Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διακοπή εγκυμοσύνης εξαναγκαστικά

Recommended Posts

καλησπερα,ειναι η πρωτη φορα που γραφω και αυτο γιατι ειμαι μονη μου δυστηχως...ειμαι 19 χρονων και εχω σχεση με εναν φανταστικο ανθρωπο που με λατρευει εδω και 3 χρονια. πριν απο ενα χρονο μπηκα στη διαδικασια να κανω εκτρωση λογω των γονιων μου οι οποιοι ουτε να ακουσουν για το μωρο... ηταν η χειροτερη εμπιρεια της ζωης μου...Σημερα εμαθα λοιπον οτι ειμαι παλι εγκυος και θελω να διωρθωσω εστω και λιγο το μεγαλο λαθος που εκανα...ειμαι τοσο χαρουμενη και δε μπορω να το μοιραστω με την οικογενεια μου γιατι ξερω ηδη τη γνωμη τους. απο την αλλη τα οικονομικα του φιλου μου ειναι ασχημα και εγω ακομα σπουδαζω δεν θα τα καταφερουμε χωρις τη βοηθεια τους...πραγματικα δε ξρω τι να κανω!!!το μονο σιγουρο αν ολα πανε καλα ειναι οτι σε λιγους μηνες θα εχουμε στα χερια μας το μωρακι μας!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα,ειναι η πρωτη φορα που γραφω και αυτο γιατι ειμαι μονη μου δυστηχως...ειμαι 19 χρονων και εχω σχεση με εναν φανταστικο ανθρωπο που με λατρευει εδω και 3 χρονια. πριν απο ενα χρονο μπηκα στη διαδικασια να κανω εκτρωση λογω των γονιων μου οι οποιοι ουτε να ακουσουν για το μωρο... ηταν η χειροτερη εμπιρεια της ζωης μου...Σημερα εμαθα λοιπον οτι ειμαι παλι εγκυος και θελω να διωρθωσω εστω και λιγο το μεγαλο λαθος που εκανα...ειμαι τοσο χαρουμενη και δε μπορω να το μοιραστω με την οικογενεια μου γιατι ξερω ηδη τη γνωμη τους. απο την αλλη τα οικονομικα του φιλου μου ειναι ασχημα και εγω ακομα σπουδαζω δεν θα τα καταφερουμε χωρις τη βοηθεια τους...πραγματικα δε ξρω τι να κανω!!!το μονο σιγουρο αν ολα πανε καλα ειναι οτι σε λιγους μηνες θα εχουμε στα χερια μας το μωρακι μας!!!

Συγχαρητήρια! Εύχομαι να έχεις μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη και να σου έρθουν όλα όπως τα θέλεις!

Θάρρος! Και όλα θα πάνε καλά!

eNortjKzUjIyNDG1NFWyBlwwFY4C1w,,76.png

Με το καλό το μωράκι σου κοριτσάκι μου και θα δεις όλα θα πάνε καλά! Οι γονείς σου σίγουρα στην αρχή θα θυμώσουν θα φωνάξουν αλλά μετά ποιος αντιστέκεται στα γουρλωτά ματάκια ενος μωρού? Κ εγώ μικρή μανούλα είμαι, προσπάθησε όσο θα είσαι εγκυος να διαβάσεις πάρα πολυ να πέρασεις μαθήματα, εργαστήρια κτλ, ώστε αργότερα να πάρεις αναβολή ένα εξάμηνο ή όσο χρειαστείς! Εγώ να φανταστείς έκανα πρακτική ένα μήνα με το που γέννησα, ήταν δύσκολα αλλά τι να κάνουμε. Με τα λεφτά θα είναι σίγουρα δύσκολα, αλλά κοιτα από γνωστούς και συγγενεις να βρεις ότι σου δώσουν, καρότσι, κούνια οτιδήποτε δανεικά και ύστερα θα τα επιστρέψεις. Προσπάθησε να θηλάσεις ( είναι κ οικονόμια τρελή κ καλό για το μωράκι). Οι γονείς του αγοριού σου πως είναι? Τους έχεις γνωρίσει? ¨Ηξεραν πως είχες μείνει πάλι έγκυος?

καταρχην μπραβο σου για την αποφαση σου αυτη τη φορα να κανεις το σωστο !! πες το στους γονεις σου οταν θα εισαι σε προχωρημενη εγκυμοσυνη ουτως ωστε ναμην μπορουν να σε πιεσουν ξανα να κανεις κατι που δεν θελεις !! με το καλο να σου πανε ολα ! οσο για τα βρεφικα χαριζουν πολλα πραγματα εδω αλλα και σε πολλες ομαδες στο fb και πειστευω οτι θα καλυφθεις σε ικανοποιητικο βαθμο ! φιλια

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ'!!!ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΞΎΠΝΗΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΧΑΜΗΛΑ ΕΛΠΊΖΩ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΆΤΙ ΣΟΒΑΡΌ!!ΑΊΜΑ ΠΆΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΥΤΥΧΏΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΆΔΑ ΘΑ ΚΑΜΩ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΜΟΥ ΥΠΈΡΗΧΟ ΑΝΥΠΟΜΟΝΏ!!!!

Διαφημίσεις

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ'!!!ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΞΎΠΝΗΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΧΑΜΗΛΑ ΕΛΠΊΖΩ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΆΤΙ ΣΟΒΑΡΌ!!ΑΊΜΑ ΠΆΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΥΤΥΧΏΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΆΔΑ ΘΑ ΚΑΜΩ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΜΟΥ ΥΠΈΡΗΧΟ ΑΝΥΠΟΜΟΝΏ!!!!

Συγχαρητήρια!!!

Ο φαντατσικός άνθρωπός σου θα σε στηρίξει και αυτό είναι που μετράει.

Να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδούλα σου και όχι η μαμά σου...

Την ευκαιρία αυτή δεν την έχουμε πολλές φορές στη ζωή μας...

Και γενικότερα, μη μετανιώσεις για κάτι που έκανες εξαιτίας κάποιου άλλου!

Τα οικονομικά είναι αναστρέψιμα. Η έκτρωση δεν είναι.

Απο μένα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την απόφασή σου.

Δώσε μας λίγη μαμαδόσκονη μήπως έχουμε κι εμείς λίγη τύχη...!

Η αδερφή μου, ως μάνα 15 χρονών, έχει έναν φανταστικό άνθρωπο να είναι μαζί της και να στέκεται βράχος για το παιδί.. δουλεύει σαν τρελός αλλά το χαίρεται..

Εκείνος αγοράζει τα πράγματα του μωρού. Βοηθάει και η μαμά, αλλά ως ένα σημείο.

Τα πράγματα όλα, τα πήραν από χαριστικό παζάρι είτε από ανθρώπους που είχαν μεγάλα παιδιά και πλέον δεν τα χρειαζόντουσαν...

Υπάρχουν λύσεις! Αν χρειαστείς κάποια πληροφορία, στείλε μου πριβέ.

Και πάλι συγχαρητήρια!

Καλή δύναμη κ όλη μας την θετική ενέργεια. Όλα έρχονται με τον καιρό κ όλα θα φτιάξουν μολις δουν το μωράκι. Άποψη μου να τους ενημερώσεις...γονεις είναι κ είναι κρίμα να ζουν στο σκοτάδι. Διαφωνώ για την πίεση που σου ασκήθηκε, αλλά ανησυχούν κ αυτοί.

Ότι καλύτερο!!!

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσυνη σου

Ηταν προγραμματισμένο; Ξέρετε τι θα κάνετε αν η μαμα σου εχει το ιδιο πρόβλημα που ειχε και περισυ; Τι σε κανει να νομίζεις οτι αυτη τη φορά θα ειναι διαφορετικά; Αν ο άνθρωπος σου δεν ειναι καλα οικονομικά και η μάνα σου δεν σε υποστηρίζει τι θα κανεις; Ολα αυτά πως τα σκεφτηκες και τα προγραμματιςες πριν αποφασίσετε να μείνετε εγκυος;

Οχι δεν ήταν προγραμματισμένο μέχρι πριν δύο μήνες επερνα αντισυλληπτικά αλλα αφού μας έτυχε το πήραμε απόφαση οτι θα το κρατήσουμε!!!σε σχέση με πέρυσι είμαι πιό θετική γιατι πλέον δεν ειμαι ανήλικη ουτε σχολείο πηγαίνω πια.ξέρω ότι τη πρώτη φορά ήμουν φοβισμένη και η επιρροή της μαμάς μου με οδήγησε σε αυτό που έκανα .τωρα ειμαι αποφασισμένη και η μαμα μου θα στηρίξει την επιλογή μου στο τέλος, ετσι κι αλλιώς πάντα αυτό έκανε στεκόταν δίπλα μου

Διαφημίσεις

Εύχομαι όλα να πάνε καλά ως το τέλος και να κρατήσεις σύντομα το μωράκι σου στην αγκαλιά σου.

Όλα ξεπερνιούνται θα το δεις.

Τώρα όσο για την έκτρωση.... δεν συμφωνώ μεν, αλλά βρε κουκλίτσα μου... δυο εγκυμοσύνες με διαφορά ενός έτους, δεν τυχαινουν. Τα βλέπεις όλα μαύρα, αλλά δεν προσέχατε κιόλας! Το ξέρω οτι αυτή τη στιγμή το μόνο που δεν έχεις ανάγκη είναι να σε μαλώνει κάποιος, όμως να βλέπουμε και την πραγματικότητα, έτσι?

Καλύτερο είναι να τους το πεις. Αδέρφια δεν έχεις να σε στηρίξουν?

sj3dp3.png

Αυτά δεν τυχαινουν :-)

Πως θα σε στηρίξει αφου δεν σε στήριξε περισυ; Ένας χρόνος πέρασε οχι μια δεκαετία;

Απλα ελπίζω να μην χαθεί μια αθώα ψυχούλα πάλι!

Από τη μία της δημιουργείς τύψεις για κάτι που δεν αλλάζει και από την άλλη εύχεσαι να μη χαθεί μια αθώα ψυχούλα....; Αποφάσισε...

Έγινε τώρα... πάει. Απο 'δω και πέρα....

Οχι δεν ήταν προγραμματισμένο μέχρι πριν δύο μήνες επερνα αντισυλληπτικά αλλα αφού μας έτυχε το πήραμε απόφαση οτι θα το κρατήσουμε!!!σε σχέση με πέρυσι είμαι πιό θετική γιατι πλέον δεν ειμαι ανήλικη ουτε σχολείο πηγαίνω πια.ξέρω ότι τη πρώτη φορά ήμουν φοβισμένη και η επιρροή της μαμάς μου με οδήγησε σε αυτό που έκανα .τωρα ειμαι αποφασισμένη και η μαμα μου θα στηρίξει την επιλογή μου στο τέλος, ετσι κι αλλιώς πάντα αυτό έκανε στεκόταν δίπλα μου

Μπραβο σας που αναλαμβανετε τις ευθυνες σας και πηρατε τη σωστη αποφαση, εφοσον ηρθαν ετσι τα πραγματα! Ο ερχομος ενος μωρου σε καθε περιπτωση ειναι ευτυχια, οσο για τις δυσκολιες, κανεις δε σου εγγυαται οτι δε θα τις αντιμετωπισεις ειτε στα 19 ειτε στα 39.. Κι εγω πιστευω οτι τελικα οι γονεις σας θα σας στηριξουν, αλιμονο εγγονι τους ειναι, κι επισης δε νομιζω πως η μητερα σου θα θελει να επιβαρυνθεις με δυο απανωτες εκτρωσεις τοσο μικρουλα.. Ευχομαι να εισαστε ενωμενοι μεχρι το τελος, ωστε να χαρειται το μωρακι σας στην αγκαλια σας!

Ευχαριστω πολύ.. δεν έκατσα να γραψω για να με κρίνει κανείς ουτε για να μου "χτυπήσει" τα λάθη μου. το μόνο που ήθελα ήταν μια καλή κουβέντα και κάποια συμβουλή.αυτό που έκανα θα το θυμάμαι και θα πονάω μια ζωή δεν αλλάζει αυτή τη φορά δεν θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα και πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε

Ευχαριστω πολύ.. δεν έκατσα να γραψω για να με κρίνει κανείς ουτε για να μου "χτυπήσει" τα λάθη μου. το μόνο που ήθελα ήταν μια καλή κουβέντα και κάποια συμβουλή.αυτό που έκανα θα το θυμάμαι και θα πονάω μια ζωή δεν αλλάζει αυτή τη φορά δεν θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα και πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε

χριστινα μου δεν σε κρινει κανεις.. καμια φορα ο γραπτος λογος φερνει παρεξηγησεις! απο την αλλη ειναι ενα φορουμ με ενα σωρο διαφορετικες περιπτωσεις και εχουν δει πολλα τα ματια μας και καμια φορα μπορει να εκφραστουμε σκληρα, στη δεδομενη περιπτωση κουβεντα να γινετε.. με το καλο το μωρακι σου και οτι χρειαστεις εμεις εδω θα μαστε!

Διαφημίσεις

Από τη μία της δημιουργείς τύψεις για κάτι που δεν αλλάζει και από την άλλη εύχεσαι να μη χαθεί μια αθώα ψυχούλα....; Αποφάσισε...

Έγινε τώρα... πάει. Απο 'δω και πέρα....

Που βλέπεις την αντίφαση;

Αν περιμένεις να της πω μπράβο που έμεινε εγκυος 'τυχαία' ενα χρόνο μετα απο εκτρωση θα περιμένεις πολυ!

Αν είναι αρκετό ένα φόρουμ να δημιουργήσει τύψεις σε έναν άνθρωπο.... τοτε τι να πω...

Η babycute είπε απλώς την πραγματικότητα. Δεν βρίσκω κάτι το κακό σε αυτό. Αν είναι όποτε κάνουμε λάθη όλοι να μας χαϊδεύουν...

sj3dp3.png

Αν είναι αρκετό ένα φόρουμ να δημιουργήσει τύψεις σε έναν άνθρωπο.... τοτε τι να πω...

Η babycute είπε απλώς την πραγματικότητα. Δεν βρίσκω κάτι το κακό σε αυτό. Αν είναι όποτε κάνουμε λάθη όλοι να μας χαϊδεύουν...

Να σαι καλα manoulina!!!

Προς Θεου δεν θελω κανένα να νοιώσει άσχημα αλλα αλίμονο αν η ιστορια επαναληφθεί γιατι κάνουμε τα ίδια σφάλματα , χώρις να εχει αλλάξει κάτι στο περιβάλλον (καλη δουλειά του συντρόφου , η μητερα το μετανοιωσε κλπ) και μετα λέμε έγινε αστο να παει... Τόσα νέα κορίτσια διαβάζουν το φορουμ και το χειρότερο υπαρχει περιπτωση να χαθεί άλλη μια ψυχούλα!! Και αν το αφήσουμε να παει και δεν μιλάμε θα γίνει και τριτη και τετάρτη φορά... Δεν υοαρχει οικτος για την ψυχούλα που χάθηκε και για αυτήν μου δημιουργήται τωρα;

Eννοείται πως δεν κρίνει κανένας,αλλά ε οχι να πούμε και μπράβο ειδικά οταν κάποιες περνάμε τόσα για να αποκτήσουμε ένα παιδάκι και άλλες...μη τρελαθούμε κιόλας..κ ποσο μάλλον οταν ο λόγος που δεν το κράτησε δεν έχει αλλάξει..θα συμφωνήσω πως το χαιδεμα μόνο κακό κάνει

SEmyp3.png

Eννοείται πως δεν κρίνει κανένας,αλλά ε οχι να πούμε και μπράβο ειδικά οταν κάποιες περνάμε τόσα για να αποκτήσουμε ένα παιδάκι και άλλες...μη τρελαθούμε κιόλας..κ ποσο μάλλον οταν ο λόγος που δεν το κράτησε δεν έχει αλλάξει..θα συμφωνήσω πως το χαιδεμα μόνο κακό κάνει

Το αν προσπαθούμε εμείς χρόνια και ταλαιπωρούμαστε για να πιάσουμε είναι άλλο κομμάτι. Ξέρω οτι χωρίς να θες περνάει απο το μυαλό σου. Έτσι είναι. Κι εμένα το ίδιο. Αλλά προσπαθώ να το βάλω στην άκρη για να δω καθαρά το θέμα.

Αυτό που λες είναι όλη η ουσία. Όταν ο λόγος της έκτρωσης παραμένει ο ίδιος.... υπάρχουν και τα προφυλακτικά.

Με τρομάζει το γεγονός οτι ένα σωρό έφηβες και νέες κοπέλες μπορεί να διαβάζουν ενα τέτοιο θέμα και να παίρνουν λάθος παράδειγμα.

sj3dp3.png

Δεν είναι κακό...

Αλλά είναι κάτι που δεν έχει γυρισμό.. οπότε, κατά την ταπεινή μυ γνώμη, μόνο ένα μπράβο αρκεί.. ένα μπράβο που δε θα ξανακάνει έκτρωση...

Έχω διαβάσει τόοοοσα πολλά εδώ και άλλα τόσα έξω που γίνονται.. και ξαναγίνονται και ξαναγίνονται...

Γενικότερα, κατόπιν εορτής, δεν έχει κανένα νόημα...

Το ξέρω από προσωπική πείρα... ανέφερα κάπου εδώ για την αδερφή μου που είναι 15 χρονών με ένα μωράκι 6,5-7 μηνών...

Η μαμά μας έπαθε σοκ... λογικό...

Αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν έχει νοημα κάθε τόσο να της θυμίσει τη μ@λ@κί@ που έκανε (και δεν εννοώ το ανηψάκι μου που υπερλατρεύω, αλλά την κίνηση στο σύνολό της!), παρά μόνο να κοιτάξουν από 'δω και πέρα το πώς θα είναι τα πράγματα το δυνατόν καλύτερα...

Απλά αυτό...

Συγνώμη αν παρεξηγήθηκα, αλλά είναι η ταπεινή μου γνώμη και τίποτα παρα πέρα, όπως ολονών...

Αλέξια.

Μην τα συγκρίνεις...

Κι εγώ μπήκα κάποτε σε αυτή τη διαδικασία... αλλά δε βγάζει πουθενά.

Συμφωνώ ότι το χάιδεμα δεν έχει νόημα και μόνο κακό μπορεί να κάνει...

Αλλά στη συγκεκριμένη, ούτε και το κράξιμο κατόπιν εορτής έχει νόημα!!

Το να της λέγαμε από πριν "μην το ξανακάνεις γιατί δεν είναι σωστό...." το καταλαβαίνω. Αλλά τώρα έγινε! Πάει!

Το αν προσπαθούμε εμείς χρόνια και ταλαιπωρούμαστε για να πιάσουμε είναι άλλο κομμάτι. Ξέρω οτι χωρίς να θες περνάει απο το μυαλό σου. Έτσι είναι. Κι εμένα το ίδιο. Αλλά προσπαθώ να το βάλω στην άκρη για να δω καθαρά το θέμα.

Αυτό που λες είναι όλη η ουσία. Όταν ο λόγος της έκτρωσης παραμένει ο ίδιος.... υπάρχουν και τα προφυλακτικά.

Με τρομάζει το γεγονός οτι ένα σωρό έφηβες και νέες κοπέλες μπορεί να διαβάζουν ενα τέτοιο θέμα και να παίρνουν λάθος παράδειγμα.

Aυτό ακριβώς..τα παιδιά είναι δώρο Θεού..δηλαδή άλλαξαν γνώμη οι γονείς και σε 1 χρόνο θα το θέλουν?εννοείται πως υπάρχουν και τα προφυλακτικά..το οτι έχει κάποιος σεξουαλικές επαφές δε σημαίνει πως νιώθει έτοιμος να αποκτήσει παιδι..το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό που λες..Μην περναμε λάθος μυνήματα απο εδώ μέσα..ουτε κρίνουμε,ουτε στήνουμε στον τοίχο τη γνώμη μας λέμε

SEmyp3.png

Αν ένα φόρουμ δε μπορεί να δημιουργήσει τύψεις σε κάποιον, ίσως να μη μπορεί ούτε παράδειγμα να αποτελέσει...

Κατά τη γνώμη μου, κάθε περίπτωση διαφέρει...

Aυτό ακριβώς..τα παιδιά είναι δώρο Θεού..δηλαδή άλλαξαν γνώμη οι γονείς και σε 1 χρόνο θα το θέλουν?εννοείται πως υπάρχουν και τα προφυλακτικά..το οτι έχει κάποιος σεξουαλικές επαφές δε σημαίνει πως νιώθει έτοιμος να αποκτήσει παιδι..το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό που λες..Μην περναμε λάθος μυνήματα απο εδώ μέσα..ουτε κρίνουμε,ουτε στήνουμε στον τοίχο τη γνώμη μας λέμε

Δεν άλλαξαν γνώμη οι γονείς... η κοπέλα άλλαξε...

Έχει μια αποφασιστικότητα που προφανώς δεν είχε πριν.... και τη χρησιμοποιεί για να επιβάλλει κατά κάποιον τρόπο πλέον τη γνώμη της σχεδόν ανεπηρέαστη.

Κάπου εδώ, να ξεκαθαρίσω ότι ούτε εγώ συμφωνώ με την ιδέα της έκτρωσης και ούτε θεωρώ πως η επιπόλαιη απόφαση της κοπέλας παλιότερα, είναι κάτι που θα έκανα και επικροτώ.

Αλλά χαίρομαι πολύ και λέω μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που αυτή τη φορά, η ψυχούλα θα έρθει στον κόσμο μας. Όλοι κάνουμε λάθη! Πολύ μικρά αλλά και τεράααστια.... ας τα αναγνωρίζουμε έστω και πολύ αργά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...