Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΨΕΙΡΕΣ!!!!!!!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!

Recommended Posts

καλησπερα μανουλες!!!!!! τα φωτα σας παρακαλω: την παρασκευη εκλεισε ο παιδικος μας κ η κορη μου μας εφερε δωρακι αποχαιρετηστηριο ψειρες...εχω φρικαρει εντελως!!!!!!!!!! της εχω βαλει απο την παρασκευη: paraplus, αγωγη της frezyderm με σαμπουν κ λοσιον την οποια κ θα επαναλαβω σημερα, ξυδι, λαδι, την εχω ξεψειριασει με το ψειροχτενο ωρες ατελειωτες κ εχω βγαλει κ αρκετες κονιδες με το χερι επισης πολλες ωρες...αλλα οι κυριες συνεχιζουν ακαθεκτες...πλενω καθε μερα τα σεντονια της κ τα ρουχα της στους 60 βαθμους, της εκοψα τα μαλλια αρκετα κοντα απο μακρια που ηταν...τι αλλο να κανω;;;;;;; κανενα πιο δραστικο μαντζουνι ξερουμε;;;;;; δεν τις μπορω, τις σιχαινομαι κ δεν μπορω να σκεφτομαι οτι το κοριτσακι μου το μοσχοβολιστο που το μπανιαρω καθε μερα εχει αυτα τα απαισια μαμουνια στο κεφαλι του...

Διαφημίσεις

δες κι αυτο το θεμα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=71357

δική μου συμβουλή (ως παθούσα σε παιδική ηλικία) μην ανακατεύεις πολλές θεραπείες μαζί, θα της δημιουργήσεις καμιά δερματοπάθεια

EXXQp3.pngAIzKp2.png

κανε την θεραπεια σου με τα φαρμακα και αναμεσα τις αγωγες βαλε μπολικη μαλακτικη κρεμα σε στεγνη τριχα και χτενισε με το ειδικο χτενακι. οι ψειρες πιανονται πιο ευκολα και το παιδι δεν ποναει!! Διαλεξε μια αρκετη πυκνη μαλακτικη!!!

Διαφημίσεις

το σπρευ δεν το ξαναβαζω ουτως η αλλως...μονο τη θεραπεια με το σαμπουαν κ τη λοσιον θα κανω που ειναι συγκεκριμενες μερες, οχι καθε μερα...τωρα ενδιαμεσα λιγο ξυδακι δε νομιζω οτι θα κανει κακο...τη μαλακτικη δεν την ειχα ξανακουσει...ποια μαρκα θα μου προτεινες;;; εχω ηδη στο σπιτι μια "la petit mairselles" κ μια "elvive". Θα τις χρησιμοποιησω κ βλεπουμε...

δες κι αυτο το θεμα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=71357

δική μου συμβουλή (ως παθούσα σε παιδική ηλικία) μην ανακατεύεις πολλές θεραπείες μαζί, θα της δημιουργήσεις καμιά δερματοπάθεια

το θεμα αυτο το διαβασα...απο κει πηρα την ιδεα για το λαδι -που δεν εκανε κ πολλα- κ το ξυδι...ελεγα μηπως εχει εξελιχθει το θεμα κ υπαρχει κατι πιο δραστικο, γιατι ειναι κ σχετικα παλια οσα γραφονται...

το αντιμετωπίσαμε πρόσφατα για πρώτη φορά. Ο φαρμακοποιός συνέστησε paranix. Αποτελεσματικό!!!!!!!!!!! Μία εφαρμογή και τις ισοπέδωσε όλες. Δεν βρήκα τίποτα άλλο από ψείρα στο κεφάλι της. Πιάνει και αυγά. Την 10η μέρα επανάληψη μην τυχόν και έχει μείνει τίποτα. Μετά από αυτήν την μία εφαρμογή μου πήρε 7 μέρες περίπου για να βγάλω και τα αυγά από πάνω της. Λούσιμο καθημερινά και ποοοοολύ χτένισμα. Επίσης μετά το λούσιμο της βάζω pharmasept απωθητική κολώνια. Είναι μελετημένη στο Αττικό νοσοκομείο και πέρα από ψειροαπωθητική αλλάζει το περιβάλλον της ψείρας και σταματά την αναπαραγωγή της. Μυρίζει και πολύ ωραία. Και τα δύο προϊόντα είναι φυτικά. Έχει περάσει μήνας και συνεχίζω να μην βρίσκω τ ι π ο τ α. ΑΑΑΑ επίσης τα κλοινοσκεπάσματα πλύσιμο στους 90 και διπλοσιδέρωμα. Ψαχτείτε και οι υπόλοιποι. Εμείς κάναμε οικογενειακώς θεραπεία. εγώ είχα βουτηξει 2 που δεν προλαβαν να γεννήσουν ο σύζυξ τίποτα αλλά παρόλα αυτά έκανε κι εκείνος θεραπεία (και τις επαναλλειπτικές). Καλό κουράγιο!

FPh8p3.png

απο τα παλια γιατροσοφια μια χαρα βοηθαει και η βαζελινη στο κεφαλι για ενα 12ωρο που τους προκαλει ασφυξια....βεβαια ειναι λιγο ταλαιπωρια το λουσιμο και το ξεβγαλμα..οι κονιδες βεβαια απομακρυνονται μονο με το χτενακι..μεταφερω και μια χρησιμη πληροφορια που μου ειχε πει ενας παιδοδερματολογος

(κ αλεξοπουλος) στο παιδων περσι ..οι ψειρες και οι κονιδες που ειναι πανω απο 0.5 εκ απο τη ριζα της τριχας (αποσταση απο το κεφαλι) ειναι ψοφιες γιατι η θερμοκρασια σε αυτο το υψος δεν ειναι αρκετη για την αναπτυξη τους..εξαιρουνται βεβαια αυτες που ειναι πιο ψηλα και περπατανε

(οι ζωντανες)...

αντε καλη υπομονη και καλα ξεμπερδεματα

Διαφημίσεις

το αντιμετωπίσαμε πρόσφατα για πρώτη φορά. Ο φαρμακοποιός συνέστησε paranix. Αποτελεσματικό!!!!!!!!!!! Μία εφαρμογή και τις ισοπέδωσε όλες. Δεν βρήκα τίποτα άλλο από ψείρα στο κεφάλι της. Πιάνει και αυγά. Την 10η μέρα επανάληψη μην τυχόν και έχει μείνει τίποτα. Μετά από αυτήν την μία εφαρμογή μου πήρε 7 μέρες περίπου για να βγάλω και τα αυγά από πάνω της. Λούσιμο καθημερινά και ποοοοολύ χτένισμα. Επίσης μετά το λούσιμο της βάζω pharmasept απωθητική κολώνια. Είναι μελετημένη στο Αττικό νοσοκομείο και πέρα από ψειροαπωθητική αλλάζει το περιβάλλον της ψείρας και σταματά την αναπαραγωγή της. Μυρίζει και πολύ ωραία. Και τα δύο προϊόντα είναι φυτικά. Έχει περάσει μήνας και συνεχίζω να μην βρίσκω τ ι π ο τ α. ΑΑΑΑ επίσης τα κλοινοσκεπάσματα πλύσιμο στους 90 και διπλοσιδέρωμα. Ψαχτείτε και οι υπόλοιποι. Εμείς κάναμε οικογενειακώς θεραπεία. εγώ είχα βουτηξει 2 που δεν προλαβαν να γεννήσουν ο σύζυξ τίποτα αλλά παρόλα αυτά έκανε κι εκείνος θεραπεία (και τις επαναλλειπτικές). Καλό κουράγιο!

απο που την παιρνεις αυτην την κολωνια;;; απο φαρμακειο;;; το παρανιξ το ακουσα κ γω αλλα πηγα σε 2-3 φαρμακεια κ δεν το βρηκα οποτε κ κατεφυγα στο παραπλας...αν δεν της εχω εξοντωσει σε καμια βδομαδα θα δοκιμασω κ το παρανιξ...το καλο ειναι παντως οτι δεν ξυνεται σχεδον καθολου...ωστοσο κονιδες εχει τις βλεπω, αλλα οσες βγαζω δεν κανουν τον χαρακτηριστικο ηχο...αυτο σημαινει οτι εχουν πεθανει μεσα οι ψειρες;;;; εγω κανω ανταυγειες οποτε τη γλυτωνω - αν κ εβαλα μια φορα παραπλας για καλο κ για κακο- κ το συζυγο τον ψεκασα την ιδια μερα κ δεν εβγαλε τιποτα ουτε αυτος...απο τοτε κ καθε μερα βαζει ζελε οποτε λογω οινοπνευματος λεω πως δε θα πανε...

απο τα παλια γιατροσοφια μια χαρα βοηθαει και η βαζελινη στο κεφαλι για ενα 12ωρο που τους προκαλει ασφυξια....βεβαια ειναι λιγο ταλαιπωρια το λουσιμο και το ξεβγαλμα..οι κονιδες βεβαια απομακρυνονται μονο με το χτενακι..μεταφερω και μια χρησιμη πληροφορια που μου ειχε πει ενας παιδοδερματολογος

(κ αλεξοπουλος) στο παιδων περσι ..οι ψειρες και οι κονιδες που ειναι πανω απο 0.5 εκ απο τη ριζα της τριχας (αποσταση απο το κεφαλι) ειναι ψοφιες γιατι η θερμοκρασια σε αυτο το υψος δεν ειναι αρκετη για την αναπτυξη τους..εξαιρουνται βεβαια αυτες που ειναι πιο ψηλα και περπατανε

(οι ζωντανες)...

αντε καλη υπομονη και καλα ξεμπερδεματα

κ αυτο το διαβασα αλλα ως παραγωγο πετρελαιου λεω να την αποφυγω προς το παρον!!!!!

απο που την παιρνεις αυτην την κολωνια;;; απο φαρμακειο;;; το παρανιξ το ακουσα κ γω αλλα πηγα σε 2-3 φαρμακεια κ δεν το βρηκα οποτε κ κατεφυγα στο παραπλας...αν δεν της εχω εξοντωσει σε καμια βδομαδα θα δοκιμασω κ το παρανιξ...το καλο ειναι παντως οτι δεν ξυνεται σχεδον καθολου...ωστοσο κονιδες εχει τις βλεπω, αλλα οσες βγαζω δεν κανουν τον χαρακτηριστικο ηχο...αυτο σημαινει οτι εχουν πεθανει μεσα οι ψειρες;;;; εγω κανω ανταυγειες οποτε τη γλυτωνω - αν κ εβαλα μια φορα παραπλας για καλο κ για κακο- κ το συζυγο τον ψεκασα την ιδια μερα κ δεν εβγαλε τιποτα ουτε αυτος...απο τοτε κ καθε μερα βαζει ζελε οποτε λογω οινοπνευματος λεω πως δε θα πανε...

Ναι από το φαρμακείο. τώρα για ήχο και ξε-ήχο τί να σου πώ βρε κοπελιά αυτήν την διαφορά δεν μπόρεσα να την καταλάβω όσες φωτογραφίες κι αν είδα όσα κι αν μου περιέγραψαν :lol::lol::lol:

μην στηρίζεσαι στις ανταύγειες.. κι εγώ ανταύγειες κάνω αλλά μια καλά με επισκέφτηκαν κι η μάνα μου έβαφε τα μαλλιά της από 16 χρονών και μια χαρά κόλαγε κι εκείνη... η φαγούρα μπορεί να μείνει για λίγο ακόμα κι ας μην έχει τίποτα.

FPh8p3.png

Ναι από το φαρμακείο. τώρα για ήχο και ξε-ήχο τί να σου πώ βρε κοπελιά αυτήν την διαφορά δεν μπόρεσα να την καταλάβω όσες φωτογραφίες κι αν είδα όσα κι αν μου περιέγραψαν :lol::lol::lol:

μην στηρίζεσαι στις ανταύγειες.. κι εγώ ανταύγειες κάνω αλλά μια καλά με επισκέφτηκαν κι η μάνα μου έβαφε τα μαλλιά της από 16 χρονών και μια χαρά κόλαγε κι εκείνη... η φαγούρα μπορεί να μείνει για λίγο ακόμα κι ας μην έχει τίποτα.

μη μου λες τετοια τωρα για τις ανταυγειες!!!!!!!!!!!!!!! κ ελεγα πως δε θα κολλησω με τιποτα!!!!!!! παντως εβαλα σπρευ κ δεν εχω τιποτα...θα ξαναβαλω σε μια βδομαδα που λεει επαναληψη για καλο κ για κακο!!!!!!! θα το παρω αυτο το απωθητικο παντως αυριο κιολας, ευχαριστω πολυ!!!!!

Διαφημίσεις

Προσφατα ειχαμε και εμεις αυρο το προβλημα, εβαλα hendric plus και εξαφανιστηκαν δεν ξαναβρηκα τιποτα, να πλεινεις οτι σχετιζεται με το παιδι ακομα και αρκουδακια, στους 90 ολα! Κουραγιο μάνα!

Κορίτσια πάντως αναφορικά με την πρόληψη για τις ψείρες, έχω ακούσει ότι άμα βάζεις ξύδι μετά από κάθε λούσιμο χωρίς να το ξεβγάλεις δεν κολλάς ψείρες. Το εφάρμοσα και στον εαυτό μου που δουλεύω με μικρά παιδιά και ευτυχως μέχρι τώρα δεν έχω κολλήσει. ίσως στο μέλλον σας φανεί χρήσιμο το κολπάκι!

What greater thing is there for human souls than to feel that they are joined for life - to be with each other in silent unspeakable memories.

- George Eliot

και εμείς το intex βάλαμε και είμαστε ευχαριστημένοι.

Επίσης πρακτική συμβουλή (που όμως καλοκαιριάτικα δεν παίζει, εμάς κόλλησε ψείρες τον Φεβρουάριο): οι ψείρες πάνε στα ΚΑΘΑΡΑ μαλλιά, αν το αφήσεις άλουστο το παιδί κανα δυο μέρες μετά την αγωγή, δεν θα ξανακολλήσει (και πάλι θα πω βέβαια με τέτοια ζέστη δεν παίζει κάτι τέτοιο, με το κρύο μια χαρά θα μπορείς να το κάνεις).

Επίσης πήραμε προληπτικά της apivita μια λοσιόν που είναι απωθητική και μετά τη θεραπεία του τη βάζουμε κάθε πρωί, ώστε να μην ξανακολλήσει.

της εβαλα χθες το βραδυ ξυδι κ κοιμηθηκε ετσι, τα τυλιξα κ με ενα ασπρο φανελακι τα μαλλιας της...το πρωι τη χτενισα με το ψειροκτενο κ δεν ειχε κατι ωστοσο εχει πολλα αυγα στο κεφαλι της...πώς θα τα βγαλω ρε παιδια;;; εχει πολυ μαλλι δεν παιζει να καθομαι να τραβαω μια μια την κονιδα...κ με το ψειροκτενο δεν βγαινουν...καμια ιδεα;;;; δεν ξυνεται ωστοσο θα συνεχισω με το ξυδι ολη την εβδομαδα κ με την αγωγη της frezyderm, 2 φορες θα τη βαλω ακομα συμφωνα με τις οδηγιες...πηρα κ την κολωνια pharmasept, μυριζει υπεροχα...θα της τη βαλω σημερα, γιατι χθες τη στουμπωσα με ξυδι...εντωμεταξυ τα μαλλια της το πρωι ηταν πιο λαμπερα απο ποτε...θαυματουργο το ξυδι κ στα μαλλια!!!!!!!!

Αααχχχχ!2 μηνες εγω και η κορη μου δοκιμασαμε τα παντα!!!μου τις εφερε απο τον παιδικο...εγω κολαω αμεσως!!!!εεε δεν ηθελε πολυ!θελει πολυ δουλεια σχεδον καθημερινα με ενα χτενακι καλης ποιοτητας.εγω παντως που δοκιμασα ολα τα φυτικα του εμποριου κανουν την ιδια σχεδον δουλεια με απλα πραγματα που εχουμε στο σπιτι!

εγω τις εδιωξα ως εξης .Καθε 2 βραδυα ξυδιαζομασταν και χτενακι με υπομονη και οι δυο. και το οριστικο η βαζελινη.τις ψοφαγε στην κυριολεξια και ξεκολουσαν τα αυγα με το χτενακι.και επειδη δεν ξεβγαζεται και ευκολα συνεχιζει την δουλεια της και τις επομενες μερες.Οκ παραγωγο πετρελαιου αλλα καλυτερο κατα τη γνωμη μου απο εντομοκτονα.

τα παρανιξ(οχι το παραπλας) ειναι φοβερο το εχω χρησιμοποιησει παλιοτερα σε μενα και σωθηκα με μια εφαρμογη αλλα ειναι χημικο δεν ηθελα να το βαλει τωρα το παιδι

A14gp2.png

XEMvp2.png

της εβαλα χθες το βραδυ ξυδι κ κοιμηθηκε ετσι, τα τυλιξα κ με ενα ασπρο φανελακι τα μαλλιας της...το πρωι τη χτενισα με το ψειροκτενο κ δεν ειχε κατι ωστοσο εχει πολλα αυγα στο κεφαλι της...πώς θα τα βγαλω ρε παιδια;;; εχει πολυ μαλλι δεν παιζει να καθομαι να τραβαω μια μια την κονιδα...κ με το ψειροκτενο δεν βγαινουν...καμια ιδεα;;;; δεν ξυνεται ωστοσο θα συνεχισω με το ξυδι ολη την εβδομαδα κ με την αγωγη της frezyderm, 2 φορες θα τη βαλω ακομα συμφωνα με τις οδηγιες...πηρα κ την κολωνια pharmasept, μυριζει υπεροχα...θα της τη βαλω σημερα, γιατι χθες τη στουμπωσα με ξυδι...εντωμεταξυ τα μαλλια της το πρωι ηταν πιο λαμπερα απο ποτε...θαυματουργο το ξυδι κ στα μαλλια!!!!!!!!

Με το χτενάκι δε θα καθαρίσεις οριστικά. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν καθίσεις να βγάλεις τις κόνιδες με το χέρι, δεν υπάρχει ελπίδα. Κάθε μέρα μετά το λούσιμο βάζεις το κεφάλι του παιδιού στα πόδια σου, κάνεις χωρίστρες κοντά κοντά και βγάζεις μία μία τις κόνιδες με τα νύχια σου. Όταν για 2-3 μέρες δε βρίσκεις καμία, τότε σταματάς.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

να κανω μια αλλη ερωτηση: εδω κ 2 μερες δεν εχω βρει ψειρα ζωντανη, μονο κονιδες βλεπω, να της ξαναβαλω ας πουμε το παρανιξ;;;; κανει;;;; αν παντως η βαζελινη ξεκολλαει τα αυγα θα τη χρησιμοποιησω μου φαινεται-αν κ ελεγα να την αποφυγω- γιατι δεν καθεται κ αυτη να της τα βγαλω ενα ενα βρε παιδια, μεγαλη ταλαιπωρια...

να κανω μια αλλη ερωτηση: εδω κ 2 μερες δεν εχω βρει ψειρα ζωντανη, μονο κονιδες βλεπω, να της ξαναβαλω ας πουμε το παρανιξ;;;; κανει;;;; αν παντως η βαζελινη ξεκολλαει τα αυγα θα τη χρησιμοποιησω μου φαινεται-αν κ ελεγα να την αποφυγω- γιατι δεν καθεται κ αυτη να της τα βγαλω ενα ενα βρε παιδια, μεγαλη ταλαιπωρια...

με την βαζελινη εμας μας ξεκολησαν ολα και ειχαμε την χειροτερη περιπτωση που η κονιδα ηταν στο χρωμα της τριχας και δεν φαινοταν ουτε μια!!!(ναι συμβαινει και αυτο!!!)παρολα αυτα καπου ειχα διαβασει οτι συνεχιζεις το χτενακι και το ξυδι για τουλαχιστον για 2 εβδομαδες-καθε 2 μερες απο τη στιγμη που θα βρεις την τελευταια ζωντανη ενηλικη ψειρα...υπολογιζεις λοιπον .ετσι εκανα κι εγω για διγουρια γιατι την πρωτη φορα που νιμιζα οτι απαλαγηκαμε γεμισαμε σε 1 βδομαδα και οι 2

μην βαλεις αλλο φαρμακο κριμα ειναι.το παρανιξ ειναι και βαρυ.

απ οτι φαινεται εχεις θεσει και την κατασταση υπο ελεγχο!

A14gp2.png

XEMvp2.png

εμας ο παιδίατρος μας ειπε, paraplus μια φορά την εβδομάδα και χτενισμα.

μαλακτική κρέμα και καθημερινο χτενισμα με το ειδικο χτενακι. και ξεψιρισμα με το χέρι.

εμεις παιδευτηκαμε 3 μήνες.

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...