Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πρώτα παπουτσάκια[ εντός & εκτός σπιτιού]

Recommended Posts

δηλαδη οι περισσοτερες λετε οτι καλυτερα ειναι να ειναι ξυπολυτα στα πρωτα βηματα, ε??εμεις 9 μηνων και ουτε βημα, ουτε μπουσουλημα, ουτε τιποτα!!!αν την βαλω ορθια, στεκεται λιγο και τελος!!!!μια φιλη μου της πηρε ενα ζευγαρι μποτακια για του χρονου νουμερο 24.μηπως ειναι μεγαλα??τον χειμωνα θα ειναι 18-22 μηνων. τι νουμερο φορανε κατα μεσο ορο σε αυτην την ηλικια??

καμμια κοπελα??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 321
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καμμια κοπελα??

25 φοραει η δικια μου τωρα και συνηθως μεγαλωνουν 1 νουμερο ανα 6 μηνο. Αλλα εξαρταται απο το παιδι. Τι νουμερο φοραει τωρα? Τα 24 που σας πηραν δεν θα πανε χαμενα. Καποια στιγμη θα τα βαλει. Στο σπιτι ξυπολητη την εχω μετα απο ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΗ εντολη γιατρου. Εξω παπουτσια ορθοπαιδικα. Αυτα και μονο οταν θα περπατησει ΚΑΝΟΝΙΚΑ και εξω απο το σπιτι. Οχι για μεσα. Μεσα μου ειπε το πολυ με καλτσες. Μην βιαζεσαι. Αστην μονη της να σηκωθει και να προσπαθησει. Οταν θα το κανει δεν θα προλαβαινεις να την κυνηγας......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

καμμια κοπελα??

πολυ σχετικο ειναι το νουμερο.....ο δικος μου περπατησε με 18 πρν 4 μηνες, κ τωρα φοραει 20(χρονιζουμε αυριο) αλλα κ το 21 του κανει με πιο χοντρη καλτσουλα.γενικα μεγαλωσε γρηγορα το ποδι του.στην ουσια καθε 2 μηνες αλλαζει νουμερο!!!!!!

φυσικα παιζει ρολλο κ η φορμα του παπουτσιου οπως κ το ποδι του παιδιου. ο μικρος εχει χοντρουτσικο κουντεπιε, αλλα εχουν αδυνατο. αρα το ρισκαρεις να πανε κ χαμενα με το να τα κρατησεις.:rolleyes:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

κοριτσια ο δικος μο ειναι 10 και κανει 5 με 6 βηματακια μονος αλλο οταν τον κραταμε τρεχειιιιιιιιιιιιιιιιιι,εμενα η παιδιατρος μου ειπε στην αρχη μονο ξυπλυτος αλλιως καλτσακια που δεν γλιστρανε ξερετε,τωρα ομως παπουτσακια πολυ τελεια οταν τα φοραει ζαλιζετε απο χαρα:o:):)αχου μεγαλωνουν γρηγορα τα ζουζουνιααααααααααααααααααααα περπαταμε κιολας:cry::cry::cry:

Διαφημίσεις

τωρα ειναι 9.5 μηνων και φοραει 17-18. φοβαμαι μην πεσει στο καλοκαιρι και πανε χαμενα..

τι να σου πω! δεν πιστευω να παρει 6 νουμερα ως το καλοκαρι για χειμωνα το κοβω να το φοραει.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 5 months later...

Καλησπέρα σας μανούλες έχω έναν μπομπιράκο 13 μηνών και μέσα στο σπίτι τον αφήνω να περπατά ξυπόλυτος εδώ και 2 μήνες που περπατάει. Έξω του φοράω καλά ορθοπαιδικά παπουτσάκια, η μητέρα μου όμως φωνάζει και μου λέει πως πρέπει και μέσα στο σπίτι να του φοράω τα παπούτσια εσείς τι κάνετε στα παιδάκια σας τι σασ έχει πει ο γιατρός σας??Μήπως του κάνω κακό??:-(

RUx9p2.png

Εμάς ο παιδιατρος μας είπε όσο γίνεται περισσότερο να περπατάει ξυπολυτο το παιδι γιατί πατάει καλύτερα το πελματακι!!! Έξω όμως θέλει καλο παπουτσακι!!!

Yugup3.png

Εγω μεσα στο σπιτι την εχω ξυπολυτη,περπατησε ελευθερα μονη της στις 17 Ιουνιου και βοηθα το καλοκαιρι πολυ στο να ειναι ξεκαλτσωτη...με το που μπαινουμε σπιτι βγαζουμε τα παπουτσια και ειμαστε χυμα..Καμια φορα μπορει να της φορεσω μαλακά δερματινα παντοφλακια που ειναι παρα πολυ λεπτα σαν καλτσακια αλλα δεν γλυστρανε οπως οι καλτσες...

Εξω εννοειται φοραμε καλα,ανατομικα παπουτσια για να ειναι σταθερο το πελματακι της και να μην γλυστρα,πεφτει η τα κακοπατα και καταπονειται το ποδαρακι της...

• 1 month later...

Καλησπέρα σας :D σκεύτομαι να πάρω αθλητικά στον μικρό μου αλλά είμαι σε δίλημα επειδή έχω ακούσει πως τα αθλητικα΄δεν είναι ανατομικά.Εσείς σε πιά ηλικία τουσ φορέσατε?(μιλάω ενοείται για καλά δερμάτινα αθλητικά)Ο δικός μου είναι 15 μηνών.

RUx9p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα,

η εννοια "ανατομικο" ειναι μια σαχλαμαρα και μιση. Οταν η πρωτη μου κορη περπατουσε στις μυτες την πηγα στον καλυτερο παιδοορθοπαιδικο της Ελλαδας και μου εξηγησε οτι ο "σχηματισμενος" πατος δεν βοηθαει σε τιποτα απολυτως τα παιδια. Αυτο που πιστευαν καποτε οτι ταχα προλαμβανει πλατυποδιες κλπ ειναι μυθος. Εξαλλου μου ειπε , εχεις δει πουθενα στη φυση ο ανθρωπος να περαπατα με μια κοιλοτητα τοποθετημενη στο πελμα του;

Μου ειπε οτι ειναι απλα ενας τροπος με εναν πατο, οι εταιριες παιδικων παπουτσιων να ανεβαζουν κατακορυφα τις τιμες τους.

Οταν συνοδευσα εναν ασθενη στον Cannon στην Αγγλια, που ειναι ενας απο τους πιο κορυφαιους συγχρονους ορθοπαιδικους και του ειπα τον προβληματισμο μου για τα παπουτσακια μου ειπε ακριβως το ιδιο.

Μονο αν συντρεχει διεγνωσμενο προβλημα τοτε πρεπει το παιδι να φοραει ειδικο παπουτσι.

Παρτου λοιπον, οποιο νιωθεις οτι εχει καλη σολα και κραταει σταθερο τον αστραγαλο του.

Μεχρι εκει. Στην πορεια θα δεις με ποια παπουτσακια περπαταει καλυτερα και εκει να καταληξεις.:D

Καλησπερα,

η εννοια "ανατομικο" ειναι μια σαχλαμαρα και μιση. Οταν η πρωτη μου κορη περπατουσε στις μυτες την πηγα στον καλυτερο παιδοορθοπαιδικο της Ελλαδας και μου εξηγησε οτι ο "σχηματισμενος" πατος δεν βοηθαει σε τιποτα απολυτως τα παιδια. Αυτο που πιστευαν καποτε οτι ταχα προλαμβανει πλατυποδιες κλπ ειναι μυθος. Εξαλλου μου ειπε , εχεις δει πουθενα στη φυση ο ανθρωπος να περαπατα με μια κοιλοτητα τοποθετημενη στο πελμα του;

Μου ειπε οτι ειναι απλα ενας τροπος με εναν πατο, οι εταιριες παιδικων παπουτσιων να ανεβαζουν κατακορυφα τις τιμες τους.

Οταν συνοδευσα εναν ασθενη στον Cannon στην Αγγλια, που ειναι ενας απο τους πιο κορυφαιους συγχρονους ορθοπαιδικους και του ειπα τον προβληματισμο μου για τα παπουτσακια μου ειπε ακριβως το ιδιο.

Μονο αν συντρεχει διεγνωσμενο προβλημα τοτε πρεπει το παιδι να φοραει ειδικο παπουτσι.

Παρτου λοιπον, οποιο νιωθεις οτι εχει καλη σολα και κραταει σταθερο τον αστραγαλο του.

Μεχρι εκει. Στην πορεια θα δεις με ποια παπουτσακια περπαταει καλυτερα και εκει να καταληξεις.:D

κι επισης δεν κανουν πλεον διανωση για πλατυποδια πριν τα 4 χρονια γιαιτ το ποδαρακι ακομα σχηματιζεται... Το καλυτερο απ'ολα ειναι να ειναι το ποδι γυμνο (ή με καλτσουλες) οσο περισσοτερες ωρες γινεται

• 1 month later...

Κατευθείαν στο θέμα: φοράμε στην αρχή μέχρι 3 ετών μόνο ανατομικά παπουτσάκια? ή μόνο αν υπάρχει πρόβλημα? σπορτέξ?

φοράμε τα ανατομικα συνέχεια και στο σπίτι? ή είναι προτιμότερο στο σπίτι καλτσάκια? παντοφλάκια?

Τα φώτα σας....pls

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Εμενα δε τα θελει με τπτ τα παπουτσια...κλαιει οποτε επιχειρησα να του τα φορεσω.Ισως φταιω κι εγω που δεν του εβαλα ποτε παπουτσακια αγκαλιας και συνηθισε ξυπολητος.Με καλτσες τον εχουμε και μεσα στο σπιτι και εξω.Μου φινεται λιγο αβολο να φορας στο παιδι παπουτσια μεσα στο σπιτι.

Διαφημίσεις

.Μου φινεται λιγο αβολο να φορας στο παιδι παπουτσια μεσα στο σπιτι.

Συμφωνώ, αλλά σε σπίτια φιλενάδων μου που πάω τα φοράνε στα μωρά τους (12-18μηνών) για καλύτερα. Έτσι τους έχουν πει.

Για την ηλικία της μικρής σου η παιδιάτρος μου είχε πει καλτσάκια με αντιολισθητικό απο κάτω για το σπίτι.

Τώρα ξέχασα να ρωτήσω..

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Εμενα ποτε δεν φορεσε παπουτσια αγκαλιας ,αλλα ευτυχως δεχτηκε το παπουτσακι με πολυ χαρα.

Σε φιλους οταν παμε περνω παντα τα παντοφλακια του ή καλτσάκια με αντιολισθητικό απο κάτω μαζί μου.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα,

πότε αρχίζουμε να φοράμε στο παιδί παπουτσάκια;

Όταν περπατήσει ή ακόμη και πριν όταν δηλαδή στέκεται όρθιο και κάνει βηματάκια γύρω από τα έπιπλα;

Και τι παπούτσια να είναι αυτά;

Πιο μαλακά για μέσα στο σπίτι και κανονικά για έξω; (όταν θα περπατάει)

Μόνο μαλακά ή κανονικά; (πριν περπατήσει)

Ελπίζω να έγινα κατανοητή!:oops:

Ευχαριστώ

lulop3.pngWyeQp2.png

• 2 months later...

Γεια σας κορίτσια! Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για τα πρώτα μας παππούτσια αλλά μένουμε Λάρισα! Ξέρει καμία να μου πει μαγαζιά με καλά παππουτσάκια???

Ευχαριστώ!!!

pFZDp2.png

• 2 months later...

δεν έχει ακόμη περπατήσει η κόρη μας μόνη της πέρα από 7-8 βηματάκια

κρατώντάς την όμως απο το χέρι περπατά

και έχω την εξής απορία:τι παππούτσια πρέπει να της πάρω;κανονικά για περπάτημα;ή μόνο αφού περπατήσει μόνη της;

και τι παππούτσια να είναι αυτά;

αν πχ αλλάξει το νούμερό της μέχρι να περπατήσει;

χρονισε στις 8 του μήνα

στο σπίτι φοραμε καλτσάκια και παντοφλάκια

ευχαριστω πολύ

γεια σου!πηγαινε μαζι με το μωρακι σου σε ενα καταστημα και παρτης παπουτσακι ενα νουμερο μεγαλυτερο απο το μεγεθος που κανονικα θα επρεπε να παρει τωρα.εγω πιστευω οτι σε ενα μηνα το παραααα πολυ θα περπαταει.οποτε παρτης τα και με μια χοντρη καλτσουλα καντε δειλα δειλα τα πρωτα βηματακια μεχρι να συνηθισει τα παπουτσακια της γιατι και αργοτερα που θα περπαταει κανονικα φορεσε της τα με κανονικη καλτσουλα.εννοειτε οτι τα παπουτσακια που θα παρεις θα κοιταξεις να ειναι ανατομικα και να καλυπτουν ολο τον αστραγαλο (στυλ μποτινια)και οχι αθλητικα γιατι πρεπει να δεσει καλα το ποδαρακι του ακομα και καλο ειναι να ειναι κατι σε πιο δεμενο παπουτσακι(μου το ειπε η παιδιατρος γιατι εγω σαν χαζομαμα τα πρωτα της παπουτσια ηταν allstar)δεν τα πεταξα βεβαια αλλα της τα φοραγα που και που.και μεσα στο σπιτι που ησαστε θα της τα φορας ολη μερα να συνηθισει.:P:p επισης προτιμησε να ειναι με σκρατς και οχι με κορδονια!καλες περπατουρες!

το ιδανικο είναι να το συζητήσεις με τον/την παιδίατρο σου και αυτή θα σου πει τι είναι καλύτερο για το δικό σου παιδί.Στη συνέχεια θα σε βοηθήσει και το μητρικό σου ένστικο στην πιο σωστή απόφαση.

Καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό. Στον ανηψιό μου που είχε ένα μικρό προβληματάκι με την καμάρα του ποδιού ο ορθοπεδικός είπε ότι το ιδανικό για το σωστό σχηματισμό του ποδιού είναι να περπατάν τα παιδιά ξυπόλυτα. Χωρίς παπούτσι ή παντόφλες. Μέσα στο σπίτι φυσικά, έξω κανονικά παπουτσάκια. Ιδιαίτερη προσοχή όμως πρέπει να δώσεις στο εσωτερικό του παπουτσιού για να σχηματιστεί σωστά το ποδαράκι του. Επίσης τώρα που έρχεται το καλοκαίρι το καλύτερο είναι περπάτημα ξυπολυτο στην άμμο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...