Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρηγορια στο φαγητο!

1μανουλα

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια και σε ολες οσες θα μπορουσαν να με καταλαβουν.Λοιπον να σας γραψω το προβλημα μου .Ειμαι 36 χρονων και εχω τρια παιδακια.

Καποτε εργαζομουν και ειχα μια ζωη γενικως γεματη,ημουν σχεδον παντα στα 61-63 κιλα με 1,60 υψος .Εχει λοιπον δυο χρονια που εκανα το τριτο μου παιδακι .Απο τοτε εχω κλειστει πολυ μεσα ,οταν γεννησα ημουν 68 κιλα ,γενικα δεν πηρα στην εγκυμοσυνη, το μυαλο μου ολο στο φαι και γενικα πολυ γλυκα, εφτασα στα 85 (σοκ).

Πηρα λοιπον την αποφαση κοι πηγα αρχες οκτωβρη σε διαιτολογο(παρολο που δεν μου περισευουν) πριν τα χριστουγεννα εφτασα στα 73 οπου ειμαι και τωρα .

Το προβλημα ειναι οτι λογω ενος επαγγελματικου ταξιδιου η διαιτολογος εφυγε για 3βδομαδες εχουμε ραντεβου τωρα στις 12/1/14,εγω σε αυτες τις μερες ξεσαλωνα τι φαγητα,τι γλυκα τα παντα και ολα σε υπερποσοτητες ,και μετα μολις ετρωγα πηγαινα κρυφα και εκανα εμετο.

Ξερω οτι αυτο ειναι εγκεφαλικο και οτι με σκοτωνει ,ξερω οτι εχω προβλημα,αλλα δεν ξερω που να παω ,αφου νιωθω τοσο απογοητευμενη που σκεφτομαι να μην συνεχισω με τις διαιτες,

Δηλαδη τηρω το προγραμμα μονο οταν προκειται να με ζυγισει? και μετα τι οταν φτασω στα κιλα που θελω ξανα πολυ φαγητο?

Ξερω οτι δεν το εχω αναγκη ,ομως νιωθω σαν ναρκομανης που δεν μπορω να πω οχι,να εξηγησω οτι δεν ειναι συνεχεια αλλα καποιες στιγμες που μπορει να φαω τα παντα σε λιγα λεπτα.

Ενας φαυλος κυκλος ,φαι και εμετος ,και μετα ξανα φαι ,τυψεις και ενοχες.Και σε ολα αυτα εγω μονη κλεισμενη συνεχεια σε ενα σπιτι.

Συγνωμη που σας εγραψα πολλα ,απλα ψαχνω να ακουσω μια κουβεντα απο μια αγνωστη φιλη που δεν θα με κρινει αλλα θα καταλαβει .και θα μου δωσει την δυναμη να συνεχισω.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

Γιατί να μη συνεχίσεις τη δίαιτα; Αφού η δίαιτα έχει αποτέλεσμα σε σένα, όταν την ακολουθείς. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι εκεί που έχεις θέμα. Σε βοηθάει η διαιτολόγος με αυτό; Εγώ προτείνω να της μιλήσεις ανοιχτά (αν της έχεις εμπιστοσύνη), ίσως έχει κάτι να σου προτείνει.

Πάντως μην ανησυχείς. Ξέρεις πόσες γυναίκες πριν από εσένα έχουν φρικάρει με την καθημερινότητα και τα ρίχνουν στο φαγητό; Πρώτη και καλύτερη εγώ, που όταν έχω άγχος (επαγγελματικά είναι κυρίως τα δικά μου θέματα), ή που δε θα φάω τίποτε ή που θα φάω ένα κουβά παγωτό (πραγματικά, 1 συσκευασία οικογενειακό Ben&Jerry's το αδειάζω άνετα). Εμένα ευτυχώς με σώζει που από γλυκά τρώω μόνο παγωτά, και κατά τα άλλα πολλά φρούτα (αλλά μπορεί να φάω και ολόκληρο καρπούζι, αν με πιάσει βουλιμία). Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι δεν είσαι μόνη σου! Είμαι σίγουρη ότι από εδώ μέσα θα βρεθούν κι άλλες κοπέλες.

Χρειάζεσαι και άσκηση, πάρε τα παιδάκια σου και βγείτε βόλτες! Ακόμη και με το κρύο, δεν υπάρχει λόγος να μένετε μέσα. Το μέσα παχαίνει, συν ότι σου προκαλεί ασφυξία και μετά ξεσπάς περισσότερο στο φαγητό.

Πάντως, από τον εαυτό μου έχω παρατηρήσει ότι όταν μου έρχεται όρεξη για υπερφαγία, μερικές φορές προλαβαίνω να το σώσω αν κάνω κάτι άλλο (για μένα αυτό το άλλο είναι να βγω έξω, ακόμη και στο μπαλκόνι να νιώσω το κρύο). Πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι εκείνη την ώρα που θέλεις να αδειάσεις τα μελομακάρονα, κάτι άλλο θέλει ο οργανισμός σου, αλλά τα μελομακάρονα είναι εύκαιρα.

Τέλος, αν κάνεις εμετό, πρόσεξε πάρα μα πάρα πολύ τα δόντια σου. Θα το ξεπεράσεις σιγά-σιγά, ειδικά μόλις φύγει ο χειμώνας.

Καλημερα και καλη χρονια!

Να σου ζησουν τα παιδακια σου!

Το γεγονος πως εχεις ξεκινησει διαιτα,δειχνει οτι θελεις να μπεις σε ενα προγραμμα αφενος,αλλα αφετερου η ψυχολογια σου δεν ειναι εφικτη στο να επιτυχης τον στοχο σου!

Πρεπει πρωτα να ''επεξεργαστεις'' τον ψυχολογικο τομεα!

Να πιστεψεις πως μπορεις να επανελθεις στα φυσιολογικα για σενα κιλα,αυτα που θα σε κανουν να νιωσεις καλα!

Οπως προανεφερε και η κοπελα παρακατω,κανε κατι αλλο που θα σε ευχαριστει!Μην καθεσε στο σπιτι πολλες ωρες,η ασκηση,σε συνδιασμο με τη διατροφη θα φερει αποτελεσματα σωματικα,αλλα θα σε ανανεωσει και ψυχολογικα!

Το γεγονος πως,καθε φορα που τρως παραπανω και επειτα κανεις εμετο θα σε φτασει σε σημειο ψυχογενου ή νευρικης ή νευρογενους βουλιμιας.

Θα καταστρεψεις το πεπτικο σου συστημα και φυσικα την ψυχολογια σου.Αυτο θα πρεπει να το αναφερεις στην διαιτολογο σου.

Μπορεις,εχεις τον χρονο να κανεις ασκησεις?

Αν οχι,τοτε ασχολησου με κατι αλλο!Διαβασε ενα βιβλιο για παραδειγμα!Ή κατι που θα σε κανει να νιωθεις καλα και να ξεχνας το φαγητο!

Οταν νιωθεις εντονη πεινα,τοτε φαε ενα φρουτο,πιες νερο,κατι που βοηθαει τον οργανισμο ν'αποβαλλει τις τοξινες,αλλα και δινει το αισθημα κορεσμου,φαε μια μπαρα δημητριακων!

Να μην αφηνεις ποτε το στομαχι σου αδειο!Τα σνακ,λιγων θερμιδων ειναι καταλυτες για αυτο!

Τελος,θα αναφερω παλι το κομματι της ψυχολογιας!

Και γω,που ποτε δεν ανεβαινε η ζυγαρια πανω απο 50,στην εγκυμοσυνη εφτασα να ζυγιζω 67,και οταν γεννησα ημουν γυρω στα 59 ακατεβατα!Με διατροφη και ασκηση,αυτη τη στιγμη ειμαι παλι 49 και προσπαθω να κατεβω κι αλλο!Ομως η ψυχολογια δεν μου επετρεπε να φτασω τον στοχο μου διοτι ελεγα πως ποτε δε θα τα καταφερω!

Μπορεις λοιπον!Κρατησε το θεματακι αυτο,κανε τη διατροφη σωστα,και καθε φορα που θα χανεις κιλο/κιλα,να μπανεις να μας το λες!Θα δεις ποσο πολυ θ'ανεβει η ψυχολογια σου!

Καλη επιτυχια κουκλα μου!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Επισης,θελω να σου αναφερω τη ''λουιζα'',ως αφεψημα!Δε ξερω εαν γνωριζεις τις ιδιοτητες της!Βοηθαει στην απωλεια βαρους!Ρωτησε τη γιατρο σου,εαν μπορεις να πινεις!Εγω πινω,και σε συνδιασμο με ολα οσα ανεφερα ειδα αποτελεσματα!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας,οχι δυστυχως χρονο δεν εχω ,ασχαλουμε συνεχεια μεσα με τις δουλειες του σπιτιου ,το μαγειρεμα και το διαβασμα των παιδιων,οσο για την μικρη ειμαι συνεχεια απο πανω της.

Τωρα τελευταια αρχισα να κανω μονο λιγο στεπ τις ωρες που κοιμαται,τον αντρα μου τον παρακαλαω νατην κρατησει εστω και μιση ωρα αλλα δεν μπορει λογο δουλειας ,φευγει πρωι -μπαινει βραδυ μεσα .

Γενικα εχετε δικιο ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας ,ολος ο κοσμος μου ειναι το σπιτι και τα παιδια (που αυτο ηταν επιλογη μου)

απλα δεν περιμενα οτι θα μου γυρισει μπουμερανγκ,η κλεισουρα εφερε τη βουλιμια ,και η βουλιμια την αποξενωση ,εκοψα τις πολλες επαφες με φιλους,εφτασα σε σημειο να μην περιποιουμε ,να μην ντυνομαι ακομα και να μην χτενιζομαι ,με την σκεψη ποιος θα με δει? αλλωστε ποιος θα με ρωτησει αν ειμαι καλα? πως περασα τη μερα μου?Δεν παιρνω τιποτα για τον εαυτο μου .Αλλωστε ποτε δεν περισευουν ,το μονο δωρο που εκανα στον εαυτο μου ειναι η διαιτολογος και αυτο με αρκετες τυψεις.

Αλλα δεν νιωθω οτι εκανα κατι σημαντικο ,εχασα 12 κιλα και ομως οταν κοιτιεμαι στον καθρεφτη με βλεπω ιδια.

συγνωμη για τα καταθλιπτικα λογια ,αλλα πρωτη φορα τα ξεστομιζω και τα ομολογω ,εστω και ετσι μεσα απο την ανωνυμια του φορουμ.Μετα θα φορεσω παλι την μασκα της ευτυχισμενης νοικοκυρας,αν και δεν ξερω αν μπορω να κοροιδεψω αλλο τα παιδια μου ,πολλες φορες η κορη μου μου εχει πει μαμα θελω να γελας,ή μαμα τη θελεις να σου φερει οΑι βασιλης για να γελασεις?,μαλλον δεν ξερω να κρυβομαι καλα.

Αληθεια τι ειναι αυτη η ΛΟΥΙΖΑ εγω ακομα θηλαζω τη μικρη μου ,επιτρεπεται να την παρω?

Διαφημίσεις

και για να συνεχισω οπως οι περισσοτερες μανουλες εδω περα δεν υπαρχει καθολου ιδιωτικη στιγμη,ουτε μπανιο δεν μπορω να κανω ,ουτε τουαλετα,χωρις θεατη .

Δυστυχως εχω αφεθει ,πρεπει να ξυπνησω ,αν δεν ειμαι εγω καλα ξερω οτι δεν θα ειμαι ουτε για τα παιδια μου

Πρεπει να αλλαξω εστω και μονο για αυτα

Αυτος ο φαυλος κυκλος ειναι η βουλιμια.

Εχεις την δυναμη να το προσπαθησεις μονη σου? αν οχι, θα πρεπει να μιλησεις με ειδικο νομιζω.

Να θυμασαι οτι στη ζωη πρεπει να εχουμε ισχυρο κινητρο για καθε τι!

:)

Οχι καλη μου,εαν θηλαζεις να μην κανεις χρηση του βοτανου αυτου(λουιζα)!

Το θεμα εδω ειναι καθαρα ψυχολογικο καλη μου!

Ειναι λογικο να αισθανεσαι ετσι!Εισαι μανα,εισαι νοικοκυρα,εισαι συζυγος,εισαι γυναικα....τι απ'ολα αυτα να προλαβεις να φερεις εις περας!Ετσι λοιπον,η ''Χ''(εδω βαζω το ονομα σου,οποιο κι αν ειναι αυτο''),εχει μπει στην ακρη!

ΟΜΩΣ,με δυναμη και αισιοδοξια ολα μπορεις να τα καταφερεις.

Ξεκινωντας με τον εσωτερικο σου κοσμο!Τι θελεις να βλεπουν οι αλλοι απο σενα?Και προς το παρον οι αλλοι,ειναι η οικογενεια σου!Μια πραγματικα χαρουμενη και ομορφη μανουλα και συζυγο?Ή μια ατιμελητη και καταθλιπτικη γυναικα η οποια παλευει να κανει τους παντες χαρουμενους?

Λοιπον,σηκω απο τον ληθαργο σου,ακου τις αναγκες σου και δωσε λιγο προτεραιοτητα σε αυτες.Αλλαξε το χτενισμα σου,το χρωμα τον μαλλιων σου!Σηκω το πρωι,βαλε τραγουδια,βαψου ελαφρως,φορα ωραια ρουχα,κοιταξου στον καθρεφτη και χαμογελα απο την ψυχη σου.Δοξα σε Τον Θεο,που εχεις 3 αγγελουδια και τον συζυγο σου κοντα!

Αλλαξε νοοτροπια και σκεπτικο!Κανοντας οικογενεια,δε σβηνουν ολα τα υπολοιπα!Κανεις δεν εχει χρονο και χρημα καλη μου!Δεν ειστε οι μονοι!Αλλα,με αισιοδοξια,μπορεις να καταφερεις πολλα!

Αρκει να το θελουμε!

Μην διστασεις να κανεις πραγματα για σενα!Εαν επιτρεπεται ποσο χρονων ειναι τα παιδακια σου?

Θελεις να σου πω και κατι τελευταιο?Εχω κολλητη,η οποια ειναι πολυ γεματουλα!Ξερεις ποσες φορες μου εχει πει πως θελει να κανει διαιτα?Πως δεν μπορει με τα κιλα που εχει,πως νιωθει καπως κτλ?Ξερεις ποσες φορες τις εχω πει,πως εαν χασει κιλα δε ξερω εαν θα μου αρεσει?

Σημασια εχει τη βγαζει η ψυχη!Και εαν η ψυχη ειναι ομορφη,τοτε ολα ειναι ομορφα!

Σε παρακαλω,καντο για σενα κυριως και τα παιδακια σου που θελουν το πραγματικο σου χαμογελο!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Μαρια σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ,πιστεψε τα ειχα πολυ αναγκη και ολα οσα μου ειπες ακουστηκαν σαν βαλσαμο στην ψυχη μου.

Σημερα λοιπον ηταν η πρωτη μερα εδω και 18 μερες που δεν εκανα εμετο,εφαγα κανονικα γευματα και πολυ νερο.Μια μικρη νικη ,ξερω οτι εχω δουλεια αλλα θα τα καταφερω.Γιατι οπως ειπε η Λαιδα εχω ενα πολυ ισχυρο κινητρο,ή μαλλον τρια.

Ειναι 11χρονων,8 χρονων και 23 μηνων. ΓΙ αυτα αλλα και πανω απ'ολα για μενα.

Ναι η χαρα της ζωης ειναι στα απλα ,στα μικρα ,στα καθημερινα..........

Ειναι φυσικο νομιζω καπου να γονατιζω αλλα νομιζω οτι εχω υποχρεωση να ξανασηκωνομαι,σημερα ομολογησα κατι που δεν τολμουσα νατο παραδεχτω.και ξερω καλα πως το μισο προβλημα λυνεται με την αποδοχη του.

Απλα ευχαριστω.................

Οταν ξαναμπω θα ειναι για να σας πω οτι τα καταφερα!

Μπράβο σου! Τα κατάφερες φανταστικά, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Μια πολύ καλή μου φίλη βρήκε τεράστια βοήθεια εδώ http://www.anonymoi-yperfagoi.com/ δες μήπως σε ενδιαφέρει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Μπραβο σου! Να μπαινεις πιο συχνα.....να συζητας....

Η ζωη ειναι για ολους πολλες φορες περιπλοκη, αλλα για εμας τις μανες μωρε τι ειναι ακατορθωτο. ;)

Ολα θα πανε καλα.....και αν αρχισεις να χανεις και κιλακια θα νιωθεις ολο και καλυτερα.

Προσπαθησε επισης να βγαινεις εξω οσο μπορεις....

• 4 months later...

Τελικα μονο λογια ειμαι,δεν μπορω να καταφερω τιποτα, ειμαι μια χοντρη κοιλιοδουλη,μεσα σε 4 μηνες αντι να χασω πηρα ακομα 4 κιλα.

Γιατι ρε παιδια ? γιατι δεν μπορω να επιβληθω στον εαυτο μου ,καθε βραδυ λεω θα αρχισω και καθε μερα τα γ...ω, τι μου συμβαινει ?Η ψυχολογια στα πατωματα ,νιωθω οτι τιποτα δεν μπορει να με βοηθησει.Δεν με αντεχω αλλο πλεον εχω αρχισει να κλαιω και χωρις λογο.Ισως ενας καλος διαιτολογος να με βοηθησει , δεν ξερω πια τι να κανω.

είναι κριμα να σκέφτεσαι ετσι βρε μανουλα!!!!!!

Τα παιδια σου σε θελουν χαρουμενη!! Τα κιλα δεν είναι το παν αλλα συμφωνω ότι είναι βασικο για την ψυχολογια καποιων γυναικων...και της δικης μου.

Υπαρχουν καποιες πρωτεινικες δίαιτες που θα μπορουσαν να σε βοηθησουν είμαι σιγουρη...η ατκινς και η ντουκαν.

Σε ένα μηνα θα εχεις χασει πολλλααα κιλα!!!! χωρις να πεινας!!!

Νομίζω ότι ένα πρόβλημα πρέπει να το χτυπάμε στη ρίζα και η ρίζα εδώ δεν είναι το ότι τρως, αυτό είναι το σύμπτωμα. Το πρόβλημα είναι αυτό που περάσαμε πολλές μαμάδες: με το παιδί, ζωή τέλος, ούτε τουαλέτα, όπως τα λες είναι. Είναι ωραία με τα παιδιά, αλλά έχει και τη φρίκη του, στη δική μου περίπτωση δηλαδή την είχε...

Μήπως να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι άλλο; Να βρεις μια ενασχόληση; Καλά, ξέρω πολύ δύσκολο, αλλά εγώ έχω αρχίσει το βελονάκι ας πούμε (μη γελάς, την έχω καταβρει). Επίσης, τη βρίσκω να μαγειρεύω, να κάνω κάτι σπέσιαλ ας πούμε μια περίεργη συνταγή (άσε που όταν μαγειρεύω κάτι έχω λιγότερη όρεξη να το φάω, δεν ξέρω πώς γίνεται), εσύ ξέρεις τί σου αρέσει, βρες κάτι που να βολεύει (το βελονάκι ας πούμε το πλέκω στο κρεβάτι, λίγο πριν κοιμηθώ, μετά το σεξ :):):):),καλά πλάκα κανω). Επίσης, πάω κάθε βδομάδα σε μια χορωδία, μου αρέσει πολύ να τραγουδάω, Κυριακή βράδυ τώρα κούραση, γκρίνια με τα παιδιά, δε θέλω να πάω και όλο μου λέει ο άντρας μου φύγε παιδί μου, δε θέλω βαριέμαι, φύγεεεεε και τελικά πάω και όταν γυρνάω πετάω ρε παιδί μου, μου κάνει τόσο καλό...

Τέλος, να σου πω ότι εγώ σε θεωρώ πολύ πολύ τυχερή, προσπαθώ να κάνω τρίτο παιδάκι και δεν μπορώ. Λέω ας είχα αυτό το παιδάκι (είχα δύο αποβολές) κι ας γινόμουνα και 100 κιλά, τα κιλά θα τα χάσεις όταν μεγαλώσει το μωράκι και ξαναγυρίσεις στην κανονική ζωή, υπομονή κούκλα, όλα θα καλυτερεύσουν :)

Α και αφού λέμε για δίαιτες... η δίαιτα που έχω δει να έχει όντως αποτέλεσμα (όχι σε μένα, εγώ αντιστέκομαι :)) είναι η δίαιτα "μικρότερου πιάτου", δηλαδή τρως ότι θα έτρωγες και πριν, τα ίδια φαγητά, απλώς τρως σε πιάτο γλυκού. Έχω δει αποτέλεσμα με διάρκεια, όχι αστεία

Διαφημίσεις

Λαιδα τη διαιτα Ντουκαν την μελεταω αρκετα τελευταια αλλα ποτε δεν παιρνω την αποφαση.......

Εκαβη εχεις απολυτο δικιο, 1 ναι αισθανομαι πολυ ευλογημενη για τα παιδια μου ,μονο ομως γι αυτα , 2 πρεπει να κανω κατι που μαρεσει εστω και μια ωρα την εβδομαδα .και 3 Μην με κοροιδεψετε εχω 2 μηνες να κανω σεξ .το αποφευγω συνεχεια ,νιωθω πολυ χαλια για την κοιλια μου και δεν μπορω να βγαλω την μπλουζα μου. Βεβαια αρχισε να διαμαρτυρεται αλλα δεν παει το μυαλο του γιατι τον αποφευγω

Αχ, πονεμένη ιστορία. Το ένα που έχει αποτελέσματα είναι όντως το μικρότερο πιάτο αλλά απ' όλα. Το άλλο το οποίο έχει αποτέλεσμα είναι το βραδινό. Ξέρω πολύ κόσμο που έχασε πάρα πολλά κιλά τρώγοντας το βράδυ ένα γιαουρτάκι ή μια φρουτοσαλάτα.... κι εγώ θα το κάνω κάποια στιγμή....απλά συνεχώς αναβάλλεται.....είμαι στη φάση, την υγειά μας να έχουμε βρε παιδιά......θα εκτιμήσω κι εγώ τη βοήθεια στο θέμα λοιπόν!

Νομίζω ότι ένα πρόβλημα πρέπει να το χτυπάμε στη ρίζα και η ρίζα εδώ δεν είναι το ότι τρως, αυτό είναι το σύμπτωμα. Το πρόβλημα είναι αυτό που περάσαμε πολλές μαμάδες: με το παιδί, ζωή τέλος, ούτε τουαλέτα, όπως τα λες είναι. Είναι ωραία με τα παιδιά, αλλά έχει και τη φρίκη του, στη δική μου περίπτωση δηλαδή την είχε...

Μήπως να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι άλλο; Να βρεις μια ενασχόληση; Καλά, ξέρω πολύ δύσκολο, αλλά εγώ έχω αρχίσει το βελονάκι ας πούμε (μη γελάς, την έχω καταβρει). Επίσης, τη βρίσκω να μαγειρεύω, να κάνω κάτι σπέσιαλ ας πούμε μια περίεργη συνταγή (άσε που όταν μαγειρεύω κάτι έχω λιγότερη όρεξη να το φάω, δεν ξέρω πώς γίνεται),

και εγώ! μαγικό αυτό! αλλά την επόμενη μέρα, μια χαρά το σαβουρώνω...

εσύ ξέρεις τί σου αρέσει, βρες κάτι που να βολεύει (το βελονάκι ας πούμε το πλέκω στο κρεβάτι, λίγο πριν κοιμηθώ, μετά το σεξ :):):):),καλά πλάκα κανω). Επίσης, πάω κάθε βδομάδα σε μια χορωδία, μου αρέσει πολύ να τραγουδάω, Κυριακή βράδυ τώρα κούραση, γκρίνια με τα παιδιά, δε θέλω να πάω και όλο μου λέει ο άντρας μου φύγε παιδί μου, δε θέλω βαριέμαι, φύγεεεεε και τελικά πάω και όταν γυρνάω πετάω ρε παιδί μου, μου κάνει τόσο καλό...

Τέλος, να σου πω ότι εγώ σε θεωρώ πολύ πολύ τυχερή, προσπαθώ να κάνω τρίτο παιδάκι και δεν μπορώ. Λέω ας είχα αυτό το παιδάκι (είχα δύο αποβολές) κι ας γινόμουνα και 100 κιλά, τα κιλά θα τα χάσεις όταν μεγαλώσει το μωράκι και ξαναγυρίσεις στην κανονική ζωή, υπομονή κούκλα, όλα θα καλυτερεύσουν :)

σαν τσιγάρο ένα πράγμα;););)

Λαιδα τη διαιτα Ντουκαν την μελεταω αρκετα τελευταια αλλα ποτε δεν παιρνω την αποφαση.......

Εκαβη εχεις απολυτο δικιο, 1 ναι αισθανομαι πολυ ευλογημενη για τα παιδια μου ,μονο ομως γι αυτα , 2 πρεπει να κανω κατι που μαρεσει εστω και μια ωρα την εβδομαδα .και 3 Μην με κοροιδεψετε εχω 2 μηνες να κανω σεξ .το αποφευγω συνεχεια ,νιωθω πολυ χαλια για την κοιλια μου και δεν μπορω να βγαλω την μπλουζα μου. Βεβαια αρχισε να διαμαρτυρεται αλλα δεν παει το μυαλο του γιατι τον αποφευγω

Ρε κοπελιά, έχεις άντρα που διαμαρτύρεται για το σεξ και κάνεις κόνξες;;;;; Για στάκα λίγο, νομίζω ότι έχουμε και δεύτερο στη λίστα "γιατί είμαι ευλογημένη", πρώτα τα παιδιά, τώρα ο προθυμος άντρας, κάτσε μέχρι να αλλάξει σελίδα το θέμα θα έχουμε βρει και τρίτο.

Μην το λες αυτό ότι μόνο για τα παιδιά είσαι ευλογημένη, αποκλείεται να είναι έτσι.

Από μια άποψη ευλογία είναι και μόνο η δυνατότητα να ξαναανακαλύψεις τον εαυτό σου. Πριν ήθελες οικογένεια και παιδιά, οκ, τσεκ, τώρα η ζωή σε υποχρεώνει να επιδιώξεις και άλλα, να ανακαλύψεις και άλλα ταλέντα σου.

Μαγειρεύεις; Δες το cookisto(https://www.cookisto.com/), είναι άνθρωποι που ψοφάνε για μια σπανακόπιτα της προκοπής, κάτσε φτιάξε κάτι παραπάνω και πούλα το. Έχει κοπέλες που μαγειρεύουν παραπάνω μερίδες από το κανονικό φαγητό της οικογένειας και τις πουλάνε. Θα μου πεις κοπελιά ούτε τουαλέτα δεν προλαβαίνω, οκ, δες όμως υπάρχουν κουλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να μην τα έχεις φανταστεί.

Μήπως να βγεις λίγο απ'το φόρουμ και να τα ψάξεις αυτά αντί να ζυμωνόμαστε εδώ μέσα;

Μήπως να βγεις λίγο απ'το φόρουμ και να τα ψάξεις αυτά αντί να ζυμωνόμαστε εδώ μέσα;

Εισαι θεα ! και για να ειναι πιο σωστο αυτο που ειπες παρα πανω, μηπως να βγω λιγο εξω απο το σπιτι γενικα?

εγώ για να μην σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό, κάνω κάτι που με εμποδίζει να μπορώ να φάω όσο θέλω

αυτή την περίοδο περνάω την φάση του νυχιού, δηλ. αφού φάω την μερίδα μου, μετά βάφω τα νύχια μου. Ε, μέχρι να στεγώσει η πρώτη στρώση, μετά η δεύτερη, μετά το top coat, έχει περάσει χαλαρά ένα 45λεπτο.

Έτσι, και η λαιμαργία μου έχει περάσει και νύχι σούπερ έχω που το καμαρώνω!

Αντίστοιχα έχω κάνει με μετατροπές σε ρούχα μου (μόλις τελείωνα τη μερίδα μου, έπιανα παλιά ρούχα και τα άλλαζα), επίσης και τα μαλλιά μου τα βάφω συνήθως αμέσως μετά το μεσημεριανό (τότε είναι συνήθως που με χτυπά εμένα η κοιλιοδουλεία), με αποτέλεσμα και να μη σκέφτομαι συνέχεια τι θα φάω και να έχω αποτελέσματα στην εμφάνισή μου (νύχια, μαλλιά, ρούχα σαν καινούρια) που με κάνουν να νιώθω καλά και να μην πέφτω στην παγίδα της αυτολύπησης και του φαύλου κύκλου της λαιμαργίας.

Επίσης έχω πάντα κομμένα λαχανικά στο ψυγείο, οπότε μασουλάω από αυτά μόλις δω ότι είμαι έτοιμη για δεύτερο γύρο μεσημεριανού και ότι η κανονική μου μερίδα δεν με ικανοποίησε αρκετά.

Τελευταία, αλλά ουχί ύστατη λύση, αυτό που έκανα και στην δεύτερη εγκυμοσύνη: πασατέμπος!

ανάλατος φυσικά, απασχολείς τα χέρια και το στόμα σου χωρίς να φορτώνεσαι εκατομμύρια θερμίδες και επιπλέον κάνεις καλό στον οργανισμό σου καθότι έχει πολλές βιταμίνες και καλά λιπαρά.

εγώ για να μην σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό, κάνω κάτι που με εμποδίζει να μπορώ να φάω όσο θέλω

αυτή την περίοδο περνάω την φάση του νυχιού, δηλ. αφού φάω την μερίδα μου, μετά βάφω τα νύχια μου. Ε, μέχρι να στεγώσει η πρώτη στρώση, μετά η δεύτερη, μετά το top coat, έχει περάσει χαλαρά ένα 45λεπτο.

Έτσι, και η λαιμαργία μου έχει περάσει και νύχι σούπερ έχω που το καμαρώνω!

Αντίστοιχα έχω κάνει με μετατροπές σε ρούχα μου (μόλις τελείωνα τη μερίδα μου, έπιανα παλιά ρούχα και τα άλλαζα), επίσης και τα μαλλιά μου τα βάφω συνήθως αμέσως μετά το μεσημεριανό (τότε είναι συνήθως που με χτυπά εμένα η κοιλιοδουλεία), με αποτέλεσμα και να μη σκέφτομαι συνέχεια τι θα φάω και να έχω αποτελέσματα στην εμφάνισή μου (νύχια, μαλλιά, ρούχα σαν καινούρια) που με κάνουν να νιώθω καλά και να μην πέφτω στην παγίδα της αυτολύπησης και του φαύλου κύκλου της λαιμαργίας.

Επίσης έχω πάντα κομμένα λαχανικά στο ψυγείο, οπότε μασουλάω από αυτά μόλις δω ότι είμαι έτοιμη για δεύτερο γύρο μεσημεριανού και ότι η κανονική μου μερίδα δεν με ικανοποίησε αρκετά.

Τελευταία, αλλά ουχί ύστατη λύση, αυτό που έκανα και στην δεύτερη εγκυμοσύνη: πασατέμπος!

ανάλατος φυσικά, απασχολείς τα χέρια και το στόμα σου χωρίς να φορτώνεσαι εκατομμύρια θερμίδες και επιπλέον κάνεις καλό στον οργανισμό σου καθότι έχει πολλές βιταμίνες και καλά λιπαρά.

Ολα οσα λετε κοριτσια ειναι σωστα ,σωστα , σωστα............αλλα μου λειπει κατι η αποφασιστηκοτητα.ΙΣΩς ΜΟΝΟ αν πινω 10 λιτρα νερο την ημερα για να πεισω τον εαυτο μου οτι δεν πειναω αλλα διψαω

Φίλη μου, δεν σου λείπει η αποφασιστικότητα αλλά η θέληση. Μπες στο YouTube κ δες ανθρώπους υπέρβαρος που τα κατάφεραν. Ανθρώπους με αναπηρία, χωρίς χέρια ή πόδια που κάνουν πρωταθλητισμό. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν δέχονται την λύπηση, την παραίτηση, την ήττα. Εχεις κίνητρο τα παιδιά σου, τον άντρα σου, μα πάνω απο όλα κάν το για σένα.

Το φαγητό δεν είναι λύση. Ναι, είναι απόλαυση...όπως απόλαυση ειναι να βγεις το καλοκαίρι στην παραλία με ανεβασμένη ψυχολογία....

Σκέψου κάτι, σε μένα λειτουργεί........δε χρειάζεται να βάλεις στόχο πολλά κιλά και θεαματικές διαφορές......η ψυχολογία σου ανεβαίνει απ την πρώτη κιόλας εβδομάδα, που αρχίζεις να βλέπεις διαφορά.........βασικό, ήδη ξέρεις ότι κάνεις κάτι και δεν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια οπότε νιώθεις καλά, δεν έχεις το ενοχικό του "δε μπορώ να κάνω τίποτα"......ανεβαίνεις πολύ έχοντας ξεκινήσει...και με το μαλακό......;)

Τελικα μονο λογια ειμαι,δεν μπορω να καταφερω τιποτα, ειμαι μια χοντρη κοιλιοδουλη,μεσα σε 4 μηνες αντι να χασω πηρα ακομα 4 κιλα.

Γιατι ρε παιδια ? γιατι δεν μπορω να επιβληθω στον εαυτο μου ,καθε βραδυ λεω θα αρχισω και καθε μερα τα γ...ω, τι μου συμβαινει ?Η ψυχολογια στα πατωματα ,νιωθω οτι τιποτα δεν μπορει να με βοηθησει.Δεν με αντεχω αλλο πλεον εχω αρχισει να κλαιω και χωρις λογο.Ισως ενας καλος διαιτολογος να με βοηθησει , δεν ξερω πια τι να κανω.

Προσωπικά, πιστεύω ότι για αρχή θα σε βοηθούσε περισσότερο ένας καλός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...