Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

NANA

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι?

Ειδα οτι το εχετε ψαξει πολυ το θεμα...

Εχω ενα πλυντηριο Bosch, αγορασμενο πριν περιπου 10 χρονια...

Θελω να αγορασω ενα στεγνωτηριο και θα προτιμουσα να το βαλω πανω απο το πλυντηριο...Το θεμα ειναι οτι τα στεγνωτηρια ειναι 10 εκατοστα περιπου πιο βαθια απο το πλυντηριο μου...Σε γνωστο καταστημα Ηλεκτρικων ειδων μου ειπαν να το ξεχασω γιατι πρεπει οι διαστασεις πλυντηριου-στεγνωτηριου να ειναι ακριβως οι ιδιες... Ισχυει κατι τετοιο?

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλορίζικα!!!

ariston στεγνωτήριο έχω κι εγώ και προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη αν και το έχω μόνο λίγους μήνες.

Ο χρόνος θα δείξει

Η ζωή μου όλη .....

Να ρωτησω κατι?

Ειδα οτι το εχετε ψαξει πολυ το θεμα...

Εχω ενα πλυντηριο Bosch, αγορασμενο πριν περιπου 10 χρονια...

Θελω να αγορασω ενα στεγνωτηριο και θα προτιμουσα να το βαλω πανω απο το πλυντηριο...Το θεμα ειναι οτι τα στεγνωτηρια ειναι 10 εκατοστα περιπου πιο βαθια απο το πλυντηριο μου...Σε γνωστο καταστημα Ηλεκτρικων ειδων μου ειπαν να το ξεχασω γιατι πρεπει οι διαστασεις πλυντηριου-στεγνωτηριου να ειναι ακριβως οι ιδιες... Ισχυει κατι τετοιο?

Στις επιλογές που έκανα έχουν γύρω στο 0,5 cm διαφορά. Αλλά δεν το έψαξα περισσότερο, γιατί πιστεύω πως ακόμα κι αν δε βρούμε κάτι στην αγορά για να τα στηρίξουμε, όλο και κάτι θα σκεφτούμε με το σύζυγο για να τα έχουμε το ένα πάνω στο άλλο.

Οι πιο έμπειρες τι λένε;

ariston στεγνωτήριο έχω κι εγώ και προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη αν και το έχω μόνο λίγους μήνες.

Ο χρόνος θα δείξει

Αχχχ έτσι να μου δίνεις κουράγιο!! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δεν έχω ιδέα!

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

alcyon, καλορίζικα!

Παρέλαβες; Πώς πάει η χρήση; Ψήνομαι κι εγώ για στεγνωτήριο και επειδή δεν έχω βάλει περιορισμό στην τιμή, μπερδεύομαι αρκετά με τα χαρακτηριστικά τους ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto εγώ εδώ και ένα χρόνο περίπου πήρα στεγνωτήριοτης electrolux με 800 ευρώ.Εχειπολλά προγράμματα εγώ συνήθως χρησιμοποιώ ένα, αλλά γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη! Σαν μηχ΄νημα πάει καλά(να μην το ματιάσω) κι εγώ έχω βρει την υγειά μου!

Τέλος το άπλωμα, τέλος η ανησυχία μη βρέξει και ποιος θα μαζέψει τα ρούχα, τέλος το ξαναπλύνε γιατί έβρεξε πολύ. τέλος το άπλωμα στα καλοριφερ και οι μαύροι τοίχοι!

Ουφ, ευτυχώς!! :lol::lol::lol:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Eγώ έχω το στεγνωτήριο της Whirlpool Β 6klg.Το έχω 2 χρόνια και όλα καλά.Έκανε γύρω στα 600 ευρώ.

Πάντως το στεγνωτήριο είναι μια απαραίτητη συσκευή για οικογένεια με πολλά άπλυτα ειδικά τώρα το Χειμώνα.

Πλυντήριο έχω AEG και το έχω περισσότερα χρόνια,δεν θυμάμαι πόσα,πάνω από 5 πάντως.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Υπάρχει ένα γνωστό μοντέλο που έχει πρόγραμμα για τα πουκάμισα, τα ψεκάζει με ατμό ή κάτι τέτοιο και λένε ότι φεύγουν οι τσακίσεις αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα θέλουν πάλι το πατηματάκι τους. Αυτό έχει 800+. Πουκάμισα χρησιμοποιούμε πολλά. Αλλά: βάζεις 3-4 πουκάμισα και κάνουν 45 λεπτά. Δεν ξέρω αν αξίζει, γιατί έχω πρεσσοσίδερο έτσι κι αλλιώς και, αν χρειάζονται έστω και ελαφρύ πάτημα, άντε να γλυτώνω 1-2 λεπτά σιδερώματος ανά πουκάμισο. Από την άλλη, αν το εφαρμόσω σε άλλα πιο μαλακά ρούχα, ίσως να γλυτώσω περαιτέρω σίδερο εντελώς.

Έχει ένα άλλο μοντέλο που είναι από την πιο ακριβή μάρκα, στοιχίζει 1000+ και δίνει 10 χρόνια εγγύηση. Αν πληρώσεις 200? λιγότερα, δίνουν 2 χρόνια εγγύηση.

Υπάρχει και ένα μοντέλο που είναι στενότερο, σε μέτρια τιμή αλλά ανοίγει από πάνω αλλά το προορίζω σαν βάση για το μίνι πλυντήριο πιάτων. Στο μπάνιο χρησιμοποιώ το πλυντήριο σαν αλλαξιέρα και δεν με βολεύει να βάλω το στεγνωτήριο από πάνω, τουλάχιστον μέχρι να ξεπαιδιάσω.

Αυτά που στοιχίζουν πάνω από τόσο νομίζω ότι ξεφεύγουν πολύ και δεν αξίζουν τα χρήματα, ενώ τα υπόλοιπα κυμαίνονται από 400-700?, χωρίς να διακρίνω ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

Από ό,τι κατάλαβα, όλα έχουν πρόγραμμα για μάλλινα αλλά τα βάζεις λίγα-λίγα, δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό.

Ίσως πρέπει να προσέξω να παίρνει αρκετά κιλά, για το λόγο ότι το πλυντήριο μου είναι 4,5 κιλών, οπότε στο μεγάλο στεγνωτήριο θα μπορώ να στεγνώνω 2 πλυντήρια μαζί, αν και από ό,τι καταλαβαίνω, όλα τα στεγνωτήρια κάνουν αυτόματο ζύγισμα, οπότε τελικά στεγνώνεις όσα θες, με την ανάλογη δαπάνη ρεύματος.

Κάποια μοντέλα δίνουν και δυνατότητα αποχέτευσης ταυτόχρονα με τη στάνταρ συγκέντρωση των υδρατμών στο δοχείο και δεν θυμάμαι που διάβαζα ότι έτσι έχουν καλύτερη απόδοση, γιατί είναι πιο εύκολη διαδικασία, αλλά δεν έχω πολλά στοιχεία για αυτό, γνωρίζετε κάτι;

Τι άλλο να προσέξω;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

κοριτσια καλημερα!!!

μου ειχαν πει πως τα στεγνωτηρια δεν ειναι υγιεινα...δεν ισχυει ;;; :roll:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

Ακόμα δεν παρέλαβα... ούτε φωνή ούτε ακρόαση..

Για το πλυντήριο μου είχαν πει προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα επικοινωνήσουν μαζί μου για να κανονίσουμε παράδοση (πρέπει πρώτα να έρθει στην αποθήκη των Ιωαννίνων και μετά να κανονιστεί παράδοση).

Για το στεγνωτήριο μου είχαν πει πως επειδή δεν το είχε διαθέσιμο η αντιπροσωπία ακόμα, κατά το τέλος του μήνα θα επικοινωνήσουν μαζί μου για να με ενημερώσουν σε λεπτομέρειες. Οπότε αναμένω.

Έτσι κι αλλιώς έχω κατέβει Αθήνα και θα μείνω μέχρι τέλος Φεβρουαρίου (λόγω γέννας). Εδώ έχω πλυντήριο κι έτσι δε με ενοχλεί η καθυστέρηση. Όταν παραλάβω φυσικά θα σας πω εντυπώσεις!

Υπάρχει ένα γνωστό μοντέλο που έχει πρόγραμμα για τα πουκάμισα, τα ψεκάζει με ατμό ή κάτι τέτοιο και λένε ότι φεύγουν οι τσακίσεις αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα θέλουν πάλι το πατηματάκι τους. Αυτό έχει 800+. Πουκάμισα χρησιμοποιούμε πολλά. Αλλά: βάζεις 3-4 πουκάμισα και κάνουν 45 λεπτά. Δεν ξέρω αν αξίζει, γιατί έχω πρεσσοσίδερο έτσι κι αλλιώς και, αν χρειάζονται έστω και ελαφρύ πάτημα, άντε να γλυτώνω 1-2 λεπτά σιδερώματος ανά πουκάμισο. Από την άλλη, αν το εφαρμόσω σε άλλα πιο μαλακά ρούχα, ίσως να γλυτώσω περαιτέρω σίδερο εντελώς.

Από αυτό έχω!

Σιδερωμένα πουκάμισα?

Το έκανα αλλά αποδείχτηκε μ@Λ@ΚΙ@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αυτό το προσόν ξεχνα το.

Το μόνο που γλιτώνεις στο σίδερο ειναι τα εσώρουχα! Τα βάζεις σε ένα πρόγραμμα που τα καίει και σκοτώνει τα μικρόβια που ίσως υπάρχουν!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Α και να μην ξεχάσω!!!

Το νερό που συλλέγεται σε δοχείο στο στεγνωτήριο και είναι αρκετό,είναι απιονισμένο και το χρησιμοποιείς και στο σιδέρωμα!

Γι αυτό το στεγνωτήριο είχε μαζί κι ένα μπουκάλι με φυσούνι από πάνω για να παίρνεις το νερό από το στεγνωτήριο και να το βάζεις στο σίδερο. :lol::wink:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

εγω εχω ενα της electrolux,κοστιζε κοντα στα 300 ευρω,εχει πολλα προγραμματα για βαμβακερα,συνθετικα,ρυθμιζεις το χρονο ωστε να βγουν λιγο νωπα ή εντελως στεγνα κλπ,και τα βγαζει μια χαρα τα ρουχα.Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι βγαζει τους υδρατμους εξω,και πρεπει να εχεις κοντα παραθυρο ωστε να βγαινει ο σωληνας εξω,ή μαζευονται σε ενα δοχειο με παγοκυστες,ετσι ομως αφηνουν μια αισθηση υγρασιας στον αερα.Καλυτερα να δεις για καποιο που μαζευει τους υδρατμους μεσα σε μια θηκη,ωστοσο αυτα ειναι πιο ακριβα.Τα ρουχα μετα τα σιδερωνω γιατι βγαινουν λιγο τσαλακωμενα

Καλημέρα.

Ψάχνω κι εγώ για στεγνωτήριο και επειδή θα μπει σε ένα δωμάτιο στο κέντρο του σπιτιού (χωρίς παράθυρο κοντά κλπ) ήθελα να ρωτήσω: Βρήκα τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Στέγνωμα με συμπύκνωση υδρατμών.

Υγροποίηση ατμών

Στέγνωμα με υγροποίηση υδρατμών

Είναι κάτι από αυτά που λες να αποφύγουμε ή να πάρουμε; Τι να προτιμήσουμε σε αυτή την περίπτωση.

Ή λέγεται κάπως αλλιώς;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Από αυτό έχω!

Σιδερωμένα πουκάμισα?

Το έκανα αλλά αποδείχτηκε μ@Λ@ΚΙ@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αυτό το προσόν ξεχνα το.

Και το δικο μου της Miele που εχει προγραμμα για πουκαμισα δεν λεει τιποτα,νομιζω τα βγαζει πιο τσαλακωμενα απο πριν

4

Για να μην τα ξαναγράφω... παραθέτω απλώς....

Σήμερα παραλάβαμε το πλυντήριο από electroniki. Όλα πήγαν πολύ καλά. Το έφεραν. Το πληρώσαμε (δεν είχαμε δώσει προκαταβολή με την ηλεκτρονική παραγγελία). Το σύνδεσαν.

Αυτά μου είπε ο σύζυγος. Εγώ είμαι Αθήνα και δεν το έχω δει. Δε φαντάζομαι να βάλει εκείνος πλυντήριο για δοκιμή. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω αφήσει ρούχα για πλύσιμο.. :lol::lol::lol::lol:

Έτσι τα σχόλιά μου για το electroniki.gr είναι:

1. Δέχονται αντικαταβολή ακόμα και σε μεγάλες συσκευές και σε επαρχία.

2. Δε χρειάζεται προκαταβολή για μεγάλες αγορές.

3. Είναι συνεπείς.

4. Έχουν καλή επικοινωνία για την εξέλιξη της παραγγελίας.

εγω εχω ενα της electrolux,κοστιζε κοντα στα 300 ευρω,εχει πολλα προγραμματα για βαμβακερα,συνθετικα,ρυθμιζεις το χρονο ωστε να βγουν λιγο νωπα ή εντελως στεγνα κλπ,και τα βγαζει μια χαρα τα ρουχα.Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι βγαζει τους υδρατμους εξω,και πρεπει να εχεις κοντα παραθυρο ωστε να βγαινει ο σωληνας εξω,ή μαζευονται σε ενα δοχειο με παγοκυστες,ετσι ομως αφηνουν μια αισθηση υγρασιας στον αερα.Καλυτερα να δεις για καποιο που μαζευει τους υδρατμους μεσα σε μια θηκη,ωστοσο αυτα ειναι πιο ακριβα.Τα ρουχα μετα τα σιδερωνω γιατι βγαινουν λιγο τσαλακωμενα

Καλημέρα.

Ψάχνω κι εγώ για στεγνωτήριο και επειδή θα μπει σε ένα δωμάτιο στο κέντρο του σπιτιού (χωρίς παράθυρο κοντά κλπ) ήθελα να ρωτήσω: Βρήκα τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Στέγνωμα με συμπύκνωση υδρατμών.

Υγροποίηση ατμών

Στέγνωμα με υγροποίηση υδρατμών

Είναι κάτι από αυτά που λες να αποφύγουμε ή να πάρουμε; Τι να προτιμήσουμε σε αυτή την περίπτωση.

Ή λέγεται κάπως αλλιώς;

Εμείς πήραμε στεγνωτήριο της Miele - χθες μας το φέρανε - και επειδή προσωρινά το βάλαμε στο δωβμάτιο της κόρης μέχρι να το συνδέσουνε από την εταιρεία με το πλυντήριο, έχω να πω πως (από τις δύο φορές που το λειτουργήσαμε):

- δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα με υδρατμούς

- κάνει θόρυβο περισσότερο από το πλυντήριο, δεν είναι π.χ. να το βάλεις και να κοιμηθείς δίπλα

Ρε κορίτσια, εδώ και 1-2 μέρες,'οταν βάζω το πλυντήριο στα σκούρα π.χ. γυρίζει το κουμπί από μόνο του και πάει λίγο παρακάτω.Δηλαδή σαν να παραλείπει την άντληση και πάει κατευθείαν στην πλύση χωρίς όμως να έχει τραβήξει νερό.Το ξαναβάζω και μετά από 2-3 προσπάθειες καταφέρνω και το βάζω.

Το έχει πάθει καμμιά σας?

Λέτε να έχει χαλάσει το κουμπί?Και αν ναι φτιάχνεται ή θα θέλω καινούριο πληντήριο?

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

• 3 εβδομάδες μετά...

Για να συνδέσουμε πλυντήριο με στεγνωτήριο.... δε φαντάζομαι να είναι απαραίτητο να είναι και τα δύο από την ίδια εταιρεία.

Εγώ τα έχω με ίδιες διαστάσεις και θέλω να ψάξω για αξεσουάρ σύνδεσης έτσι ώστε να τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο. Εσείς τι συνδετήρες χρησιμοποιείτε (όσες τα έχετε με αυτόν τον τρόπο);

Για να συνδέσουμε πλυντήριο με στεγνωτήριο.... δε φαντάζομαι να είναι απαραίτητο να είναι και τα δύο από την ίδια εταιρεία.Εγώ τα έχω με ίδιες διαστάσεις και θέλω να ψάξω για αξεσουάρ σύνδεσης έτσι ώστε να τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο. Εσείς τι συνδετήρες χρησιμοποιείτε (όσες τα έχετε με αυτόν τον τρόπο);

τι εννοείς να τα συνδέσεις? μεταξύ τους η' το ένα πάνω στο άλλο? Αν εννοείς το πρώτο δεν χρειάζεται λειτουργούν ανεξάρτητα. Αν εννοείς το δεύτερο, τις περισσότερες φορές σε ίδιες διαστάσεις τα παίρνουν. Έτσι τα έχω και γω αλλά το ένα πατάει πάνω στο άλλο χωρίς πρόβλημα. Εκεί που τα έχω όμως είναι ειδικό το μέρος σαν εσοχή και είναι ακίνδυνα. Ξέρω όμως ότι υπάρχει βάση για να πατάει σταθερά το στεγνωτήριο (πιο ελαφρύ) πάνω στο πλυντήριο. Στα καταστήματα με ηλεκτρικά θα βρεις....

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

• 2 χρόνια μετά...

αχ κοριτσια,μου χαλασε το πλυντηριο...:(:(:(

μια μερα πριν φυγω για διακοπες(ευτυχως δεν ειχα απλυτα ρουχα!!)

τωρα λοιπον που γυρισαμε τα απλυτα μας θα φτασουν μεχρι το ταβανι αν δεν βρω γρηγορα ποιο πλυντηριο να παρω!!!

και εδω θελω την βοηθεια σας,ειμαι ΑΣΧΕΤΗ και δεν ξερω ουτε τη να ψαξω ουτε που να ψαξω.

θελω να ειναι 7κιλο γιατι ειμαστε και 5 ατομα εδω μεσα και κατι οικονομικο αν γινετε γιατι το ταμειο μας ειναι αδειο!!!

ευχαριστω!!!!:oops::oops:

apHGp3.png

Καλημέρα!!!

Λύση α΄: επειδή έτσι πως κατασκευάζουν τις οικοσυσκευές τώρα πλέον όλα είναι αναλώσιμα με ημερομηνία λήξης, παίρνεις ένα ότι να'ναι και κάνεις τη δουλειά σου. (τα carrefour έχουν πολύ καλές τιμές σε ηλεκτρικά)

Λύση β΄: πας Κωτσόβολο που δίνει με δόσεις και παίρνεις ένα ακριβό πλυντήριο.

Πάντως εμένα το 1ο μου πλυντήριο ήταν General Electric και μου έσπασε ο κάδος στα 4 χρόνια παρότι πάντα πρόσεχα να μην το υπερφορτώνω.

Τώρα πλέον έχω ένα Brandt που ανοίγει από επάνω (ο κάδος στηρίζεται σε 2 σημεία) και είμαι πολύ ευχαριστημένη.:lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...