Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έλλειψη ενέργειας από κακοφαγία

Recommended Posts

Εχω γράψει και σε άλλο ποστ για την μεγάλη μου κόρη 28 μηνών που έχει γίνει πολύ κακόφαγη. Τρώει μόνο μακαρόνια, ρύζι και πατάτες τηγανιτές και τώρα ούτε και αυτά. Ηθελε μόνο γλυκά και τα έχουμε εξαφανίσει. Αποτέλεσμα: Νερό, γάλα και ίσως 2 μπουκιές φαγητό ή γιαούρτι (νέο add) και γιουβαρλάκια (όπου να'ναι θα τα βαρεθεί).

Πάντα ήταν λίγο.. τεμπέλα, αλλά τώρα 3-4 φορές την ημέρα πάει και ξαπλώνει με την πιπίλα της και ζητάει dvd. Κόβω και το dvd και πάλι πάει και ξαπλώνει στο κρεβάτι της ήσυχη και σηκώνεται μετά από καμία ώρα.

Δεν έχει ενέργεια το παιδί - όταν τρώει είναι πολύ ζωηρή, έχω αρχίσει να ανησυχώ, ξαφνικά εχθές συνηδειτοποίησα πως έχει μπλε/μαύρους κύκλους στα μάτια και γύρω απ' το στόμα, μάλλον αναιμία, δεν έχουμε κάνει εξετάσεις όμως. Κάθε 3 μήνες πέφτει και μία καμπύλη.

Σκέφτομαι μάλιστα να πάρω τώρα ένα τραμπολίνο μιας και της αρέσει να χοροπηδάει, μήπως κι έτσι γυμναστεί και της ανοίξει η όρεξη.

Αν κάποια μαμά αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο, μπορείτε να μου πείτε τι κάνατε; Κι αν βοήθησε η γυμναστική;

Διαφημίσεις

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κατά καιρούς και τα δικά μου περνάνε από φάσεις που ξαφνικά δεν τρώνε πράγματα που παλιά έτρωγαν ή μειώνουν την ποσότητα ή αντίθετα ξαφνικά γίνονται πιο εύκολα στο φαγητό.

Θα έλεγα καταρχήν να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να περνάει κάποια ίωση. Δηλαδή με βάση τον τίτλο σου, καταλαβαίνω ότι είσαι σίγουρη ότι η έλλειψη ενέργειας είναι λόγω κακοφαγίας. Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Δηλαδή λόγω κάποιας ίωσης ή οτιδήποτε, δεν έχει όρεξη και διάθεση το παιδί;

Αν το αποκλείσεις αυτό (καθώς και το ενδεχόμενο να κουράζεται στην καθημερινότητά της) απλώς μην υποχωρείς σε τέτοια καπρίτσια. (δηλαδή dvd και συγκεκριμένα φαγητά). Πρόσφερέ της παιχνίδια που περιλαμβάνουν κάποια δραστηριότητα (όπως το τραμπολίνο κτλ), προσπάθησε να βγαίνετε πιο συχνά για βόλτες και μην μαγειρεύεις ξεχωριστά για εκείνη.

Βρε ekavi, είναι πολύς καιρός που ξαπλώνει, πάνω από 4μηνο, όσο χειροτερεύει η κακαοφαγία της. Δεν μπορεί να είναι ίωση, πριν 1 μήνα την είχε δει η παιδίατρος και την βρήκε μια χαρά παρολα αυτά (την οποία παιδίατρο την έχω ταράξει με το ζήτημα του φαγητού) και μου είπε πάλι: μόνο νερό! Θα πεινάσει και θα φάει το φαγητό που έχει η οικογένεια. Κάθετη. Αλλά δεν μου πάει όταν είναι νηστικό και με αγκαλιάζει και μου λέει πως πεινάει να επιμένω σε κάτι που δεν θα φάει. Εχει κοιμηθεί άπειρες φορές νηστικό και κλαμμένο - κάθε φορά ραγίζει η καρδιά μου, δεν αντέχω.

Βόλτες κλπ δεν γίνεται καθημερινά, δουλεύω πολλές ώρες - κάθε ΠΣΚ όμως αναπληρώνω κάπως την απουσία μου αλλά και τρώει καλύτερα μαζί μου.

Τώρα που το λέμε, λες να είναι η απουσία μου ο κύριος λόγος;; Το ΠΣΚ τρώει καλύτερα, πχ τρώει αυγό μαζί μου που δεν το τρώει με κανέναν άλλο. Τρώει και απ' το πιάτο μου ή με περιμένει τα απογεύματα να φάμε μαζί (έτσι λέει) και στο τέλος πιάνει 2-3 μπουκίτσες απ' τα παραπάνω (ρύζι, μακαρόνια) και τέλος.

Αν και δεν έχουμε παρόμοιο πρόβλημα (το αντίθετο θα έλεγα), έτσι όπως τα διαβάζω μου ακούγεται ανησυχητικό, όχι τόσο η έλλειψη όρεξης (αυτό μάλλον συμβαίνει σε αρκετό κόσμο) αλλά η έλλειψη ενεργητικότητας και η κακοφαγία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αν ήμουν στη θέση σου θα της έκανα εξετάσεις αίματος και βιοχημικές. Να δεις μήπως υπάρχει κάποια έλλειψη (κάποια ουσία, βιταμίνη κλπ) και μήπως από τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκύψει και η αιτία της κακοφαγίας. Τόση επιμονη, δεν μπορεί να είναι μόνο κακομαθησιά. (άσχετο: έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα τα παιδάκια μας;)

jTosp2.png

Βρε ekavi, είναι πολύς καιρός που ξαπλώνει, πάνω από 4μηνο, όσο χειροτερεύει η κακαοφαγία της. Δεν μπορεί να είναι ίωση, πριν 1 μήνα την είχε δει η παιδίατρος και την βρήκε μια χαρά παρολα αυτά (την οποία παιδίατρο την έχω ταράξει με το ζήτημα του φαγητού) και μου είπε πάλι: μόνο νερό! Θα πεινάσει και θα φάει το φαγητό που έχει η οικογένεια. Κάθετη. Αλλά δεν μου πάει όταν είναι νηστικό και με αγκαλιάζει και μου λέει πως πεινάει να επιμένω σε κάτι που δεν θα φάει. Εχει κοιμηθεί άπειρες φορές νηστικό και κλαμμένο - κάθε φορά ραγίζει η καρδιά μου, δεν αντέχω.

Βόλτες κλπ δεν γίνεται καθημερινά, δουλεύω πολλές ώρες - κάθε ΠΣΚ όμως αναπληρώνω κάπως την απουσία μου αλλά και τρώει καλύτερα μαζί μου.

Τώρα που το λέμε, λες να είναι η απουσία μου ο κύριος λόγος;; Το ΠΣΚ τρώει καλύτερα, πχ τρώει αυγό μαζί μου που δεν το τρώει με κανέναν άλλο. Τρώει και απ' το πιάτο μου ή με περιμένει τα απογεύματα να φάμε μαζί (έτσι λέει) και στο τέλος πιάνει 2-3 μπουκίτσες απ' τα παραπάνω (ρύζι, μακαρόνια) και τέλος.

Ξέρεις, αφού η παιδίατρος τη βρήκε καλά, ίσως να είναι ένας τρόπος να σου τραβάει η μικρή την προσοχή.

Εγώ θα σε συμβούλευα να μην δείχνεις το άγχος σου σχετικά με το φαγητό. Να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω γιατί εμένα το ένα μου παιδί ήταν ανέκαθεν πολύ δύσκολο στο φαγητό και το δεύτερο ενώ έτρωγε τα πάντα, ξαφνικά έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο από το πρώτο...:roll:

Οπότε μην ασχολείσαι με το αν θα φάει ή δεν θα φάει. Πρόσφερέ της φαγητό με πιο έμμεσο τρόπο (πχ άφηνε ένα πιάτο καις ας πηγαίνει μόνη της να τσιμπολογάει ή ας μην τρώει ταυτόχρονα με εσάς τις συνηθισμένες ώρες φαγητού) ή δίνε της αυτό που της αρέσει κάποιες φορές χωρίς όμως να νιώθει ότι το κέρδισε κατόπιν απαίτησης.

Αν σου κλαίει ότι πεινάει, αλλά δεν τρώει ατό που της δίνεις, ένα είναι σίγουρο. Ότι το κάνει από πείσμα. Δεν είναι τόσο τραγική η πείνα της.

Διαφημίσεις

Το ότι ξαπλώνει μήπως είναι επειδή βαριέται; Για τσέκαρε τ θα μπορούσες να αλλάξεις στην καθημερινότητά της ή τις δραστηριότητές της για να βγει από τη ρουτίνα της;

μπορει και να παιζει αυτο που γραφεις στην τελευταια παραγραφο.σαφεστατα ομως και η οικογενεια για τους δικους της λογους δεν μπορει να σταματησει να δουλευει αν οι καταστασεις δεν το επιτρεπουν.εγω θα το ξαναπω οτι ειμαι πολυ υπερ στην συζητηση την ουσιαστικη και την πραγματικη ετσι οπως εχουν τα πραγματα.πες της στα ισια αγαπη μου εχεις κατι?γιατι δεν τρως?γιατι εισαι στεναχωρημενη?δεν εχει σημασια που ειναι δυο χρονων.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ασχετα με το αν η παιδιατρος σου ειπε οτι ειναι ολα οκ και εννοειτε οτι το παιδι καποια στιγμη θα πεινασει και θα φαει αλλα οντως και εμενα θα με στεναχωρουσε το πεινασμενο-κλαμμενο-παει για υπνο.προσπαθησε να της εκμαιευσεις πραγματα μεσω συζητησης και πες μας.

Το ότι μπορεί να βαριέται εμένα με ανησυχεί τρομερά. Δεν μπορεί σε αυτή την ηλικία νομίζω ενα παιδί να βαριέται... ανησυχώ. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ενέργεια, όρεξη να κάνει πράγματα, έτσι δεν είναι;; Την κρατά ο μπαμπάς τα πρωϊνα, μάλιστα απ΄όταν την ανέλαβε μίλησε αμέσως, έμαθε να μετράει, τα χρώματα, γενικά προόδευσε όσον αφορά τις γνώσεις και τις ικανότητες της.

Ναι, κουβεντιάζουμε με τη μικρή, όλα τα καταλαβαίνει αλλά δεν βγάζω άκρη: για το φαγητό απλά λέει "δεν θέλω, δεν μου αρέσει, θέλω μπισκότο, θέλω σοκολάτα, θέλω κέικ". Κάποιες φορές δεν θέλει τίποτα και το λέει καθαρά.

Το μόνο που της αφήνω να φάει σε διάφορα μέρη που έχει πρόσβαση - δήθεν αδιάφορα όταν είναι θεονήστικο, είναι αγγούρι, ντομάτα, κορν φλέϊκς και που και που σταφίδες. Κι αυτά κάποιες μέρες δεν τα αγγίζει.

Macorina, 11/11/11 κι εσείς;;;;;;;

Επειδή κι εγώ δουλεύω και τον κρατάει ο μπαμπάς του το πρωι, μπορεί να βαριέται, αλλά όχι τόσο ώστε να ξαπλώνει. Όταν βαριέται απλά κάνει φασαρία, ή κάνει ζημιές.

Εσένα πάει παιδικό;

Ο μικρός πηγαίνει 9-12:30 και εκεί τα τρώει όλα. Παίζει, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια και τρώει τρία γεύματα.

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Το ότι μπορεί να βαριέται εμένα με ανησυχεί τρομερά. Δεν μπορεί σε αυτή την ηλικία νομίζω ενα παιδί να βαριέται... ανησυχώ. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ενέργεια, όρεξη να κάνει πράγματα, έτσι δεν είναι;; Την κρατά ο μπαμπάς τα πρωϊνα, μάλιστα απ΄όταν την ανέλαβε μίλησε αμέσως, έμαθε να μετράει, τα χρώματα, γενικά προόδευσε όσον αφορά τις γνώσεις και τις ικανότητες της.

Ναι, κουβεντιάζουμε με τη μικρή, όλα τα καταλαβαίνει αλλά δεν βγάζω άκρη: για το φαγητό απλά λέει "δεν θέλω, δεν μου αρέσει, θέλω μπισκότο, θέλω σοκολάτα, θέλω κέικ". Κάποιες φορές δεν θέλει τίποτα και το λέει καθαρά.

Το μόνο που της αφήνω να φάει σε διάφορα μέρη που έχει πρόσβαση - δήθεν αδιάφορα όταν είναι θεονήστικο, είναι αγγούρι, ντομάτα, κορν φλέϊκς και που και που σταφίδες. Κι αυτά κάποιες μέρες δεν τα αγγίζει.

Macorina, 11/11/11 κι εσείς;;;;;;;

Κοίτα περνάνε φάσεις τα παιδιά... και εμένα έχουν περάσει τη φάση που κάθονται όλη μέρα στον καναπέ και βλέπουν dvd. Ξαφνικά τώρα δεν βλέπουν σχεδόν καθόλου τηλεόραση. Τότε ανησυχούσα. Εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι ήταν απλώς φάση και ίσως καπρίτσιο...

Επίσης τη φάση με τα γλυκά την περνάμε τώρα. Κάποτε περηφανευόμουν που δεν προτιμούσαν τα γλυκά με τίποτα. Τώρα έχουμε κάθε μέρα γκρίνια ξαφνικά:roll:

Πάντως αν βλέπεις εσύ κάτι που σε ανησυχεί (ως προς τα κιλά της ή τη συμπεριφορά της) πέρα από τις συνηθισμένες διακυμάνσεις που περιγράφω, ρώτα και μια δεύτερη γνώμη παιδιάτρου ή ψυχολόγου.

Αλλά αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως όσο με αγχώνει κάτι σε σχέση με τα παιδιά, τόσο συνεχίζουν και το κάνουν. Αν για κάποιον λόγο χαλαρώσω, ξαφνικά περνάει το πρόβλημα. Πιστευω ότι περνάμε τα άγχος μας στα παιδιά. Επίσης σε αυτή την ηλικία περνάνε από διάφορες φάσεις.

Α και κάτι άλλο. Όταν σου είπα να αφήνεις κάτι να τσιμπολογάει, εννοούσα κανονικό φαγητό. Όχι κορν φλέικς και σταφίδες.

Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει παιδικό. Δεν είχαμε βρεφονηπιακό στην περιοχή μας και η μικρή κάνει εμετό στο αυτοκίνητο οπότε δεν μπορούσα να την πάω σε διπλανή πόλη (κοντινότερος σταθμός 20 λεπτά οδήγηση).

Θέλεις να πεις πως θα στρώσει;;; αληθεύει αυτό; μου το έχουν ξαναπει. Κι η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές που είναι ο ξάδελφος της σπίτι μας, τρώει ότι τρώει κι εκείνος. Λιγο αλλά τουλάχιστον δοκιμάζει.

Εμένα κάνει ζημιές όταν ζηλεύει ή ζητά προσοχή και δεν την έχει.

Τους μπλε κύκλους στα μάτια και γύρω γύρω απ' το στόμα; που να το αποδώσω;

11/11/11 στο Λητώ, στο Ελενα γέννησα το δεύτερο! Μακράν καλύτερο.

Συζήτησέ το ξανά με την παιδίατρό σου και πες της οτι θες να κάνετε εξετάσεις. Από το να μην τρώει ένα παιδί, μέχρι να έχει κάποιου είδους αδυναμία, νωθρότητα, όπως την περιγράφεις, υπάρχει απόσταση. Κι εμένα πολλές φορές ο μικρός μου κάνει νερά, δε θέλω το ένα, δε θέλω το άλλο, θέλω σοκολάτα κτλ. Αλλά όταν παίζει δεν έχει σταματημό. Το παιδάκι μπορεί να έχει κάποια έλλειψη βιταμίνης, σιδήρου, κάτι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Μπλε κύκλοι, νωθρότητα, οι καμπύλες να πέφτουν που μας είπες, και όλα καλά από την παιδίατρο δεν συνάδουν. Ταπεινή μου γνώμη, ξαναμίλα με τη γιατρό.

Επίσης τη φάση με τα γλυκά την περνάμε τώρα. Κάποτε περηφανευόμουν που δεν προτιμούσαν τα γλυκά με τίποτα. Τώρα έχουμε κάθε μέρα γκρίνια ξαφνικά:roll:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα... Με έσωσαν οι σταφίδες αλλά και που καθιέρωσα σπιτικό γλυκό να υπάρχει πάντα στο σπίτι (κέϊκ, χαλβάς, κουλούρια). Ετσι κι εμείς είμαστε χορτάτοι απ' αυτά και σταματήσαμε να σαβουριάζουμε γλυκά διαρκώς αλλά και το παιδί έχασε σε ένα βαθμό το ενδιαφέρον του με αυτά.

Παρόλα αυτά, έχω ένα συρτάρι μεγάλο γεμάτο κίντερ σοκολάτες, σακούλες με κιτ κατ μίνι, σοκολάτες υγείας, γλυφιτζούρια και κίντερ αυγά. Ολα από συγγενείς που έρχονται κατά καιρούς και πάντα φέρνουν ενώ έχουμε πει ΟΧΙ ΓΛΥΚΑ. Και τα βάζουν και μες τη μούρη του παιδιού μόλις έρχονται κι άντε να πεις μετά εσύ όχι..

Διαφημίσεις

Κορίτσι χρειάζεσαι καλή αξιολόγηση από παιδίατρο. Νοσοκομείο καλό έχετε κοντά; Το παιδί υποσιτίζεται από ό,τι λες και έχει κατεβάσει ρολλά. Ειδικά τα μάτια και τα χείλια και η έλλειψη ενεργητικότητας θα έρπεπε να έχουν κινητοποιήσει την παιδίατρο.

Κοίτα στο http://www.gaps.me για fussy eaters kai picky eaters και αν θέλεις να σου δώσω και τα στοιχεία ομάδας στο φέις μπουκ που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Πρέπει να δράσεις γρήγορα εφόσον το παιδί πέφτει σταθερά καμπύλες. Μέχρι να βρεις άκρη, φρόντισε η μία έστω μπουκιά το παιδί τρώει την ημέρα να περιέχει πρωτεΐνες, λιπαρά και σίδηρο. Κόψε εντελώς τα γλυκά, τα ψωμιά, τα μπισκότα. Βράσε καλό κοτόπουλο (αλανιάρικο ή βιολογικό) και δώσε της να πιει το ζωμό. Ξεκίνα με ένα κουταλάκι, αύξανε σιγά σιγά και βάλε στόχο σε κάθε γεύμα που προσφέρεις να πίνει ένα φλιντζανάκι του καφέ. Βρες συκωταριά από κατσίκι, αρνί ή καλό κοτόπουλο και δώσε στο παιδί να φάει. Βάλε σκόρδα, μυρωδικά, μπαχαρικά να νοστιμίσει. Κόψε εντελώς ρύζια κλπ που δεν προσφέρουν παρά μόνο άμυλο στο παιδί, γιατί δεν το χρειάζεται...

Σου φαίνονται κουλά αυτά, αλλά έχουν σωθεί πολλά παιδάκια.

Ο χρόνος μετράει εναντίον σας κινήσου δράσε γρήγορα και αποτελεσματικά. Κυρίως επέμεινε να πάτε σε άλλον παιδίατρο που να ξέρει πώς πρέπει να αναπτύσσονται τα παιδιά και να κάνετε άμεσα εξετάσεις για ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Οι καμπύλες πέφτουν γιατί δεν έχουμε πάρει βάρος από 19 μηνών. Ηταν ένα παιδάκι σχετικά αφράτο στις ανώτερες καμπύλες και έχει πάρει από τότε ύψος αλλά καθόλου βάρος. Η γιατρός λέει ότι και πάλι φυσιολογικό είναι. 12,800 κιλά με ύψος 89 εκατοστά.

Μου έχει γράψει εξετάσεις να κάνω αλλά καθαρά ως τσεκ άπ όταν ευκαιρήσω στα 2 έτη. Οχι ότι την απασχολεί κάτι.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα... Με έσωσαν οι σταφίδες αλλά και που καθιέρωσα σπιτικό γλυκό να υπάρχει πάντα στο σπίτι (κέϊκ, χαλβάς, κουλούρια). Ετσι κι εμείς είμαστε χορτάτοι απ' αυτά και σταματήσαμε να σαβουριάζουμε γλυκά διαρκώς αλλά και το παιδί έχασε σε ένα βαθμό το ενδιαφέρον του με αυτά.

Παρόλα αυτά, έχω ένα συρτάρι μεγάλο γεμάτο κίντερ σοκολάτες, σακούλες με κιτ κατ μίνι, σοκολάτες υγείας, γλυφιτζούρια και κίντερ αυγά. Ολα από συγγενείς που έρχονται κατά καιρούς και πάντα φέρνουν ενώ έχουμε πει ΟΧΙ ΓΛΥΚΑ. Και τα βάζουν και μες τη μούρη του παιδιού μόλις έρχονται κι άντε να πεις μετά εσύ όχι..

Δεν είναι κακή ιδέα οι σταφίδες...:-)Βέβαια εμένα τώρα τελευταία ζητούν σοκολάτα (ευτυχώς μόνο μαύρη). Όσα γλυκά δεν έτρωγαν τα πρώτα χρόνια, τα ζητούν τώρα...:rolleyes: Και εγώ έχω στο ψυγείο, αλλά βάζω ένα όριο. Απλώς έχουμε καθημερινά γκρίνια... Το μυαλό τους εκεί... Το καλό της υπόθεσης είναι ότι βολεύονται με λίγη μαύρη σοκολάτα, αλλά θέλω να ξεφύγουμε απ' το καθημερινό του πράγματος.

Θα πάρω σταφίδες έτσι για δοκιμή.

Α, για τους κύκλους που είπες πριν, η κόρη μου έχει και εμένα μαύρους κύκλους στα μάτια, κάποιες φορές λίγο πιο έντονους, αλλά δεν με έχει ανησυχήσει μέχρι στιγμής. Η δικιά σου όμως είπες ότι έχει και στο στόμα και μάλιστα μπλε... Αυτό λίγο με μπερδεύει...

xena η γνωμη μου και μενα ειναι πως χρειαζεστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ εξετασεις και αξιολογηση απο γιατρο...δε θελω να σου αναφερω ασχημα παραδειγματα (οπως αυτα που συνεβησαν σε μας) ομως στη θεση σου θα πηγαινα σημερα κιολας στο γιατρο γιατι ο συνδιασμος ελλειψης ορεξης, κατατονιας και χλωμαδας σε ενα παιδακι παντα πρεπει να αξιολογειται απο γιατρο και να γινονται εξετασεις το συντομοτερο.

Ολα τα υπολοιπα, μηπως βαριεται, της λειπεις, δεν της δινεις γλυκα κλπ δεν ειναι ικανοι λογοι να καταπεσει ενα παιδακι τοσο πολυ..

Βρε miriki, συζήτησα με τον άντρα μου να δοκιμάσουμε την gaps αλλά δεν τον βρίσκει σύμφωνο διότι δεν μπορεί να ακολουθήσει. Δεν μπορούμε να βάλουμε το παιδί να κάνει αυτή τη διατροφή κι εμείς να τρώμε αυτά που απαγορεύουμε. Ούτε είμαι σπίτι να μαγειρεύω όλη την ώρα. Κάτι που είναι απαραίτητο όπως την μελετούσα.

Σηκώνομαι το πρωί και μαγειρεύω ή προετοιμάζω κάτι για να μπει απλά στον φούρνο απ' τον άντρα μου και γυρνάω στις 6 το απόγευμα. Εχω κάνει αγώνα για να τρώμε λίγο ποιοτικά, δηλαδή να κάνουμε λίγο μεσογειακή διατροφή κι όχι χαζοφαγητά. Μαγειρεύω και για το μωρό τα δικά του. Πόσο πια;;

Χena, ειλικρινά, πάρε άλλη μια γνώμη παιδιάτρου κοπέλα μου!

εντελως ομως!ακου δεν πειραζει που το παιδι δεν εχει παρει γραμμαριο για τοσους μηνες:confused:

Τι να σου πω βρε xena, για τη δική σου οικογένεια αποφασίζετε εσείς, όμως θεωρώ ότι μπροστά στην υγεία του παιδιού όλα τα άλλα λύνονται.

Αυτά που σας συμβαίνουν δεν είναι φυσιολογικά και είναι επικίνδυνα. Δεν είναι φυσιολογική η στασιμότητα του βάρους σε αυτή την ηλικία. Ο μπαμπάς ας τρώει τα δικά του εκτός σπιτιού.

Δηλ αν χρειαστείτε κάποια στιγμή αντιβίωση δε θα τη δώσετε αν δε βολεύει τον μπαμπά. Μην κάνετε γκαπς, αν σας εμποδίζει το όνομα. Μπές στην ομάδα στο φβ και ζήτα βοήθεια.

Κακή σωματική ανάπτυξη, σημαίνει κακή διανοητική ανάπτυξη και πιθανότητες για σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον, ακόμη και στην ενήλικη ζωή του.

Συγγνώμη που γίνομαι απότομη, αλλά το παιδί κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια άμεσα. Κανείς δε νοιάζεται περισσότερο από εσάς για το παιδί σας, πόσο μάλλον μια άγνωστη σε ένα διαδικτιακό φόρουμ, αλλά νομίζω ότι ο παιδίατρός σας δε σας τα λέει καλά κι εσείς επαναπαυθήκατε λόγω του πτυχίου του. Δυστυχώς δεν αρκεί αυτό, τελικά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

xena, άρπαξε το παιδί σου και τρέχα για εξετάσεις. Σίγουρα έχει σοβαρή αναιμία, τουλάχιστον. Αυτή η ατονία που περιγράφεις για τόσους μήνες είναι άκρως ανησυχητική. Η miriki έχει απόλυτο δίκιο, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, το καταλαβαίνεις; Μην περιμένεις καθόλου, τρέχα!

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να μην πανικοβάλλεσαι.

Τα κιλά της είναι μέσα στα προβλεπόμενα για το ύψος της; Εγώ βλέπω ότι είναι. Εμένα ήταν ακόμα πιο αδύνατη χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δεν αντιλέγω να πάρεις και δεύτερη γνώμη καλού κακού, αλλά δεν χρειάζεται πανικός.