Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γαλα σκονη-Ποση ωρα διατηρειται απο τη παρασκευη του;

Recommended Posts

Ποση ωρα διατηρειται το γαλα εκτος ψυγειου;Οποιον εχω ρωτησει εχω παρει και αλλη απαντηση.Ο ενας μου λεει μιση ωρα ο αλλος 1 ωρα.Στο νοσοκομειο που ρωτησα στο νεογνολογικο μου ειπαν 4 ωρες.Αυτο που με μπερδευει ομως ειναι οτι φιλη που ρωτησε το παιδιατρο της της ειπε 40 λεπτα το πολυ.Εμεις μπορει ενα γευμα να τρωμε και επι μιαμιση ωρα:roll:.Το φτιαχνω την ωρα που πρεπει να φαει η μπεμπα και αν δεν φαει τελικα το φυλαω για λιγο αργοτερα.Ομως φοβαμαι μηπως ειναι πολυ να το κραταω και για 2 ωρες.Στο μαιευτηριο οι μαιες το ετοιμο μπουκαλακι επισης μου ειχαν πει οτι διατηρειται 4 ωρες απο το ανοιγμα.Τελικα τι ισχυει;:?:

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Συνηθως γραφει στο κουτι. Και φυσικα εχει διαφορα αν εχει βαλει το μπουκαλι στο στομα του. Εγω δεν το αφηνα περισσοτερο απο μιση ωρα

Δε πρεπει να γραφει αλλα θα ξανατσεκαρω.Παντως η παιδιατρος στο νεογνολογικο εννοουσε ακομα κι αν εχει φαει λιγο.Αυτο σιγουρο γτ της εξηγησα πως τρωμε μια ωρα+ μερικες φορες.Μου κανει εντυπωση που αλλος γιατρος λεει μονο 40 λεπτα.Εχει τεραστια διαφορα...

Τωρα κι εμενα αν ετρωγε αρκετα με τη μια σιγουρα θα το πετουσα γρηγοροτερα.Ομως μιλαμε για καταναλωση 5 μλ μονο την ωρα που υποτιθεται οτι επρεπε να φαει κανονικα.

3231580x15ta1yz3w.gif

Να σου πω... Οση ωρα τρωγανε φυσικα δεν το επερνα να το πεταξω αλλα αν ετρωγαν λιγο και σταματαγαν, ή αν πχ τους επερνε ο υπνος μπορει να το πεταγα και να εφτιαχνα αλλο...

Σιγα σιγα θα αρχισει να τρωει πιο γρηγορα. Το ρισκαρεις ομως τωρα που ειναι νεογεννητο και με την ζεστη που φανταζομαι οτι κανει?

Διαφημίσεις

Εμενα παλι ο παιδίατρος μου λεει οτι διατηρείται 24 ωρες στο ψυγείο... Φυσικα κ δεν το εχω κανει ... Τωρα τι να πω... Τα κουτιά πανω γράφουν μια ωρα , τι ισχύει ο θεος κ η ψυχή τους.

http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdf

2 ώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Υποθέτω για θερμοκρασία κάτω των 25 βαθμών.

Είναι πολύ ενδιαφέρον πως το φυλλάδιο του ΠΟΥ λέει να ρίξουμε τη σκόνη όσο το νερό είναι ακόμα καυτό (στους 70 βαθμούς). Επιτέλους, γιατί ελάχιστοι παιδίατροι το ξέρουν αυτό, καθώς το κουτί άλλα γράφει...

Εμενα παλι ο παιδίατρος μου λεει οτι διατηρείται 24 ωρες στο ψυγείο... Φυσικα κ δεν το εχω κανει ... Τωρα τι να πω... Τα κουτιά πανω γράφουν μια ωρα , τι ισχύει ο θεος κ η ψυχή τους.

Ισχύει αυτό. Μπορεί η μαμά να παρασκευάσει από πριν τα γεύματα του μωρού και να τα αποθηκεύσει για 24 ώρες στο ψυγείο.

Ειδικα το καλοκαιρι, μεχρι 40-45 λεπτα. Μηπως δεν πειναει το μωρο? Ποσα ml τρωει σε 45 λεπτα?

Δεν υπαρχει δεν πειναει για μας γτ ειμαστε μονο 2050 και γενικα ακομα χανουμε βαρος.Αν δεν τρωει στο δυωρο θα ξαναδοκιμασω σε μιση ωρα κλπ.Στο τσακιρ κεφι τρωμε 40-60 μλ κι αυτο μπορει να το λιβανιζουμε μιαμιση ωρα:roll:

3231580x15ta1yz3w.gif

http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdf

2 ώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Υποθέτω για θερμοκρασία κάτω των 25 βαθμών.

Είναι πολύ ενδιαφέρον πως το φυλλάδιο του ΠΟΥ λέει να ρίξουμε τη σκόνη όσο το νερό είναι ακόμα καυτό (στους 70 βαθμούς). Επιτέλους, γιατί ελάχιστοι παιδίατροι το ξέρουν αυτό, καθώς το κουτί άλλα γράφει...

Καταλαβα οτι να ναι με λιγα λογια.Θα ξαναρωτησω τη Δευτερα που θα παμε στο νοσοκομειο για εξεταση μου φαινεται...:roll:
3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Ισχύει αυτό. Μπορεί η μαμά να παρασκευάσει από πριν τα γεύματα του μωρού και να τα αποθηκεύσει για 24 ώρες στο ψυγείο.

Κι αυτο με το ψυγειο δε ξερω αν ειναι καλο επισης για τη περιπτωση μας.Δλδ καθε μιση ωρα να παγωνω-ξεπαγωνω το γαλα.

3231580x15ta1yz3w.gif

Καταλαβα οτι να ναι με λιγα λογια.Θα ξαναρωτησω τη Δευτερα που θα παμε στο νοσοκομειο για εξεταση μου φαινεται...:roll:[/quote

Γιατί ό,τι να'ναι, βρε Cacao; Μια χαρά ξεκάθαρα τα λέει ο ΠΟΥ! Τη Δευτέρα, κάνε μάθημα σε όποιον σου πει άλλα! :D

Καταλαβα οτι να ναι με λιγα λογια.Θα ξαναρωτησω τη Δευτερα που θα παμε στο νοσοκομειο για εξεταση μου φαινεται...:roll:[/quote

Γιατί ό,τι να'ναι, βρε Cacao; Μια χαρά ξεκάθαρα τα λέει ο ΠΟΥ! Τη Δευτέρα, κάνε μάθημα σε όποιον σου πει άλλα! :D

Λεω οτι να ναι γτ οπως καταλαβα και οι γιατροι οτι να ναι λενε:?

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Αυτο που το διαβασες? Πανω στη συσκευασια?

οχι στο λινκ που εβαλε η Μανουλα για παντα.Το κουτι επανω δεν γραφει το ξανατσεκαρα

3231580x15ta1yz3w.gif

Όπως έγραψα και πριν , προφανώς δεν εννοεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες. Συνήθως, σε ένα σπίτι η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 25 βαθμούς (αλλιώς, πρέπει να πεταχτεί και οτιδήποτε υπάρχει σε φάρμακο).

Καλά κάνουμε και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο πόση ώρα θα μείνει έξω το γάλα, αλλά ας μην παραβλέπουμε αυτό που αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας-και κανένα κουτί- ότι πρέπει να προσθέτουμε τη σκόνη σε ΚΑΥΤΟ νερό (για να εξουδετερωθούν πιθανά μικρόβια, καθώς η σκόνη δεν είναι αποστειρωμένη).

Δεν εχω θερμομετρο στο σπιτι αλλα δε νομιζω οτι εχω και 40 βαθμους.Κι οπως λες και για πολλα προιοντα ισχυει το ιδιο πχ φαρμακα.Αναρωτιεμαι για το αλλο που ξερω οτι κανουν καποιες κοπελες που βαζουν στο θερμαντηρα το γαλα να διατηρειται για πανω απο ωρα στους 37 βαθμους...

3231580x15ta1yz3w.gif

Όπως έγραψα και πριν , προφανώς δεν εννοεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες. Συνήθως, σε ένα σπίτι η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 25 βαθμούς (αλλιώς, πρέπει να πεταχτεί και οτιδήποτε υπάρχει σε φάρμακο).

Καλά κάνουμε και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο πόση ώρα θα μείνει έξω το γάλα, αλλά ας μην παραβλέπουμε αυτό που αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας-και κανένα κουτί- ότι πρέπει να προσθέτουμε τη σκόνη σε ΚΑΥΤΟ νερό (για να εξουδετερωθούν πιθανά μικρόβια, καθώς η σκόνη δεν είναι αποστειρωμένη).

η σκονη παρασκευαζεται με τροπο που πολυ δυσκολα να επιβιωσουν μικροβια. Επισης καθε παρτιδα ελεγχεται και συνοδευεται απο τα λεγομενα certificates of analysis οπου ελεγχονται τα επιπεδα παθογονων μικροβιων.

τα υγρα ειναι πολυ πιο ευαισθητα απο αλλες φαρμακοτεχνικες μορφες ακριβως γιατι μπορει να αναπτυχθουν πιο ευκολα μικροβια

Το 14% των γαλάτων σκόνη είναι αποικισμένα με Εnterobacter sakazakii. Επίσης, επειδή γίνονται πολλά λάθη κατά την παρασκευή του γάλακτος, η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά να χορηγούνται στα μωρά κάτω των 30 ημερών έτοιμα γάλατα σε υγρή μορφή (όπως αυτά που έχουν τα μαιευτήρια). Στην Ελλάδα, για κάποιο λόγο που δε θυμάμαι ακριβώς (είναι νομικό θέμα, μου το εξήγησε ένας εκπρόσωπος εταιρίας) δεν κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά παρά μόνο γάλατα σε μορφή σκόνης (μιλάω, βέβαια, για πρώτης βρεφικής ηλικίας).

Το 14% των γαλάτων σκόνη είναι αποικισμένα με Εnterobacter sakazakii. Επίσης, επειδή γίνονται πολλά λάθη κατά την παρασκευή του γάλακτος, η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά να χορηγούνται στα μωρά κάτω των 30 ημερών έτοιμα γάλατα σε υγρή μορφή (όπως αυτά που έχουν τα μαιευτήρια). Στην Ελλάδα, για κάποιο λόγο που δε θυμάμαι ακριβώς (είναι νομικό θέμα, μου το εξήγησε ένας εκπρόσωπος εταιρίας) δεν κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά παρά μόνο γάλατα σε μορφή σκόνης (μιλάω, βέβαια, για πρώτης βρεφικής ηλικίας).

Επειδη ακριβως ειναι πολυ δυσκολο να μεταφερθουν στις σωστες συνθηκες αποθηκευσης χωρις να αλλοιωθουν.

Δεν υπαρχει δεν πειναει για μας γτ ειμαστε μονο 2050 και γενικα ακομα χανουμε βαρος.Αν δεν τρωει στο δυωρο θα ξαναδοκιμασω σε μιση ωρα κλπ.Στο τσακιρ κεφι τρωμε 40-60 μλ κι αυτο μπορει να το λιβανιζουμε μιαμιση ωρα:roll:

Γιατί δεν φτιάχνεις μικρότερη ποσότητα τότε; Εμείς αυτό κάναμε γιατί τον πρώτο καιρό πίναμε με το ζόρι 20-30 γραμμάρια (2130 βγήκαμε από το νοσοκομείο). Επίσης μπορείς να βάλεις θηλές μεγαλύτερης ροής ή να τις ανοίξεις μόνη σου ώστε το μωρό να ρουφάει πιο εύκολα και να προσλαμβάνει μεγαλύτερη ποσότητα πριν κουραστεί.

Σου έχουν δείξει πώς να παρακινείς το μωρό να φάει όταν σταματά;

Επειδη ακριβως ειναι πολυ δυσκολο να μεταφερθουν στις σωστες συνθηκες αποθηκευσης χωρις να αλλοιωθουν.

Αν ήταν σε ατομικές συσκευασίες, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα. Σωστά;

εμενα η παιδιατρος μου ειχε πει μια ωρα.οσο για την ποσοτητα φτιαξε λιγοτερο και αν πειναει κι αλλο φτιαξε λιγο ακομα οπως λεει και η κοπελα παρακατω