Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπνάει με το παραμικρό!

smak

Recommended Posts

1 hour ago, kine είπε:

Κορίτσι μου, μακάρι να είναι έτσι και στο εύχομαι.

Απλά μπορεί να είναι και κουρασμένο το παιδί και μπανια να έχει κάνει και χορτάτο και απ' όλα και παρόλα αυτά ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Οπότε, βάλε εσύ μπροστά σου ένα πλάνο βοήθειας για να ξεκουράζεσαι και αν απλά όλα αλλάξουν ξαφνικά, απλά θα συνεχίσετε ομαλά το μεγάλωμα του παιδιού σας.

Αν όμως εξαντλείσαι κάνοντας υπομονή υπομονή υπομονή και δεν αναζητάς διέξοδο ΠΡΑΚΤΙΚΗ για ξεκούραση, θα αρχίσεις να εξαντλείσαι και σωματικά και ψυχικά και κάθε επόμενο ξύπνημα θα είναι πιο δύσκολο. Αλλά και την μέρα, αν είσαι κουρέλι από την αυπνία, δεν έχεις το ίδιο κέφη και χαρά για να χαρείς το παιδί σου.

Καλή δύναμη κι ελπίζω να σου έρθει απότομα αυτός ο ξαφνικός υπνος του παιδιού και σύντομα ;)

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ευχαριστώ πολύ, απλώς δεν έχω κανέναν μα κανέναν να με ξεκουράζει, αλλά θα τα καταφέρω δε πειράζει. 

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Μεγάλο θέμα ο ύπνος δυστυχώς, εγώ πιστεύω πως ένα παιδί που δεν κοιμάται καλά από την αρχή θα είναι πάντα έτσι.

Δεν αγαπούν όλα τα παιδιά τον ύπνο το ίδιο όσο και αν τον έχουν ανάγκη. Βλέπω και τον γιο μου(4 1/2 ετών) που είναι στο πόδι από τις 6 το πρωί-σερί εννοείται-, μέσα στο παιχνίδι και την ένταση και του λες για ύπνο στις 9:30 το βράδυ και σου λέει ''όχι δεν θέλω, δεν θα κλείσω τα μάτια μου''. Πάντα ο ύπνος ΄του ήταν το δύσκολο κομμάτι, κοιμόταν μεν βαριά αλλά πάντα ήθελε λίγες ώρες να ξεκουραστεί, τόσο λίγες που εγώ δεν προλάβαινα καθόλου να ξεκουραστώ. Όσο και αν ήλπιζα πως αυτό θα αλλάξει με τον καιρό όχι μόνο δεν άλλαξε προς το καλύτερο αλλά όσο περνούν τα χρόνια γίνεται χειρότερο, όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο ύπνο θέλει. 

Όταν ένα παιδί δεν κοιμάται νομίζω πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε πως στο παιδί μας δεν αρέσει ο ύπνος, και έπειτα να ζητήσουμε βοήθεια και από τον μπαμπά, δεν γίνεται το βάρος αυτό να πέσει μόνο σε έναν άνθρωπο, είναι εξουθενωτικό να είσαι χωρίς ύπνο και με ένα μωρό σε μία ηλικία τόσο απαιτητική.

Εντάξει το κατάλαβα! Θα αρχίσω να το χωνευω. Μπράβο σας που τα καταφέρνετε παντως! Μάλλον θα σταματήσω να περιμένω να αλλάξει και θα αρχίσω να πορευομαι ειρηνικα με αυτο. 

Και ειλικρινά ο άντρας μου θα μπορουσε να κοιμάται 24ωρο σερί και δεν τον ξυπνάει τίποτα, ήλπιζα να του μοιασει σε αυτο αλλά δεν... Εγώ απο την αλλη απολαμβανω το πρωινο ξύπνημα αλλά μαρεσει και να κοιμάμαι νωρίς. Τι να πω βρήκα τον δάσκαλο μου 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@Mikraki2207Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και απο εμένα! Η μικρούλα μας είναι περίπου 18 μηνών και ακόμα ξυπνάει πολλές φορές τα βράδια. Το αποκορύφωμα ήταν όταν είχε χρονίσει , ξυπνούσε κάθε 40 λεπτά. Μία φορά τις μέτρησα, είχε ξυπνήσει 16 φορές. Δουλεύω απο 40 ημερών και αυτη η αυπνία με είχε διαλύσει σωματικά. Εγώ απο ένα σημειο και μετά την παιρνω στην κρεββατοκάμαρα μαζι με τον μπαμπα της και κανουμε εναν ωραιοτατο υπνο και οι τρεις και ειλικρινά μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα. 

Just now, Maya14 είπε:

@Mikraki2207Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και απο εμένα! Η μικρούλα μας είναι περίπου 18 μηνών και ακόμα ξυπνάει πολλές φορές τα βράδια. Το αποκορύφωμα ήταν όταν είχε χρονίσει , ξυπνούσε κάθε 40 λεπτά. Μία φορά τις μέτρησα, είχε ξυπνήσει 16 φορές. Δουλεύω απο 40 ημερών και αυτη η αυπνία με είχε διαλύσει σωματικά. Εγώ απο ένα σημειο και μετά την παιρνω στην κρεββατοκάμαρα μαζι με τον μπαμπα της και κανουμε εναν ωραιοτατο υπνο και οι τρεις και ειλικρινά μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα. 

Μα είναι σωτηρια η συγκοιμιση σε τέτοιες περιπτώσεις μωρών. Δεν έχει σημασία αν θηλάζουν η όχι γιατί και με φόρμουλα μια χαρά ξυπνανε. Εγώ πάντως ευτυχώς θηλαζω ξαπλωμένη, αν σηκωνομουν κιόλας για να φτιάξω γάλα καλύτερα να μην κοιμόμουν. Τέλος πάντων 18 μηνων ε; τελειαααα.. 

Κουράγιο σε σένα κουράγιο και σε μένα 

πρίν από 3 λεπτά , Maya14 είπε:

Κοιμαστε καλά όταν κοιμαστε και οι 3??? Γιατί εμείς υποφέρουμε!!! Κάνει πολύ ατσαλο ύπνο και αναγκάζομαι πολλές φορές να την πάρω στον καναπέ για να κοιμηθεί ο άντρας μου και να αντέξει στη δουλειά.... Εγώ έχω βγει σε άδεια γιατί δεν την πάλευα...

Just now, anemoni1989 είπε:

Κοιμαστε καλά όταν κοιμαστε και οι 3??? Γιατί εμείς υποφέρουμε!!! Κάνει πολύ ατσαλο ύπνο και αναγκάζομαι πολλές φορές να την πάρω στον καναπέ για να κοιμηθεί ο άντρας μου και να αντέξει στη δουλειά.... Εγώ έχω βγει σε άδεια γιατί δεν την πάλευα...

Ποσο ειναι το μωρακι σου?Εμενα 4 μηνων κ κατι κ επισης η συγκοιμιση δεν βοηθα τοσο πολυ,εμενα κουνιεται πολυ κ φυσικα ξυπανει και τακτικα

Διαφημίσεις

Just now, Vespa33 είπε:

Ποσο ειναι το μωρακι σου?Εμενα 4 μηνων κ κατι κ επισης η συγκοιμιση δεν βοηθα τοσο πολυ,εμενα κουνιεται πολυ κ φυσικα ξυπανει και τακτικα

Είναι 18 μηνών. Και όλο το βράδυ κοπανιεται, μας κλωτσαει, ξαπλώνει πάνω μας (στο λαιμό ή το στήθος)... Γενικά η συγκοιμηση για εμάς είναι ένα μαρτύριο... Υποφέρει η πλάτη μου και η μέση μου από τον άστατο ύπνο

Είναι 18 μηνών. Και όλο το βράδυ κοπανιεται, μας κλωτσαει, ξαπλώνει πάνω μας (στο λαιμό ή το στήθος)... Γενικά η συγκοιμηση για εμάς είναι ένα μαρτύριο... Υποφέρει η πλάτη μου και η μέση μου από τον άστατο ύπνο

Αυτά τα κάνει ενώ κοιμάται;; τα έκανε από πάντα; 

Just now, Vespa33 είπε:

Αυτά τα κάνει ενώ κοιμάται;; τα έκανε από πάντα; 

Ναι... Από νεογέννητο έκανε πολύ άστατο ύπνο γενικά... Στην κούνια Φαντασου, πάει γύρω γύρω ενώ κοιμάται... Εντάξει, και εγώ αναστατο ύπνο κάνω και πάντα ξεστρωνα το σεντόνι, αλλά όχι αυτό το χάλι... Άσε, μιλάμε για περιπτωσαρα...!!!

Πάντως , η συγκεκριμένη αιτία είναι ένας βασικός λόγος που δεν θέλω 2ο παιδί... Νομίζω πως δεν θα αντέξω και θα πάρω τα βουνά αν περάσω ξανα τα ίδια...

7 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Ναι... Από νεογέννητο έκανε πολύ άστατο ύπνο γενικά... Στην κούνια Φαντασου, πάει γύρω γύρω ενώ κοιμάται... Εντάξει, και εγώ αναστατο ύπνο κάνω και πάντα ξεστρωνα το σεντόνι, αλλά όχι αυτό το χάλι... Άσε, μιλάμε για περιπτωσαρα...!!!

Πάντως , η συγκεκριμένη αιτία είναι ένας βασικός λόγος που δεν θέλω 2ο παιδί... Νομίζω πως δεν θα αντέξω και θα πάρω τα βουνά αν περάσω ξανα τα ίδια...

Δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω. Εγώ προβληματίζει αι πολύ με αυτή την κατάσταση. Κατ αρχήν δν ξεκουράζεται. Κ επομενως μέσα στη μερα έχει γκρινια.ο παιδίατρος σας τι σου έχει πει; εγώ αισθάνομαι ότι κάτι φταίει κ δεν είναι απλά ανήσυχος ύπνος, αλλά τι; έχω σκεφτεί κ για αλλεργία αλλά δεν έχουμε  ενδείξεις 

Just now, Vespa33 είπε:

Δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω. Εγώ προβληματίζει αι πολύ με αυτή την κατάσταση. Κατ αρχήν δν ξεκουράζεται. Κ επομενως μέσα στη μερα έχει γκρινια.ο παιδίατρος σας τι σου έχει πει; εγώ αισθάνομαι ότι κάτι φταίει κ δεν είναι απλά ανήσυχος ύπνος, αλλά τι; έχω σκεφτεί κ για αλλεργία αλλά δεν έχουμε  ενδείξεις 

Με την παιδίατρο που το είχαμε ξανασυζητήσει, είχαμε καταλήξει στο οτι είναι δύσκολη στον ύπνο απλά... Άλλωστε κι εγώ δεν κοιμόμουν πολύ σαν μωρό ή παιδί (μάξιμουμ 5 ώρες με φουλ δραστηριότητες) και έκανα άστατο ύπνο επίσης...

Τι να πω??? Μάλλον κάποιες αμαρτίες πληρώνω και το κάρμα ανταποδίδει!!! :shock:

Όταν λες αλλεργία, τι εννοείς??? Πως μπορεί αυτό να επηρεάσει τον ύπνο??

Διαφημίσεις

Με την παιδίατρο που το είχαμε ξανασυζητήσει, είχαμε καταλήξει στο οτι είναι δύσκολη στον ύπνο απλά... Άλλωστε κι εγώ δεν κοιμόμουν πολύ σαν μωρό ή παιδί (μάξιμουμ 5 ώρες με φουλ δραστηριότητες) και έκανα άστατο ύπνο επίσης...

Τι να πω??? Μάλλον κάποιες αμαρτίες πληρώνω και το κάρμα ανταποδίδει!!! :shock:

Όταν λες αλλεργία, τι εννοείς??? Πως μπορεί αυτό να επηρεάσει τον ύπνο??

Επηρεάζει πάρα πολύ.Αν το παιδί έχει αλλεργία πχ σε κάτι που τρώει η μαμά,γιατί εγώ ας πούμς θηλάζω,ένα απο τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ο ανήσυχος ύπνος.Δεν ξέρω αν έχεις fb ,υπάρχει μια ομάδα που λέγεται θηλασμός και αλλεργίες,αν μπεις και διαβάσεις θα δεις αυτο που σου λέω με τον ύπνο,βέβαια από μόνο του σαν σύμπτωμα δεν αποτελέι ένδειξη αλλεργίας,εγώ το ψάχνω.Δεν μπορέι ένα βρέφος να κάνει τόσο ανήυχο ύπνο.Πιστέυω κάτι φταίει..

Just now, Vespa33 είπε:

Επηρεάζει πάρα πολύ.Αν το παιδί έχει αλλεργία πχ σε κάτι που τρώει η μαμά,γιατί εγώ ας πούμς θηλάζω,ένα απο τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ο ανήσυχος ύπνος.Δεν ξέρω αν έχεις fb ,υπάρχει μια ομάδα που λέγεται θηλασμός και αλλεργίες,αν μπεις και διαβάσεις θα δεις αυτο που σου λέω με τον ύπνο,βέβαια από μόνο του σαν σύμπτωμα δεν αποτελέι ένδειξη αλλεργίας,εγώ το ψάχνω.Δεν μπορέι ένα βρέφος να κάνει τόσο ανήυχο ύπνο.Πιστέυω κάτι φταίει..

Εμένα όμως πλέον δε θηλάζει. Τρώει φαγητό και πίνει φρέσκο γάλα... Στη δική σου περίπτωση, όμως, μπορεί να ισχύει!!! Εγώ μέχρι και τον καφέ και το τσάι είχα κόψει, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, όλα, όταν θήλαζα, αλλά διάφορα δεν είδα!!

Εμένα όμως πλέον δε θηλάζει. Τρώει φαγητό και πίνει φρέσκο γάλα... Στη δική σου περίπτωση, όμως, μπορεί να ισχύει!!! Εγώ μέχρι και τον καφέ και το τσάι είχα κόψει, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, όλα, όταν θήλαζα, αλλά διάφορα δεν είδα!!

Κυρίως υπεύθυνα γα τις αλλεργίες είναι τα γαλακτοκομικά,κρυφά και φανερά,έχω πολλές σκεφτεί να τα κόψω αλλά χωρίς να ξέρω σίγουρα φοβάμαι μήπως άδικα στερηθώ τόσες τροφές.Θα ξαναμιλήσω με τον παιδίατρο μας και θα δούμε..

@Mikraki2207 Δεν θηλάσαμε εμείς. Της έδινα φόρμουλα και ανήσυχη έτσι στον ύπνο ήταν απο ημερών.

@anemoni1989 Ναι ήσυχη κοιμάται η δεσποινίς αναμεσα μας . Προς το παρόν τουλάχιστον. Εγώ κοιμομουν με τους γονεις μου μέχρι τρίτη δημοτικού. Δεν φοβαμαι τιποτα, δεν ελπιζω τίποτα :-D

1 ώρα πρίν, Maya14 είπε:

@Mikraki2207 Δεν θηλάσαμε εμείς. Της έδινα φόρμουλα και ανήσυχη έτσι στον ύπνο ήταν απο ημερών.

@anemoni1989 Ναι ήσυχη κοιμάται η δεσποινίς αναμεσα μας . Προς το παρόν τουλάχιστον. Εγώ κοιμομουν με τους γονεις μου μέχρι τρίτη δημοτικού. Δεν φοβαμαι τιποτα, δεν ελπιζω τίποτα :-D

Αχ πόσο σας ζηλευω!!!! Καλοπροαίρετα πάντα!!! :)

Τελικα, προφανώς είναι στο παιδί!!!

Διαφημίσεις

@anemoni1989Κ εμένα ο μικρός μου σιχαίνεται την συγκοίμηση. Κοιμάται αποκλειστικά και μόνο σε κούνια. Κ μόνη μου να είμαι στο κρεβάτι και να τον πάρω ουρλιάζει. Μόνο στην κούνια ξαπλώνει για να κοιμηθεί. Στο μυαλό του έχει συνδέσει κούνια=ύπνος. 

Εμένα που είναι τώρα 18 μηνών εξακολουθεί να ξυπνάει 3 φορές μέσα στην νύχτα ή και παραπάνω. Το χειρότερο διάστημα που περάσαμε ήταν ένα τρίμηνο μετά που χρόνισε και είχε αρχίσει να κάνει βήματα. Κάθε, μα κάθε νύχτα, ξυπνούσε και πήγαινε πάνω κάτω στην κούνια του για ένα τρίωρο! Κ ήθελε να είμαι και δίπλα του, μόλις πήγαινα να φύγω έβαζε τις φωνές. Εγώ, κορίτσια μου, το πήρα απόφαση ότι μάλλον είναι ολιγόυπνο παιδί και από τότε που συμφιλιώθηκα με την ιδέα ηρέμησα λίγο! :grin: Έχω την πεποίθηση ότι θα έρθει κάποια μέρα (σε πόσα χρόνια δεν γνωρίζω) που θα ξανακοιμηθώ σερί 6 ώρες ας πούμε.  

20 ώρες πρίν, Vespa33 είπε:

Κυρίως υπεύθυνα γα τις αλλεργίες είναι τα γαλακτοκομικά,κρυφά και φανερά,έχω πολλές σκεφτεί να τα κόψω αλλά χωρίς να ξέρω σίγουρα φοβάμαι μήπως άδικα στερηθώ τόσες τροφές.Θα ξαναμιλήσω με τον παιδίατρο μας και θα δούμε..

Εγώ θηλαζω, δεν τρωω γαλακτοκομικα καθολου εδώ και 4 μήνες. Ναι μεν αλλαξε ο άστατος ύπνος, δηλαδή δεν μαζεύει τα πόδια του και δεν κουνιέται πολύ αλλά συνεχίζει να ξυπνάει. Τα γαλακτοκομικα τα σταμάτησα γιατί ειχε αίμα και βλεννα στα κακακια και πολυ γκρίνια. 

16 ώρες πρίν, Maya14 είπε:

Στη κοιλιά πως ήταν; γιατί νομίζω απο κει φαίνεται πως θα είναι το παιδι, στη περίπτωση μας ήταν και στη κοιλιά 24 ωρες σε εγρήγορση χωρίς να πινω καφε κιόλας. Σα να μη κοιμοταν καθόλου. 

Just now, Mikraki2207 είπε:

Εγώ θηλαζω, δεν τρωω γαλακτοκομικα καθολου εδώ και 4 μήνες. Ναι μεν αλλαξε ο άστατος ύπνος, δηλαδή δεν μαζεύει τα πόδια του και δεν κουνιέται πολύ αλλά συνεχίζει να ξυπνάει. Τα γαλακτοκομικα τα σταμάτησα γιατί ειχε αίμα και βλεννα στα κακακια και πολυ γκρίνια. 

Στη κοιλιά πως ήταν; γιατί νομίζω απο κει φαίνεται πως θα είναι το παιδι, στη περίπτωση μας ήταν και στη κοιλιά 24 ωρες σε εγρήγορση χωρίς να πινω καφε κιόλας. Σα να μη κοιμοταν καθόλου. 

To ξύμπημα είναι και θέμα συνήθειας ,δεν σταματά έτσι εύκολα.Αλλά εσείς λογικά έχετε κάποια αλλεργία λόγω αίματος στις κενώσεις

Να ρωτησω κατι,αν γνωριζετε; Υπαρχει περιπτωση παιδι 2.5-3 ετων να εχει καποια δυσανεξια στο αγελαδινο γαλα και να κανει ανησυχο υπνο επειδη πινει πριν κοιμηθει; Μαλλον βλακεια ρωταω,αλλα οσο ζω ελπιζω οτι θα βρω γιατι δεν κοιμαται!!

Just now, Vespa33 είπε:

To ξύμπημα είναι και θέμα συνήθειας ,δεν σταματά έτσι εύκολα.Αλλά εσείς λογικά έχετε κάποια αλλεργία λόγω αίματος στις κενώσεις

Μα δεν το είπα επειδή πιστεύω ότι οφείλεται στην αλλεργία το ξύπνημα, απλώς επειδή ρωτήθηκε αυτό το πράγμα κι εγώ εχω αυτή την εμπειρία.με την αλλεργία θεωρώ ότι δεν σχετίζεται. Συμφωνώ με αυτό που λες. 

@irinλίγο δύσκολο μου φαίνεται να εκδηλώσει τώρα αυτη τη δυσανεξία, έτσι κιόλας. Συνήθως στο πρώτο χρόνο και τους πρώτους μήνες φαίνεται αλλά και υποθετικά να το παρουζιαζε τώρα έτσι ξαφνικά πιστεύω ότι θα είχε κι άλλα συμπτώματα, όπως διαρροια, εμετό. 

Και η δικιά μας, ενός έτους τώρα, πέρασε μια φάση πριν κάνα μηνα-διμηνο που παρόλο που κοιμόταν εύκολα κ πολλές ώρες σερί, ξυπνούσε εύκολα με ήχους πχ βήματα, τριξιμο πατώματος, χρατσα χρούτσα σεντονιων, ακουμπισμα του κινητού στο κομοδίνο, ακόμα και διακόπτη φωτός ισως κι επίσης δεν μπορούσα να της βγάλω το στήθος απ'το στόμα κ θηλαζαμε πάνω από μία ώρα μέχρι να καταφέρω να "απεγκλωβιστω", είχα γράψει κι εδώ. Τελικά δεν ξέρω αν της πέρασε ή είμαστε εμείς πιο προσεκτικοί στους ήχους, πάντως δεν ξυπνάει. Αλλά πιστεύω πως αν κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι θα ξυπνούσε με καθε αλλαγή πλευρού που θα κάναμε. Την κοιμιζω στο κρεβάτι θηλάζοντας κατα τις 9-10, μετά από καμιά ώρα τη μεταφέρει ο άντρας μου στην κούνια χωρίς να ξυπνήσει συνήθως κ κοιμαται σερί μέχρι τις 7-8. (Όσο καλοκαιριαζει κ ξημερωνει νωρίτερα τείνει προς το 7 δυστυχώς αλλά εντάξει δεν έχω παράπονο).Μπορεί να κλάψει στιγμιαία κ να κοιμηθεί αμέσως (ούτε 10 δευτερολεπτα, δεν την αφήνουμε να κλαίει προφανώς), ενώ αν ήταν στο κρεβάτι θα ζητούσε το στήθος. Ή μπορεί να ξυπνήσει στο κρεβάτι λίγο μετά την ώρα που κοιμήθηκε κ την παίρνει αγκαλίτσα ο άντρας μου, κοιμαται κ τη βάζει στην κούνια τότε μια και καλή. Προφανώς μας έτυχε εύκολο μωρό κ το βόλεψε αυτό το σύστημα, στο επόμενο μπορεί να κάνουμε συγκοιμηση, δεν είμαι κατά, αν και το φοβάμαι για να μην το πλακωσουμε. Απλά με αυτό το παιδί λειτούργησε καλύτερα η μη συγκοιμηση. Όταν ήταν νεογέννητη με έπαιρνε ο ύπνος κάποιες φορές θηλάζοντας κ ξεκουραζομουν, όμως ξυπνούσα σε κάνα δίωρο έντρομη μην τυχόν την πλακωσα. Προτιμούσα να τη θηλάζω στα χέρια κ να τη βάζω στο κουνακι.

Πάντως όσες κοιμαστε θηλάζοντας σας θαυμάζω, τώρα που έχει μεγαλώσει δεν μπορώ με τίποτα γιατί για να είναι το στήθος στο στόμα της το σώμα μου γέρνει προς τα πίσω (μεταξύ του στο πλάι κ ανάσκελα), δεν είμαι στο πλάι όπως όταν ήταν μικρή. Απορώ πραγματικά πώς το κάνετε, είχα ξαναγράψει κι εδώ. Υποθέτω βέβαια πως αν ξυπνάς κάθε δύο ώρες μια χαρά κοιμάσαι κι έτσι στραβά, οπότε απλά είμαι τυχερή γιατί μας έτυχε εύκολο μωρό χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως από τις οδηγίες των συμβούλων ύπνου (χαμηλά φώτα από πριν, ρουτινα, κόκκινο φως, ανοιχτά παντζούρια, ύπνος 8 η ώρα ή και νωρίτερα κλπ). Έχω ακόμα το μεγάλο όπλο του θηλασμού βέβαια, μετά έχω μεγάλη απορία πώς θα την κοιμιζουμε...

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, Mikraki2207 είπε:

Μα δεν το είπα επειδή πιστεύω ότι οφείλεται στην αλλεργία το ξύπνημα, απλώς επειδή ρωτήθηκε αυτό το πράγμα κι εγώ εχω αυτή την εμπειρία.με την αλλεργία θεωρώ ότι δεν σχετίζεται. Συμφωνώ με αυτό που λες. 

@irinλίγο δύσκολο μου φαίνεται να εκδηλώσει τώρα αυτη τη δυσανεξία, έτσι κιόλας. Συνήθως στο πρώτο χρόνο και τους πρώτους μήνες φαίνεται αλλά και υποθετικά να το παρουζιαζε τώρα έτσι ξαφνικά πιστεύω ότι θα είχε κι άλλα συμπτώματα, όπως διαρροια, εμετό. 

Μπα. Ποτε δεν κοιμοταν! Δεν λεω να εγινε τωρα!

πρίν από 49 λεπτά , Mikraki2207 είπε:

Αυτό ισχύει!!! Και εμένα ήταν πολύ ζωηρή από την κοιλιά!!!! Μονίμως κύματα έκανε η κοιλιά μου, όλη τη μέρα!! Και πολύ κλωτσιά!! Μάλλον και εκεί, άστατο ύπνο έκανε!!! :shock:

1 ώρα πρίν, little lamb είπε:

Και η δικιά μας, ενός έτους τώρα, πέρασε μια φάση πριν κάνα μηνα-διμηνο που παρόλο που κοιμόταν εύκολα κ πολλές ώρες σερί, ξυπνούσε εύκολα με ήχους πχ βήματα, τριξιμο πατώματος, χρατσα χρούτσα σεντονιων, ακουμπισμα του κινητού στο κομοδίνο, ακόμα και διακόπτη φωτός ισως κι επίσης δεν μπορούσα να της βγάλω το στήθος απ'το στόμα κ θηλαζαμε πάνω από μία ώρα μέχρι να καταφέρω να "απεγκλωβιστω", είχα γράψει κι εδώ. Τελικά δεν ξέρω αν της πέρασε ή είμαστε εμείς πιο προσεκτικοί στους ήχους, πάντως δεν ξυπνάει. Αλλά πιστεύω πως αν κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι θα ξυπνούσε με καθε αλλαγή πλευρού που θα κάναμε. Την κοιμιζω στο κρεβάτι θηλάζοντας κατα τις 9-10, μετά από καμιά ώρα τη μεταφέρει ο άντρας μου στην κούνια χωρίς να ξυπνήσει συνήθως κ κοιμαται σερί μέχρι τις 7-8. (Όσο καλοκαιριαζει κ ξημερωνει νωρίτερα τείνει προς το 7 δυστυχώς αλλά εντάξει δεν έχω παράπονο).Μπορεί να κλάψει στιγμιαία κ να κοιμηθεί αμέσως (ούτε 10 δευτερολεπτα, δεν την αφήνουμε να κλαίει προφανώς), ενώ αν ήταν στο κρεβάτι θα ζητούσε το στήθος. Ή μπορεί να ξυπνήσει στο κρεβάτι λίγο μετά την ώρα που κοιμήθηκε κ την παίρνει αγκαλίτσα ο άντρας μου, κοιμαται κ τη βάζει στην κούνια τότε μια και καλή. Προφανώς μας έτυχε εύκολο μωρό κ το βόλεψε αυτό το σύστημα, στο επόμενο μπορεί να κάνουμε συγκοιμηση, δεν είμαι κατά, αν και το φοβάμαι για να μην το πλακωσουμε. Απλά με αυτό το παιδί λειτούργησε καλύτερα η μη συγκοιμηση. Όταν ήταν νεογέννητη με έπαιρνε ο ύπνος κάποιες φορές θηλάζοντας κ ξεκουραζομουν, όμως ξυπνούσα σε κάνα δίωρο έντρομη μην τυχόν την πλακωσα. Προτιμούσα να τη θηλάζω στα χέρια κ να τη βάζω στο κουνακι.

Πάντως όσες κοιμαστε θηλάζοντας σας θαυμάζω, τώρα που έχει μεγαλώσει δεν μπορώ με τίποτα γιατί για να είναι το στήθος στο στόμα της το σώμα μου γέρνει προς τα πίσω (μεταξύ του στο πλάι κ ανάσκελα), δεν είμαι στο πλάι όπως όταν ήταν μικρή. Απορώ πραγματικά πώς το κάνετε, είχα ξαναγράψει κι εδώ. Υποθέτω βέβαια πως αν ξυπνάς κάθε δύο ώρες μια χαρά κοιμάσαι κι έτσι στραβά, οπότε απλά είμαι τυχερή γιατί μας έτυχε εύκολο μωρό χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως από τις οδηγίες των συμβούλων ύπνου (χαμηλά φώτα από πριν, ρουτινα, κόκκινο φως, ανοιχτά παντζούρια, ύπνος 8 η ώρα ή και νωρίτερα κλπ). Έχω ακόμα το μεγάλο όπλο του θηλασμού βέβαια, μετά έχω μεγάλη απορία πώς θα την κοιμιζουμε...

Όντως σας εκατσε καλά αυτό το πρόγραμμα. Εγώ στεναχωριέμαι να τον βαλω στη κούνια, ίσως να ξεκουραζοταν πιο πολύ εκεί χωρίς ενοχλήσεις απο εμάς αλλά δε ξερω ποτε και πως να το κάνω. Αυτη την απορία για το πως θα κοιμούνται μετά το θηλασμό την έχω κι εγώ, αλλά μάλλον θα βρουν μονα τους το τροπο. 

1 hour ago, irin είπε:

Μπα. Ποτε δεν κοιμοταν! Δεν λεω να εγινε τωρα!

Ίσως να ρωτήσεις τη γιατρό σου. Η να δοκιμάσεις να μη του δώσεις ενα βράδυ γαλα. 

@Maya14 @anemoni1989 ειδατε;! Μας προιδεαζαν απο πριν τι θα περάσουμε. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...