Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πεθερα για δεσιμο

artemhs25

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

δυστυχώς και εγώ έχω πρόβλημα με την πεθερά μου το οποίο ίσως οδηγήσει εμένα και τον άντρα μου σε άσχημα μονοπάτια.

Όλα ξεκινάνε από το γεγονός ότι η πεθερά μου και ο άντρας μου θέλουν να μεγαλώσει αυτή το παιδί σπίτι της όταν γυρίσω στη δουλειά μου σε λίγους μήνες. Εγώ αυτό δεν το θέλω καθόλου καθώς με την πεθερά μου δεν έχω καλές σχέσεις. Εκτός των άλλων δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που θέλω εγώ για το παιδι και πολλές φορές λέει και ψεματάκια.Συνεννοηση και εμπιστοσύνη επομένως δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο. Πχ δεν ειμαι σιγουρη κατα ποσο θα ταιζει το μωρο με το φαγητό που θα έχω φτιάξει εγώ- ειναι ικανη να του δωσει κάτι άλλο και να μην μου το πει ποτε.Εδω να προσθέσω ότι πριν λίγους μήνες είχαμε καυγαδίσει άσχημα με την πεθερά μου επειδη με έπρηζε πολύ και «χωνόταν» σε ότι και αν έκανα με το παιδι –ταισμα, νανουρισμα,ντυσιμο κλπ.

Ο άντρας μου θέλει να πηγαίνει το μωρό σπίτι της κάθε πρωι -μία ώρα δρόμο στην καλύτερη περίπτωση- και εγώ όταν τελειώνω από τη δουλεια να το παίρνω και να γυρνάμε σπίτι (αλλη μιαμιση στην καλύτερη).Επιπλέον από ότι κατάλαβα θέλουν και να τους έχουμε γυναίκα part time για να βοηθάει την πεθερά με τις δουλειές του σπιτιου ώστε να μην κουράζεται πολύ (ξέρω βέβαια ότι αυτό τη βολεύει για να βγαινει και βόλτες καθώς δεν είναι από αυτές που θα στερηθούν την διασκέδαση τους για κανέναν- δεν το κατακρίνω βεβαια αλλά μου δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμενη να κάνει θυσίες για τον εγγονό της παρόλο που επιθυμεί διακαώς να αναλάβει το μεγάλωμα του παιδιού μου) .

Εγω αντιπροτείνω την επιλογή της νταντας (εχω βρει μια άψογη με την οποία συμφωνούμε απόλυτα στον τρόπο με τον οποίο θέλω να μεγαλώσει το παιδί μου) στο σπίτι μας, δεδομένου ότι έχουμε αυτην την οικονομική δυνατότητα.Επιπλέον λέω στον άντρα μου να έρχονται σπίτι να βλέπουν τον μικρό οι γονεις του όποτε θέλουν ώστε να μην στερούνται και τον εγγονό τους. Αλλά ο άντρας μου δεν θέλει, όπως λέει, να βάζει τους δικούς τους σε τέτοια ταλαιπωρία -ενώ το μικρο να βρισκεται σε ένα αυτοκίνητο κάθε μέρα για 2 ώρες τουλάχιστον δεν ειναι ταλαιπωρία, να μην αναφέρω ότι του μικρού δεν του αρέσει και καθόλου το αυτοκίνητο. Για μενα φυσικά που θα κάνω το γύρο της Αθήνας κάθε μέρα για να πάρω το γιο μου ουτε λογος..εγω έρχομαι σε δευτερη μοιρα φυσικά L.Εδω να σημειώσω ότι η πεθερά μου κάνει μεγάλες βολτες –επισκέψεις εδώ και εκει- αν όχι κάθε μέρα, κάθε 3-4 ημέρες σίγουρα.

Φυσικά όλα αυτά τα έχω συζητήσει με τον άντρα μου και δεν δεχεται τίποτα.Πολύ θα εκτιμούσα την άποψή/γνώμή σας καθώς έχω φτασει σε οριακά σημεία...

Διαφημίσεις

Αρχικα το βρισκω πολυ μεγαλο λαθος να μετακινειται ενα μωρο τοσες ωρες μεσα σ ενα αυτοκινητο ενω υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα της νταντας.και δεν ειναι μονο η μετακινηση,η αλλαγη περιβαλοντος καλο ειναι ν αποφευγεται γιατι φερνει συγχιση στο παιδι.εμπαση περιπτωση εμεις οι δυο σαν γυναικες/μητερες συμφωνουμε ,το θεμα ειναι να αφησει ο αντρας σου τους εγωισμους κατα μερους και να δει τι πραγματικα ειναι καλο για το παιδι του.την ασυνενοησια με την πεθερα σου αν αυτος δεν την θεωρει λογο για να μην ερχεσαι σε καθημερινη επαφη μαζι της πες του οτι θα το δει να ερχεται και απο την καλη και απο την αναποδη...για νακρατησει η πεθερα το παιδι σου θα πρεπει να εχεις τουλαχιστο καλες σχεσεις και να συμφωνει να αναθρεψει το παιδι σου με τον τροπο που θελεις εσυ.

αν δεν συμφωνει με τη νταντα τοτε και εσυ δεν συμφωνεις με τη μαμα (του).και πες του να ψαξει να βρει αλλη λυση και πως τις αποφασεις για το παιδι σας θα τις παιρνετε μαζι και οχι μονος του αποφασιζω κα διαταζω.τι θα πει ανενδοτος?κ εσυ ανενδοτη.αλλιως τι ?θα σε χωρισει?υπαρχουν και οι βρεφονηπιακοι σταθμοι στο κατω κατω.

Χρύσα, είσαι πραγματικά σε δύσκολη θέση!

Πάντως πραγματικά είναι απαράδεκτο να μπαίνει το μωράκι σε τόση ταλαιπωρία για να πηγαίνει στη γιαγιά του. Πάνω σε αυτό να επιχειρηματολογήσεις κυρίως! Τόσες ώρες στο αυτοκίνητο κάθε μέρα σε τέτοια ηλικία; Πραγματικά το βρίσκω κακό. Κυρίως για την ανάπτυξή του (αφού οι "νεκρες" ώρες στο καρεκλάκι αφαιρούνται από το παιχνίδι του, ή τον ύπνο του).

Χρύσα20131 κάνε αυτό που έκαναν και κάποιοι φίλοι, ζήτα απο τη γιαγιά να έρχεται στο σπίτι, που όμως θα έχεις και τη νταντά, είναι κρίμα το μωράκι να ταλαιπωρείται τόσο πολύ και να φεύγει απο το σπίτι και αμα είναι καλά εντάξει, αμα έχει πυρετό και συναχάκια και τέτοια; ας είναι ανοιχτό το σπίτι στη γιαγιά αλλά να υπάρχει και η νταντά,έτσι η μια θα ελέγχεται απο την άλλη και το μωρό θα είναι ευχαριστημένο και το βασικότερο στο σπίτι του.

Α καλά!!!Το έχω δει προσωπικά αυτό το έργο και έχω να πω ότι στη βράση κολλάει το σίδερο...Με λίγα λόγια άσε την πεθερούλα σου να πάρει το παιδί σου όπως το έχει κανονίσει με τον άντρα σου.Να της το πηγαίνετε κάθε πρωί και να το παίρνετε κάθε μεσημέρι.Πάρε και νταντά...Σε πληροφορώ ότι εάν η γιαγιά είναι λουσού, καλοπερασάκιας, της αρέσει το έξω και οι βολτούλες μόλις δει τα σκούρα θα λακίσει...ΚΑΙ στο εγγυώμαι γιατί όλες ειναι ίδιες.ΈΤΣΙ ακριβώς και εμείς.Μέχρι και σπίτι ήθελε και καλά να νοικιάσει κοντά σε εμάς και τελικά έχουμε γυναίκα (την οποία πληρώνει και την χιλιοευχαριστώ) και κάνει την ζωούλα της΄.

Διαφημίσεις

Α καλά!!!Το έχω δει προσωπικά αυτό το έργο και έχω να πω ότι στη βράση κολλάει το σίδερο...Με λίγα λόγια άσε την πεθερούλα σου να πάρει το παιδί σου όπως το έχει κανονίσει με τον άντρα σου.Να της το πηγαίνετε κάθε πρωί και να το παίρνετε κάθε μεσημέρι.Πάρε και νταντά...Σε πληροφορώ ότι εάν η γιαγιά είναι λουσού, καλοπερασάκιας, της αρέσει το έξω και οι βολτούλες μόλις δει τα σκούρα θα λακίσει...ΚΑΙ στο εγγυώμαι γιατί όλες ειναι ίδιες.ΈΤΣΙ ακριβώς και εμείς.Μέχρι και σπίτι ήθελε και καλά να νοικιάσει κοντά σε εμάς και τελικά έχουμε γυναίκα (την οποία πληρώνει και την χιλιοευχαριστώ) και κάνει την ζωούλα της΄.

Vicks, πρόσεξες ότι η πεθερά της Χρύσας θέλει να της πληρώνουν και γυναίκα; Θέλει και την πίτα ολόκληρη (το μωρό στο σπίτι της) και τον σκύλο χορτάτο (την άνεσή της). Δύσκολες καταστάσεις, ιδίως με ξεροκέφαλο σύζυγο!

Χρύσα, μήπως να προτείνεις δοκιμαστικά στην αρχή να πηγαινοέρχεται η πεθερά σου (με ταξί που θα της το πληρώνετε εσείς); Για να επιβλέπει την νταντά; Και επίσης να της το αφήσετε το μωρό μερικά σ/κ όοοοολη τη μέρα, ώστε να φρικάρει κατάλληλα;

συγνώμη που κανω τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά απο που προκύπτει μια γυναίκαι που μπορεί να ειναι 60+ να κάνει αυτά που την ευχαριστούν είναι λουσού? αλίμονο εαν στα 60 μας δεν κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν ..... sorry αλλά έχω άλλη άποψη για το μεγάλωμα των παιδιών είναι υπεύθυνοι οι γονείς του και μόνο αυτοί ....

όσο για την κοπέλα που άνοιξε το θέμα νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι μια νταντά στο σπίτι και επίβλεψη απο τη γιαγιά αφού θέλει να το κάνει , αλλιώς για σκέψου μήπως μπορείς να τρενάρεις την αδεια σου κάποιους μήνες ακόμα.. λέω έτσι μια ιδέα ούτε που εργάζεσαι ξέρω ούτε τίποτα

Kορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Δυστυχώς όταν επιμένω για το θέμα των μετακινήσεων του μωρού ο άντρας μου μου απαντάει ότι λύνεται με το να μετακομίσουμε κοντά στους δικούς του... (δλδ να πληρώνουμε και ενοικιο ενώ τώρα μένουμε σε σπίτι δικό μας-των γονιών μου).Αυτο πιστεύω ότι θα ειναι και η χαριστική βολή στη σχέση μας για ευννόητους λόγους.

Vicks και Βοbος φυσικά η πεθερά με ολη μερα το μωρό δεν θα μπορεσει να τα βγάλει πέρα αλλά δεν μπορώ με τιποτα να τον αφησω...τον λυπάμαι πολύ...θα τον βάλουν στην τηλεοραση, δεν θα τον παιξουν για πολύ και φοβαμαι τι θα του δωσουν να φαει (ειναι 8 μηνών τώρα και από 4 μηνών με ρωτούσε επίμονα γιατί δεν του δίνω ψωμί ακόμα, να μην αναφερω ότι ακομα και σοκολάτα ειναι ικανή να του δώσει).

Χρύσα είσαι σε πολύ δύσκολη θέση...Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ δεν θα ήθελα με τίποτα να ταλαιπωρείται το παιδί μου με τόσες διαδρομές, και να ξέρω και ότι δεν θα το προσέξουν όπως θα ήθελα.

Επειδή όμως βλέπω ότι κι ο σύζυγος είναι αμετακίνητος, προτείνω μια "διπλωματική υποχώρηση" από την πλευρά σου. Αν έχεις ένα χρονικό περιθώριο, θα έλεγα να αφήσεις τελείως τη συζήτηση αυτή για ένα διάστημα...στην παρούσα φάση δεν θα βγάλεις άκρη. Άστο λίγο να ξεθυμάνει το θέμα, μη δείχνεις να φρικάρεις τόσο πολύ με την ιδέα (άσχετα αν μέσα σου έχεις βαρέσει 800 φρίκες!!), αν σου το συζητάει ο σύζυγος πες μόνο για την άνεση και την ασφάλεια του παιδιού και μην τονίζεις τις αυθαιρεσίες της πεθεράς για φαγητό, τηλεόραση κλπ.

Στο ενδιάμεσο, αφήστε το παιδί μια-δυο φορές στα πεθερικά να δείτε πώς θα πάει...Ενδεχομένως να δει από μόνος του τις πρακτικές δυσκολίες των μετακινήσεων...Και το ξανασυζητάτε σε λίγο καιρό στο πιο χαλαρό.

Αυτά στα λέω γιατί έχω την αίσθηση ότι οι άντρες (μας) κάποιες φορές λειτουργούν εντελώς αμυντικά και αντιδραστικά όταν προκύψει ευθεία σύγκρουση πεθεράς-νύφης και αντί να βλέπουν και να κάνουν το προφανές, μουλαρώνουν και το τραβάνε από την αντίθετη μεριά (κλασσικό παράδειγμα που σου λέει σαν λύση να μετακομίσετε κοντά τους!). Ανωριμότητά τους, δε λέω, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνετε μπίλιες για χάρη των γονιών του (ούτε των δικών σου άλλωστε)...

Εγώ το έχω καρατσεκάρει, αν δείξω στον άντρα μου ότι φρικάρω για οτιδήποτε έχει σχέση με τη συμπεριφορά ή το ρόλο των πεθερικών, με πάει κόντρα. Αν όμως του το φέρω σιγά-σιγά και με το μαλακό / ψυχοπονιάρικο, συνήθως τον καταφέρνω :wink:

Διαφημίσεις

Αγαπητή Χρύσα

νομίζω ότι η πεθερά σου σίγουρα και ο άντρας σου ενδεχομένως έχουν κάνει σχέδιο για να μετακομίσετε κοντά στα πεθερικά σου. Θέλουν να εξουθενώσουν την αντοχή σου με αυτό τ απίθανο πηγσαινεέλα του μωρού για να προτείνεις από μόνη σου να πάτε πιο κοντά. Για διπλωματικές μεθοδους εγώ δεν ξέρω τίποτα. Σ΄ολη μου τη ζωή έκανα ευθείες συγκρούσεις. Αυτό βραχυπρόθεσμα είναι κακό γιατί ο άλλος πεισμώνει μακροπρόθεσμα όμως καλό γιατί λύνεται το θέμα μια για πάντα. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να τραβήξει ο άλλος το σκοινί και να σπάσει. Ανάλογα με το χαρακτήρα σου και το χαρακτήρα του άντρα σου θα πράξεις. Το πρόβλημα δεν είναι η πεθερά αλλά η δύναμη που της δίνει ο άντρας σου να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή σας. Σου εύχομαι τα καλύτερα

Αγαπητή Χρύσα

νομίζω ότι η πεθερά σου σίγουρα και ο άντρας σου ενδεχομένως έχουν κάνει σχέδιο για να μετακομίσετε κοντά στα πεθερικά σου. Θέλουν να εξουθενώσουν την αντοχή σου με αυτό τ απίθανο πηγσαινεέλα του μωρού για να προτείνεις από μόνη σου να πάτε πιο κοντά. Για διπλωματικές μεθοδους εγώ δεν ξέρω τίποτα. Σ΄ολη μου τη ζωή έκανα ευθείες συγκρούσεις. Αυτό βραχυπρόθεσμα είναι κακό γιατί ο άλλος πεισμώνει μακροπρόθεσμα όμως καλό γιατί λύνεται το θέμα μια για πάντα. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να τραβήξει ο άλλος το σκοινί και να σπάσει. Ανάλογα με το χαρακτήρα σου και το χαρακτήρα του άντρα σου θα πράξεις. Το πρόβλημα δεν είναι η πεθερά αλλά η δύναμη που της δίνει ο άντρας σου να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή σας. Σου εύχομαι τα καλύτερα

+++++

Πέστα βρε κουταβάκι και νόμιζα πως μόνο εγώ δεν είμαι διπλωμάτης και συγκρούομαι μετωπικά, ειδικά όταν πρόκειται για παρέμβασεις σε τόσο λεπτά οικογενειακά ζητήματα.

Αγαπητή Χρύσα, το πού θα αφήσεις το παιδί μόλις επιστρέψεις στη δουλειά είναι κάτι που αφορά την οικογένειά σου και μόνο. Την αποφασή αυτή λοιπόν θα την πάρετε εσείς οι δύο (εσύ κι ο συζυγός σου δηλαδή). Τώρα θα μου πείς, πώς, αφού διαφωνείτε. Σ'αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αυτό που ξέρω είναι οτι αν δεν της κόψεις τον αέρα απο τώρα αργότερα θα παρεμβαίνει σε πιό ουσιώδη ζητήματα, ανατροφή παιδιού κλπ.

Και για να μιλήσω για μένα. Προσωπικά, θα έβαζα νταντά (αν είχα άνεση, αλλιώς βρεφικό). Δύο με δυόμιση ώρες την ημέρα μέσα σε αυτοκίνητο μου φαίνεται παναστείο (ίσως που έχω μεγαλώσει επαρχία, τι να πώ) που δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το συζητήσω καν.

Απ'την άλλη, πιο πάνω πολλά κορίτσια αναφέρθηκαν σε διάφορες διπλωματικές μεθόδους, είτε προσωρινές, είτε μόνιμες, που μπορείς να εφαρμόσεις. Η απόφαση είναι δική σου. Καλή τύχη κι απο μένα.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

αν ο αντρας σου σου ξαναπει να πατε να μεινετε εκει κοντα για να μην μετακινειται το μωρο 2,5 ωρες την ημερα,πες του πολυ ευχαριστως να φυγουμε απο εδω γιατι μαλλον το προβλημα του (και ιδιως της μανας του προφανως)ειναι που εχει τα πεθερικα του κοντα (αυτη θα εχει λυσσαξει να κανει το δικο της),αλλα αγαπη μου γλυκια πες του θα παμε να μεινουμε σε ουδετερη περιοχη κοντα σε κανενα γονιο για να ειναι δικαια τα πραγματα.επιπλεον πες του οτι θα χασετε λεφτα απο το εισοδημα σας οχι μονο επειδη θα νοικιασετε αλλα επειδη θα παρετε νταντα να σας βοηθαει αφου δεν θα εχετε καποιον πολυ κοντα σας.αν σου ξαναπει να πατε κοντα της θα αρνηθεις και παλι λεγοντας του οτι θελεις να σωσεις το γαμο σας και να μεινετε σε ουδετερη περιοχη.

επισης κανε του σε παρακαλω την εξης ερωτηση

εχεις σκεφτει πες του το ενδεχομενο προκλησης καποιου ατυχηματος (ου μη γεννετω)με το ρισκο που θα παιρνετε καθημερινα να μετακινειτε ενα μωρο?δεν τον νοιαζει?αν σου απαντησει οτι μπορει εκει που περπατας να πεσει μια γλαστρα(κλασσικη χαζη απαντηση)πες του οτι αυτα ειναι γενικευμενα κρυα αστεια και πως εδω εσυ μιλας σοβαρα,οσο πιο πολυ ωρα θα μπαινει το παιδι στο αμαξι τοσο περισσοτερο θα κινδυνευει.δεν θα τον νοιαζει ουτε αυτο?ολα τα θυσιαζει για να κανει το χατηρι της μανας του?παρενθεση σιγα μη μπει στον κοπο η πεθερα να ταλαιπωρηθει πηγαινε ελα καθε μερα...εδω περα σας ζητησε νταντα για να τις κανει τις δουλειες της και αυτη να αραζει...οχι η νταντα πρεπει να ειναι στο δικο σας σπιτι και αυτη αν θελει ας ερχεται ,αν οχι προβλημα της.

νομιζω οτι ο αντρας σου δυσκολευεται να καταλαβει οτι εχει δημιουργησει οικογενεια...

Kορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Δυστυχώς όταν επιμένω για το θέμα των μετακινήσεων του μωρού ο άντρας μου μου απαντάει ότι λύνεται με το να μετακομίσουμε κοντά στους δικούς του... (δλδ να πληρώνουμε και ενοικιο ενώ τώρα μένουμε σε σπίτι δικό μας-των γονιών μου).Αυτο πιστεύω ότι θα ειναι και η χαριστική βολή στη σχέση μας για ευννόητους λόγους.

Vicks και Βοbος φυσικά η πεθερά με ολη μερα το μωρό δεν θα μπορεσει να τα βγάλει πέρα αλλά δεν μπορώ με τιποτα να τον αφησω...τον λυπάμαι πολύ...θα τον βάλουν στην τηλεοραση, δεν θα τον παιξουν για πολύ και φοβαμαι τι θα του δωσουν να φαει (ειναι 8 μηνών τώρα και από 4 μηνών με ρωτούσε επίμονα γιατί δεν του δίνω ψωμί ακόμα, να μην αναφερω ότι ακομα και σοκολάτα ειναι ικανή να του δώσει).

Εχω σοκαριστεί με το μήνυμά σου γιατί θα μπορούσα να το είχα γράψει ΕΓΩ ΑΚΡΙΒΩς ΕΤΣΙ!!!!!! μέχρι και η ώρα στις αποστάσεις είναι η ίδια.. αφού σκέφτομαι μήπως έχω κλωνοποιηθεί και γράφω με άλλο nickname.... θα σου πω τι έγινε στην περίπτωσή μου.... αφού από την στιγμή που γεννήθηκε ο μικρός τσακωνόμασταν με τον σύζυγό μου ποιος θα τον κρατήσει, τα πεθερικά ή η νταντά δηλαδή, καταλήξαμε μετά από μήνες καυγάδων στο να τον κρατήσουν τα πεθερικά (μέσα μου όμως ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χαλάσουν την ζαχαρένια τους) ... και εγώ είχα τα ίδια θέματα με την πεθερά, δεν την εμπιστευόμουν γιατί είναι ένας άνθρωπος που άμα θέλει να κάνει κάτι ότι και να πεις δεν έχει κανένα νόημα... το μεγαλύτερο θέμα μου όμως ήταν να μην ταλαιπωρείται το μωρό στο πήγαινε έλα βροχές κρύο κλπ.... είπαμε λοιπόν να μοιράσουμε τις μέρες... 3 ημέρες να έρχονται σπίτι και να τον κρατάνε 2 να τον πάμε εμείς.. για να μην τα πολυλογώ 10 ημέρες πριν αρχίσω δουλειά αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να τον κρατησουν και έψαχνα γυναίκα σαν την τρελή :)

Στην περίπτωσή σου θα σε συμβούλευα:

α) εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για νταντά να προσλάβεις νταντά πριν ξεκινήσεις την δουλειά για να σε βοηθάει λίγο και με το μωρό και για να την συνηθίσει

β) όταν έρθει η ώρα να γυρίσεις στην δουλειά να μοιράσεται τις ημέρες με τα πεθερικά και να έρχονται σπίτι σου τις μισές για να μην ταλαιπωρείται το μωρό όλες τις ημέρες και να τον πάτε τις μισές ημέρες... και το κυριότερο την νταντά θα την κρατήσετε... θα τους πεις ότι τις ημέρες που τα πεθερικά μπορεί π.χ. να είναι άρρωστα ίωση κλπ κάποιος θα πρέπει να αναλάβει εξολοκλήρου την φροντίδα του παιδιού... άσε που θα βοηθάει και σε άλλα πράγματα π.χ. μαγείρεμα για το παιδί κλπ οπότε και καλά την ευθύνη για το μεγάλωμα του παιδιού θα την έχουν τα πεθερικά ωστόσο θα υπάρχει η νταντά που θα επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που σε απασχολούν για το παιδί.. πχ. φαγητό / ύπνος κλπ...

Διαφημίσεις

προσωπικη μου συμβουλη!! αν υπαρχει δυνατοτητα για νταντα-τοτε να επιλεξεις τη νταντα...αυτο δημιουργει λιγοτερες προστριβες με τα πεθερικα και φυσικα και με τον αντρα σου!

Elenip, συμφωνω με τη γνώμη σου καθώς και τις γνώμες ολων των κοριτσιων που απάντησαν και σας ευχαριστώ πολύ.

Ωστόσο το μοιρασμα των ημερών θα μου δημιουργησει προβλημα με τη νταντα, την οποία έχω κλείσει εδω και ένα μηνα με τη συμφωνία να άρχιζε από Δεκέμβριο full time λόγω όμως κάποιων επιπλοκών στη δουλειά μου θα αρχίσουμε από Φεβρουάριο. Η γυναικα αυτή είναι εξαιρετική και σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας, μου την έχει συστήσει γνωστή του χώρου και την ζητάνε πολλές μαμάδες. Αν λοιπόν της πω ότι δεν θα τη χρειαστώ για όλη την εβδομάδα με το δίκιο της πιστεύω θα ψάξει για κάτι μονιμότερο και πιο συνεπές (ήδη την καθυστερησα 2 μηνες και μου ειπε δεν πειράζει- ειναι πολυ αξιολογος χαρακτήρας). Και αν μου φυγει αυτή πραγματικά θα πανικοβληθώ καθώς ειχα δει και άλλες πριν από αυτην και δεν μου άρεσαν.Με αυτην αισθάνομαι ασφάλεια και θα ειμαι ησυχη στη δουλειά μου.

Πολύ φοβάμαι ότι το προβλημά μου δεν έχει λύση και θα συνεχιστούν οι μετωπικές συγκρούσεις με τον άντρα μου, ο οποίος πλέον θεωρώ ότι αντιμετωπίζει το θέμα εντελώς εγωιστικά και το βλέπει ως ζητημα αντρικής κυριαρχίας στην οικογένειά του.

Elenip, συμφωνω με τη γνώμη σου καθώς και τις γνώμες ολων των κοριτσιων που απάντησαν και σας ευχαριστώ πολύ.

Ωστόσο το μοιρασμα των ημερών θα μου δημιουργησει προβλημα με τη νταντα, την οποία έχω κλείσει εδω και ένα μηνα με τη συμφωνία να άρχιζε από Δεκέμβριο full time λόγω όμως κάποιων επιπλοκών στη δουλειά μου θα αρχίσουμε από Φεβρουάριο. Η γυναικα αυτή είναι εξαιρετική και σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας, μου την έχει συστήσει γνωστή του χώρου και την ζητάνε πολλές μαμάδες. Αν λοιπόν της πω ότι δεν θα τη χρειαστώ για όλη την εβδομάδα με το δίκιο της πιστεύω θα ψάξει για κάτι μονιμότερο και πιο συνεπές (ήδη την καθυστερησα 2 μηνες και μου ειπε δεν πειράζει- ειναι πολυ αξιολογος χαρακτήρας). Και αν μου φυγει αυτή πραγματικά θα πανικοβληθώ καθώς ειχα δει και άλλες πριν από αυτην και δεν μου άρεσαν.Με αυτην αισθάνομαι ασφάλεια και θα ειμαι ησυχη στη δουλειά μου.

Πολύ φοβάμαι ότι το προβλημά μου δεν έχει λύση και θα συνεχιστούν οι μετωπικές συγκρούσεις με τον άντρα μου, ο οποίος πλέον θεωρώ ότι αντιμετωπίζει το θέμα εντελώς εγωιστικά και το βλέπει ως ζητημα αντρικής κυριαρχίας στην οικογένειά του.

Την νταντά εννούσα να την έχεις όλες τις ημέρες, απλώς θα πήγαινε 3 ημέρες στο σπίτι των πεθερικών και 2 στο δικό σας.. εγώ που είμαι υπεύθυνη σε κάποια πράγματα στην δουλειά μου είμαι 2 ημέρες σε ένα γραφείο και 3 σε άλλο.... 50 χλμ απόσταση το ένα γραφείο από το άλλο.. οπότε η νταντά δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα π.χ. τις 3 ημέρες θα πηγαίνει σε ένα σπίτι τις άλλες 2 σε άλλο... η αλήθεια είναι ότι το παιδί βολεύει να είναι σπίτι του που είναι όλα τα πράγματά του / παιχνίδια / κούνια κλπ και να μην τρώει την βροχή και το κρύο πέρα δώθε αλλά καταλαβαίνω ότι η σύγκρουση με τον σύζυγο θα συνεχιστεί... η νταντά θα είναι σε μόνιμη βάση δεν το συζητώ.. απλώς για να μετριάσεις τις συγκρούσεις πρότεινε να μοιράσετε τις ημέρες... εκ των πραγμάτων θα δει και ο σύζυγος ότι δεν είναι εύκολη η λυση να πάει το παιδί πέρα δώθε... σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι άντρες πολλές φορές είναι στον κόσμο τους... οι τσακωμοί βέβαια μόνο σε ψυχρότητα μπορούν να οδηγήσουν... το θέμα είναι εσύ τι θα επιλέξεις... εμένα μου ήρθαν πιο βολικά τα πράγματα γιατί τα πεθερικά την έκαναν με ελαφριά στο συγκεκριμένο θέμα αλλά σε άλλα θέματα που έχουμε διενέξεις και ο σύζυγος παίρνει συνεχώς το μέρος τους η σχέση μας είναι απλώς τυπική τώρα.... και αυτό γιατί θεωρώ ότι έχει επιλέξει ως οικογένεια την μαμά του και τον μπαμπά του... για να μην φτάσεις στο δικό μου όμως το σημείο θα πρέπει τώρα να πάρεις μία απόφαση... ή θα κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για το παιδί σου (εγώ με αυτό το γνώμονα πάντα κινούμαι) το οποίο μπορεί να ρισκάρει και την σχέση σας ή θα πας με τα νερά του για να μην υπάρχουν εντάσεις.... δυστυχώς όλα τα ημίμετρα μόνο κουκουλώνουν τα πράγματα τα οποία κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια....

Σιγουρα προτιμώ να ειναι το παιδί μου καλά , όχι μονο τώρα αλλά και αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορω να επιτρέπω σε τρίτους να περνάνε τα απωθημένα τους στη δική μου οικογένεια και να ανακατεύουν τη ζωή μας από εδώ και πέρα.

Δεν θα καταφύγω σε λύση βραχυπρόθεσμη διότι δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό το θέμα μια ζωή...θα ρυθμιστεί μια και καλή... καθώς θέλω τον χρόνο μου να τον περνάω ποιοτικά με το παιδί μου χωρίς να μου σπάνε τα νεύρα και να μου χαλάνε τον ύπνο οι παραλογισμοί του άντρα μου που επιλέγει να τοποθετήσει την μητέρα του σε λάθος θέση.

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να χωνέψει κανείς ότι ο σύζυγος έχει την παλιά του οικογένειά του πιο πάνω από το παιδί και εσένα.Εξοργιστικό θα έλεγα αν αναλογιστεί κανείς και πόσο μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ των τωρινών γυναικών και των παλαιών (πεθερές)...άλλες αντιλήψεις, άλλη νοοτροπία και άλλες ανοχές!!!

καλη μου Χρυσα μη στενοχωριεσαι,οι περισσοτεροι ανδρες ειναι ετσι (και εμενα).δεν γνωριζουν τον σωστο τροπο να χειριστουν καταστασεις οταν η μανουλα :twisted: ...τους μπλεκεται στα παντα ...εμεις αγγιξαμε το διαζυγιο εξ αιτιας τους αφου μας εχουν κανει μυλο απο το τοσο πολυ ανακατεμα...οταν τους το ειπα μου ειπαν ναι?μπραβο...και πολλα πολλα αλλα που ακουω και χανω σωριδων μαλλια.ο αντρας μου εμενα εκει ταρακουνηθηκε γιατι καταλαβε οτι θα τον παρατησω και θα φυγω στ αληθεια (εγιναν χοντρα σκηνικα και δεν με στηριξε σε τιποτα),και οταν του ειπα οτι με απογοητευσε σε καποια θεματα που τον νομιζα ΑΝΤΡΑ.

τον αντρα σου εσυ τον ξερεις,πρεπει να βρεις τον τροπο να τον κανεις να καταλαβει οτι ειστε οικογενεια και πως η κυρια μεριμνα του ειναι να σας διαφυλαξει και να σας προσεχει σαν κορη οφθαλμου γιατι σαν την οικογενεια ΔΕΝ ΕΧΕΙ.μιλα του ομορφα πες του οτι εχει βαλει το παιδι σας στη μεση μιας πολυ αδικης μαχης,που δεν θα επρεπε για κανενα λογο να υπαρχει γιατι με τη μανα του εσυ δεν εχεις να χωρισεις τιποτα,το καλο του παιδιου σου θελεις.ελπιζω να βρειτε λυση καλη μου,ειναι κριμα να χαλιεστε επειδη επιτρεπετε σε τριτους να εισβαλουν στη ζωη σας και να σας καταστρεφουν τα ονειρα σας.

Στέλλα όλα αυτά του τα λέω και ξέρεις τί απαντά?"Και η μητέρα μου το καλό του παιδιού θέλει" και όταν ανταπαντάω "Μα το παιδί έχει ανάγκη τη μαμά του" μου λέλι" όλους τους έχει ανάγκη το παιδί" ...

Εγώ με τη μητέρα του ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συνυπάρξω κατά συνέπεια έχω να χωρίσω πολλά που τη στιγμή που χώνεται αναμεσά σε εμένα και το παιδί μου.Αλλά βέβαια οι δικοί μου οι γονείς δεν μένουν στην Αθήνα όπότε εχει βρει πεδιο ελεύθερο...και τώρα ειναι καλά γιατί με φοβάται και έχει σταματήσει να με πρήζει μετά από μεγάλο καυγά που κάναμε και της κόπηκε η φόρα ...φαντάσου παλιότερα (προ παιδιου) μεχρι εσώρουχα μου ειχε αγοράσει και να μην αναφέρω ποσα τηλέφωνα στη δουλεια με έπαιρνε για ψίλου πήδημα΄,ακόμα και για να μου πει ποσο τυχερη είμαι που ο γιος της είναι κούκλος!!!!:lol::lol::lol: και άλλες τέτοιες ανοησίες. Τώρα με το παιδί το τί βλακεία έχω ακούσει δεν περιγράφεται...πόσο να αντέξω άυπνη,κουρασμένη και εξαντλημένη , ειδικά τους 3 πρώτους μήνες??Και φαντάσου τωρα ένας τέτοιος εγκέφαλος να επιμένει να χώνεται στο πότε θα κοιμίσω το παιδί (το μωρό να μη βλέπει μπροστά του από τη νύστα και αυτή να με σκουνταει , όχι μονο μια ούτε 2 ούτε 3 ουτε 4 φορές, ενώ το νανουρίζω" αστο αστο δεν θέλει να κοιμηθεί"), να το ντύνω (γιατί του φοράς φορμάκι, κάνει ζέστη άσε το με την πάνα...ενώ έξω φυσάει!!), ή οτιδήποτε άλλο να λέει "εγω μεγάλωσα 2 αγόρια και ξέρω"...και έχει να πιασει βρέφος από τότε (37χρόνια!!)..ασε που όποτε τον δε θέλει να τον κοιμίσει...δεν μπορέι να παίζει γιατί κουράζεται και τον κουνάει για να κοιμηθεί...κατά τα άλλα με ξεκουράζει όπως λέει!!!Αν της το αφήσω το παιδί θα κοιμάται την ημέρα και το βράδυ θα ξενυχτάμε και αυτό και εγώ φυσικά!!! Πολύ χοντρά σκηνικά δεν έχουν συμβει διότι είχα πάρει από νωρίς χαμπάρι τί μυαλό κουβαλάει και δεν την αφήνω να πολυπλησιάζει αλλιώς τώρα θα έιχα να γράφω με τις ώρες και κουφά, κουλα και πράσινα άλογα!!!

Συγνώμη αν κούρασα...πραγματικά όσες φορές και αν τα πω δεν ξεθυμαίνω:(

Αχ βρε κορίτσια!!!!!και μένα ο δικός μου λέει στη μαμά του οτι μόλις γεννήσω θα τη χρειαστούμε σίγουρα 1-2 μήνες!λες και ειμαι άχρηστη και δε θα μπορώ να φροντίσω ένα μωρό!με τον τροπο της μου κάθεται στο σβέρκο!!!!!και έχει έναν ύπουλο τροπο........

R4nKp3.png

Αχ βρε κορίτσια!!!!!και μένα ο δικός μου λέει στη μαμά του οτι μόλις γεννήσω θα τη χρειαστούμε σίγουρα 1-2 μήνες!λες και ειμαι άχρηστη και δε θα μπορώ να φροντίσω ένα μωρό!με τον τροπο της μου κάθεται στο σβέρκο!!!!!και έχει έναν ύπουλο τροπο........

:mad:Μην την αφήσεις. να έρθει.. θα σου σπάσει τα νευρα και πρεπει να εισαι ηρεμη... πες στον άντρα σου ότι οταν την χρειαστείς θα την ζητήσεις εσύ, ειναι η πιο ομορφη εμπειριά της ζωής σου και θες να την απολαύσεις μοναχή γιατί αλλιώς δεν έχει νοημα και τιποτα αλλου τέτοιου τύπού δικαιολογίες μπας και γλιτώσεις...

:mad:Μην την αφήσεις. να έρθει.. θα σου σπάσει τα νευρα και πρεπει να εισαι ηρεμη... πες στον άντρα σου ότι οταν την χρειαστείς θα την ζητήσεις εσύ, ειναι η πιο ομορφη εμπειριά της ζωής σου και θες να την απολαύσεις μοναχή γιατί αλλιώς δεν έχει νοημα και τιποτα αλλου τέτοιου τύπού δικαιολογίες μπας και γλιτώσεις...

Ήδη μου σπάει τα νεύρα!!!αν κανω γιο εύχομαι να μη γίνει μαμάκιας!

R4nKp3.png

Εγω δυστυχως δεν εχω πεθερα(εφυγε στην αρχη της γνωριμιας μου με τον αντρα μου) και δεν εχω να σας πω κατι επ αυτου. Απο οσο ξερω για εκεινη σιγουρα θα ηταν πολυ μεσα στη ζωη μας και θα βο ηθαγε σε ολα απο δουλειες εως μεγαλωμα εγγονιου. Δεν νομιζω οτι θα ηταν φορτικη(οχι παραπανω απο τη μανα μου τουλαχιστον.

Θα πω για τη μαμα μου που μενει σχετικα μακρυα και εφαγα δρομολογια με το κουταλι με το παιδι καθημερινα στο αυτοκινητο 30' με 45΄λεπτα αποσταση. Για 2 χρονια. Με κουρασε πολυ βεβαια και δεν εβλεπα την ωρα να παει σε σταθμο(στα 3 ξεκινησαμε). Στην αρχη ειχαμε παει σε ιδιωτικο το μωρο ηταν μολις 6 μηνων και αντεξαμε μονο για 2 μηνες. Αρρωσταινε συνεχεια κι ειχε αρχισει να μενει πισω σε αναπτυξη( επιρεαζοταν απο τις αρρωστιες, 3 μερες καλα 10 με αντιβιωση). Οικονομικη δυνατοτητα δεν υπηρχε οποτε πηραμε την αποφαση να τον πηγαινουμε στη μανα μου. ( απο τα νοτια στα βορεια). Καθε μερα το ιδιο δρομολογιο, δεν ηθελα να μενω εκει γιατι ηθελα να μαθει το παιδι πιο ειναι το σπιτι του και να το ξεχωριζει.

Σε πολλα δυστυχως διαφωνουσα και διαφωνω με τον τροπο που εμαθε καποια πραγματα στο παιδι μου. Ας πουμε τον εμαθε να τρωωει ψωμι που εγω δεν ηθελα, ή διαφορα μικροσυνηθεια που τα ειχε μαθει και σε μενα κι εγω δεν ηθελα να τα μαθει και το παιδι μου. Τσακωθηκαμε απειρες φορες και με τον αντρα μου γιατι κι αυτος καποια πραγματα τα ηθελε αλλιως, αλλα τι αλλο μπορουσαμε να κανουμε; Το παιδι βεβαια μια χαρα ειναι(9 ετων) και τα καλοκαιρια σχεδον συνεχεια με τους παππουδες ειναι.Σας πληροφορω οτι ακομη και τωρα διαφωνουμε σε πολλααααα!!!! και της εχω πει να σταματησει να κριτικαρει αυτο θελω μαζι με τον αντρα μου και αυτο θα κανω. Δεκτη καθε βοηθεια αλλα σεβασου τις αποφασεις μας.

Που θελω να καταληξω. Εδω διαφωνουμε με τις μαμαδες μας δεν θα διαφωνουμε με τις πεθερες μας; Η΄εχετε την εντυπωση οτι για τον αντρα μου του ειναι ευκολο να καταπιει διαφορα στα οποια διαφωνει και να μην τσακωθει;

Αυτο που θα πρεπει να ξεκαθαρισετε και οι δυο σας για μενα ειναι ένα. Οτι πλεον πρωτα ειναι το παιδι σας και εσεις σαν οικογενεια και μετα οι αλλοι. Ας το παρουν αποφαση οτι πρωτα αποφασιζετε για εσας και μετα για την μαμα-πεθερα.

Πιασε τον αντρα σου και πες του να δοκιμασετε τον τροπο του για ενα χρονικο διαστημα κι αν εχεις ακομη προβλημα και διαφωνεις τοσο ριζικα με την πεθερα σου τοτε να το σεβαστει και να πατε στη λυση της νταντας. Αλλα κι εσυ θα εχεις πατημα και αυτος θα δει οτι η πραγματικοτητα διαφερει πολυ απο την πραξη....

Μετα πιασε και την πεθερουλα σου και πες της να ακολουθει το προγραμμα που εχεις βαλει στο παιδι οσο μπορει κι αν δεν μπορει να το πει στο γιοκα της και να ξεμπερδευεις.

Θα σας πω ομως οτι οσο σπαστικες κι αν ειναι δεν παυουν να ειναι μανες και πραγματικα να νοιαζονται και για το παιδι και για το εγγονι τους. Αυτο δεν αλλαζει. Μετα μην ξεχνατε οτι εχουν παντα αλλη νοοτροπια και αλλα πιστευω απο αυτα με τα οποια σας μεγαλωσαν οι γονεις σας. Και σιγουρα ειναι δυσκολο να συνυπαρξουν μαζι μας. γι αυτο ριχτε λιγο νερο στο κρασι σας να δειτε μηπως κανουν και αυτες το ιδιο.

Ειλικρινα καλη τυχη και να επιμεινετε στο να καταλαβουν οι αντρες σας οτι τωρα προτεραιοτητα στη ζωη τους εχουν τα θελω της δικης σας οικογενειας.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...