Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έξοδος χωρίς παιδιά

rosaki

Recommended Posts

Ekavi, αυτό που μου προκαλεί απορία είναι, γιατί δεν το συζήτησες μαζί της εκείνη την ώρα;; Θα μπορούσε να την ρώτησεις ευθέως αν υπάρχει κάποιος λόγος που προτείνει χωρίς παιδιά, ή να της αντιπροτείνεις απλά "ρε συ, δεν παίρνουμε και τα παιδιά μαζί, να παίξουνε;"...Μεταξύ φίλων μια χαρά μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση!

Δηλαδή και μόνο που σου πρότεινε χωρίς παιδιά, έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά σου; Με όλο το θάρρος, το βρίσκω λίγο τραβηγμένο...Κατανοητό το να προτιμάς να βγαίνεις μαζί με τα παιδιά, αλλά ακόμα και μεταξύ των πιο κολλητών φίλων μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ή απλά διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικές στιγμές.

Μα όχι το συζήτησα. Η απάντηση ήταν "θέλω να ξεσκάσω". ΟΚ, σεβαστό, αλλά εγώ ήμουν σε φάση που ήθελα να ξεσκάσουν τα παιδιά μου. Της είπα ότι δεν μπορώ να έρθω χωρίς τα παιδιά. Δεν θες να πάμε κάπου να παίξουν και εκείνα, να φέρεις και εσύ τα δικά σου; Η απάντηση ήταν "όχι, θα κανονίσουμε άλλη φορά". Αυτό που ας πούμε με ενόχλησε ήταν ότι αυτή η συζήτηση έγινε με κάποιο άτομο που είχαμε να βρεθούμε χρόνια και που προφανώς δεν καιγόταν να δει εμένα και τα παιδιά μου, αλλά απλώς να βρει κάποια για να βγει έξω να ξεσκάσει...:rolleyes: Αλλιώς θα το έπαιρνα αν μου το έλεγε κάποιος που βλέπω πιο συχνά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 430
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ekavi, εμένα με πειράζει που δεν θέλουν φίλες μου να βγαίνουμε μόνες μας ή έστω χωρίς σύζυγο, δηλαδή δεν τους λέω κάτι μόνη μου??? Κουκουβαγίζουμε εντωμεταξύ με τον άντρα μου αρκετά, δεν μας απασχολεί να κουκουβαγίσουν και άλλοι.... Δεν με ενδιαφέρει! Θέλω καφέ με φίλη μόνη μου μπορώ; Όχι! Δύσκολο με ωράρια και φίλους στις 4 άκρες του λεκανοπεδίου...

Αθηνά, είναι ωραίος ο εθνικός κήπος! Πάμε και εμείς αλλά συνήθως προς άνοιξη...

Αλλιώς είναι να βλέπεις μια φίλη συχνά και κάποιες φορές (όποτε είναι εφικτό) να βγείτε και μόνες σας και αλλιώς είναι να μην θυμάται πως είναι τα παιδιά σου ή να έχει να τα δει από το μαιευτήριο που λέει ο λόγος. Στη δεύτερη περίπτωση θα με ενοχλήσει.

Kαλησπέρα! Είχα πολύ καιρό να μπω στο θέμα και βλέπω ότι άλλαξε κατεύθυνση. :-) Μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και τίτλο και να γίνει "έξοδος με παιδιά"! :-)

Οπότε ας καταθέσω κι εγώ μερικές ιδέες για φίλες που ενδεχομένως μας διαβάζουν από Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες, οπότε ας με συγχωρέσετε αν έχουν ήδη γραφεί κάποια από αυτά. Λοιπόν:

Φράγμα Θέρμης, για καφέ και παιχνίδι στην παιδική χαρά, για να ταϊσουμε τις πάπιες, τέλεια βόλτα.

Τα "πλατανάκια" στο Πανόραμα, πολύ ωραίο φαγητό, τεράστιος χώρος κυρίως για καλοκαίρι με παιδική χαρά και πολλά ζώα, η χαρά του παιδιού! :-)

Η "ΦΑΡΜΑ" κοντά στο Ασβεστοχώρι, στο δρόμο για το ξενοδοχείο Φιλίππειο, έχει στρουθοκάμηλους που εκτρέφουν και πολλά άλλα ζώα και τα παιδιά έρχονται σε επαφή.

Τώρα που είπα ζώα έχουμε και ζωολογικό κήπο αλλά είναι πολύ μικρός και τα ζώα σχεδόν ανύπαρκτα. Κάτι λίγα παιχνιδάκια έχει απ' έξω που σώζουν την κατάσταση. Τουλάχιστον δεν έχει εισιτήριο εισόδου, κάτι είναι κι αυτό. :-)

Λίγο πιο μακριά από Θεσσαλονίκη, αλλά όχι σε απαγορευτική απόσταση για μια μονοήμερη εκδρομούλα, στο Λευκοχώρι Σερρών έχει φάρμες για ιππασία. Εμάς μας αρέσει πολύ το "Λίκνο" έχει εστιατόριο με ωραίο φαγητό και πισίνα που το καλοκαίρι μπορείς να κολυμπήσεις.

Ιππασία επίσης μπορείς να κάνεις στο cavalor, στο Φίλυρο, αν δεν θέλεις ιππασία δεν πειράζει, πας και για έναν καφέ, είναι όμορφος ο χώρος, περιορισμένος αλλά ό,τι πρέπει για βολτίτσα.

Α, στο Φίλυρο έχει και την ταβέρνα "ΑΜΑΔΡΥΑΣ" που έχει εκτός από φαγητό και καφέ - πισίνα και το καλοκαίρι μπορείς να κολυμπήσεις.

Στο Ωραιόκαστρο το Πάρκο Δεινοσαύρων, για μια ωραία βόλτα, έχει ενδιαφέρον. Δίπλα έχει και παιδότοπο αν ενδιαφέρεστε.

Το cosmos, εγώ προσωπικά δεν τρελλαίνομαι, αλλά πολλοί το προτιμούν για βόλτα.

Τα παραπάνω είναι κυρίως για καλοκαίρι, το Χειμώνα οι επιλογές περιορίζονται. Για φαγητό από τις λίγες ταβέρνες με απασχόληση των παιδιών είναι η "Κορυφή", έχει και καλό φαγητό. Αν ξέρετε και άλλες με παιδότοπο θα ήθελα πολύ να τις γράψετε, να παίρνουμε ιδέες.

Το χειμώνα κυρίως τη βγάζουμε σε σπίτια φίλων ή έρχονται φίλοι στο δικό μας. Επίσης πηγαίνουμε ανελλιπώς στα διάφορα παρτυ - με δύο παιδιά στο δημοτικό τα πάρτυ είναι σε εβδομαδιαία βάση. :-) Τους παιδότοπους όσο μπορούμε τους αποφεύγουμε, λόγω ιώσεων, τώρα ειδικά που έχουμε και μικρό μέλος στην οικογένεια. :-)

Τις μέρες που βρέχει οι επιλογές είναι δύο, όταν τα μικρά έχουν τελειώσει τα διαβάσματά τους: Είτε χουχούλιασμα μπροστά στο τζάκι με κανένα επιτραπέζιο (Monopoly, γκρινιάρης, uno και taboo είναι τα αγαπημένα μας), είτε καλούμε μικρούς φίλους στο σπίτι χωρίς τους γονείς τους, οπότε και τα παιδιά παίζουν μεταξύ τους κι εγώ κάνω τις δουλειές μου με την ησυχία μου για να μην τις έχω το βράδυ...:-)

Αυτά...αν θυμηθώ και τίποτε άλλο θα επανέλθω.

Α, ξέχασα το πιο βασικό! Πολύ ωραία βόλτα για παιδιά είναι στο magic park, εμείς βγάζουμε ετήσια οικογενειακή κάρτα εισόδου με δυνατότητα απεριόριστων επισκέψεων, οπότε μας βγαίνει αρκετά φτηνά και είναι καλή αφορμή για βόλτα, ακόμη και το χειμώνα.

Επίσης εκεί κοντά είναι και το Πλανητάριο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Άντε βρε κορίτσια από Θεσσαλονίκη, πείτε κι εσείς καμμια ιδέα! :-)

• 1 month later...

κάνατε καμία ενήλικη έξοδο αυτές τις μέρες των γιορτών χωρίς παιδιά? είδατε καμία θεατρική παράσταση που προτείνετε?

εγώ κατάφερα και βγήκα ένα βράδυ με φίλες για φαγητό. με τον άντρα μου αν και πολύ το ήθελα δεν τα καταφέραμε αφού η γιαγιά δεν έδειξε ιδιαίτερη προθυμία.

είδαν φίλες τη μεγάλη χίμαιρα στο θέατρο πορεία…μου είπαν τα καλύτερα λόγια..εμείς καναμε δύο εξόδους..μια σε ένα μαγαζί κοντά μας για burgers και σήμερα στην αγία παρασκευή σε μεζεδοπωλείο με παρέα..πιστεύω πως αν κάθε ζευγάρι μπορουσε στάνταρ μια φορά τη βδομάδα να βγαίνει έξω..θα αποφεύγονταν πολλά προβλήματα..τα παιδιά μας τα λατρεύουμε, αλλά δικαιούμαστε και λίγη ζωή χωρίς αυτά..

Διαφημίσεις

κάνατε καμία ενήλικη έξοδο αυτές τις μέρες των γιορτών χωρίς παιδιά? είδατε καμία θεατρική παράσταση που προτείνετε?

εγώ κατάφερα και βγήκα ένα βράδυ με φίλες για φαγητό. με τον άντρα μου αν και πολύ το ήθελα δεν τα καταφέραμε αφού η γιαγιά δεν έδειξε ιδιαίτερη προθυμία.

Ξεφτίλα η γιαγια! Δεν εχεις καμμια καλη babysitter που να εμπιστεύεσαι;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...