Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γαλα σκονη-Ποση ωρα διατηρειται απο τη παρασκευη του;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχει δικιο η Σοφιαπ καποια γαλατα δε διαλυονται καλα σε καυτο νερο.Το εχω δει σε γαλα που χρησιμοποιουσε φιλη.Οχι οτι ειναι το σωστο οσον αφορα την αποστειρωση.

Σοφιαπ ο δικος μου θερμαντηρας δεν ειδοποιει οτι το γαλα ειναι ετοιμο γκρρρ

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Καλησπερα κοριτσια.εμενα η παιδιατρος μου εχει πει 1 με 1,5 ωρα να το αφηνω το γαλα.οσο για τα μπουκαλακια του μαιευτηριου,στο Ιασω δινουν τα γυαλινα των 90 ml novalac κ επειδη εχω κρατησει το ενα για δοσομετρητη ειδα οτι γραφει μετα το ανοιγμα δεν διατηρειται.θελω να ρωτησω.εγω βραζω το νερο 10 λεπτα το λιγοτερο κ μετα το βαζω σε θερμο ο οποιος εχει κ θερμομετρο στο πανω μερος.ειναι καλα εκει?κ επισης στον αποστειρωτη βαζετε τις θηλες μαζι με το στρογγυλο πλαστικο η τις βγαζετε?

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια.εμενα η παιδιατρος μου εχει πει 1 με 1,5 ωρα να το αφηνω το γαλα.οσο για τα μπουκαλακια του μαιευτηριου,στο Ιασω δινουν τα γυαλινα των 90 ml novalac κ επειδη εχω κρατησει το ενα για δοσομετρητη ειδα οτι γραφει μετα το ανοιγμα δεν διατηρειται.θελω να ρωτησω.εγω βραζω το νερο 10 λεπτα το λιγοτερο κ μετα το βαζω σε θερμο ο οποιος εχει κ θερμομετρο στο πανω μερος.ειναι καλα εκει?κ επισης στον αποστειρωτη βαζετε τις θηλες μαζι με το στρογγυλο πλαστικο η τις βγαζετε?

Eμενα επειδη τα μπιμπερο εχουν πολλα μπιχλιμπιδια και ειναι αδυνατο να τα συναρμολογισεις μετα χωρις να τα πιασεις μεσα τα αποστειρωνω μισοσυναρμολογημενα.Δλδ τη θηλη μεσα στο στρογγυλο πλαστικο οπως λες κι εσυ.Βασικα εμενα ετσι κι αλλιως αποστειρωνονται μονα τους σε μικροκυματων και στις οδηγιες λεει να τα αποστειρωνω ετσι.Απλα τα αποσυναρμολογω για να τα πλυνω και πριν τη πρωτη χρηση τα αποστειρωσα ολα τα κομματια τους χωριστα :)

3231580x15ta1yz3w.gif

Αυτο με το θερμος βρε κοριτσια πολυ το σκεφτομαι να παρω κι εγω τελικα.Δεν πηρα εξ αρχης γτ μου ειχε πει η μαια οτι δεν ειναι αποστειρωμενο και δεν κανει να το βαλω εκει το νερο αλλα ειναι ευκολια και βλεπω οτι σχεδον ολες το χρησιμοποιουν.

3231580x15ta1yz3w.gif

Αυτο με το θερμος βρε κοριτσια πολυ το σκεφτομαι να παρω κι εγω τελικα.Δεν πηρα εξ αρχης γτ μου ειχε πει η μαια οτι δεν ειναι αποστειρωμενο και δεν κανει να το βαλω εκει το νερο αλλα ειναι ευκολια και βλεπω οτι σχεδον ολες το χρησιμοποιουν.

Και εγώ στην αρχή δεν ειχα θερμός,όταν ομως πήρα πραγματικά σώθηκα...

τώρα στο επόμενο θα χρησιμοποιησω απο την αρχή το θερμός,είναι μεγάλη ευκολία,

το οτι δεν κάνει γιατί δεν είναι αποστειρωμένο το βρίσκω τελείως υπερβολικό,

πλενε το με καυτό νερό και μια χαρά αποστείρωση θα έχεις.

για νεογέννητο μωρό και μέχρι 4 μηνών, το νερό πρέπει να βράζει τουλάχιστον 10 λεπτά. μετά τους 4 μήνες, μπορείς να χρησιμοποιείς απλώς νερό από το βραστήρα (αφού βράσει).

Αυτό ποιος το λέει και με ποιο σκεπτικό; Θυμάμαι είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είχε πει ότι δεν ισχύει και ότι μόλις πάρει μια βράση το νερό είναι έτοιμο και δεν έχει καμία διαφορά αν θα το αφήσεις να βράζει 1 λεπτό ή 10. Και σκέψου ότι το μωρό μου ήταν πρόωρο, ελλιποβαρές και ταλαιπωρημένο. Ποτέ δεν αφήσαμε το νερό να βράσει παραπάνω και όντως δεν είχαμε πρόβλημα.

Κάποιος (όχι γιατρός) τότε μου είχε πει ότι το νερό πρέπει να βράζει πολλή ώρα για να σπάνε τα άλατα και να μην έχει το μωρό κολικούς :rolleyes: αλλά ούτε με κολικούς είχαμε θέμα.

Κι εμείς τους πρώτους μήνες δεν χρησιμοποιήσαμε θερμός για τον ίδιο λόγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι σου λύνει τα χέρια. Πάντως και το να ετοιμάζεις το γάλα και να το ζεσταίνεις στον θερμαντήρα όταν το χρειαστείς είναι πολύ βολικό - ειδικά αν έχεις ψηφιακό θερμαντήρα που σε ειδοποιεί όταν το γάλα φτάσει τη σωστή θερμοκρασία.

Εμενα η μαια μου εχει πει αν θυμαμαι καλα βρασιμο δεκα λεπτα κι αυτο κανω.Δεν θεωρειται αποστειρωμενο πριν τα δεκα λεπτα.Τωρα ειπαμε και πιο πανω οτι επειδη εγω πχ δεν το κανω και το παιδι μου δεν επαθε τπτ δε σημαινει οτι ειναι και το σωστο.

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Μα δεν σου λέω απλά ότι δεν έπαθε τίποτα. Σου λέω ότι ρώτησα τον παιδίατρο-νεογνολόγο που μας παρακολουθούσε και μου είπε ότι εφόσον το νερό πάρει μια βράση είναι ΟΚ. Στην Αγγλία ποτέ δεν έχω ακούσει να λένε για βράσιμο 10 λεπτών, απλά να φτάσει σε σημείο να χοχλάζει. Και όσες οδηγίες βάλαμε σε αυτό το θέμα το ίδιο λένε.

Τώρα τι να σου πω. Αν εσύ εμπιστεύεσαι περισσότερο τη μαία, κάνε ό,τι σου λέει. Στην τελική, από το να το βγάλεις από τη φωτιά πιο νωρίς, καλύτερα να το αφήσεις λίγο παραπάνω.

Ακριβως το ιδιο λεμε.Κι εγω για το γαλα και το 4ωρο νεογνολογο παιδιατρο ρωτησα.Απο αυτους που παρακολουθουν τα προωρα στη μοναδα.Κι εγω αν δε ρωτουσα εδω ή καποιον αλλο γενικα δεν θα ειχα ακουσει οτι δεν το συνιστουν αλλοι γιατροι.

Την εμπιστευομαι τη μαια φυσικα και δε ρωτησα καν γιατρο για το ποση ωρα να βραζω το νερο το θεωρησα δεδομενο οπως και την αποστειρωση στη κατσαρολα τα αφηνεις να βρασουν τα μπιμπερο και οχι μεχρι το νερο να κοχλασει...

Τελοσπαντων..δεν κανουμε κανενα διαγωνισμο για το ποιος αποστειρωνει ή αποστειρωνε καλυτερα τα μπιμπερο.Εγω γενικα την απαντηση μου σ αυτο που ρωτουσα τη πηρα οσον αφορα τη διατηρηση και τι συνιστουν οι αλλοι γιατροι

3231580x15ta1yz3w.gif

Όταν κάνεις αποστείρωση στην κατσαρόλα δεν αποστειρώνεις το νερό αλλά τα δοχεία, κυρίως γιατί ενδέχεται να έχουν υπολείμματα γάλακτος στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν επικίνδυνοι μικρο-οργανισμοί ή υπολείμματα σαπουνιού. Υπάρχουν γιατροί που συστήνουν μετά τις πρώτες 40 μέρες να σταματάς την αποστείρωση, και απλά να πλένεις καλά και να ξεβγάζεις τα μπιμπερό. Τα μωρά δεν είναι τόσο ευάλωτα που να χρειάζονται αποστείρωση όλα τα αντικείμενα με τα οποία έρχονται σε επαφή. Σκέψου πως δεν αποστειρώνεις το στήθος όταν θηλάζεις, ούτε τα χέρια του μωρού που τα βάζει στο στόμα.

Με άλλα λόγια, αυτό που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι το ίδιο το γάλα και τα υπολείμματά του, όχι τα μπιμπερό και οι πιπίλες. Γι' αυτό συστήνεται το μπιμπερό να πλένεται και να αποστειρώνεται σπαστό, για να μην υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει σε κάποια πτυχή ή γωνία υπόλειμμα γάλακτος.

Για το γάλα ρώτησες για αυτό που έδινες όταν ήσουν στο νοσοκομείο ή για το γάλα που θα έφτιαχνες στο σπίτι;

Για το γαλα ρωτησα συγκεκριμενα και για τις δυο περιπτωσεις.Νομιζω το ανεφερα πιο πανω.Αυτα που λες τα γνωριζω και δεν ειμαι καμια υστερικη με την αποστειρωση γενικα απλα εσυ ανεφερες τη σωστη αποστειρωση γι αυτο και το εγραψα.Που βασικα αλλη κοπελα το εγραψε πρωτη κι εγω το επανελαβα απλα...

3231580x15ta1yz3w.gif

Eμενα η παιδιατρος μου ειχε πει 10 λεπτα βρασιμο το νερο γιατι ορισμενα παθογονα μικροβια θελουν περισσοτερη ωρα να σκοτωθουν και εχουν την ιδιοτητα να μπαινουν σε θερμικο σοκ και να ανασταινονται ξανα. και οτι το 10λεπτο ειναι ο χρονος που θελουν για να μην ξαναζωντανεψουν. τα γραφω πολυ απλα γιατι δεν θυμαμαι ακριβως τα λογια της, αλλα αυτο ηταν το νοημα. τωρα που μενει ο καθενας και τι νερο εχει ειναι επισης ενα θεμα. απλα με το 10λεπτο εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

για τα υπολοιπα ολο το θεμα ειναι τα υπολειματα γαλακτος, οποτε το θερμος λιγο ρολο παιζει. τα μπιμπερο μου ειχε πει να τα αποσυναρμολογω για τον λογο των υπολειματων και το γαλα μου ειχε πει αμεση καταναλωση λογω καλοκαιριου, δλδ γυρω στο μισαωρο.

CACAO να σου ζησει το μωρακι!!!!

Διαφημίσεις

Αυτό ποιος το λέει και με ποιο σκεπτικό; Θυμάμαι είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είχε πει ότι δεν ισχύει και ότι μόλις πάρει μια βράση το νερό είναι έτοιμο και δεν έχει καμία διαφορά αν θα το αφήσεις να βράζει 1 λεπτό ή 10. Και σκέψου ότι το μωρό μου ήταν πρόωρο, ελλιποβαρές και ταλαιπωρημένο. Ποτέ δεν αφήσαμε το νερό να βράσει παραπάνω και όντως δεν είχαμε πρόβλημα.

Κάποιος (όχι γιατρός) τότε μου είχε πει ότι το νερό πρέπει να βράζει πολλή ώρα για να σπάνε τα άλατα και να μην έχει το μωρό κολικούς :rolleyes: αλλά ούτε με κολικούς είχαμε θέμα.

Κι εμείς τους πρώτους μήνες δεν χρησιμοποιήσαμε θερμός για τον ίδιο λόγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι σου λύνει τα χέρια. Πάντως και το να ετοιμάζεις το γάλα και να το ζεσταίνεις στον θερμαντήρα όταν το χρειαστείς είναι πολύ βολικό - ειδικά αν έχεις ψηφιακό θερμαντήρα που σε ειδοποιεί όταν το γάλα φτάσει τη σωστή θερμοκρασία.

οι παιδίατροι το λένε. χρειαζεται χρόνος για να γίνει η αποστείρωση. και δεν το διακινδυνεύεις σε νεογέννητα.

και το μαθαίναμε και στη μικροβιολογία στο πανεπιστήμιο στος μεθόδους αποστείρωσης.

Καλημερα.το θεμα ειναι αν τα αποσυναρμολογεις ολα τα κομματια πως θα τα πιασεις μετα για να βαλεις την θηλη στο στρογγυλο πλαστικο?εγω τα πλενω με σαπουναδα ενα ενα κ μετα τα βαζω στον αποστειρωτη.δεν ξερω πως αλλιως μπορω να το κανω.

Καλημερα.το θεμα ειναι αν τα αποσυναρμολογεις ολα τα κομματια πως θα τα πιασεις μετα για να βαλεις την θηλη στο στρογγυλο πλαστικο?εγω τα πλενω με σαπουναδα ενα ενα κ μετα τα βαζω στον αποστειρωτη.δεν ξερω πως αλλιως μπορω να το κανω.

εγώ έπλενα καλά τα χέρια μου, έβαζα και αντισηπτικό και μετά έπιανα τα εξαρτήματα από σημείο που δεν θα ακουμπήσει στο στόμα του παιδιού. ο αποστειρωτής μου είχε και μια λαβίδα που με βοηθούσε. τη θηλή δεν την έβγαζα τελείως από το κούμπωμα. μετά την αποστείρωση την τραβούσα από πάνω με τη λαβίδα και έμπαινε στη θέση της.

Με την ειδικη λαβιδα.

Μας ειχαν δειξει και στο μαιευτηριο.

Cacao το θερμός θα σε βολέψει, καθώς θα έχεις πάντα νερό στην σωστή θερμοκρασία. Το βράζεις (και εγώ με οδηγία παιδιάτρου το άφηνα να κοχλάζει 10'), το αφήνεις να κρυώσει 30' και μετά το βάζεις σε θερμός. Υπάρχουν πάμπολλα στην αγορά που μέσα είναι γυάλινα ακριβώς για λόγους υγιεινής. Εγώ το δικό μου το έπλενα κάθε βράδυ με καυτό νερό, του έβαζα 1 lt νερό βρασμένο και κρυωμένο όπως περιγράφω παραπάνω και είχα νερό για αρκετά γεύματα.

Τον θερμαντήρα που έχεις τον είχα δανειστεί κι εγώ από μια συγγενή μου και της τον επέστρεψα άρον άρον, δεν με βόλεψε καθόλου. Πήρα τελικά τον θερμαντήρα της chicco που είναι πιο απλός και πρακτικός, έχει έναν διακόπτη για ζέσταμα γάλακτος και έναν για ζέσταμα τροφών και κάνει ήχο όταν τελειώνει. Αν προσέχεις να μην βάζεις πολύ νερό μέσα, ποτέ δεν καίει το γάλα.

Πάντως, με την μέθοδο του θερμός σπανίως θα χρειαστείς θερμαντήρα καθώς θα έχεις πάντα νερό στην σωστή θερμοκρασία. Εμένα πιο πολλή χρήση είχε από τον χρόνο και μετά που άρχισα να δίνω γάλα σε υγρή μορφή (όχι σκόνη), το οποίο ζεσταίνω απευθείας με το μπουκάλι στον θερμαντήρα και όχι στο μπρίκι.

Να σου ζήσει το μωρό σου!

Eμενα η παιδιατρος μου ειχε πει 10 λεπτα βρασιμο το νερο γιατι ορισμενα παθογονα μικροβια θελουν περισσοτερη ωρα να σκοτωθουν και εχουν την ιδιοτητα να μπαινουν σε θερμικο σοκ και να ανασταινονται ξανα. και οτι το 10λεπτο ειναι ο χρονος που θελουν για να μην ξαναζωντανεψουν. τα γραφω πολυ απλα γιατι δεν θυμαμαι ακριβως τα λογια της, αλλα αυτο ηταν το νοημα. τωρα που μενει ο καθενας και τι νερο εχει ειναι επισης ενα θεμα. απλα με το 10λεπτο εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

για τα υπολοιπα ολο το θεμα ειναι τα υπολειματα γαλακτος, οποτε το θερμος λιγο ρολο παιζει. τα μπιμπερο μου ειχε πει να τα αποσυναρμολογω για τον λογο των υπολειματων και το γαλα μου ειχε πει αμεση καταναλωση λογω καλοκαιριου, δλδ γυρω στο μισαωρο.

CACAO να σου ζησει το μωρακι!!!!

Σ ευχαριστω!!! :)

3231580x15ta1yz3w.gif

Cacao το θερμός θα σε βολέψει, καθώς θα έχεις πάντα νερό στην σωστή θερμοκρασία. Το βράζεις (και εγώ με οδηγία παιδιάτρου το άφηνα να κοχλάζει 10'), το αφήνεις να κρυώσει 30' και μετά το βάζεις σε θερμός. Υπάρχουν πάμπολλα στην αγορά που μέσα είναι γυάλινα ακριβώς για λόγους υγιεινής. Εγώ το δικό μου το έπλενα κάθε βράδυ με καυτό νερό, του έβαζα 1 lt νερό βρασμένο και κρυωμένο όπως περιγράφω παραπάνω και είχα νερό για αρκετά γεύματα.

Τον θερμαντήρα που έχεις τον είχα δανειστεί κι εγώ από μια συγγενή μου και της τον επέστρεψα άρον άρον, δεν με βόλεψε καθόλου. Πήρα τελικά τον θερμαντήρα της chicco που είναι πιο απλός και πρακτικός, έχει έναν διακόπτη για ζέσταμα γάλακτος και έναν για ζέσταμα τροφών και κάνει ήχο όταν τελειώνει. Αν προσέχεις να μην βάζεις πολύ νερό μέσα, ποτέ δεν καίει το γάλα.

Πάντως, με την μέθοδο του θερμός σπανίως θα χρειαστείς θερμαντήρα καθώς θα έχεις πάντα νερό στην σωστή θερμοκρασία. Εμένα πιο πολλή χρήση είχε από τον χρόνο και μετά που άρχισα να δίνω γάλα σε υγρή μορφή (όχι σκόνη), το οποίο ζεσταίνω απευθείας με το μπουκάλι στον θερμαντήρα και όχι στο μπρίκι.

Να σου ζήσει το μωρό σου!

Σ ευχαριστω!! Λοιπον το αποφασισα θα περιμενω να σαραντησει η μπεμπα και μετα θα χρησιμοποιησω θερμος.Τωρα θα μου πεις τι διαφορα θα εχει μετα που θα σαραντισει απο τωρα αλλα ετσι για μενα περισσοτερο θα το κανω.Στο επομενο θα ξερω παντως.Θα παω να σκασω πολλα χρηματα παραπανω και θα παρω το παρασκευαστη γαλακτος νομιζω της beaba ειναι.Τα κανει ολα μονο του και φτιαχνει το γαλα στη σωστη θερμοκρασια.Μερικες φορες σκεφτομαι αν ειχα διδυμα τι θα εκανα με το τραγικο θερμαντηρα που εχω.Προφανως θα τραβουσα τις κοτσιδες μου :P

3231580x15ta1yz3w.gif

Σ ευχαριστω!! Λοιπον το αποφασισα θα περιμενω να σαραντησει η μπεμπα και μετα θα χρησιμοποιησω θερμος.Τωρα θα μου πεις τι διαφορα θα εχει μετα που θα σαραντισει απο τωρα αλλα ετσι για μενα περισσοτερο θα το κανω.Στο επομενο θα ξερω παντως.Θα παω να σκασω πολλα χρηματα παραπανω και θα παρω το παρασκευαστη γαλακτος νομιζω της beaba ειναι.Τα κανει ολα μονο του και φτιαχνει το γαλα στη σωστη θερμοκρασια.Μερικες φορες σκεφτομαι αν ειχα διδυμα τι θα εκανα με το τραγικο θερμαντηρα που εχω.Προφανως θα τραβουσα τις κοτσιδες μου :P

Στο μεταξύ πάρε έναν άλλο θερμαντήρα (της chicco σου λέω είναι σωτήριος!!!) που είναι πολύ πιο φθηνός και θα σου χρησιμεύσει και στο μέλλον όταν θα σταματήσετε την σκόνη.

Καλή συνέχεια!!!:P:p:p

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...