Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έλλειψη ενέργειας από κακοφαγία

Recommended Posts

Το μονο που μενει ειναι να μας πει η Ξενια πως κινηθηκε και τι τελικα εδειξαν οι εξετασεις. :)

'Πρασινομπλέ΄ γυρω απο το στομα ειχε και ο μεγαλος μου γιος....ο καλοφαγος :P ....ετρωγε σωστα και απο ολα και δεν εδινα πολυ σημασια. Προσεχα και το βαρος του μια που ετρωγε απο ολα. Τελικα ειχε ελλειψη d3 , η μονη ελλειψη που ειχε, αφου τον ξεσκονισαμε.

Κατα τα αλλα εγω θα ελεγα να μην πανικοβαλεσαι, συμφωνω με την εκαβη σε ολα οσα εγραψε.....

Ειμαι υπερ της καλης διατροφης οπως ολες αλλα ειμαι και παθουσα ως μαμα κακοφαγου παιδιου...ξερω ποσο δυσκολο ειναι.

Εννοειται οτι θα κανεις τις εξετασεις και θα το παρακολουθησεις το παιδι προσπαθωντας το να τρωει κατιτις υγιεινο....αλλα ειμαι σιγουρη οτι οι εξετασεις δεν θα ναι τοσο κακες :)

Ακομη και η κρεμα που λες οτι τρωει της μικρης, εχει βιταμινουλες και αλλα θρεπτικα συτατικα...

Σχεδον ολα τα παιδικα μπισκοτα εχουν εμπλουτιστει....σχεδον ολα τα παιδικα σνακ, ακομη και τα μη υγιεινα εχουν και αυτα καποιες επι πλεον βιταμινες.

Το αυγο που τρωει....πολυ σημαντικο! Εμεις με αυτο σωθηκαμε!!,

Περιμενουμε νεα σας λοιπον :)

Καλα αποτελεσματα να εχετε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδιά η παιδίατρος ξέρει μόνο πως δεν τρώμε καλά. Ξέρει επίσης πως πέσαμε καμπύλες και μάλιστα έλεγξε ένα δικό της διάγραμμα πριν έναν μήνα που την είδε και μου είπε να της δίνω μόνο νερό κι όχι σνακς κλπ κι ότι θα πεινάσει και θα ξεκινήσει να τρώει τα της οικογένειας όπως μου έχει δώσει πλάνο εβδομαδιαίο (λαδερά - όσπρια - κόκκινο κρέας - λευκό - ψάρι - ζυμαρικά κλπ)

Τους μπλε κύκλους τους παρατήρησα εχθές και ξαφνικά τα συνέδεσα όλα (ξάπλα, αφαγία, κύκλοι) και ανησύχησα. Τις εξετάσεις δεν τις έχω κάνει ακόμη από δική μου αμέλεια (φοβάται τις ενέσεις και το τραβάω όσο πιο αργότερα μπορώ).

Οντως είναι τεμπέλικο παιδάκι και πραγματικά ήταν στις υψηλότερες καμπύλες, τόσο, που είχα ανησυχήσει ότι θα γίνει παχύσαρκο.

Η μικρή μου 8 μηνών είναι 7800 ενώ η μεγάλη σε αυτή την ηλικία ήταν 10500 με το ίδιο ύψος.

Ιώσεις πολλές δεν έχουμε περάσει. Μόνο απλά κρυολογήματα, δεν έχουμε πάρει φάρμακα παρά μόνο τελευταία ένα διάλυμα για τη μυτούλα και αντισταμινικό.

Τελευταία μου έχει παραπονεθεί 3 φορές ότι πονάει η κοιλίτσα της, την επόμενη στιγμή όμως χοροπήδαγε. Ούτε διάρροια, ούτε δυσκοιλιότητα. Το είπα την περασμένη Δευτέρα στην γιατρό που πήγαμε για την μικρή. Αφού δεν συνέτρεχε λοιπόν άλλο σύμπτωμα και την επόμενη στιγμή χοροπήδαγε μου είπε να μην ανησυχώ. Μου έδωσε οδηγίες πότε να προσέξω (φοβήθηκα και σκωληκοειδήτη).

Triplex? με ανησυχείτε. Είχαμε ελέγξει με απλό υπέρηχο την άνω κοιλία και την καρδούλα και οισοφάγο κλπ στους 7 μήνες που είχε πάθει οισοφαγίτιδα. Ολα ήταν καλά.

Απο που να αρχίσω; Μπορείτε να μου πείτε τι υποψιάζεστε; πρέπει να γνωρίζω για να ξέρω πως θα κινηθώ και τι θα συζητήσω με την γιατρό.

Xena μου και αιματολογικη να κανεις άντε το πολυ πολυ να δώσουν βιταμίνες αλλα δεν θα φτιάξουν το πρόβλημα της κακοφαγιας

Αν η μικρή έτρωγε πριν και αν νομίζεις οτι το κάνει γιατι ζηλεύει την μικρή, γνώμη μου καθε φορά που τρωει κάτι (όπως το αυγό το Σκ) κανε σαν τρελή, γέμισε την απο φιλία, βάλε στον τοίχο ενα reward system και πες της οτι θα περάσετε την μερα όπως θέλει η μικρή. Αν μπορείς κανε κάτι extraordinary πηγαίνει την καπου σπέσιαλ !!οταν δεν τρωει μην λες τίποτα, παρτο φαγητο πίσω χωρίς φασαρίες αλλιώς της δίνεις προσοχή!!

Θα ηθελα να πω πολλα αλλα θα περιριστω στο εξης:

γιατι δεν ζητας μια δευτερη γνωμη γιατρου που θα τσεκαρει το παιδι απο την αρχη;

ΥΓ

Η λογικη αστο και θα φαει δεν με βρισκει κι εμενα συμφωνη παρολο που ολες οι φωνες γυρω μου -και οοοοοοοτι διαβαζα στο ιντερνετ- ηταν αυτης της κατευθυνσης.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Για να συνοψίσω και εγώ:

Προτείνω να ξαναμιλήσει με την παιδίατρο και να αναφέρει και τους μπλε κύκλους στο στόμα. Ας κάνει κάποιες εξετάσεις, ας πάρει και μια δεύτερη γνώμη παιδιάτρου και στη συνέχεια αποκλείοντας κάποιο ιατρικό θέμα να δουλέψει με τη διατροφή του παιδιού (εννοώ χωρίς να υποκύπτει σε πείσματα της ηλικίας).

Δεν χρειάζεται πανικός.

Προσωπικα θα εκανα εξετασεις στο παιδι για να βεβαιωθω πως ειναι η υγεια του και μετα θα προσπαθουσα για την καλυτερη διατροφη του, ειτε το παιδι εχει ενεργεια ειτε οχι....

Επισης θα προτεινα καποια πολυβιταμινη οσο δεν τρωει....

Αυτό.

Λαϊδα ο άντρας μου με μάλωσε για την ανησυχία μου, μου είπε πως το μπλε αυτό το έχει κι ο ανηψιός μας που του μοιάζει κι ότι είναι κληρονομικό (ο άντρας μου είναι μελαμψός κι έχει μαύρους κύκλους). Επίσης μου θύμισε πως η μικρή κάθε πρωί χορεύει και παίζουν κανονικά - με εξαίρεση κάποιες μέρες που φαίνεται να βαριέται (και ανησυχώ εγώ!).

Παρόλα αυτά εμένα κάτι δεν μου πάει καλά και πήρα την γιατρό και θα την πάω την μικρή σήμερα το απόγευμα.

Με ρώτησε πολλά πράγματα απ' το τηλέφωνο και με καθησύχασε εν μέρει και ως προς το φαγητό κυρίως, λέγοντας πως πιθανόν δεν έχει σχέση η κακοφαγία με τη νωθρότητα και την κυάνωση - αν υπάρχει:

Τρώει γλυκά - μπισκότα - παγωτά; εφόσον τα τρώει έχει όρεξη, πείσματα κάνει, θέλει αυτό που θέλει εκείνη να φάει. Πρέπει να μάθει να τρώει σωστά - το έχουμε πει αυτό.

Οταν είναι ξαπλωμένη με ρώτησε πολλά: αν κλείνει τα μάτια της, αν το κάνει εν μέσω παιχνιδιού (σταματάει και πάει να ξαπλώσει), αν είναι νωθρή απ΄την ώρα που θα ξυπνήσει, αν έχει προηγηθεί τηλεόραση, αν το προτρέπω το παιδί να κάνει δραστηριότητες, αν βγαίνει βόλτα και που πάμε κάθε πότε, αν παίζει με άλλα παιδιά και τι συμπεριφορά έχει, αν αν..

Ολα τα θα πούμε κι από κοντά, υποπτεύεται ότι απλώς η μικρή βαριέται εύκολα και είναι κακομαθημένη με το φαγητό. Οι εξετάσεις θα μας βοηθήσουν να δούμε μήπως κρύβεται και κάποια θυρεειδοπάθεια. Θα πάμε να την δει, θα ελέγξει και λεμφαδένες (ψηλάφιση) και θα μας γράψει μια σειρά εξετάσεων μαζί και ορμονικές και κάτι άλλα που θα μου τα πει από κοντά, δεν τα κατάλαβα.

Babycute καλό αυτό με το rewards και όλο το ξεχνάω να το κάνω, μου το έχουν ξαναπεί αλλά το'χω κάψει πια.

Μπουρμπούρ μα δεν έχω πάρει ακόμη 1η γνώμη γιατρού - κάτσε να την δει και να πάρω και 2η και 3η.

Θέλω να σας πω πως το ΣΚ ας πούμε φτιάχνω το αυγό της και ξεκινώ να της χώνω το κουτάλι στο στόμα ενώ πχ παίζει και τρώει λες και δεν έχει επιλογή.

Επίσης χθες λες και ήθελε να με βγάλει ψεύτρα το άτιμο, έφαγε ένα πιάτο μεγάλου με γιουβαρλάκια που της είχα φτιάξει και λύσσαξε όλη μέρα, έπαιζε στην αυλή, με τον σκύλο με το μωρό, δεν έβαλε γλώσσα μέσα της. Την είχαμε πάει στην μητέρα μου (πάνω/κάτω μένουμε) όπου ήταν με την αδελφούλα της τη μικρή και πραγματικά δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Διαφημίσεις

Πολύ ευχάριστα όλα αυτά xena!

Πέρα από τα του φαγητού, να σου πω πάντως την ταπεινή μου γνώμη...άμα είναι κλεισμένο όλη μέρα το παιδί στο σπίτι, πώς να μη βαριέται; Δε μπορεί τα πρωινά ο σύζυγος να τη βγάζει μια βολτίτσα; Ή η μαμά σου, αφού μένετε πάνω κάτω; Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ανοίξει η όρεξη!

Επίσης, θα το ξαναπώ και να με συγχωρείς και πάλι, το ότι το παιδί θέλει να τρώει γλυκά κι εσύ τα αρνείσαι (και πολύ καλά κάνεις), δεν πρέπει να σημαίνει αυτό το κλασσικό, άστο νηστικό. Κατι πρέπει να βάζει στο στόμα του σε αυτή την ηλικία που η ανάπτυξη είναι ραγδαία, να μην κοιμάται νηστικό. Προσπάθησε να βρεις τρόπους να την "ξεγελάσεις"...κι οπωσδήποτε ένα δυναμωτικό σιροπάκι που να ανοίγει και την όρεξη! Υπάρχει μουρουνόλαδο στα φαρμακεία καμουφλαρισμένο, που τα παιδιά το πίνουν ευχάριστα και διάφορα άλλα σκευάσματα, ρώτα την παιδίατρο και για αυτό.

Πραγματικά ευχάριστα τα νέα σου. Και κυρίως, η γιατρός θα δώσει εξετάσεις. Από και και πέρα όλα θα βρουν το δρόμο τους. Σου ξαναλέω, και τίποτα να μην είναι, φτάνει που θα βγεις από την έννοια. Αλλά η μικρή χαχα φοβερή είναι! Λες και το κατάλαβε και κατέβασε ένα πιάτο φαί και παίζει και περιχαρής. Α ρε είναι ατιμούτσικα! Μακάρι κοπέλα μου να ήταν μια απλή σύμπτωση!

Πω πω μου τρέξανε τα σαλια με τα γιουβαρλάκια ... Δώσε μας την συνταγή οπότε μπορείς! Αν της αρέσουν τέτοια φαγητά και τα συνέχεια οπότε μπορείς!!!

Μπράβο xena τέλεια νέα!

Βρε είμαστε στην εξοχή και πηγαίνει βόλτα κάθε μέρα που έχει καλό καιρό με τον μπαμπά. Πάνε και σε κάτι πάπιες, σε ένα προβατάκι κλπ. Η γιαγιά δεν μπορεί να κρατά και τα δύο και ήταν έκτακτο το χθεσινό λόγω δουλειάς του συζύγου.

Είχε καιρό να πάει και ίσως κάτι που βρήκε τα παλιά της παιχνίδια κάτι που ήταν μια αλλαγή στην καθημερινότητα... μάλλον γιαυτό.

Οπως και την Κυριακή που κατεβήκαμε παραλία: έπαιζε με τα κουβαδάκια της και τελικά μπήκε στην θάλασσα ως τη μέση... αλλά δεν έφαγε τίποτα όλη μέρα. Λιγο χυμό, 1 πηρουνιά μίνι παστίτσιο και το γάλα της.

Ομως το Σάββατο πχ ήταν όλη μέρα ξάπλα.

Lisbet, δεν έχω καταφέρει να το κάνω αυτό. Πάντα ετοιμάζω κάτι και προσπαθώ. Πάντα με ρίχνει πες (μαμά... πεινάω... θέλω μπισκότο, θέλω σοκολάτα κλπ κλπ) και κάθομαι και πχ την βάζω να κάνουμε μαζί ομελετούλα, ή να φτιάξουμε μπαλάκια πράσινα (αρακάς) ή να φτιάξουμε πορτοκαλί μακαρόνια (ξυσμένο καρότο), ή καταλήγω στα σίγουρα: μακαρόνια, ρύζι με γιαούρτι και πατάτες τηγανιτές. Τώρα και γιαούρτι και γιουβαρλάκια. Δεν μπορεί μια μαμά νομίζω να αγνοήσει το παιδί, είναι δύσκολο.

Με τα μουρουνέλαια κλπ δεν το έχω ψάξει, να ρωτήσω, πάντως χυμούς φρέσκων φρούτων πίνει, είναι ικανή και 4 πορτοκάλια την ημέρα να πιει. Επίσης καλοκαιρινά φρούτα τρελαίνεται, τα χειμωνιάτικα οχι.

Το ζήτημα είναι να φάει. Να καθίσει όπως πέρισυ μαζί μας ή οπως να'ναι τέλος πάντων και να φάει τη μερίδα της. Πόσο καιρό έχω να το δω.... Κρέας σταμάτησε να τρώει απ' όταν σταμάτησε τα αλεσμένα, 11 μηνών περίπου. Ξαναέφαγε πριν 4-5 μήνες λίγο κοτόπουλο (κοπανάκι) και πάντα μιλάμε για 1 μπουκιά - άντε δύο. Τι κεφτεδάκια με σχήματα, κουλουράκια - όπως θες... Και βιβλία για παιδικά γεύματα έχω. Δεν δοκιμάζει καν. Σώζομαι τώρα με τα γιουβαρλάκια - όσο καιρό θα τα φάει.

Προσωπική γνώμη και πάλι. Αυτά τα μουρουνέλαια, σιροπάκια που ανοίγουν την όρεξη κλπ μόνο με συνεννόηση με το γιατρό σου - όσο φυτικά και αγνά και αν είναι. Εμένα ο παιδίατρος μου είπε κάποτε ότι αν διανοηθώ να δώσω κάτι τέτοιο στα παιδιά, αναλαμβάνω εγώ εξ ολοκλήρου την πορεία της διατροφής τους και δεν έχει καμία σχέση αυτός εφόσον θα έχω παρέμβει.

Διαφημίσεις

Με τα μουρουνέλαια κλπ δεν το έχω ψάξει, να ρωτήσω, πάντως χυμούς φρέσκων φρούτων πίνει, είναι ικανή και 4 πορτοκάλια την ημέρα να πιει. Επίσης καλοκαιρινά φρούτα τρελαίνεται, τα χειμωνιάτικα οχι.

Το ζήτημα είναι να φάει. Να καθίσει όπως πέρισυ μαζί μας ή οπως να'ναι τέλος πάντων και να φάει τη μερίδα της. Πόσο καιρό έχω να το δω.... Κρέας σταμάτησε να τρώει απ' όταν σταμάτησε τα αλεσμένα, 11 μηνών περίπου. Ξαναέφαγε πριν 4-5 μήνες λίγο κοτόπουλο (κοπανάκι) και πάντα μιλάμε για 1 μπουκιά - άντε δύο. Τι κεφτεδάκια με σχήματα, κουλουράκια - όπως θες... Και βιβλία για παιδικά γεύματα έχω. Δεν δοκιμάζει καν. Σώζομαι τώρα με τα γιουβαρλάκια - όσο καιρό θα τα φάει.

ακριβως για αυτό δεν θεωρω ότι το παιδι είναι τοσο κακοφαγο που καταντα νωθρο ;)

Κουτσα στραβα κατι τρωει...το κυνηγας!!! Και το αυγο επισης όπως εχεις πει

Προσωπική γνώμη και πάλι. Αυτά τα μουρουνέλαια, σιροπάκια που ανοίγουν την όρεξη κλπ μόνο με συνεννόηση με το γιατρό σου - όσο φυτικά και αγνά και αν είναι. Εμένα ο παιδίατρος μου είπε κάποτε ότι αν διανοηθώ να δώσω κάτι τέτοιο στα παιδιά, αναλαμβάνω εγώ εξ ολοκλήρου την πορεία της διατροφής τους και δεν έχει καμία σχέση αυτός εφόσον θα έχω παρέμβει.

ενώ τωρα ο γιατρος αναλαμβανει εξ ολοκληρου την ευθυνη?? :confused: Εντυπωση μου κανει ότι σε εμπιστευεται τυφλα πως θα δωσεις ΜΟΝΟ ο,τι σου εχει πει.

Ο δικος μου δεν αναλαμβανει καμια ευθυνη!!!! Μου λεει απλα τι είναι σωστο, τι όχι και από εκει και περα το αφηνει πανω μου....ε δεν μπορει να είναι και μεσα στο σπιτι μου!

Εξαλλου οσο νοιαζει εμενα για το παιδι μου δεν νοιαζει κανεναν γιατρο ;)

Το μουρουνελαιο το σνομπαρα προσωπικα...και ειδα μεγαλη διαφορα στο παιδι μου, όχι μονο στην διατροφή του!!!!!

Latina μου τι κακό έχει το μουρουνελαιο; Απο ψάρι δεν ειναι; Βιταμινη δεν ειναι;

Εγω καθε μερα το δίνω

Τελικά το δίνετε πολλές το μουρουνέλαιο;;

Ξέχασα να πω πως υποψιάζεται σιδηροπενία η γιατρός. Και κακοφαγία λόγω ζήλειας για τη μικρή.

Βρε Λαϊδα οι γιατροί νομίζω πως τα λένε αυτά για να μας αποτρέψουν από διάφορους μύθους κλπ.

Μη νομίζεις πως τα ψάχνουν όλοι, έχω συγγενή μου που έβαζε ούζο εν έτη 2012 στα ούλα του 6μηνου μωρού για να μην πονάει.. της το'παν και το'κανε.

Η άλλη (όχι γνωστή μου) άφησε την προγιαγιά να σκίσει με ξυράφι την φτερνίτσα του μωρού της για να φύγει λέει το μάτι και να μην βγάλει την χρυσή. Να φρικάρεις...

Διαφημίσεις

Παιδιά, εμένα ο γιατρός απ την αρχή μου είπε οτι αν βάλω στο σπίτι μου βαζάκια με έτοιμη τροφή και αν δώσω συμπληρώματα χωρίς την άδειά του, είμαι απόλυτα υπεύθυνη εγώ. Και το κατανοώ. Ξέρει οτι δεν κάνω πάντα αυτό που λέει γιατί είμαι πολύ υποψιασμένη με τους γιατρούς, απλά ξεκαθάρισε τη θέση του. Αν δώσω εγώ σιροπάκι και ανοίξω την όρεξη του παιδιού, θα φέρω και την ευθύνη. Δε βρίσκω κάτι κακό στο να το ξεκαθαρίσει. Κι εγώ πολλές φορές του έχω δηλώσει πως οτι και να λέει πχ εγώ θα κάνω την τάδε εξέταση. Το πόσο αθώο είναι κάτι, το πόσο κάνει για παιδιά και τι μπορεί να επιφέρει δεν είναι μπούσουλας για όλους. Το δικό μου παιδί έκανε δυο μήνες νερά --δε θέλω το ένα δε θέλω το άλλο, ανησύχησα και πήρα το σιροπάκι. Δεν το έδωσα τελικά. Είχε δίκιο ο γιατρός. Επανήλθαμε πολύ γρήγορα. Δεν έχει πάντα δίκιο και σε όλα. Αλλά και αυτά τα τύπου πάρε το ένα, πάρε το άλλο, (δε μιλάω για αυτό το τόπικ που είναι κάτι απλό) επειδή το έγραψε κάποια σε ένα φόρουμ δε θα τα εμπιστευόμουν ούτε θα τα έδινα στο παιδί μου. Σε άλλο τόπικ έχει και δοσολογίες αντιβίωσης και προτείνουν και πως να την αγοράσουμε χωρίς συνταγή. Νομίζω είναι λίγο παρακινδυνευμένο. Γνώμη μου πάντα.

Τελικά το δίνετε πολλές το μουρουνέλαιο;;

Ξέχασα να πω πως υποψιάζεται σιδηροπενία η γιατρός. Και κακοφαγία λόγω ζήλειας για τη μικρή.

Βρε Λαϊδα οι γιατροί νομίζω πως τα λένε αυτά για να μας αποτρέψουν από διάφορους μύθους κλπ.

Μη νομίζεις πως τα ψάχνουν όλοι, έχω συγγενή μου που έβαζε ούζο εν έτη 2012 στα ούλα του 6μηνου μωρού για να μην πονάει.. της το'παν και το'κανε.

Η άλλη (όχι γνωστή μου) άφησε την προγιαγιά να σκίσει με ξυράφι την φτερνίτσα του μωρού της για να φύγει λέει το μάτι και να μην βγάλει την χρυσή. Να φρικάρεις...

Καλά αυτό με το ούζο, πόσες γενιές μεγάλωσε.......και να σου λένε και το θεϊκό , μα και η mundisal έχει γλυκάνισο μέσα, ούζο μυρίζει, άρα είναι το ίδιο!

Το ξυράφι κάνω πως δεν το διάβασα......η χρυσή τι είναι?

Οι γιατροι θα πουν αυτο που πιστευουν ως σωστο και οι γονεις υα πραξιυν αυτο πιυ πιστευουν ως σωστο. Εγω ετσι κανω και φανταζομαι οι περισσοτερες. Οταν ενα παιδι δεν τρωει ψαρι, δεν τρωει αυγο κλπ και δεν τρωει και εμπλουτισμενα σε βιταμινες προιοντα απο που θα παρει τη d? σε καμια περιπτωση τα σκευασματα δεν υποκαθιστουν το φαγητο αλλα οταν το παιδι δεν τρωει πρεπει να βρεθει μια προσωρινη λυση.

Δεν υπαρχει δηλαδη γενικος κανονας... Εχει να κανει με την καθε ξεχωριστη περιπτωση. Καποια που δεν εχει γνωσεις σαφως και θα ρωτησει το γιατρο.

Δεν υπαρχει δηλαδη γενικος κανονας... Εχει να κανει με την καθε ξεχωριστη περιπτωση. Καποια που δεν εχει γνωσεις σαφως και θα ρωτησει το γιατρο.

Ακριβώς........αυτό λέω κι εγώ.

Κορίτσια ομως το μουρουνελαιο ειναι για να αναπτυχθεί το μυαλό και η όραση, δεν ειναι σιρόπι η φάρμακο ειναι βιταμινη και δεν το δίνουμε για να ανοίξει η όρεξη. Αυτο που παίρνω δεν ειναι καθαρό μουρουνεκαιο, ειναι ομεγα 3 και έχει μεςα λίγο μπυρουνελαιο . Τις μισές μερες δίνω αυτο και τις άλλες μιςες δίνω καθαρό ομεγα 3, απλα επειδή το ομεγα3 που παίρνω ειναι πανάκριβο (25 euro για 15 μερες, ήμαρτον!!) παίρνω και το άλλο και το αναμιγνύω

Εδώ φωνάζουνε να δίνουμε τέτοια στα παιδια

Πάντως Latina έχω πάθει σοκ που σου είπε ο γιατρός οτι δεν παίρνει ευθύνη αν δώσεις μουρουνελαιο.. Το να πω

Πάντως Latina έχω πάθει σοκ που σου είπε ο γιατρός οτι δεν παίρνει ευθύνη αν δώσεις μουρουνελαιο.. Το να πω

Δεν πήρα μουρουνέλαιο κοπέλα μου εγώ. Πήρα σιροπάκι που ανοίγει την όρεξη. Και όταν του το είπα έγινε έξαλλος. Και δεν το έδωσα τελικά. Και για να είμαι ειλικρινής, ότι και να κάνω του το λέω. Συμφωνεί δε συμφωνεί. :) :) :)

Κορίτσια ομως το μουρουνελαιο ειναι για να αναπτυχθεί το μυαλό και η όραση, δεν ειναι σιρόπι η φάρμακο ειναι βιταμινη και δεν το δίνουμε για να ανοίξει η όρεξη. Αυτο που παίρνω δεν ειναι καθαρό μουρουνεκαιο, ειναι ομεγα 3 και έχει μεςα λίγο μπυρουνελαιο . Τις μισές μερες δίνω αυτο και τις άλλες μιςες δίνω καθαρό ομεγα 3, απλα επειδή το ομεγα3 που παίρνω ειναι πανάκριβο (25 euro για 15 μερες, ήμαρτον!!) παίρνω και το άλλο και το αναμιγνύω

Εδώ φωνάζουνε να δίνουμε τέτοια στα παιδια

Τις δοσολογίες ποιος στις έδωσε;

Απλώς ακόμα και βιταμίνες δεν πρέπει να δίνουμε στα παιδιά από μόνοι μας, χωρίς σύμφωνη γνώμη γιατρού. Μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες ή να μην πρέπει να λαμβάνονται σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ουσίες.

Για παράδειγμα τα ω3 δεν πρέπει να τα παίρνουν όσοι παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα ή μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε συμπληρώματα διατροφής χωρίς να ρωτήσουμε κάποιον γιατρό που να παρακολουθεί το παιδί ή να ξέρει το ιστορικό του.

Δεν πήρα μουρουνέλαιο κοπέλα μου εγώ. Πήρα σιροπάκι που ανοίγει την όρεξη. Και όταν του το είπα έγινε έξαλλος. Και δεν το έδωσα τελικά. Και για να είμαι ειλικρινής, ότι και να κάνω του το λέω. Συμφωνεί δε συμφωνεί. :) :) :)

Α οκ νόμιζα απο αυτά που έγραψες οτι σου είπε να μην δώσεις μουρουνελαιο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...