Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακοπή εγκυμοσύνης εξαναγκαστικά

Recommended Posts

ρε κοριτσια , εγω συμφωνω σε ολα οσα λετε , αλλα δεν καταλαβαινω γτ σας φενεται περιεργο που ειπα να το πει λιγο αργοτερα στη μανα της? το ειπα γιατι η κοπελα φενεται να θελει να το κρατησει και επειδη η μανα της δεν προκειτε να την στηριξει και θα την οδηγησει ξανα και ξανα στην εκτρωση ειπα να το πει λιγο αργοτερα μπας και σωθει μια ψυχουλα.. αν ειναι δυνατον αυτα τα πραγματα δεν κρυβονται για παντα... αλλα εαν ειναι για καλο γιατι να μην το κρυψει εφοσον η μανα της την οδηγησε στην εκτρωση σηγουρα θα το εκανε και δευτερη φορα... εγω την συμβουλεψα οπως θα εκανα εγω στη θεση της ασχετα αν δεν θα βρισκομουν ποτε πραγματικα γιατι ποτε δεν θα εκανα εκτρωση...

Διαφημίσεις

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ρε κοριτσια , εγω συμφωνω σε ολα οσα λετε , αλλα δεν καταλαβαινω γτ σας φενεται περιεργο που ειπα να το πει λιγο αργοτερα στη μανα της? το ειπα γιατι η κοπελα φενεται να θελει να το κρατησει και επειδη η μανα της δεν προκειτε να την στηριξει και θα την οδηγησει ξανα και ξανα στην εκτρωση ειπα να το πει λιγο αργοτερα μπας και σωθει μια ψυχουλα.. αν ειναι δυνατον αυτα τα πραγματα δεν κρυβονται για παντα... αλλα εαν ειναι για καλο γιατι να μην το κρυψει εφοσον η μανα της την οδηγησε στην εκτρωση σηγουρα θα το εκανε και δευτερη φορα... εγω την συμβουλεψα οπως θα εκανα εγω στη θεση της ασχετα αν δεν θα βρισκομουν ποτε πραγματικα γιατι ποτε δεν θα εκανα εκτρωση...

Οχι vasoula μου δεν το είπα για σενα... Απλα ήθελα να πω οτι τόσο μεγαλο ειναι το πρόβλημα και το ξερει η θεματοθετρεια που προκειμένου να μην γίνει το κακο δευτερη φορά κατανταμε να της λέμε να το κρύψει απο την μαμα της!

Οτι ειναι να γίνει ας γίνει προκειμένου να μην χαθεί η ψυχούλα απλα αρκεί να αναλάβει τις ευθύνες της η κοπέλα!!

Προςωπικα πιστεύω καλύτερα να αφιερώνει το χρόνο της να βρει ενα plan B παρα να ονειρεύεται οτι η μάνα της θα την στηρίξει!!

Είχε τα "κότσια" να μείνει έγκυος υπό αυτές τις συνθήκες και δεν έχει τα κότσια να μη ακούσει τη μητέρα της που πιθανόν θα την πιέσει να κάνει έκτρωση;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Προςωπικα πιστεύω καλύτερα να αφιερώνει το χρόνο της να βρει ενα plan B παρα να ονειρεύεται οτι η μάνα της θα την στηρίξει!!

Ακριβώς.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

αυτο ακριβως ειπα κ εγω στο πρωτο μηνυμα....ας βρουνε μια εναλλακτικη γιατι θα τη χρειαστουνε σιγουρα....

βασουλα, αν τα παιδια ειχαν τη δυνατοτητα να μεγαλωσουν το μωρο μονοι τους και το προβλημα της μανας ειναι αυτο καθ αυτο το μωρο,ναι ας της το λεγανε κ αργοτερα....

απο τη στιγμη ομως που εχουν αναγκη την υποστηριξη της ειναι αδικο εως και ανηθικο κατ εμε να φερουν τη γυναικα προ τετελεσμενου...

Διαφημίσεις

αυτο ακριβως ειπα κ εγω στο πρωτο μηνυμα....ας βρουνε μια εναλλακτικη γιατι θα τη χρειαστουνε σιγουρα....

βασουλα, αν τα παιδια ειχαν τη δυνατοτητα να μεγαλωσουν το μωρο μονοι τους και το προβλημα της μανας ειναι αυτο καθ αυτο το μωρο,ναι ας της το λεγανε κ αργοτερα....

απο τη στιγμη ομως που εχουν αναγκη την υποστηριξη της ειναι αδικο εως και ανηθικο κατ εμε να φερουν τη γυναικα προ τετελεσμενου...

ενω αυτο που εκανε η μανα της δεν ητανε αδικο , ουτε και ανιθηκο !!

ενω αυτο που εκανε η μανα της δεν ητανε αδικο , ουτε και ανιθηκο !!

Με συγχωρείς αλλα δεν το έκανε η μανα της...οσο ενάντια κ αν ήταν η μάνα,το μωρό είχε κ μητέρα και πατέρα που ήταν υπεύθυνοι για τη ζωη του και οι δυο ηταν ενήλικοι κ πλήρως συνειδητοποιημενοι...ας κοβαν τον λαιμό τους να βρουν λύση...

δεν θα ρίξουμε κ ολο το φταίξιμο στη μάνα τώρα...

Αν η κοπέλα ειχε την δυνατότητα να στηρίξει την επιλογή της, θα το κράταγε. Άκουσε την μητέρα της γιατί δεν ειχε άλλη επιλογή. Κ η μητέρα της με βαση την λογική της έκανε το καλύτερο για το παιδί της.

Αλήθεια....ο νεαρός που ηταν σε όλα αυτα;;;; Πέρασε η κοπέλα του ότι πέρασε κ συνέχισε να ειναι απρόσεκτος;;; Ελαφρά την καρδία κ μην έχοντας επαγγελματική σταθερότητα για να στηρίξει μια δεύτερη εγκυμοσύνη, δεν σκέφτηκε να πάρει προφυλάξεις;;;

Δυστυχώς δεν υπαρχει καθολου ενημέρωση, ευσυνειδησία κ ζούμε στο 2014.

Και περυσι στα 18 της ενήλικη ήταν..πικραμένες είμαστε που λέμε τη γνώμη μας??απλά βλέποντας την ανωριμότητα κάποιων που κάνουν παιδια και τα..... και δεν είναι καν σε θέση να τα φέρουν στον κόσμο,ε δε θα πούμε και μπράβο.δε φταιν σε τιποτα τα παιδιά.κ εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας που δεν άλλαξε τιποτα στο λόγο που έριξε το παιδί..με ποια λογική και μυαλό ξαναμένεις έγκυος?κ να μη λέμε έτυχε..οσο για τις τύψεις ο καθένας είναι άξιος των πράξεων του,απλά δε θα χαιδεψουμε κιόλας

Και μπορείς εσύ να κρίνεις αν κάποιος είναι σε θέση να φέρει παιδιά? Λίγη παραπάνω τρυφερότητα από μέλλουσες μητέρες δεν θα έβλαπτε, ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε τα απωθημένα και τραύματα της κάθε μίας έξω από το θέμα.

syV5p2.png

Jn0Pp2.png

Χαμός!

Οκ, δεν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός "πικραμένη" και δε θυμάμαι καν ποιός το έιπε και για ποιον... αλλά έμεινα άναυδη με την απάντηση: "Έχω λεφτά να μεγαλώσω και το δεύτερο παιδί μου.."...........!!!!!:shock::shock:

Εμείς, που δεν τα έχουμε, είμαστε -προφανώς- οι πικραμένες!!:D:D:D:D

"Δε θα πούμε και μπράβο στην κοπέλα".. οπότε, τι προτείνεις? Να κάνει άμβλωση, ε? Γιατί, δεν υπάρχει περίπτωση να εννοείς μέση λύση.. στο να το ρίξει ή να το κρατήσει, η μέση λύση ποια είναι? Να ρίξει το "μισό" και να κρατήσει το άλλο "μισό"?

Δε θα ρίξουμε, σαφώς, όλο το φταίξιμο στη μάνα...

Αλλά ούτε και όλο στην κοπέλα...

Ειμαστε κατά της έκτρωσης αλλά δε θα της πούμε μπράβο! :rolleyes:

Αλλά τι? Θα την κράξουμε ωραιότατα και -δήθεν- ευγενέστατα αλλά θα της πούμε τέλος-τέλος και με βαριά καρδιά "..άντε, κομμάτια να γίνει. Κράτα το! Αλλά την επόμενη φορά..... [...]"

Εγώ γιατί είμαι σίγουρη ότι κάπου, κάπου (Δε μπορεί..) έφταιξε κι αυτή η μάνα...?

Ίσως, με τον ίδιο τρόπο που έφταιξε και η δική μου στο να μείνει έγκυος η αδερφή μου.......................

Διαφημίσεις

Χαμός!

Οκ, δεν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός "πικραμένη" και δε θυμάμαι καν ποιός το έιπε και για ποιον... αλλά έμεινα άναυδη με την απάντηση: "Έχω λεφτά να μεγαλώσω και το δεύτερο παιδί μου.."...........!!!!!:shock::shock:

"Δε θα πούμε και μπράβο στην κοπέλα".. οπότε, τι προτείνεις? Να κάνει άμβλωση, ε? Γιατί, δεν υπάρχει περίπτωση να εννοείς μέση λύση.. στο να το ρίξει ή να το κρατήσει, η μέση λύση ποια είναι? Να ρίξει το "μισό" και να κρατήσει το άλλο "μισό"?

Δε θα ρίξουμε, σαφώς, όλο το φταίξιμο στη μάνα...

Αλλά ούτε και όλο στην κοπέλα...

Ειμαστε κατά της έκτρωσης αλλά δε θα της πούμε μπράβο! :rolleyes:

Αλλά τι? Θα την κράξουμε ωραιότατα και -δήθεν- ευγενέστατα αλλά θα της πούμε τέλος-τέλος και με βαριά καρδιά "..άντε, κομμάτια να γίνει. Κράτα το! Αλλά την επόμενη φορά..... [...]"

Εγώ γιατί είμαι σίγουρη ότι κάπου, κάπου (Δε μπορεί..) έφταιξε κι αυτή η μάνα...?

Ίσως, με τον ίδιο τρόπο που έφταιξε και η δική μου στο να μείνει έγκυος η αδερφή μου.......................

Αλεξία θα το ξαναγράψω...κανείς δεν κράζει την κοπέλα,

τα ερωτήματα που τίθενται κ οι όποιες παρατηρήσεις είναι για να διασφαλιστεί πως αυτή τη φορά δεδομένου οτι τίποτα σχετικά δεν έχει αλλάξει απο πέρισυ,η εγκυμοσύνη αυτή δεν θα έχει την ιδια τύχη,

όλες χαίρονται που η κοπέλα φαίνεται πιο αποφασισμένη αυτη τη φορά,αλλα μην θεωρείς παράλογο κάποιοι να διερωτώνται το πως αυτη τη φορά τα πράγματα ειναι διαφορετικά...

Επίσης, μην συγκρίνουμε την ιστορία της αδερφής σου,η οποία είναι ανήλικη κ η μαμά σου έχει ακόμα λόγο...

εδω μιλάμε για ενα ζευγάρι ενηλίκων,η μητέρα μπορεί να είναι οσο εναντια θέλει, το ζευγάρι όμως εχει την πλήρη ευθύνη...

Κ το αρσενικό της υπόθεσης έχει για μένα το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης...

Ειλικρινά δεν έχω σκοπό να ξαναμπώ και να κάτσω να νε κρίνει η μια και αλλη επειδή είτε δυσκολεύτηκε να αποκτήσει παιδίδείτε οτιδήποτε άλλο..οσογια εσάς τις μανάδες δεν ήξερα οτι υπάρχουν γυναίκες που ειναι" αξίες" να ειναι μάνες και άλλες όπως εγώ οχι..και δυστυχώς σε σχέση με τα οικονομικά το αγόρι μου ειναι πτυχιούχος με 2 Ξένες γλώσσες και φτιάχνει καφέδες το ίδιο και εγω σπουδάζω και δουλεύω σε καφετέρια πως λοιπόν νε 20 ευρώ μεροκάματο εσείς οι βολεμένες και οι αξίες μανάδες έχετε το θράσος να νε κρίνεται που θέλω στην Ελλάδα του 2014 να παλέψω για τη ζωή μας και για μια αγαπημένη οικογένεια.οσο για την εκτωση τα 18 δεν τα είχα κλείσει. το μωρό μου εγω θα το κρατήσω και μπορώ και ξέρω οτι θα γίνω η καλύτερη μάνα.ευχαριστω για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!! Να στε καλα και να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Και μπορείς εσύ να κρίνεις αν κάποιος είναι σε θέση να φέρει παιδιά? Λίγη παραπάνω τρυφερότητα από μέλλουσες μητέρες δεν θα έβλαπτε, ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε τα απωθημένα και τραύματα της κάθε μίας έξω από το θέμα.

Α καλά..οτι να ναι ομως...Μονο ο Θεός κρίνει..τη γνώμη μου λέω,και αν είναι σε θέση ή οχι μόνη της το γραψε..αν εσυ το λές απωθημένα και τραυματα γνώμες και προβληματισμους γιατι ακριβώς θα γίνουμε μητέρες κάποιες,που δεν άλλαξε τιποτα στην κατάσταση,για την οποια έριξε το παιδί, τοτε τι να πω..Ενα παιδι έχει τις ευθύνες του,οπως θα ξέρεις.οσο για την τρυφερότητα εχω για ολααααααα τα παιδια του κόσμου..και επειδή δε με ξέρεις,ουτε απωθημένα ,ουτε τραυματα έχω,δοξα τω Θεό..

SEmyp3.png

Ειμαι εγγυος στο δεύτερο με ενα μωρακι που εχω τα λεφτά να μεγαλώσω, χωρις να στηριζομαι σε κανένα πέρα απο τον άντρα μου σου φαίνομαι πολυ πικραμενη;;

Με αυτή τη λογικη .. ολοι οι νεοι σημερα δεν θα πρεπει να κανουν παιδια ουτε οικογενειες ουτε γαμους ουτε τιποτα ... και ασε που εκει πανε τα πραγματα.Εδω ολόκληρες οικογενειες με 3 παιδια που ειχαν αξιοπρεπη ζωη .. τωρα στηριζονται στις συνταξεις των γονιων τους.

Θεμοθετρια .. αν ημουν μανα σου... φυσικα και θα στα εψελλνα και εσενα και του καλου σου γιατι θα επρεπε να προσεχετε για να μην εχετε.Απο την άλλη όμως .. δεν θα σε εβαζα σε διαδικασια 2ης εκτρωσης για κανενα λογο .. οποτε θα σε στηριζα... και νομιζω ότι το ιδιο θα κανει στο τελος και η μανα σου.Μην περιμενεις ότι δεν θα παθει εγκεφαλικο...θα το παθει και θα εχει και δικιο.

Παντως τωρα εγω θα σου πω μπραβο... που εχεις τα κοτσια να αναλαβεις τις ευθηνες σου και εσυ και ο καλος σου... και να ξερεις ότι προβλήματα και να αντιμετωπισετε... θα αξιζουν να παλεψετε γιατι θα εχετε στην αγκαλια σας το μικρο σας πλασματακι!Με το καλο!!!

FvxMp3.png

Ενώ οι σημερινές "βολεμένες" δεν έκαναν δουλειές του ποδαριού στα 20 όταν ήταν φοιτήτριες τι να πω... Λες και οι καφετέριες ανακαλύφθηκαν σήμερα. Το βλέπω να γράφεται τελευταία αρκετά αυτό και δεν το πιστεύω... Κανένας από τους φίλους μου που στη δουλειά του έκανε κάτι καλό και περίμενε να κάνει οικογένεια όπως περιμεναν οι περισσότεροι, δεν του χαρίστηκαν τα πράγματα στο πιάτο. Λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν τη δουλειά του μπαμπά και γενικά η πρώτη τους δουλειά ήταν αυτή την οποια τελικά προτίμησαν. Μια γάτα είχα στα 20 και αυτή κάποιες φορές ήταν ένα επιπλέον στόμα που σκεφτόμουν πώς θα το ταϊσω... την εποχή που οι σημερινοί βολεμένοι ήταν φοιτητές και ξεκινούσαν να εργάζονται.

Επειδή λοιπόν είδα άνθρωποι να περιμένουν και σε καλύτερες εποχές, μου φαίνεται ακόμα πιο περίεργο να κάνει κάποιος παιδί στις μέρες μας από τα 20. Πάντα υπήρχαν και περιπτώσεις όπως οι δικές σας, όχι πολλές, αλλά υπήρχαν. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να δουλέψει, βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις και είναι καλό που ακούγεστε ενωμένοι ως ζευγάρι.

Πάντως ακούγεσαι αποφασισμένη, η αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα μπερδευτεί από τον τίτλο σου.

Διαφημίσεις

Και περυσι στα 18 της ενήλικη ήταν..πικραμένες είμαστε που λέμε τη γνώμη μας??απλά βλέποντας την ανωριμότητα κάποιων που κάνουν παιδια και τα..... και δεν είναι καν σε θέση να τα φέρουν στον κόσμο,ε δε θα πούμε και μπράβο.δε φταιν σε τιποτα τα παιδιά.κ εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας που δεν άλλαξε τιποτα στο λόγο που έριξε το παιδί..με ποια λογική και μυαλό ξαναμένεις έγκυος?κ να μη λέμε έτυχε..οσο για τις τύψεις ο καθένας είναι άξιος των πράξεων του,απλά δε θα χαιδεψουμε κιόλας

μα το λες μονη σου οτι δεν ειναι σε θεση να κανουν παιδια!! πραγματικα δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν και ζητω συγνωμη για την εκφραση "τραυματα και απωθημενα" ειναι αληθεια δεν σε ξερω ουτε εσενα ουτε κανεναν αλλο για να το πω.Απλα ειναι τοσο ασχημο να δεχεται τοσα σχολια η κοπελα επειδη δεν θελει να σκοτωσει ενα εμβρυο απο μη προγραμματισμενη (δεν θα πω τυχαια, καθως δεν ειναι θεμα τυχης θεωρω ) εγκυμοσυνη. Ευχομαι απλα στη κοπελα να πανε όλα καλα να παρει δυναμη απο το μωρο της ωστε ακομα και τωρα που οι οικονομικες συνθηκες ειναι ακομα ασχημες να μην παρει τη λανθασμενη αποφαση.

syV5p2.png

Jn0Pp2.png

Δεν είχα σκοπό να γράψω, αλλά διαβάζοντας οριμένα ποστ, δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ.

Είμαι κι εγώ από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε τυχαίες εγκυμοσύνες. Με την όλη πληροφόρηση που υπάρχει για μένα είναι δεδομένο, ότι αν δε φοράς προφυλακτικό ή δεν παίρνεις χάπι κι έχεις ελεύθερες, έστω και με τη μορφή της διακεκομένης συνουσίας, επαφές, μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να μείνεις έγκυος.

Αυτό που με στενοχωρεί πάρα πολύ είναι ότι ορισμένες από εμάς που είχαμε την τύχη να είμαστε καλύτερα ενημερωμένες, να μη μας έχει τύχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, που βρισκόμαστε σε έναν γάμο πριν κάνουμε παιδί και σε μια ηλικία α, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οικονομικά τα φέρνουμε βόλτα (ακόμα !!!!!! γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει), βγάζουμε μια απίστευτη σκληρότητα και επικριτικότητα απέναντι σε μια μικρή κοπέλα, η οποία καλώς ή κακώς έμεινε έγκυος και θέλει να κρατήσει μαζί με το σύντροφό της το παιδάκι αυτό.

Αυτά που λένε πολλές κοπέλες δεν είναι λάθος, αλλά ρε κορίτσια μερικές φορές μετράει το πως θα πεις κάτι, όχι τι θα πεις.

Κορίτσι μου σου εύχομαι όλα να πάνε καλά, να βρεις τη στήριξη που θες από την οικογένεια και το σύντροφό σου και να κάνετε μια όμορφη οικογένεια, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες.

mkcm, έχεις δίκιο σε όσα λες. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα "τυχαίο" γεγονός που επαναλήφθηκε 2 φορές μέσα σε 1 χρόνο υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες και η κοπέλα μιλάει για τη μαμά της που δεν την υποστηρίζει (αλήθεια οι υπόλοιποι που είναι; Τα πεθερικά της; Ο σύντροφος τι λέει; ). Σαν να μην αντιλαμβάνεται ότι εκείνη και ο σύντροφός της επέλεξαν να βρεθούν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση 2 φορές. Σε πολύ νεαρή ηλικία, με χάλια οικονομικά, με σπουδές στη μέση κτλ. Ε συγγνώμη δεν φταίει η μαμά την οποία φέρνουν προ τετελεσμένου

Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ να κάνουν οικογένεια στα 18 και στα 19, ας γίνουν και πιο υπεύθυνοι άνθρωποι και ας αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επιλογή τους.

Edited by ekavi_
διορθωση

Εγώ δεν διάβασα πουθενά απο καμία κοπέλα να της προτείνει να κάνει έκτρωση. Ο καθένας μπορεί να πει την γνώμη του από την στιγμή που γράφτηκε ένα ποστ σε δημόσιο φόρουμ.

Δεν θεωρω σωστό επειδή επισημάνθηκαν οι δυσκολίες να θεωρούμαστε κομπλεξικές κ πικραμένες. Δλδ ένα μωρό είναι μόνο γουτσου γούτσου; Για μένα που έχω 2 δεν είναι όλα ρόδινα πάντως.

Όλα να πάνε καλά κ να χεις την στήριξη των δικών σου εύχομαι.

Εγώ δεν διάβασα πουθενά απο καμία κοπέλα να της προτείνει να κάνει έκτρωση. Ο καθένας μπορεί να πει την γνώμη του από την στιγμή που γράφτηκε ένα ποστ σε δημόσιο φόρουμ.

Δεν θεωρω σωστό επειδή επισημάνθηκαν οι δυσκολίες να θεωρούμαστε κομπλεξικές κ πικραμένες. Δλδ ένα μωρό είναι μόνο γουτσου γούτσου; Για μένα που έχω 2 δεν είναι όλα ρόδινα πάντως.

Όλα να πάνε καλά κ να χεις την στήριξη των δικών σου εύχομαι.

Ακριβώς!

Ούτε εγώ προτείνω έκτρωση αφού έχει ήδη προηγηθεί μία τόσο πρόσφατα.

Αλλά όταν κάποιος ζει σε ένα ροζ συννεφάκι θεωρώ σωστό κάποιος να τον προσγειώσει γιατί μετά θα προσγειωθεί μόνος του απότομα.

Εφόσον λοιπόν επέλεξαν για 2η φορά να βρεθούν σε αυτή τη θέση, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να είναι προετοιμασμένοι ότι δεν θα είναι εύκολος δρόμος. Όχι γιατί οι υπόλοιποι είναι κακοί αλλά γιατί οι ίδιοι δεν σκέφτονται τις προεκτάσεις των επιλογών τους.

Το ξαναλέω ότι έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που επισημαίνετε, αλλά το βασικό είναι να επιστήσουμε στο κορίτσι την προσοχή σε αυτά που θα έρθουν. Ότι δηλαδή τώρα θα πρέπει να ανασκουμπωθούν με το σύντροφό της, να πάρουν αποφάσεις για τους ίδιους και για το παιδάκι τους που θα τους ξεβολέψουν σε μεγάλο βαθμό, ότι η ζωή τους θα αλλάξει άρδην ακόμη κι αν έχουν την όποια στήριξη από τις οικογένειές τους και ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ωριμάσουν άμεσα.

Κοριτσάκι μου καλό, δεν ξέρω αν τα διαβάζεις αυτά που γράφουμε τώρα, όμως αν τα διαβάζεις, θα πρέπει να αλλάξεις ρότα στη ζωή σου. Φεύγεις ξαφνικά από την μπονάτσα και ξεκινάς ένα υπέροχο νέο ταξίδι σε νέες θάλασσες, οι οποίες είναι γεμάτες φουρτούνες κι ανέμους μαζί με απανεμιές. Εξοπλίσου με υπομονή, με κουράγιο, με δύναμη και ατσάλινα νεύρα, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα σου ζωή, η οποία θα σου φέρει αμέτρητες στιγμές χαράς, τις οποίες δεν πρέπει να αφήσεις να επισκιάσουν και οι δύσκολες στιγμές που θα συνυπάρχουν.

Και να θυμάσαι πάντα ότι είμαστε 1000 φορές πιο δυνατοί απ' ότι νομίζουμε....

αληθεια η διαχειρηση ποτε σκοπευει να κλεισει το θεμα? εχουμε ξεφυγει και επαναλαμβανομαστε διαρκως και εχουμε κανει και τα νευρα της θεματοθετριας κροσια...

Χαμός!

Και τι θα ήθελες να σου πω οτι δεν ειναι πικραμενη γιατι εχω τον τέλειο άντρα, την τέλεια σχέση που παρεπιμπτωντως ειναι και τέλειος πατέρας; Αυτο σιγουρα θα καθόταν καλα!! Επι του θέματος μιλάω που ειναι η οικονομική δυνατότητα που αν την ειχε η κοπέλα Α) δεν θα εκανε εκτρωση την πρώτη φορά και Β) δεν θα έγραφε οτι ο σύντροφος της εχει οικονομικό πρόβλημα υπόνοωντας που στηρίζεται στην μάνα της !!

Δεν μιλάω για μια περιουςια αλλα αρκετ να μην ζητιάνευει καποιος και να μην εξαρτάται η ζωή του παιδιου του απο καποιον άλλον!

Ημαρτον!

Έχετε σκεφτεί οτι με τα ποστ αυτά, τα τόσα 16χρονα που διαβάζουν (που κρίνοντας απο την γωνία των εφήβων ειναι αρκετα) θα γυρίσουν και θα πουν "Α καταρχήν δεν χρειάζομαι λεφτά μα φέρω στον κοςμο ενα παιδι, μονο αγάπη!!! Και το πιο σημαντικό η μάνα μου εδώ θα ειναι μια ζωή, και δεν θα τολμάει και κανενας να πει οτι εκανα λάθος απλα θα πρεπει να με υποστηρίξει"... Τα παιδια μας θα διαβάζουμε το φορουμ σε μερικά χρόνια !!!

Ειλικρινά δεν έχω σκοπό να ξαναμπώ και να κάτσω να νε κρίνει η μια και αλλη επειδή είτε δυσκολεύτηκε να αποκτήσει παιδίδείτε οτιδήποτε άλλο..οσογια εσάς τις μανάδες δεν ήξερα οτι υπάρχουν γυναίκες που ειναι" αξίες" να ειναι μάνες και άλλες όπως εγώ οχι..και δυστυχώς σε σχέση με τα οικονομικά το αγόρι μου ειναι πτυχιούχος με 2 Ξένες γλώσσες και φτιάχνει καφέδες το ίδιο και εγω σπουδάζω και δουλεύω σε καφετέρια πως λοιπόν νε 20 ευρώ μεροκάματο εσείς οι βολεμένες και οι αξίες μανάδες έχετε το θράσος να νε κρίνεται που θέλω στην Ελλάδα του 2014 να παλέψω για τη ζωή μας και για μια αγαπημένη οικογένεια.οσο για την εκτωση τα 18 δεν τα είχα κλείσει. το μωρό μου εγω θα το κρατήσω και μπορώ και ξέρω οτι θα γίνω η καλύτερη μάνα.ευχαριστω για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!! Να στε καλα και να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Μην θυμώνεις αυτη η κριτική σε κανει πιο αποφασιστική!!!!

Μαμάδες είμαστε που δεν θα θέλαμε να βρεθούμε στην θέση της μάνας σου

Κοιτά να δεις πως μπορεις να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες και πως μπορεις να αναστρεψεις την κατάσταση να βγει υπέρ σου... Σιγουρα θα τα καταφέρεις - τρελό παράδειγμα αλλα η JK Rawlings ηταν μια μάνα μονη της και χωρις στέγη, η οποία έγινε εκατομμύριουχος απο τον Harry Potter.... Ολα να σου πανε καλα και ο Θεός μαζί σου :-)

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και με το καλό το μωράκι σου!!! Κατ' αρχάς σκέψου ότι σε συμβουλεύουν μαμάδες οπότε μην το παίρνεις σαν κριτική, εγώ προσωπικά όταν γράφω εδώ στο φόρουμ λέω πράγματα που θα έλεγα και στο δικό μου το παιδί.. άνοιξες το θέμα προφανώς για να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας αλλά και για να σε συμβουλέψουν.. πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά ότι σου έχουν γράψει και να τα κρατήσεις όλα.. και τα αρνητικά και τα θετικά.. από την στιγμή που αποφάσισες να γίνεις μανούλα πλέον αλλάζει η οπτική που βλέπεις τα πράγματα... θα πρέπει να καταλάβεις ότι πλέον η ευθύνη για αυτό το μωρό είναι δική σου και του συντρόφου σου.. το ιδανικό θα ήταν να ήταν όλα ρόδινα. δηλ. να είχατε το σπίτι σας, οικονομικά να ήσασταν καλά κλπ για να προσφέρετε ότι καλύτερο δικαιούται να έχει ένα παιδί και είναι υποχρέωση μας να προσφέρουμε... τώρα όμως που δεν υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις θα πρέπει να δεις τι καλύτερο μπορεί να γίνει για αυτό το παιδί... αυτό που εγώ μπορώ να σε συμβουλέψω είναι τα εξής:

α) και οι 2 να προσπαθήσετε να βρείτε κάποια δουλειά (ότι μπορεί να υπάρξει) ώστε να έχετε κάποια έσοδα

β) από συγγενείς / φίλους κλπ να "δανειστείτε" κάποια πράγματα που κοστίζουν πολλά (π.χ. κούνια / καρότσι / κάθισμα φαγητού κλπ)

γ) μπορείς να γεννήσεις σε δημόσιο που τα έξοδα θα είναι λίγα σε σχέση με το ιδιωτικό

δ) να ενημερωθείς για τον θηλασμό ώστε (πέρα από τα ωφέλη του) να μη χρειαστείς να έχεις έξτρα έξοδα...

ε) εάν μπορούν να συνεισφέρουν οι γονείς και των 2 σας θα είναι πολύτιμο, εάν δεν μπορούν όμως τότε δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις..

έγραψες στο μήνυμά σου ότι η μητέρα σου θα σε στηρίξει όπως σε στηρίζει πάντα... εγώ θα σε συμβούλευα να συζητήσεις με τον σύντροφό σου τι σχέδια θα κάνετε (δηλ. θέλετε να παντρευτείτε? θέλετε να νοικιάσετε κάπου να μείνετε μαζί? γενικά πως το σκέφτεστε από εδώ και πέρα)... στη συνέχεια να μιλήσετε στους γονείς σας για τις αποφάσεις που έχετε πάρει και από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα εάν θα σας στηρίξουν ή όχι...

τέλος, αυτό που εγώ ηθελα να γράψω απαντώντας και σε άλλα πράγματα που διάβασα (δεν το γράφω για την δική σου περίπτωση) είναι πως όταν κανονίζουμε κάτι στη ζωή μας για το οποίο θεωρούμε πως δεν μπορούμε να βασιστούμε στον ευατό μας, αλλά στους άλλους καλό θα ήταν να ζητάμε και την γνώμη τους :-P δηλ. δεν μπορώ εγώ π.χ. να μείνω έγκυος και να πάω στους γονείς μου και να πω ότι εγώ δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα, τάισέ μου το παιδί, φρόντισέ με κλπ.. αυτό δείχνει τελείως ανευθυνότητα και το βλέπω να συμβαίνει πολλές φορές γύρω μου.. δεν είμαι υπέρ της έκτρωσης σε καμία περίπτωση... εφόσον "τυχαίνει" ένα παιδί τότε ναι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να το μεγαλώσω... σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!