Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα ήθελα τη βοηθεία σας.

Σε λίγο καιρό θα βαφτίσω τη μικρή μου κόρη και δεν ξέρω ποιο όνομα να επιλέξω.

Της πεθεράς, όπως είναι το έθιμο, ή της μητέρας μου που μας βοηθάει πάρα πολύ και κρατάει το παιδί τώρα που άρχισε πάλι η δουλειά?

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι το πιο απλό είναι να πείτε στην πεθερά το κλασικό:

Θα της δώσουμε το όνομα από την μεριά της μαμάς, γιατί εάν το δεύτερο είναι αγόρι θα δώσουμε το όνομα του πεθερού.

Εκτός και αν δεν σκέφτεστε να το κάνετε έτσι στο μέλλον, οπότε καλύτερα να μην δεσμευτείτε.

Εμείς έχουμε ένα και μόνο παιδί και είναι κορίτσι!

Της δώσαμε το όνομα της πεθεράς μου αν και κατά βάθος ήθελα να της δώσω το όνομα της μητέρας μου (έχει σπάνιο όμορφο όνομα). Χαριτολογώντας λέω ακόμη στον άντρα μου ότι αν δεν κάνουμε 2ο κορίτσι, θα αλλάξω το όνομα της μικρης μας ! :P

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Οπως και να το κανουμε αλλο η μανα αλλο η πεθερα. Εγω στη μια μου κορη συνδυασα τα ονοματα και των δυο, γιατι επεμενε ο συζυγος, αλλιως εκεινες δεν ηθελαν καν το ονομα τους. Τελικα ομως δεν το μετανιωσα γιατι στο μεταξυ εχασα τη μαμα μου και τωρα ακουω το ονομα της και ειναι σαν να ξαναζει..

γνωμη μου ειναι να δωσετε στο κοριτσακι το ονομα που θελετε εσεις χωρις να λογοδοτησετε σε κανεναν.....δικαιωμα σας να δωσετε οτι ονομα σας αρεσει!γιατι να δικαιολογηθητε στη πεθερα?νομιζω πως το τι θα κανετε αφορα μονο εσας και κανεναν αλλο.............να σας ζησει!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

γνωμη μου ειναι να δωσετε στο κοριτσακι το ονομα που θελετε εσεις χωρις να λογοδοτησετε σε κανεναν.....δικαιωμα σας να δωσετε οτι ονομα σας αρεσει!γιατι να δικαιολογηθητε στη πεθερα?νομιζω πως το τι θα κανετε αφορα μονο εσας και κανεναν αλλο.............να σας ζησει!

Συμφωνώ απολύτως,και Εμείς με τα 3 πρώτα προσπαθούσαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους,και όλο κάποιος ήταν παραπονεμένος.Στο τέταρτο αποφασίσαμε να δώσουμε ενα άσχετο που μας άρεσε,και έτσι τωρα δεν προσπαθούμε να δικαιολογηθουμε σε κανένα.Κοριτσάκι μου,να το χαίρεσαι το μικρό σου,και να βγάλεις ενα όνομα που να αρέσει σε εσάς,και όχι εενα όνομα για να μην σας γκρινιαξει κάποιος.

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο θα έγραφα και εγώ. Εμείς με τον άντρα μου από την αρχή είπαμε ότι θα βγάλουμε ένα όνομα που αρέσει και στους δυό μας, άσχετο με την οικογένεια. Θα το σκεφτόμουν μόνο στην περίπτωση που η πεθερά ή η μαμά μου είχε ένα όνομα που θα μου άρεσε πολύ. Περαιτέρω θεωρώ πλέον αυτή την παράδοση τελείως ξεπερασμένη.

Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο θα έγραφα και εγώ. Εμείς με τον άντρα μου από την αρχή είπαμε ότι θα βγάλουμε ένα όνομα που αρέσει και στους δυό μας, άσχετο με την οικογένεια. Θα το σκεφτόμουν μόνο στην περίπτωση που η πεθερά ή η μαμά μου είχε ένα όνομα που θα μου άρεσε πολύ. Περαιτέρω θεωρώ πλέον αυτή την παράδοση τελείως ξεπερασμένη.

εμεις αποφασισαμε να δωσουμε ασχετο ονομα,απο τη στιγμη που τα ονοματα των πεθερικων τα εχουν αλλοι 30 στο σοι,ασε που αν κανεις την αρχη ετσι,μετα αναγκαζεσαι να δωσεις ολα τα ονοματα...και καλα να σου αρεσουν και να ειναι ιδιαιτερα....αλλα ελεος δεν γινεται σε ενα σοι να υπαρχουν 24 γιωργαδες μονο και μονο για να μην παρεξηγηθουν.........απλα δεν τους πεφτει λογος,ειναι καθαρα δικη μας επιλογη!δεν το εχουν μαθει ακομα,ουτε οι δικοι μου γονεις ουτε οι δικοι του...σε λιγακι που θα ερθει ο μικρος θα αρχισει το γλεντι αλλα δε σκοπευουμε να αλλαξουμε την αποφαση μας.........ασε που τους το εχουμε πει κατα καιρους στο παρελθον(πριν καν μεινω εγκυος)οτι δεν ειμαστε αυτης τησ φιλοσοφιας οποτε δεν ξερω αν ακομα εχουν τη προσδοκια(που θα την εχουν λογικα,απλα δεν εουν ξαναπει τιποτα μπας και το κανουμε ......)

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Εχεις δίκιο σε αυτό που λες και δεν ξέρω γιατί πραγματικά συνεχίζεται αυτή η παράδοση, χωρίς να θέλω να θίξω με αυτό τα κορίτσια που το κάνουνε. Και εμένα τα πεθερικά μου περίμεναν ότι θα το βγάλω στο όνομα του πεθερού μου και πάθανε χοντρή πλάκα όταν το άκουσαν στην βάπτιση γιατί δεν το είχα πει νωρίτερα σε κανέναν.

Για την ακρίβεια εγώ ήξερα χρονια πριν πώς θέλω να βγάλω το παιδάκι μου, πριν ακόμη καν μείνω έγκυος. Της έβγαλα ένα όνομα που λατρεύω και τα πεθερικά μου ας φάνε τα λυσακά τους (οπως κατάλαβες δεν τους συμπαθώ και ιδιαίτερα).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...