Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χριστούγεννα-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ-Τι προτείνετε?

anastasiab

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σκωτια φανταστικα! Εγω εκει θα πηγαινα!

Εχω γραψει εδω για το αεροπλανο http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6112&start=60

Ξερει καμια να μου δωσει συμβουλες?

Τι συμβουλες????

Ας πουμε τα γενικα!Θα μεινεις Εδιμβουργο μπορεις και Γλασκωβη αλλα δεν το συστηνω!!!Το οποιο ειναι τελειο σαν παραμυθι!!Εχει πολλα και καλα ξενοδοχεια εχει και καλα Β&Βs. Συμφερουν!Τα χριστουγεννα ή την πρωτοχρονια(δεν θυμαμαι καλα) γινεται ωραια γιορτη στο καστρο!Συνηθως φερνουν και κανεναν διασημο τραγουδιστη!!Επισης μπορεις να οργανωσεις εκδρομη με διανυκτερευση στα highlnads εχει πολλα γραφεια που μπορεις να το κανεις!!Επισης ειναι πολυ κοντα η Γλασκωβη και μπορεις να την επισκεφθεις αφθημερον!Εχει μεγαλυτερη αγορα!Ομως και Εδιμβουργο εχει ικανοποιητικη αγορα!Εχει ωραια μαγαζια για φαγητο, εχει καλη νυχτερινη ζωη(αγγλικο στυλ μην περιμενεις οπως εδω) !!!Γενικα αν θες κατι συγκεκριμενο ρωταμε γιατι μπορει να γραφω ωρες για εκεινα τα μερη!!Παντως ειναι τελεια μπορει να ειναι και απο τα πιο ωραια μερη που θα εχεις επισκεφθει!!!Αν ποτε πας!!!

Εκτός από Παρίσι, Λονδίνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Ρώμη, τι προτείνετε από Ευρώπη για Χριστούγεννα?

Αυτο το σχολιο εκτος απο Παρισι ? δεν το καταλαβαινω

Εγω εκατο επιλογες να ειχα , παλι εκει θα πηγαινα, εχω κολησει.....

Διαφημίσεις

th@lia σ'ευχαριστω αλλα εννοουσα οτι εχω γραψει εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6112&start=60 οτι θα παω του χρονου στην Βρετανη και θα ηθελα καποιες συμβουλες, τι να κανω οταν το μωρο θα ειναι 9 μηνων με το αεροπλανο και γενικοτερα.

Στην Σκωτια θα ηθελα να παω καποια στιγμη αλλα οχι με γκρουπ, θελω να φτιαξω μονη μου προγραμμα το προτιμω. Και στην Ιρλανδια επισης αν πανε καλα τα πραγματα. Ειμαι απο την Βρετανη και εχω κελτικη καταγωγη οποτε αυτα τα μερη με τραβανε περισσοτερο :wink:

binvp2.png ZVLBp2.png

Σορρυ κορίτσια αλλά Ντουμπάι δεν θα πήγαινα ούτε χειμώνα ούτε καλοκαίρι μιας και από ότι έχω δει είναι ένα πολύ τεχνητό πράγμα...θα προτιμούσα κάτι πιο αυθεντικό για επίσκεψη...όπως άλλες αραβικές πόλεις η εξωτικά νησιά για κάτι αντίστοιχο...προσωπική άποψη πάντα.
Όχι ρε σου λέω, δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τα εμπορικά κέντρα και τα σχετικά αλλά υπάρχει και η κανονική πόλη, μια κανονικότατη αραβική πόλη. Εγώ δεν πήγα σε εμπορικό κέντρο, πήγα στο αραβικό μέρος και ήταν πολύ μα πολύ ενδιαφέρον, μπορώ να μιλάω ώρες για την εμπειρία.Και έχω την αίσθηση ότι είναι κάπως πιο ασφαλής και καθαρή πόλη σε σχέση με άλλες αραβικές. Ας πούμε, στο Κάιρο, όταν μπήκαμε μέσα στα δρομάκια, είχαμε ένα περιστατικό που μπορεί σήμερα να μας κλαίγανε. Στο Ντουμπάι, ίσως απλώς δεν έτυχε, πάντως ήταν πολύ πιο καθαρά και πιο φιλικά (αν και βλέπαμε άσπρο άνθρωπο κάθε εικοσάλεπτο)

• 1 χρόνο μετά...
salzburg λεω και εγω!

Η πολη του Μοτσαρτ!Το σπιτι του!Μουσειο παιχνιδιων!Χριστουγεννιατικη αγορα μπροστα στον υπεροχο καθεδρικο ναο!Παιδακια που λενε τα καλαντα με κοκκινα μαγουλακια και κερια στα σκαλια του ναου την παραμονη!Το εκκλησακι που γραφτηκε η αγια νυχτα!Εκρομη με ελκυθρα σε χιονισμενα τοπια και καφεδακι με γλυκο σε σαλε για ξεκουραση!!

Σκι και βολτες στα χιονια!

Εκδρομη στα παραμυθενια μερη που γυριστηκε η μελωδια της ευτυχιας!

Μποσνα(χοτ-ντογκ με ασπρο λουκανικο και πιπερι) και ζεστο κρασι με κανελα για να ζεσταθεις την ωρα που βολταρεις στις χριστουγεννιατικες

βιτρινες!

Μπυραριες με λουκανικα,αλλαντικα και υπεροχα τυρια!!!

ΑΧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να ρωτήσω τώρα κάτι άσχετο εγώ? Μου είπαν ότι για Χριστούγεννα έχει πάρα πολύ κρύο εκεί πάνω και τριγυρνάς ξυλιασμένος από το κρύο και την υγρασία. Ισχύει αυτό ή αυτοί που μου το είπαν ήθελαν να το παίξουν ξερόλες?

Νινέττα μου ειδυλλιακά όλα αυτά που γράφεις όμως δεν είδα πουθενά να αναφέρεσαι στο που θα είναι παρκαρισμένα τα τερατίνια μας για να μπορούμε να απολαύσουμε όλα αυτά... Γιατί για να τα κάνω όλα αυτά με τα παιδάκια μου μαζί χλωμό το βλέπω (καλέ το καλοκαίρι που είχαμε πάει Ρόδο είπα κι εγώ να δω ένα μουσείο με την ησυχία μου (λέμε τώρα!!!!!) και το μικρό μου αγόρι είπε να θαυμάσει την αρχαιοελληνική τέχνη από κοντά (όπου έγραφε μην αγγίζεται εκείνος έκανε ακριβώς το αντίθετο). Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι ρε σου λέω, δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τα εμπορικά κέντρα και τα σχετικά αλλά υπάρχει και η κανονική πόλη, μια κανονικότατη αραβική πόλη. Εγώ δεν πήγα σε εμπορικό κέντρο, πήγα στο αραβικό μέρος και ήταν πολύ μα πολύ ενδιαφέρον, μπορώ να μιλάω ώρες για την εμπειρία.Και έχω την αίσθηση ότι είναι κάπως πιο ασφαλής και καθαρή πόλη σε σχέση με άλλες αραβικές. Ας πούμε, στο Κάιρο, όταν μπήκαμε μέσα στα δρομάκια, είχαμε ένα περιστατικό που μπορεί σήμερα να μας κλαίγανε. Στο Ντουμπάι, ίσως απλώς δεν έτυχε, πάντως ήταν πολύ πιο καθαρά και πιο φιλικά (αν και βλέπαμε άσπρο άνθρωπο κάθε εικοσάλεπτο)

Ο άντρας μου που έχει πάει Ντουμπάι καμιά δεκαριά φορές λόγω της δουλειάς του μου λέει πως είναι από τους προορισμούς που αξίζουν τα χρήματά τους. Βέβαια τώρα που ανακοινώσανε ότι χρεωκόπησε το κράτος τους δεν ξέρω τι γίνεται....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι συμβουλες????

Ας πουμε τα γενικα!Θα μεινεις Εδιμβουργο μπορεις και Γλασκωβη αλλα δεν το συστηνω!!!Το οποιο ειναι τελειο σαν παραμυθι!!Εχει πολλα και καλα ξενοδοχεια εχει και καλα Β&Βs. Συμφερουν!Τα χριστουγεννα ή την πρωτοχρονια(δεν θυμαμαι καλα) γινεται ωραια γιορτη στο καστρο!Συνηθως φερνουν και κανεναν διασημο τραγουδιστη!!Επισης μπορεις να οργανωσεις εκδρομη με διανυκτερευση στα highlnads εχει πολλα γραφεια που μπορεις να το κανεις!!Επισης ειναι πολυ κοντα η Γλασκωβη και μπορεις να την επισκεφθεις αφθημερον!Εχει μεγαλυτερη αγορα!Ομως και Εδιμβουργο εχει ικανοποιητικη αγορα!Εχει ωραια μαγαζια για φαγητο, εχει καλη νυχτερινη ζωη(αγγλικο στυλ μην περιμενεις οπως εδω) !!!Γενικα αν θες κατι συγκεκριμενο ρωταμε γιατι μπορει να γραφω ωρες για εκεινα τα μερη!!Παντως ειναι τελεια μπορει να ειναι και απο τα πιο ωραια μερη που θα εχεις επισκεφθει!!!Αν ποτε πας!!!

Είναι ένα από τα όνειρά μου να πάω στην Σκωτία (και στην Ιρλανδία επίσης). Αλήθεια είναι όπως τα βλέπουμε στις ταινίες? Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να την επισκευθείς? (εννοώ κάποιο μήνα του χρόνου που να μην τρελλαίνεσαι από την πολύ βροχή). Γράψε μας κι άλλα αν μπορείς με ενδιαφέρει....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Το Μόναχο είναι καταπληκτικό τα Χριστούγεννα ! Όπως και ολόκληρη η Αυστρία! Είναι υπέροχα και πάρά τα χιόνια μπορείς πολύ εύκολα να μετακινήσε με ΙΧ ή ακόμα και με τα πόδια, βλέπεις τριγύρω μαμάδες με καροτσάκια και τους χαίρεσαι. Άσε που σε όλες τις πόλεις υπάρχουν υπόγεια πάρκινγκ για τα ιχ, οικονομικά και πεντακάθαρα!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ειμαστε γεννημενοι 1 Αυγ 2008 και ο μικρος μου πριγκηπας εχει κανει ηδη 2 ταξιδια στο εξωτερικο(το πασχα του 2009 και του Αγ.πνευματος-ιουνιος 2009). Βεβαια οκ δεν τα εκανε με σκοπο να δει και να θαυμασει, αλλα ουτε και τον βαλαμε σε σχετικη ταλαιπωρια. Εννοω πηγαμε 2 ταξιδια της διαρκειας 2.30' με αεροπλανο. Στις μερες που κατσαμε πηγαιναμε με βαση το προγραμμα του. Ειχαμε παει ενα ταξιδι με αφετηρια μιλανο και διαμονη μπεργκαμο και λιμνη κομο και ενα δευτερο στη βενετια. Και στα 2 συμπεριφερθηκαμε σαν να ειχαμε παει σε ενα ορεινο χωριο για 3μερο. Τα κλασσικα με πρωινο ολοι μας και μετα βολτα. Εκεινος ακομα δεν περπαταγε,οποτε με το καροτσακι. Ειμασταν εξοπλισμενοι με σπαστο καροτσι, με καρτα υγειας ολων , τις τροφες του και θελω να πιστευω καλα οργανομενοι. Ειχα επιλεξει να μην παμε σε μεγαλουπολη με το παιδι σε αυτη την ηλικια γιατι και εμεις δεν θα την δουμε και εκεινο θα ταλαιπωρηθει στη βαβουρα και τη φασαρια της πολης. Ετσι πηγαμε σε πιο εξοχη θα ελεγα και με πιο χαλαρους ρυθμους. Ηταν πολυ ωραια εμπειρια και ανυπομονω να την ξαναπερασουμε. Για καλη μας τυχη ειμαστε με την γυναικα μου στην αναμονη του δευτερου μελους , οποτε θα αργησει λιγο η επομενη φορα. Παντως μην φοβαστε να τολμησετε. Ουτε σε γυαλα πρεπει να ειναι και με λιγη προσοχη και εμεις περναμε καλα και εκεινα δεν ταλαιπωριουνται.

• 10 months later...

Διαφημίσεις

κοριτσια συμφωνω με οσες ανεφεραν οτι χριστουγεννα στη γερμανια ειναι τελεια...το δικο μου προβλημα ομως ειναι οτι (εκτος του οτι ειμαι κρυουλιαρα ) εχω ενα μωρακι που τα χριστουγεννα θα ναι 5 μηνων. ο αντρας μου εχει φαγωθει να παμε-εχουμε συγγενεις εκει- αλλα εγω φοβαμαι οχι τοσο το ταξιδι αν και αυτο θα ναι ταλαιπωρια με το αεροπλανο τοσες ωρες-θα μαστε ακομα και με αποστειρωσεις-αλλα οσο με το κρυο εκει. φοβαμαι οτι θα μου αρρωστησει το μωρακι μου. ποσο χοντρα ρουχα να βρεις? ασε που απο οτι θυμαμαι απο αλλες φορες η υγρασια ειναι κολλημενη στο 90%. εσεις τι θα κανατε??

Γεια σας!Εμένα ο σύζυγός μου είναι ομογενής από τη νότια Σουηδία και συχνά ανεβαίνουμε εκεί για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά!Ανεπιφύλακτα το συστήνω γιατί είναι πραγματικά υπέροχα εκείνη τη χρονική περίοδο,στολίζουν μαγευτικά τις πόλεις και επίσης εκεί έχουν το νόμισμά τους και τα πράγματα είναι φτηνότερα σε σχέση με την Ελλαδα.Επιπλέον,27/12 αρχίζουν οι εκπτώσεις τους και μπορείτε και να κάνετε και σούπερ ψώνια!!:)

labc81

Αυτό με τις εκπτώσεις 27/12 είναι το καλύτερο. Το μόνο θέμα είναι ότι 25 και 26/12 είναι η απόλυτη νέκρα. Δηλ. κλείνουν και σταματούν τα πάντα μέχρι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μόνο με ταξί μετακινείσαι και δεν βρίσκεις έξω τίποτα ανοιχτό για φαγητό. Οι δύο αυτές μέρες είναι ιερές και οι άνθρωποι τις απολαμβάνουν στο σπίτι τους με την οικογένειά τους. Ακόμη και στη Ρώμη μουσεία, μαγαζιά τα πάντα κλειστά και φίλοι βρίσκανε εκτός ξενοδοχείου μόνο καντίνες για φαγητό.

Υπέροχη η Βιέννη τα Χριστούγεννα με πιτσιρίκια (είχαμε πάει πρόπερσι) αλλά αυτό που θα μας μείνει πάντα μέσα στις καρδιές μας είναι τα περσινά Χριστούγεννα στην Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού, απλώς μαγικά...αλλά και ακριβά για την συγκεκριμένη εποχή (25/12 με 29/12), πέρσι υπήρχαν τα λεφτά βλέπετε, τώρα περασμένα μεγαλεία, απλά είναι μία εμπειρία που όλα τα πιτσιρίκια θα ήταν όμορφα να τη ζήσουν κάποια στιγμή...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Υπέροχη η Βιέννη τα Χριστούγεννα με πιτσιρίκια (είχαμε πάει πρόπερσι) αλλά αυτό που θα μας μείνει πάντα μέσα στις καρδιές μας είναι τα περσινά Χριστούγεννα στην Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού, απλώς μαγικά...αλλά και ακριβά για την συγκεκριμένη εποχή (25/12 με 29/12), πέρσι υπήρχαν τα λεφτά βλέπετε, τώρα περασμένα μεγαλεία, απλά είναι μία εμπειρία που όλα τα πιτσιρίκια θα ήταν όμορφα να τη ζήσουν κάποια στιγμή...

συμφωνώ. είναι πανέμορφα. και να φανταστείς ότι όταν πήγαμε Παρίσι έλεγα στον άντρα μου ότι εγώ θα έμενα στην πόλη να πάω ξανά για ψώνια (δεν συμμαζεύομαι) και να πάει εκείνος στην Ντίσνευλαντ, γιατί δεν μου αρέσουν αυτές οι αμερικανιές.

έλα που πήγα και ξετρελάθηκα. από τότε λέμε όταν μεγαλώσει λίγο η μπουμπού μας να πάμε μαζί να χαρούμε οικογενειακώς.

άλλο πράγμα!

είχαμε πάει γαμήλιο ταξίδι.αξέχαστες μέρες!

έλα που πήγα και ξετρελάθηκα. από τότε λέμε όταν μεγαλώσει λίγο η μπουμπού μας να πάμε μαζί να χαρούμε οικογενειακώς.

Να την πάτε οπωσδήποτε την μικρούλα, νομίζω ότι μετά τα 3 είναι καλή ηλικία γιατί καταλαβαίνουν τα πάντα, γνωρίζουν όλους τους ήρωες και μπορούν να νοιώσουν κι αυτά τη μαγεία...Εμείς πέρσι είχαμε πάει μόνο με τις μεγάλες (ο μικρός ήταν 20 μηνών) γιατί φοβόμασταν το κρύο που κάνει εκεί αλλά και τη γρίππη...Από του χρόνου όμως είναι στο πρόγραμμα να πάμε όλοι μαζί (όταν τα οικονομικά καλυτερεύσουν βεβαίως).

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...