Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό για μένα είναι κάτι που δικαιολογεί την αυτοδικία αφού η δικαιοσύνη απεφάνθη αλλιώς.

άντε επιστροφή στο ζωικό βασίλειο λοιπόν.

Να δεις τί ζωικό βασίλειο θα γίνει αν υποψιαστεί ο κόσμος ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παίζουν σουντόκου εν ώρα εργασίας...

Γι αυτό λέω ότι πρέπει να κοιτάμε τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης. Τί επιπτώσεις έχει αυτό το δυστύχημα στη λειτουργεία των κοινωνιών μας; Μπορείς να κατέχεις μια τέτοια θέση ευθύνης, να την αντιμετωπίσεις τόσο ελαφρά και να τη βγάλεις καθαρή;;

Ε τότε ρε παιδιά να πάω κι εγώ για ελεγκτής, ε, εντάξει ένα γλαυκωματάκι έχω, μπερδεύω και το αριστερό με το δεξί, αλλά σιγά τώρα, μια χαρά θα τη βγάλω

Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας αποκοιμήθηκε...

PATHFINDER

1 Οκτ.

"Δυο αεροπλάνα αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλους πάνω από το νησί της Λέσβου για περισσότερο από μισή ώρα, αφού ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας αποκοιμήθηκε..."

Τα δυο αεροπλάνα, ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ερχόταν από Αθήνα και ένα αεροσκάφος Σλοβακικών αερογραμμών, βρίσκονταν σε αναμονή πάνω από το Αιγαίο πέλαγος.

Οι πιλότοι αποπειράθηκαν αρκετές φορές να επικοινωνήσουν με τον πύργο ελέγχου, ο οποίος δεν έδινε απάντηση, παρά τα αυξανόμενα προειδοποιητικά μηνύματα έκτακτης ανάγκης.

«Οι πιλότοι καλούσαν τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες, όμως κανένας δεν απαντούσε,» αναφέρει ένας αστυνομικός. «Η γυναίκα που είχε βάρδια εκείνη τη χρονική περίοδο είπε ότι απλά αποκοιμήθηκε.»

Τελικά μια βοηθητική υπηρεσία του αεροδρομίου ανταποκρίθηκε και βοήθησε τα αεροπλάνα, που έκαναν κύκλους για 40 λεπτά, να προσγειωθούν με ασφάλεια.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η ελεγκτής, η οποία δεν κατονομάστηκε, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα για μερικές μέρες.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Ελλάδα ευτυχώς δεν συνέβηκε το μοιραίο !!

και η τιμωρία όπως διαβάσατε μόνο μερικές ώρες την ψυχική οδύνη των

επιβατών και των συγγενών τους ποιός θα την πληρώσει?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εκάβη ούτε η ασχετοσύνη δεν είναι κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσει αυτά που γράφεις. ΕΛΕΟΣ

Κοίτα, ομολογουμένως ξέρεις πολλά περί ασχετοσύνης, οπότε ας μην αντιδικήσω μαζί σου επ'αυτού, είναι η ειδικότης σου

(Σημείωση: τώρα φεύγω και δε θα απαντήσω στην επόμενη εξυπνάδα σου αμέσως, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι αύριο :D )

Το σωστό είναι να μην παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας ΑΛΛΑ, όταν ο νόμος είναι μόνο στα βιβλία, και ο χ ψ δολοφόνος, βιαστής, ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί ανάμεσα μας, μπορείς να αντέξεις τις άδικες αποφάσεις των δικαστηριων που τους χρεώνουν με ελάχιστες ποινές;;;;;

Σαμ, αν χαστουκίσει κανείς τον γιό σου, φώναξε με να τον χαστουκίσουμε μαζί!!!!! :wink::lol::lol:

Εκάβη κορίτσι μου, σήμερα έγραψεςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Τα σχόλια της aria146 και της Εκάβης, τα οποία αφορούν την αυτοδικία, με βρίσκουν σύμφωνη.

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, ο θάνατος ενός παιδιού είναι ο μεγαλύτερος ψυχικός πόνος που μπορεί να βιώσει ένα άτομο. Είναι λοιπόν "φυσιολογικό" ένας δυστυχής πατέρας, που ξεκληρίστηκε η οικογένειά του, να τρελλαθεί από τον πόνο. Και στην Ελλάδα έχει συμβεί αυτό πολλές φορές...

Όταν αισθανόμαστε πως η δικαιοσύνη είναι "λίγη" και πως η ζωή μας έχει τελειώσει με τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας τότε αυτοδικούμε. Μας ανακουφίζει? Μας κάνει να κοιμόμαστε τα βράδια χωρίς εφιάλτες? Μας απαλύνει τον πόνο? Δεν μπορώ να απαντήσω σ΄αυτά τα ερωτήματα. Πιστεύω πως η απάντηση είναι όχι. Και το λέω αυτό, γιατί στις ΗΠΑ, που εφαρμόζεται κατά κόρον η θανατική ποινή, ειδικά στην πολιτεία του Τέξας, όταν καποτε ρωτήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων, εάν η εκτέλεση του θύτη απάλυνε τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις τους, έλαβαν αρνητική απάντηση.

Πιστεύω πως η συγχώρεση απαλύνει πληγές. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ εξεζητημένη ψυχοθεραπεία και μεγάλη ψυχική δύναμη. Στην Ελλάδα με το μεσογειακό μας ταπεραμέντο και την έλλειψη πραγματικά καλών ψυχιάτρων/ψυχοθεραπευτών είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε από την λογική της αυτοδικίας.

Grow up and get a life!

Παιδιά τι να πω ειλικρινά δεν ξερω ....

Αντιλαμβάνομαι τον πόνο και την οργή του ρώσου πατέρα ... όταν κάποιος χάνει τα πάντα στη ζωή του και με τόσο άδικο τρόπο είναι αναμενόμενο σε ένα βαθμό να κάνει την εκδίκηση αυτοσκοπό του ... τώρα αν έχει το δικαίωμα να πάρει το νόμο στα χέρια του και να ανταποδωσει με το ίδιο νόμισμα δεν ξέρω, νομίζω πως η απάντηση που θα δώσω είναι όχι ...

Βέβαια έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λεει κανείς ... αλλά και πάλι πιστεύω πως αν μου συνέβαινε σε εμένα αυτό όσο και να το ήθελα ενδόμυχα ως πράξη απόδοσης δικαιοσύνης δεν θα μπορούσα να φτάσω μέχρι εκει ...

Έξαλλου ότι και να κανείς με κανέναν τρόπο δεν γυρίζουν τα παιδιά σου πίσω .... ότι και να κάνεις ο πόνος πάντα θα είναι εκεί ...

Το ότι σκότωσε τον ελεγκτή μπροστά στα παιδιά του ... το βρίσκω αποτρόπαιο σαν πράξη ... όποιος και να ήταν ο ελεγκτής (που ήταν μεγάλο κάθαρμα από οτι φαίνεται) , τα παιδιά του είναι αθώες ψυχούλες και δεν φταίνε σε τίποτα ώστε να κουβαλάνε αυτό το βίωμα μια ζωή ...

Το ότι επέστρεψε ο δράστης στην πατρίδα του και έγινε υφυπουργός δεν μου άρεσε καθόλου .... δεν μου άρεσε και που ο ίδιος αποδέχτηκε μια τέτοια θέση τιμής ένεκεν ... μετρίασε αυτο τον πόνο του;;;

Στον αντίποδα σκέφτομαι τη δική μας τη Νατέλα (μαμά του Αλεξ) με τι αξιοπρέπεια κα τι ήθος στέκεται απέναντι σε όλο αυτό που της συμβαίνει ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Παιδιά τι να πω ειλικρινά δεν ξερω ....

Αντιλαμβάνομαι τον πόνο και την οργή του ρώσου πατέρα ... όταν κάποιος χάνει τα πάντα στη ζωή του και με τόσο άδικο τρόπο είναι αναμενόμενο σε ένα βαθμό να κάνει την εκδίκηση αυτοσκοπό του ... τώρα αν έχει το δικαίωμα να πάρει το νόμο στα χέρια του και να ανταποδωσει με το ίδιο νόμισμα δεν ξέρω, νομίζω πως η απάντηση που θα δώσω είναι όχι ...

Βέβαια έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λεει κανείς ... αλλά και πάλι πιστεύω πως αν μου συνέβαινε σε εμένα αυτό όσο και να το ήθελα ενδόμυχα ως πράξη απόδοσης δικαιοσύνης δεν θα μπορούσα να φτάσω μέχρι εκει ...

Έξαλλου ότι και να κανείς με κανέναν τρόπο δεν γυρίζουν τα παιδιά σου πίσω .... ότι και να κάνεις ο πόνος πάντα θα είναι εκεί ...

Το ότι σκότωσε τον ελεγκτή μπροστά στα παιδιά του ... το βρίσκω αποτρόπαιο σαν πράξη ... όποιος και να ήταν ο ελεγκτής (που ήταν μεγάλο κάθαρμα από οτι φαίνεται) , τα παιδιά του είναι αθώες ψυχούλες και δεν φταίνε σε τίποτα ώστε να κουβαλάνε αυτό το βίωμα μια ζωή ...

Το ότι επέστρεψε ο δράστης στην πατρίδα του και έγινε υφυπουργός δεν μου άρεσε καθόλου .... δεν μου άρεσε και που ο ίδιος αποδέχτηκε μια τέτοια θέση τιμής ένεκεν ... μετρίασε αυτο τον πόνο του;;;

Στον αντίποδα σκέφτομαι τη δική μας τη Νατέλα (μαμά του Αλεξ) με τι αξιοπρέπεια κα τι ήθος στέκεται απέναντι σε όλο αυτό που της συμβαίνει ...

olg@ και εσύ έγραψες. Συμφωνώ σε όλα μα όλα. Ειδικά στην τελευταία παράγραφο που με άγγιξε πολύ. :wink:

Αξιοπρεπής, γεμάτος απόθεμα ανθρωπιάς και αγάπης ο Αυστραλός

έδωσε μία δυνατή γροθιά στο στομάχι όλων εκείνων των Ελλήνων που περίμεναν να τα "ακούσουν" από έναν άνθρωπο που χάνει τόσο άδικα το παιδί του!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την υποστήριξή του, τους γιατρούς που ήταν πολύ εξυπηρετικοί, τους αστυνομικούς την πρεσβεία.

Όλοι βοήθησαν. Έχετε μία πολύ ωραία χώρα με σπουδαία κουλτούρα. Είστε ένας υπέροχος λαός.

Και αυτό που συνέβη είναι μία μεγάλη ατυχία. Σας ευχαριστώ για όλα και ζητώ μόνο να σεβαστείτε την δύσκολη στιγμή που βρίσκομαι»

είπε ο Αυστραλός πατέρας

και έδειξε με τον τρόπο του το μεγαλείο της ψυχής του.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του πατέρα που σκοτώσαν το παιδί του οι μπράβοι στη Μύκονο

Κι όμως με ένα αλλόκοτο τρόπο πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός μετρίασε τον πόνο του χαμού του παιδιού του!!

Προσωπικά πιστεύω ότι η βία φέρνει βία αλλά το έχω ξαναπεί μιλάω εκ του ασφαλούς...

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" μας κάνει όλους τυφλούς.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είμαι έτοιμος να πεθάνω,

αλλά κανένας για τον οποίο είμαι έτοιμος να σκοτώσω.

Μαχάτμα Γκάντι

Βάζω τα λόγια του για σχολιασμό!!!!

Διαφημίσεις

Το σωστό είναι να μην παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας ΑΛΛΑ, όταν ο νόμος είναι μόνο στα βιβλία, και ο χ ψ δολοφόνος, βιαστής, ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί ανάμεσα μας, μπορείς να αντέξεις τις άδικες αποφάσεις των δικαστηριων που τους χρεώνουν με ελάχιστες ποινές;;;;;

Σαμ, αν χαστουκίσει κανείς τον γιό σου, φώναξε με να τον χαστουκίσουμε μαζί!!!!! :wink::lol::lol:

Εκάβη κορίτσι μου, σήμερα έγραψεςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

:idea: Συμφωνώ σε όλα!!! Ειδικά σε αυτό με την Εκάβη! :idea:

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

έδωσε μία δυνατή γροθιά στο στομάχι όλων εκείνων των Ελλήνων που περίμεναν να τα "ακούσουν" από έναν άνθρωπο που χάνει τόσο άδικα το παιδί του!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την υποστήριξή του, τους γιατρούς που ήταν πολύ εξυπηρετικοί, τους αστυνομικούς την πρεσβεία.

Όλοι βοήθησαν. Έχετε μία πολύ ωραία χώρα με σπουδαία κουλτούρα. Είστε ένας υπέροχος λαός.

Και αυτό που συνέβη είναι μία μεγάλη ατυχία. Σας ευχαριστώ για όλα και ζητώ μόνο να σεβαστείτε την δύσκολη στιγμή που βρίσκομαι»

είπε ο Αυστραλός πατέρας

Απόσπασμα από την συνέντευξη του πατέρα που σκοτώσαν το παιδί του οι μπράβοι στη Μύκονο

Κι όμως με ένα αλλόκοτο τρόπο πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός μετρίασε τον πόνο του χαμού του παιδιού του!!

Προσωπικά πιστεύω ότι η βία φέρνει βία αλλά το έχω ξαναπεί μιλάω εκ του ασφαλούς...

Πραγματικά είναι να υποκλίνεσαι στο μεγαλείο ψυχής αυτού του ανθρώπου ... και αν σκεφτεί κανείς πως δεν είναι κάποιος σαν έμας που μιλάει εκ του ασφαλούς ερωτώμενος κάποια ανύποπτη στιγμή, είναι ένας άνθρωπος που βιώνει αυτή τη στιγμή τον μέγιστο ψυχικό πόνο, τον άδικο χαμό του παιδιού του .... αυτό είναι μάθημα ζωής ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

είπε ο Αυστραλός πατέρας

Διάβαζα πριν 2-3 εβδομάδες μια συνέντευξη του νεαρού (30 χρόνων) στον οποίο μεταμοσχεύθηκε η καρδιά του Αυστραλού. Ελεγε, λοιπόν, ότι η μητέρα του Αυστραλού όταν τον συνάντησε, του ζήτησε κλαίγοντας "συγγνώμη"... και όταν αυτός απόρησε και την ρώτησε γιατί ζητάει συγγνώμη, η γυναίκα αυτή είπε ότι ζητάει συγγνώμη απο τον κόσμο, γιατί δεν μπόρεσε, δεν αντεξε να δωρίσει τους κερατοειδείς του παιδιού της... Ήθελε λέει να δει τα μάτια του για τελευταία φορά...

Τι να πεις για αυτούς τους ανθρώπους... Οταν διαβάζω τέτοια, αισθάνομαι πολύ λίγη, πολύ μικρή...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Συμφωνώ με αρκετά παραπάνω σχόλια και ειδικά με εκείνο της yls...

θεωρώ ότι βάζοντας αυτόν τον άνθρωπο στη θέση του υφυπουργού, (θέση εκπροσώπησης, θέση εξουσίας )νομιμοποιούν τη βία και το έγκλημα.

Ποιος είναι "ελεύθερος" να αποφασίσει πότε θα αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή; Και σκοτώνοντας τον ελεγκτή, το ίδιο το θύμα πήρε τη θέση του θύτη. Όταν η δικαιοσύνη στη χώρα σου έχει πρόβλημα, απευθύνεσαι σε ευρωπαϊκά, διεθνή κτλ δικαστήρια....η Ελλαδάρα μας π.χ.έχει φάει αρκετές κυρώσεις όταν η εγχώρια διαδικασία έμπαζε νερά...πάντα υπάρχει λύση αλλά στο συγκεκριμένο γεγονός η απόγνωση παίζει περίεργα παιχνίδια...

ο τύπος έχει κοινώς ξεφύγει...και με το δίκιο του ...το ζήτημα είναι αυτοί που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση κάνουν σαν να λένε: "η δικαιοσύνη μας δεν λειτουργεί, αλλά το έγκλημα επιβραβεύεται και μας αντιπροσωπεύει αυτός ο τύπος" ...ο οποίος ό,τι και να κάνει,δεν παύει να είναι δολοφόνος.

Διαφημίσεις

...

Νομίζω πως κι εγώ δεν θα μπορούσα...ίσως να έκανα άλλα, αλλά φόνο, νομίζω πως δεν θα ήμουν ικανή, εκτός κι αν ήταν τη στιγμή της άμυνας.

Όντως, αυτή η πράξη, για όποιον λόγο και να γίνεται, δεν είναι για παράσημα και τιμές. Αυτό είναι πολύ παρατραβηγμένο.

Όντως το να το κάνεις αυτό μπροστά στα παιδικά μάτια, και ειδικά των παιδιών του θύματος, θέλει αρκετά κιλά αναισθησίας.Τα παιδιά δεν αξίζουν να πληρώνουν για τις αμαρτιες των γονιών τους, όποιοι και να είναι αυτοί.

Όσο για την Νατέλα...τί να πεί κανείς...μάλλον σ'αυτής της μάνας την ψυχή, ο πόνος σμπαριάλιασε τέτοιου είδους έντονα αισθήματα. Από τότε και μετά η καρδιά της πονάει τόσο πολύ...... που όλα μέσα της έχουν νεκρωθεί.....

n3kPp3.png

zewgp3.png

σε αυτή τη συζήτηση εχει δημιουργηθεί κάποια διαμάχη μεταξύ μελών

τα μέλη παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους τους κανονισμούς του φόρουμ.

Απαγορεύονται παρατηρήσεις, τα σχόλια και συστάσεις προς άλλα μέλη σχετικά με την συμπεριφορά και συμμετοχή τους στο forum.

Υπεύθυνοι για αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο οι Διαχειριστές

τα αποσπάσματα, απο τα γραπτά μελών,

Μάλλον δεν έχεις ακουστά για την post putin perestroika.

αποφάσισε... Και μη διαβάζεις πολύ newsweek, δεν κάνει καλό

ούτε η ασχετοσύνη δεν είναι κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσει αυτά που γράφεις. ΕΛΕΟΣ

Κοίτα, ομολογουμένως ξέρεις πολλά περί ασχετοσύνης, οπότε ας μην αντιδικήσω μαζί σου επ'αυτού, είναι η ειδικότης σου

(Σημείωση: τώρα φεύγω και δε θα απαντήσω στην επόμενη εξυπνάδα σου αμέσως, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι αύριο "

Τα περί παιδοφιλίας, οκ, είναι αποτέλεσμα της τρικυμίας εν κρανίω σου...

Τα υπόλοιπα απλώς επιβεβαιώνουν ότι η παραίνεσή μου να μη διαβάζεις πολύ newsweek δεν είναι καθόλου μα καθόλου κουραφέξαλα

θεωρούνται ειρωνικά και σαρκαστικά - και προκαλούν δυσάρεστη ατμόσφαιρα και είναι ανεπιθύμητα στο φόρουμ της Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων.

Τα όποια επιχειρηματα σε μια διαφωνία μπορουν να παρουσιαστούν χωρίς τέτοιου είδους σχόλια.

δυστυχώς δεν μπορούμε να διασπάσουμε τις δημοσιεύσεις καθώς είναι εμπλεγμένες σε συζήτηση.

έχουν παρατηρηθεί και άλλες συζητήσεις με τέτοια σχόλια. Παρακαλούνται τα μέλη τα οποία έχουν συμμετάσχει και σε άλλες συζητήσεις με παρόμοιου τύπου σχόλια, να λάβουν υπόψη τους την σύσταση της διαχείρισης.

αφήνουμε ανοιχτό το τόπικ έτσι ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση για το θέμα που τέθηκε.

καλημερα

για τα σχολια του Γκαντι ...δυστηχως για μενα και ευτυχως για την ανθρωποτητα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙΠΕΝΥΜΑΤΙΚΟς ΗΓΕΤΗΣ χαχαχαχχαχαχ

οκ να πω οτι εχω υπαρξει πολυ ανωτερος ανθρωπος (το δικαιολογει και το υψος μου αλλα δεν μπορω να κρυφτω πισω απο το δαχτυλο μου ...

οσον αφορα την σεξουαλικη κακοποιηση που ο αλλος -ενηλικας- ειδς γνωση του θα πειραξει το παιδι μου για μενα υπάρχει η εξης αλυσηδα.... α δικαιοσυνη , β φυλλακες κι αν επιβοιωσει απο αυτες (σπανιο) γ.υπάρχω εγω ....!

αυτη ειναι η θεση μου ...

τωρα για λλη περιπτωση αληθεια δεννομιζω να μπω στην διαδηκασια τηνεκδικησης ...ξερω οτι υπαρχει κι αυτο που λεγετε ολα εδω πληρωνονται

Πάντως, να παρατηρήσω δύο πράγματα.

Πρώτον το κείμενο του ΑΠΕ λέει ότι ο Ελβετός δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, δε λέει τίποτα για τα παιδιά του. Αυτό προέκυψε στη συνέχεια από δικά μας σχόλια, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι έτσι.

Δεύτερον, το έγκλημα του ελεγκτή για μένα δεν ήταν ότι πέθαναν τα παιδιά. Αυτό ας πούμε ότι έτυχε. Όμως, είναι έγκλημα να έχεις μια τέτοια θέση ευθύνης και να αδιαφορείς για τα καθήκοντά σου. Αυτή η ανευθυνότητα και ο ζαμανφουτισμός είναι που θα έπρεπε να τιμωρούνται αυστηρότατα, όμως πρακτικά δε γίνεται. Η αυτοδικία έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, μέχρι να ποινικοποιηθεί η ηλιθιότητα.

Θα συμφωνήσω με την Εκάβη πως η ανευθυνότητα και ο ζαμανφουτισμός θα έπρεπε να τιμωρούνται. Μάλλον -καλλίτερα- να γίνεται σωστή αξιολόγηση προσώπων που κατέχουν νευραλγικές θέσεις που επηρρεάζουν τη ζωή των άλλων. Δηλαδή, πρακτικά, σχεδόν όλων όσων εργάζονται και έρχονται σε επαφή με άλλους. :roll:

Αυτή όμως τη δουλειά την κάνει το κράτος, που βάζει κριτήρια αξιολόγησης, που επιλέγει προσωπικό, που ελέγχει.

Δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η ιδιωτία, η ηλιθιότητα, η βλακεία. Είναι καταστάσεις που υπάρχουν σε πολλούς ανθρώπους. Αλλά θα πρέπει να τοποθετούνται οι ηλίθιοι στην ανάλογη θέση που τους ταιριάζει. Αν ένας ηλίθιος τοποθετηθεί ως ελεγκτής σε διάβαση τραίνου, κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Δεν φταίει ο ηλιθιος, τουλάχιστον δε φταίει μόνο αυτός, ευθύνεται το κωλοκράτος που επιτρέπει σε ηλιθίους να κατέχουν θέσεις και ευθυνόμαστε όλο εμείς που επιτρέπουμε να υπάρχουν αδικίες στον κόσμο και τις ανεχόμαστε.

Πριν αρκετό καιρό 5 φαντάροι στην προσπάθειά τους να υψώσουν μια σημαία σε φυλάκιο στον Εβρο, κάτι έγινε και ακούμπησε ο ιστός σε καλώδιο της ΔΕΗ και σκοτώθηκαν τα παιδιά. Δεν ήταν βυσματούχοι προφανώς για να υπηρετούν εκεί.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=18959

Οι μανάδες των παιδιών αυτών, άν σκότωναν τον Διοικητή της μονάδας, θα δικαιώνονταν στα μάτια του κόσμου; Aν λυντσάριζαν τον τοπικό υπεύθυνο δικτύου της ΔΕΗ, θα δικαιώνονταν; Ακόμα παραπέρα, άν πυρπολούσαν τη Βουλή και τους 300 συνεταίρους μέσα, θα μιλούσαμε για αυτοδικία;

Ε, γιατί όχι ...

Έχει κάποια σημασία το ότι ο υπαίτιος ήταν από άλλη χώρα πάντως. Νομίζω και στην Ελλάδα την ίδια αντίδραση θα είχαμε, θα τον δικαιώναμε τον δικό μας.

Όμως, επίσης, υπάρχει τεράστιο νομικό κενό σε αυτά τα θέματα. Δε μπορεί, για παράδειγμα, η κυρία που προαναφέρθηκε στη μυτιλήνη να κοιμάται και να τη σκαπουλάρει με μερικές μέρες διαθεσιμότητα. Το σύστημα δε λειτουργεί και η αυτοδικία μπορεί να το αναγκάσει να διαπιστώσει την ανάγκη για παρέμβαση. Εξάλλου, έτσι εξελίσσεται και η νομοθεσία, πρέπει η κοινωνία να της στείλει ένα μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ, κάτι δεν έχεις φροντίσει.

Ο Νίλσεν δολοφονήθηκε μπροστά στα 3 του παιδιά, που έβλεπαν τον πατέρα τους να πεθαίνει μαχαιρωμένος.

Και μονο αυτο αρκεί για να ειμαι πολύ κατά της συγκεκριμένης πράξης - ασχετα που είμαι και κατά και της αυτοδικία γενικότερα.

Το οτι τα παιδιά του Ρωσσου σκοτώθηκαν ηταν ένα τραγικό γεγονός, δε γνωρίζω τις λεπτομέρειες του ατυχήματος αλλά μου φαίνεται πολύ απίθανο ο ελεγκτής να τα "εξυνε". Συνήθως σε τέτοια μεγάλα ατυχήματα πολλά πράγματα πάνε στραβά για να φτάσει να συμβεί κάτι τοσο μοιραίο. (Δείτε τη σχετική εκπομπή σε TV Macedonia ή και ΣΚΑΙ)

Ο Ελβετός δολοφονήθηκε. Μπροστά στα παιδιά του. :( Τι χειρότερο από αυτό;

Κατά βάθος λυπάμαι και τον άμοιρο το Ρωσσο. Μετά απο ένα τόσο τραγικό γεγονός δε μπόρεσε να βρει καμμία ηρεμία και που έφτασε στο φόνο σιγά μην ηρέμησε... :( Ουτε να σκεφτω να ήμουν στη θέση του, δεν ξέρω τι θα ήμουν ικανή να κάνω, μπορεί οντως κι εγω να τρελαινόμουν.

Δε νομίζω πάντως πως μπορεί να συγκριθεί το περιστατικό με θέματα παιδεραστίας/δολοφονίας παιδιών. Ο Ελβετός δεν ήθελε να κάνει κακό στους επιβάτες του αεροπλάνου, ήταν ατύχημα. :?

Συμφωνώ απόλυτα. Η αυτοδικία δεν αναστρέφει το αποτέλεσμα του δυστυχήματος. Είναι μια ικανοποίηση εκδίκησης και προσωρινή αποφόρτιση συναισθημάτων.

Η αυτοδικία του συγκεκριμένου Ρώσου οικογενειάρχη δεν βασιζόταν σε καμία ηθική αρχή. Το να αφαιρείς τη ζωή άλλου, ειδικά μπροστά στα παιδιά του θύματος, δεν βασίζεται σε καμία αρχή.

Και όπως είπε και η Ολια, το ότι αποδέχτηκε τη θέση του υφηπουργού δείχνει και την έλλειψη αρχών.

Το ότι του πρόσφεραν τη θέση, δείχνει πώς ηγείται μια χώρα από συναισθηματισμούς και ούτε καν από κοινή λογική.

Αν ενας ελεγκτης αποκοιμήθηκε επειδή ενώ θα πρεπει να δουλεύει μονο 4 ωρες δουλεύει τελικά 8 κάτω απο τρομερή πίεση κι όλας, ποιος φταίει;

Αν ένας ελεγκτης κάνει ένα τραγικό λάθος επειδή δεν έχει τελικά την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία αλλά παρόλα αυτά έχει μείνει μονος του σε μια τοσο υπεύθυνη θέση και πάλι ποιος φταίει;

Πολύ εύκολα καταδικάζουμε έναν άνθρωπο χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα των γεγονότων και των συνθηκών... Ενω αν ηταν ένας γνωστός μας στη θέση του θα ξεψυρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Ρωσσος λειτουργησε κάτω απο τρομερό πόνο ψυχής, αλλά δε νομίζω να βρηκε τελικά καμμία λύτρωση.

Η αυτοδικία δεν λυτρώνει κανέναν, ειμαι υπερ της βίας μονο σε κατάσταση άμεσης απειλής (αν κάποιος κάνει κάτι στο παιδί μου εκείνη την ωρα θα κάνω τα πάντα να τον αποτρέψω) Εκ των υστέρων ομως δεν έχω να κερδισω τιποτα με το μισος.

Θεωρητικά πάντα - στην πράξη όπως ειπα και παραπάνω, μπορεί να μου σαλέψει και να συμβουν τα πάντα. You never know.

Η κορούλα μου ειναι 6 χρονών και ο μικρός μου 3μιση.

Όταν αισθανόμαστε πως η δικαιοσύνη είναι "λίγη" και πως η ζωή μας έχει τελειώσει με τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας τότε αυτοδικούμε. Μας ανακουφίζει? Μας κάνει να κοιμόμαστε τα βράδια χωρίς εφιάλτες? Μας απαλύνει τον πόνο? Δεν μπορώ να απαντήσω σ΄αυτά τα ερωτήματα. Πιστεύω πως η απάντηση είναι όχι. Και το λέω αυτό, γιατί στις ΗΠΑ, που εφαρμόζεται κατά κόρον η θανατική ποινή, ειδικά στην πολιτεία του Τέξας, όταν καποτε ρωτήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων, εάν η εκτέλεση του θύτη απάλυνε τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις τους, έλαβαν αρνητική απάντηση.

Πιστεύω πως η συγχώρεση απαλύνει πληγές. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ εξεζητημένη ψυχοθεραπεία και μεγάλη ψυχική δύναμη. Στην Ελλάδα με το μεσογειακό μας ταπεραμέντο και την έλλειψη πραγματικά καλών ψυχιάτρων/ψυχοθεραπευτών είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε από την λογική της αυτοδικίας.

Ετσι είναι. Και μάλιστα στο Τέξας, η επιβολή της θανατικής ποινής δεν επέφερε μείωση της εγκληματικότητας.

Εμένα σαν γυναίκα και σαν μάνα η σκέψη και μόνο πως κάτι κακό θα συμβεί στο παιδί μου με συντρίβει, σκοτεινιάζει ο κόσμος. Δεν υπάρχει πιο μεγάλος πόνος πιστεύω. Οπως λέει η EfNo μπορεί να μου σαλέψει και να συμβουν τα πάντα.

Πριν καιρό διάβασα το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου "συγχώρεση" που πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα του τίτλου, με μια απλή ιστορία. Μάνα χάνει το παιδί της με βίαιο τρόπο, ο δολοφόνος είναι στη φυλακή θανατοποινίτης κι η μάνα ξεκινά μια γνωριμία μαζί του.

Εκείνο που μένει στο τέλος είναι ο θριαμβος της ανθρωπιάς.

Γιατι φυσικά το αίμα πίσω δεν κυλά.

Αυτά σε επίπεδο προσωπικής απώλειας και μόνο.

Γιατι η βία είναι σαν μέσο αντίστασης είναι άλλο θέμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...