Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κρεμες νουνσιναει πολυου

Recommended Posts

Αλλο φιλολογος και αλλο παιδιατρος ομως.

Δινουμε συμβουλες και αν θελει ο αλλος τι δεχεται και τις εφαρμοζει γιαυτο και λεγονται συμβουλες και οχι οδηγιες.

Απλα εγω απορω βρε κοριτσια....με τη διχογνωμια των γιατρων ε....,!!!!!!!

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση. Δεν μιλάνε με ανενημέρωτους πια, όλες οι κοπέλες έχουν διάφορους τρόπους να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.

Το θέμα είναι, αν υπάρχουν αυτοί που κάνουν και τους πωλητές ταυτόχρονα, και αυτοί που δεν το κάνουν. Τον δικό μας τον προτίμησα γιατί ποτέ δεν ανέφερε μάρκες. Ήταν υπέρ των φυσικών και απλών προϊόντων χωρίς υπερβολές. Ούτε μας έλεγε να αγοράσουμε εξεζητημένα βιολογικά προϊόντα, αλλά και ό,τι μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας, μας το πρότεινε και μας έλεγε τον τρόπο.

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Αλλο φιλολογος και αλλο παιδιατρος ομως.

Η φιλολογία είναι μια στάνταρ επιστήμη και πάλι οι ειδικοί έχουν διαφωνίες. Στην ιατρική που είναι μια επιστήμη πολύ φλου (πολλές παράμετροι, πολλά άγνωστα τοπία, πολλές αλλαγές στα δεδομένα, πολλές διαφορετικές περιπτώσεις) είναι πιο λογικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ειδικών.

Η φιλολογία είναι μια στάνταρ επιστήμη και πάλι οι ειδικοί έχουν διαφωνίες. Στην ιατρική που είναι μια επιστήμη πολύ φλου (πολλές παράμετροι, πολλά άγνωστα τοπία, πολλές αλλαγές στα δεδομένα, πολλές διαφορετικές περιπτώσεις) είναι πιο λογικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ειδικών.

Δεν ξερω βρε κοριτσια πολλες φορες ομως μεσα απο αυτη τη διχογνωμια, προκυπτουν δυσκολες περιπτωσεις που καμια φορα εχουν ασχημη καταλιξη, εκει ηθελα να καταληξω.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Άσχημη κατάληξη μπορεί να υπάρξει και επειδή απλά η ιατρική δεν έχει προοδεύσει αρκετά. Τι να σου κάνουν κι αυτοί, Θεοί δεν είναι, προσπαθούν με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν το καταφέρνουν πάντα...

Άσχημη κατάληξη μπορεί να υπάρξει και επειδή απλά η ιατρική δεν έχει προοδεύσει αρκετά. Τι να σου κάνουν κι αυτοί, Θεοί δεν είναι, προσπαθούν με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν το καταφέρνουν πάντα...

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες, αλλα ΠΑΝΤΑ υπαρχουν και οι "κακεσ εξαιρεσεις" και πολυ φοβαμαι οτι αρχισαν να πλυθαινουν...!!!!!!!

Διαφημίσεις

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση. Δεν μιλάνε με ανενημέρωτους πια, όλες οι κοπέλες έχουν διάφορους τρόπους να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.

Το θέμα είναι, αν υπάρχουν αυτοί που κάνουν και τους πωλητές ταυτόχρονα, και αυτοί που δεν το κάνουν. Τον δικό μας τον προτίμησα γιατί ποτέ δεν ανέφερε μάρκες. Ήταν υπέρ των φυσικών και απλών προϊόντων χωρίς υπερβολές. Ούτε μας έλεγε να αγοράσουμε εξεζητημένα βιολογικά προϊόντα, αλλά και ό,τι μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας, μας το πρότεινε και μας έλεγε τον τρόπο.

Υπαρχουν και οι "καλες εξαιρεσεις" τελικα...!!!!!!!

Γενικότερα καλό είναι να βρεις ένα γιατρό που σου ταιριάζει... και μη νομίζετε ότι όλοι έχουν τα ίδια κριτήρια. Εδώ υπάρχουν κοπέλες που διαλέγουν παιδίατρο με βάση ποιος έχει τις μικρότερες ουρές στο ιατρείο του ή ποιος κάνει επισκέψεις στο σπίτι ή ποιος υποστηρίζει το θηλασμό. Η δική μου λογική λέει ότι διαλέγω αυτόν που είναι ο καλύτερος θεράποντας, αυτός που θα κάνει τις καλύτερες διαγνώσεις και θα προτείνει τις πιο καλές θεραπείες. Το αν προτείνει κρέμες ή όχι προσωπικά το θεωρώ δευτερεύον. Και δεν με νοιάζει καθόλου αν έρχεται στο σπίτι να δει το παιδί ή αν έχει πολλή αναμονή στο ιατρείο του, αρκεί να είναι συνεπής. Αλλά για κάποιον άλλο κάτι από αυτά που εγώ θεωρώ ασήμαντα ίσως να είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Γενικότερα καλό είναι να βρεις ένα γιατρό που σου ταιριάζει... και μη νομίζετε ότι όλοι έχουν τα ίδια κριτήρια. Εδώ υπάρχουν κοπέλες που διαλέγουν παιδίατρο με βάση ποιος έχει τις μικρότερες ουρές στο ιατρείο του ή ποιος κάνει επισκέψεις στο σπίτι ή ποιος υποστηρίζει το θηλασμό. Η δική μου λογική λέει ότι διαλέγω αυτόν που είναι ο καλύτερος θεράποντας, αυτός που θα κάνει τις καλύτερες διαγνώσεις και θα προτείνει τις πιο καλές θεραπείες. Το αν προτείνει κρέμες ή όχι προσωπικά το θεωρώ δευτερεύον. Και δεν με νοιάζει καθόλου αν έρχεται στο σπίτι να δει το παιδί ή αν έχει πολλή αναμονή στο ιατρείο του, αρκεί να είναι συνεπής. Αλλά για κάποιον άλλο κάτι από αυτά που εγώ θεωρώ ασήμαντα ίσως να είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Συμφωνώ, ο καθένας επιλέγει τον γιατρό που του ταιριάζει με βάση τι θεωρεί αυτός σημαντικό..

Πάντως εμένα δεν μου κάνουν καμία εντύπωση οι διαφορετικές αντιμετωπίσεις από τους γιατρούς , ούτε τις αποδίδω απόλυτα στο ότι η ιατρική είναι πίσω. Απλώς όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν γιατροί και γιατροί! Υπάρχουν γιατροί που δίνουν με το παραμικρό φάρμακο και γιατροί που τα αποφεύγουν κατά το δυνατόν, γιατροί τοπ στην ειδικότητά τους και γιατροί ανίδεοι, γιατροί ηθικοί και γιατροί πουλημένοι στις φαρμακευτικές. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει άκριτα να εφαρμόζουμε ό,τι μας είπε ένας γιατρός αν έχουμε και την παραμικρή αμφιβολία μέσα μας, γι'αυτό άλλωστε υπαρχουν και οι δεύτερες γνώμες.

Και για εμενα ο γιατροσ αν μι το αλλο θα πρεπει να ειναι θεραπον, να κανει σωστες διαγνωσεις και να δινει την καταλληλη θεραπεια αλλα να προσθεσω οτι για εμενα θα πρεπει να εχει και συνειδηση (και στα σημαντικα και στα ασημαντα), οχι ομωσ στα πρακτικα (αναμονη, ραντεβου κλπ).

Ειναι καθαρα θεμα προτεραιοτητασ για την καθε μαμα τον γιατρο που θα επιλεξει για ποιον λογο θα τον επιλεξει.

Διαφημίσεις

Δεν διαβασα τα μηνυματα ολα...αλλα... το να ψαχνουμε να βρουμε γιατι το ειπε ο γιατρος ειναι ανοησια...γιατι φαινεται οτι ο γιατρος κατα 99% τα παιρνει κανονικα απ την νουνου :(

Την επομενη φορα πες του οτι δεν την τρωει την νουνου και μια φιλη σου εδωσε πχ γιωτης και την τσακισε...αρα μηπως θα ηταν πιο καλα να της δινεις αυτη που της αρεσει... απ την απαντηση του θα καταλαβεις πολλα (αν και δεν θα μπορει να σου πει και οχι..γιατι θα κανει μπαμ)

Επισης με τις κρεμες αυτες που ειναι τιγκα στην ζαχαρη κινδυνευεις οταν θα ερθει η ωρα για φρεσκα φρουτα να μην τα φαει...οποτε ειτε να συνεχισεις την κρεμα ειτε στην καλυτερη να δινεις μιση κρεμα με μισο φρεσκα φρουτα .

και αν φοβαται αλλεργιες...και με τις κρεμες του εμποριου υπαρχει κινδυνος

εγω απλα θ αλλαζα παιδιατρο ... μπορει να εχω γινει σκληρη αλλα δεν ανεχομαι να με κοροιδευουν πια (οκ περασαν χρονια για ν αποκτησω αυτη την σταση)

Δεν διαβασα τα μηνυματα ολα...αλλα... το να ψαχνουμε να βρουμε γιατι το ειπε ο γιατρος ειναι ανοησια...γιατι φαινεται οτι ο γιατρος κατα 99% τα παιρνει κανονικα απ την νουνου :(

Την επομενη φορα πες του οτι δεν την τρωει την νουνου και μια φιλη σου εδωσε πχ γιωτης και την τσακισε...αρα μηπως θα ηταν πιο καλα να της δινεις αυτη που της αρεσει... απ την απαντηση του θα καταλαβεις πολλα (αν και δεν θα μπορει να σου πει και οχι..γιατι θα κανει μπαμ)

Επισης με τις κρεμες αυτες που ειναι τιγκα στην ζαχαρη κινδυνευεις οταν θα ερθει η ωρα για φρεσκα φρουτα να μην τα φαει...οποτε ειτε να συνεχισεις την κρεμα ειτε στην καλυτερη να δινεις μιση κρεμα με μισο φρεσκα φρουτα .

και αν φοβαται αλλεργιες...και με τις κρεμες του εμποριου υπαρχει κινδυνος

εγω απλα θ αλλαζα παιδιατρο ... μπορει να εχω γινει σκληρη αλλα δεν ανεχομαι να με κοροιδευουν πια (οκ περασαν χρονια για ν αποκτησω αυτη την σταση)

αφροδιτη μου γεια σου. εχει ξεφυγει λιγακι το θεμα. αρχικα ρωτησα γιατι αναγουλιαζει και δεν θελει την βανιλια ενω με τη φρουτοκτρμα που ειναι πιο πηχτη δεν εχει θεμα και αν μπορουσα να την κανω πιο πηχτη η οχι. ο παιδιατρος μου δεν εχει καποιο κολλημα με τις μαρκες γιατι οταν ειχε θεμα με τα κακα της η μικρη ενω της εδινα το frisolac μου ειπε να της δωσω το novalac (δεν ειναι της νουνου) και εγω του ειπα μηπως της εδινα το frisolac comfort επειδη ειχε και αναγωγες. οταν τον πηρα χθες και του ειπα οτι τελικα κανει εμετο την βανιλια μονος του μου ειπε να δωσω για 2 μερες γαλατακι και να αλλαξω μαρκα μεχρι να βρω μια που να αρεσει στο παιδι. δεν λεω οτι ειναι ο ''καλος γιατρος'' απλα δεν τα παιρνει απο τη νουνου και στην τελικη και να τα παιρνει απο τη στιγμη που δεν μου επιβαλει κατι εμενα μεγεια του με χαρα του. εγω μια απλη ερωτηση εκανα και πηρα 300 απαντησεις αλλα οχι γι'αυτο που ρωτησα, γιατι ξεφυγε το θεμα ΤΕΛΕΙΩΣ ομως.. ευχαριστω παντως που εκανες τον κοπο και εσυ και τα υπολοιπα κοριτσια να μου απαντησετε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...