Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κτύπημα στο κεφαλι

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια, ο γιος μου ειναι 9μιση μηνων, μπουσουλάει και επεξεργάζεται συνεχως όλο το σπίτι. Πριν από λίγο χτύπησε στο σημείο κάτω από το μάτι προς το πλάι, στην άκρη του καναπέ. Στην αρχή, πρήστηκε και κοκίνησε και όσο περνάει η ώρα μελανιάζει. Εν τω μεταξύ στα 5 λεπτά κοιμήθηκε. Δεν έπρεπε να τον αφήσω? Τι να κάνω, να ανησυχήσω? Να επικοινωνήσω με την παιδιατρο??

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια, ο γιος μου ειναι 9μιση μηνων, μπουσουλάει και επεξεργάζεται συνεχως όλο το σπίτι. Πριν από λίγο χτύπησε στο σημείο κάτω από το μάτι προς το πλάι, στην άκρη του καναπέ. Στην αρχή, πρήστηκε και κοκίνησε και όσο περνάει η ώρα μελανιάζει. Εν τω μεταξύ στα 5 λεπτά κοιμήθηκε. Δεν έπρεπε να τον αφήσω? Τι να κάνω, να ανησυχήσω? Να επικοινωνήσω με την παιδιατρο??

Παρε τη γιατρο σου. Σε αντιστοιχη περιπτωση εγω το πηγα στο ΜΗΤΕΡΑ αλλα τελικα δεν ηταν κατι σοβαρο.

Συνήθως δεν είναι κατι σοβαρό ,απλα πάντα να βάζεις πάγο στο χτύπημα και ποτέ ξανα μετα από χτύπημα στο κεφάλι μην τον αφήσεις να κοιμηθεί,δεν κάνει..

μην ανησυχείς εφόσον το χτύπημα δεν ήταν δυνατό,απλα παρακολούθησε τον λίγο...

τα 'χουμε περάσει κ εμείς αυτά ουκ ολίγες φορές..

Και αν μπορεις παρε να εχεις μη αλλοιφη απο τα φαρμακεία που τα βαζουν στα παιδια οταν χτυπάνε για να μην πριζονται και μελανιαζουν

Αυτά τα χτυπήματα ατο πρόσωπο δεν ειναι δυνατά στο κεφαλι ειναι δυνατοτερα απλα πρόσεχε ματια κλπ

ΠΟΤΕ στα χτυπηματα δεν βαζουν ΠΑΓΟ..αυτο το εκαναν παλια..τωρα για να μην μελανιασει λενε να βαζεις λιγο βουτηρο απο το ψυγειο...κ δεν μελανιαζει.. Ετσι ξερω εγω κ πολλες αλλες μαμαδες βεβαια που συζηταμε εξω. Καλητερα για τετοια θεματα να περνουμε αμεσως την παιδιατρο μας κοριτσια γιατι μπορει εγω να δωσω μια λαθος συμβουλη κ ειναι χτυπημα στο κεφαλι..

Κατι αλλο τωρα..οταν τα παιδια πεφτουν κ χτυπουν τα γονατα τους τους βαζεται κατι?νερο πενταντιν?? Εννοω για απλο χτυπημα που απλα μετα φαινεται σαν γραζουνιες τα γονατα τους..

Διαφημίσεις

Και η δικη μου μικρουλα χτυπησε διπλα στο ματι μια φορα πριν λιγους μηνες και ευτυχως απο τοτε δεν συνεβη ξανα.

Τωρα σε οτι αφορα το χτυπημα για να μην προκληθει οιδημα (πρηξιμο) τοποθετουμε παντα μια αλοιφη που μας συστηνει ο παιδιατρος μας. Το σημειο θα κοκκινησει, εν συνεχεια θα μελανιασει και τελος θα κιτρινισει οπου και θα υποχωρησει εντελως.

Γενικα σε τετοιου ειδους χτυπηματα που εχουν να κανουν με το κεφαλι/προσωπο προσεχουμε τα παρακατω κυριως τα 2 ΠΡΩΤΑ 24ΩΡΑ:

1. υπνηλια

2. ναυτια

3. εμετοι

4. πονοκεφαλος

5. ρινορραγια (αιμοραγια απο τη μυτη)

6. αιμοραγια απο τα αυτια

7. αδιαθεσια (γενικα)

8. συγχυση

Περαστικα σας !!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

ΠΟΤΕ στα χτυπηματα δεν βαζουν ΠΑΓΟ..αυτο το εκαναν παλια..τωρα για να μην μελανιασει λενε να βαζεις λιγο βουτηρο απο το ψυγειο...κ δεν μελανιαζει.. Ετσι ξερω εγω κ πολλες αλλες μαμαδες βεβαια που συζηταμε εξω. Καλητερα για τετοια θεματα να περνουμε αμεσως την παιδιατρο μας κοριτσια γιατι μπορει εγω να δωσω μια λαθος συμβουλη κ ειναι χτυπημα στο κεφαλι..

Κατι αλλο τωρα..οταν τα παιδια πεφτουν κ χτυπουν τα γονατα τους τους βαζεται κατι?νερο πενταντιν?? Εννοω για απλο χτυπημα που απλα μετα φαινεται σαν γραζουνιες τα γονατα τους..

Γιαννα οταν εκανα μαθήματα πρώτων βοηθειών μας μάθανε σε τέτοια είδους χτυπήματα δεν χρειάζεται πάγος αλλα όντως θέλει μια πολυ κρύα κομπρεσα με πίεση

Οσο για το γόνατο μας είπαν οχι betadine ουτε καν χαζαπλαστ απλα σκουπιζεις απαλά με πετσέτα απο χώματα κλπ και το αφήνεις.... Αν ομως τρέχει πολυ αιμα απλα το πατάς με πίεση σε εκείνο το σημείο μέχρι να σταματήσει η αιμοραγια

Εγω ρωτησα και κουναγε το κεφαλι του κοροιδευτικα :P ....μαλιστα επειδη συζηταμε πολλα και τον εκπλησσω καμαι φορα θετικα, τωρα μονο που δεν με φασκελωσε!

Τον αγνοω ομως και συνεχιζω βουτυρακι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ αλλα ειλικρινα φευγουν οι μολωπες και τα πρηξιματα αμεσως.

Διαφημίσεις

ΠΟΤΕ στα χτυπηματα δεν βαζουν ΠΑΓΟ..αυτο το εκαναν παλια..τωρα για να μην μελανιασει λενε να βαζεις λιγο βουτηρο απο το ψυγειο

ΦΥΣΙΚΑ και βάζουμε πάγο στα χτυπήματα! Άλλο πάλι και τούτο...ΑΝ δεν έχεις πάγο, κάνεις κομπρεσα με κρύο νερό.Αν δεν υπάρχει ούτε αυτό, καταφεύγεις στα διάφορα γιατροσόφια.

Θαυματουργό βούτυρο!!! Εγώ βάζω πάντα στα χτυπήματα, αποτρέπεται πλήρως το πρήξιμο και το μελάνιασμα. Έχω ένα βιτάμ στο ψυγείο μόνο για τον σκοπό αυτό. Το είχα πρωτοδεί στο πατρικό σπίτι μιας φίλης μου που το είχε η μαμά της για τις επισκέψεις του μικρού της εγγονού (σωστού ταλιμπάν!!!) και το επιβεβαίωσα από οικογενειακή φίλη νηπιαγωγό, η οποία το έχει κανόνα στο σχολείο! Τον γιατρό μου δεν τον έχω ρωτήσει για να είμαι ειλικρινής, αλλά έχω δει την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, μια φορά που ήμουν στο Gymboree με τον γιο μου (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και χτύπησα εγώ (oh yes :oops::oops::oops:) το κεφάλι μου σε μια τσουλήθρα (πολύ γερά μάλιστα) η δασκάλα μου έφερε την ειδική κρέμα που έχουν στο φαρμακείο τους για να βάζουν στα παιδάκια που χτυπάνε και είδα ότι το βασικό συστατικό της είναι το βούτυρο.

Εγω ρωτησα και κουναγε το κεφαλι του κοροιδευτικα :P ....μαλιστα επειδη συζηταμε πολλα και τον εκπλησσω καμαι φορα θετικα, τωρα μονο που δεν με φασκελωσε!

Τον αγνοω ομως και συνεχιζω βουτυρακι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ αλλα ειλικρινα φευγουν οι μολωπες και τα πρηξιματα αμεσως.

Επειδή κι εγώ δεν το είχα ψάξει ποτέ, μπήκα στο τριπάκι να το τσεκάρω και βρήκα πάμπολλες αναφορές στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Για παράδειγμα :

http://ucanmedic.blogspot.gr/2010/04/butter-on-bruise.html

Για φαντάσου!!!

πολύ ενδιαφερον Deena...

Παγο ουτε εγω βαζω και θα εξηγησω γιατι. Θεωρω ότι αν το χτυπημα είναι σοβαρο και χρηζει νοσοκομειακης περίθαλψης, ο παγος δεν θα το βοηθησει σε κατι....Αν τίθεται ζητημα πρηξίματος και μελανιας, εχω το βουτυρο που ειναι πιο απλη η χρηση του.

Αν βεβαια καποια εχει άλλη γνωμη για τον παγο θα ηθελα να την μαθω....εχω ακουσει ότι 'παγωνει ' τη ροη του αιματος και δεν κανει μεγαλα αιματώματα. Όμως γιατρος επισης μου εχει πει ότι σε μεγαλα χτυπήματα, αυτά που προανεφερα, δεν μπορει να βοηθησει....

πολύ ενδιαφερον Deena...

Παγο ουτε εγω βαζω και θα εξηγησω γιατι. Θεωρω ότι αν το χτυπημα είναι σοβαρο και χρηζει νοσοκομειακης περίθαλψης, ο παγος δεν θα το βοηθησει σε κατι....Αν τίθεται ζητημα πρηξίματος και μελανιας, εχω το βουτυρο που ειναι πιο απλη η χρηση του.

Αν βεβαια καποια εχει άλλη γνωμη για τον παγο θα ηθελα να την μαθω....εχω ακουσει ότι 'παγωνει ' τη ροη του αιματος και δεν κανει μεγαλα αιματώματα. Όμως γιατρος επισης μου εχει πει ότι σε μεγαλα χτυπήματα, αυτά που προανεφερα, δεν μπορει να βοηθησει....

Εγώ έχω στο ψυγείο (απλή ψύξη) διαρκώς ένα σακουλάκι με ζελ και το βάζω στα χτυπήματα. Εχω ακούσει για το βούτυρο κι όλο ήθελα να ρωτήσω αλλά ξεχνάω.

Πως το βάζουμε; λίγο με το χέρι να σταθεί στο χτύπημα; μπόλικο πχ πάχος 1 εκατοστού επάνω στο χτύπημα;;; ή ακουμπάμε τη συσκευασία του βούτυρο όπως κάνουμε με το ζελ;;; κι αν είναι στα μαλλιά;

Διαφημίσεις

Μανουλα για παντα ΔΕΝ βαζουμε πλεον παγο στα χτυπηματα.. Βουτηρο καλυτερα κ δεν πριζεται κ ουτε μελανιαζει καθολου... Ετσι λενε οι περισσοτεροι τουλαχοστον τωρα..παλια εβαζαν παγο.τωρα απογορευετε..

Xana περνεις με το χερι σου λιγο βουτηρο και το βαζεις σαν αλοιφη...απλα..

Εγώ έχω στο ψυγείο (απλή ψύξη) διαρκώς ένα σακουλάκι με ζελ και το βάζω στα χτυπήματα. Εχω ακούσει για το βούτυρο κι όλο ήθελα να ρωτήσω αλλά ξεχνάω.

Πως το βάζουμε; λίγο με το χέρι να σταθεί στο χτύπημα; μπόλικο πχ πάχος 1 εκατοστού επάνω στο χτύπημα;;; ή ακουμπάμε τη συσκευασία του βούτυρο όπως κάνουμε με το ζελ;;; κι αν είναι στα μαλλιά;

Σαν να βουτυρώνεις ταψί για να μην σου κολλήσει το cake!:P:p:p

Μανουλα για παντα ΔΕΝ βαζουμε πλεον παγο στα χτυπηματα.. Βουτηρο καλυτερα κ δεν πριζεται κ ουτε μελανιαζει καθολου... Ετσι λενε οι περισσοτεροι τουλαχοστον τωρα..παλια εβαζαν παγο.τωρα απογορευετε..

Xana περνεις με το χερι σου λιγο βουτηρο και το βαζεις σαν αλοιφη...απλα..

Το ότι το βούτυρο είναι αποτελεσματικό δεν έχω κανένα λόγο να μην το πιστέψω. Το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο πάγος είναι απολύτως ανακριβές. Έχω σύζυγο ορθοπαιδικό...

Ο πθαγος επιτρεπεται σε ορισμενα χτυπηματα..σε καποιοα αλλα απλα δεν κανει τπτ... Τωρα η καθε μανουλα ξερει τι ειναι καλυτερο για το παιδακι της.τι νομιζει πως το βοηθαει περισσοτερο!

Αχ σαν τσουρεκάκια ! :D:D:D:D

Και στα μαλλιά υποθέτω.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια.

Και εγώ το ίδιο κάνω...έχω ζελέ ειδικό στην κατάψυξη για πονοκέφαλο & όταν χτυπάνε αυτό τους ακουμπώ & περνάει!!:P :p :P

ο πάγος και τα κρύα επιθέματα γενικότερα, προκαλούν τοπική αγγειοσύσπαση, οπότε μειώνεται τοπικά η ροή του αίματος και επομένως σταματάει η αιμορραγία και το οίδημα (πρήξιμο) της περιοχής. επίσης το κρύο προκαλεί τοπική αναισθησία και μειώνει το αίσθημα του πόνου.

Το ότι το βούτυρο είναι αποτελεσματικό δεν έχω κανένα λόγο να μην το πιστέψω. Το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο πάγος είναι απολύτως ανακριβές. Έχω σύζυγο ορθοπαιδικό...

Εννοείται ότι ο πάγος δεν απαγορεύεται, απλά νομίζω ότι το βούτυρο δρα πιο αποτελεσματικά, έτσι έχω καταλάβει εγώ από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου. Ένας άλλος λόγος που το προτιμώ είναι επίσης για το ότι είναι πιο εύκολο να το βάλεις...άντε να καθίσεις κάτω ένα μικρό παιδί να του βάλεις πάγο!!!

Τώρα θυμήθηκα και το εξής που είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια : Παντρευόταν μια συγγενής μου (γιατρός) και κάναμε ένα πάρτυ το προηγούμενο βράδυ στην αυλή του πατρικού της. Πάνω στο χορό λοιπόν, πάρτην κάτω τη νύφη (υποχώρησε μια πλάκα στην αυλή και βυθίστηκε το πόδι της μέσα), χτύπησε στο καλάμι και έγινε το πόδι τούμπανο. Μια γιαγιά που ήταν παρούσα επέμενε να βάλει βούτυρο, αλλά η ίδια ως γιατρός αλλά και όλοι οι φίλοι της (παλιοί συμφοιτητές και επίσης γιατροί) ούτε να το ακούσουν και της έβαλαν πάγο. Το πόδι δεν ξεπρήστηκε ποτέ και μελάνιασε πολύ άσχημα, βόγγηξε από τον πόνο η κοπέλα στο τραπέζι του γάμου της!

Να πω και εγώ την εμπειρία μας με ένα ζωηρό παιδάκι. Το βούτυρο το χρησιμοποιήσαμε και είναι πολύ αποτελεσματικό. Εμείς βάζαμε αρκετό, με σκοπό να πάει δροσιά ομοιόμορφα στο χτύπημα. Δεν ξέρω αν κάτι απο τα συστατικά του βοηθάει, δηλαδή αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλοιφή, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Το βούτυρο όμως λερώνει... και δεν είναι πρακτικό να χρησιμοποιείται σε μαλλιά. Αντίστοιχη δουλειά κάνει και το σκέτο νεράκι από το ψυγείο ή αν είναι κάποιος σε χώρο που δεν υπάρχει ψυγείο, το σκέτο νεράκι της βρύσης που είναι κάπως δροσερό, είναι καλύτερο από το τίποτα. Ο πάγος δημιουργεί περισσότερο κρύο από όσο χρειάζεται και δεν εφάπτεται ομοιόμορφα στο χτύπημα. Τον θεωρώ το λιγότερο αποτελεσματικό, πρακτικό και ευχάριστο από τα άλλα δύο.

Όμως μετά από καιρό, όταν χρησιμοποιούσαμε το κατάβρεγμα, βλέπαμε τα μωράκια μας μετά το χτύπημα να δυσανασχετούν και με το κατάβρεγμα. Θελω να πω θέλει τρόπο. Επίσης περάσαμε μια περίοδο, που δεν το κάναν μόνα τους, όταν ήταν πχ στο σχολείο, γιατί οι δασκάλες δεν άφηναν ή δεν το θεωρούσαν αποτελεσματική μέθοδο και τα παιδιά ξέραν ότι κατάβρεγμα ή χωρίς, θα περνούσε αυτό που είχαν και ήταν κουλ... Έπρεπε να πάνε πάνω από 6 για να το χρησιμοποιούν μόνα τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...