Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ευχαριστω kalamaraki ... αν και υποτίθεται πως είναι ασφαλή το πλαστικό τους θα ήθελα να το αποφύγω τουλάχιστον για την αρχή .... κρίμα και άκουσα γενικώς καλά λόγια και ήθελα να τα δοκιμάσω ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Προσοχή ! ! !

σε όλα τα μπουκάλια που παίρνετε της AVENT για μητρικό θηλασμό ή για ξένο γάλα θα κοιτάτε απαραίτητα να γράφει BPA free.

Εάν δεν το γράφει και τότε σίγουρα περιέχει BPA.

Η εταιρεία ρίχνει το μπαλάκι, όπως λέει σε φυλλάδιό της, στις εθνικές αρχές για τους ελέγχους.

Όσα λοιπόν είναι με πολυκαρβονικό νομίζω υλικό έχουνε πρόβλημα ανεξαιρέτως εταιρείας για να μην τα ρίχνουμε όλα στην AVENT.

Στις συσκευασίες να κοιτάτε να φέρουνε την ένδειξη BPA free.

Στο κατάστημα ΛΗΤΩ που πήγα και πήρα μπουκάλια για τον μικρό μας δεν ήξερα τί τους γίνεται. Επικοινώνησα με τον ΕΦΕΤ και έτσι έβγαλα άκρη.

Και το μωρό 15 μέρες το δίναμε με πλαστικό μπιμπερό.

Καλύτερη λύση ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΥΑΛΙΝΟ.

Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

Διαφημίσεις

Για πείτε και για την διατήρηση του μητρικού γάλατος στο ψυγείο τι προτείνετε εφόσον τα περισσότερα δοχεία ειναι μιας χρήσεως;

Τα γυάλινα κάνουν για κατάψυξη ρε γμτ;

Πάντως κάποιες σύμβουλοι του LLL είπαν για κάτι σακουλάκια μιας χρήσεως και για ουροσυλλέκτες αρκεί να ειναι αποστειρωμένοι!

Αμα με δει ο Σπύρος να βάζω γάλα στον ουροσυλλεκτη μαυρο φίδι που μ'εφαγε :lol::lol::lol::lol:

Για πείτε και για την διατήρηση του μητρικού γάλατος στο ψυγείο τι προτείνετε εφόσον τα περισσότερα δοχεία ειναι μιας χρήσεως;

Πάντως κάποιες σύμβουλοι του LLL είπαν για κάτι σακουλάκια μιας χρήσεως και για ουροσυλλέκτες αρκεί να ειναι αποστειρωμένοι!

Αμα με δει ο Σπύρος να βάζω γάλα στον ουροσυλλεκτη μαυρο φίδι που μ'εφαγε :lol::lol::lol::lol:

Αυτά τα σακουλάκια είναι της medela και τα χρησιμοποιούσα και εγώ στην Κατερίνα ... και αυτά όμως πλαστικά είναι ... αυτά είναι bpa free;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Προσοχή ! ! !

σε όλα τα μπουκάλια που παίρνετε της AVENT για μητρικό θηλασμό ή για ξένο γάλα θα κοιτάτε απαραίτητα να γράφει BPA free.

Εάν δεν το γράφει και τότε σίγουρα περιέχει BPA.

Η εταιρεία ρίχνει το μπαλάκι, όπως λέει σε φυλλάδιό της, στις εθνικές αρχές για τους ελέγχους.

Όσα λοιπόν είναι με πολυκαρβονικό νομίζω υλικό έχουνε πρόβλημα ανεξαιρέτως εταιρείας για να μην τα ρίχνουμε όλα στην AVENT.

Στις συσκευασίες να κοιτάτε να φέρουνε την ένδειξη BPA free.

Στο κατάστημα ΛΗΤΩ που πήγα και πήρα μπουκάλια για τον μικρό μας δεν ήξερα τί τους γίνεται. Επικοινώνησα με τον ΕΦΕΤ και έτσι έβγαλα άκρη.

Και το μωρό 15 μέρες το δίναμε με πλαστικό μπιμπερό.

Καλύτερη λύση ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΥΑΛΙΝΟ.

Τελικά τι μπιμπερό πήρατε;;;

Ότι τα γύαλινα είναι η μονη σίγουρη λύση το εμπεδώσαμε πια :lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εμείς καταλήξαμε στα chicco fisiologio. Το μωρό δεν είχε κανένα πρόβλημα στην αλλαγή και τώρα πίνει με αυτά

Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

σημερα ημουν στα Mothercare για την αγορα του κρεβατιου και κοντεψα να κοπανισω την πωλητρια με τα πλαστικα μπουκαλια που προσπαθουσε να με κανει ν αγορασω εγω οχι επεμενε πως τα γυαλινα μπουκαλια απο την τριβη αφηνουν κομματακια γυαλιου μεσα στο γαμα ενω τα πλαστικα ειναι ασφαλη κρατηθηκα και προσπαθησα να χαλαρωσω με την κοιλια στην μυτη δεν ειχα περιθωρια να την βρισω εγω αποφασισα να προχωρησω στην αγορα γυαλινων μπουκαλιων της nuk με αυτα μεγαλωσα κι εγω και τ αδελφια μου και τα παιδια τους

Διαφημίσεις

σημερα ημουν στα Mothercare για την αγορα του κρεβατιου και κοντεψα να κοπανισω την πωλητρια με τα πλαστικα μπουκαλια που προσπαθουσε να με κανει ν αγορασω εγω οχι επεμενε πως τα γυαλινα μπουκαλια απο την τριβη αφηνουν κομματακια γυαλιου μεσα στο γαμα ενω τα πλαστικα ειναι ασφαλη κρατηθηκα και προσπαθησα να χαλαρωσω με την κοιλια στην μυτη δεν ειχα περιθωρια να την βρισω εγω αποφασισα να προχωρησω στην αγορα γυαλινων μπουκαλιων της nuk με αυτα μεγαλωσα κι εγω και τ αδελφια μου και τα παιδια τους

Τα κύπελα της avent δεν είναι πολυκαρβονικά αλλά από πολυπροπυλένιο οπότε είναι BPA Free. To γράφει η συσκευασία τους.

Εγώ τα χρησιμοποιώ εδώ και καιρό για το φαγητό της πλεόν.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο, τώρα με το σκάνδαλο με τις μελαμίνες στην Κίνα, τα πιατάκια που τρώνε τα μικρά μας είναι από μελαμίνη λέτε να έχουν πρόβλημα?

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Αυτά τα σακουλάκια είναι της medela και τα χρησιμοποιούσα και εγώ στην Κατερίνα ... και αυτά όμως πλαστικά είναι ... αυτά είναι bpa free;;;

αυτα τα σακουλακια ειναι bpa free και ειναι αποστειρωμενα,ετοιμα!

της medela ειναι και ολα τα μπιμπερο της bpa free :D

οχι σε ουροσυλεκτη το μητρικο κοριτσια ειναι εντελως ακαταλληλοι ακομη και να αποστειρωθουν!!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Τα κύπελα της avent δεν είναι πολυκαρβονικά αλλά από πολυπροπυλένιο οπότε είναι BPA Free. To γράφει η συσκευασία τους.

Εγώ τα χρησιμοποιώ εδώ και καιρό για το φαγητό της πλεόν.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο, τώρα με το σκάνδαλο με τις μελαμίνες στην Κίνα, τα πιατάκια που τρώνε τα μικρά μας είναι από μελαμίνη λέτε να έχουν πρόβλημα?

Δεν καταλαβαίνω γιατι να βάζουμε πλαστικά πιατα και κουτάλια στα παιδιά μας; Επειδή εχουν καραγκιοζάκια επάνω; Σιγά....Εγω δεν πρόκειται να το κανω αυτό γιατι σιχαίνομαι ουτως ή άλλως τα πλαστικά οχι και που ξέρω οτι καθε 3 και λιγο αποσύρουν το τάδε κουταλάκι και το τάδε πιατάκι!................τώρα και εγω θα ψάξω μονο γυάλινα μπιμπερό.....

By the way που πουλάνε μπιμπερό Medela?

Δηλαδή της Nuk δεν έιναι bpa free ε?

ειναι!!! :D

Κατερινάκι δεν νομίζω να είναι δυστυχώς δηλαδή γιατί και εγώ αυτά είχα στην Κατερινούλα μου και τα είχα βολευτεί πολύ, ευτυχώς τα περισσότερα ήταν γυάλινα και λίγα πλαστικά ...

Τώρα όμως πίνουμε με της chicco αυτά με τη λαβή, που επίσης δεν πιστεύω να είναι εντάξει το πλαστικό του, αλλά και τι άλλο να της δώσω αφού το πίνει μόνη της το γάλα ...

Πάντως στη λιστα με τα bpa free μπιμπερό δεν αναγράφονται ούτε της nuk, oύτε της chicco ...

Πλαστικά πιάτα και κουταλάκια δεν χρησιμοποίησα καθόλου ... ποτέ μου δεν τα συμπάθησα ούτε για εμάς, πόσο περισσότερο για το μωρό .... ακόμα και όταν μετέφερα φαγητό της έξω το έβαζα σε γυάλινο βαζάκι, είχα αγοράσει μερικά για αυτό το λόγο και είμασταν ok.

Tο μόνο που χρησιμοποίησα ήταν το εύκαμπτο κουταλάκι σιλικόνης για τoν πρώτο καιρό που μάθαινε να τρώει, της chicco. Νομίζω όμως ότι πρέπει να είναι ok αυτό, αφού και οι θηλές των μπιμπερό είναι απο σιλικόνη :roll:

1aLup3.png

BtUIp3.png

By the way που πουλάνε μπιμπερό Medela?

Η medela νομίζω δεν πρέπει να πουλάει μεμονωμένα μπιμπερό, μόνο αυτά που προσαρμόζονται στα θήλαστρα, αλλά και πάλι είναι μικρά, κάνουν μόνο για πολύ μωράκι.

Τώρα αν υπάρχει τίποτα στο εξωτερικό και μπορείς να το παραγγείλεις δεν ξέρω...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εμείς καταλήξαμε στα chicco fisiologio. Το μωρό δεν είχε κανένα πρόβλημα στην αλλαγή και τώρα πίνει με αυτά

Είναι bpa free;;; Γιατί δεν τα έχουν τότε στη λίστα :roll: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

(βεβαια ειμαι λιγο εκτος θεματος αλλα τις ερωτησεις μου θα τις κανω.. :P )

πηγα και πηρα για τη μικρη (ετσι να'χουμε) γυαλινα μπιμπερο 2 chicco, 2 nuk (1 μεγαλο, 1 μικρο) με θηλες καουτσουκ και ανταλλακτικες σιλικονη... ομως σκεφτομουν να της παρω αργοτερα και πλαστικα... μετα απο οσα διαβασα εδω το ξανασκεφτομαι... :roll: το bpa free το γραφουν πανω τα μπιμπερο? η θα το βρω το μπιμπερο σε καποια λιστα? :?: και αυτο ισχυει και για ο,τι πλαστικο χρησιμοποιησω? πχ ακομα και για το μπανακι της? :shock:

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Για bpa free μπιμπερό δες εδώ ...

http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/

Για το μπανάκι της τώρα μην αγχώνεσαι .... εκτός αν έχετε σκοπό να τρώτε μέσα από αυτό :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Για bpa free μπιμπερό δες εδώ ...

http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/

Για το μπανάκι της τώρα μην αγχώνεσαι .... εκτός αν έχετε σκοπό να τρώτε μέσα από αυτό :lol::lol::lol: !!!

:shock::shock::shock: ε οχι!!! :lol::lol::lol: νομιζα οτι εχουν σχεση ολα τα πλαστικα που ερχονται σε επαφη με το μωρο! :lol:

ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :D

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Το είδα λίγο αργά το θέμα, θέλω απλως να πω στην yogini ότι αυτό με τους ουροσυλλέκτες για τη φύλαξη του γάλακτος δεν ισχύει....κάπου έχει γίνει συζήτηση γύρω από αυτό...αν το βρω θα το παραθέσω...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Το είδα λίγο αργά το θέμα, θέλω απλως να πω στην yogini ότι αυτό με τους ουροσυλλέκτες για τη φύλαξη του γάλακτος δεν ισχύει....κάπου έχει γίνει συζήτηση γύρω από αυτό...αν το βρω θα το παραθέσω...

Το άκουσα στην συνάντηση του LLL αλλα τόνισαν οι κοπέλες οτι θα πρέπει να ειναι αποστειρωμένοι 100%...σε κάθε περίπτωση ομως δεν θα χρησιμοποιούσα ουροσυλλέκτη απλά και μονο για ψυχολογικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...