! Θα ενημερώσω για την κατεύθυνση που θα μου δώσει ο αιματολόγος.
 16. Τολμώ να πω οτι χαίρομαι με αυτο που διαβάζω γιατι απο οτι φαίνεται βρήκατε την πηγή του κακού...μια χαρά την κανουν οι αντιπηκτικες τη δουλειά τους να μην ανησυχείς καθόλου...στον Αναγν...θα πας; BINGO! Ναι, σε αυτόν θα πάω... Είναι τόσο διάσημος στον χώρο τον καθ' έξιν αποβολών; Αν είναι έτσι, χαίρομαι πολύ. Από τη μια χαίρομαι κι εγώ, γιατί θα αντιμετωπιστεί το θέμα της εγκυμοσύνης, από την άλλη ανησυχώ και για τη συνολική μου υγεία....
 17. Έχω ραντεβού μαζί του στις 8/8... Τι να πω;;;; Και να σκεφτείς ότι η πρώτη εγκυμοσύνη μου πήγε μία χαρά. Ελπίζω να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τις ενέσεις ηπαρίνης. Είναι άραγε, όμως, ασφαλείς για το έμβρυο;
 18. Tελικώς, βρέθηκε ότι είμαι ετεροζυγωτής στο MTHFR, C677T και Α1298C... Το επόμενο βήμα υποθέτω είναι η συνάντηση με αιματολόγο.
 19. Να τα χαιρεσαι τα παιδάκια σου, καλή μου! Η δικη σου τιμή ομοκυστεΐνης ήταν πραγματικά χαμημλή. Η μαία είπε οτι θα μου δώσουν ηπαρίνη έτσι κι αλλιώς λόγω ιστορικού. Θα περιμένω να βγουν και οι άλλες εξετάσεις και μετα θα επισκεφθώ αιματολόγο... Έχω πολλή αγωνία!!
 20. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Η τιμή της ομοκυστεϊνης ήταν στα 17.7 μmol/L. To φυλλικό οξύ λίγο χαμηλό, αλλά μέσα στα φυσιολογικά όρια, όπως επίσης και η Β12. Αν επιτρέπεται, ποια ήταν η δική σου τιμή ομοκυστεϊνης; Περιμένεις τώρα τα αποτελέσματα της εμβρυομεταφοράς;;;;
 21. Γεια σας, κορίτσια! Για όσες έχετε περάσει από τη διαδικασία εξετάσεων για καθ' έξιν αποβολές, τι γνωρίζετε για την ομοκυστεϊνη; Στις εξετάσεις μου βρέθηκε ελαφρώς τσιμπημένη η τιμή της. Κάθε βοήθεια, θα είναι σημαντική! Ευχαριστώ!
 22. Γεια σας, κορίτσια! Για όσες έχετε περάσει από τη διαδικασία εξετάσεων για καθ' έξιν αποβολές, τι γνωρίζετε για την ομοκυστεϊνη; Στις εξετάσεις μου βρέθηκε ελαφρώς τσιμπημένη η τιμή της. Κάθε βοήθεια, θα είναι σημαντική! Ευχαριστώ!
 23. Παρόμοια είναι και η δική μου εμπειρία. Είχα μία παλίνδρομη και μετά στο καπάκι μία βιοχημική με δανεικά ωάρια, από διαφορετικές δότριες. Τώρα βρισκόμαστε σε φάση εξετάσεων.
 24. Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Τώρα θα κάνουμε μία σειρά από εξετάσεις και μετά θα προχωρήσουμε σε επόμενη προσπάθεια με αυτά που υπάρχουν στην κατάψυξη... Θα διερευνήσουμε όλους τους παράγοντες και βλέπουμε.
×
×
 • Create New...