Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Λα Λατίνα έχω καταλάβει από τις καταχωρίσεις σου γενικά στο φόρουμ ότι είσαι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Γι'αυτό θέλω να σου πω ότι σε θαυμάζω που έχεις υψώσει τόσο το ανάστημα σου γιατί μου φαίνεται ότι έχεις ξεπεράσει τη φυσική σου τάση να κρατάς ήπιους τόνους. Συνέχισε έτσι, το παιδί σου αξίζει μια καλή σχολική ζωή.

Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου. Ναι, είμαι πολύ ήπιων τόνων και προσέχω πολύ να μην αδικήσω κανέναν. Απλά, εδώ και ένα χρόνο με τον ήπιο τόνο, είδες τι τραβάω....οπότε, με αναγκάζουν να φερθώ αλλιώς!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου. Ναι, είμαι πολύ ήπιων τόνων και προσέχω πολύ να μην αδικήσω κανέναν. Απλά, εδώ και ένα χρόνο με τον ήπιο τόνο, είδες τι τραβάω....οπότε, με αναγκάζουν να φερθώ αλλιώς!

Μπράβο σου που το προχώρησες... να μην φοβάσαι τίποτε.. αυτοί πρέπει να σε φοβουνται που αφήνουν τα παιδιά απροστάτευτα.... είδες πως όμως όταν δεν κάνεις τίποτε σου φέρονται όλοι ευγενικά? τώρα που επιτέλους αποφάσισες να κινηθείς εναντίον σου θα δείξουν τον πραγματικό τους ευατό.. μέχρι τώρα ήσουν μία μητέρα που απλώς φώναζες και χεστήκανε... άστους τώρα να τρέξουν λίγο να καταλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.. και σε αυτά που έγραψες πιο πάνω καταλαβαίνω ότι ήσουν σε φόρτιση και φοβήθηκες... το παιδί σου όμως που φοβάται τόσα χρόνια είναι πολύ πιο πάνω από όλους αυτούς τους ανάξιους "εκπαιδευτικούς" ... οπότε προχώρα και μην φοβάσαι τίποτε.. εννοείται πως όταν το παιδί μας κινδυνεύει στο σχολείο κινούμαστε εγγράφως εναντίον των υπευθύνων.. δεν είναι εύκολο αλλά είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθεί το παιδί.. τώρα πια θα σε δουν σοβαρά.. και εάν τολμήσουν να "βγάλουν" όλα τα κόμπλεξ τους στο παιδί εννοείται ότι στρέφεσαι προσωπικά εναντίον τους....

Στο τέλος θα ξέρουμε αν έκανα καλά ή όχι.........φοβάμαι για το παιδί μου, δεν το κρύβω.......για το πως θα το αντιμετωπίσουν από δω και πέρα. Αν και η μαμά μου επιμένει, ότι παιδί που τα λέει όλα στη μάνα του και η μάνα του κάνει καταγγελίες και δεν αστειεύεται, θα το προσέχουν σαν τα μάτια τους από δω και πέρα....τι να πω παιδιά, φοβάμαι τόσο....

Αυτο που πρεπει να φοβασαι περισσοτερο ειναι το εφταχρονο που ειναι εκτος ελεγχου και οσο δεν του δινει κανενας σημασια τοσο βιαιοτερο θα γινεται, γιατι η βια του ειναι ο τροπος του να ζητησει προσοχη και βοηθεια για κατι αλλο που του συμβαινει. Οσο δεν το προσεχετε λοιπον τοσο χειροτερη θα γινεται η κατασταση και δυστυχως ειναι ανωριμο για να ελπιζουμε οτι δεν θα ξεφυγει υπερβολικα ή να περιμενουμε να αναλαβει τις ευθυνες του. Οι υπολοιποι ειναι ενηλικες και επαγγελματιες που αν παρεκτραπουν ο νομος εχει προβλεψει για συνεπειες, αν ξερουν οτι η μαμα δεν ειναι προβατο αλλα θα τους φερει προ των ευθυνων τους θα φερθουν με επαγγελματισμο, αλλιως ξερουν τι συνεπειες τους περιμενουν. Δεν ειναι φιλοι σου, δεν τους χρωστας τιποτα για να εισαι καλη μαζι τους ουτε χρειαζεται να σου παραχαιδευουν το παιδι και να εχουν σχεση γιαγιας-εγγονου κλπ Ευγενικες και τυπικες σχεσεις και ο καθενας σωστος στον ρολο του, ο γονεας να μην παρεμβαινει αλλα και ο δασκαλος να ειναι σωστος προς τον μαθητη του.

Μην φοβασαι τιποτα, μολις καταλαβουν που εχουν μπλεξει θα σας φερθουν αψογα! Ειμαι σχεδον απολυτα σιγουρη, ετσι τους εχω ψυχολογισει, θρασυδειλους, μην φοβασαι λοιπον, καλυτερα να σε φοβουνται εκεινοι παρα να τρεμεις για το παιδι σου.

Διαφημίσεις

Μην έχεις αμφιβολίες ότι έκανες αυτό που έπρεπε ! Πρέπει να το υποστηρίξεις γιατί αρκετά κράτησαν οι συζητήσεις & οι υπεκφυγές. Το έγγραφο ήταν το επόμενο βήμα, δεν μπορείς να μένεις μόνο στα προφορικά παράπονα, γιατί γίνεσαι γραφικός... αυτός που όλο γκρινιάζει...& τελικά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Τους έδωσες αρκετό χρόνο για να κάνουν αυτό που όφειλαν, αλλά αν ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο & δεν καταλαβαίνουν τη θέση τους ή δεν θέλουν να δουν τη σοβαρότητα του θέματος, κάποιος πρέπει να τους τη δείξει. Μπορεί να αν σε καλέσουν να μιλήσεις από κοντά, μην έχεις ενδοιασμούς, πρέπει να αναφέρεις όλα τα περιστατικά, να δείξεις τις ευθύνες όσων άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν τόσο άγρια....

Συμφωνώ με goody και epang!Καλή επιτυχία στην ακρόαση. Βάλτους στη θέση τους!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Έγινε το συμβούλιο.

Σχολική Σύμβουλος, Παρατηρητήριο, ψυχολόγος, διευθυντής, βασική δασκάλα κι εμείς. Οι γονείς του άλλου παιδιού ήρθαν άλλη ώρα νωρίτερα.

Στα παιδιά δεν μπήκε κανένας, ούτε να δει, ούτε να μιλήσει, αν και είπαν ότι μπήκαν στην τάξη. :confused:

Μας άκουσαν προσεκτικά, κατέγραψαν, τα είπα όλα, με λεπτομέρειες, με ημερομηνίες, δεν άφησα καρφίτσα να πέσει κάτω. Σε κάποιες υπεκφυγές του διευθυντή για το αν έχουν παραπονεθεί άλλοι, είπα μέρα, ώρα και ονόματα. Δημόσιο συμβούλιο ήταν όταν ειπώθηκαν τα παράπονα εξάλλου. Δεν άφησα περιθώριο αναπνοής, αν και πολλές φορές πήγε ο διευθυντής να παραπλανήσει. :mrgreen:

Με υποστήριξαν, έδειξαν να σκύβουν πάνω στο πρόβλημά μου. Θα κάνουν δράσεις, θα παρέμβουν, θα, θα, θα.....η σύμβουλος έδωσε διορία ένα μήνα για να ξανασυναντηθούμε να δούμε αν ευόδωσε η αλλαγή πλεύσης. Θα κάνουμε και κάποιες συμβουλευτικές οι γονείς με το παρατηρητήριο, κι εμείς και οι άλλοι, για να μη λένε ότι δε συνεργαζόμαστε κιόλας. :D

Την ώρα που μιλούσαμε, μπήκε η μαμά του επιθετικού παιδιού και ενημέρωσε τη σύμβουλο πως κατάφερε να κλείσει ραντεβού στο ΚΕΔΔΥ. Από αυτό κατάλαβα ότι το παιδάκι το παρέπεμψαν στο ΚΕΔΔΥ.

Δεν έχω κουράγιο να γράψω, είμαι άυπνη μέρες, τα ξέρετε εξάλλου...

Για τη δασκάλα μας, επιτρέψτε μου να μην ξαναμιλήσω ΠΟΤΕ ΠΙΑ.....

Διαφημίσεις

Παντως Latina να εξακολουθησεις να κρατας μικρο καλαθι...

Αυτη την χρονια δεν βλεπω να αλλαζει κατι

Nα σου πω κάτι? Παράλληλη στήριξη για βία δε θα στείλει κανείς. Ούτε για αυτισμό έστειλαν φέτος. Τουλάχιστον αναγνώρισαν το πρόβλημα και ανάγκασαν τους γονείς να κάνουν κάτι. Δεν ξέρω τι άλλο να πω....

Μπράβο που δεν έκανες πίσω!Είδες τελικά, μέχρι και η μαμά του επιθετικού παιδιού κινητοποιήθηκε!Καλά αποτελέσματα να έχετε!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

Μπραβο μπραβο και παλι μπραβο!!

Πολυ χαιρομαι που τα ειπες οπως ηθελες, τουλαχιστον τωρα μπορεις να ελπιζεις οτι ισως κατι αλλαξει! Να ξερεις πως αν υπαρξει θετικη εξελιξη θα εχεις βοηθησει πολυ κοσμο με αυτες σου τις κινησεις και περα απο τα χτυπηματα ισως βοηθηθει και αυτο το παιδακι που εχει παραμεληθει, μακαρι να υπαρξει βελτιωση!

Θα ηθελα να μαθω και τις εξυπναδες που ειπε η κυρα δασκαλα αλλα αφου δεν θες δεν επιμενω... ελπιζω τουλαχιστον να την εβαλαν στη θεση της! :D

Φοβάμαι ότι οι γονείς δεν το βλέπουν έτσι.....σίγουρα θα τους είπαν ότι μπαίνουν σε διαδικασία αξιολόγησης επειδή εγώ έκανα καταγγελία....τεσπα μακάρι το παιδάκι να πει στο ΚΕΔΔΥ πόσο ξύλο τρώει, να βρεθεί μια λύση γι αυτό...Για τη drama queen, δεν μιλάω πλέον.

Να δούμε και πως θα φερθούν στο παιδί μου σήμερα...

Ναι αλλα αν δεν κανω λαθος δεν μπορει κανεις να τους πει να πανε το παιδι τους στο ΚΕΔΔΥ με το ζορι, αρα συμφωνησανε και αυτοι να το πανε. Ε και με τοσα παραπονα τοσα χρονια οκ καποιος θα εκανε μια καταγγελια, μεσα τους ισως το περιμενανε, μπορει στην αρχη να σε στραβοκοιτανε αλλα δεν ησουν η μονη που παραπονιοταν.

Δεν υπήρχε περίπτωση να τους είχα στο σχολείο και να μην είχα βρει τρόπο να πάνε στο ΚΕΔΔΥ. Υπάρχει τρόπος πάντα να τους πείσεις. Θα είχα φέρει τη σύμβουλο να τους πείσει εκείνη. Και άντε εγώ τους έχω μια χρονιά. Μία χρονιά στο νηπιαγωγείο και δύο πλέον στο δημοτικό... Νισάφι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν υπήρχε περίπτωση να τους είχα στο σχολείο και να μην είχα βρει τρόπο να πάνε στο ΚΕΔΔΥ. Υπάρχει τρόπος πάντα να τους πείσεις. Θα είχα φέρει τη σύμβουλο να τους πείσει εκείνη. Και άντε εγώ τους έχω μια χρονιά. Μία χρονιά στο νηπιαγωγείο και δύο πλέον στο δημοτικό... Νισάφι.

Η σύμβουλος τους έπεισε. Και τι να το κάνω ρε μιρίκι? Παράλληλη δε θα στείλουν μόνο για βίαιο.....πού είσαι βρε εμμάκι να μας διαφωτίσεις?

Επιτέλους έγινε ένα βήμα μπροστά!!! Μπράβο σου!!! Έστω ας προχωρήσει σιγά σιγά, μην περιμένεις θαύματα ... Θα μου πεις μεγάλη προσπάθεια για μικρά βήματα, κουράζεσαι & απογοητεύεσαι για να διεκδικείς τα αυτονόητα... Δίκιο έχεις αλλά τουλάχιστον κατάφερες να ξεκινήσει μια αντιμετώπιση. Επίσης τώρα όλοι είναι υποψιασμένοι & θα φυλάγονται. Εύχομαι να πάει καλύτερα το θέμα & για το ίδιο το προβληματικό παιδάκι αλλά & για τα δικά σας που υφίστανται τη βία & την ανευθυνότητα.

& πάλι μπράβο σου!!!

Η σύμβουλος τους έπεισε ΦΕΤΟΣ. Που την καλέσανε και την ενημερώσανε, κάτσε να δεις γιατί. Α ναι, γιατί μια ξινή, αχωνευτη υπερβολική :P μάνα πήγε (άκουσον άκουσον) και έκανε αναφορά.

Πρόσπερσι έπρεπε να είχε παρέμβη η συμβουλος. Έχει χάσει τρία χρόνια αυτό το παιδί από τη ζωή του.

Το παιδί δεν είναι απλά βίαιο. Έχει κάποιο θέμα. Ακόμη κι έτσι να είναι όμως (απλά (; )βίαιο) μετά το φετινό πατιρντί, θα κατέβει ο ίδιος ο Mark Alter να το επιβλέπει (κορυφαίος της ειδικής Αμερικάνος) μή σου πω ότι θα σηκωθεί κι η Μοντεσόρι να συνδράμει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για την ώρα το κρατάνε μέσα μαντρωμένο (ω, τι εκπαιδευτές)

Οι δάσκαλοι τα έχουν βάλει άσχημα μαζί μας, από μπροστά χαμόγελα, και από πίσω......

Δε με νοιάζει. Αφού δε μας σέβονται, θα μας φοβούνται. ΤΕΛΟΣ.

• 1 month later...

Nα ενημερώσω τι έχει γίνει, το οφείλω σε όλους όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου. Κατ' αρχήν να πω, πως η περιβόητη επιστολή μου, στάλθηκε μόνο στη σχολική σύμβουλο που ήδη τα ήξερε όλα, δεν έκανα καμία κοινοποίηση στην πρωτοβάθμια και σε κανέναν που θα μπορούσε να τους "τρέξει" άσχημα. Λοιπόν...

Τα πάντα μετά το έγγραφό μου κινήθηκαν εναντίον μου. Τα πάντα όμως.

Η δασκάλα μετά την συνάντηση με την σύμβουλο, φέρθηκε απαραδεκτα στα παιδιά και φυσικά ειδικά στο δικό μου.

Μετά οργανώθηκε συμβούλιο τμήματος τη μέρα που είχα ειδοποιήσει ότι δε μπορούσα να παραστώ. Εκεί η κυρία μας τα διαστρέβλωσε όλα.

Το παιδί μου δεν ξαναχτυπήθηκε, λεκτικά έχει πολλά βέβαια από τον ίδιο, αλλά σωματική βία δεν είχε. Το άλλο παιδί, εξακολουθεί να είναι όρθιο όλη μέρα, να βάζει την ώρα του μαθήματος τραγούδια τέρμα στον υπολογιστή και να μη γίνεται μάθημα, ή να το κυνηγάνε τριγύρω από τα θρανία ή να την περνάει ξαπλωμένο στο πάτωμα παραμιλώντας....στα διαλείμματα συνήθως μένει μέσα με τη δασκάλα.

Συμπέρασμα? Οι πιο πολλοί γονείς με στραβοκοιτάνε γιατί πίστεψαν αυτά που τους είπε η δασκάλα μας, εκείνη σε μένα μιλάει μια χαρά χαρούλες και πίσω μου έχει πει ένα σωρό αρρωστημένα για μένα και για το παιδί μου, το κλίμα είναι χάλια και κοιτιόμαστε πίσω από τις πλάτες μας.

Εκκρεμεί ραντεβού για να πω στη σύμβουλο πως εξελίχτηκε το θέμα μου. Περιττό να πω πως μετά από όλα αυτά, το μόνο που θα πω στη σύμβουλο είναι πως όλα είναι τέλεια... αν δε θέλω άλλους δυο μήνες να έχουν το παιδί μου στοχευμένο και δακτυλοδεικτούμενο!

Ελλάδα, 2015.

Στη σύμβουλο θα πεις ότι είσαι πολύ ευχαριστημένη γιατί το παιδί σου δε δέχεται πια σωματικά βία, αλλά ΜΟΝΟ ΛΕΚΤΙΚΗ (δηλ συνεχίζει να δέχεται βία) και ότι είσαι πολύ στεναχωρημένη γιατί η δασκάλα που την είχες στο απυρόβλητο σε διαβάλλει εσένα προσωπικά και το παιδί σου.

Επίσης να χαίρεσαι που δε θα πάρει τα παιδιά σας για τρίτη χρονιά και να εύχεσαι όντως η απογοήτευση να τη βγάλει στη σύνταξη, για να μην την έχει και ο μικρός σου. Το δε θα σας θέλει κανένας μην το φοβάσαι καθόλου. Σίγουρα θα μπει δάσκαλος στο τμήμα που θα μπορεί να χειριστεί τα πράγματα, γιατί κανείς δε θα θέλει να έχουν πάλι καταγγελίες. Άσε που του χρόνου θα βάλουν λυτούς και δεμένους για να έχουν παράλληλη.

Και ναι νιώθεις άσχημα τώρα, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι καλύτερα. Αν μη τι άλλο υποστήριξες το παιδάκι σου και τουλάχιστον δεν τρώει ξύλο από εκεί που ήταν στόχος κάθε μέρα. Επίσης στο τέλος της χρονιάς ξεμπρόστιασέ την που μπροστά είναι κούκλα και πίσω πανούκλα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...