Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μόδα η επιλόχειος κατάθλιψη;;

ΣΩΤΗΡΙΑ

Recommended Posts

Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι μία απάντηση του τύπου "τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω".

Εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, στα παιδάκια γίνεται διάγνωση από ειδικούς.

και που το ξερεις οτι στα συγκεκριμενα ατομα που μιλανε για την καταθλιψη μετα τον τοκετο δεν εγινε διαγνωση απο ειδικο?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

E τότε εντάξει τι να πω αφου θέλεις να πιστεύεις ότι αυτα που μας λενε ειναι αληθεια οκ δεν πρόκειται άλλο να συνεχίσω να σε πείθω με παραδείγματα.

και που το ξερεις οτι στα συγκεκριμενα ατομα που μιλανε για την καταθλιψη μετα τον τοκετο δεν εγινε διαγνωση απο ειδικο?

Ζωή, θα συμφωνήσω με την Σωτηρία και δεν θα επιχειρηματολογήσω άλλο.

Στο συγκεκριμένο δεν μου άρεσε το παράδειγμα για προσωπικούς λόγους και θεωρώ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοια παραδείγματα, χωρίς πραγματική ταύτιση και λόγο.

Εγώ θα σεβαστώ την γνώμη σου και ελπίζω να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Στο γκουγκλάρισμα φαίνεται ποια επώνυμη έκανε πιο πρόσφατα σχετικές δηλώσεις...

Να πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεζούρα να μετρήσει κανείς. Το να χρησιμοποιήσει αυτές τις δύο λέξεις δηλώνει κάτι υποκειμενικό, που έτσι και πήγαινε κάποιος σε ειδικό, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα το χαρακτήριζε όπως ακριβώς το χαρακτήρισε και η ίδια η γυναίκα.

Το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιες καταστάσεις είναι "ξάπλωσε και θα σου περάσει" και το ότι παράλληλα αξιολογούνται από τις φαρμακευτικές εταιρίες που προσφέρουν "λύσεις" (ανάλογα πώς θα το δει κανείς) δεν σημαίνει ούτε ότι υπήρξαν ούτε ότι δεν υπήρξαν ποτέ.

Η επιλόχεια μελαγχολία (ο νέος όρος για την επιλόχεια κατάθλιψη εμπνευσμένος από τον αγγλικό όρο baby blues και maternity blues) είναι η φυσιολογική μελαγχολία που βιώνει η μαμά μετά τη γέννα. Παρά τα έντονα συμπτώματα που την χαρακτηρίζουν, συνήθως ξεπερνιέται γρήγορα και ανώδυνα.

http://www.babyspace.gr/Article/post-natal-depression/203-759.html

Το ότι μια γυναίκα αισθάνεται την ανάγκη να συζητήσει αυτό το πράγμα το βρίσκω μάλλον θετικό. Ή ουδέτερο. Δεν νομίζω ότι κάνει κακό σε κάποιον τρίτο με το να το συζητάει. Ίσα ίσα σπάει λίγο κάποια ταμπού ότι όταν κάνει κανείς παιδί ανεβαίνει στους 7 ουρανούς.

Διαφημίσεις

Ζωή, θα συμφωνήσω με την Σωτηρία και δεν θα επιχειρηματολογήσω άλλο.

Στο συγκεκριμένο δεν μου άρεσε το παράδειγμα για προσωπικούς λόγους και θεωρώ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοια παραδείγματα, χωρίς πραγματική ταύτιση και λόγο.

Εγώ θα σεβαστώ την γνώμη σου και ελπίζω να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Tι παραδειγματα? Εννοεις για τα παιδια που εχουν καποιο θεμα με μαθησιακα ή οτιδηποτε αλλο?

Γιατι? Αυτα τα παιδια πρεπει να τα κρυβουμε? Ποτε μου δεν ειχα τετοιο προβλημα και γενικα ποτε μου δεν ειχα προβλημα με την διαφορετικοτητα.

Τελοσπαντων. Νομιζω οτι δεν εχω να πω τιποτα αλλο. Κακως κρινουμε ανθρωπους απο την σιγμη που δεν τους ξερουμε προσωπικα και δεν ξερουμε τι βηματα εχουν ακολουθησει. Σε ενα τετοιο σοβαροτατο θεμα οφειλουμε να ειμαστε προσεκτικοι γιατι υπαρχουν χιλιαδες μανουλες και γενικα ανθρωποι που υποφερουν.

Συμφωνω απολυτα με την Αθηνα. Καιρος τα ταμπου να σπανε και να μπορουμε να μιλησουμε ελευθερα.

Τοτε με αυτον τον ορισμο του site που μας παραθετεις, Αθηνα, ολες λιγο πολυ την εχουμε περασει και ειναι μεσα στα πλαισια του φυσιολογικου.

Επομενως ειναι μια φυσιολογικη κατασταση που τη βιωνουμε ολες οι γυναικες.

Αρα και με αυτη την ερμηνεια τι νοημα εχουν οι δηλωσεις των επωνυμων:confused:???

Στο γκουγκλάρισμα φαίνεται ποια επώνυμη έκανε πιο πρόσφατα σχετικές δηλώσεις...

Να πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεζούρα να μετρήσει κανείς. Το να χρησιμοποιήσει αυτές τις δύο λέξεις δηλώνει κάτι υποκειμενικό, που έτσι και πήγαινε κάποιος σε ειδικό, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα το χαρακτήριζε όπως ακριβώς το χαρακτήρισε και η ίδια η γυναίκα.

Το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιες καταστάσεις είναι "ξάπλωσε και θα σου περάσει" και το ότι παράλληλα αξιολογούνται από τις φαρμακευτικές εταιρίες που προσφέρουν "λύσεις" (ανάλογα πώς θα το δει κανείς) δεν σημαίνει ούτε ότι υπήρξαν ούτε ότι δεν υπήρξαν ποτέ.

Η επιλόχεια μελαγχολία (ο νέος όρος για την επιλόχεια κατάθλιψη εμπνευσμένος από τον αγγλικό όρο baby blues και maternity blues) είναι η φυσιολογική μελαγχολία που βιώνει η μαμά μετά τη γέννα. Παρά τα έντονα συμπτώματα που την χαρακτηρίζουν, συνήθως ξεπερνιέται γρήγορα και ανώδυνα.

http://www.babyspace.gr/Article/post-natal-depression/203-759.html

Το ότι μια γυναίκα αισθάνεται την ανάγκη να συζητήσει αυτό το πράγμα το βρίσκω μάλλον θετικό. Ή ουδέτερο. Δεν νομίζω ότι κάνει κακό σε κάποιον τρίτο με το να το συζητάει. Ίσα ίσα σπάει λίγο κάποια ταμπού ότι όταν κάνει κανείς παιδί ανεβαίνει στους 7 ουρανούς.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/4292

Εγώ θα απαντήσω με το άρθρο του κ. Εμμανουήλ Πολυζόπουλου (Ψυχίατρου – Ψυχοθεραπευτή) που κάνει σαφή διάκριση μεταξύ θλίψης και κατάθλιψης, τονίζοντας ότι η επιλόχεια θλίψη είναι φυσιολογική και ακίνδυνη καθώς και ότι η επιλόχεια κατάθλιψη είναι αρκετά πιο σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, δεν αναφέρομαι στην τελευταία συνέντευξη επώνυμης, μιλάω γενικώς.

Εν πάσει περιπτώσει, ας λένε οι κυρίες ότι θέλουν, εγώ θα συνεχίζω να πιστέυω ότι μάλλον πέρασαν επιλόχειο θλίψη, όπως το 80% των λεχώνων, και κάποιες από αυτές, μάλλον ναι πέρασαν και κατάθλιψη. Δεν αποκλείω τίποτα άλλωστε έχουμε ανοικτά τα μυαλά μας.

Tι παραδειγματα? Εννοεις για τα παιδια που εχουν καποιο θεμα με μαθησιακα ή οτιδηποτε αλλο?

Γιατι? Αυτα τα παιδια πρεπει να τα κρυβουμε? Ποτε μου δεν ειχα τετοιο προβλημα και γενικα ποτε μου δεν ειχα προβλημα με την διαφορετικοτητα.

Τελοσπαντων. Νομιζω οτι δεν εχω να πω τιποτα αλλο. Κακως κρινουμε ανθρωπους απο την σιγμη που δεν τους ξερουμε προσωπικα και δεν ξερουμε τι βηματα εχουν ακολουθησει. Σε ενα τετοιο σοβαροτατο θεμα οφειλουμε να ειμαστε προσεκτικοι γιατι υπαρχουν χιλιαδες μανουλες και γενικα ανθρωποι που υποφερουν.

Συμφωνω απολυτα με την Αθηνα. Καιρος τα ταμπου να σπανε και να μπορουμε να μιλησουμε ελευθερα.

Το συνηθίζεις να βγάζεις συμπεράσματα και να απαντάς βάση αυτών?

Δεν μου άρεσε, όχι γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα παιδάκια πρέπει να τα κρύβουμε, (τι άλλο θα ακούσω) αλλά γιατί αρνούμαι να συγκρίνω ένα παιδάκι ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ που δουλεύει με ειδικούς και διαφορες στάρλετ που γεμίζουν τις φυλλάδες. Το θεωρώ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για αυτά τα πολύ άξια παιδιά που κατορθώνουν από πολύ μικρα τις δικές τους νίκες. Και ναι, για να σε προλάβω, έχω προσωπική εμπειρία.

Το συνηθίζεις να βγάζεις συμπεράσματα και να απαντάς βάση αυτών?

Δεν μου άρεσε, όχι γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα παιδάκια πρέπει να τα κρύβουμε, (τι άλλο θα ακούσω) αλλά γιατί αρνούμαι να συγκρίνω ένα παιδάκι ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ που δουλεύει με ειδικούς και διαφορες στάρλετ που γεμίζουν τις φυλλάδες. Το θεωρώ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για αυτά τα πολύ άξια παιδιά που κατορθώνουν από πολύ μικρα τις δικές τους νίκες. Και ναι, για να σε προλάβω, έχω προσωπική εμπειρία.

Aπο ποτε οι οποιασδηποτε σταρλετ (οπως τις αποκαλεις εσυ) δεν εχουν δικαιωματα? Η νομιζεις οτι τα προβληματα τα εχουμε μονος εμεις οι απλοι θνητοι?

Εχουμε μαθει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Να μενουμε πισω απο ταμπου και προκαταληψεις για αυτο δεν παμε ποτε μπροστα.

Εχουν τα παιδια μας μαθησιακα? (ναι εχει και το δικο μου). Να το κρυψουμε το προβλημα μην του βαλουν την ταμπελιτσα. Εχουμε περασει επιλοχειο? Εχουμε καταθλιψη? Μην το πουμε γιατι θα μας κολλησουν την ταμπελιτσα. Χωρισμαε? Μην το πουμε στην θεια στην γειτονια γιατι θα μας κολλησουν την ταμπελιτσα.

Ημαρτον πια.

Ανοιξτε τα ματια και την καρδια σας στα προβληματα και σταματηστε να κρινετε ανθρωπους. Ειχαν το θαρρος, το θρασος οπως θελετε πειτε το και βγηκαν και το ειπαν. Με γεια τους με χαρα τους. Ποιοι ειμαστε εμεις που θα κρινουμε αν λενε ψεματα ή οχι? Ποιοι ειμαστε εμεις που θα βαλουμε την ταμπελα στον καθε ανθρωπο? Ειμαστε γιατροι, θεοι, οι τελοιοι ανθρωποι? Η μηπως μονο εμεις εχουμεμ το "προνομιο" να εχουμε σοβαρα αληθινα προβληματα?

Αυθαιρετα συμπερασματα δεν εβγαζα ποτε στην ζωη μου. Παντα βουτουσα την γλωσσα μου στο μυαλο μου πριν πω οτιδηποτε. Το να πω απλα για να πω και να δηλωσω την παρουσια μου δεν το εκανα ποτε.

Ουτε εμεινα ποτε μου στην ασχημη προδιαθεση που μπορει να ειχε ο αλλος απεναντι μου ετσι κ αλλιως ειτε ημουν σωστη ειτε οχι.

Κοιταξτε τα σοβαρα προβληματα και καντε κατι για αυτα. Η κοινωνια δεν χρειαζεται να την κρινουμε. Η κοινωνια, ο συνανθρωπος διπλα μας χρειαζεται βοηθεια και αγαπη!!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν Ζωη, κατάλαβα οτι δεν υπάρχει περίπτωση συννενοησης! Για αλλο θεμα τοποθετήθηκα για αλλο απαντας, συνεννόηση μηδέν. Εγω προσωπικα σταματήσω τη συζήτηση αυτη γιατι για αυτα που με κατηγορεις δεν εχω εκφράσει άποψη και φυσικα δεν τα δέχομαι. Κρατάω την γνώμη μου κρατάς την δική σου.

Όμορφα και πολιτισμένα, όπως πρέπει να συμβαίνει άλλωστε και σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες!

Λοιπόν Ζωη, κατάλαβα οτι δεν υπάρχει περίπτωση συννενοησης! Για αλλο θεμα τοποθετήθηκα για αλλο απαντας, συνεννόηση μηδέν. Εγω προσωπικα σταματήσω τη συζήτηση αυτη γιατι για αυτα που με κατηγορεις δεν εχω εκφράσει άποψη και φυσικα δεν τα δέχομαι. Κρατάω την γνώμη μου κρατάς την δική σου.

Όμορφα και πολιτισμένα, όπως πρέπει να συμβαίνει άλλωστε και σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες!

:D:D:D:D:D εγώ της το έχω δηλώσει και παλιότερα πραγματικά ειναι τοσο ισχυρογνόμων που σε βγάζει νοκ αουτ . Ζωη στο έχω ξαναπεί δεν στο λέω για να παρεξηγηθείς ξέρεις άλλωστε ποσες φορές με έχεις βγάλει off στο παρελθόν πραγματικά :P . Απλα το μόνο που σου χρεώνω είναι ο τρόπος που μπαίνεις στο θέμα κάθε φορά καυστικός, ειρωνικός, προσβλητικός και απόλυτος. Τελος παντων ας το τελειωνουμε γιατι 2 χρονια μετα την γεννα μου θα πάθω καμια κατάθλιψη εγώ τώρα εδώ μεσα ;)

Να και κάτι σχετικό

Παράκληση προς τους Έλληνες celebrities: Όχι άλλα δράματα

Επίσης (ως άτομο που δεν έχω ιδέα τι είναι επιλόχειος κατάθλιψη)

Επιλόχειος κατάθλιψη

Έχω την εντύπωση ότι κάποιες από τις επώνυμες κυρίες μπορεί να έχουν περάσει. Το γιατί από καιρό σε καιρό βγαίνουν και το λένε...........πως θα βγουν στο προσκήνιο για να κυνηγήσουν τη δουλειά τους βρε παιδιά?

Και τα περιοδικά (ιντερνετικά και μη) πως θα γεμίσουν τις σελίδες τους σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που ζούμε?

Take it easy ladies και μη φαγώνεστε άδικα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Φυσικα , πως θα ζησουν και αυτοι αφου βαρεθηκαμε να τους βλεπουμε μεσα στις βιλες τους και η τηλεθεαση τετοιων εκπομπων εχει πεσει?

Βρηκαν αλλο τροπαριο.

Διαφημίσεις

Να και κάτι σχετικό

Παράκληση προς τους Έλληνες celebrities: Όχι άλλα δράματα

Επίσης (ως άτομο που δεν έχω ιδέα τι είναι επιλόχειος κατάθλιψη)

Επιλόχειος κατάθλιψη

Έχω την εντύπωση ότι κάποιες από τις επώνυμες κυρίες μπορεί να έχουν περάσει. Το γιατί από καιρό σε καιρό βγαίνουν και το λένε...........πως θα βγουν στο προσκήνιο για να κυνηγήσουν τη δουλειά τους βρε παιδιά?

Και τα περιοδικά (ιντερνετικά και μη) πως θα γεμίσουν τις σελίδες τους σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που ζούμε?

Take it easy ladies και μη φαγώνεστε άδικα.

Ό,τι πιο σωστό διάβασα μέχρι τώρα.

jTosp2.png

Ψιλοδιάβασα τα άρθρα που έχουν γραφτεί για τις διάσημες νέες μαμάδες και κατάλαβα το εξής: Οι ίδιες έχουν λίγο έως πολύ καταλάβει ότι αυτό που πέρασαν δεν ήταν επιλόχειος κατάθλιψη, αλλά επιλόχειος μελαγχολία (baby blues), και γι'άυτό αναφέρουν τη λέξη "ίσως" ή "συμπτώματα κατάθλιψης". Ο τίτλος που μπαίνει όμως πάνω στο άρθρο αναφέρει σαφώς ότι η τάδε πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη. Γιατί; για τον απλούστατο λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω από την Harlow. Το μόνο που ήθελαν οι δημοσιογράφοι (ο θεός να τους κάνει) των celebrities ήταν να τις επαναφέρουν στη δημοσιότητα κάνοντάς τις πιο συμπαθείς. Κατά τα άλλα, οι ίδιες αναφέρουν πράγματα που ισχύουν για όλες τις λεχώνες ανεξαιρέτως.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις συμπονέσουμε παραπάνω απ'ότι μια οποιαδήποτε λεχώνα, ούτε να τις θεωρήσουμε θύματα, ούτε να πιστέψουμε ότι το λένε για να σπάσουν τα ταμπού της κρυψυνοιας που συνοδεύει συχνά τέτοιες παθήσεις. Και είμαι σίγουρη ότι η αναφορές σε κάτι τέτοιο και η μεγαλοποίησή τους έχει να κάνει με κείνες τις εταιρίες παραγωγής και διαμόρφωσης προφιλ που βρίσκονται πίσω τους. Δεν φταίνε και οι ίδιες δηλαδή ακριβώς, μια και είναι άλλοι αυτοί που αποφασίζουν για το τι θα πούν και τι όχι στα μέσα. Είναι καλό να μπορεί κανείς να βλέπει πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες (κυρίως αυτές) που μας σερβίρουν καθημερινά.

jTosp2.png

:D:D:D:D:D εγώ της το έχω δηλώσει και παλιότερα πραγματικά ειναι τοσο ισχυρογνόμων που σε βγάζει νοκ αουτ . Ζωη στο έχω ξαναπεί δεν στο λέω για να παρεξηγηθείς ξέρεις άλλωστε ποσες φορές με έχεις βγάλει off στο παρελθόν πραγματικά :P . Απλα το μόνο που σου χρεώνω είναι ο τρόπος που μπαίνεις στο θέμα κάθε φορά καυστικός, ειρωνικός, προσβλητικός και απόλυτος. Τελος παντων ας το τελειωνουμε γιατι 2 χρονια μετα την γεννα μου θα πάθω καμια κατάθλιψη εγώ τώρα εδώ μεσα ;)

Προσβλητικος και ειρωνικος σε καμια περιπτωση. Απολυτος ναι ειδικα οταν δεν μιλαω σε θεωρητικο επιπεδο.

Προσβλητικος και ειρωνικος σε καμια περιπτωση. Απολυτος ναι ειδικα οταν δεν μιλαω σε θεωρητικο επιπεδο.

;) οκ το λήξαμε και αυτην την φορά το ΄΄θεματάκι΄΄ μας. Ολα καλα..;)

Mα νιώθω ότι καλούμαι να απολογηθώ για απόψεις που αφ' ενός ποτέ δεν ανέφερα και αφ' ετέρου δεν ενστερνίζομαι! Λες και διαβάζω απαντήσεις για κάποιο ποστ κάποιας άλλης κοπέλας! Εται για τα πρακτικά, η δικός μου τρόπος σκέψης είναι άκρως φιλελεύθερος, απεχθάνομαι το καθως πρέπει και τον στιγματισμό λόγω ρατσιστικών ιδεών.

Για το συγκεκριμένο θέμα άλλη είναι η άποψη μου, αλλά τι να πεις!!

Ψιλοδιάβασα τα άρθρα που έχουν γραφτεί για τις διάσημες νέες μαμάδες και κατάλαβα το εξής: Οι ίδιες έχουν λίγο έως πολύ καταλάβει ότι αυτό που πέρασαν δεν ήταν επιλόχειος κατάθλιψη, αλλά επιλόχειος μελαγχολία (baby blues), και γι'άυτό αναφέρουν τη λέξη "ίσως" ή "συμπτώματα κατάθλιψης". Ο τίτλος που μπαίνει όμως πάνω στο άρθρο αναφέρει σαφώς ότι η τάδε πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη. Γιατί; για τον απλούστατο λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω από την Harlow. Το μόνο που ήθελαν οι δημοσιογράφοι (ο θεός να τους κάνει) των celebrities ήταν να τις επαναφέρουν στη δημοσιότητα κάνοντάς τις πιο συμπαθείς. Κατά τα άλλα, οι ίδιες αναφέρουν πράγματα που ισχύουν για όλες τις λεχώνες ανεξαιρέτως.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις συμπονέσουμε παραπάνω απ'ότι μια οποιαδήποτε λεχώνα, ούτε να τις θεωρήσουμε θύματα, ούτε να πιστέψουμε ότι το λένε για να σπάσουν τα ταμπού της κρυψυνοιας που συνοδεύει συχνά τέτοιες παθήσεις. Και είμαι σίγουρη ότι η αναφορές σε κάτι τέτοιο και η μεγαλοποίησή τους έχει να κάνει με κείνες τις εταιρίες παραγωγής και διαμόρφωσης προφιλ που βρίσκονται πίσω τους. Δεν φταίνε και οι ίδιες δηλαδή ακριβώς, μια και είναι άλλοι αυτοί που αποφασίζουν για το τι θα πούν και τι όχι στα μέσα. Είναι καλό να μπορεί κανείς να βλέπει πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες (κυρίως αυτές) που μας σερβίρουν καθημερινά.

Εκανες πολύ σωστή τοποθέτηση. Συμφωνώ ότι το star system καθοδηγεί αυτούς τους ανθρώπους, και όχι μόνο σε αυτό το θέμα αλλά γενικά! Είναι τι ζητάει κάθε εποχή! Θυμάμαι, πριν λίγα χρόνια, διάβασα μία συνέντευξη μιας ηθοποιού σχεδόν συνομήλικη μου που έλεγε για τα ωραία παιδικά χρόνια που έζησε στο εξωτερικό (και καλά ότι εκεί γεννήθηκε). Αν έβρισκα μία αλήθεια καλά θα ήταν! Αφού μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά και εγώ δεν μένω στο εξωτερικό!

Είναι αυτό που λέει το άρθρο που παρέθεσε η Harlow! Οτι ζητάει η εποχή!

Δεν ξερω τι εχει παιχτει μεταξυ σας με τη ζωη ομως εγω που ειμαι "εξω" απο τα δικα σας δεν καταλαβα τιποτε το ειρωνικο, προσβλητικο κλπ στα λεγομενα της...:shock:

Επισης θα συμφωνησω οτι αν καποιος πει οτι περασε καταθλιψη μαλλον η ρετσινια θα του μεινει παρα ολα τα αλλα...ειδικα αυτο με τα φαρμακα...οποτε ουτε εγω μπορω να καταλαβω γιατι μια διασημη θα το διατυμπανισει οτι ηταν ψυχικα ασθενης...επισης ειναι πολλοι οι κατθλιπτικοι γυρω μας που κυκλοφορουν περιποιημενοι και κανουν βολτες με τα παιδια τους, ειναι λιγο ξεπερασμενη πιστευω η εικονα του καταθλιπτικου που ειναι ατημελητος και κλεισμενος μερα νυχτα στο σκοτεινο σπιτι του..

Επισης δε μου αρεσει να βγαζουμε ζηλεια και κακια για καποιες ""διασημες""...ποτε δεν τις ζηλεψα ουτε επιθυμησα να βρισκομαι στη θεση τους...αλλα ακομη και αν καποιοι θα επιθυμουσαν ειναι ασχημο να ακουγονται τα σχολια του τυπου, τι αναγκη εχουν με τη φιλιπινεζα, τη σπιταρονα , τον αντρα εφοπλιστη...διοτι αν δεν υπαρχει συναισθηματικη πληροτητα μεσα τους ΟΛΑ τα παραπανω ειναι ανουσια..

Δεν ξερω τι εχει παιχτει μεταξυ σας με τη ζωη ομως εγω που ειμαι "εξω" απο τα δικα σας δεν καταλαβα τιποτε το ειρωνικο, προσβλητικο κλπ στα λεγομενα της...:shock:

Νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν στο ότι απαντούσε με κάποιες υποθέσεις, από λεγόμενα που δεν αναφέρθηκαν ούτε εκφράστηκαν ακόμα και πίσω από τις λέξεις. Εκτός αν και εσύ κατάλαβες, μέσα από αυτό το θέμα ότι δεν αναγνωρίζεται η επιλόχειος κατάθλιψη ως πραγματική πάθηση. Γιατί κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκε κανείς.

Επισης θα συμφωνησω οτι αν καποιος πει οτι περασε καταθλιψη μαλλον η ρετσινια θα του μεινει παρα ολα τα αλλα...ειδικα αυτο με τα φαρμακα...οποτε ουτε εγω μπορω να καταλαβω γιατι μια διασημη θα το διατυμπανισει οτι ηταν ψυχικα ασθενης...επισης ειναι πολλοι οι κατθλιπτικοι γυρω μας που κυκλοφορουν περιποιημενοι και κανουν βολτες με τα παιδια τους, ειναι λιγο ξεπερασμενη πιστευω η εικονα του καταθλιπτικου που ειναι ατημελητος και κλεισμενος μερα νυχτα στο σκοτεινο σπιτι του..

Σε αυτό, επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Δεν είναι ξεπερασμένη, έχω στο πολύ-πολύ κοντινό μου οικογενειακό περιβάλλον άνθρωπο με κατάθλιψη, και οφείλω να πω, ότι όταν είναι σε κρίση, είναι ακόμα ατημέλητος, παρά την εποχή, πολλές φορές δεν πάει από το δωμάτιο στο σαλόνι, και άλλα πολλά που δεν θέλω να αναφερθώ. Γενικά όμως, υπάρχουν σαφώς και καλές ημέρες, όμως πάντα εμείς που είμαστε δίπλα για βοήθεια είμαστε σε ετοιμότητα. Και ευτυχώς που η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο, και οι άνθρωποι πλέον δέχονται βοήθεια γιατί πραγματικά καλυτερεύει το επίπεδο ζωής

Για ρετσινιές δεν ξέρω, προσωπικά δεν τις δέχομαι γιατί τις θεωρώ αναχρονιστικές. Δεν ξέρω άνθρωπο που θα δείξει με το δάκτυλο έναν άλλον επειδή έχει κατάθλιψη. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να μην ντρέπονται, να μην φοβούνται και να νοιάζονται να περνανε καλά. Και αν υπάρχει μερίδα ατόμων που ακόμα βαζει ταμπέλες, τότε, για μένα πάντα, αυτοί είναι δακτυλοδεικτούμενοι! Πάντως τα φάρμακα, είναι μεγάλη βοήθεια, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν κατάθλιψη, αλλά περνάνε μία έντονη περίοδο στρες. Εμένα η μητέρα μου, σε μία τέτοια περίοδο, έχανε τα μαλλιά της από το πολύ άγχος και ο γιατρός της έδωσε ήπιο αντικαταθληπτικό. Που το κακό? Δε νομίζω ότι πρέπει να ντραπούμε που αντιμετωπίζουμε προβλήματα.

Επισης δε μου αρεσει να βγαζουμε ζηλεια και κακια για καποιες ""διασημες""...ποτε δεν τις ζηλεψα ουτε επιθυμησα να βρισκομαι στη θεση τους...αλλα ακομη και αν καποιοι θα επιθυμουσαν ειναι ασχημο να ακουγονται τα σχολια του τυπου, τι αναγκη εχουν με τη φιλιπινεζα, τη σπιταρονα , τον αντρα εφοπλιστη...διοτι αν δεν υπαρχει συναισθηματικη πληροτητα μεσα τους ΟΛΑ τα παραπανω ειναι ανουσια..

Δεν ξέρω γιατί μπορεί να το διατυμπανίζει, αλλά συνηθίζεται ως τακτική να διατυμπανίζονται γενικώς πολλά κατά καιρούς. Εχω ήδη συμφωνήσει με μία κοπέλα παρακάτω, ότι το σύστημα έτσι λειτουργεί και τα περισσότερα τα κάνουν οι μάνατζερ.

Πάντως, δε νομίζω ότι ζηλεύω ή κάτι τέτοιο τις επώνυμες! Έτσι όπως διαβάζω τα site αυτού του περιεχομένου (γιατί περιοδικά δεν αγοράζω, από άποψη) αυτές είναι οι σκέψεις μου! Αν είναι κακία? Τι να πω, μπορεί. Μπορεί να είμαι κακός άνθρωπος. Θα το δεχτώ!

Πάντως θέλω να διευκρινίσω το τελευταίο, γιατί είναι δικό μου ποστ. Καλά κάνουν και τα έχουν όλα τα καλά και αγαθά, αλλά πιστεύω ότι αν έχεις και κάποια προβλήματα λυμένα, ίσως είσαι και λίγο πιο υπερβολικός. Εδώ για παράδειγμα, θεωρώ ότι επιλόχεια θλίψη περνάνε σχεδόν όλες οι λεχώνες (οι επιστήμονες λένε -και όχι εγώ- ότι το ποσοστό είναι 80%). Όταν έχεις και άλλα δέκα θέματα να λύσεις, μπορεί να μην δώσεις τόση σημασία. Αν όμως έχεις κάποια θεματα λυμένα, νομίζω ότι ακόμα και η έντονη συναισθηματική περίοδος όπως της λοχείας, σου φαίνεται πιο δραματική κλπ.

Αυτή είναι η άποψη μου, είναι η μία πλευρά και φυσικά θα υπάρχει και η άλλη. Εγώ έχω πάντα την διάθεση να ακούσω και την άλλη πλευρά, ίσως να αναθεωρήσω κάποια άποψη μου, Είμαι ανοικτός άνθρωπος που λατρεύει τον διάλογο. Τον διάλογο όμως, έτσι?:wink:

τ'άκουσαμε και αυτό .....:rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...